BLOG UŽIVO: Đoković čeka Hrvate
Foto: Reuters

Najnovije informacije iz sveta sporta

BLOG UŽIVO: Đoković čeka Hrvate

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu

21:55 - Zvezda pobedila obrenovački Radnički u prijateljskom mečuFudbaleri Crvene zvezde savladali su danas ekipu Radničkog iz Obrenovca sa 2:0 (0:0) u prijateljskoj utakmici odigranoj na pomoćnom terenu stadiona "Rajko Mitić". Strelci su bili Orlandić u 68. i Mijailović u 69. minutu.Na ovom meču tim aktuelnog prvaka Srbije nastupio je u kombinovanom sastavu, a trener Nenad Lalatović pružio je šansu igračima koji nisu, ili su imali malu minutažu na jučerašnjem prvenstvenom susretu protiv niškog Radničkog (0:0).U 17. kolu Superlige Srbije Crvena zvezda gostuje u subotu ekipi Jagodine.

20:54 - Bez pobednika u gradskom derbiju u ĐenoviFudbaleri Sampdorije i Đenove igrali su večeras nerešeno 1:1, u utakmici 24. kola italijanske Serije A. Dugo očekivani derbi Đenove nije doneo pobednika, a ekipe su zadržale sedmu, odnosno šestu poziciju na tabeli, sa istim brojem bodova (36).Poveli su gosti u 17. minutu, ali je domaći tim Siniše Mihajlovića izjednačio posle samo dva minuta, da bi u zanimljivoj igri rezultat ostao nepromenjen do kraja. Susret gradskih rivala trebalo je da bude odigran u subotu, a odložen je zbog jake kiše i vodom natopljenog terena.Sampdorija - Đenova 1:1 (Eder 19 - Falkue 17)20:12 - Čelino: Neću se vratiti u LidsSuspendovani vlasnik Lidsa Masimo Čelino rekao je danas da se neće vratiti na direktorsko mesto u fudbalskom klubu nakon što mu istekne zabrana prava vlasništva nad tim engleskim drugoligašem. Fudbalska liga Engleske suspendovala je u januaru Čelina na četiri meseca, a takva odluka doneta je nakon što je liga dobila dokumentaciju od italijanskog suda, koji je 58-godišnjeg Italijana proglasio krivim za utaju poreza u toj državi. On je rekao da želi da "skine ljagu" sa svog imena kao "nezavisni građanin", a da će potom razmisliti o povratku u klub. Lids ne igra u Premijer ligi od 2004. godine, a od 2001. godine, kada je igrao polufinale Lige šampiona, nalazi se u finansijskim problemima.

19:34 - Priprema se teren za Dejvis kup, uskoro stižu prvi igračiPredsednik Teniskog saveza Šumadije i Zapadne Srbije Predrag Petronijević rekao je danas da je u toku priprema podloge u kraljevačkoj Hali sportova za meč Dejvis kupa između Srbije i Hrvatske, a da će za koji dan već stići prvi teniseri."Podloga je izbor naše selekcije. Reč je o brzoj podlozi kao na Australian openu, koja će biti sa još bržim premazom, što će joj dati dodatnu brzinu", rekao je Petronijević.On je dodao da je počela obuka volontera, sakupljača loptica, koji dolaze iz svih delova Zapadne Srbije.Grad Kraljevo će u vreme održavanja Dejvis kupa, organizovati donatorsko veče, kako bi se prikupila sredstva za kupovinu magnetne rezonance za Opštu bolnicu u Kraljevu, koja košta oko 700.000 evra.

19:10 - Kaka kapiten OrlandaOrlando Siti je saopštio da je imenovao Kaku za kapitena tima. Član MLS otvara sezonu 8. marta protiv debitanta Njujork Sitija.18:45 - Đoković čeka Hrvate

Srbiju će u Dejvis kup meču protiv Hrvatske predstavljati Novak Đoković, Viktor Troicki, Filip Krajinović i Nenad Zimonjić, saopštio je danas selektor Bogdan Obradović. Duel sa Hrvatskom održaće se od 6. do 8. marta u Kraljevu, u Svetskoj grupi. Obradović je danas spisak igrača poslao u Međunarodnu tenisku federaciju (ITF) i tako kompletirao tim. Prvog dana takmičenja, 6. marta, biće odigrana dva singl meča. Drugog dana se igra jedan meč dubla, a poslednjeg dana takmičenja igraju se ponovo dva singla.

