BLOG UŽIVO: Hamilton: Raikonen nije ugrožavao moju pobedu
Foto: Reuters

Najnovije informacije iz sveta sporta

BLOG UŽIVO: Hamilton: Raikonen nije ugrožavao moju pobedu

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

22:56 - Valentino Rosi pobedio u ArgentiniVozač Jamahe Italijan Valentino Rosi pobedio je večeras u trci Moto GP šampionata za Veliku nagradu Argentine. Devetostruki svetski šampion je do druge ovosezonske pobede došao za 41 minut, 35 sekundi i 644. Drugo mesto zauzeo je vozač Dukatija Andrea Doviciozo, a treći je bio Kal Kračlou iz Honde. Aktuelni svetski šampion Mark Markes iz Honde nije završio trku pošto je, posle problema sa gumama u završnici zakačio zadnji točak Rosijevog motocikla i pao. Sudije su pregledale snimak incidenta i odlučile da nije potrebno pokretanje istrage. U generalnom plasmanu Rosi je prvi sa 66 bodova, Doviciozo je drugi sa 60, a Andrea Janone treći sa 40 bodova. Naredna trka u šampionatu voziće se 3. maja u Heresu za Veliku nagradu Španije.

22:07 - Hamilton: Raikonen nije ugrožavao moju pobeduVozač Mercedesa Luis Hamilton rekao je da će njegova ekipa morati i dalje da napreduje, ali da je zadovoljan pobedom u trci Formule 1 u Bahreinu, kao i da nije osećao pritisak zbog dobre vožnje Kimija Raikonena iz Ferarija."Ferari nam je ozbiljno zapretio i moramo da nastavimo da napredujemo kao tim. Dobro sam se osećao, nisam osećao da me Raikonen ugrožava. Bilo je teško čuvati gume, kočnice na vozilu su se zagrejale kada sam prešao preko nekoliko markera, ali to nije bio problem", rekao je Hamilton za BBC. Hamilton je uvećao prednost u generalnom plasmanu, sada ima 93 boda, a iza njega su Rozberg sa 66 i Fetel sa 65 bodova. Naredna trka u šampionatu voziće se 10. maja u Barseloni. "Sada ću otići kući u Monako, provešću neko vreme sa porodicom i u sredu počinjem sa radom", dodao je Hamilton.

21:45 - Sevilja remizirala u GranadiFudbaleri Granade i Sevilje remizirali su večeras u 1:1 (1:0) u utakmici 32. kola španske Primere. U centru pažnje na stadionu Los Karmenas bio je štoper Granade Dijego Majnc, koji je prvo doveo svoj tim u vođstvo, a potom autogolom "poništio" pobedu svom timu. Fudbalerima Granade predstoji grčevita borba za opstanak jer se nalazi na pretposlednjem mestu na tabeli sa 25 bodova, tri manje od Deportiva koji je u sigurnoj zoni. Remijem ne može da bude zadovoljna ni Sevilja jer nije iskoristila poraz Valensije od Barselone, koja sada ima dva boda više u trci za Ligom šampiona.

21:33 - Juniorke Srbije obezbedile plasman na Evropsko prvenstvoŽenska juniorska rukometna reprezentacija Srbije pobedila je selekciju Slovačke sa 28:14 (11:6) i na taj način plasirala se na Evropsko prvenstvo u Španiji. Juniorke Srbije su na kvalifikacionom turniru u Rumuniji odigrale tri meča, zabeležile dve pobede protiv Slovačke i Kosova, i jedan poraz od domaće selekcije.Selektor Vladimir Šimičić čestitao je svojim izabranicama na plasmanu na šampionat Evrope."Sve čestitke devojkama na fenomenalnoj igri i ogromnom požrtvovanju. Ovo je pobeda za sve one devojke i trenere koji su bili sa ovom generacijom i obećavam da ćemo na EP biti još bolji. Odličnom odbranom od starta meča napunili smo se samopouzdanjem i do samog kraja sigurno kontrolisali utakmicu", rekao je Šimičić i zahvalio se Rukometnom savezu Srbije na uslovima i podršci.Evropsko prvenstvo u Španiji igra se od 23. jula do 2. avgusta ove godine.

