BLOG UŽIVO:  Ćurčić u petak objavljuje spisak igrača za meč sa Portugalijom
Foto: FSS

Najnovije informacije iz sveta sporta

BLOG UŽIVO: Ćurčić u petak objavljuje spisak igrača za meč sa Portugalijom

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

22:04 - Zimonjić i Matkovski u četvrtfinalu Indijan VelsaSrpski teniser Nenad Zimonjić plasirao se danas u paru sa Marćinom Matkovskim iz Poljske u četvrtfinale turnira u Indijan Velsu. Oni su u drugom kolu savladali Tanasija Kakinakisa i Endija Mareja sa 2:0 u setovima (6:1, 6:4). Zimonjić i Matkovski će u borbi za polufinale igrati protiv Florina Mergee i Dominika Inglota.

20:43 - Nim ispada iz lige šta god da uradi na terenuFudbalski klub Nim ispašće iz Druge lige Francuske ove sezone, pošto je bivši predsednik Žan-Mark Konrad danas proglašen krivim za nameštanja utakmica. Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Francuske (FFF) proglasila ga je krivim nakon što je uzela izjave od oko 50 zvaničnika, igrača i trenera. Konrad je kriv jer je pokušao da namesti četiri utakmice Nima tokom borbe za opstanak prošle sezone. On je izbačen iz fudbala u narednih sedam godina. FFF je istraživala sedam utakmica Nima pošto je Korad uhapšen prošlog novembra. Prema presudi, jedna od nameštenih utakmica je remi sa Kaenom prošlog maja, posle kojeg je Nim opstao u francuskoj Ligi 2, a protivnik obezbedio plasman u Ligu 1. Nim, koji je trenutno osmi na tabeli Lige dva sa 41 bodom iz 28 kola, imaće pravo žalbe na presudu.

19:11 - Umesto Dragane Cvijic pozvane Jevtić i RadojevićDragana Cvijić, reprezentativka Srbije koja igra na poziciji pivota, zbog stare povrede kolena neće se pridružiti reprezentaciji na pripremama za prijateljske utakmice koje se igraju u petak i subotu sa Slovenijom. Umesto nje pozvane su Ivana Jevtić iz ŽORK Jagodina koja igra na poziciji pivota i Dijana Radojević iz ŽORK Jagodina, koja igra na poziciji beka. Reprezentativke Srbije u Ečkoj će imati trenažne aktivnosti, a dvomeč sa Slovenijom igraju u petak 20. marta (20 sati) i u subotu 21. marta (14 sati) u hali “Kristalna dvorana” u Zrenjaninu. Ove utakmice poslužiće kao provera pred baraž mečeve za SP sa Rumunijom koje će se odigrati u junu. Svetsko prvenstvo održaće se u Danskoj od 5. do 20. decembra 2015. godine.

18:50 - Kuman: Biću počastvovan ako me pozove BarselonaMenadžer engleskog premijerligaša Sautemptona Ronald Kuman priznao je da bi voleo da jednog dana preuzme ekipu Barselone. Holanđanin je igrao za Katalonce u periodu od 1989. do 1995, a takođe je bio pomoćni trener slavnog kluba od 1998. do 2000. godine."Ceo svet zna šta Barselona znači za mene. Ako ikada dobijem poziv od katalonskog kluba, biću veoma počastvovan", izjavio je Kuman za španski radio Kadena KOPE.Pod vođstvom bivšeg holandskog reprezentativca Sautempton beleži veoma dobre rezultate i trenutno zauzima 6. mesto na tabeli Premijer lige sa sedam bodova zaostatka za trećeplasiranim Arsenalom. Boje tog engleskog kluba brane srpski reprezentativci Dušan Tadić i Filip Đuričić.

18:49 - Brazilskom fudbaleru produžena suspenzija zbog kokainaBrazilskom fudbaleru Mihaelu produžena je danas suspenzija do kraja avgusta zbog korišćenja kokaina, odlukom Suda za sportsku arbitražu (CAS). Fudbaler je prvo bio suspendovan do januara, ali je CAS uvažio žalbu Svetske antidoping federacije (Wada). Wada je tražila da se ovom 21-godišnjaku produži 16-mesečna zabrana igranja fudbala, nakon što je fudbaler bio pozitivan na kokain uoči susreta Fluminensea u aprilu 2013. Majkl, koji je od januara trenirao sa Fluminenseom, priznao je da je koristio kokain, zbog čega je izbačen iz mlade reprezentacije Brazila.

