BLOG UŽIVO: Poketino ostaje u Totenhemu do 2021. godine
Foto: Reuters

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO: Poketino ostaje u Totenhemu do 2021. godine

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

22:59 - Fetel kažnjen u SočijuVozač Ferarija Sebastijan Fetel kažnjen je pomeranjem za pet mesta na startu trke za Veliku nagradu Rusije u nedelju. Ta kazna usledila je zbog promene menjača na bolidu. Nemac se požalio na probleme sa elektronikom na bolidu tokom prvog treninga u Sočiju, a potom je morao da prekine drugi trening posle samo pola sata provedenih na stazi i 10 izvezenih krugova. Posle konsultacije sa mehaničarima odlučeno je da mu bude promenjena menjačka kutija. Budući da pravila jasno nalažu da menjač mora da izdrži šest trka u nizu, a da ga je on promenio na prethodnoj trci u Kini, neminovno je da dobije kaznu.

22:41 - Augsburg i Keln odigrali bez golovaFudbaleri Augsburga odigrali su večeras bez golova na svom terenu protiv Kelna u 32. kolu Bundeslige i tako produžili nadu svojim rivalima u borbi za opstanak.Augsbug dva kola pre kraja ima 37 bodova, šest više od Verdera i sedam više od Ajntrahta, koji imaju po meč manje. Keln je osmi na tabeli sa 41 bodom, četiri manje od Šalkea i Majnca, koji imaju po utakmicu manje. Augsburg je ovim remijem prekinuo seriju od tri vezane pobede. Ekipa nije uspela da iskoristi to što je od 56. minuta imala igrača više, nakon što je Matijas Leman dobio drugi žuti karton.

22:22 - Sporting pobegao iz opasne zoneFudbaleri Sportinga iz Hihona pobedili su večeras kod kuće Eibar sa 2:0 u 36. kolu Primere i tako bar privremeno pobegli iz opasne zone.Sporting dva kola pre kraja ima 35 bodova, dva više od Granade i tri više od Hetafea, koji imaju po meč manje, dok je Levante poslednji sa 29 bodova. Eibar je 11. na tabeli sa 42 boda i on je ranije obezbedio opstanak. Golove za Sporting dali su Karols Karmona u 43. i Džoni u 83. minutu meča.

21:11 - Frajburg se vratio u BundeliguProšle sezone su porazom u poslednjem kolu ispali iz Bundeslige, ali su sada dva kola pre kraja izborili povratak u najjači rang nemačkog fudbala. Ekipa Frajburga slavila je u petak protiv poslednjeplasiranog Paderborna u gostima 2:1 i obezbedila jedno od prva dva mesta na tabeli, koja garantuju direktan povratak u elitu.Favorit za drugo mesto je Red Bul Lajpcig, koji ima ped bodova više od Nirnberga, ali i utakmicu više. Izvesno je da će jedna od te dve ekipe direktno u viši rang, a druga u baraž, pošto četvrtoplasirani Sent Pauli dva kola pre kraja ima devet bodova manje.

20:31 - Teodosić za pobedu CSKA nad NimburkomCSKA iz Moskve uspešno je započeo plej-of VTB lige pošto je u prvom meču serije protiv Nimburka slavio s 95:87 (26:25, 23:21, 21:18, 25:23) i tako poveo s 1:0 u seriji. Miloš Teodosić je nosio "armejce" sa 20 poena i šest asistencija, a odličan je bio i Kori Higins koji je ubacio 21 poen. Sant Rus se najviše pokazao u dresu Nimburka sa 20 poena.

19:57 - Serija A odlučila da zadrži zimsku pauzuItalijanska Serija A odlučila je danas da se i sledeće sezone utakmice u periodu oko Božića i Nove godine neće igrati. Ranije se spekulisalo da bi Serija A mogla da krene stopama Premijer lige, gde za vreme praznika nema pauze. Medjutim, na današnjem sastanku lige je odlučeno da zimska pauza ostane u kalendaru, tako da se utakmice u italijanskom šampionatu ipak neće igrati tokom praznika.