20:52 - Cedevita izjednačila protiv Budućnosti na 2:2, igra se majstoricaKošarkaši Cedevite izjednačili su protiv ekipe Budućnosti na 2:2 u polufinalnoj seriji plej-ofa ABA lige, jer su dobili i drugi meč u Zagrebu. U nedelju uveče, posle neizvesne završnice, bilo je 88:85 (18:19, 22:17, 23:19, 25:30). Prethodno, u subotu, Cedevita je bila ubedljivija 85:57. Prva dva meča, igrana u Podgorici, dobila je Budućnost.Dakle, o finalisti plej-ofa i učesniku Evrolige odlučiće majstorica u Podgorici, koja će se igrati u sredu.Najbolji u četvrtom meču bili su domaći igrači Gordić i Ukić sa po 16 poena, kao i Barać sa 14 poena i šest skokova. Najefikasniji kod Budućnosti bili su Rejnolds i Planinić sa po 13 poena.

20:31 - Napoli ubedljiv u KaljarijuFudbaleri Napolija zabeležili su ubedljiv trijumf na gostovanju Kaljariju- 3:0. Strelci su bili Kaljehon u 24, Balcano (autogol) u 45. i Gabijandi u 59. minutu. Gosti skoro pola sata igrali sa desetoricom, jer je Mađo u 65. minutu dobio drugi žuti karton, ali Kaljari to nije umeo da iskoristi. Ekipa Rafaela Beniteza je nastavila poteru za rimskim klubovima za mesto u Ligi šampiona, Lacio i Roma na deobi drugog mesta beže joj pet bodova.

19:32 - Remi Volfsburga i Šalkea, Hamburg ide ka CvajtiFudbaleri Volfsburga i Šalkea odigrali su danas nerešeno 1:1 (0:1) u poslednjoj utakmici 29. kola nemačke Bundeslige. Šalke ni peti meč u nizu nije uspeo da zabeleži tri boda, zbog čega se praktično oprostio od borbe za Ligu šampiona. Ekipa Ditera Hekinga je "iščupala" bod u finišu meča golom Kevina De Brujnea, a prethodno je Leroj Sane doveo "rudare" u vođstvo. Reprezentativac Srbije Matija Nastasić nije bio u protokolu za ovaj meč.Fudbaleri Hamburga znatno su umanjili šanse da opstanu u najjačem nemačkom društvu jer su u regionalnom derbiju poraženi od Verdera u Bremenu sa 1:0. Trenutak odluke desio se šest minuta pre kraja kada je Valon Behrami u svom kaznenom prostoru srušio Zlatka Junuzovića, a siguran je bio nekadašnji napadač Čelsija Franko Di Santo. Srpski fudbaler Slobodan Rajković odigrao je svih 90 minuta za goste, dok je Gojko Kačar presedeo meč na klupi. Nekadašnji šampion Evrope nalazi se na poslenjem mestu na tabeli sa 25 bodova, dva manje od Padeborna i pozicije koje vodi u baraž, kao i četiri od sigurnog Hanovera.

