BLOG UŽIVO: Novak Đoković u Pekingu sveti brata Đorđa
Foto: Reuters

Najnovije informacije iz sveta sporta

BLOG UŽIVO: Novak Đoković u Pekingu sveti brata Đorđa

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

21:11 - Metalac deklasiran u Skoplju od MZT-aKošarkaši Metalca ubedljivo su danas izgubili na gostovanju od MZT-a sa 93:67, u drugom kolu Jadranske lige. Metalac je zabeležio prvi poraz u sezoni, dok je ekipi iz Skoplja to prva pobeda. Najefikasniji u valjevskom klubu bio je Dušan Kutlešić sa 11 poena, devet je postigao Đorđe Majstorović, a osam Tomislav Gabrić. MZT je predvodio Đorđe Drenovac sa 17. Metalac će u sledećem kolu igrati protiv Igokee, u sredu u Valjevu.

20:14 - Juventus tek drugi put pobedio u Seriji AFudbaleri Juventusa pobedili su tek drugi put u Seriji A, pošto su danas sa 3:1 savladali Bolonju u sedmom kolu. Bolonja je vodila u Torinu pogotkom Antnoja Murnijea, ali su Alvaro Morata, Pablo Dibala i Sami Kedira preokrenuli i doneli pobedu Juventusu. Juventus zauzima 12. mesto na tabeli sa osam bodova. Bolonja je poslednja sa tri. Pobedu je zabeležio i Lacio, koji je trijumfom nad Frozinoneom u Rimu sa 2:0 izbio na treće mesto. Strelci su bili Balde Keita i srpski fudbaler Filip Đorđević. Novi A reprezentativac Srbije Sergej Milinković-Savić nije igrao za Lacio, dok je Dušan Basta zamenjen u drugom poluvremenu. Lacio ima 15 bodova, koliko i drugoplasirana Fiorentina, bod manje od lidera Intera.

19:25 - Bilbao preokretom do pobede protiv BetisaFudbaleri Atletik Bilbaoa pobedili su danas na svom terenu Betis sa 3:1, u utakmici sedmog kola španske Primere. Valensija je povela na današnjem meču, a strelac je u 20. minutu bio Danijel Pareho. Bilbao je, potom, prvo izjednačio pogotkom Emerika Laporte u 34. minutu, da bi u drugom poluvremenu napravio potpuni preokret. Markel Suaseta je u 60. minutu doveo Bilbao u vođstvo, a pobedu domaće ekipe potvrdio je Aric Aduric devet minuta kasnije. Atletik Bilbao je, posle sedam odigranih kola, na 13. mestu na tabeli Primere sa sedam bodova, dok je Valensija deveta sa dva boda više. U osmom kolu španskog šampionata Atletik Bilbao gostuje Real Sosijedadu, dok Valensija na svom terenu dočekuje Malagu. Betis je ranije danas u gostima bio bolji od Rajo Valjekana sa 2:0, dok se kasnije sastaju Levante i Viljareal, odnosno Atletiko i Real Madrid.

18:47 - Lukaku: Dominirali smo, trebalo je da pobedimoFudbaler Evertona Romel Lukaku rekao je danas da je njegova ekipa zaslužila pobedu u derbiju protiv Liverpula. Fudbaleri Evertona i Liverpula odigrali su nerešeno 1:1 u utakmici osmog kola Premijer lige. Ovo je treći put uzastopno da se gradski derbi ovih rivala završava bez pobednika. Liverpul je na Gudison parku poveo golom Denija Ingsa u 41. minutu, dok je izjednačenje Evertonu doneo Romelu Lukaku u nadoknadi vremena u prvom poluvremenu. "Zaslužili smo da pobedimo danas. Kontolisali smo utakmicu. Priznajem, bilo je teško u finišu prvog poluvremena, ali imali smo sreće da postignemo gol i to je bio podstrek pred nastavak utakmice. Dominirali smo na terenu, ali nismo iskoristili šanse... A, i Simon Minjole je dobro branio", rekao je Lukaku za Skaj sport. Posle osam odigranih kola, Everton je šesti na tabeli Premijer lige sa 13 bodova, dok je Liverpul na desetoj poziciji sa bodom manje. I u narednom kolu obe ekipe očekuju teški rivali, pošto Everton dočekuje Mančester junajted, dok Liverpul gostuje Totenhemu.

