BLOG UŽIVO: Berluskoni prodaje Milan Kinezima?
Foto: Reuters

Najnovije informacije iz sveta sporta

BLOG UŽIVO: Berluskoni prodaje Milan Kinezima?

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu

21:15 - Karla Suarez Navaro u finalu MajamijaŠpanska teniserka Karla Suarez Navaro plasirala se u finale turnira u Majamiju pobedom nad Andreom Petković u polufinalnom duelu - 6:3, 6:3. Suarez Navaro je 12, a Nemica deseta igračica sveta. Španska teniserka je u karijeri osvojila samo jednu titulu i to prošle godine u portugalskom gradu Oeirasu prošle godine, a još šest puta je ulazila u finala. Karla Suarez Navaro će se u finalu sastati sa pobednicom duela Serena Vilijams - Simona Halep.

20:19 - Bubka predložio detaljno ispitivanje atletikePotpredsednik Međunarodne atletske federacije (IAAF) Sergej Bubka izjavio je danas da će detaljno ispitati stanje u atelitici ako bude izabran za predsednika tog tela. Bubka je u Kijevu objavio neke delove svog izbornog programa, koji on zove "Vizija 2025.". Bubkin protivkandidat je Britanac Sebastijan Kou, a njih dvojica žele da naslede Lamina Dijaka na mestu predsednika IAAF-a. Izbori će se održati u avgustu u Pekingu, pred početak Svetskog prvenstva. Bubka je predložio "najtemeljnije ispitivanje atletike u istoriji, koje će obuhvatiti sve njene aspekte". "Moj cilj je da identifikujemo i istražimo sve značajne elemente našeg sporta i odlučimo kako možemo da ga poboljšamo", rekao je Bubka. U njegove planove spadaju i stvaranje specijalističkih radnih grupa i promene dodele nagrade za najbolje atletičare. Svoj program će u celini predstaviti sledeće srede. Bubka je prema opštem mišljenju najbolji skakač s motkom svih vremena. U svojoj karijeri je obarao svetski rekord rekordnih 35 puta. Sebastijan Kou je tokom aktivne karijere trčao srednjeprugaške deonice.

19:33 - Očekuje se više žena u snukeru u budućnostiPrvi čovek svetskog snukera Beri Hirn rekao je danas da nema razloga da žene u tom sportu ne budu ravnopravne u takmičenju sa muškarcima. Rien Evans (29) prihvatila je poziv da učestvuje u ovogodišnjim kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. "Rien je zgrabila svoju šansu i ona je psosobna da pobedi pola takmičara, a možda i više", rekao je Hirn za radio BBC. Evansova je desetostruka šampionka u takmičenju za žene, a potrebne su joj tri pobede kako bi postala prva žena koja će nastupiti u glavnom takmičenju u Šefildu. U maju 2014. godine, šestostruki svetski šampion Stiv Dejvis je upitan da li misli da će žena ikada učestvovati u takmičenju, na šta je odgovorio sa "ne". Ipak, prvi čovek svetskog snukera oseća da Rien Evans može da postane pionir u sportu i da je sposobna da se takmiči sa muškarcima."Rien je više puta osvajala svetska prvenstva za žene. Ona je fantastičan igrač, ali to je otvorena igra. Budućnost ovog sporta otvorena je za sve, bez obzira na rasu, boju ili pol", rekao je Hirn.

18:51 - Berluskoni prodaje Milan Kinezima?Vlasnik Milana Silvio Berluskoni mogao bi da proda klub poslovnoj grupi direktno povezanom sa kineskom vladom, prenose italijanski mediji. Spekulacije oko prodaje sedmostrukog prvaka Evrope, koje su intenzivirane u poslednjih godinu dana, dolaze usred borbe slavnog fudbalskog kluba da popravi plasman u Seriji A i domogne se mesta koje vodi na evropsku scenu. Pod vođstvom trenera Filipa Inzagija popularni roso-neri trenutno su osmoplasirani na tabeli sa 14 bodova zaostatka za ekipom rimskog Lacija na poziciji koja vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona, a imaju čak 29 bodova manje od lidera Juventusa. Usred stalne rezultatske krize Berluskoni nije mnogo ulagao u dovođenje vrhunskih igrača, pa su pojačane spekulacije da je rešio da "digne ruke" od trofejnog kluba. Kako prenosi "Askanjuz", bivši italijanski premijer je tokom privatnog događaja u utorak uveče navodno rekao da je "prodaja 75 odsto kluba Kinezima urađena". Sportski dnevnik "Gazeta delo Sport" ocenjuje da bi 75 posto akcija kluba Berluskoni mogao da proda između jedne i jedne i po milijarde evra. Taj list navodi da je Milan jedan od najpopularnijih stranih klubova u Kini i da je pritisak da ga Berluskoni proda navodno došao direktno iz kineske vlade koja nastoji da podigne nivo sporta u zemlji.Navijči Milana žestoko se protive Berluskonijevom načinu vođenja kluba, jer tvrde da nije transparentan.