19:16 - Luis Hamilton pobedio u trci za Veliku nagradu BahreinaVozač Mercedesa Luis Hamilton pobedio je danas u trci Formule 1 za Veliku nagradu Bahreina u Manami i uvećao prednost u genralnom plasmanu. Hamilton je do treće pobede u sezoni, a 36. u karijeri, došao za sat, 35 minuta, pet sekundi i 809. Aktuelni svetski šampion je drugu godinu uzastopno pobedio na stazi Šakir. Drugo mesto osvojio je vozač Ferarija Kimi Raikonen sa zaostatkom od 3,38 sekunde, a treći je bio vozač Mercedesa Niko Rozberg sa nešto više od šest sekundi zaostatka. Četvrto mesto zauzeo je Valteri Botas iz Vilijamsa, a peti je bio Sebastijan Fetel iz Ferarija. Bodove su još osvojili Danijel Rikardo iz Red Bula, Roman Grožan iz Lotusa, vozač Fors Indije Serhio Peres, Felipe Masa iz Vilijamsa i Danil Kvjat iz Red Bula. Vozač Meklarena Dženson Baton nije učestvovao u trci zbog tehničkih problema na vozilu. Hamilton je dobro startovao, zadržao je prvo mesto ispred Fetela, a dobro je krenuo i Raikonen koje je na početku obišao Rozberga i preuzeo prvo mesto, ali se u četvrtom krugu nemački vozač ponovo našao iza Fetela. Rozberg je nastavio da vozi oštro i dobro, u devetom krugu obišao je Fetela i našao se iza klupskog kolege sa 5,5 sekundi zaostatka. Vodeći vozači su nakon toga počeli da odlaze u boks, a kada su se vratili na stazu poredak je ostao nepromenjen, Hamilton je bio prvi, a iza njega vozili su Rozberg, Fetel, Raikonen, Botas, i Rikardo. Hamilton je u 27. krugu imao 2,5 sekunde prednosti nad Rozbergom. Posle drugih odlazaka u boks veliku borbu vodili su Fetel i Rozberg, a četvorostruki svetski šampion napravio je grešku, ušao je široko u krivinu, pa ga je Rozberg obišao. Fetel je tom prilikom oštetio "nos" bolida i morao je u boks i na stazu se vratio iza svojih konkurenata na petom mestu. Oba vozača Red Bula su se povukla iz trke, posle Karlosa Sainca, odustao je i Maks Verštapen. U 42. krugu Hamilton je imao 4,5 sekundi prednosti nad klupskim kolegom, a Raikonen je 11 krugova pre kraja uspeo da smanji zaostatak za Rozbergom na 10 sekundi. Raikonen je nastavio da napada Rozberga, smanjivao je zaostatak iz kruga u krug i pet krugova pre kraja kasnio je 3,7 sekunde. Rozberg je u narednom krugu napravio grešku, ušao je široko u krivinu, što je iskoristio Raikonen i preuzeo drugo mesto. Hamilton je u poslednjem krugu imao problema sa kočnicama, Raikonen je smanjivao zaostatak, ali je britanski vozač imao veliku prednost i bez problema ostvario pobedu. Hamilton je prvi u konkurenciji vozača sa 93 bodova, drugi je Rozberg sa 66, a treći je Fetel sa 65 bodova. Raikonen je četvrti sa 42 boda, a Masa zauzima peto mesto sa 31 bodom. Naredna trka u šampionatu voziće se 10. maja u Barseloni, za Veliku nagradu Španije.

19:11 - Totenhem bolji od NjukaslaFudbaleri Totenhema pobedili su danas na gostujućem terenu Njukasl sa 3:1, u utakmici 33. kola Premijer lige i naneli mu šesti uzastopni poraz. Totenhem je poveo u 30. minutu golom Nasera Čadlija, a izjednačio je Dzek Kolbek u 46. minutu. Novo vođstvo gostima doneo je Kristijan Eriksen u 53. minutu, a konačan rezultat postavio je Hari Kejn u 90. minutu. Kejn je tako postigao 30. gol u sezoni, a 20. u Premijer ligi i izjednačio se na prvom mestu liste strelaca sa napadačem Mančester sitija Serhiom Aguerom. To je prvi put od sezone 1991/1992 i Garija Linekera da je jedan napadač Totenhema postigao 30 golova u sezoni. Totenhem je prekinuo niz od dve utakmice bez pobede i posle 17. prvenstvene pobede popeo se na šesto mesto na tabeli sa 57 bodova, koliko ima i petoplasirani Liverpul, ali i utakmicu manje. Njukasl je vezao šesti poraz i zauzima 14. mesto na tabeli sa 35 bodova. Crno-beli su poslednji put pobedili 28. februara, kada je bilo 1:0 protiv Aston Vile.

18:20 - Češka i Rusija u finalu FED kupaŽenske teniske reprezentacije Rusije i Češke igraće ove godine u finalu FED kupa. Branilac trofeja Češka pobedila je danas u Ostravi Francusku sa 3:1, a Rusija je u Sočiju pobedila Nemačku sa 3:2. Posle prvog dana Češka je vodila sa 2:0, a odlučujući treći poen domaćoj ekipi danas je donela Petra Kvitova pobedom nad Karolinom Garsijom od 6:4, 6:4. Meč Lucije Safarove i Kristine Mladenović je otkazan, a u dublu Francuskinje su osvojile jedini poen, posle pobede Mladenović i Polin Parmentije nad Safarovom i Barborom Zahlavovom Stricovom od 0:6, 6:3, 10:8. Prvi poen za Češku juče je obezbedila Safarova pobedom nad Karolinom Garsijom 4:6, 7:6, 6:1, a zatim je i Kvitova pobedila Mladenović sa 6:3, 6:4. Ruskinje su današnjom pobedom u dublu obezbedile plasman u finale Fed kupa, pošto su Elena Vesnina i Anastasija Pavljučenkova pobedile Andreu Petković i Sabine Lisicki sa 6:2, 6:3. Rusija je posle prvog dana vodila sa 2:0, pobedama Svetlane Kuznjecove nad Julijom Gerges od 64, 6:4 i Pavljučenkove nad Lisicki 4:6, 7:6, 6:3. Nemačke teniserke danas su izjednačile pobedama Petković nad Kuznjecovom od 6:2, 6:1 i Andželik Kerber nad Pavljučenkovom od 6:1, 6:0. Finale Fed kupa igraće se u Češkoj 14. i 15. novembra.

