BLOG UŽIVO: Košarkaši Himkija osvojili Evrokup
Foto: Eurocupbasketball.com

Najnovije informacije iz sveta sporta

BLOG UŽIVO: Košarkaši Himkija osvojili Evrokup

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

22:43 - Krajinović bez plasmana u četvrtfinale EštorilaSrpski teniser Filip Krajinović nije uspeo da se plasira u četvrtfinale turnira u Eštorilu, pošto je večeras izgubio od Australijanca Nika Kirgiosa. Kirgios je za sat i 10 minuta u dva seta (6:3, 6:3) bio bolji od Krajinovića. On će u četvrtfinalu igrati protiv Robina Hasea iz Holandije.

22:13 - Pobede Sevilje i SelteFudbaleri Sevilje i Selte trijumfovali su protiv Eibara, odnosno Malage. Napadač Andalužana Karlos Baka je sa dva gola bio najzaslužniji za pobedu u Eibaru od 3:1, dok je Selta slavila pogotkom Nolita u finišu meča. Sevilja je ovom pobedom prestigla Valensiju na četvrtom mestu koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona, ali "slepi miševi" sutra gostuju Rajo Valjekanu.

21:40 - Radnički pobedio Vojvodinu i plasirao se u finaleVaterpolisti Radničkog iz Kragujevca prvi su finalisti plej-ofa Prve A lige Srbije, pošto su revanšu u Novom Sadu pobedili Vojvodinu sa 9:6 (3:2, 2:1, 2:1, 2:2). Radnički će treću godinu zaredom igrati u finalu domaćeg šampionata, a protivnik će mu biti pobednik duela između Crvene zvezde i Partizana, gde je rezultat u seriji 1:1 i 6. maja će majstorica odlučiti drugog finalistu. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Nikola Dedović sa tri gola, po dva su postigli Srđan Vuksanović i Marko Petković, dok je u ekipi Vojvodine najbolji bio Dušan Vasić sa četiri pogotka. Finalna serija plej-ofa Prve A lige Srbije počinje 9. maja, a Radnički će imati prednost domaćeg terena.

21:05 - Kosanović: Saseklo nas je isključenje TintoraTrener Novog Pazara Milorad Kosanović rekao je posle današnjeg remija sa Napretkom (1:1) da njegovi fudbaleri u prvom poluvremenu nisu bili dovoljno agresivni, a da ih je u drugom saseklo isključenje Miloša Tintora. "Oba tima imala su svoje motive, možda je njihov bio jači zbog borbe za opstanak. Kad smo u drugom delu meča sredili odnose na terenu, umirili Kruševljane i počeli da igramo bolje, došao je taj crveni karton i poremetio nam planove. Mnogo nam je nedostajao Marko Jevtović, koji ima čvrstinu, pregled, pas napred i dobar prekid. To, ipak, nije glavni razlog što nismo pobedili", rekao je Kosanović novinarima posle utakmice. Pred oko 5.000 gledalaca na Gradskom stadionu, Novi Pazar i Napredak odigrali su 1:1. Utakmicu je zbog dva žuta kartona u 68. minutu završio štoper Pazara Miloš Tintor, dok je rezervni napadač Napretka Ibrahima N"Diaje isključen u 83. minutu zbog udaranja Miroljuba Kostića. Tim iz Kruševca je pripustio da u 68. minute realizuje jedenaesterac, pošto je udarac Miloša Bajića završio iznad prečke. Trener Napretka Slavko Matić kazao je da je zadovoljan igrom svojih igrača u, kako je ocenio, najfudbalskijem gradu u Srbiji. "Zadovoljstvo je videti pune tribine i fenomenalne navijače. Bili smo bolji u prvom poluvremenu, stvarali šanse, ali i brzo primili gol. Uspeli smo, ipak, da se podignemo, tako da taj deficit i nije bio toliko loš. Mozda smo i u drugom delu bili bolji, upravo za taj penal koji nismo iskoristili. Okrećemo se narednim duelima i borbi za opstanak", rekao je Matić.