19:14 - Godin spreman za revanš protiv BajernaStandardni prvotimac madridskog Atletika Dijego Godin, koji je zbog povrede propustio prvi meč polufinala Lige šampiona protiv Bajerna, biće spreman za revanš u Minhenu, prenosi As. Urugvajac je odradio današnji trening i predvodiće odbranu na Alijanc areni, u utorak uvece, gde tim Dijega Simeonea čeka težak posao da sačuva prednost od 1:0. Godina je u prvom meču sjajno odmenio Stefan Savić, tako da Simeone sada ima "slatke muke" da sastavi tim za revanš.

18:35 - Kuman: Biću u Sautemptonu i naredne sezoneTrener fudbalera Sautemptona Ronald Kuman rekao je danas da će i sledeće sezone biti u tom klubu. "Da, naravno da ću biti u Sautemptonu i sledeće sezone. Imam još godinu dana do isteka ugovora", rekao je Kuman danas britanskim medijima. Kumana su mediji povezivali sa brojnim premijeligaškim timovima, ali je on danas odbacio te spekulacije. "Potpisao sam trogodišnji ugovor sa Sautemptonom... Čelnici kluba su razgovarali sa mnom o planu za narednih pet godina. Nismo razgovarali o ugovoru, ali biće vremena da se i o tome priča na kraju sezone", rekao je holandski trener. Sautempton je trenutno osmi na tabeli Premijer lige sa 54 boda, odnosno ima dva boda manje od Vest Hema koji je na šestom mestu, mestu koje vodi u kvalifikacije za Ligu Evropa.

18:02 - Brendan Rodžers trenira boks!Bivši trener Liverpula Brendan Rodžers nema posao otkako je jesnas dobio otkaz na "Enfildu". On ne gubi vreme, posvetio se sebi i već dva meseca trenira boks sa ciljem da se "steše".

17:22 - Kron Deli mora na operacijuFudbaler Sevilje Majkl Kron Deli biće operisan nakon što se povredio na utakmici polufinala Lige Evropa protiv ukrajinskog Šahtjora, saopštio je danas taj španski klub. Sevilja, branilac trofeja u Ligi Evropa, i Šahtjor su sinoć u Lavovu odigrali nerešeno 2:2, a danski fudbaler je na toj utakmici doživeo ozbiljnu povredu levog kolena. Njega niko nije faulirao, nego mu se koleno izvrnulo, a prizor je bio toliko jeziv da su se svi fudbaleri, i Sevilje i ; Šahtjora, uhvatili za glavu. On je na nosilima iznet sa terena u 73. minutu, samo petnaestak minuta nakon što je ušao u igru sa klupe. Kron Deli je u Sevilju stigao na početku ove sezone iz Selte iz Viga. Revanš utakmica polufinala Lige Evropa izmedju Sevilje i Šahtjora igra se sledeće nedelje u Španiji.

