BLOG UŽIVO: Siti nudi 100 miliona evra za Suareza?
Foto: Reuters

Najnovije informacije iz sveta sporta

BLOG UŽIVO: Siti nudi 100 miliona evra za Suareza?

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

19:54 - Atletik Bilbao pobedio u EibaruFudbaleri Atletik Bilbaa vezali su dve uzastopne pobede u Primeri, pošto su danas u gostima savladali Ejbar sa 1:0, u 25. kolu španskog prvenstva. Jedini pogodak na utakmici postigao je Karlos Gurpegi, u 36. minutu. Atletik je tako napravio novi korak ka opstanku, iako je ove sezone igrao u Ligi šampiona. Baskijski klub je sada 10. na tabeli sa 30 bodova, osam više od Levantea, koji je u zoni ispadanja. Ejbar je na 13. mestu sa tri boda manje od današnjeg rivala.

17:22 - Lacio slavio protiv Sasuola, preokret Sampdorije u BergamuFudbaleri Lacija savladali su danas u gostima ekipu Sasuola sa 3:0, dok je Sampdorija u Bergamu preokretom osvojila sva tri boda protiv domaće Atalante (2:1), u utakmicama 25. kola italijanske Serije A. Rimljani su 13. pobedom ove sezone ostali u konkurenciji za treće mesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona, a srpski reprezentativac u njihovim redovima, Dušan Basta, meč je odgledao sa klupe. Sasuolo je nakon sjajnih partija jesenas ušao u lošu seriju i osmim porazom ostao na 12. poziciji. Atalanta je bila blizu važnog uspeha u borbi za opstanak, vodila je još od 16. minuta, ali je Sampdorija srpskog trenera Siniše Mihajlovića u drugom delu utakmice zaigrala veoma dobro, pravovremeno je izjednačila, a potom u završnici došla do trijumfa kojim je ostala u trci za visok plasman. Srpski golman Vlada Avramov danas je bio rezerva u porazu domaćina, koji je ostao najbliži zoni ispadanja. Ranije danas Verona je osvojila ceo plen na gostovanju Kaljariju na Sardiniji (2:1), Boško Janković je ponovo bio starter i igrao je do 55. minuta, dok je golman Željko Brkić u timu Kaljarija meč odgledao sa klupe. 17:19 - Feninger pobednica superkombinacije u BanskomAustrijska skijašica Ana Feninger pobednica je superkombinacije koja je za Svetski kup vožena danas u Banskom. Feninger je bila vodeća i nakon superveleslaloma, a do pobede je došla dobrom vožnjom i u slalomu u ukupnom vremenu od dva minuta, pet sekundi i šest stotinki. To je njena treća pobeda ove sezone, ukupno 11. u Svetskom kupu. Drugo mesto pripalo je Tini Maze iz Slovenija sa zaostatkom od 39 stotinki, dok je treća bila Austrijanka Katrin Cetel. U generalnom plasmanu Svetskog kupa prvo mesto zauzima Maze sa 1.065 bodova, druga je Feninger sa 1.001, a treća Mikaela Šifrin sa 750 bodova. 16:51 - Žiru i Rosicki za trijumf Arsenala protiv EvertonaFudbaleri Arsenala pobedili su danas u Londonu ekipu Evertona sa 2:0 (1:0), u utakmici 27. kola engleske Premijer lige. Arsenal je ovim trijumfom pretekao na tabeli Mančester Junajted i vrato se na poziciju broj tri. Golove za tim Arsena Vengera postigli su Olivije Žiru u 39. i Tomaš Rosicki u završnici meča. Ranije danas u derbiju kola Liverpul je na svom terenu savladao Mančester Siti rezultatom 2:1.

16:30 - Hiršeru veleslalom u GarmišuAustrijski skijaš Marsel Hiršer pobednik je veleslaloma koji je u nedelju u okviru Svetskog kupa vožen u Garmiš Partnekirhenu. Hiršer je do pobede došao ubedljivo u vremenu od dva minuta, 43 sekunde i 23 stotinke. Drugo mesto zauzeo je Nemac Feliks Nojrojter sa tri sekunde i 28 stotinki zaostatka, dok je trećeplasirani bio Austrijanac Benjamin Rajh sa zaostatkom od tri sekunde i 44 stotinke. Hiršer je zadržao prednost u veleslalomu i generalnom plasmanu. U veleslalomu ima 560 bodova, ispred Ligetija sa 372 i Pinturoa sa 355 bodova. U generalnom plasmanu Svetskog kupa vodi sa 1.128 bodova, drugi je Norvežanin Ćetil Jansrud sa 940, a treći Pinturo sa 744 boda.16:05 - Borozović: Pogba i Pirlo su najbolji u Seriji AFudbaler Intera Marselo Borozović veruje da su Pol Pogba i Andrea Prilo najbolji igrači u italijanskoj Seriji A. Hrvatski fudbaler stigao je u Inter u januaru iz Dinamo Zagreba za 8 miliona evra. "Za mene je najbolji u Italiji Pogba, iako je Pirlo doktor fudbala. Moj uzor je Lampard, uvek sam se ugledao na njega", rekao je Borozović. On je od dolaska u Milano nastupio na četiri utakmice i polako se privikava na novu sredinu.