18:13 - Bulatović: Neumesno ponašanje Novog PazaraDirektor Super lige Srbije Vladimir Bulatović kritikovao je danas Fudbalski klub Novi Pazar zbog pokretanja disciplinskog postupka protiv igrača Žarka Udovičića. Bulatović je ocenio da je "neumesno i suprotno etičkom kodeksu ponašanja" pokrenuti disciplinski postupak protiv igrača posle pretnji pištoljem u svlačionici. "Poštujući integritet ličnosti i principe fer pleja, rukovodstvo kluba je upućeno da sporni odnos sa igračem reši sporazumnim putem ili pred nadležnim organima Fudbalskog saveza Srbije", naveo je Bulatović u saopštenju.Postupanje fudbalskog kluba Novi Pazar ranije je kritikovao i Sindikat profesionalnih fudbalera Nezavisnost. U saopštenju Sindikata se navodi da je Udovičić, nakon napada huligana i pretnji pištoljem u svlačionici, napustio Novi Pazar i ponudio sporazumni raskid ugovora koji je klub odbio. Posle toga Udovičić je pokrenuo postupak protiv kluba pred Arbitražnim sudom Fudbalskog saveza Srbije, na šta je Novi Pazar odgovorio pokretanjem postupka protiv igrača.

17:49 - Kadetkinje Srbije u polufinalu EP s maksimalnim učinkomŽenska kadetska odbojkaška reprezentacija Srbije savladala je danas u Samokovu selekciju Slovenije sa 3:1 (23:25, 25:18, 25:18, 25:20), pa je grupnu fazu takmičenja na prvenstvu Evrope u Bugarskoj okončala s maksimalnim učinkom od pet pobeda zaredom, uz samo dva izgubljena seta.Srbija je ranije obezbedila plasman u polufinale nakon što je u okviru A grupe prethodno savladala Grčku (3:0), Rusiju (3:1), Nemačku (3:0) i Italiju (3:0).Početak današnjeg meča doneo je prednost Slovenkama od 1:0 u setovima, da bi tada izabranice Jove Cakovića zaigrale mnogo bolje i sigurno stigle do nove pobede posle 97 minuta borbe.Konačna tabela A grupe: Srbija 15 bodova, Rusija 8, Italija 7, Nemačka 6, Grčka 3, Slovenija 0.Kadetkinje Srbije će sutra otputovati u Plovdiv, gde će u subotu, 4. aprila, igrati u polufinalu prvenstva Evrope protiv drugoplasirane selekcije iz B grupe, Belgije, Poljske ili Češke, a tačna satnica biće saopštena naknadno.

17:36 - Sud ukinuo zabranu učešća Maroka na Kupu AfrikeMeđunarodni sud za arbitražu u sportu (CAS) ukinuo je zabranu učešća Maroka na Kupu Afrike 2017. i 2019, koju mu je izrekla Africka fudbalska konfederacija (CAF).CAF je kaznio Fudbalsku federaciju Maroka (FRMF) suspenzijom, kao i novčano sa 880.000 evra pošto je ta severnoafrička zemlja odbila da bude domaćin ovogodišnjeg Kupa Afrike zbog straha od ebole."Sankcije koje je CAF nametnula marokanskoj federaciji sada su stavljene van snage, uz očekivanje da će novčana kazna biti smanjena na 50.000 evra", saopštio je CAS koji je, međutim, naložio da FRMF plati odštetu CAF-u u iznosu od osam miliona evra.Maroko je u januaru tražio da se odloži odrzavanje Kupa Afrike zbog epidemije ebole, što je CAF odbio, da bi domaćinstvo poverio Ekvatorijalnoj Gvineji, gde je 8. februara u finalu trijumfovala Obala Slonovače.