17:41 - Inijesta: Nismo završili posao sa SitijemFudbaler Barselone Andreas Inijesta rekao je danas da se nada da će njegova ekipa nastaviti pobednički niz i protiv Mančester sitija i da će se plasirati u četvrtfinale Lige šampiona. "Moramo da budemo 200 odsto koncentrisani. Imamo dobar rezultat, ali ne smemo da mislimo da nam je on osigurao plasman. Siti ima dobre igrače, oni su dobar tim. Veoma su opasni, pogotovo u napadu, rekao je iskusni vezista. Barselona će sutra na svom stadionu dočekati Mančester siti u revanš utakmici osmine finala Lige šampiona. Katalonci su 24. februara u Mančesteru slavili sa 2:1. Barselonu za vikend očekuje derbi meč Primere sa najvećim rivalom, Real Madridom. "Istina je da nas očekuje Real, ali nismo u mogucnosti da razmišljamo o njima. Moramo da idemo korak po korak. Ekipa zna da može da osvoji trofeje u svim takmičenjima, ali ne smemo da srljamo", kazao je Inijesta. Vezni fudbaler Barselone na konferenciji za novinare imao je samo reči hvale za saigrača Lionela Mesija. "Mesi nam je garancija za dobre rezultate. Uvek je prednost da imamo igrača kao njega. On je jedinstven igrač, jedan od retkih koji može da preuzme potpunu odgovornost za sve", kazao je Inijesta.

16:12 - Zagorčić: Srce puno kad se vratiš kućiFudbalski klub Vojvodina promovisao je danas novog trenera Zlatomira Zagorčića koji je s "lalama" potpisao ugovor do kraja sezone uz mogućnost produžetka na još jednu godinu. Zagorčić na klupi Vojvodine menja Zorana Marića, kojeg je Uprava kluba smenila zbog loših rezultata. Zagorčić je već bio na čelu stručnog štaba Novosađana i to 2012. godine, kada je od aprila do septembra vodio ekipu na osam utakmica u završnici šampionata i na početku naredne sezone. "Kada se vratiš u svoju kuću, srce je ispunjeno. Svestan sam svih obaveza koje sam u ovom trenutku preuzeo, tako da nam ne preostaje ništa drugo već da dobro zasučemo rukave i da probamo da napravimo što bolje rezultate. Dobro sam upoznat sa trenutnim igračkim kadrom. Neke od igrača sam trenirao u mlađim kategorijama, a neke i u prošlom mandatu kao šef stručnog štaba, tako da će to upoznavanje, verujem, ići dosta brzo", rekao je Zagorčić i dodao da prevashodno za cilj ima da vrati ekipu u "pobednički kolosek".15:54 - Milojević: Šanse su 50-50Trener fudbalera Čukaričkog, Vladan Milojević rekao je da očekuje potpuno drugačiji meč sa Voždovcem u polufinalu Kupa Srbije u odnosu na utakmicu koji su odigrali sa tim rivalom u Super ligi Srbije. "Igrali smo u subotu već protiv Voždovca... To je jako dobra ekipa, bez obzira na sve što se tiče prvenstva, to i nije nihova realna pozicija. Kup je sasvim drugačije takmičenje, dve su utakmice, šanse su 50-50", rekao je Milojević novinarima na stadionu Čukaričkog. Čukarički i Voždovac su prošlog vikenda odigrali 0:0 u 19. kolu Super lige Srbije, a već sutra ih očekuje novi duel. Ekipa sa Banovog brda sutra od 16.00 dočekuje Voždovac u prvom meču polufinala Kupa Srbije. Revanš meč zakazan je 8. aprila.

15:31 - Krunić: Ne plašimo se PartizanaTrener fudbalera Jagodine Simo Krunić rekao je da njegova ekipa poštuje Partizan, ali da ga se ne boji i dodao da će tim u polufinala Kupa Srbije "pružiti svoj maksimum". "Pokušaćemo da obe utakmice odradimo što je najbolje moguće. Nemamo sve igrače na raspolaganju zbog stanja u našem klubu, ali svi koji budu igrali daće svoj maksimum. Ovo je mnogo bitna utakmica za nas i normalno je da je bitan rezultat prve utakmice koja će dati neke smernice drugoj", rekao je Krunić novinarima u Jagodini. "Pokušaćemo da igramo kao da je jedna (utakmica), nećemo razmišljati o revanšu", kazao je on i dodao da bi bio najsrećniji da njegov tim izađe neporažen. Fudbaleri Partizana dočekaće sutra od 18.00 u Beogradu Jagodinu u prvoj utakmici polufinala Kupa Srbije.

