BLOG UŽIVO Ljajić protiv svog kluba: Bilo mi je lepo u Rimu, ali želim pobedu protiv Rome
Foto: Reuters

Najnovije informacije iz sveta sporta

BLOG UŽIVO Ljajić protiv svog kluba: Bilo mi je lepo u Rimu, ali želim pobedu protiv Rome

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

21:20 - Murinjo odbacio mogućnost povratka Drogbe u ČelsiMenadžer Čelsija Žoze Murinjo odbacio je mogućnost povratka Didijea Drogbe u klub koji je trenutno u velikoj krizi. Legenda Čelsija trenutno sa uspehom igra za Montreal u američkoj MLS ligi, gde je na 12 utakmica postigao isto toliko golova, a pojedini mediji spekulišu da bi iskusni napadač mogao u zimskoj pauzi da se vrati na Stamford Bridž. "Vi poredite Premijer ligu i MLS? Didije uvek može nešto da predloži klubu kojeg voli i koji voli njega. Može li on da se vrati kod nas u januaru? Ne, ne može", kazao je Murinjo, a prenosi Dejli Mejl. Sezona u MLS ligi završava se 6. decembra, a naredna počinje u martu 2016. godine.

20:39 - FSS donira sijalice za reflektore Radu i OFK-uFudbalski savez Srbije (FSS) saopštio je danas da će pomoći Radu i OFK Beogradu da završe radove na podizanju reflektora na svojim stadionima. Kako je saopšteno posle sednice Odbora za hitna pitanja, FSS će Radu i OFK-u pomoći "kao i svim ostalima" i da će im biti dato osvetljenje za reflektore. Kada je reč o finansijama, FSS je zaključio da je od 1. januara do 30. septembra "sve ostvareno u skladu sa predviđanjima iz budžeta" za ovu godinu. Takođe, odlučeno je da aktivne sudije mogu da budu rukovodioci samo u opštinskim i gradskim savezima, ne i na višim instancama.

20:11 - Riberi konačno trenirao s loptomFudbaler Bajerna iz Minhena Frank Riberi vratio se treninzima s loptom, objavio je nemački šampion na svom sajtu. Tridesetdvogodišnji Francuz ne igra od marta zbog povrede članka i komplikakcija koje je ta povreda prouzrokovala. Riberi je prvi put vežbao s loptom posle gotovo osam meseci, a njegov rad lekari su ograničili na 45 minuta. Francuski fudbaler ranije je izrazio nadu da bi mogao da dostigne pravu formu i vrati se na teren u decembru.

19:44 - Maks Verštapen najbrži na prvom treningu u MeksikuVozač ekipe Toro Roso Maks Verštapen bio je najbrži na današnjem prvom treningu pred trku za Veliku nagradu Meksika. Verštapen koji je u septembru napunio 18 godina, najbrži krug prešao je za minut i 25,990 sekundi, ispred Danila Kvjata iz Red Bula i Kimija Raikonena iz Ferarija. Novi šampion Luis Hamilton imao je 11. vreme na prvom treningu u Meksiko Sitiju. Meksički predstavnik Serhio Peres iz Fors Indije bio je deveti. Kvalifikacije za Veliku nagradu Meksika počeće sutra u 20.00, dok će se trka voziti u nedelju, takođe u 20.00 po srednjeevropskom vremenu.

19:21 - Manćini smatra da Roma nije favorit u derbiju sa InteromTrener fudbalera Intera Roberto Manćini smatra da Roma nije favorit u sutrašnjem duelu dva kluba u Milanu, koji je derbi 11. kola Serije A. Rimljani su trenutno vodeći na tabeli sa dva boda prednosti nad nero-azurima. "Ne mislim da smo slabiji od Rome. Znamo protiv koga igramo i nastojaćemo da pokažemo svoj najbolji fudbal. Takođe ne mislim da se sutrašnji meč može nazvati presudnim, iako je važan za oba kluba", rekao je Manćini, a prenosi Skaj Italija. Kako je istakao, u trci za titulu "ispred je još dug put". "Inter u dosadašnjem delu sezone nije pokazao svoj puni potencijal. Na primer, Ikardi i Jovetić još nisu odigrali dovoljno mečeva zajedno kako bi pokazali za šta su sve sposobni u zajedničkom dejstvovanju", poručio je Manćini. Utakmica između Intera i Rome igra se u subotu u Milanu od 20.45 sati.

