BLOG UŽIVO: Vuk Rašović nije više trener Dinama iz Minska
Foto: Partizan.rs

Najnovije informacije iz sveta sporta

BLOG UŽIVO: Vuk Rašović nije više trener Dinama iz Minska

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23;44 - Odbojkaši Srbije igraju protiv Brazila u finalu Svetske ligeOdbojkaška reprezentacija Srbije igraće protiv Brazila u finalu završnog turnira Svetske lige u Krakovu.Srbija je večeras u polufinalu pobedila Italiju sa 3:2 u setovima (23:25, 25:21, 25:23, 18:25, 15:11).Brazil je u drugom polufinalu pobedio aktuelnog šampiona Svetske lige Francusku sa 3:1 (25:16, 23:25, 28:26, 33:31).Srbija će šesti put igrati u finalu Svetske lige i do sada je osvojila pet srebrnih i tri bronzane medalje, dok je Brazil najtrofejnija selekcija takmičenja, sa devet zlatnih, pet srebrnih i četiri bronzane medalje.Finale je na programu u nedelju od 20.30.

22:36 - Vaterpolisti Srbije u finalu turnira u BoruVaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se u finale "Turnira osam nacija" u Boru, nakon što je savladala Crnu Goru 14:10 (2:3, 6:0, 4:4, 2:3).Tim Dejana Savića za prvo mesto na prijateljskom turniru boriće se sutra od 13 sati sa Grčkom, koja je pobedila Italiju posle peteraca 12:11.

21:59 - Žistin Enan i Marat Safin primljeni u Kuću slavnihBivši prvi teniseri sveta Belgijanka Žistin Enan i Rus Marat Safin primljeni su danas u tenisku Kuću slavnih.Žistin Enan i Marata Safina su na travnatom terenu u Njuportu predstavile legende tenisa Monika Seleš i Džimi Konors.Enan je prvi igrač iz Belgije u Kući slavnih. Osvojila je 43 titule, od kojih sedam grend slem trofeja, četiri Rolan Garosa, dva Ju Es opena i Australijan open. Osvojila je i Fed kup i zlatnu olimpijsku medalju 2004. godine u Atini. Provela je 117. nedelja na prvom mestu WTA liste, a 2003. 2006. i 2007. godinu završila je na prvom mestu.Ona je rekla da je bila inspirisana gledajući Moniku Seleš. "Moje najlepše iskustvo je najverovatnije učešće na Olimpijskim igrama, pošto sam mogla da vidim kako se sportisti bore za svoje zemlje", rekla je tridesetčetvorogodišnja Enan.Safin je osvojio 15 titula, od kojih dva grend slema, Ju Es open i Australijan open, a u novembru 2000. godine bio je prvi teniser sveta. On je bio nepredvidiva i jedna od najvećih zvezda tenisa. U prvi plan je izbio pobedom nad Pitom Samprasom u finalu Ju Es opena 2000. godine. Često je tokom mečeva lomio rekete i davao kontroverzne izjave. Safin je zabavljao publiku svojim govorom."Želeo bih da zahvalim svima koji su prestali da me kažnjavaju zbog bacanja i lomljenja reketa", rekao je tridesetšestogodišnji Safin, koji je prvi Rus u teniskoj Kući slavnih.Francuskinja Ameli Morezmo je danas predstavljena kao novi član Kuće slavnih. Ona je primljena prošle godine, ali je propustila ceremoniju zbog rodjenja svog prvog deteta. "Da, malo sam zakasnila, ali vredelo je", rekla je Morezmo, koja je izmedju ostalog osvojila titule na Vimbldonu i Australijan openu. Ona se na kraju svog govora rasplakala kada je pričala o terorističkim napadima u Francuskoj. Ove godine, u kategoriji glavnih igrača u Kuću slavnih posthumno su primljeni Francuz Ivo Peta i Britanka Margaret Skriven. Peta je 1946. godine osvojio Vimbldon, posle pet godina provedenih u ratnom zarobljeništvu u Nemačkoj. Umro je 1984. godine. Skriven je 1933. i 1934. godine osvojila Otvoreno prvenstvo Francuske i bila je prva levoruka teniserka koja je osvojila grend slem titulu. Umrla je 2 001. godine.