15:40 - Luti: Rodžer me i dalje oduševljavaSelektor Dejvis kup reprezentacije Švajcarske i trener Rodžera Federera Severin Luti rekao je da ga njegov pulen i dalje oduševljava. Federer je u subotu sedmi put osvojio titulu na ATP turniru u Dubaiju, pošto je 20. put u karijeri savladao Novaka Đokovića. "I dalje me oduševljava. Nije me oduševilo što je pobedio u subotu, ali jeste što je igrao tako dobro posle odmora. Iako znam za šta je sposoban, i dalje me oduševi s vremena na vreme. To nije normalno, jednostavno se ne možete navići", rekao je Luti.

15:05 - Metalac doveo KarsonaAmerički košarkaš Dzejhi Karson do kraja sezone nosiće dres Metalca, saopšteno je na sajtu kluba iz Valjeva. Karson ima 22 godine, igra na poziciji plejmejkera, a ekipi bi trebalo da se priključi u utorak. On u Metalac dolazi iz australijskog Volongong Houksa, gde je imao učinak od 14,5 poena, 2,5 skokova i 2,4 asistencije po meču. Karson je diplomirao na univerzitetu Arizona Stejt i poznat je po izuzetno visokom odrazu.

14:40 - Verona pobedila KaljariFudbaleri Verone pobedili su u gostima ekipu Kaljarija 2:1 u meču 25. kola italijanske Serije A. Gosti su poveli u 9. minutu golom Tonija, a na 2:0 povisio je Taleb u 56. Konačan rezultat postavio je Konti u 90. minutu. Za domaći tim branio je Željko Brkić. Boško Janković je bio u startnoj postavio Verone, a zamenjen je u 55. minutu. Kaljari je ostao na 18. mestu na tabeli sa 20 bodova, dok je Verona stigla na 14. poziciju sa 28.

14:19 - Blater zabrinut zbog rasizma u RusijiPredsednik Svetske fudbalske federacije (FIFA) Sep Blater rekao je da je zabrinut zbog problema sa rasizmom u Rusiji, koja će biti domaćin Mundijala 2018. godine. Organizacija Fudbal protiv rasizma (FARE) i Centar za informacije i analizu iz Moskve prijavile su na desetine slučajeva diskriminacije i neprikladnog ponašanja ruskih navijača u poslednje dve sezone. "Svesni smo izveštaja, koji smo dobili i svi smo zabrinuti. Ako se nešto ne promeni, biće neophodne izvesne sankcije. Rasizam je jedan od problema, koji je u samom vrhu našeg plana i sa kojima se borimo svaki dan", rekao je Blater. Naredno Svetsko prvenstvo održaće se od 8. juna do 8. jula 2018. godine u 11 ruskih gradova.

14:00 - Valensija sigurna protiv SosijedadaFudbaleri Valensije pobedili su danas na svom terenu ekipu Real Sosijedada sa 2:0 (0:0) u utakmici 24. kola španske Primere. Valensija je zabeležila četvrti trijumf u nizu i ostala u trci za mesto koje naredne sezone vodi u Ligu šampiona, dok je Real Sosijedad pretrpeo 10. poraz u šampionatu. Dvostruki strelci za "slepe miševe" bio je Argentinac Pablo Pijati, koji je dva puta za samo tri minuta savladao golmana gostiju. U narednom kolu Valensija gostuje aktuelnom šampionu Atletiko Madridu, dok Sosijedad dočekuje Espanjol.

13:31 - Fjuri izazvao KličkaBritanski bokser Tajson Fjuri savladao je u Londonu Rumuna Kristijana Čokana u borbi za titulu šampiona Evrope i izazvao svetskog prvaka u teškoj kategoriji Vladimira Klička. Fjuri je do 24. trijumfa u karijeri došao pošto je u osmoj rundi iz ugla Čokana doleteo peškir, što je automataski značio prekid meča. "Protivnik je bio čvrst, izdržao je dosta udaraca, ali njegov tim je znao da ne može da nastavi. Sledećeg u ringu želim da vidim Klička, napredovao sam i spreman sam za njega", rekao je Fjuri. Timovi dva boksera trenutno razgovaraju kako bi pronašli slobodan termin za meč Fjuri - Kličko.