18:39 - Brant impresioniran Ćićaritom, najavljuje pobedu nad VolfsburgomFudbaler Bajer Leverkuzena Havijer "Ćićarito" Ernandes ostavio je odličan utisak na ostatak tima, rekao je danas mlada nada "aspirindžija" Julijan Brant."Ćića je miran, kao svako ko je nov u nekoj grupi. Ne želi svako sa mnogo iskustva, stečenog igranjem za Real Madrid i Mančester junajted, da se bakće sa mladima. Sa njim to definitivno nije slučaj. Stvarno je otvore, iskren i fantastičan fudbaler. Već je dao gol u svim takmičenjima u kojima učestvujemo i od njega može mnogo da se nauči", rekao je Brant za sajt Bundeslige. Bajer za vikend igra derbi ovog kola Bundeslige, protiv Volfsburga, bivšeg Brantovog kluba. "Mislim da će definitivno biti osećanja, jer sam ipak tu proveo dve i po godine, i mnogo sam trenirao sa prvim timom i upoznao se sa momcima tamo, tako da je definitivno fer da se kaže da je to posebna utakmica za mene", rekao je 19-godišnji Brant. Ekipe na tabeli deli jedan bod, oba tima postižu mnogo golova i primaju mnogo, a Bajer je odigao tri utakmice sa mnogo golova, koje su se završavale 4:4, 4:3 i 6:0, a u prošlom susretu Volfsburga i Leverkuzena postignuto je devet golova. "Svašta može da se očekuje. Dosadna pobeda od 1:0 bi nam, doduše, bila dovoljna", rekao je Brant kroz smeh. "Ozbiljno sad, verujem da će ovo biti vrlo dobra fudbalska utakmica, jer je ovo susret dva tima iz vrha tabele. Definitivno ćemo mi pobediti i preskočiti Volfsburg na tabeli. To bi bilo sjajno pred utakmicu s Romom u Ligi šampiona", rekao je Brant. Bajer je protiv Rome vodio 2:0, onda gubio 2:4 i na kraju odigrao 4:4. U prvenstvu protiv Štutgarta je gubio 0:2 i 1:3, ali je na kraju pobedio 4:3. "Mislim da su to samo trenuci. Pre ne mnogo vremena smo imali po pet ili šest utakmica bez primljenog gola. Možda ćemo u Volfsburgu započeti novu takvu seriju", rekao je Brant. Mlada nada nemačkog fudbala priznao je uz osmeh da više voli utakmice sa mnogo golova. "Mislim, u stvari, da su lude utakmice kao što je ona sa Štutgartom, jako dobre za moral tima. Gubiš dva puta sa po dva gola, ali ipak preokreneš. To je sjajan osećaj. A posle meča pomisliš kako su ti sjajni saigrači i kako ste svi odigrali veliku utakmicu. Dok god dajemo više golova nego što primamo, ne postoji nijedan problem na svetu", rekao je Brant.

18:00 - Radmilo Ivančević novi trener Novog PazaraFudbalski klub Novi Pazar imenovao je danas Radmila Ivančevića za novog trenera, ali on neće imati pravo da predvodi ekipu u predstojećoj utakmici 16. kola Super lige Srbije protiv Javora u Ivanjici."Nismo uspeli da sredimo papire, ali biću uz ekipu. Odmah krećemo, prestrojavaćemo se u hodu. Zbog prave fudbalske atmosfere, za Novi Pazar me vežu lepe uspomene s početka igračke karijere, kasnije i trenerske", rekao je Ivančević Radiju sto plus. Novopazarce će u Ivanjici, najverovatnije, voditi povratnik u stručni štab Izet Ljajić. Ivančević je naglasio da Novi Pazar poseduje kvalitet, ali da će pravu sliku o mogućnostima tima imati za nekoliko dana. "Neke igrače sam trenirao u drugim klubovima, ekipa ima kvalitet, ali rezultat je izostao. Sudbina nas trenera je da odlazimo ako ne ide. Nadam se da ću brzo spoznati šta ova ekipa može. Pokušaćemo zajedno da izađemo iz rezultatske krize, krenemo dobro, vratimo publiku na stadion i dobijemo ambijent kakav Pazar zaslužuje", kazao je Ivančević. Ivančević je predvodio veliki broj domaćih i inostranih klubova. On je poslednji angažman imao u grčkom Pafosu, a pre toga bio je trener Radničkog 1923 iz Kragujevca. Ovaj 65-godišnji stručnjak nasledio je Mladena Dodića, koji je Novopazarce ostavio na osmom mestu u Super ligi Srbije sa 19 bodova. "Poželeo bih Pazaru da ostane u gornjoj polovini tabele, izbori se za plej-of i zaigra u Evropi", rekao je Dodić. Utakmica između Javora i Novog Pazara igraće se u subotu od 15.00 u Ivanjici. Ekipa Javora, koja je pre dva dana pobedila u Novom Pazaru (2:0) u šesnaestini finala Kupa Srbije, zauzima šesto mesto u elitnom takmičenju sa 24 boda.