15:10 - Gist produžio ugovor sa PanatinaikosomBivši košarkaš Partizana Džejms Gist produžio je ugovor sa Panatinikosom do 2017. godine, saopštio je atinski klub. Gist je u Panatiniakos došao 2012. iz Unikahe kao zamena za Endija Panka i vrlo brzo postao ljubamac navijača zbog atraktivnih poteza. Ove sezone prosečno je na utakmicima Evrolige postizao 9.3 poena i 4.5 skokova. On je dres Partizana nosio u sezoni 2010/2011 kada je sa crno-belima osvojio triplu krunu, a tokom karijere nastupao je italijansku Bjelu, Lokomotivu iz Kubana, Fenerbahče i Unikahu.

14:55 - Olsen se povlači posle EP 2016.Selektor danske fudbalske reprezentacije Morten Olsen najavio je da će odstupiti sa tog mesta po završetku šampionata Evrope u Francuskoj 2016. Olsen (65) je na kormilu Danske od 2000. godine i od tada je selekciju vodio na dva Mundijala - 2002. i 2010. i na dva šampionata Evrope - 2004. i 2012. Olsen je u karijeri trenirao i Brondbi i Keln, a sa Ajaksom je 1998. osvojio "duplu krunu" - šampionat i Kup Holandije.

14:30 - Paje izvređao sudijuFudbaler sredine terena Marselja Dimitri Paje nije birao reči kada je izvređao sudiju koji nije priznao gol za njegov tim u remiju protiv vodećeg Liona od 0:0. Kamera je zabeležila trenutak kada Paje posle utakmice u nedelu psuje sudiju, pošto nije priznat gol postignut kada je Lukas Okampus loptu - koju mu je Poje nabacio iz kornera, prosledio u gol. Snimak je pokazao da je ona punim obimom prešla gol liniju. Ipak, sudija Benoa Bastijan i njegovi pomoćnici nisu priznali pogodak. Paje je posle utakmice rekao novinarima da su sudije oduzele pobedu Marselju i da mu se "sve smučilo". "Uradili smo šta smo mogli, osećamo da smo kažnjeni u trci za titulu i tu smo nemoćni. Možete reći šta hoćete, ali ako kažete više nego što treba, kazniće vas Disciplinska komisija", rekao je Paje.

14:03 - Sutra će biti poznata poslednja dva učesnika četvrtfinala LŠPoslednji učesnici četvrtfinala fudbalske Lige šampiona biće poznati sutra posle utakmica Borusija Dortmund - Juventus i Barselona - Mančester Siti. Plasman u narednu rundu takmičenje do sada su izborili Pari Sen Žermen, Porto, Bajern i Real Madrid, dok se večeras sastaju Atletiko Madrid - Bajer Leverkuzen (0:1) i Monako - Arsenal (1:3). Juventus je u prvom meču savladao Borusiju sa 2:1, ali nemački tim ima dobar rezultat i može da eliminiše italijanskog šampiona. "Milioneri" su uspeli da prebrode krizu iz prvog dela sezone, već tri utakmice ne znaju za poraz i nisu primili gol. "Utakmica protiv Kelna je još jedna u nizu na kojoj nismo primili gol što nas raduje pred revanš sa Juventusom. Želimo da prođemo dalje, mislim da možemo do četvrfinala", rekao je trener Dortmunda Jirgen Klop.

13:44 - Milinković: Čukarički je favoritTrener fudbalera Voždovca Zoran Milinković ocenio je da je ekipa Čukaričkog favorit u dvomeču polufinala Kupa Srbije, ali da je njegov tim spreman da načini iznenađenje i plasira se u finale. "Imamo želju i ambiciju da se što bolje pokažemo i da iznenadimo favorita u ovom dvomeču. Ove dve ekipe se dobro poznaju i siguran sam da su utakmice koje slede obećavajuće. Videćemo šta će teren da nam donese i kakav će biti konačan ishod", rekao je Milinković. Fudbaleri Čukaričkog i Voždovca sastaće se sutra na Banovom brdu u prvoj utakmici polufinala Kupa Srbije. "Igramo polufinale protiv jedne zaista dobre ekipe. Oni su izuzetno kvalitetan sastav i imaju sav naš respekt. Očekujemo da će im se u tim vratiti Zoran Rendulić i Obeng Regan, koji će sigurno doprineti kvalitetu", rekao je Milinković.