20:51 - Borac zabeležio treću uzastopnu pobeduFudbaleri Borca savaladali su danas u Čačku subotički Spartak sa 1:0 i zabeležili treću uzastopnu pobedu u Super ligi Srbije. Borac posle 25. kola ima 29 bodova i 10. je na tabeli, dok je Spartak na 13. mestu sa 25. Strelac je bio Ognjen Ožegović u 44. minutu. Borac će za vikend u Kruševcu protiv Napretka igrati još jednu bitnu utakmicu u borbi za opstanak, dok će Spartak takođe imati važan duel, u Subotici protiv Voždovca.

20:36 - Milojević i Đurđević: Zaslužena pobeda ČukaričkogTreneri Čukaričkog i OFK Beograda Vladan Milojević i Dejan Đurđević složili su se u oceni da je tim sa Banovog brda zasluzeno pobedio u današnjoj prvenstvenoj utakmici. "Čekali smo iza zadnje linije taj jedan pas i srećom iskoristili ga. Imali smo još mnogo situacija u kojima smo mogli da rešimo meč, pred kraj je protivnik da rizikovao i možda smo mogli da damo još jedan gol. Sve u svemu, zaslužena pobeda", rekao je Milojević posle utakmice. Čukarički je na svom terenu pogotkom Slavoljuba Srnića savladao OFK Beograd sa 1:0, u 25. kolu Super lige. "Napravili smo kardinalnu grešku, tipičnu za mladu ekipu bez iskustva. Čukarički je jako brz i to je kaznio", kazao je Đurđević. Čukarički je treći na tabeli sa 50 bodova, dok je OFK šesti sa 35.

20:29 - Košarkaši Himkija osvojili EvrokupKošarkaši Himkija osvojili su večeras trofej Evrokupa, pošto su i u revanšu na svom terenu bili ubedljivi protiv Gran Kanarije sa 83:64 (27:18, 18:12, 23:16 ,15:18). Ruski tim je pobednika drugog po jačini evropskog takmičenja rešio još u Las Palmasu kada je slavio sa 91:66, pa je revanš bio formalnost. Himki je po drugi put u poslednje četiri godine osvojio Evrokup, nakon čega će sledeće godine igrati u Evroligi. Najefikasniji igrač na meču bio je Džejms Ogastin sa 18 poena, sa po 16 pratili su ga Tajris Rajs i Pol Dejvis, dok se u španskom timu istakao Valter Tavares sa 17, a pet manje je dao Bred NJuli. Srpski sudija Milivoje Jovčić delio je pravdu na večerašnjem meču, a pomagali su mu Slovenac Saša Pukl i Janis Fufis iz Grčke.

19:24 - Kuzmić vraćen u Golden StejtOgnjen Kuzmić (24 godine, 216 cm) umnogome je doprinio osvajanju prvog šampionskog prstena u istoriji Santa Kruza, razvojnog tima Golden Stejta. Srpski centar dao je ogroman doprinos u odlučujućim utakmicama, kao i u finalu, u kojem je njegov tim bio u finalu bolju od Fort Vejna (109:96). Imao je učinak od 10 poena, 10 skokova i tri blokade i bio je uz Džejmsa Majkla Mekadua (21 koš) najzaslužniji za istorijski pehar. Nadležnima njihove dobre igre nisu promakle, pa su obojica vraćeni u ekipu Voriorsa. Prošle sezone, Kuzmić je odigrao 21 NBA utakmicu i prosečno postizao 0,7 poena i skok za po četiri minuta u igri.