17:01 - Ljajić protiv svog kluba: Bilo mi je lepo u Rimu, ali želim pobedu protiv RomeFudbaler Intera Adem Ljajić rekao je danas da nikada neće zaboraviti period proveden u Romi, ali da sada ima nameru da pobedi tim za koji je još uvek vezan ugovorom. Srpski vezista je upravo iz Rome došao na pozajmicu među "neroazure" i sigurno će imati dodatni motiv za dokazivanjem. "Roma ima veoma dobar tim, sa mnogo kvalitetnim pojedincima. Međutim, nismo ništa slabiji i želimo da ih pobedimo. Bilo je teško napustiti Rim, ali sada sam srećan u Interu. Za sada ne razmišljam o budućnosti", rekao je Ljajić za "Korijere delo Sport".Ljajić ističe da žali što sa rimskim klubom nije osvojio Skudeto za dve sezone na Olimpiku. "Doživeo sam mnogo lepih trenutaka u Romi, možda najlepši mi je bio gol protiv Lacija u derbiju. Imali smo jak sastav i žalim što nismo osvojili titulu. Juventus je bio jači, mora da se prizna to", rekao je Ljajić i izdvojio Miralema Pjanića kao lidera Rome. Prema njegovim rečima cilj Intera u ovoj sezoni je povratak u Ligu šampiona. "Za sada niko ne priča o Skudetu, cilj nam je da igramo što je bolje moguće. Svakako bismo potpisali da budemo u prve tri ekipe. Trener Manćini očekuje mnogo od nas i verujem da ga nećemo razočarati", zaključio je Ljajić. Utakmica između Intera i Rome igra se sutra od 20.45 na Đuzepe Meaci.

16:19 - Goić: U Lučanima hrabro kao u IvanjiciTrener fudbalera Jagodine Miljojko Gošić rekao je danas da njegova ekipa sa mnogo optimizma dočekuje utakmicu protiv Mladosti u Lučanima, u 16. kolu Super lige Srbije. "Putujemo sa mnogo optimizma u Lučane i očekujemo da odigramo ništa manje hrabro i odvažno nego što smo odigrali u Ivanjici", rekao je Gošić na konferenciji za novinare. Fudbaleri Jagodine u nedelju od 14 časova u Lučanima igraju protiv Mladosti, utakmicu 16. kola Super lige Srbije. Gošić je rekao da je tim Mladosti sastavljen od iskusnih superligaških igrača. "Neško Milovanović vodi ekipu na strateški odličan način. Tim je uvek motivisan, odgovoran, disciplinovan. Igra koju su pokazali protiv Partizana nije bila kriza Partizana i naglasio bih dobru igru Mladosti", rekao je Gošić. On je naveo da je Jagodina u stalnim problemima sa bodovima, a da je u prošlom kolu u Ivanjici (1:1) protiv Javora odigrala veoma dobro. Posle 15 kola, Jagodina je pretposlednja na tabeli sa 11 bodova, a Mladost na 10. mestu ima šest bodova više. "Mislim da smo odigrali izuzetnu utakmicu u Ivanjici. U drugim okolnostima taj bod bi bio izuzetno poštovan, ali pošto smo mi u ovoj poziciji, nismo u situaciji da kažemo da nam je bod dovoljan", rekao je Gošić. On je dodao da će imati sve igrače na raspolaganju i da je većina igrača, koja je dobila šansu na Kup utakmici protiv Proletera, pokazala da može da računa na njih. "Pojačali smo kapacitet tima, to nas ohrabruje i daje nam podstrek i nadu da ćemo do kraja biti sve bolji", naveo je Gošić.