17:54 - Aston Vila iznenadila Liverpul i plasirala se u finale FA kupaU finalu engleskog FA kupa 30. maja na lonsonskom Vembliju igraće Arsenal i Aston Vila.Ekipa iz Birmingema je u današnjem polufinalu na Vembliju iznenadila Liverpul 2:1 (1:1). Aston Vila je do trijumfa došla posle preokreta pošto su "crveni" poveli u 30. minutu preko Kutinja. Izjednačio je Benteke samo šest minuta kasnije, a pobedu Vili doneo je Delf pogotkom u 54. minutu.U timu Brendana Rodžersa od prvog minuta je bio srpski napadač Lazar Marković, ali ga je u poluvremenu zamenio Mario Baloteli.Arsenal je juče u polufinalu savladao Reding 2:1 posle produžetaka. Posle 90 minuta bilo je 1:1.

17:20 - Otvorena škola tenisa za decu na FED kupuTeniski savez Srbije (TSS) i kompanija NIS organizovali su u okviru FED kup meča između Srbije i Paragvaja u Novom Sadu dvodnevnu Otvorenu školu tenisa u kojoj je velikom broju dece omogućeno da se uz podršku teniskih stručnjaka, upoznaju sa osnovama ovog sporta."Da bi deca i mladi imali mogućnost da uče, da se usavršavaju i postižu uspešne rezultate u tenisu, kao i da steknu svest o važnosti zdravog načina života, veoma je važno da imaju dobre uslove za to, za šta je neophodno ulaganje poslovnog sektora. Jedna od kompanija koja je prepoznala značaj ulaganja u mlade i tenis i sport uopšte je kompanija NIS sa kojom već nekoliko godina uspešno organizujemo Otvorenu školu tenisa za decu, iz koje će se, siguran sam, razviti novi asovi tenisa", izjavio je predsednik Upravnog odbora TSS Toplica Spasojević.Teniski savez Srbije i NIS već četvrtu godinu zaredom organizuju širom Srbije akciju "NIS otvorena škola tenisa". Akcija se realizuje u okviru NIS-ovog korporativnog programa "Energija sporta", koji ima za cilj podršku dečijem i profesionalom sportu, razvoju mladih, kao i promociju zdravog načina života. Cilj pokretanja škole tenisa je da motiviše decu da se od najranijeg uzrasta bave sportom i što je još važnije, razviju sportski duh, navodi se u saopštenju.

17:01 - Novi kiks Rome, Palermo jedini pobedioFudbaleri Rome nastavili su sa lošim rezultatima u finišu sezone, pošto su danas na svom terenu remizirili sa Atalantom 1:1 (1:1) u utakmici 31. kola italijanske Serije A. Rimljani su rano poveli golom iz penala preko kapitena Frančeška Totija u trećem, ali je Herman Denis takođe sa "kreča" izjednačio u 23. minutu. Ekipa Rudija Garsije je veći deo sezone bila za petama lideru i skoro sigurno novom-starom šampionu Juventusu, ali je lošim partijama u poslednje vreme ugrozila čak i mesto za Ligu šampiona. Atalanti će bod osvojen na Olimpiku mnogo značiti u nastavku borbe za opstanak, pošto se nalazi tačno iznad crte.Parmu najverovatnije nećemo gledati u Seriji A naredne sezone, ali ona ne želi olako da se oprosti od najjače italijanske lige. Iako tim zbog finansijskih problema gubi bodove van terenu, danas su uspeli da na gostovanju Empoliju izbore remi - 2:2. Pobednika nije bilo u susretu Kjeva i Udinezea, dok je Palermo na Siciliji bio bolji od Đenove sa 2:1 golovima bugarskog napadača Ivajla Čočeva.