13:21 - Ruzavin suspendovan na dve godineBivši šampion Rusije u hodanju na 20 kilometara Andrej Ruzavin suspendovan je na dve i po godine zbog pozitivnog doping nalaza. Kako se navodi na zvaničnom sajtu Atletske federacije Rusije, 28. godišnji Ruzavin suspendovan je na 30 meseci, počev od 9. oktobra 2014, zbog abnormalnih vrednosti analize krvi u njegovom biološkom pasošu. Takođe, poništeni su svi rezultati koje je ovaj atletičar postigao u periodu od 18. decembra 2011. do 18. februara 2012, kao i od 13. septembra do 13. novembra 2013. godine.

13:05 - Kaluu preti novčana kaznaFudbalski internacionalac Obale Slonovače i bivši igrač Čelsija i Lila Salomon Kalu mogao bi da bude kažnjen sa 10.000 evra jer je sa ostataka Berlinskog zida čekićem odlomio suvenir. Fudbaler berlinske Herte snimljen je kako čekićem i dletom razbija deo zida, kako bi komad cigle zadržao kao suvenir. Kalu očigledno nije znao da je Berlinski zid - nekada simbol podeljene Evrope koji je srušen 1989. godine, sada pod zaštitom države. "Samo što nisam pao sa stolice kada sam video snimak", rekao je Kani Alvi koji je zadužen za čuvanje ostataka nekadašnjeg Berlinskog zida dugog 1,3 kilometara, koji je sada pretvoren u svojevrsno umetničko delo. Berlinski zid koji je delio nemačku prestonicu u periodu od 1961. do 1989. nalazi se pod zaštitom nemačke drržave od 1991. godine.

12:40 - Ćurčić u petak objavljuje spisak igrača za meč sa PortugalijomSelektor fudbalske reprezentacije Srbije Radovan Ćurčić objaviće u petak spisak igrača na koje računa za utakmicu protiv Portugalije u kvalifikacijama za plasman na prvenstvo Evrope 2016. godine. Ćurčić će tom prilikom u 12 sati održati konferenciju za medije u prostorijama Sportskog centra FŠ u Staroj Pazovi. Najbolji srpski fudbaleri okupiće se u ponedeljak kada će početi pripreme za meč protiv Portugalije. Utakmica Portugalija - Srbija biće odigrana 29. marta od 20.45 sati po srednjeevropskom vremenu na stadionu "La Luš" u Lisabonu.

12:20 - Foster pauzira mesec danaGolman Vest Bromvič Albiona Ben Foster pauziraće najmanje mesec dana zbog povrede kolena, saopštio je danas engleski premijerligaš. Tridesetjednogodišnji Foster oštetio je hrskavicu kolena u pobedi svog tima protiv Stouka u subotu rezutatom 1:0, zbg čega je u drugom poluvremenu morao da napusti teren. On neće moći da bude na raspolaganju selektoru Engleske Roju Hodžsonu za kvalifikacioni meč prvenstva Evrope protiv Litvanije i za prijateljsku utakmicu protiv Italije kasnije ovog meseca. "Ovo je veliki peh za Bena koji je do sada bio konstantno dobar", rekao je menadžer VBA Toni Pjulis.

12:00 - Kadeti Srbije igrali bez golova sa PortugalijomKadetska reprezentacija Srbije odigrala je u Bakuu nerešeno 0:0 protiv Portugalije u drugoj grupi završne runde kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo u Bugarskoj. Naredni meč fudbaleri Srbije odigraće u četvrtak, 19. marta, protiv Hrvatske u 10 sati. Tri dana kasnije izabranici selektora Dejana Govedarice odmeriće snage sa domaćinom turnira selekcijom Azerbejdžana (13). Plasman na prvenstvo Evrope, koje će od 6. do 22. maja biti održano u Bugarskoj, izboriće pobednici grupa i osam najbolje drugoplasiranih ekipa. Selektor kadetske reprezentacije Srbije Dejan Govedarica rekao da je zadovoljan nastupom njegovih fudbalera na startu kvalifikacija za prvenstvo Evrope u Bugarskoj. "Bila je to, kako mi treneri volimo da kažemo, obostrano tvrda igra. Dobro smo počeli kvalifikacije. Igrom mogu da budem zadovoljan. Samo su nam golovi nedostajali da utisak bude kompletan. Šanse koje smo stvarali moramo da realizujemo u narednim utakmicama", rekao je Govedarica.