16:01 - Vazura: Ispunili smo još jedno od obećanjaGeneralni direktor Partizana Miloš Vazura rekao je danas da je otvaranjem novog terena pored stadiona u Humskoj uprava tog fudbalskog kluba ispunila još jedno od obećanja koje je dala. Ispod južne tribine stadiona Partizana, na mestu nekadašnje "blatuše" od danas je u funkciji teren sa veštačkom travom, koji je danas otvoren revijalnom utakmicom između prvotimaca Partizana i igrača rođenih 2003. godine. "Ovo je samo jedno od obećanja nove uprave. Sa realizacijom projekta smo počeli mnogo ranije, danas je sve završeno. Od kad je ovo napravljenio nikad nije renovirano. Postavljen je najnoviji model trave, i u Barseloni imaju istu ovu travu. Ceo projekat je vredan 300.000 evra", rekao je Vazura agenciji Beta. Vazura je dodao da će na tom terenu trenirati najmlađe kategorije crno-belih. "Oni su do sada trenirali u sportskoj sali, neke utakmice su igrali u vojnoj gimnaziji, nastaviće i dalje, ali će sad rasteretiti i vojna gimanazija i Teleoptik. Najbitnije je da će najmlađe kategorije dolaziti ovde i polako se uključivati našoj familiji", naveo je Vazura.

15:30 - Mutko: Rusija se ni sa kim nije dogovaralaMinistar sporta Rusije Vitalij Mutko demantovao je da je bilo dosluha "sa bilo kim" prilikom dobijanja organizacije fudbalskog prvenstva sveta 2018. godine. Suspendovani predsednik Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Sep Blater rekao je da je u vreme dodeljivanja domaćinstva Mundijala 2018. i 2022. "diplomatski dogovoreno da Rusija i SAD budu domaćini tih takmičenja. Međutim, kako je naveo, plan je propao jer je Mišel Platini "promenio mišljenje i podržao Katar za domaćina SP 2022, pod pritiskom tadašnjeg predsednika Francuske Nikolasa Sarkozija". "Rusija nije bila u dosluhu ni sa kim", rekao je Mutko.15:10 - Bilić: Mali klubovi moraju da imaju velike snoveTrener fudbalera Vest Hema izjavio je da njegov klub iako spada u "male" mora da ima velike snove. "Imate mnogo povremenih iznenađenja u svakoj ligi, kao što je Selta u Primeri, ali ako pričamo o čudima, onda bi pravo čudo bilo biti uspešan cele sezone. To je veoma retko, ali moguće, naravno. Mali klubovi koji su van najjačih šest u Engleskoj moraju imati velike snove", rekao je Bilić i dodao: "Ne živim s njim, nisam policajac da istražujem njegov život. Razgovarali smo nekoliko puta, on je zreo, dobar čovek. Oni su mladi ljudi, vole da izlaze, svi smo to radili. Ali to je teško raditi zbog medija, mogu da razumem da izlaze, ali sve je u pravom trenutku, kada i gde".

14:40 - Zatrić: Rezultat u Nišu zavisi od nasKapiten odbojkaša Novog Pazara Hamza Zatrić rekao je da će rezultat utakmice u Nišu, protiv istoimenog domaćina u drugom kolu Superlige zavisiti od igre njegove ekipe. "Sastali smo se dva puta u pripremnom periodu, znamo šta treba da radimo i od koga nam preti najveća opasnost. Domaći tim će biti rasterećen, pružiće maksimum, ali siguran sam da smo favoriti i da krajnji ishod zavisiti samo od nas", rekao je Zatrić. Novopazarci su u prvom kolu ligaškog takmičenja pobedili na svom terenu Ribnicu sa 3:0, a Niš je slavio u Inđiji rezultatom 3:2. "Startovali smo na najbolji način, ubedljivim trijumfom nad Kraljevčanima, dok su oni preokrenuli u Inđiji, posle 0:2. Takve pobede dižu samopouzdanje i motiv, a Nišlije će želeti i da se pokažu u što boljem svetlu u debitantskoj sezoni među elitom", ocenio je Zatrić.