16:33 - Mančester siti lako sa Vest HemomFudbaleri Mančester sitija pobedili su danas na svom terenu Vest Hem sa 2:0 u prvoj nedeljnoj utakmici 33. kola engleske Premijer lige. Sitiju je ovo prva pobeda posle dva vezana poraza, dok je Vest Hem zabeležio treći uzastopni meč na kom nije došao do tri boda. Mančester siti je do prednosti došao posle impresivnog autogola Džejmsa Kolinsa u 18. minutu, koji je uspeo da lobuje svog golmana sa ivice šesnaesterca posle centaršuta Hesusa Navasa sa desnog boka. Konačan rezultat postavio je Serhio Aguero u 36. minutu na asistenciju Navasa posle jedne kontre domaćina. Srpski reprezentativac Aleksandar Kolarov odigrao je ceo meč za "građane", koji posle 33 odigrane utakmice zauzimaju četvrto mesto u Premijer ligi sa 64 boda, dok je Vest Hem 10. sa 43.

15:21 - Remi Sasuola i TorinaFudbaleri Sasuola i Torina odigrali su danas nerešeno 1:1 u prvoj nedeljnoj utakmici 31. kola italijanske Serije A. Utakmicu su obeležila dva jedanaesterca. Zanimljivo je da je prvo defanzivac Torina Kamil Glik u 45. minutu u svom jedanaestercu oborio Antonija Floro Floresa, a onda je u 58. bila obrnuta situacija - tada je Flores načinio prekršaj nad Glikom, pa je arbitar dosudio penal. Siguran izvođač penala za Sasuolo bio je Domeniko Berardi u prvom minuutu sudijske nadoknade vremena, dok je gol za Torino postigao Fabio Kvaraljela u 59. minutuk, takođe sa bele tačke. Sasuolo posle ovog remija zauzima 12. mesto sa 36 bodova, dok je Torino osmi sa 44.

15:10 - Dušan Borković odustao od trke u MarokuNajbolji srpski automobilista Dušan Borković neće učestvovati na drugom ovosezonskom vikendu Svetskog šampionata turnig automobila (WTČ), koji se danas vozi u Maroku. Borković je konstatovao da kao ni u Argentini ne može da bude konkurentan, ne samo s dominantnim Sitroenima, već i sa Ladama, Ševroletima i Hondama, koju i sam vozi. Srpski automobilista je od dolaska u Maroko postao svestan da njegovo vozilo nema urađene apđet podatke poput ostalih i da je zbog očajnih amortizera i sprženih kočnica u dodatnom hendikepu na izuzetno opasnoj stazi Mulaj el Hasan u Marakešu."Mislim da je bila ishitrena odluka da uopšte vozim ovu trku s obzirom na bol i tugu koju osećam zbog gubitka oca. Sve je i previše sveže, a ja se u autu osećam jako loše i nemam gotovo uopšte koncentraciju, a ova staza je i više nego opasna. Drugi razlog je auto koji uopšte ne odgovara WTČ standardima i nije po najnovijoj specifikaciji za 2015. godinu već mnogo kasni za fabričkim automobilima", rekao je Borković, koji je trebalo da startuje sa 10. mesta na prvoj trci.Odluku o daljim koracima u ovoj sezoni Borković će doneti uskoro u saradnji sa svojim timom.

14:32 - Tuhel menja Klopa u DortmunduFudbalski klub Borusija Dortmund saopštio je danas da će nekadašnji trener Majnca Tomas Tuhel zameniti na klupi Jirgena Klopa, koji odlazi na leto. Na sajtu Borusije navodi se da će Tuhel ekipu preuzeti 1. jula i da je sa potpisao trogodišnji ugovor. On će u klubu zvanično biti predstavljen nedelju dana pošto se sezona završi. Klop je u sredu saopštio da će na kraju sezone, posle sedam godina u Borusiji, napustiti klub, jer ne smatra da je i dalje dobar izbor za klupu "milionera".