18:15 - Teri: Murinjo je najbolji trener za ČelsiKapiten fudbalera Čelsija Džon Teri podržao je danas trenera Žozea Murinja, rekavši da je portugalski stručnjak najbolje rešenje za taj klub."Ako će neko da nas izvuče iz ove rupe, onda će to biti Žoze Murinjo. Imamo najboljeg trenera koji je stao iza nas i ostaćemo svi zajedno", rekao je Teri britanskim medijima. Čelsi ima jednu od najlošijih sezona u poslednje vreme. Londonski klub je tek 16. na tabeli Premijer lige sa osam bodova iz osam kola. "Nedostaje nam samopouzdanje. Ali, imamo veliku grupu igrača i neophodno je da se uspravimo, što ćemo i uraditi", kazao je kapiten ekipe. On je ocenio da bi jedna pobeda u prvenstvu sve rešila. "Moraćemo da pobedimo Aston Vilu u sledećem kolu. Reprezentativna pauza će biti dobra prilika da se osvestimo", istakao je Teri. Murinjo je doneo Čelsiju dve titule u Premijer ligi tokom prvog boravka u klubu, a potom je osvojio prvenstvo i prošle sezone.

17:52 - Keln prekinuo pobedničku seriju ŠalkeaFudbaleri Kelna pobedili su danas u gostima ekipu Šalkea sa 3:0 u utakmici osmog kola Bundeslige. Keln je poveo u 45. minutu golom Entonija Modestea, prednost gostiju je duplirao Janik Gerhart deset minuta pre kreja meča, a pobedu je potvrdio Simon Coler pogotkom u 84. minutu. Šalkeu je ovo prvi poraz posle četiri vezane pobede, i dalje je na trećem mestu na tabeli Bundeslige sa 16 bodova. Na drugoj strani, Keln je peti sa dva boda manje. U narednom, devetom kolu Keln dočekuje Hanover, dok Šalke, takođe na svom terenu, igra protiv Herte.

17:34 - Jelena Janković bez plasmana u drugo kolo PekingaSrpska teniserka Jelena Janković nije se plasirala u drugo kolo turnira u Pekingu, pošto je danas izgubila od Domenike Cibulkove iz Slovačke. Jankovićeva je izgubila sa 2:1 u setovima (6:1, 1:6, 6:3). Cibulkova će u narednoj rundi igrati protiv Andželik Kerber iz Nemačke. Bojana Jovanovski takođe nije uspela da prođe prvo kolo, izgubivši sa 2:0 (6:2, 6:4) od Karoline Voznijacki iz Danske, koja će igrati protiv Kineskinje Kjang Vang. Jedina srpska predstavnica u drugom kolu biće Ana Ivanović, koja će se sastati sa Venus Vilijams.

17:16 - Novak Đoković u Pekingu sveti brata ĐorđaItalijan Simone Boleli (62. na ATP) biće protivnik najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića u prvom kolu turnira u Pekingu, na kome Srbin brani titulu.Italijan je u poslednjem kolu kvalifikacija bio bolji od Andreja Kuznjecova, pobedio je sa 6:2, 7:6. Tako se izborio za megdan sa Đokovićem. Novak i Boleli nisu se sastajali još od 2009. godine, a sva tri prethodno odigrana duela dobio je prvi teniser sveta. Đoković će imati priliku da osveti poraz svog najmlađeg brata, Đorđa, koji je na startu kvalifikacija za plasman u glavni žreb singla turnira u Pekingu, izgubio baš od Bolelija sa 6:0, 6:4.