16:53 - Milojević: Moramo da ispravimo greške iz prvog mečaTrener košarkaša Mega Leksa Dejan Milojević rekao je danas da će njegova ekipa u drugom meču finala plej-ofa Jadranske lige protiv Crvene zvezde pokušati da ispravi greške iz prve utakmice. "Pokušaćemo da izvučemo pouke iz poraza i da ispravimo greške u ovom kratkom roku. Moramo da odigramo daleko bolje i pre svega agresivnije u odbrani, kako bismo došli do pobede i rezultata 1:1 pred selidbu serije u Sremsku Mitrovicu", rekao je Milojević za sajt kluba. Košarkaši Crvene zvezde poveli su sa 1:0 protiv Mega Leksa u finalnoj seriji plej-ofa Jadranske lige, pošto su sinoć u beogradskoj dvorani "Aleksandar Nikolić" pobedili sa 95:88. Jedan od najboljih igrača Mege u prvom meču bio je Djordje Simeunović, koji je postigao 20 poena. On je nevao da Mega mora da nametne svoju prepoznatljivu igru. "Nismo bili prepoznatljivi u odbrani u prvom meču što je, uz skraćenu rotaciju, bio ključ našeg poraza. U subotu moramo pre svega da ispravimo greške u odbrani, da vršimo presing po celom terenu i da radimo sve one dobre stvari koje su nas i dovele do finala", rekao je Simeunović. "Ne predajemo se, pred nama je novi duel i nemamo vremena da tugujemo zbog poraza. Moramo da smanjimo broj primljenih poena, i ako uz to ponovimo igru u napadu iz prvog meča, verujem da imamo dobre šanse za pobedu", dodao je Simeunović. Dejan Milojević će i na drugom meču imati skraćenu rotaciju zbog brojnih povreda. Neizvestan je nastup Timotea Luvavua, koji je propustio i prvi duel zbog povrede zaradjenje u toku pauze izmedju polufinala i finala. Nikola Pavlović će opet biti u sastavu, ali najverovatnije ni on neće ulaziti u igru zbog povrede, navodi se na sajtu Mege. Drugi meč finala Jadranske lige je na programu sutra od 20.00 u hali "Aleksandar Nikolić".

16:07 - Di Natale posle 12 godina napušta UdinezeLegendarni kapiten Udinezea Antonio Di Natale otkrio je danas da će na kraju sezone, posle 12 godina, napustiti klub. "Utakmica protiv Karpija za dve nedelje, u poslednjem kolu, biće moja poslednja u crno-belom dresu. Nažalost, trenutno sam povređen i neću moći da pomognem sutra u važnoj utakmici protiv Torina za opstanak, ali verujem u saigrače. Odlazim uzdignute glave, ponosan na sve što sam uradio i hvala svima", izjavio je 38-godišnji golgeter. Di Natale je otkrio da odlazak iz Udinezea ne znači i kraj igracke karijere. "Planiram još da igram. Moraću da pitam Totija za savet", porucio je Di Natale. On je u Udineze stigao 2004. godine iz Empolija i na ukupno 439 utakmica postigao 226 golova. Ikona kluba, iako nije ponikao u Udinama, postao je pošto je više puta odbijao ponude Juventusa, Intera i Milana, uz objašnjenje da novac nije najvažniji u životu. U dresu Udinezea dva puta bio je najbolji strelac Serije A (2010, 2011), a bio je i najbolji igrač Serije A 2010. godine. Za reprezentaciju Italije odigrao je 42 utakmice i postigao 11 golova.

15:20 - Poketino ostaje u Totenhemu do 2021. godineTrener Totenhema Maurisio Poketino rekao je danas da je pristao da produži ugovor s tim fudbalskim klubom do 2021. godine. "To je laka odluka. Kada si srećan i kada osećaš ljubav ljudi i vidiš potencijal kluba, zašto menjati?", rekao je Poketino, preneli su britanski mediji. Totenhem se ove sezone bori s Lesterom za šampionsku titulu u Premijer ligi. Tri kola pre kraja klub iz Londona je drugi na tabeli sa 69 bodova, a Lester ima sedam bodova više. Lester Klaudija Ranijera je za svoju prvu titulu u Premijer ligi potrebno da osvoji tri boda, a prvu priliku imaće u nedelju na Old Trafordu protiv Mančester junajteda. "Imamo dobru atmosferu i mislim da u budućnosti možemo da napravimo velike stvari. Verujem u ovaj projekat i verujem u klub. Želim da ostanem ovde", rekao je trener Totenhema. Britanski mediji su prethodnih dana naveli da je za Poketina zainteresovan Pari Sen Žermen.