17:21 - Adem Ljajić: Učinićemo sve da Roma zadrži drugo mestoFudbaler Rome Adem Ljajić rekao je danas da će njegov klub učiniti sve da zadrži drugo mesto u Seriji A i direktno se plasira u Ligu šampiona. "Lacio je trenutno u najboljoj formi, to je klub koji ima dobre igrače i takođe se bori za drugo mesto, koje mu je izuzetno važno. Ali, učinićemo se sve da to ne dozvolimo", rekao je Ljajić za italijanski Skaj. Roma 10 utakmica pre kraja Serije A ima 53 boda, jedan više od trećeplasiranog Lacija, a 14 manje od lidera Juventusa. U borbi za mesta koja vode u Ligu šampiona su još Sampdorija, Napoli i Fiorentina. "Imamo odličan tim i zaslužujemo drugo mesto, ali mnogo se ekipa bori za tu poziciju. Biće napeto do samog kraja", kazao je Ljajić. On je rekao da će u borbi za drugo mesto značiti i utakmica narednog kola, u kojoj će Roma za vikend dočekati Napoli. "To će biti istinski velika borba. Utakmica u kojoj može mnogo da se dobije i izgubi, ali ništa neće odlučiti", kazao je reprezentativac Srbije. Utakmica između Rome i Napolija igraće se u subotu od 12.30.

16:52 - Rodžers: Sterling nigde ne ideMenadžer Liverpula Brendan Rodžers uveren je da Rahim Sterling neće napustiti klub krajem sezone, iako su propali pregovori o novom ugovoru. Dvadesetogodišnji Sterling, kome aktuelni ugovor ističe za dve godine, odbio je novi angažman vredan 100.000 funti nedeljno, što je značajno povećanje u odnosu na 35.000 koje je dobijao do sada. On je u intervjuu za Bi-Bi-Si rekao da neće govoriti o svojoj budućnosti do kraja sezone, ali je Rodžers uveren da će engleski reprezentativac biti na Enfilldu i sledeće sezone."Rahimu je ostalo još dve i po godine ugovora i on na leto neće nigde ići", rekao je Rodžers.Sterling je u Liverpulu od 2012. i do sada je na 88 utakmica u Premijer ligi dao 17 golova, On je za reprezentaciju Engleske od 2012. nastupao na 14 mečeva i bio strelac jednog gola.

16:24 - Gracijano Pele želja Lacija u letnjem prelaznom rokuFudbalski klub Lacio zainteresovan je za reprezentativnog napadača iz Sautemptona Gracijana Pelea, preneli su danas italijanski mediji. Pele će biti prvi izbor Lacija u letnjem prelaznom roku, pošto se očekuje da Miroslav Klose napusti klub na kraju sezone. Italijanski reprezentativac u Engleskoj zarađuje dva i po miliona evra godišnje, a u Laciju bi morao da se odrekne dela primanja, s obzirom na to da rimski klub ima limit od dva miliona po igraču. Pele igra odlično u Premijer ligi Engleske, u kojoj je u dosadašnjem delu sezone postigao osam golova na 25 utakmica. Lacio od napadača, pored Klosea, ima i srpskog fudbalera Filipa Đorđevića, koji zbog povrede verovatno neće igrati do kraja sezone. Lacio je 10 utakmica pre kraja prvenstva treći u Seriji A sa 52 boda, jednim manje od drugoplasirane Rome, a četiri više od Samdorije, i ima velike šanse da se plasira bar u kvalifikacije za Ligu šampiona.

16:10 - Bajern u problemu: Ni Riberi ne igra protiv DortmundaJedan od najboljih fudbalera Bajerna Frank Riberi zbog povrede skočnog zgloba neće igrati u derbiju Bundeslige protiv Borusije iz Dortmunda, prenosi Rojters. Iskusni Francuz pridružio se na listi povređenih Holanđaninu Arjenu Robenu i Austrijancu Davidu Alabi, što znači da će Bavarci biti znatno oslabljeni na gostovanju "milionerima". Bajern od početka sezone ima dosta problema sa povredama ključnih igrača (Tijago Alkantara, Havi Martinez), ali je uprkos tome samo dva puta izgubio u prvenstvu, trenutno ima 10 bodova viška u odnosu na drugoplasirani Volfsburg i na dobrom je putu da osvoji 25. titulu prvaka Nemačke."Verujem da će ekipa uspeti da kompenzuje izostanak tako važnih igrača", izjavio je direktor kluba Karl-Hajnc Rumenige.On je istakao da izuzetno respektuje Dortmund, iako je rival ove sezone prošao kroz težak period i nalazi se pri dnu tabele."Ne treba biti veliki prorok da biste znali da Dortmund nije srećan sa svojom trenutnom pozicijom na tabeli. Ipak, oni i dalje imaju šanse da osvoje mesto koje vodi u Ligu Evrope, Moramo da se pripremim za ovu utakmicu i znamo da će biti teška", rekao je Rumenige.Derbi duel 27. kola Bundeslige između Dortmunda i Bajerna igra se u subotu od 18.30 sati.