14:15 - Figo podržao InfantinaLegenda portugalskog fudbala Luis Figo podržao je kandidaturu generalnog sekretara Evropske fudbalske unije (UEFA) Đanija Infantina za predsednika Međunarodne fudbalske federacije (FIFA). Figo je odustao od poslednje izborne trke u maju ove godine, kada je peti mandat na kraju osvojio predsednik FIFA Sep Blater, da bi pod pritiskom velikog korupcionaškog skandala koji je izbio hapšenjem visokih zvaničnika FIFA najavio ostavku. "Njegovo iskustvo, znanje i kapacitet, kao i poštenje, čine ga najboljim predsedničkim kandidatom", rekao je bivši as Barselone i madridskog Reala. On je naglasio da Infantino predstavlja novu generaciju lidera koji fudbal stavljaju na prvo mesto. Kandidati za predsednika FIFA, pored Infantina, su još: jordanski princ Ali bin Al Husein, šeik Salman Bin Ebrahim Al Kalifa, Musa Biliti, Žerom Šampanj i Tokio Seksvale. 13:50 - Inijesta se vraća na terenFudbaler Barselone Andres Inijesta vraća se posle jednomesečne pauze zbog povrede butnog mišića i igraće protiv Hetafea, saopštio je katalonski tim. Kako je najavljeno, u tim se vraća i Serhi Roberto koji je bio odsutan 10 dana zbog povrede prepone. Inijesta je pauzirao mesec dana zbog povrede koju je zadobio u pobedi od 2:1 protiv Bajera iz Leverkuzena u Ligi šampiona. Barselona i dalje igra bez četvorostrukog najboljeg igrača sveta Lionela Mesija koji se još nije oporavio od povrede ligamenta kolena, a na listi povređenih je i dalje Rafinja, dok Havijer Maskerano neće igrati na sledeće dve ligaške utakmice zbog suspenzije. Utakmica 10. kola španske Primere Hetafe - Barselona igra se sutra od 20.30 sati u predgrađu Madrida.13:40 - Klop poštuje MurinjaMenadžer Liverpula Jirgen Klop rekao je da gaji veliko poštovanje prema kolegi iz Čelsija Žozeu Murinju, kao i da on može da bude veoma prijatan, ukoliko niste sudija ili novinar. Murinjo se prethodnih nedelja suočava sa velikim udarom kritika zbog loših rezultata i 15. mesta na tabeli, a narednu utakmicu njegov tim odigraće upravo protiv Liverpula. "Pun sam poštovanja prema njegovom radu, a ukoliko niste sudija ili novinar on može biti jako dobar momak. Tokom utakmica smo obojica jako emotivni, ali mi smo profesionalci i sve je u redu između nas. Tokom mog boravka u Nemačkoj smo ponekad razmenjivali poruke i imam puno poštovanje za njegov rad. On je zaista dobar", rekao je Klop. Klop je tokom trenerske karijere vodio Majnc, dok je najzapaženije rezultate postigao sa Borusijom iz Dortmunda koju je preuzeo 2008. godine i ima osvojene dve šampionske titule. 13:20 - Tanjević novi selektor Crne GoreProslavljeni košarkaški trener Bogdan Tanjević novi je selektor reprezentacije Crne Gore. Tanjević će na klupi Crne Gore naslediti Luku Pavićevića, koji je podneo ostavku krajem septembra prošle godine nakon neuspeha u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Ovo će za njega biti četvrti selektorski angažman, pošto je prethodno vodio nacionalne timove Jugoslavije, Italije i Turske. Jugoslaviju je predvodio do srebra na Evropskom prvenstvu u Čehoslovačkoj 1981, sa Italijom je osvojio zlato na EP u Francuskoj 1999, dok sa reprezentacijom Turske ima srebro na Svetskom prvenstvu 2010. godine. Tanjević je tokom karijere vodio Bosnu, Kazertu, Trst, Olimpiju iz Milana, Limož, Budućnost, Asvel, Virtus i Fenerbahče.13:00 - Van Gal odgovorio SkolsuMenadžer Mančester Junajteda Luj van Gal odgovorio je legendi kluba Polu Skolsu, koji ga je optužio da klub sa Old traforda igra dosadan fudbal. "U Engleskoj imate sjajan izraz: "Drvlje i kamenje mogu da mi slome kosti, ali reči nikad". Više volim da koristim holandske, ali ova izreka je odlična. On nema nikakvu odgovornost i može da kaže šta hoće. Zašto govori takve stvari, za dobrobit kluba ili njega samog? Kada Skols bude mislio da treba da idem, ja ću otići, ali on nije odgovorna osoba u klubu, on nije predsednik Glejzer ili potpredsednik Ed Vudvard", rekao je Van Gal uoči utakmice protiv Kristal Palasa. Skols je rekao da ne bi voleo da igra u Van Galovom timu i da se u sadašnjem Junajtedu golova ne bi nadavali ni Rud van Nistelroj, Tedi Šeringem i Endi Kol. "Ne želim da se branim, ni ne mogu da se odbranim, jer on je legenda kluba i njegove reči imaju jak eho, zato slušam. Ipak, mislim da ako si legenda kluba, onda bi trebalo da razgovaraš sa menadžerom ili njegovim prijateljem Rajanom Gigsom ili Edom Vudvardom, a ne na ovakav način", poručio je Van Gal.