18:22 - Minesota dodaje 1.000 karata za Garnetov povratakMinesota Timbervulvsi povećaće kapacitet svog Target centra za 1.000 mesta na povratničkom debiju Kevina Garneta u Mineapolisu.18:02 - Merion pauzira zbog povrede kukaVeteran iz redova Klivlenda Šon Merion pauziraće najmanje dve nedelje zbog povrede kuka, preneli su američki mediji.17:52 - Monfis igra za Francuze u Dejvis kupuSelektor Dejvis kup reprezentacije Francuske Arno Klemon ipak je uvrstio Gaela Monfisa u tim za meč prvog kola Svetske grupe protiv Nemačke, iako je on zbog umora prošle nedelje najavio da će odsustvovati.17:25 - Vilšir ne igra protiv MonakaVezista Arsenala Džek Vilšir neće biti u timu Arsena Vengera za meč Lige šampiona protiv Monaka iako je na prošlom duelu sa Kristal Palasom bio na klupi. Prema navodima britanskih medija, muke sa člankom se nastavljaju.17:05 - Landesberg se povredioIgrač Makabija Silvan Landesberg povredio je stopalo i odsustvovaće 3-4 nedelje. To znači da ga neće biti na gostovanju Makabija Crvenoj zvezdi u Beogradu.16:20 - Marej predvodi Britance u Dejvis kupuBritanski teniser Endi Marej predvodiće Dejvis kup reprezentaciju svoje zemlje protiv selekcije SAD u meču prvog kola Svetske grupe koji se od 6. do 8. marta igra u Glazgovu.

15:35 - Pobeda Jelene Janković u DohiSrpska teniserka Jelena Janković plasirala se u drugo kolo WTA turnira u Dohi. Jankovićeva je u prvom kolu pobedila Kineskinju Saisai Ženg 6:0, 6:2. Naša teniserka će igrati u drugom kolu protiv Čehinje Petre Kvitove, koja je bila slobodna u prvom kolu. WTA turnir u Dphi igra se za nagradni fond od 731.000 dolara.15:10 - UEFA podržala promenu termina SP 2022.Evropska fudbalska unija (Uefa) podržala je predlog Radne grupe Svetske fudbalske federacije (Fifa) da pomeri termin održavanja Svetskog prvenstva 2022. godine u Kataru za novembar i decembar. Radna grupa Fife predložila je danas da se Mundijal u Kataru 2022. godine održi na zimu, posle šestomesečnih konsultacija o promeni termina ali i zabrinutosti zbog visokih temperatura u Kataru tokom leta. "Uefa podržava preporuku promene kalendara da se Svetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru održi od kraja novembra do kraja decembra. Uefa veruje da bi za dobrobit fudbalera i navijača turnir trebalo da se održi tokom zime i sada se čeka konačna odluka Izvršnog komiteta Fife, u martu", navodi se u saopštenju. Promena datuma bi mogla da poremeti domaća evropska fudbalska takmičenja, ali Uefa navodi da će pronaći rešenje.

14:45 - Odbojkaši otvaraju SL protiv Kube u KujabiMuška odbojkaška reprezentacija Srbije na startu 26. izdanja Svetske lige igraće u Kujabi protiv Brazila, saopštila je danas Svetska odbojkaška federacija (FIVB). Mečevi su na programu 29. i 31. maja, a u okviru drugog vikenda Srbija će 5. i 7. juna gostovati selekciji Italije u Pezaru i Bolonji. Tokom trećeg vikenda, 12. i 14. juna, Srbija će dočekati Brazil u Novom Sadu i Beogradu, baš kao i selekciju Australije, 18. i 20. juna. Isti gradovi biće domaćini petog vikenda, 26. i 28. juna, kada u Srbiju dolazi Italija, dok će izabranici Nikole Grbića na kraju, 4. i 5. jula, gostovati u Južnoj Vantirni, u Australiji. Srpski odbojkaši igraće u grupi A, dok su u grupi B - Rusija, Iran, SAD i Poljska.