16:53 - Jovanovski poražena na startu turnira u PekinguSrpska teiserka Bojana Jovanovski izgubila je danas od Karoline Voznijacki iz Danske sa 6:2, 6:4 u prvom kolu WTA turnira u Pekingu. Jovanovski je u glavni žreb došla iz kvalifikacija, ali nije uspela da nastavi seriju dobrih igrara protiv 11. igračice na svetu. Na takmičenju u Kini učestvuje Ana Ivanović, koja se u drugom kolu sastaje sa Amerikankom Venus Vilijams, dok se Jelena Janković na startu sastaje sa Dominkom Cibulkovom iz Slovačke. Turnir u Pekingu igra se za nagradni fond od 4.749.040 dolara.16:11 - Advokat napustio SanderlendHolandski stručnjak Dik Advokat napustio je mesto trenera Sanderlenda, saopštio je danas taj engleski premijerligaš. "Doneo sam ovakvu odluku posle samo osam utakmica, jer sam osetio da je važno da se ekipi da vremena da preokrene stvari", rekao je Advokat britanskim medijima. Još je nepoznato ko će biti novi trener Sanderlenda. Predsednik kluba Elis Šort rekao je da je zatečen tom odlukom. To je prva smena trenera u Premijer ligi ove sezone. Sanderlend je u subotu igrao nerešeno sa Vest Hemom, čime je ostao bez pobede u prvih osam prvenstvenih kola Advokat je klub preuzeo u martu i uspeo je da izbori opstanak u Premijer ligi. Ipak, Sanderlend ove sezone zauzima 19. mesto na tabeli sa tri boda, koliko ima i poslednjeplasirani Njukasl.

15:50 - Krajinović poražen u finalu turnira u RimuSrpski teniser Filip Krajinović nije uspeo da osvoji titulu na čelendžeru u Rimu, pošto je danas u finalu izgubio od Federika Delbonisa iz Argentine sa 2:1, po setovima 1:6, 6:3, 6:4. Krajinović je dobio prvi set, ali je u nastavku meča prepustio incijativu bolje rangiranom protivnku, koji je u Rimu bio postavljen za prvog nosioca. Turnir u Italiji igran je za nagradni fond od 42.500 evra.