11:34 - Silva: Mnogi nisu verovali ni u PSŽFudbaler Mančester sitija David Silva rekao je da njegova ekipa nema šta da izgubi u revanšu nokaut faze Lige šampiona sa Barselonom. Prvi meč na Etiadu završen je pobedom španskog tima sa 2:1, a Silva misli da nije sve gotovo. Utakmica se igra u sredu u 20.45 na Nou Kampu. "Mnogi nisu verovali da Pari Sen Žermen može da izbaci Čelsi, posebno sa igračem manje na terenu, tako da znam da je sve moguće, ne samo u Ligi šampiona već i u svakoj utakmici. Svi misle da će Barselona proći dalje, ali nadam se da ćemo dobro odigrati, nismo pod pritiskom zato što igramo u gostima. Važno je da ne primimo gol, jer bi se onda stvari zakomplikovale. Igrali smo dobro u drugom meču sa Barselonom prošle godine, bili smo rasterećeni, videćemo šta će biti sada“, rekao je Silva.

11:05 - Zapaljen auto kiparskog sudijeAutomobil predsednika Kiparske sudijske asocijacije zapaljen je jutros, što je šesti napad na arbitre te zemlje za godinu dana. Sudijska asocijacija Kipra je zbog ugrožene bezbednosti zapretila da će stupiti u štrajk. Policija je saopštila da je u ranim jutarnjim satima na parkingu u Nikoziji zapaljen automobil koji ije pripadao predsednku Kiparske sudijske asocijacije Leontiosu Tratosu. "Forenzičari su utvrdili da je požar verovatno izazvan namernom upotrebom neke zapaljive tečnosti", saopštila je policija. Ovo je drugi put od marta prošle godine da je Tratosov automobil bio na meti.

10:40 - Rad traži zabranu boksa u AustralijiPredsednik Medicinske asocijacije australijske države Kvinslend Šon Rad zatražio je zabranu boksa u celoj zemlji posle smrti 23. godišnjeg Brejdona Smita koji je preminuo posle meča. Smit je preminuo u ponedeljak, dva dana pošto je jednoglasnom odlukom sudija izgubio na poene od Filipinca Džona Moraldea u meču za titulu prvaka Azije u pero kategoriji u WBC verziji. Mladi bokser, inače student završne godine prava, čestitao je na pobedi Moraldeu, ali je po odlasku u svlacionicu kolabirao posle sat i po vremena. Smit od tada nije dolazio svesti, a juče je u bolnici u Brizbejnu isključen sa aparata. "Verujemo da je varvarski takozvani sport u kojem dvojica ljudi udaraju što češće jedan drugog u glavu kako bi ostvarili pobedu", rekao je Rad.

10:28 - Ana Ivanović: Ništa nisam mogla da učinimSrpska teniserka Ana Ivanović rekla je posla poraza od Francuskinje Karolin Garsije (2:6, 7:5, 2:6) da je protivnica bila bolja i zasluženo prošla u osminu finala mastersa u Indijan Velsu. "Bio je ovo težak meč. Mislim da je četvrti gem trećeg seta bio veoma važan, kao i onaj naredni. Imam osećaj da su svi presudni poeni išli na njenu stranu. Borila sam, dobila drugi set, ali ona je iz toga izašla još bolja i sa nekoliko dobrih udaraca odlučila meč. Ništa nisam mogla da učinim", rekla je Ivanović i dodala: "Igrala je prilično dobro, ako nastavi u ovom ritmu, biće u Top 10 teniserki. Mnogo je napredovala, igra snažno i agresivno sve vreme".