21:04 - Pobeda fudbalera Sutjeske u Novom PazaruFudbaleri Novog Pazara izgubili su danas na svom terenu od Sutjeske iz Nikšića sa 0:1 u prijateljskoj utakmici.Pobedu crnogorskom prvoligašu doneo je Dejan Zarubica u 60. minutu.Meču na novopazarskom Gradskom stadionu prisustvovalo je oko 500 gledalaca.Takmičenje u Super ligi Srbije počeće 23. jula, a Pazarci će u prvom kolu dočekati Vojvodinu iz Novog Sada.S druge strane, Prva liga Crne Gore startovaće 6. avgusta, kada će Sutjeska biti domaćin cetinjskom Lovćenu.

20:33 - Rumenige potvrdio da Bajern pregovara oko GeceaPredsednik Bajerna iz Minhena Karl Hajnc Rumenige rekao je da taj klub pregovara sa Borusijom iz Dortmunda oko transfera Marija Gecea. "Mogu da potvrdim da pregovaramo sa Borusijom iz Dortmunda", rekao je Rumenige. Gece je 2013. godine iz Borusije iz Dortmunda prešao u Bajern, ali nije uspeo da izbori veću minutažu kod trenera Pepa Gvardiole prošle sezone. Mediji su spekulisali da će nemački reprezentativac napustiti Bajern i da bi mogao da pređe u Liverpul i ponovo sarađuje sa trenerom Jirgenom Klopom, sa kojim je radio u Borusiji. "Razgovarali smo i sa Geceovim agentom, ali dogovor još nije postignut. Oba kluba moraju prvo da postignu dogovor oko cene transfera. Gece je bio u Bajernu tri godine i nije im išlo. Nisam iznenađen što Gece želi da ode. On ima 24 godine i želi redovno da igra", rekao je Rumenige. Nemački mediji naveli su da Bajern traži 27 miliona evra za Gecea, čiji ugovor ističe u junu 2017. godine.

19:10 - Kevendiš pobedio i u 14. etapi na TuruBiciklista ekipe Dimenžn Dejta, Britanac Mark Kevendiš pobedio je danas u 14. etapi na Tur de Fransu posle sprinta u samoj završnici i ostvario četvrtu etapnu pobedu u ovogodišnjoj trci, dok je žutu majicu vodećeg vratio Kris Frum iz ekipe Skaj.Kevendiš je danas ostvario 30. etpapnu pobedu u karijeri na Turu.On je etapu dugu 208,5 kilometara od Montelimara do Vilar-Le-Domba prešao za pet sati, 43 minuta i 49 sekundi. Kevendiš je odličnim sprintom prvi prošao kroz cilj i išao je tolikom brzinom da je njegov veliki rival Marsel Kitel morao da skrene sa puta. Kada ga je Kevendiš pretekao, nemački biciklista je u znak protesta podigao ruke u vis.Vozač Kaćuše Aleksandar Kristof bio je drugi, a treći je Peter Sagan iz Tinkofa. Biciklista Džajanta Džon Degenkolb kroz cilj je prošao kao četvrti, a Kitel peti.Kris Frum je završio u grupi vozača i vratio žutu majicu. On je prvi u generalnom plasmanu sa minut i 47 sekundi prednosti nad Baukeom Molemom, a treći je Adam Jejts sa 2:45 minuta zaostatka za vodećim.

18:32 - Đakerini potpisao za NapoliDosadašnji fudbaler Sanderlenda Emanuele Đakerini potpisao je trogodišnji ugovor sa Napolijem, saopštio je italijanski klub. Đakerini je 2013. godine iz Juventusa prešao u Sanderlend, ali se nije najbolje snašao u Premijer ligi, pa je prošlu sezonu proveo na pozajmici u Bolonji. "Došao sam u važan i prestižan klub. Srećan sam što ću nositi dres Napolija. Ne mogu da dočekam početak moje nove avanture. Biće fantastično igrati na stadionu San Paolo", rekao je Đakerini. Đakerini je do sada odigrao 29 utakmica za reprezentaciju Italije i postigao četiri gola. Na nedavno završenom Evropskom prvenstvu u Francuskoj, tridesetjednogodišnji vezni fudbaler je odigrao četiri utakmice i postigao gol za Italiju, koja je stigla do četvrtfinala gde je posle penala izgubila od Nemačke.