14:40 - Ronaldo i Benzema propuštaju utakmicu protiv SosijedadaTrener Real Madrida Zinedin Zidan rekao je danas da će fudbaleri Kristijano Ronaldo i Karim Benzema propustiti predstojeću prvenstvenu utakmicu sa Real Sosijedadom kako bi se pripremili za revanš polufinala Lige šampiona protiv Mančester sitija. Real će sutra igrati protiv Real Sosijedada bez dvojice najboljih strelaca i mora da pobedi kako bi ostao u trci za šampionsku titulu. Real je treći na tabeli sa 81 bodom, a Barselona i Atletiko Madrid imaju po bod više. Ronaldo je propustio prvu polufinalnu utakmicu sa Sitijem u utorak i poslednji prvensteni meč zbog povrede desne noge. Benzema je u obe utakmice igrao, ali je oba puta izašao iz igre zbog povrede tetive desne noge. Revanš utakmica polufinala Lige šampiona izmedju Reala i Mančester sitija igra se u sredu u Madridu.

Foto: Reuter
Foto: Reuter

14:20 - River Plata zove Falkaa da se vratiKolumbijski fudbaler Radamel Falkao dobio je ponudu da se vrati u River Platu posle sedam godina, potvrdio je predsednik Rodolfo D'Onofrio. Napadač Monaka, trenutno na pozajmici u Čelsiju, nije se snašao ni u drugoj sezoni u engleskoj Premijer ligi, pa će skoro sigurno zadužiti dres novog kluba od leta. "Pre šest meseci kontaktirao sam Falkaa da se vrati u River i tada mi je rekao da žzeli da ostane u Evropi, što je logično jer igra u velikom klubu i zarađuje puno novca. Povratak zavisi od njega, vrata su mu otvorena. Voleo bih ponovo da ga vidim u našem timu", rekao je D'Onofrio, a prenosi Skaj Sport. Falkao je na Monumetalu igrao od 2005. do 2009. godine i osvojio argentinsku Klausuru. Potom je evropsku karijeru započeo u Portu, a odličan golgeterski učinak nastavio u madridskom Atletiku i Monaku, za razliku od Ostrva gde su ga povrede sputale da se istakne u Mančester Junajtedu i Čelsiju. Falkao neće morati da brine za novu sredinu, pošto ima ponude i iz Kine i SAD.Bivši svetski prvak i član britanskog olimpijskog tima je trku Pariz-Nica završio na sedmom mestu.

13:50 - Britanski biciklista se takmiči iako je pao na doping testuBritanski biciklista Sajmon Jejts može da nastavi da se takmiči uprkos pozitivnom doping testu na trci Pariz-Nica, saopštila je Međunarodna biciklistička unija.Kako se navodi, za pozitivan doping test kriva je administrativna greška lekara ekipe Orika Grin Edž.Jejts je bio pozitivan na testu obavljenom 12. marta jer je uneo terbutalin preko inhalatora za astmu, koji je bivši svetski šampion koristio u toku lečenja."Prema antidoping pravilima UCI takva suspstanca ne podrazumeva uvođenje privremene suspenzije", navodi se u saopštenju. Ekipa Orika Grin Edž saopštila je da je prošle nedelje obaveštena o slučaju 23-godišnjeg Jejtsa kao i da je lekar ekipe zabeležio inhalator u formulare za doping kontrolu. Međutim, lekar je pogrešio jer nije formalno podneo zahtev za izuzeće terapijske upotrebe suspstance, pa su antidoping čelnici obavestiti ekipu o pozitivnom testu Jejtsa. "Ovo je isključivo zasnovano na ljudskoj grešci i lekar je preuzeo punu odgovornost za to. Sajmon Jejts nije ništa pogrešio. Ekipa preuzima punu odgovornost za grešku i podržava Sajmona u ovom procesu ", navodi se u saopštenju ekipe Orika Grin Edž. UCI je navela da Jejts može da traži analizu B uzorka.