19:08 - Čukarički nastavio seriju, novi poraz VojvodineFudbaleri Čukaričkog nastavili su sa dobrim rezultatima u prvenstvu, pošto su danas kao domaćini bili bolji od OFK Beograda sa 1:0, u 25. kolu Super lige. Strelac je bio Slavoljub Srnić u 28. minutu. Čukarički je treći na tabeli sa 50 bodova, pet manje od Crvene zvezde, a deset više od četvrtoplasirane Vojvodine, koja je kao gost izgubila od Voždovca. Pogodak za Voždovac postigao je Uroš Sinđić u 93. minutu. Voždovac ima 24 boda i 15. je na tabeli. Ispred je Donji Srem sa 25, a iza Radnički 1923 iz Kragujevca sa samo 15. Kragujevčani su na svom terenu sa 2:1 izgubili od Radničkog iz Niša, golovima Vladimira Bubanje u 53. i Pavla Popare u 73. minutu, dok je pogodak za domaćina postigao Dejan Miljus u 89. Ekipa iz Niša je tako zabeležila veoma važnu pobedu u borbi za opstanak. Radnički je 10. sa 29 bodova, četiri više od Donjeg Srema, koji je na mestu koje vodi u baraž za opstanak u ligi. Rad je kao domaćin posle preokreta savladao Mladost iz Lučana sa 3:1. Gosti su poveli golom Patrika Frajdeja u 20. minutu, a preokrenuli su Borko Veselinović u 29, Igor Đurić u 62. i Branislav Milošević u 84. Novi Pazar je na svom terenu igrao 1:1 sa Napretkom. Domaćin je poveo pogotkom Bruna Matoša u četvrtom, a konačan rezultat postavio je Darko Lemajić u 14. Novi Pazar nije opravdao ulogu favorita, ali je iskoristio kiks Vojvodine da se izjednači sa njom na četvrtom mestu, sa po 40 bodova.

18:41 - Formula 1 će početi kasnije sledeće godineNova sezona Formule jedan počeće sledeće godine dve nedelje kasnije nego uobičajeno, saopštili su danas organizatori. Trka za Veliku nagradu Australije, kojom će početi i naredna sezona, voziće se 3. aprila, što će biti najkasniiji start Formule jedan još od 1988. godine. Pomeranje događaja uticaće na kalendar Formule jedan, koji u 2015. godini ima niz velikih praznina između trka.

17:51 - Fudbaleri u zatvoru zbog nameštanja u NorveškojTrojica fudbalera osuđeno je danas u Oslu na zatvorske kazne zbog nameštanja utakmica u trećoj ligi u Norveškoj. Drin Šalja i Alban Šipšani osuđeni su na osam meseci, dok je Pape Mendi dobio šestomesečnu kaznu zatvora. Šalja i Mendi su nastupali za fudbalski klub Folo, dok je Šipšani igrao za Asker. Sud u Oslu ih je osudio zbog toga štu su, zajedno sa jednim Šveđaninom, namestili utakmicu 24. juna 2012. godine. Šveđanin, koji je na kladionici zaradio 57 hiljada dolara, osuđen je na godinu i po dana zatvora.

17:29 - Abidal: Barselona je mnogo bolja od BajernaNekadašnji fudbaler Barselone i reprezentacije Francuske Erik Abidal rekao je danas da je katalonski tim veliki favorit protiv Bajerna u polufinalu Lige šampiona."Barselona godinama igra odlično u Ligi šampiona i uvek se nađe u završnici. Mali problem je što mora da razmišlja i o trci za titulu Primere, što nije slučaj kod Bajerna. Sviđa mi se ekipa pod vođstvom trenera Luisa Enrikea i verujem da su dosta bolji od Bajerna, iako je snažak protivnik", rekao je Abidal, a prenosi Mundo Deportivo.Abidal je za Barselonu igrao od 2007. do 2013. godine, sa kojom je osvojio dve Lige šampiona, četiri titule prvaka Španije, tri Superkupa Španije i po dva UEFA Superkupa i Klupska prvenstva sveta. Tokom karijere igrao za Lion, Lil, Monako i Olimpijakos, dok je za reprezentaciju Francuske odigrao 64 utakmice.Prva utakmica polufinala Lige šampiona između Barselone i Bajerna igra se 6. maja na Nou Kampu.