14:28 - Etkinson ne sudi za vikend u PLSudija Martin Etkinson, koji je u centru pažnje zbog crvenog kartona fudbaleru Čelsija Nemanji Matiću, neće suditi utakmicu ovog vikenda u Premijer ligi. Tokom subotnje utakmice Etkinson nije kaznio fudbalera Barnlija Ešlija Barnsa zbog oštrog starta na Matiću iako je mogao ozbiljno da ga povredi, ali je isključio srpskog reprezentativca koji je posle tog starta oborio Barnsa na zemlju. Trener Čelsija Žoze Murinjo rekao je da bi Barns trebalo da bude suspendovan najmanje tri utakmice zbog starta koji je mogao da okonča Matićevu karijeru. Fudbalski savez Engleske neće pokrenuti postupak protiv Barnsa, pošto je, kako je naveo, sudija bio na pravom mestu da proceni situaciju. Etkinson će biti četvrti sudija na utakmici Mančester junajteda i Sanderlenda u subotu, kada se neće igrati kompletno kolo zbog finala Liga kupa.

14:05 - Mladi fudbaler Rada nastavlja karijeru u ŠpanijiJedan od najtalentovanijih fudbalera Radove omladinske škole, Strahinja Karišić napustiće na leto klub i karijeru će nastaviti u Granadi, saopštio je klub sa Banjice. Ovaj ofanzivni vezni igrač ima 17 godina i stipendista je Rada. On je bio član svih mlađih selekcija reprezentacije Srbije, a važi i za jednog od najtalentovanijih mladih igrača na svojoj poziciji. Iz Rada nije objavljena vrednost transfera. Karišić će do odlaska u Primeru biti na raspolaganju treneru omladinske selekcije Miliji Žižiću, kao jedan od glavnih aduta u borbi za osvajanje titule prvaka Omladinske lige Srbije. "Ovo je još jedan pokazatelj odličnog rada u jednoj od najboljih škola u Srbiji i ujedno prilika da mlađani "građevinar" napreduje u španskoj ligi", navodi se u saopštenju Rada. Karišić 3. jula puni 18. godina, a sa pomešanim osećanjima gleda na odlazak u Španiju.13:45 - Druih suspendovan na dve godineKatarski atletičar Hamza Driuh suspendovan je na dve godine zbog dopinga. U saopštenju Međunarodne atletske federacije (IAAF) navodi se da je 20-godišnji trkač na 1.500 metara kažnjen zbog nepravilnosti u biološkom pasošu, u kome se prati svaka promena u organizmu sportiste koja ukazuje na eventualni doping. Suspenzija će trajati do 30. decembra 2016. godine i Driuh neće učestvovati na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. Driuh je učestvovao u kvalifikacijama na 1.500 metara na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine, ali se nije plasirao u finale. On je u toj disciplini osvojio zlatnu medalju na svetskom juniorskom prvenstvu 2012. godine.12:45 - Anri: Ronaldo je super, ali Mesi je MesiLegenda Arsenala Tijeri Anri pohvalio je igre Kristijana Ronalda, ali je istakao da je Lionel Mesi bolji igrač. Iako je Ronaldo u poslednje dve godine imao više uspeha, Anri smatra da je Argentinac bolji igrač. "Igrao sam sa Leom i on je moj izbor kada me pitate ko je bolji. Imam ogromno poštovanje za Kristijana, on je uspeo da održi toliko visok nivo igre toliko dugo. Jedno je imati dobru sezonu, ali igrati na tom nivou iz godine u godinu je neverovatno. Ali, ja sam igrao sa Leom i moram njega da izaberem, jer znam koliko je dobar", rekao je Anri.12:20 - Venger: Ne smemo da potcenimo MonakoTrener Arsenala Arsen Venger rekao je da njegovi fudbaleri ne smeju da potcene Monako u predstojećoj utakmici u Ligi šampiona. Fudbaleri Arsenala sutra od 20.45 na svom terenu igraju protiv Monaka, prvu utakmicu osmine finala Lige šampiona. Arsenal je u prethodne četiri sezone u osmini finala završavao takmičenje u Ligi šampiona, u dva navrata izgubio je od Bajerna iz Minhena, a gubio je od Milana i Barselone. "Poslednjih godina imali smo težak žreb u osmini finala. Sada su šanse 50:50. Znamo da je Monako jak u dobrani, pošto tokom grupne faze nisu primili golove protiv jakih protivnika. Biće nezgodno, ne smemo nikoga da potcenimo ali moguće je da prođemo", rekao je Venger. Venger je tokom karijere, od 1987. do 1994. godine bio trener Monaka, a prve sezone osvojio je titulu u francuskom prvenstvu. Francuski trener će prvi put predvoditi Arsenal protiv svog bivšeg kluba.