15:30 - Empoli pobedio SasuoloFudbaleri Empolija pobedili su na svom terenu ekipu Sasuola sa 1:0 u utakmici sedmog kola italijanske Serije A. Pobedu i tri boda Empoliju doneo je Masimo Makarone golom dva minuta pre kraja utakmice. Empoliju je ovo druga pobeda od početka sezone i sada se nalazi na 13. mestu na tabeli sa sedam bodova, dok je Sasuolo na šestoj poziciji sa pet bodova više. U narednom, osmom kolu italijanskog šampionara Empoli gostuje Romi, dok Sasuolo na svom terenu dočekuje drugi klub iz Rima, ekipu Lacija. 15:00 - Ferer osvojio Kuala LumpurŠpanski teniser David Ferer osvojio je titulu na turniru iz Serij 250 u Kuala Lumpuru. On je u finalu bio bolji od zemljaka Felisijana Lopesa sa 7:5, 7:5 i tako je osvojio 25. trofej u karijeri u svom 50. finalu. U prvom setu levoruki Lopes prvi je stigao do brejka za 4:3, ali je David odmah napravio ribrejk, ritern ga je služio, pa je u 12. gemu prelomio set. U drugom setu Ferer je propustio šest brejk lopti, zatim je pri rezultatu 5:5 spasao jednu, da bi ponovo napravio brejk u 12. gemu i došao do trijumfa za nešto više od jednog i po sata. Bila je to četvrta Fererova titula ove sezone, posle Dohe, Akapulka i Rio de Žaneira.14:30 - Sponzor Borca demantovao je da duguje za porezSponzor fudbalskog kluba (FK) Borac u Čačku Milenko Kostić demantovao je optužbe predsednika Upravnog odbora kluba Zorana Bašanovića da duguje za višegodišnji porez Borca 106 miliona dinara. Bašanović je krajem septembra na konferenciji za novinare rekao da je Kostić Borcu ostavio dug za neplaćeni porez kluba od 2009 od 2013. godine, dok je bio generalni sponzor i koji uz obračunatu zateznu kamatu iznosi 106 miliona dinara, zbog čega je blokiran račun Borca. Kostić, koji je vlasnik kompanije Auto - Čačak, rekao je da je 1998. potpisao prvi sponzorski ugovor za Borac i da je tada zatekao klub sa obavezama od 900.000 maraka. Prema njegovim rečima, ugovor o generalnom sponzorstvu sa Borcem od 2009. godine istekao je u junu 2013. godine, a saldo na računu kluba tada je iznosio 565.200 evra. On je dodao da je ostalo 26 miliona duga za porez za koji je trebalo da se sprovede reprogram i isplati na 24 rate i istakao da njemu kao sponzoru nije bila obaveza da kontroliše računovodstvene poslove i obračun poreza po stopi od 27 odsto koja se i danas primenjuje.14:05 - Ćurčićev spisak igrača za Albaniju i PortugalSelektor fudbalske reprezentacije Srbije Radovan Ćurčić saopštio je spisak od 24 igrača za predstojeće duele sa Albanijom i Portugalom. Od novih igrača pozvani su golman španskog drugoligaša Alkorkona Marko Dmitrović i vezni igrač Lacija Sergej Milinković-Savić, dok će priliku da debituje imati i Marko Petković iz Crvene zvezde, koji je bio i na prethodnom okupljanju, ali nije igrao. Srbija će gostovati Albaniji 8. oktobra, a tri dana kasnije će dočekati Portugal u poslednjim kvalifikacionim utakmicama za Evropsko prvenstvo u Francuskoj. Na spisku su golmani: Vladimir Stojković (Makabi Haifa), Predrag Rajković (Makabi Tel Aviv) i Marko Dmitrović (Alkorkon). Odbrambeni igrači: Branislav Ivanović (Čelsi), Aleksandar Kolarov (Mančester siti), Ivan Obradović (Anderleht), Nenad Tomović (Fiorentina), Marko Petković (Crvena zvezda), Stefan Mitrović (Gent), Uroš Spajić (Tuluz) i Duško Tošić (Bešiktaš). Vezni fudbaleri: Nemanja Matić (Čelsi), Sergej Milinković-Savić (Lacio), Dušan Tadić (Sautempton), Adem Ljajić (Inter), Zoran Tošić (CSKA Moskva), Nemanja Gudelj (Ajaks), Andrija Živković (Partizan), Ljubomir Fejsa (Benfika), Luka Milivojević (Olimpijakos), Darko Brašanac (Partizan) i Miralem Sulejmani (Jang Bojs). Napadači: Aleksandar Mitrović (Njukasl) i Petar Škuletić (Lokomotiva).

13:45 - Milinković: Imamo problema, ali idemo na pobeduTrener fudbalera Partizana Zoran Milinković izjavio je da se nada pobedi protiv Čukaričkog, iako crno-beli imaju dosta kadrovskih problema posle trijumfa nad Augzburgom (3:1) u Ligi Evrope. "Puno nam znači pobeda u Augzburgu. Ono što nam ne prija su tri povrede koje Abubakar, Balažic i Jevtović zaradili u Nemačkoj. Saša Ilić ima problema sa povredom, a neizvestan je i nastup Vulićevića, koji je predhodnih dana imao visoku temperaturu. Imamo respekt prema Čukarickom, ali gledamo sebe i uprkos svemu pokušaćemo da zabeležimo pobedu", rekao je Milinković. Partizan je trenutno četvrti u prvenstvu sa 12 bodova zaostatak za vodećom Crvenom zvezdom, dok je Čukarički na sredini tabeli sa osam bodova.13:15 - Kobi Brajant ponovo na terenuJedan od najboljih košarkaša LA Lejkersa Kobi Brajant vraća se na parket posle devet meseci pauze. Zvezda Los Anđeles Lejkersa najavila je da će igrati protiv Jute u prvom predsezonskom meču. On je pauzirao od januara zbog povrede desnog ramena, a zbog različitih povreda u poslednje dve sezone odigrao je samo 41 utakmicu. "Definitivno igram. Osećam se odlično, u formi, snažno, zdravo. Dugo nisam igrao, mislim da je vreme za to. Ako možeš da treniraš, možeš i da igraš", rekao je Brajant.