17:09 - Serž Orije ostaje u Pari Sen ŽermenuFudbalski klub Pari Sen Žermen otkupiće ugovor desnog beka Serža Orijea i fudbaler Obale Slonovače ostaće u pariskom klubu do 2019. godine, saopšteno je danas. Orije je iz Tuluza prešao na pozajmicu u Pari Sen Žermen, a pariski klub imao je i iskoristio mogućnost da otkupi ugovor 22-godišnjeg fudbalera. Orije je ove sezone zbog povrede odigrao samo 12 prvenstvenih utakmica, ali je prema mišljenju stručnog štaba, zaslužio ugovor. "Ponosan sam što je ovaj klub još jednom pokazao da veruje u mene. Želim da pomognem Pari Sen Žermenu da postigne uspeh u francuskom i evropskom fudbalu", rekao je Orije. Orije je karijeru počeo u Lansu 2009. godine, a tri dana kasnije prešao je u Tuluz, za koji je odigrao 72 prvenstvene utakmice i postigao osam golova. Za reprezentaciju Obale Slonovače odigrao je 25 utakmica, nastupio je na Svetskom prvenstvu u Brazilu prošlog leta i ove godine na Kupu afričkih nacija.

16:49 - Uručena priznanja povodom 28. Beogradskog maratonaOrganizatori 28. Beogradskog maratona uručili su danas na svečanosti u Domu omladine priznanja i zahvalnice najuspešnijim kolektivima i pojedincima.Pehar za najuspešniju mušku ekipu u štafetnom polumaratonu dobila je Medicinska škola "Dr Andra Jovanović" iz Šapca, dok je diplomu u mešovitoj konkurenciji dobila druga ekipa Ekonomsko-trgivinske škole iz Sopota.U konkurenciji studenata, najuspešniji u obe konkurencije je Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja iz Beograda,Organizatori Beogradskog maratona posebno su se zahvalili pojedincima kao što su Dragoljuib Đuričić - kao najbolja muzička podrška manifestaciji i Miroslav Stanišić koji je u kolicima prešao čitavu stazu."Priznajem da sam plakao tokom maratona, ali ne zato što sam bio tužan, već zato što me pogodila i ushitila energija kojom su ljudi sa posebnim potrebama izgarali na stazi želeći da je savladaju i dođu do cilja", rekao je Đuričić.Direktor Beogradskog maratona Dejan Nikolić istakao je da je najveća vrednost ove manifestacije u činjenici da su u nju svoju priču ugradili svi učesnici trke."Svako je dao svoj doprinos trci na svoj način, svako je svoju priču ispričao, a to je i zaključak ovogodisnjeg maratona, uz poruku da sledeći bude još bolji", poručio je Nikolić.

16:28 - Reprezentacije tokom SP moći će da borave i u ČečenijiOrganizatori Svetskog fudbalskog prvenstva u Rusiji 2018. godine pružiće mogućnost zainteresovanim reprezentacijama da tokom tog turnira borave u nestabilnim regionima u Severnom Kavkazu, uključujući i Čečeniju. Glavni grad Čečenije Grozni je na preliminarnoj listi baza za reprezentacije na Mundijalu 2018. godine, uprkos tome što je u decembru u oružanom sukobu militantnih islamista i policije poginulo 20 osoba. Takođe, reprezentacije će na raspolaganju imati i grad Mahačkalu, u regionu Dagestana. Evropska fudbalska unija (UEFA) je prethodnih godina iz bezbednosnih razloga tražila od Anžija da neke međunarodne utakmice kao domaćin igra u Moskvi, a ne u Mahačkali. "Obavićemo inspekcije, ali sigran sam da postoje reprezentacije koje bi radije boravile u Groznom ili u Mahačkali, ili u onim gradovima u kojima imaju dobre odnose sa administracijama. Imamo uveravanja regionalnih vlasti da će bezbednost biti na najvišem nivou", rekao je izvršni direktor Organizacionog komiteta Svetskog prvenstva 2018. godine Aleksej Sorokin. Gradovi domaćini reprezentacija moraju da zatraže odobrenje od Svetske fudbalske federacije (Fifa), a proces se uglavnom bazira na neophodnosti odgovarajućih hotela. Ideju da se reprezentacije ugoste u gradovima kao što je Grozni, podržao je i ruski ministar sporta Vitalijj Mutko, koji je rekao da je to jedan od načina da se zaostavština Svetskog prvenstva proširi i oko Rusije. Utakmice koje se u ruskom prvenstvu igraju u Groznom i Mahačkali uglavnom prođu bez incidenata. Fudbaleri Tereka iz Groznog žive u Čečeniji, dok je uprava Anžija smestila svoje fudbalere u Moskvu, dok su u ekipi bili velike zvezde Samjuel Eto i Vilijan.