12:50 - "Kredit svis" banka pod istragom zbog pranja novca za FIFAŠvajcarska banka "Kredit svis" pod istragom je švajcarskih i američkih vlasti zbog sumnje da je posredovala u pranju novca zvaničnika Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) optuženih za korupciju. Kako je saopštila ova švajcarska banka, istraga je fokusirana na pojedince optužene za korupciju od strane SAD, u okviru israge koja se vodi protiv FIFA. Američke i švajcarske vlasti uhapsile su krajem maja sedmoricu visokih zvaničnika FIFA pod optužbom za korupciju, i to neposredno pred izbore za predsedika FIFA. Prvi čovek FIFA Sep Blater, koji je na tim izborima ubedljivo osvojio peti mandat, pod pritiskom velikog korupcionaškog skandala najavio je odlazak posle vanrednih izbora 26. februara 2016. godine.

12:30 - Novi Pazar smenio treneraUprava Novog Pazara smenila je dosadašnjeg trenera Mladena Dodića i na mesto šefa stručnog štaba imenovala Radmila Ivančevića. Kako je rekao direktor Pazaraca Almir Brunčević sa Dodićem je dogovoren sporazumni raskid ugovora. "Dodiću želimo sve najbolje u nastavku karijere. Nadamo se da će novi trener Ivančević uspeti da popravi rezultate", izjavio je Brunčević. Ivančević, nekadašnji golman Partizana i Fenerbahčea, kao trener je radio u Španiji, Turskoj, Kuvajtu, Makedoniji i na Kipru, dok je u Srbiji vodio Radnički iz Niša, Rad, Obilić, Smederevo i OFK Beograd.12:10 - Safarova poslala Kvitovu u polufinaleŠpanska teniserka Garbinje Mugurusa i Čehinja Kvitova plasirale su se danas u polufinale završnog turnira sezone u Singapuru. Mugurusa je sa 2:1, u setovima 6:4, 4:6, 7:5 pobedila Kvitovu u meču trećeg kola Bele grupe, dok je u drugom meču iste grupe Čehinja Lucje Šafaržova sa 2:0, u setovima 6:4, 6:3 pobedila Nemicu Anđeliku Kerber. Kvitova je zahvaljujući trijumfu svoje sunarodnice protiv Kerberove izborila plasman u polufinale. Mugurusa je grupnu fazu završnog turnira sezone u Singapuru završila sa maksimalnim učinkom, dok su Kvitova, Šafaržova i Kerberova imale po jednu pobedu i dva poraza. Mugurusa će se u polufinalu sastati sa Poljakinjom Agnješkom Radvanjskom, dok će Kvitova igrati protiv Ruskinje Marije Šarapove.