10:01 - Dik Advokat preuzeo SanderlendBivši selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dik Advokat imenovan je za novog trenera Sanderlenda, saopštio je danas taj engleski premijerligaš. Advokat će na klupi Sanderlenda zameniti Gusa Pojeta, koji je juče smenjen posle samo jedne pobede tog kluba u poslednjih 12 utakmica u Premijer ligi. "Ne mogu da dočekam da počnemo. Sanderlend je veliki klub i radujem se novom izazovu", rekao je holandski stručnjak. Sanderlend je trenutno 17. na tabeli Premijer lige sa 26 bodova i ima samo bod više od zone ispadanja.09:40 - Nova pobeda MajamijaU noći između ponedeljka i utorka u košarkaškoj NBA ligi odigrano je 10 mečeva, a pobede su upisali Majami, Atlanta i Golden Stejt. Košarkaši Majamija pobedili su Klivlend sa 106:92. Najzaslužniji za trijumf Majamija bio je Dvejn Vejd, koji je postigao 32 poena, od čega čak 21 u prvom poluvremenu kada je Hit i napravio nedostižnu prednost. U poraženoj ekipi najefikasniji je bio Lebron Džejms, koji je svojoj bivšoj ekipi ubacio 26 poena. Atlanta je na gostovanju bila bolja od Sakramenta sa 110:103. Košarkaši Golden Stejta savladali su Los Anđeles Lejkerse sa 108:105. Voriorse su do 53. pobede u sezoni predvodili Klej Tompson sa 26 i Stef Kari sa 19 poena i devet asistencija, dok su u redovima Lejkersa najbolji bili Vejn Elington i Džordan Klarkson sa po 17 poena. Dalas je na svom terenu bio bolji od Oklahome sa 119:115. Košarkaši Bostona su pobedili Filadelfiju sa 108:89 i tako upisali petu pobedu u nizu, prvi put od sezone 2008/09, dok je Šarlot prošle noći odigrao najlošiji meč postigavši samo 66 poena u porazu od Jute (94:66). Rezultati: Indijana - Toronto 98:117 Vašington - Portland 105:97 Boston - Filadelfija 108:89 Memfis - Denver 92:81 Minesota - Bruklin 106:122 Majami - Klivlend 106:92 Dalas - Oklahoma 119:115 Juta - Šarlot 94:66 Sakramento - Atlanta 103:110 Golden Stejt - LA Lejkers 108:10509:20 - Mihajlović: Rizikujemo više od drugihTrener fudbalera Sampdorije Siniša Mihajlović izjavio je da je jedinstvo donelo veliku pobedu njegovom timu nad Romom (2:0) u 27. kolu Serije A. "Ovo je velika pobeda. Prvih pola sata bili su izjednačeni, a onda je Roma počela da igra i pritisla nas. Pripremali smo utakmicu, znali smo da neće biti lako u toj situaciji i da Roma ima igrače koji mogu da promene tok meča", rekao je srpski stručnjak i dodao: "Žrtvovali smo se, branili se kada je bilo potrebno i bili smo smeli kada je bilo potrebno. Odigrali smo nerešeno sa Romom ranije u sezoni i rekao sam da sada možemo da pobedimo ako odigramo na isti način. To se i dogodilo". U sledećem kolu Sampdorija dočekuje Inter.08:40 - Šarapova ubedljiva protiv AzarenkeDruga teniserka sveta Marija Šarapova ubedljivo je savladala Viktoriju Azarenku u derbi meču trećeg kola WTA turnira u Indijan Velsu. Šarapova je potpuno dominirala u meču dve nekadašnje prve igračice sveta i slavila rezultatom 6:4, 6:3. Šarapova će se u narednoj fazi sastati sa aktuelnom šampionkom Indijan Velsa Flavijom Penetom iz Italije. Peneta je pobedila Australijanku Sem Stosur sa 6:4, 6:2.08:20 - Ivanovićeva ponovo poražena od GarsijeSrpska teniserka Ana Ivanović nije uspela da se plasira u osminu finala WTA turnira u Indijan Velsu, pošto je poražena od Francuskinje Karolin Garsije sa 6:2, 5:7, 6:2. Ivanovićeva je odigrala još jedan slab meč protiv Garsije, a doživela je drugi poraz od iste protivnice u desetak dana. Garsija će u osmini finala igrati protiv Sabine Lisicki koja je lako izašla na kraj sa Sarom Erani. Ana je loše otvorila meč, gubila je od samog starta i veoma brzo Karolina je osvojila prvi set. Francuskinja je povela 5:4 u drugom setu, ali je Ivanovićeva osvojila tri uzastopna gema i izjednačila na 1:1 u setovima. Očekivalo se da Ana zaigra bolje, ali je ona treći set ubedljivo izgubila 6:2.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN POGLEDAJTE OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track