13:03 - Siti nudi 100 miliona evra za Suareza?Čelnici Mančester sitija spremni su da ponude Barseloni 100 miliona evra za urugvajskog napadača Luisa Suareza. Britanski mediji navode da je Suarez čelnike Sitija oduševio na prvom meču dva kluba u osmini finala Lige šampiona. Barselona je pobedila 2:1, a oba gola za Katalonce postigao je Urugvajac. Suarez je pre Barselone igrao za Liverpul.12:31 - Sunes i Grem kritikovali VengeraNekadašnji igrač Liverpula Grem Sunes i nekadašnji menadžer Arsenala Džordž Grem smatraju da Arsen Venger nije dovoljno dobar za klupu Arsenala. "Svi već znaju da će Arsenal proći grupu Lige šampiona, a onda ispasti u osmini finala. To se dešavalo u prethodne četiri godine, a desiće se po svemu sudeći i sada. U nekom drugom klubu Venger bi zbog toga bio otpušten. To nije dovoljno. On je previše dobar prema igračima, ne kažnjava njihovu nedisciplinu", rekao je Sunes. Kritikama se pridružio i Džordž Grem. "Postoji mnogo pitanja na koja treba odgovoriti u ovom trenutku. Siguran sam da će Arsenal ponovo biti među četiri najbolje ekipe u Premijer ligi. Ali, po mom mišljenju, to nije dovoljno. Arsenal mora da bude kandidat za titulu", naveo je Grem.

12:00 - Toti: Jedva čekamo duel sa JuventusomKapiten Rome Frančesko Toti rekao je da njegov tim može da pobedi Juventus i ponovo vrati neizvesnost u borbi za titulu. Roma je u poslednja dva kola Serije A odigrala nerešeno protiv Verone (1:1) i Parme (0:0) i trenutno zaostaje devet bodova za prvoplasiranim Juventusom. "U ponedeljak igramo protiv Juventusa, to je utakmica koju dugo čekamo. Poslednjih nekoliko nedelja nisu bile lake za nas, razočarali smo navijače, ali uvererni smo da je najgore prošlo i da možemo da unesemo neizvesnost u borbu za titulu", rekao je Toti.

11:30 - Kopaonik narednog vikenda domaćin FIS Evropa kupaSki centar Kopaonik će 7. i 8. marta biti domaćin FIS Evropa kupa u snoubord disciplinama, saopštilo je JP Skijališta Srbije. Kako se navodi, takmičenje se održava u "Snou parku", u dve discipline. Prvo takmičenje se održava 7. marta u Sloup stajl disciplini, koja se sastoji vožnje snoubordom kroz park na pet elemenata (tri skoka i dva gelendera). Drugo takmičenje predviđeno je za 8. mart u disciplini Big Air, a takmičari imaju mogućnost da izaberu visinu skoka od 13 ili 9 metara. Za obe discipline kvalifikacije se održavaju u prepodnevnim časovima, dok su finalne trke predviđene popodne. Trening takmičara previđen je za petak, 6. marta, a muškarci i žene se takmiče u obe dicipline.

11:05 - Murinjo: Nisam hteo da preuzmem TotenhemMenadžer Čelsija Žoze Murinjo rekao je da je 2007. godine odbio ponudu Totenhema da sedne na klupu kluba sa Vajt Hart Lejna. "Nisam mogao da odem i ostanem u Engleskoj još dve godine. Vratio sam se u Čelsi, ali samo zbog navijača. Mnogo ih volim", rekao je Murinjo. On je dodao da bi voleo da ostane u Čelsiju do kraja karijere, ali da se za sve pita vlasnik kluba Roman Abramovič. "Ne želim da odem, ostaću ovde dok Abramovič bude želeo. Kad jednog dana bude rekao da je dosta, otići ću kući i čekati poziv drugog kluba. Prvi put kada sam otišao, imao sam ponude brojnih klubova. Trenutno imam mnogo opcija, 19 klubova iz Premijer lige i 22 iz Čempionšipa", rekao je Murinjo.

10:31 - Marej: Sramota me kako se ponašamŠkotski teniser Endi Marej priznao da je njegovo ponašanje na terenu u nekim trenucima sramno. "Sramota me nekih stvari koje sam radio i govorio na terenu. Ali, to je iza mene. Nikada ne bih razgovarao na taj način sa nekim. Nikada. U svakodnevnom životu to nikada ne bih uradio. Ako posluštate mnoge stvari koje govorim na terenu, većina se svodi na samokritiku. Ali, naučio sam da kada emotivna strana našeg mozga preuzme kontrolu, mi se trudimo da tražimo izgovore i krivimo nekog drugog. Ali, ja znam veoma dobro da sam ja prva osoba koju krivim za neuspeh. Ja ne želim da kažem nikome ništa loše na terenu, ali se dešava. Kada ste pod velikim pritiskom, prirodno je da počenete da tražite izgovore", rekao je Marej.