11:50 - Laporta: Barsa će morati da prodaje zvezdeBivši predsednik Barselone Đoan Laporta tvrdi da će katalonski klub biti primoran da prodaje najveće zvezde zbog finansija. Laporta smatra da novčana situacija u klubu nije najbolja, što će prouzrokovati drastične mere. "Najbolje rešenje je prodaja velikih igrača. Kažu da se Mančester Junajted interesovao za Nejmara, ali to je rezultat trenutnog lošeg vođstva kluba. Situacija nije dobra, pa će (predsednik Žozep Marija) Bartomeu morati da prodaje igrače", rekao je Lapota.11:15 - Klop dovodi Subotića u Liverpul?Fudbaler Borusije iz Dortmunda Neven Subotić biće prvo pojačanje menadžera Liverpula Jirgena Klopa u januarskom prelaznom roku. Klop je ranije izjavio da nema nameru da uzima igrače bivšem klubu, ali situacija sa Subotićem je drugačija pošto srpski defanzivac kod novog trenera Tomasa Tuhela nije u prvom planu. Klop je jedan od najzaslužnijih za Subotićev razvoj, prebacio ga je iz drugog u najači tim Majnca, a potom i doveo u Dortmund. Subotić je jedno vreme bio među najcenjenijim odbrambenim igračima u Evropi, ali su ga brojne povrede sprečile da iskaže sav potencijal. Tuhel mu je ove sezone samo jednom pružio šansu u Bundesligi, pošto prednost imaju Papastatopulos, Humels i Ginter, zbog čega mu neće praviti smetnje prilikom odlaska.11:00 - Skols kritikovao Van GalaLegendarni fudbalsr Mančester Junajteda Pol Skols kritikovao je menadžera Luja van Gala zbog načina na koji igra tim sa Old Traforda. "Najteže je naučiti igrača da postiže golove i bude kreativan. Očigledno je da u timu postoji nedostatak rizika i kreativnosti. Deluje da Van Gal ne želi da igrači pobeđuju i daju golove. To definitvno nije tim za koji bih voleo da igram. Aleks Ferguson se nije slepo držao stila igre", rekao je Skols. On je stao u odbranu Vejna Runija, koji je ove sezone postigao samo tri gola, istakvši da mnogi bivši napadači ne bi postizali golove u ovom timu Junajteda. "Bio sam na gradskom derbiju i gledao Runija prvih 20 minuta. Odlično se kretao, ali igra u takvom timu gde niko nije u stanju da mu doda loptu. Rud van Nistelroj, Tedi Šeringem, Endi Kol, takođe ne bi mogli da igraju u ovom timu. Nema utrčavanja u kaznenom prostoru, igrači sredine terena ne odlaze napred. Mislim da je veoma teško biti napadač u Junajtedu", dodao je Skols. 10:52 - Mugurusa preko Kvitove do polufinalaŠpanska teniserka Garbinje Mugurusa plasirala se u polufinale završnog turnira sezone u Singapuru trijumfom nad Čehinjom Petrom Kvitovom. Mugurusa je protiv Kvitove slavila sa 6:4, 4:6, 7:5, posle dva sata i 34 minuta igre i tako došla do svoje treće pobede u Singapuru. Šanse češke teniserke za plasman u polufinale zavise od ishoda duela između Nemice Anđelike Kerber i Lusije Šafaržove iz Češke. Kvitova može dalje samo ako u tom susretu slavi njena sunarodnica. Mugurusa je ove godine prvi put izborila mesto na završnom turniru sezone, a već je uspela da ostvari istorijski uspeh. Špankinja je prva teniserka koja je stigla do polufinala na poslednjem turniru i u singlu i u dublu od 2009. godine, kada su to učinile Serena i Venus Vilijams.10:40 - Zvezda protiv OFK-a, Partizan gostuje MetalcuUtakmicama 16. kola Superlige Srbije počinje drugi krug takmičenja, u kojem lider Crvena zvezda dočekuje OFK Beograd, dok Partizan u Gornjem Milanovcu gostuje Metalcu. Predstojeći meč između Zvezde i OFK Beograda "oživeo" je duel na Vračaru iz prvog dela, koji je izazvalo mnogo bure i sumnje u regularnost, pošto su crveno-beli u drugom poluvremenu uspeli da nadoknade dva gola minusa za samo devet minuta i trijumfuju sa 6:2. Taj meč je i dalje pod istragom Tužilaštva, ali za sada nema nikakvih konkretnih dokaza. Aktuelnom šampionu promena trenera i dolazak Ljubinka Drulovića nije razmrdala ekipu, koja je novim kiksom u Lučanima praktično predala pehar Crvenoj zvezdi jer zaostaje velikih, čak i posle podele, 16 bodova. Najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg toka Borac, posle najvećeg uspeha u istoriji i drugog mesta posle prvog dela sezone, gostuje u Nišu Radničkom. Od ostalih mečeva izdvaja se i duel na Banovom Brdu između Čukaričkog i Vojvodine. Parovi 16. kola Superlige, subota: Voždovac - Rad (14), Javor - Novi Pazar (15), Crvena zvezda - OFK Beograd (17). Nedelja: Mladost Lučani - Jagodina (14), Radnički Niš - Borac (14), Radnik - Spartak (14), Metalac - Partizan (16), Čukarički - Vojvodina (17). 10:10 - Odomu nije neophodno presađivanje bubregaSlavnom američkom košarkašu Lamaru Odomu nije neophodno presađivanje bubrega. Bivši dvostruki osvajač šampionskog prstena NBA lige, posle komatoznog stanja, preboleo je infekciju zbog koje su lekari strahovali da bi moglo da dođe do takvog ishoda. Takođe ističe da će nekadašnja košarkaška zvezda biti uključena u tretman protiv bolesti zavisnosti. Odom je pre tri nedelje pronađen u besvesnom stanju u jednoj javnoj kući u Nevadi, a lekari su u njegovoj krvi pronašli tragove alkohola, kokaina i biljne vijagre i prema njihovom mišljenu oštećen mu je mozak i pretrpeo je najmanje jedan srčani udar. On je potom helikopterom prebačen iz Las Vegasa u bolnicu u Los Anđelesu i nedavno je izašao iz kome. Odom je tokom karijere igrao za Majami, Dalas, Los Anđeles Lejkerse, sa kojima je osvojio titulu 2009. i 2010, kao i za LA Kliperse. Takođe je bio čan reprezentacije SAD koja je na Olimpijskim igrama u Atini 2004. osvojila bronzanu medalju. Odom se, inače, godinama borio sa zavisnošću od alkohola i droge.09:45 - Inter otvara akademiju u BraziluItalijanski Inter formiraće akademiju fudbala u Brazilu, saopštio je potpredsednik kluba Havijer Zaneti. "Ovo je veoma važan projekat. Biće uključeno više od osam hiljada dece i akademija će biti prestižna. Inter u Brazilu ima milione navijača i sa ovim projektom ćemo se još više približiti", rekao je Zaneti. Zaneti je kazao da je to važan projekat za budućnost kluba iz Milana. "Fokus će biti na treninzima sa našim trenerima, koji će razmenjivati svoje ideje i raditi na taktičom delu. Siguran sam da ćemo uraditi veliki posao", kazao je Zaneti.