13:59 - Rajo Valjekano savladao AlmerijuFudbaleri Rajo Valjekana pobedili su danas u Madridu ekipu Almerije sa 2:0 (1:0) 32. kolu španske Primere. Rajo je zabeležio 13. trijumf u šampionatu i zadržao poziciju na sredini tabele, dok je Almerija pretrpela 18. poraz i dalje se nalazi u zoni ispadanja. Golove su postigli visoki defanzivac Atnonio Amaja u 23. i napadač iz Venecule Miku u 90. minutu.

13:40 - Škrtel: Liverpul neće biti isti klub bez DžerardaFudbalski reprezentativac Slovačke Martin Škrtel rekao je da Liverpul više neće biti isti klub nakon što na kraju sezone kapiten Stiven Džerard napusti Enfild.Džerard će na leto preći u Los Anđeles Galaksi, pošto je odlučio da posle 17 godina ne produži ugovor sa Liverpulom."Toliko godina je proveo u klubu i kad kažeš Liverpul, misliš na Džerarda. Nardena sezona će biti drugačija, bez njega Liverpul više neće biti isti klub. Međutim, moramo da poštujemo njegovu odluku i želimo mu puno sreće u nastavku karijere", rekao je Škrtel novinarima pilikom predstavljanja dresa za sezonu 2015/2016.On je dodao da će menadžer Brendan Rodžers imati težak zadatak da pronađe zamenu za Džerarda."Stiven je i dalje jedan od najboljih fudbalera na svetu. Imamo nekoliko igrača, koji mogu da ga naslede, ali biće teško. Pokušaćemo da im pomognemo i funkcionišemo kao tim", poručio je Škrtel.

13:00 - Kraj sezone za Modrića? Fudbaler madridskog Reala Luka Modrić mogao bi propusti ostatak sezone zbog povrede kolena, prenose španski mediji.Modrić je ligamente desnog kolena povredio na prvenstvenoj utakmici protiv Malage, koju je Real dobio sa 3:1, nakon duela sa protivničkim igračem u 58. minutu.Real još nije saopštio o kakvoj povredi se radi, ali pretpostavlja se da će hrvatski reprezentativac pauzirati pet do šest nedelja.Modric se u martu vratio na teren nakon pauze od skoro četiri meseca zbog povrede leve noge, koju je zarardio na utakmici između Italije i Hrvatske u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope.On je u dosadašnjem delu sezone u svim takmičenjima odigrao 25 utakmica i postigao jedan gol za Real.12:15 - Veterani Nice oduševljeni dočekom u ČačkuVeterani Nice koji su odigrali prijateljsku utakmicu sa trepčaniskim Zadrugarom oduševljeni su dočekom u Čačku, rekao je jedan od fudbalera francuskog kluba Felipe Bergamo."Rezultat je apsolutno nevažan, a imali smo priliku da vidimo i turističke potencijale grada na Moravi", rekao je BergamoBergamo kaže da su on i njegovi saigrači oduševljeni manastirom Blagoveštenje u Ovčarsko-kablarskoj klisuri i čačanskim Narodnim muzejom koji su posetili.On se zahvalio Turističkoj organizaciji Čačka čiji su predstavnici učestvovali u predstavljanju ovdašnjih lepota.Predsednik Zadrugara Zoran Vasiljević podsetio je da veterani ovog kluba već godinama organizuju ovakve susrete na domaćoj sceni."Druženje je bilo odlično. Od prošle godine počeli smo da sprovodimo i međunarodna prijateljska takmičenja kada je u pitanju najvažnija sporedna stvar na svetu - fudbal", rekao je Vasiljević i dodao da će Trepčanci biti gosti veterana Nice u septembru ove godine.Zamenik predsednika Skupštine grada Čačka, Vladan Milić ističe da su gosti iz Francuske veoma zadovoljni zbog posete ovom gradu, potencijalima Atomske banje u Gornjoj Trepči gde su bili smešteni, ali i velnes centrom u Ovčar banji."Pored ekipe iz Nice, gosti su nam bili i veterani iz Mladenovca (SD Domaćin), odigrali smo tri utamice u trajanju po 45 minuta. Mladenovčani su nadigrali Zadrugar rezultatom 3:2. Trepčanci i Nica su remizirali, rezultat je bio 1:1, a Francuzi su pobedili Mladenovac sa 2:1", rekao je Milić Tanjugu.On je istakao da je po dolasku na stadion održana svečana ceremonija na stadionu FK Zadrugar gde su intonirane himne Srbije i Francuske i razmenjeni pokloni između dve ekipe."Klub iz Donje Trepče je dobio plaketu Udruženja novinara Moravičkog okruga koje je Trepčance proglasilo najboljim seoskim organizovanim klubom", zaključio je Milić napominjući da se grad Čačak aktivno uključio u organizaciju ove sportske priredbe.