12:50 - Baloteli propušta NapoliNapadač Milana Mario Baloteli propustiće večerašnji derbi sa Napolijem zbog povrede mišića. On se povredio tokom treniga protekle nedelje, pa Siniša Mihajlović ne može da računa na njega. Zbog toga će napad "rosonera" verovatno predvoditi najveće letošnje pojačanje Karlos Baka, uz odličnog Brazilca Luiza Adrijana. Pored Balotelija, Mihajlović ne može da računa ni na Kejsukea Hondu, koji se oporavlja od gripa, Alesio Romanjoli je suspendovan zbog crvenog kartona u porazu od Đenove, dok su povređeni Ignacio Abate, Džeremi Menez, Mbaje Nijang i Filipe Mekses.12:35 - Enrike: Kako samo dadosmo jedan?Trener fudbalera Barselone Luis Enrike nije bio nezadovoljan igrom svog tima uprkos porazu od Sevilje (2:1). "Stvorili smo mnogo šansi, neverovatno je da smo postigli samo jedan gol. Odigrali smo loše deset minuta drugog poluvremena i to nas je koštalo, a oni su iskoristili svoje šanse i na tome im čestitam. Naš stil jeste da kontrolišemo igru, ali sada nismo imali realizaciju - ipak, uveren sam da će se to promeniti u narednim utakmicama", rekao je Enrike.12:11 - Lihtštajner: Hvala svima na velikoj podršciDefanzivac Juventusa Stefan Lihtštajner, koji je pre dva dana uspešno operisan zbog problema sa disanjem, zahvalio je navijačima na podrši koju je imao tokom teških trenutaka. "Operacija je dobro prošla. Hvala od srca svim navijačima i ljubiteljima fudbala na podršci. Posebno hvala mojim saigračima, medicinskom osoblju i svima u Juventusu na neverovatnoj podršci. Daću sve od sebe da se u što kraćem roku vratim u formu i na teren", napisao je švajcarski reprezentativac na društvenim mrežama. Lihštajner se tokom utakmice sa Frozinoneom, 23. septembra, požalio na probleme sa disanjem, a klub iz Torina potvrdio je da je fudbaler operisan usled problema prouzrokovanog benignom srčanom aritmijom.11:45 - Murinjo ostaje na klupi ČelsijaTrener Čelsija Žoze Murinjo ostaje na klupi londonskog kluba. Mediji na Ostrvu navode da je na hitnom sastanku Upravnog odbora "plavaca" koji je održan u subotu uveče, uprava na čelu sa vlasnikom Romanom Abramovičem dala je podršku Murinju. Čelsi je u subotu na svom terenu poražen od Sautemptona 3:1. Klub je na 16. mestu posle osam kola sa samo osam bodova.11:11 - Nejmar do kraja godine dobija špansko državljanstvoFudbaler Barselone, Brazilac Nejmar, do kraja godine dobiće špansko državljanstvo. Barselona će tako u januaru moći da angažuje igracca koji nije državljanin Evropske unije. Španski propisi prema inostranim fudbalerima dopuštaju da klub ima trojicu takvih igrača (fudbaleri iz Južne Amerike i Azije), a u Barseloni to su trenutno Urugvajac Luis Suarez i Brazilci Nejmar i Daglas. U skladu sa sporazumom između Brazila i Španije, osoba koja živi u Španiji dve i po godine može da dobije državljanstvo.

10:35 - Menez počeo da trenira, neizvestan povratak na terenFudbaler Milana Žeremi Menez počeo je da trenira sa ekipom, ali još nije poznato kada će se vratiti na teren. Menez je u avgustu operisao leđa i trebalo je da odsustvuje mesec dana, ali su se problemi sa diskus hernijom nastavili. Isti list navodi da bi 28-godišnji francuski reprezentativac mogao ponovo da ode na operaciju. Menez je prošle godine došao u Milan iz Pari Sen Žermena, a tokom karijere igrao je za Romu, Monako i Sošo. Za reprezentaciju Francuske odigrao je 24 utakmica i postigao dva gola.