16:09 - Predsednik Napolija pozvao Beniteza da ostane u klubuPredsednik Napolija Aurelio de Laurentis pozvao je trenera Rafu Beniteza da ostane na kormilu kluba, prenela je agencija AP. Ugovor Beniteza ističe u junu, a bivši menadžer Liverpula i Čelsija nagovestio je ranije da bi želeo da se vrati u Premijer ligu."Rekao sam Benitezu da može da ostane u klubu još jednu godin ili ako želi još pet godina, ako može u to da ubedi svoju porodicu", rekao je De Laurentis.On je dodao da će Benitezova ćerka uskoro početi da studira na Univerzitetu u Oksfordu. Benitez je nedavno izjavio da želi da De Laurentis potroši više novca na dovođenje velikih igrača. Posle problematičnog početka sezone, Napoli je napredovao u Ligi Evrope u kojoj će igrati u polufinalu protiv Dnjepra, dok je u Seriji A na cetvrtom mestu na tabeli, na dva boda od mesta koje vodi u Ligu šampiona. Italijanski mediji su ranije preneli da je srpski trener Sinisa Mihajlović "već viđen" da na klupi Napolija zameni Beniteza.

15:46 - Langerak: Nadam se da ce Levandovski igrati protiv BarseloneRezervni golman Borusije iz Dortmunda Mičel Langerak rekao je danas da se nada da napadač Bajerna Robert Levandovski neće dugo pauzirati zbog povrede i da će biti spreman za polufinale Lige šampiona protiv Barselone.Levandovski je sinoć slomio vilicu i nos nakon sudara sa Langerakom u produžetku polufinala nemačkog Kupa protiv Dortmunda."Nadam se da je Robert OK, dobri smo prijatelji i ono je bila slučajnost", rekao je Langerak, a prenosi agencija AFP."Milioneri " su prošli u finale nakon boljeg izvođenja penala. Na gotovo identičan način neprecizni su posle klizanja bili Lam i Alonso, Langerak je pročitao udarac Gecea, dok je Manuel Nojer pogodio prečku."Hteo sam da ostavim prazan gol što duže kako bi povećao pritisak. Ponekad to upali. Razgovarao sam sa trenerom uoči penal serije, ali znam šta treba da radim u takvim situacijama. Penali su moja stvar", rekao je 26-godišnji Australijanac, koji je dobio žuti karton zbog odugovlačenja uoči šuta Nojera.Langerak je pre Dortmunda branio za Melburn, dok je za reprezentaciju Australije zabeležio šest nastupa.

15:24 - Real: Navodi o zabrani transfera su neistiniti i zlonamerniFudbalski klub Real Madrid okarakterisao je danas kao "lažne i zlonamerne" medijske navode o mogućoj zabrani transfera Svetske fudbalske federacije (Fifa). Španski mediji preneli su da će Fifa zabraniti transfere Real Madridu i Atletiko Madridu zbog nepravilnosti prilikom dovođenja maloletnih igrača. Barselona je prošle godine kažnjena zabranom transfera u dva prelazna roka zbog istog prekršaja. Španski mediji naveli su da je Fudbalski savez Španije već obavešten o kazni za madridske klubove i da je sledeći korak obavestiti o tome Real i Atletiko. "Te informacije su apsolutno neistinite, pošto je i Savez demantovao medije da je Real Madrid umešan u nepravilnosti prilikom dovođenja maloletnih fudbalera. Real je oduvek poštovao pravila Fife", navodi se u saopštenju na klupskom sajtu. "Real žali zbog širenja informacija, nekih i zlonamernih, čija je jedina svrha da uključe klub u slučaj navodnog kršenja pravila", piše u saopštenju.