15:34 - Bogićević: Borac oslabljen protiv MladostiTrener Borca Bogić Bogićević rekao je da će njegova ekipa biti "hendikepirana" protiv Mladosti, s obzirom na to da neće moći da računa na četvoricu fudbalera. "Izuzetno smo hendikepirani. Očekujem pravu borbu i verujem da smo spremni da uprkos, velikim kadrovskim problemima, zabeležimo pobedu koja bi predstavljala krupan korak u borbi za opstanak", rekao je Bogićević. Borac će dočekati Mladost u 21. kolu Super lige. Klub iz Čačka je 11. na tabeli sa 20 bodova, tri manje od gostiju iz Lučana, koji je jedno mesto iznad. Domaćin će biti oslabljen neigranjem Ognjena Ožegovića zbog povrede, dok parne kartone imaju Rade Krunić, Mario Božić i Aleksandar Gojković. Utakmica između Borca i Mladosti igraće se u subotu od 15.30.15:15 - Inter nudi 43 miliona evra za TureaFudbalski klub Inter spreman je da ponudi 43 miliona evra za igrača Mančester sitija Jaju Turea. "Ko ne sanja da ima igrača poput njega? Ture bi doneo Interu ono što mu nedostaje", rakao je generalni direktor italijanskog kluba Marko Fasone. Ture je jedna od želja trenera Intera Roberta Mančinija. Fudbaler Obale Slonovače je već sarađivao sa Mančinijem, koji je od 2010. do 2013. godine bio na klupi Mančester sitija. Jaja Ture ima ugovor sa Mančester sitijem do juna 2017. godine.

14:58 - Blažič: Pobeda protiv Žalgirisa bila bi dobra uvertira za plej-of ABA ligeKošarkaš Crvene zvezde Jaka Blažič rekao je da veruje da će njegov tim pobedom protiv Žalgirisa napraviti dobru uvertiru pred odlučujuće utakmice u završnici sezone. "Potrudićemo sa da meč protiv veoma kvalitetnog i iskusnog protivnika iskoristimo na najbolji moguči način kao pripremu za ono što nam predstoji u plej-ofu ABA lige. Pokušaćemo da zabeležimo pobedu u Kaunasu i potrudićemo se da odigramo na najvišem nivou. Svaki trijumf u Top16 fazi nam znači iz više razloga, a posebno jer se pobedama nad renomiranim timovima stvara pobednički mentalitet", rekao je Blažič. Utakmica 13. kola E grupe Top16 faze Evrolige između Žalgirisa i Crvene zvezde igra se u petak u 18.45 sati.

14:46 - Konte ponovo na saslušanjuSelektor fudbalske reprezentacije Italije ponovo će biti saslušan u Kremoni u sklopu istrage o nameštanju utakmica, rekao je tužilac Roberto Di Martino. Konte je među 130 ljudi obaveštenih od strane tužioca u februaru da su pod istragom zbog nameštanja utakmica pre skoro pet godina. Konte koji je negirao optužbe, pod istragom je zbog sportske prevare tokom perioda u kojem je trenirao Sijenu u sezoni 2010/11. On je već odslužio četvoromesečnu suspenziju.

14:35 - Britanski tekvondista nastupa za Moldavijom na OI 2016.Vrhunski brItanski tekvondista Aron Kuk primio je državljanstvo Modavije i nada se da će moći da se pod njihovom zastavom takmiči na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine. Kuk se nije takmicio na Igrama u Londonu 2012, jer je zbog neslaganja sa trenerima napustio kamp reprezentacije. On je tvrdio da ga zvaničnici namerno nisu uvrstili u olimpijski tim, kako bi ga kaznili, jer nije ispoštovao nacionalni trening program, pošto se nije slagao sa trenerima. Britanski tim je negirao njegove optužbe, a Svetska tekvondo organizacija je saopštila da su britanski zvaničnici postupili u skladu sa pravilima.