12:00 - Skadamor: Svi veliki evropski klubovi razočarani predlogom FIFA-eIzvršni direktor Premijer lige Ričard Skadamor ocenio je da su svi veliki evropski klubovi razočarani predlogom Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) da se Mundijal u Kataru 2022. održi u novembru i decembru. Radna grupa FIFA je danas u Dohi predložila da Mundijal 2022. u Kataru bude održan u zimskom periodu, zbog velikih vrućina koje leti vladaju u toj azijskoj zemlji. "Veliko razočarenje je prava reč koju mislim da nakon ove odluke osećaju sve velike evropske lige, a naročito vodeći klubovi iz kojih dolazi većina igrača na Mundijal", rekao je Skadamor.

11:45 - Lekar Rome: Strotmanu ugrožena karijera!Bivši lekar Rome Mario Broci veruje da je karijera Kevina Strotmana okončana zbog povrede. Holanđanin je u martu prošle godine doživeo tešku povredu ligamenata kolena zbog koje je propustio Svetsko prvenstvo, vratio se proteklog novembra, ali je opet morao na operaciju. "Moj utisak je da operacija nije uspela. Ne vidim način na koji će se on vratiti fudbalu, ali nije moje da kažem da li je potrebna još jedna operacija", rekao je Broci. Strotman ima tek 25 godina, prošle sezone se izdvojio kao jedan od najboljih veznih igrača u Evropi, a tokom leta se spekulisalo o velikom transferu u Mančester Junajted.11:20 - Kuman: Van Gal zavodi teror u ekipiMenadžer Sautemptona Ronald Kuman istakao je da njegov zemljak i kolega s klupe Mančester junajteda Luj van Gal ima autoritaran odnos prema igračima. Kuman je bio pomoćnik Van Galu u Barseloni od 1998-2000. godine kada se upoznao sa njegovim sistemom, koji mu se ne sviđa."Kada dovede Van Gala za trenera, znate da dovodite kvalitet. Ali dovodite i nekoga ko misli da zna apsolutno sve. A to uzrokuje sukobe. Sa Van Galom imate strahovladu u ekipi. Igrači ga se plaše. To ne mora uvek biti dobro", rekao je Kuman.