15:15 - Jokanović produžava ugovor sa VotfordomTrener Votforda Slaviša Jokanović produžiće ugovor sa tim fudbalskim klubom na još godinu dana, preneo je danas Skaj Sport. Jokanovićev ugovor sa Votfordom ističe na kraju sezone, a klub je preuzeo u oktobru, kao četvrti trener u 37 dana i u 35 utakmica osvojio je 67 bodova. Ekipa je u drugom delu sezone odigrala dobro i prošlog vikenda je obezbedila plasman u Premijer ligu. Votford je u subotu pobedio Brajton sa 2:0, a njegovi glavni konkurenti Midlsbro i Norič nisu uspeli da pobede. Ako pobedi Šefild Venzdej u subotu Votford će osvojiti Čempionšip. Britanski mediji naveli su da će bivšem treneru Partizana biti ponuđen jednogodišnji ugovor vredan milion funti, uz bonuse ako Votford ostane u Premijer ligi.

15:00 - Alivodić još godinu dana u australijskom NjukasluSrpski fudbaler Enver Alivodić produžio je danas ugovor sa Njukasl Džetsima iz Australije na još godinu dana. "Odlično sam se uklopio, u klubu su zadovoljni mojim igrama. Bilo je malo teže na početku, zbog aklimatizacije i velike vlažnosti, ali sada je sve u najboljem redu. Uslovima sam veoma zadovoljan", rekao je Alivodić radiju Sto plus. 14:32 - Rusija otvorila konkurs za maskotu Mundijala 2018.Organizatori Svetskog fudbalskog prvenstva u Rusiji 2018. godine otvorili su danas konkurs za izradu dizajna maskote za to takmičenje. Zainteresovani će u narednih mesec dana moći da pošalju svoje ideje za ime i maskotu Mundijala 2018. godine sajtu Svetske fudbalske federacije (Fifa), u posebnom sektoru na ruskom jeziku. Organizatori su saopštili da je cilj kampanje da se aktiviraju deca, posebno ruska. Maskota će biti izabrana javnim glasanjem, a rezultati će biti objavljeni 2016. godine.

14:00 - Marić do kraja sezone u Gran KanarijiAustralijski košarkaš Aleks Marić do kraja sezone igraće u španskoj Gran Kanariji, saopštio je njegov menadžer Miodrag Ražnatović."Aleks Marić je na putu za Las Palmas. On je novi igrač Gran Kanarije", napisao je Ražnatović na Tviteru.Marić je prošlog meseca bio dovođen u vezu sa Partizanom, pošto je Galatasaraj odlučio da ga otpusti, ali je na kraju završio u Petrocimi Bandar Imamu iz Irana. On je ove sezone na 15 utakmica Evrolige prosečno postizao dva poena i 2,5 skokova.Španski klub biće mu osmi u karijeri, a prethodno je igrao za Granadu, Partizan, Panatinaikos, Lokomotivu i Makabi.

13:22 - Kliši: Moramo da naučimo da pobeđujemo kao ČelsiFudbaler Mančester Sitija Gael Kliši rekao je danas da njegov klub mora da uči od Čelsija i počne da pobeđuje po svaku cenu ako želi da osvoji Premijer ligu."Mnogi kažu da Žoze Murinjo igra defanzivno i da njegove ekipe ne vole da napadaju. Mnoge mečeve dobili su minimalnim rezultatom, ali na kraju samo se trofeji računaju. Ponekad je potrebno samo dobiti utakmicu, čak i ako ne igraš dobro", rekao je Kliši za Mančester Ivning.On je dodao da je filozofija "građana" da igraju lep, atraktivan fudbal sa dosta golova."Ove sezone smo bili bolji tim u međusobnim duelima, imali smo veći posed lopte i bolje šanse, ali oba put smo osvojili po bod. Bez ozbira na sve, Čelsi zaslužuje sve pohvale jer je bio najbolji tim ove sezone. Da im je potrebno pet bodova do titule, oni bi zabeležili pet remija. Nijednom drugom klubu to ne bi pošlo za rukom", rekao je Kliši.