14:24 - Trener Žalgirisa se najviše plaši MarjanovićaTrener Žalgirisa Gintaras Krapikas rekao je da će njegovim košarkašima biti teško protiv Crvene zvezde pošto srpski klub u timu ima najkorisnijeg igrača Evrolige. "Neće biti lako s obzirom na to da Zvezda ima Bobana Marjanovića, najkorisnijeg igrača Evrolige. Njega je veoma teško zaustaviti, tako da ćemo morati da zaustavimo njegove saigrače, a njega limitirati koliko god budemo mogli", rekao je Krapikas uoči utakmice. Žalgiris i Zvezda su izgubili šanse za plasman u četvrtfinale, a trener litvanske ekipe ipak očekuje veliku borbu. Utakmica između Žalgirisa i Zvezde igraće se sutra od 18.45 u Kaunasu.

13:59 - Krunić: Jagodina ne sme da izgubi u KruševcuTrener fudbalera Jagodine Simo Krunić rekao je da njegova ekipa mora da nađe način da se vrati neporažena s meča s Napretkom u Kruševcu. "Probali smo tokom ove pauze da oporavimo neke igrače i dodatno ih ojačamo. Poslednju prvenstvenu utakmicu smo izgubili i moramo da tražimo način da te bodove vratimo", rekao je Krunić na konferenciji za novinare. Utakmica 21. kola Super lige Srbije između Napretka i Jagodine igra se u Kruševcu u subotu u 15.30. Jagodina je osma na tabeli 27 bodova, dok je Napredak na 12. poziciji sa sedam bodova manje.

13:44 - Marjanović, Pavlović i Mačvan u najboljoj petorci ABA ligeKošarkaš Crvene zvezde Boban Marjanović dobio je najviše glasova u izboru trenera i navijača za najbolju petorku ABA lige ove sezone, saopšteno je na sajtu regionalnog takmičenja. U idealnom timu nalaze se još košarkaši Partizana Aleksandar Pavlović i Milan Mačvan, Malkom Armsted iz Krke i Suad Šehović iz Budućnosti. Armsted je na mestu plejmejkera pobedio Markusa Vilijamsa, dok je Šehović na poziciji beka dobio više glasova od Dragana Milosavljevića. Polufinalna serija ABA lige, u kojoj se sastaju Crvena zvezda - Partizan i Budućnost - Cedevita, počinje 14. aprila.

13:32 - Karlos: Danilo me podseća na AlvesaNekadašnji fudbalski reprezentativac Brazila Roberto Karlos rekao je da je njegov bivši klub Real napravio odličan potez angažovanjem Danila iz Porta i uporedio ga sa Danijem Alvesom. Aktuelni šampion Evrope dogovorio je transfer Danila za 31,5 miliona evra za narednu sezonu, a brazilski fudbaler potpisao je ugovor do 2021. godine."Danilo je odličan bek, igra u oba pravca i podseća me na Alvesa iz Barselone. Mislim da je Real uradio veliki posao i siguran sam da će se Danilo brzo uklopiti", rekao je Karlos.13:19 - Barsa želi AndersonaČelnici fudbalskog kluba Barselona žele da na Kamp Nou dovedu igrača Lacija Felipea Andersona. Barselona je poslednji u nizu klubova koji su navodno zainteresovani za brazilskog fudbalera. Pre lidera španskog prvenstva mediji su spekulisali da Andersona želi nekoliko engleskih timova, među kojima su Čelsi, Mančester junajted i Liverpul. Anderson je, međutim, nedavno produžio ugovor sa Lacijom do 2020. godine i nikada nije izjavio da želi da napusti Rim.

13:00 - Venger ne razmišlja o SterlinguTrener fudbalera Arsenala Arsen Venger nije želeo da govori o medijskim spekulacijama da želi da dovede igrača Liveprula Rahima Sterlinga, istakavši da samo razmišlja o dobrom nastupu svoje ekipe protiv "crvenih". Arsenal u subotu dočekuje Liverpul u 30. kolu Premijer lige, a pored same utakmice prethodnih dana je u centru pažnje i priča o budućnosti Rahima Sterlinga. Liverpul je ponudio Sterlingu novi ugovor po kojem bi zarađivao 137.000 evra nedeljno, ali je on to odbio. Engleski fudbaler je kazao da "novac nije problem", ali i da mu prija kada čuje da je Arsenal zainteresovan za njega. Meč između Arsenala i Liverpula igra se u subotu od 13.45.