13:30 - Serena Vilijams se povukla sa turnira u MadriduPrva teniserka sveta Amerikanka Serena Vilijams povukla se sa turnira u Madridu zbog bolesti, saopštili su danas organizatori. "Nažalost moram da se povučem sa turnira u Madridu pošto imam grip i nisam 100 odsto spremna. Radujem se skorom povratku na teren", navela je Vilijams u saopštenju. Turnir u Madridu počinje sutra, a prvi nosilac će biti Poljakinja Agnješka Radvanska.

Foto: Fonet
Foto: Fonet

12:45 - Zamparini suspendovan zbog uvreda InfantinuPredsednik Palerma Mauricio Zamparini suspendovan je na 20 dana van fudbala jer je vređao prvog čoveka FIFA Djanija Infantina. Pored vremenske kazne, kontroverzni Zamparini moraće da plati 18.000 evra jer je izjavio da je Infantino kupovao glasove kako bi nasledio Jozefa Blatera na čelu krovne fudbalske organizacije. "Fudbalski savez Italije sankcionisao je Zamparinija zbog uvredljivog govora prema predsedniku FIFA Infantinu. Kazna stupa na snagu odmah", navodi se u saopštenju FS Italije. Zamparini se ponovo našao u centru pažnje, nakon što je ove sezone čak 11. puta menjao trenere. Fudbaleri Palerma nalaze se na 18. mestu na tabeli Serije A, sa tri boda manje od Karpija koji je prvi iznad sigurne zone.

12:10 - Srbija bolja od Hrvatske na EP u karlinguReprezentacija Srbije u karlingu pobedila je u Ljubljani selekciju Hrvatske sa 11:5 u 4. kolu C grupe Evropskog prvenstva. Srbija je ostvarila drugi trijumf na šampionatu, nakon što je bila bolja od Izraela i zabeležila dva poraza od Rumunije i Estonije. Srpski tim dobio je prvi međusobni susret sa reprezentacijom Hrvatske na Evropskim prvenstva od kada se igra karling u obe zemlje, odnosno 2005. godine. Članovi selekcije Srbije na EP su kapiten Djorđe Nešković, Goran Ungurović, Marko Stojanović i 16-godišnji Filip Stojanović.

11:30 - Milan želi Pelegrinija i Lipija na klupiItalijanski fudbalski klub Milan planira da od leta na klupu postavi sadašnjeg menadžera Mančester Sitija Manuela Pelegrinija, kojem bi asistirao iskusni Marćelo Lipi, piše Gazeta delo Sport. Kako se navodi, prevashodni zadatak osvajača titule prvaka sveta sa Azurima bio bi transfer politika kluba, dok bi Čileanac bio zadužen za taktiku i teren, uz pomoć Lipija. Posle otkaza Siniši Mihajloviću "rosonere" vodi Kristijan Broki, ali ništa nije promenio u ekipi i sa njim neće biti nastavljena saradnja po završetku sezone. Slična situacija je i kod Pelegrinija jer u isto vreme napušta Siti, pošto je ranije dogovoren dolazak Pepa Gvradiole iz minhenskog Bajerna. Milan iza sebe ima još jednu lošu sezonu jer nije izborio povratak u Ligu šampiona (6. mesto u Seriji A), a priliku da je donekle spase imaju u finalu Kupa Italije protiv Juventusa.