09:20 - Lazar Marković se ponovo povredioFudbaler Fenerbahčea i srpski reprezentativac Lazar Marković povredio se na meču 10. kola turskog šampionata protiv ekipe Osmanlija. Marković je bio u startnoj postavi, ali je napustio igru u 29. minutu. Turski mediji navode da je Srbin obnovio povredu leđa zbog koje je pauzirao tokom reprezentetivne pauze sredinom oktobra. Preme poslednjim informacijama Marković će morati da pauzira nekoliko nedelja. Srbin je član Liverpula, ali će u turskom klubu igrati na pozajmici do kraja sezone. Fenerbahče je pobedio Osmanli 1:0.08:55 - Pobede Klipersa, Atlante i MemfisaKošarkaši LA Klipersa pobedili su ekipu Dalasa 104:88 u noćašnjem meču NBA lige. Kliperse je do druge pobede u sezoni vodio Grifin sa 26 poena, dok je Kraford dodao 15. U poraženoj ekipi najbolji je bio Dženkins sa 17 poena. Atlanta je pobedila Njujork 112:101. Memfis je pobedio Indijanu 112:103.08:40 - Mihajlović: Nisam zabrinut za sebeTrener Milana Siniša Mihajlović nada se da će dve uzastopne pobede pomoći 'rosonerima' da se oslobode i zaigraju bez straha. "Još jednom smo dozvolili rivalu samo jedan šut ka našem golu, a i znatno bolje smo igrali u drugom nego prvom poluvremenu", rekao je Mihajlović. Ekipa sa San Sira je pobedama protiv Sasuola (2:1) i Kjeva (1:0) uspela da prekine seriju loših rezultata. "Sačuvali smo mrežu, a s obzirom da smo u prvih deset kola primali barem jedan gol možemo smatrati to uspehom. Takođe, uputili smo veliki broj šuteva ka golu protivnika, a prava je šteta što nismo postigli još neki pogodak. Ova pobeda je bila jako važna za naše samopouzdanje, ali već narednog vikenda nas očekuje težak duel sa Laciom", istakao je Mihajlović i dodao: "Osvojili smo bodove i popeli se na tabeli, pa bi to trebalo da nam pomogne da se oslobodimo straha koji ekipa vuče iz prethodnih sezona. Nisam zabrinut za sebe jer sam navikao da igram i radim pod pritiskom, a celokupna situacija možda više šteti igračima".

08:20 - Florenci: Inter najviše treba da se plaši PjanićaFudbaler Rome Alesandro Florenci rekao je da bi igrači Intera u predstojećem meču ta dva tima najviše trebalo da se plaše Miralema Pjanića. Roma je, posle deset odigranih kola, prva na tabeli Serije A sa 23 boda, dok je Inter četvrti sa dva boda manje. "Obe ekipe imaju dobru sezonu do sada. To će definitivno biti velika utakmica. Želimo da odigramo najbolje što možemo i da pobedimo", rekao je Florenci za italijanske medije. Florenci je upitan i kojeg igrača njegovog tima bi Inter trebalo najviše da se plaši. "Po sadašnjoj formi to je Miralem Pjanić, ali mogu da pomenem mnogo igrača. Dakle, trebalo bi da se plaše nas nekoliko", naveo je Florenci. 08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE POGLEDATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track