12:45 - Bahu godišnja plata od 225.000 dolaraPredsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Tomas Bah primaće 225.000 dolara godišnje na ime nadoknade za troškove koje ima kao čelnik MOK-a. Predsednici i članovi MOK-a ne dobijaju klasičnu platu, već "nadoknadu" za troskove koje imaju prilikom obavljanja olimpijske dužnosti. Članovi Izvršnog komiteta MOK dobijaće dnevnicu od po 900 dolara, dok će obični clanovi MOK-a primati 450 dolara dnevno.

12:35 - Martines: Everton će se boriti za što bolji plasman na tabeliTrener fudbalera Evertona Roberto Martines rekao je da njegova ekipa želi da se do kraja sezone bori za što bolji plasman na tabeli Premijer lige. "Još 24 boda je u igri i mi želimo da se borimo za što bolju poziciju na tabeli. Imamo pet utakmica kod kuće i tri u gostima i želimo da iskoristimo tu prednost. Slavili smo u poslednje dve utakmice, vratilo nam se samopouzdanje i želimo da produžimo taj niz", rekao je Martinez. Everton je trenutno na 13. mestu na tabeli Premijer lige sa 34 osvojena boda, a u narednom, 31. kolu dočekuje Sautempton, šestu ekipu na tabeli. "Iznenadiću se ako Sautempton ne izbori Evropu i ako ne završi sezonu na petom ili šestom mestu. (Trener) Ronald Kuman je uradio izuzetan posao, reč je fizički jakoj i dobro organizovanoj ekipi", kazao je Martinez. 12:19 - Aguero brani MesijaFudbalski reprezentativac Argentine Serhio Aguero stao je u odbranu saigrača Lionela Mesija nakon što je zbog lakše povrede propustio prijateljske utakmice protiv Salvadora (2:0) i Ekvadora (2:1). Mesi je izložen kritikama u domovini jer je propustio obaveze reprezentacije na turneji u SAD zbog povrede palca na desnoj nozi. "Leo je hteo da igra, kao i uvek, ali nije mogao. Mesi ima otok na nozi i nije mogao ni da se osloni na nju. On je bio iznerviran jer želi da igra, ali selektor Martino nije hteo da rizikuje dok se u potpunosti ne oporavi", rekao je Aguero. Španski mediji navode da će Mesi biti spreman za gostovanje Barselone u Selti, u nedelju od 21 sat u Vigu.

12:01 - Ruski takmičar u bobu suspendovan na dve i po godineRuski reprezentativac u bobu Denis Mojzejčenkov suspendovan je na dve i po godine zbog dopinga, potvrdila je Antidoping agencija Rusije. Mojzejčenkov je pao na antidoping testu u oktobru na nacionalnom šampionatu u Sočiju, kada je zajedno sa Jevgenijem Peškovim osvojio titulu u dvosedu. Kako je saopšteno, Mojzejčenkov je suspendovan retroaktivno od 12. novembra. Dvadesetosmogodišnji Rus je u karijeri osvojio jedno drugo i jedno treće mesto u Svetskom kupu, kao i srebro na juniorskom šampionatu sveta 2010. On je bio osmi u četvorosedu na Zimskim olimpijskim igrama u Vankuveru 2010, ali nije uspeo da se kvalifikuje za ZOI u Sočiju 2014. godine.

11:50 - Skols: Sterling mora da ostane u LiverpuluBivši fudbaler Mančester junajteda Pol Skols rekao je da bi Rahim Sterling trebalo da ostane u Liverpulu. Liverpul je ponudio Rahimu Sterlingu novi ugovor po kojem bi zarađivao 137.000 evra nedeljno, ali je on odbio da produži saradnju sa klubom s Enfilda. Engleski fudbaler tvrdi da "novac nije problem". "Kada je reč o budućnosti Sterlinga, mislim da treba da ostane u Liverpulu. Trener gradi tim oko njega, igra svake nedelje... Šta je još potrebno igraču u tim godinama? Sterling je dobar igrač i kada mu je dan izgleda impresivno, ali još ne postiže dovoljno golova", napisao je Skols.

11:36 - Bivši selektori traže veću šansu za fudbalere rođene u EngleskojPetorica bivsih selektora engleske fudbalske reprezentacije poslali su pismo predsedniku Fudbalske asocijacije Engleske (FA) Gregu Dajku u kojem se zalažu da se igračima rođenim u Engleskoj ubuduće da veća šansa u premijerligaškim klubovima. Glen Hodl, Kevin Kigen, Sven Goran Erikson, Grejem Tejlor i Stiv Meklaren potpisali su svojevrsnu peticiju u kojoj se zalažu za reforme. Oni su u tom pismu napomenuli da će Engleska drastično umanjiti šanse da eventualno osvoji drugu titulu prvaka sveta u istoriji, ukoliko se rođenim Englezima ne pruži šansa da zablistaju u elitnim klubovima. Engleska je do sada jedini put osvojila titulu 1966. godine, kada je bila domaćin Mundijala.