18:00 - Markesu četvrta uzastopna pol pozicija u NemačkojVozač Honde Mark Markes obezbedio je četvrtu uzastopnu pol-poziciju uoči trke Moto GP šampionata za Veliku nagradu Nemačke, pošto je bio najbrži u kvalifikacijama. Markes je do četvrte uzastopne pol-pozicije u Moto GP šampionatu na stazi Zahsenring došao za 1:21,160 sekundi. Dvostruki svetski šampion je pobedio u poslednje tri trke u Nemačkoj. Vozač Dukatija Ektor Barbera bio je drugi sa 0,412 sekundi zaostatka, dok je treći Valentino Rosi iz Jamahe sa zaostatkom od 0,506 sekundi. Iza njih su Danilo Petruči iz Dukatija, Pol Espargaro, koji vozi za Jamahu i Maverik Vinjales iz Suzukija. Aktuelni šampion vozač Jamahe Horhe Lorenco u dva navrata je pao tokom kvalifikacija, pa će trku početi sa 11. mesta. On je kvalifikacije završio sa 0,928 sekundi zaostatka za Markesom. Trka se vozi sutra od 14 časova. Prvi u generalnom plasmanu je Markes sa 145 bodova, Lorenco je drugi sa 121, a treći je Rosi sa 103 boda.

17:22 - Kante potpisao petogodišnji ugovor sa ČelsijemDosadašnji fudbaler Lestera N'Golo Kante potpisao je petogodišnji ugovor sa Čelsijem, saopštio je londonski klub. Kante je bio jedan od najboljih igrača Lestera prošle sezone u kojoj je klub prvi put u istoriji osvojio šampionsku titulu. On je ovog leta odbio ponude dva premijerligaška kluba. "Prilika da radim sa sjajnim trenerom Antoniom Konteom i nekim od najboljih svetskih fudbalera je bila toliko dobra da bih je odbio. Moja prva sezona u engleskom fudbalu je bila posebna i nadam se da ću kao fudbaler Čelsija ostvariti mnogo više od toga. Srećan sam što sam potpisao za jedan od najboljih klubova u Evropi. Ostvario mi se san", rekao je Kante. On je prošle sezone odigrao 37 prvenstvenih utakmica za Lester i bio je u najboljem timu sezone u Premijer ligi. Bio je član reprezentacije Francuske koja je stigla do finala Evropskog prvenstva. Kante je drugi igrač koji je ovog leta došao na Stamford Bridž, posle Mišija Batšuajija iz Marseja.

17:01 - EP Tbilisi 2016: Bibić rekordom do finala na 800 metaraReprezentativac Srbije u atletici Elzan Bibić plasirao se u finale discipline 800 metara na Evropskom prvenstvu za mlađe juniore u Tbilisiju, osvojivši četvrto mesto u drugoj polufinalnoj grupi. On je istrčao najbolji lični rezultat od minut, 51 sekunde i 16 stotinki i na taj način oborio dosadašnji državni rekord u uzrastu mlađih juniora, koji je vremenom 1:51,31 minuta držao Komnen Cvijović. Pobedu u drugoj kvalifikacionoj grupi ostvario je Džordž Mils iz Velike Britanije sa 1:50,65 minuta, a iz te grupe u finale su se plasirali još Irac Kevin Megrat i Andrea Romani iz Italije, koji su, tim redosledom, zauzeli drugo i treće mesto sa istovetnih 1:51,03.Finale trke na 800 metara održaće se u nedelju, poslednjeg dana šampionata u 16.10 po srednjeevropskom vremenu, odnosno 18.10 po lokalnom. Novopazarac Elzan Bibić je na takmičenju u Tbilisiju prethodno osvojio zlatnu medalju u trci na 3.000 metara.

16:25 - Bačka dočekuje Partizan u Novom SaduFudbaleri Bačke dočekaće Partizan na novosadskom stadionu Karađorđe na premijeri nove sezone Superlige Srbije, saopštio je klub iz Bačke Palanke. Bačka trenutno ne može da igra na svom stadionu jer ne ispunjava infrastrukturne uslove, pa će protiv Partizana 24. jula od 20 sati biti domaćin u Novom Sadu. Na stadionu u Bačkoj Palanci postavljaju se reflektori i dok se to ne učini novajlija u Superligi neće moći da igra na svom terenu, prema propozicijama Fudbalskog saveza Srbije.