12:52 - Krunić bez plasmana u četvrtfinale turnira u PraguSrpska teniserka Aleksandra Krunić nije uspela da se plasira u četvrtfinale WTA turnira u Pragu, pošto je u drugom kolu izgubila od Belgijanke Janine Vikmajer sa 7:5, 6:7 (3:7), 7:5. Vikmajer će u borbi za polufinale igrati protiv bolje iz duela između Kineskinje Šuzai Ženg i Danke Kovinić iz Crne Gore.

12:28 - Šahisti žele na Zimske olimpijske igreZimske olimpijske igre mogle bi da otvore vrata šahovskim takmičenjima, predložio je predsednik Međunarodne šahovske federacije (FIDE) Kirsan Iljumžinov."Šah bi se sasvim lepo uklopio u Zimske olimpijske igre", rekao je Iljumžibov za kinesku agenciju Hsinhua.FIDE je članica Međunarodnog olimpijskog komiteta i pre 20 godina zatražila je prijem u program Letnjih olimpijskih igara, što do sada nije ni razmatrano.S obzirom na dužinu čekanja na prijem u LOI, Iljužmanov smatra da bolja ideja bio ulazak na ZOI.Peking je favorit za dobijanje organizacije ZOI 2022, a jedini protivkandidat mu je kazahstanski Almati.Šahovska olimpijada je inače, najprestižnije takmičenje u ovom sportu koje se održava svake dve godine, a poslednji put je održana u Norveškoj 2014. godine

11:42 - Kraj sezone za Levandovskog?Napadač Bajerna Robert Levandovski mogao bi da završi sezonu zbog preloma vilice koju je zadobio u polufinalu nemačkog Kupa protiv Borusije iz Dortmunda.Dortmund je posle penala prošao u finale, a Levandovski se povredio nakon sudara sa golmanom gostiju Mičelom Langerakom."Robert je slomio vilicu i ima potres mozga", rekao je doktor fudbalske reprezentacije Poljske Jaček Jaroževski.Bajern se još nije oglašavao, ali poljski reprezentativac će skoro sigurno propustiti prvi meč polufinala Lige šampiona protiv Barselone. Pored njega na meču protiv Dortmunda ponovo su se povredili Tijago Alkantara i Arjen Roben, koje je posle samo 10 minuta morao da napusti teren.Levandovski je ove sezone odigrao 43 utakmice i postigao 23 gola za Bajern.

11:12 - Bah: Australiji velike šanse da bude domaćin OI 2028.Predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Tomas Bah ubeđen je da bi Australija imala velike šanse da bude domaćin Igara 2028, ukoliko bi se kandidovala za to takmičenje.Australija je do sada već dva puta bila organizator Igara - 1956. u Melburnu i 2000. u Sidneju.Bah je naglasio da se susreo sa australijskim premijerom Tonijem Abotom i da su razmatrali mogućnost kandidature."Australijska kandidatura naišla bi na velike simpatije i imala bi velike šanse", rekao je Bah na konferenciji za novinare.Naredne Igre biće prvi put u istoriji održane u Brazilu, dok će Tokio 2020. drugi put biti domaćin OI.