11:26 - Silva ostaje u Mančester sitijuJedan od najboljih fudbalera Mančester sitija Španac David Silva odbacio je spekulacije da će napustiti klub i na leto preći u Barselonu. Španski mediji preneli su da je Silva nezadovoljan u Sitiju jer klub ne može da napravi ozbiljniji iskorak u Ligi šampiona i da razmišlja o odlasku. "Trenutno ne razmišljam o povratku u Primeru. Ukoliko bih se vraćao, sigurno ne bih isključio bivši klub Valensiju, a želja mi je da karijeru završim u Las Palmasu. Veoma sam zadovoljan u Sitiju jer imam podršku svih. Osvojili smo sve domaće trofeje i preostalo nam je samo da postanemo prvaci Evrope", rekao je Silva.

11:06 - Pepe i Bejl ne igraju protiv GranadeFudbaleri Real Madrida Pepe i Geret Bejl propustiće zbog povreda predstojeći meč protiv Granade u Primeri, saopštio je "kraljevski klub". Pepe je povredio butni mišić još na meču protiv Barselone, a zbog te povrede propustio je i utakmicu protiv Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine. Klub nije precizirao koliko će trajati oporavak Pepea, a španski mediji navode da će, pored Granade, verovatno propustiti i prvu utakmicu četvrtfinala Lige šampiona protiv Atletiko Madrida. Kada je reč o Bejlu, on se povredio na utakmici između Velsa i Izraela u kvalifikacijama za EURO. 10:45 - Stevanović: Možemo da pobedimo JugTrener vaterpolista Radničkog iz Kragujevca Uroš Stevanović rekao je da njegova ekipa, u odnosu na prethodne duele sa Jugom, mora mnogo toga da popravi ukoliko želi da savlada dubrovački tim u polufinalu plej-ofa Triglav lige. Radnički je jedini srpski predstavnik na fajnal-foru regionalne Triglav lige u Rijeci, a svoj polufinalni meč Kragujevčani igraju večeras od 21.00 protiv dubrovačkog Juga. Ekipa iz Kragujevca ove sezone ima pozitivan skor u duelu sa Jugom, pošto su prvo u Dubrovniku odigrali 7:7, a potom na domaćem terenu trijumfovali sa 13:12. "Polufinale će se dosta razlikovati od ta dva duela, jer smo u prvom mi bili u podmlađenom sastavu, a potom su oni došli bez prvog golmana i dva igrača iz prve postave", rekao je Stevanović. U prvom polufinalu od 19.15 sastaju se domaće Primorje i zagrebačka Mladost, dok je finale na programu u petak od 20.30.10:26 - Brazilska teniserka suspendovana zbog dopingaMeđunarodna teniska federacija saopštila je da je suspendovala 20-godišnju Brazilku na dve godine zbog pozitivnog doping testa. ITF je saopštio da je Marsela Pereira Alveš Valje bila pozitivna na stimulans metilheksanamin na turniru u Španiju u septembru prošle godine. Ona je ove nedelje 1117. na WTA listi. Takođe, ITF je objavio da “prepoznaje i poštuje“ odluku Antidoping agencije Rumunije da se na godinu dana suspenduje 16-godišnja Elena Madalina Kapraru jer je bila pozitivna na anabolički steroid metandienon.10:01 - Nedved: Barsa i Bajern su najbolji u EvropiDirektor fudbalskog kluba Juventus Pavel Nedved rekao je da su Barselona i Bajern Minhen u ovom trenutku dva najbolja kluba u Evropi i istakao da Real Madrid nije jak kao prošle sezone. Real je prošle sezone osvojio Ligu šampiona, pošto je u finalu tog takmičenja savladao gradskog rivala, Atletiko Madrid sa 4:1. Ove sezone je ekipa Karla Anćelotija imala niz od 22 uzastopne pobede u svim takmičenjima, ali je forma "kraljevskog kluba" od početka 2015. godine drastično pala. "Za Juventus je dobro što je (u Ligi šampiona) izbegao Barselonu i Bajern, jer su to dva najbolja kluba u Evropi u ovom trenutku. Real Madrid nije na nivou od prošle godine. Ali, sve može da se promeni vrlo brzo", rekao je Nedved. Juventus će se u četvrtfinalu Lige šampiona sastati sa Monakom, koji je u osmini finala eliminisao Arsenal. 09:30 - Dalas i Oklahoma postigli 266 poenaU noći između srede i četvrtka u košarkaškoj NBA ligi odigrano je 12 utakmica, a veče je obeležila utakmica između Dalasa i Oklahome u kojoj je postignuto čak 266 poena. Košarkaši Dalasa pobedili su u gostima Oklahomu sa 135:131. Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Monta Elis sa 26 poena, a dobro su ga pratili Čendler Parson sa 22 i Dirk Novicki sa 18 poena. U redovima Oklahome ponovo je najbolji bio Rasel Vestbruk, zabeležio je još jedan tripl-dabl učinak, deseti ove sezone - 31 poen, 11 skokova i 11 asistencija. U ovoj neverovatnoj utakmici Dalas je imao procenat šuta od 61,5 odsto, a postigli su čak 52 koša iz 76 pokušaja unutar linije za tri poena. Na ovom meču, prvi put od 2012. godine, dogodilo se da neka ekipa ima trojicu košarkaša sa više od 30 poena, a Oklahoma je postala i prvi tim od 1997. koji je izgubio meč, a da je u svojim redovima imao trojicu igrača sa takvim učinkom. Košarkaši Hjustona su kod kuće bili bolji od Sakramenta sa 115:111, a junak te pobede bio je Džejms Harden koji je ubacio 51 poen. Rezultati: Šarlot - Detroit 102:78, Orlando - San Antonio 91:103, Vašington - Filadelfija 106:93, Boston - Indijana 100:87, Njujork - Bruklin 98:100, Milvoki - Čikago 95:91, Minesota - Toronto 99:113, Juta - Denver 98:84, Portland - LA Klipers 122:126, LA Lejkers - Nju Orleans 92:113.