11:32 - Mlade rukometašice šabačkog Medicinara boravile u BečuMlade rukometašice Medicinara iz Šapca boravile su od 16 do 18. aprila u Beču i tom prilikom odigrale prijateljsku utakmicu sa klubom Floridsdorf iz glavnog grada Austrije.Pored prijateljske utakmice, koja je odigrana 17. aprila u sportskom centru "Donauštadt", pionirska ekipa Medicionara imala je priliku da obiđe austrijsku prestonicu.Dolazak mladih rukometašica u Beč pomoglo je i Austrijsko srpsko društvo, trener u bečkom sportskom centru "ASKOe" Goran Kovačević, kao i brojni pojedinci i sponzori. Ovu akciju sprovelo je Integraciono kulturno i humanitarno udruženje "Ostra-Beč", koje vodi Dragica Pejić u okviru projekta "Naše dete tu i tamo". Cilj projekta je da se deci iz Srbije omogući da upoznaju strane metropole i svoje vršnjake u inostranstvu.

10:52 - Iznenađenja na startu Prvenstva Srbije u šahuU Vrbasu su počela pojedinačna državna prvenstva u šahu, a na muškom turniru dogodilo se nekoliko iznenađenja. Branilac titule Aleksandar Inđić izgubio od Miodraga R. Savića. Siniša Šarić je iznenadio Aleksandra Kovačevića, Dejan Antić crnim figurama Bobana Bogosavljevića, a Nenad Ristić bolje rangiranog Dušana Popovića. Remijem su okončane partije Damljanović-Miloje Ratković i Pavlović-Milovan Ratković. Na ženskom turniru, favoritkinje su zabeležile startne pobede – Petrović-Rakić 0:1, Žarković-Čeljuškina 0:1, Drljević-Tomin 1:0, Stojanović-Milošević 1:0. Remijem je završena partija Đukić-Velikić. Zbog otkaza najboljih srpskih šahista na muškom turniru igra se 12 umesto planiranih 14 takmičara, a na ženskom 10 umesto planiranih 12 igračica. Drugo kolo igra se od 15.30 sati. Prvenstva se igraju po Bergerovom sistemu, svako sa svakim.

09:43 - Pelegrini: Ture ostaje u Sitiju, ništa od transfera u InterMenadžer Manuel Pelegrini izjavio je da jedan od najboljih fudbalera Jaja Ture neće napustiti klub na leto.Engleski mediji ranije su preneli da će vezista iz Obale Slonovače preći u Inter, sa kojim će potpisati petogodišnji ugovor vredan deset miliona evra godišnje."Još samo jednom ću ponoviti i zatvoriću priču. Novinari i mediji jedva čekaju da neko kritikuje Turea i od njega napravi žrtvu. Jaja je veoma važan deo tima i u narednoj sezoni igraće u Sitiju ", rekao je Pelegrini uoči meča protiv Vest Hema u Premijer ligi.Trener milanskog tima Roberto Manćini želi ponovo da sarađuje sa Tureom, nakon što ga je doveo među "građane" iz Barselone 2010. godine.

08:55 - Golden Stejt poveo na startu plej - ofaU prvoj utakmici četvrtfinala plej ofa Zapadne konferencije američke profesionalne košarkaške lige (NBA) Golden Stejt je jutros savladao Nju Orleans sa 106:99 i poveo sa 1:0 u seriji u kojoj se igra do četiri pobede.Sa 1:0 u seriji, takođe na Zapadu, poveo je i Hjuston koji je kao domaćin pobedio Dalas sa 118:108.U istočnoj konferenciji, pak, Vašington je napravio brejk u Torontu pošto je posle produžetka pobedio domaćina sa 93:86. Za razliku od Toronta Čikago nije sebi dozvolio "taj luksuz" i lako je materijalizovao prednost domaćeg terena u duelu sa Milvokijem - 103:91.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE POGLEDATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track