15:33 - Dešon Tomas pojačao EfesNekadašnji košarkaš Barselone Amerikanac Dešon Tomas pojačao je Anadolu Efes, potvrdio je turski klub. Tomas je sa Efesom potpisao jednogodišnji ugovor uz opciju produžetka saradnje na još jednu sezonu . On je diplomirao na Univerzitetu Ohajo, a kao 58. pika u drugoj rundi drafta 2013. godine izabrao ga je San Antonio. Evropsku karijeru započeo je u Nanteru, iz kojeg je prešao u Barselonu, dok u Efes stize iz Ostin Sparsa - filijale San Antonio Sparsa. Prošle sezone u NDBL ligi prosečno je beležio 14,7 poena, 6,2 skoka i 2,2 asistencije po meču.

14:38 - Vest Hem nudi 60 miliona evra za RodrigezaLondonski Vest Hem spreman je da ponudi 60 miliona evra za fudbalera Real Madrida Džejmsa Rodrigeza, tvrdi španska Marka. Kako se navodi, Real je voljan da ga pusti u Englesku, ali potražuje 20 miliona evra za kolumbijskog vezistu. Vest Hem nije jedini klub koji želi Rodrigeza, pošto je na meti Mančester junajteda, Čelsija i Pari Sen Žermena, ali oni do sada nisu napravili konkretne poteze. Rodrigez nema veliku ulogu kod trenera Zinedina Zidana i od kluba zahteva da ga pusti, ukoliko se stvari drastično ne promene i poveća mu se minutaža. Ovaj 25-godišnji fudbler je u Madrid došao 2014. godine kao veliko pojačanje iz Monaka, ali nije u potpunosti opravdao 80 miliona evra.

13:37 - Sunjiga u Votfordu na pozajmiciKolumbijski fudbalski reprezentativac Kamilo Sunjiga naredne sezone igraće na pozajmici u Votfordu iz Napolija, objavio je danas engleski premijerligaš.Votford će na leto 2017. godine imati mogućnost da otkupi kompletan ugovor 30-godišnjeg spoljnjeg igrača.Sunjiga dolazi medju "stršljenove" na insistiranje menadžera Valtera Macarija, sa kojim je četiri godine sarađivao u Napulju. Ranije je igrao za Atletiko Nasional, Sijenu i Bolonju, dok je za reprezentaciju Kolumbije nastupio 62 puta.

12:48 - Tevez odbio Vest Hem, vraća se u KorintijansArgentinski fudbaler Karlos Tevez blizu je potpisa za brazilski klub Korintijans pošto je odbio klubove iz Engleske, Italije i Španije. Tevez je odlučio je da napusti argentinski klub, Boku Juniors, samo godinu dana nakon dolaska iz Juventusa prošle godine.Bivši napadač Mančester Sitija, Junajteda, Vest Hema sve je bliži bivšem klubu za koji je nastupao od 2005. do 2006, gde je na 38 utkamica postigao 25 golova i osvojio titulu.Argentinac je odbio bogate ponude od bivšeg kluba Vest Hema (150.000 funti nedeljno), italijanskog Juventusa i španskog Atletiko Madrida. Prema Tevezovom agentu, transfer u Korintijans je sve bliži i očekuje se samo zvanična potvda. “Ovaj dogovor se privodi kraju, ostaje samo potpis i onda ćemo moći da kažemo da je on igrač brazilskog kluba. Atletiko, dva engleska kluba i Juventus pokušali su da ga dovedu, ali Karlos želi da se vrati u Korintijans“, izjavio je njegov agent.

12:12 - Vuk Rašović nije više trener Dinama iz MinskaPosle remija (1:1) sa irskim Sent Patrikom u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope, Dinamo iz Minska je otpustio trenera Vuka Rašovića.U kratkom saopštenju na sajtu beloruskog kluba se ne navodi da li je razlog za otkaz remi sa irskim timom. Piše da će klub voditi Sergej Borovski. Rašović je u Minsku od decembra 2014. gde je prvo bio sportski direktor, a od maja prošle godine je trener.U beloruskom šampionatu Dinamo je treći posle 15 kola, sa 26 bodova, devet manje od vodećeg BATE Borisova.