10:05 - Atlanta pobedila MajamiEkipa Atlante savladala je Majami sa 93:91 i ostvarila 47. pobedu u tekućem šampionatu najjače košarkaške lige na svetu (NBA). Sa 22 poena Pol Milsap je bio prvi strelac tima. Šreder je, uz 16 poena imao i 10 asistencija, dok je Bejzmor utakmicu završio sa 15 poena. Na suprotnoj strani najefikasniji je bio Dvejn Vejd sa 22 poena, ali je najjači utisak ostavio Hasan Vajtsajd koji je, uz 14 poena, imao čak 24 skoka. U ostalim noćašnjim utakmicama postignuti su sledeći rezultati: Vašington - Detroit 99:95, Njujork - Toronto 103:98, Minesota - Memfis 97:101, Dalas - Bruklin 94:104, Finiks - San Antonio 74:101 i Juta - Milvoki 82:75.

09:38 - Ferer osvojio titulu u AkapulkuŠpanac David Ferer osvojio je 23. titulu u karijeri pošto je jutros, u finalu ATP turnira u Akapulku (Meksiko), savladao Keija Nišikorija iz Japana sa 6:3, 7:5. Tridesetdvogodišnjem Fereru ovo je četvrti trijumf u Akapulku u kojem je titule osvajao još 2010, 2011. i 2012. godine. U konkurenciji teniserki najbolja je bila Timea Bačinski iz Švajcarske koja je u završnom meču turnira pobedila Francuskinju Karolin Garsiju sa 6:3, 6:0. Bačinskoj je to tek drugi trofej u karijeri u kojoj je do titule stigla još samo 2009. godine kada je pobedila u Luksemburgu.

09:10 - Nadal u finalu Buenos AjresaŠpanac Rafael Nadal plasirao se u finale Otvorenog prvenstva Argentine u tenisu pošto je jutros u Buenos Ajresu savladao Argentinca Karlosa Berloka sa 7:6 (8:6), 6:2. Do plasmana u završni meč turnira Nadal je došao posle neverovatnog preokreta u prvom setu u kojem je njegov protivnik u taj brejku vodio sa 6:1. Berlok, dakle, nije iskoristio pet set lopti i kazna je bila neminovna pošto je Nadal od narednih devet poena osvojio osam. Drugi set predstavljao je samo formalnost i Španac je lako priveo meč kraju. Protivnik Nadalu u finalu biće, takođe Argentinac, Huan Monako koji je u drugom polufinalnom duelu pobedio Nikolasa Almagra iz Španije sa 6:3, 6:7 (6:8), 6:4. Ukoliko savlada Monaka Nadal će se izjednačiti sa Giljermom Vilasom koji je u ovom trenutku rekorder sa 46. titula na zemljanoj podlozi.

08:45 - Partizan i Crvena zvezda večeras igraju "večiti derbi"Košarkaši Partizana i Crvene zvezde sastaju se večeras u Beogradu u 23. kolu regionalne Jadranske lige. Partizanu je potrebna pobeda u borbi za što bolji plasman pred početak plej-ofa, dok je Zvezda već obezbedila prvo mesto. Crveno-beli su ove sezone pobedili u oba dosadašnja susreta sa Partizanom. Utakmica se igra u hali Pionir i počinje u 19.00.08:30 - FIFA još ne želi video tehnologijuSvetska fudbalska federacija (FIFA) objavila je da neće dozvoliti da je neko požuruje u odluci da odobri korišćenje, ili čak testiranje, video tehnologije da bi se unapredila preciznost sudijskih odluka. Jedna situacija, međutim, tokom jučerašnje utakmice Mančester junajteda i Sanderlenda u Premijer ligi pokazala je zašto je FS Engleske (FA) urgirao kod FIFA da prihvati video tehnologiju, na sastanku tela koje odlučuje o pravilima igre, održanom u gradu Holivud u Severnoj Irskoj. U tom duelu dosuđen je penal za Mančester junajted nakon što je Džon O"Šej povukao Radamela Falkaa, ali je crveni karton dobio Ves Braun, koji nije imao kontakta sa napadačem "đavola". Sudija Rodžer Ist pomislio da je faul napravio Braun, kako je navelo udruženje sudija Engleske. "Sudija se konsultovao sa svojim timom, ali niko od njih nije bio u poziciji da bolje vidi situaciju", navodi se u saopštenju. Tehnologija koja bi pomogla u ovoj situaciji već se razvija. 08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN POGLEDAJTE OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track