10:39 - Gvardiola ponosan na igračeTrener Bajerna iz Minhena Pep Gvardiola rekao je da je ponosan na ekipu uprkos porazu od Borusije iz Dortmunda u polufunalu Kupa Nemačke. Bajern nije uspeo da se plasira u finale Kupa, pošto je sinoć posle izvođenja jedanaesteraca izgubio od Borusije iz Dortmunda. U regularnom toku i posle produžetaka bilo je 1:1, a ekipa iz Dortmunda je dobila penal seriju sa 2:0. "Ponosan sam na moju ekipu kao nikad pre. Ne možeš da kritikuješ ekipu ako je igrala dobro. Ponosan sam na igrače. Učinili su sve što su mogli i zadovoljan sam", rekao je Gvardiola preneli su britanski mediji. "To je bila najbolja utakmica Bajerna protiv Borusije otkako sam došao u Nemačku. Kod izvođenja penala bili smo umorni. Čestitam Borusiji i želim joj sreću u finalu", dodao je on. Sva četiri fudbalera Bajerna promašili su penal, kapiten Filip Lam i Ćabi Alonso su se okliznuli, šut Marija Gecea odbranio je golman, a Manuel Nojer pogodio je prečku. "Naravno da ćete se nekad okliznuti, ali strašno je kada vam se to dogodi u polufinalu. Sigurno da postoje bolji momenti da vas noga izda. Propustili smo da rešimo utakmicu u regularnom delu i produžecima. Srećniji tim je pobedio. Šteta što nismo ušli u finale jer smo to mnogo želeli, ali čestitam protivniku", rekao je Lam.

10:00 - FIFPro: 84 odsto fudbalera je za uvođenje četvrte izmeneČlanovi Udruženja profesionalnih fudbalera (FIFPro) velikom većinom podržavaju uvođenje četvrte izmene, saopšteno je iz ove organizacije. FIFPro navodi da se 84 odsto igrača izjasnilo za uvođenje četvrte izmene, bilo u regularnih 90 minuta utakmice, bilo samo u produžecima. Od 224 ispitanika, 119 se složilo za uvođenje četvrte izmene u produžecima, dok se 86 fudbalera izjasnilo da bi ekipe u regularnih 90 minuta meča trebalo da imaju mogućnost na četiri promene igrača. Međunarodni fudbalski bord (IFAB), koji usvaja pravila, zatražio je od FIFPro da sprovede istraživanje da li su igrači za uvođenje četvrte izmene u produžecima na utakmicama u nokaut fazama takmičenja. Generalni sekretar FIFPro Teo van Segelen izjavio je da istraživanje "izaziva tradicionalne stavove" i dodaje da fudbaleri imaju jednu od najbitnijih uloga u ovoj raspravi. IFAB je prošlog meseca odbacio predlog Svetske fudbalske federacije (FIFA) da se timovima dozvoli četvrta izmena.

09:23 - Bekenbauer: Klop bi jednog dana mogao da nasledi GvardioluPočasni predsednik Bajerna Franc Bekenbauer rekao je da se nada da će Pep Gvardiola ostati na klupi minhenskog tima najmanje još godinu dana, ali da bi u budućnosti mogao da ga nasledi Jirgen Klop."Ne mogu da zamislim da bi Gvardiola ode iz Bajerna. On voli Minhen i pravi dobre rezultate, ali nikad se ne zna šta može da se dogodi. Ipak, mislim da bi Klop bio uspešan u Bajernu, što sam u vreme kada sam bio izvršni predsednik govorio. Pitanje je samo koliko će dugo Pep ostati u Minhenu, nadam se dugo", rekao je Bekenbauer.

08:40 - Hjuston u polufinalu, novi brejk San AntonijaHjuston je eliminisao Dalas i plasirao se u polufinale Zapada (4:1), dok su San Antonio Sparsi napravili novi brejk protiv Klipersa (3:2).Hjuston je u Tojota Centru zabeležio prvu pobedu u plej-of seriji posle šest godina, a do trijumfa ga je predvodio Džejms Harden sa 28 poena – 103:94.Aktuelni šampion je u Los Anđelesu na brejk odgovorio brejkom, ponovo je sjajan bio Tim Dankan sa 21 poenom i 11 skokova, pa će Sparsi imati 'meč loptu' na domaćem terenu – 111:107.Upravo će pobednik serije između ekipa Grega Popovića i Doka Riversa biti rival 'Bradi' i drugovima u borbi za finale konferenicije. 08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE POGLEDATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track