11:53 - Potvrđena suspenzija ruskom dizaču tegovaSud za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani potvrdio je četvorogodišnju suspenziju ruskom dizaču tegova Alekseju Lovčevu zbog dopinga.CAS je po hitnom postupku odbio žalbu Lovčeva i potvrdio suspenziju koju mu je u maju nametnula Medjunarodna federacija dizanja tegova.Njegovi rezultati bili su pozitivni na zabranjenu supstancu ipamorelin, hormon rasta.Lovčevu su tako oduzeti prošlogodišnji svetski rekord i zlatna medalja sa Svetskog prvenstva u Teksasu, u kategoriji preko 105 kilograma.11:12 - Juventus nema ponude za prodaju PogbeGeneralni direktor Juventus Đuzepe Marota izjavio je da nije stigla zvanična ponuda Mančester junajteda za Pola Pogbu.On je gostujući na italijanskoj televizi izjavio da nema nikakvih ponuda, ni od jednog kluba za francuskog reprezentativca."Crveni đavoli" imaju veliku želju da u svoje redove dovedu Francuza, a prema nekim navodima spremni su da plate čak 120.000.000 evra.Međutim, Pogbin agent tvrdi da se njegovom klijentu ne žuri da napusti Torino i da italijanski klub planira da mu ponudi novi ugovor. Masimilijano Alegri je doveo Mehdija Benatiju (Bajern Minhena), Danija Alvesa (Barselona) i Miralema Pjanića (Roma), dok italijanski mediji navode da će najbolji strelac lige Gonsalo Iguain preći iz Napolija u Juventus.

10:32 - Baka otkrio da ima ponude brojnih evropskih klubovaFudbaler Milana Karlos Baka rekao je da je veliki broj klubova iz cele Evrope zainteresovano za njegov potpis."Moja budućnost je u božijim rukama. Svi znaju da imam četvorogodišnji ugovor s Milanom. Imam ponude klubova iz Engleske, Španije, Italije, Francuske i Nemačke. Nije lako doneti odluku", istakao je Baka..On je dodao da je njegov agent razgovarao i sa predstavnicima tih klubovima i sa predstavnicima Milana."Imamo vremena, mirni smo", poručio je kolumbijski fudbaler i naveo da Liga šampiona može da bude glavni faktor u donošenju odluke.Baka je u Milan došao prošle godine iz Sevilje, a mediji ga povezuju sa Vest Hemom, Romom, Atletiko Madridom."Roso-neri" su prošlu sezonu u Seriji A završili na sedmom mestu na tabeli i tako ostali bez nastupa u evropskim takmičenjima.

08:45 - Kineskinja nosi zastavu Austrije u RijuStonoteniserka Liu Đia nosiće zastavu Austrije na svečanoj ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara u Rio De Žaneiru.Ovoj 34-godišnjoj reprezentativki Austrije rođenoj u Kini će to biti pete olimpijske igre u karijeri, ali još nije osvojila medalju.Austrija će ove godine imati najmanji tim u poslednjih 40 godina. Brojaće 68 sportista, 31 ženu i 37 muškaraca. Najzvučnije ime među sportistima je teniser Dominik Tim. Potpredsednik Olimpijskog komiteta Austrije Peter Šroeksnadel rekao je da veruje da će ta zemlja osvajati medalje u Riju. "Cilj je da osvojimo tri do pet medalja", rekao je Šroeksnadel. Austrija pre četiri godine u Londonu nije osvojila nijednu medalju.08:22 - FIFA traži 4 godine kazne za TajlanđaninaEtički komitet Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) zatražio je suspenziju od najmanje četiri godine za bivšeg člana izvršnog odbora Voravija Makudija.Makudi je kažnjen zbog falsifikovanja izbora u Fudbalskom savezu Tajlanda i drugih zloupotreba.U saopštenju se navodi da su istražitelji Etičkog komiteta poslali dokumentaciju sudiji koji može da nametne kazne, kao i da su tražili kaznu od 25.000 švajcarskih franaka za Makudija.On je optužen za "falsifikovanje" i odbijanje da sarađuje u istrazi. Pred sudom na Tajlandu on je proglašen krivim da je u svoju korist namestio izbore za predsednika Fudbalskog saveza Tajlanda 2013. godine. Makudi je 18 godina bio član izvršnog komiteta Fife, a napustio je funkciju 2015. godine.08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track