10:00 - Boateng: Srećan sam zbog povratka u MilanFudbaler iz Gane Kevin Prins Boateng rekao je danas da se u Milanu oseća kao kod kuće i da je presrećan jer ima priliku da trenira sa bivšim klubom. Šalke je u maju raskinuo ugovor sa Boatengom, koji će do kraja godine raditi sa ekipom Siniše Mihajlovića. "Srećan sam što imam priliku da trenira. Milanelo je moj dom. Volim da budem ovde i Milan je tim moga srca. Zatražio sam uslugu i mali san mi se ostvario", rekao je Boateng. Vezista iz Gane nastupao je za rosonere od 2010. do 2013. godine, sa kojima je osvojio titulu Serije A i Superkup Italije. Tokom karijere igrao je za Hertu, Totenhem, Borusiju iz Dortmunda, Portsmaut i Djenovu. Za reprezentaciju Gane debitovao je 2010. godine i do sada je odigrao 15 meceva i postigao dva gola.

09:30 - Murinjo o izmeni Matića: Nije ponižavanjeMenadžer Čelsija Žoze Murinjo istakao je da nije želeo da kazni Nemanju Matića kada ga je izveo u drugom poluvremenu meča sa Sautemptonom. Murinjo je uveo Matića na početku drugog poluvremena, ali ga je zamenio samo 28 minuta kasnije kada je Čelsi gubio sa 3:1. "Matić se muči sa formom. Ubacio sam ga jer je Ramireš imao žuti karton. Posle toga sam morao da ubacim Remija, a nisam želeo da vadim Oskara. Volim Matića i njegova izmena ne treba da se shvata kao ponižavanje", rekao je Murinjo.

08:55 - Advokat: Ne znam da li ostajem u SanderlenduTrener Sanderlenda Dik Advokat izjavio je da ne zna da li će ostati u tom fudbalskom klubu. Sanderlend je na svom terenu odigrao nerešeno 2:2 sa Vest Hemom u osmom kolu Premijer lige, još je bez pobede u prvenstvu i zauzima pretposlednje 19. mesto sa tri boda, koliko ima i poslednji Njukasl. Britanski mediji su prethodnih dana spekulisli o mogućem odlasku holandskog trenera, a on nije želeo da govori o tome. "Ne želim da odgovorim na to. Ne mogu da kažem da li ću biti trener Sanderlenda u narednoj utakmici", rekao je Advokat. U fudbalskim prvenstvima sledi dvonedeljna pauza zbog obaveza reprezentacija u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine.

08:30 - I britanska vlada traži da Blater napusti FIFABritanska vlada pozvala je predsednika Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Sepa Blatera da posluša zahteve velikih sponzora i napusti funkciju. "Što pre Blater ode, pre će velike reforme moći da počnu u FIFA", rekla je Trejsi Krauč iz ministarstva sporta. Švajcarsko tužilaštvo započelo je prošle nedelje kriminalnu istragu protiv 79-godišnjeg Blatera koji je optužen je da je izvršio "nelojalnu isplatu" od 1,6 miliona funti predsedniku UEFA Mišelu Platiniju, a obojica su negirala nepravlnosti. Vodeći sponzori FIFA Koka-Kola, Badvajzer i Mekdonalds su u petak pozvali Blatera da napusti funkciju zbog velikog skandala koji potresa svetsku kuću fudbala. Blater je 29. maja na izborima za predsednika FIFA dobio svoj peti mandat, ali je četiri dana kasnije podneo ostavku zbog velikog pritiska javnosti posle hapšenja nekolicine visokih zaničnika FIFA u istrazi američkih vlasti o korupciji u svetskom fudbalu. Blater je tada rekao će ostati na čelu FIFA dok ne bude izabran novi predsednik, sledeće godine u februaru.08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE POGLEDATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track