09:05 - Berdih na Mareja u polufinalu MajamijaČeški teniser Tomaš Berdih plasirao se u polufinale turnira iz Masters serije 1000 u Majamiju pošto je jutros savladao Argentinca Huana Monaka sa 6:3, 6:4. Protivnik Berdihu u meču za ulazak u finale biće Britanac Endi Marej koji je prethodno pobedio austrijskog tenisera Dominika Tima sa 3:6 6:4 6:1. Berdih i Marej do sada su se sastajali 11 puta, a pobedu više ostvario je Berdih. U preostala dva četvrtfinala na turniru u Majamiju večeras se sastaju: Novak Đoković (Srbija) - David Ferer (Španija) i Kei Nišikori (Japan) - Džon Izner (SAD).

08:48 - Simona Halep u polufinalu MajamijaRumunska teniserka Simona Halep plasirala se u polufinale turnira iz Masters serije 1000 u Majamiju pošto je jutros savladala Amerikanku Sloun Stivens sa 6:1, 7:5. Protivnica rumunskoj teniserki u meču za ulazak u finale biće, takođe Amerikanka, Serena Vilijams koja je prethodno pobedila Sabinu Lisicki iz Nemačke sa 7:6 (7-4), 1:6, 6:3. U drugom polufinalu sastaće se Karla Suares Navaro iz Španije i Andrea Petković iz Nemačke.

08:30 - Fudbaleri Radničkog: Klubu preti gašenjeFudbaleri Radničkog iz Kragujevca upozorili su da tom srpskom superligašu definitivno preti gašenje zbog nebrige i nezavidne materijalne situacije. Povodom velikih problema sa kojima je klub suočen igrači su izdali saopštenje u kojem navode da nemaju osnovne uslove za rad, ali, između ostalog, ni novca za osnovne životne potrebe. "Na ovakav razvoj događaja, pre svega, uticala je izjava gradonačelnika Kragujevca, u kojoj jasno navodi da nema nameru da nastavi sa praksom finansijske podrške klubu i obustavi učešće lokalne samouprave u daljim koracima kojim bi se eventualno zaustavilo propadanje, a gradu i Kragujevčanima ostala jedna od najvećih ljubavi, naš Radnički. Da je sve zaista tako govori i činjenica da već duže vreme nemamo predsednika i da je lice zaduženo ispred grada za direktnu i neposrednu saradnju sa klubom podnelo ostavku. Jasno je koliko se mi igrači u takvim okolnostima osetimo poniženo i postiđeno, čula se i reč izdaja", navodi se u saopštenju fudbalera Radničkog.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN POGLEDAJTE OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track