11:00 - Platini iznosi žalbu na šestogodišnju suspenziju pred CASPredsednik Evropske fudbalske unije (Uefa) Mišel Platini stigao je danas u sedište Suda za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani, gde će biti saslušana njegova žalba na šestogodišnju suspenziju Svetske fudbalske federacije (Fifa). Platini je u na saslušanje stigao nešto pre 8.00 i nije hteo da razgovara s novinarima. Očekuje se da će saslušanje trajati osam sati, a CAS bi konačnu presudu mogao da donese početkom sledeće nedelje. Tročlana komisija CAS istražiće Platinijev slučaj ispočetka, te bi čak mogao da izrekne i doživotnu suspenziju zbog korpucije. Etički komitet Fife suspendovao je ranije Platinija na osam godina iz svih fudbalskih aktivnosti zbog finansijskih malverzacija i sukoba interesa, ali je krajem februara Apelaciona komisija kaznu smanjila na šest godina. Platini ;je suspendovan pošto je 2011. godine uzeo dva miliona dolara koliko mu je platio tadašnji predsednik Fife Sep Blater za konsultantske poslove obavljene u Fifi. Obojica su zbog toga suspendovani na po osam godina, a kazne su im umanjene prošle nedelje. Blater i Platini su negirali nepravilnosti. Blater bi takodje trebalo danas da dodje na saslušanje Platinija, da bi dao iskaz, a nešto kasnije danas i on će izlagati žalbu pred Sudom za sportsku arbitražu.

10:20 - Klop: Jedna greška nas je skupo koštalaJirgen Klop teško je podneo poraz od Viljareala u prvom meču polufinala Lige Evrope."Ljut sam, ne mogu da verujem da smo primili gol u nadoknadi. Neozbiljno je primiti gol iz kontranapada u poslednjim sekundama meča. Ali dobro, to je tek prva utakmica. Sada oni moraju na Enfild, a znamo koliko smo moćni pred svojim navijačima. Ništa još nije gotovo", poručio je Klop."Da smo imali dovoljno igrača pred našim golom ovo se ne bi desilo. Pali smo posle jedne duge lopte koja je preletela Turea. Iskreno, ne znam gde je bio Moreno u toj situaciji. Svi verujemo u finale. Na Enfildu će se igrati drugačija utakmica", rekao je Klop.

09:20 - Boston pao, Atlanta u polufinalu Istoka!Košarkaši Atlante igraće u polufinalu Istočne konferencije. Havksi su u šestoj utakmici prvog kruga doigravanja, slavili u Bostonu sa 104:92 i tako ukupnim rezultatom 4:2 prošli u drugu rundu doigravanja.Ključna je bila treća četvrtina u kojoj je Atlanta ubacila čak 39 koševa. Bostonu nisu pomogla ni 33 postignuta poena u poslednjoj deonici.Tomas je bio najefikasniji sa 25 poena i 10 asistencija, dok je u pobedničkom timu Milsap ubacio 17.

08:30 - Fjuri: Kličko je dosadan bokserSvetski šampion u teškoj kategoriji Britanac Tajson Fjuri rekao je da je njegov naredni protivnik Vladimir Kličko dosadan bokser, koji ne rizikuje u mečevima.Fjuri je prošlog novembra u Diseldorfu pobedio Klička jednoglasnom odlukom sudija i preuzeo šampionske titule u verzijama WBA, WBO i IBF. To je bio prvi poraz Klička u 68 mečeva. Kličko je na osnovu ugovora odmah posle meča zatražio revanš, a meč je zakazan za 9. jul u Mančesteru."Vladimir je bokser koji ne rizikuje. Možda će da dodje da priča kako će dobro da boksuje, ali još nisam video da je to radio u svim njegovim mečevima. Jedinu zabavu imao je kada je izgubio nokautom, a to se dogodi kada on pokuša da boksuje", rekao je Fjuri, preneli su britanski mediji. Kličko je bio svetski prvak od 2006. godine, sve do prošlog novembra kada ga je pobedio Fjuri, do sada neporažen u 25 mečeva. Kličko je nedavno nazvao Fjurija klovnom. "Želim da prokomentarišem ono što je Vladimir rekao o klovnu. Nazovi me klovnom, nazovi me cirkuskom tačkom, nazovi me debelim, ružnim, ćelavim. Čak me nazovi Su ako želiš, ali nemoj me nazvati Vladimir Kličko, pošto je to uvreda", rekao je Fjuri.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track