10:53 - Moja veruje u dobar rezultat protiv BajeraGolman fudbalera Atletiko Madrida Migel Anhel Moja rekao je da veruje da njegova ekipa može da izvuče "pozitivan rezultat" protiv Bajera iz Leverkuzena u predstojećoj utakmici u Ligi šampiona. Fudbaleri Atletiko Madrida sutra od 20.45 u Leverkuzenu igraju protiv Bajera prvu utakmicu osmine finala Lige šampiona. Šampion Španije u dobroj situaciji ulazi u utakmicu, pošto je u grupnoj fazi Lige šampiona izgubio samo jednom, u septembru od Olimpijakosa 2:3. "Utakmica u Ligi šampiona je uvek posebna, nedeljama iščekujemo ovaj duel. Igramo protiv nemačkog kluba i biće teško. Nemaju dobre rezultate u Bundesligi ove sezone, ali mislim da će se to promeniti. Poštujemo protivnika, ali ulazimo u utakmicu sa željom da ostvarimo pozitivan rezultat koji će nam doneti prednost uoči revanša", rekao je Moja. Atletiko u utakmicu ulazi pobedom od 3:0 protiv Almerije, a Bajer je odigrao nerešeno sa Augsburgom 2:2. 10:28 - FIFA predlaže kraće SP 2022.Predsednik Azijske fudbalske konfederacije (AFC), šeik Salman bin Ebrahim Al Kalifa rekao je da bi SP 2022. godine u Kataru moglo da se održi u novembru i decembru, ali da traje nešto kraće nego inače. Predsednik AFC rekao je da će sve opcije biti razmotrene sledećeg meseca na sastanku Fife u Cirihu, kada se očekuje preporuka Izvršnog komiteta te organizacije. "Neki ljudi su zabrinti, ali koju god odluku da donesemo, uvek će je neko preispitivati. Moramo da gledamo celokupnu korist", rekao je šeik Salman. Fifa ne planira da smanji broj učesnika, ali pokušaće da za nekoliko dana skrati održavanje turnira koji obično traje mesec dana. 10:05 - Kirilenko potpisao ugovor sa CSKARuski košarkaš Andrej Kirilenko potpisao je ugovor sa CSKA iz Moskve do kraja sezone, pošto se NBA ligaš Filadelfija odrekla prava na njega. Kirilenko je poslednju utakmicu odigrao 13. novembra prošle godine za Bruklin, pre nego što je prosleđen u Filadelfiju, koja se odrekla prava na 34-godišnjeg košarkaša. "Došlo je vreme da razmišljam o završetku karijere, a to želim da uradim u CSKA", rekao je Kirilenko. Ruski klub naveo je u saopštenju da je Kirilenko potpisao ugovor do kraja sezone. Kirilenko je ove sezone odigrao sedam utakmica za Bruklin. 09:40 - Federer ne igra u Dejvis kupuŠvajcarski teniser Rodžer Federer rekao je da ove godine neće igrati za nacionalni tim u Dejvis kupu. "Nije bila teška odluka. Igrao sam toliko dugo i, da budem iskren, mislim da konačno mogu da radim šta god hoću sada kada sam ga osvojio", rekao je 33-godišnji Federer, koji je od 1999. godine igrao u Dejvis kupu i ima skor 50-17. "To mi je bio veliki teret tokom cele karijere i jedna od stvati koja mi je stvorila više teškoća u životu od mnogih drugih stvari, moram da kažem. Uvek sam osećao da mi Teniska asocijacija Švajcarske i ITF nabijaju krivicu i bio sam srećan što sam konačno skinuo to sa dnevnog reda", dodao je Švajcarac.

09:11 - Poraz Troickog u dubluSrpski teniser Viktor Troicki je u paru sa Artjomom Sitakom sa Novog Zelanda izgubio od meksičkog para Cezar Ramires/Migel Anhel Rejes-Varela sa 2:0, po setovima 7:5, 7:6 (7:5) u prvom kolu turnira u Akapulku. Meč je trajao 93 minuta. Troicki se u prvom kolu singla sastaje sa domaćim predstavnikom Danijelom Garsom. U popularnom meksičkom odmaralištu nastupaju i Filip Krajinović u muškoj konkurenciji, odnosno Aleksandra Krunić kod teniserki. Turnir u Akapulku igra se za nagradni fond od 1,4 miliona dolara.

08:50 - Lajović u osmini finala AkapulkaSrpski teniser Dušan Lajović plasirao se u osminu finala ATP turnira u Akapulku. Lajović je u prvom kolu pobedio kvalifikanta iz Australije Tanazisa Kokinakisa 6:4, 7:6(4). U drugom kolu turnira Lajović će igrati sa boljim iz duela u kojem se sastaju šesti nosilac turnira Ivo Karlović i Rus Tejmuraz Gabašvili. U Akapulku će nastupiti još troje srpskih tenisera – Viktor Troicki i Filip Krajinović u muškoj konkurenciji, te Aleksandra Krunić u ženskoj.

08:30 - Janković: Igra protiv Rome recept za uspeh Fudbaleri Verone odigrali su nerešeno sa Romom 1-1 u 24. kolu Serije A, a srpski fudbaler Boško Janković je svojim golom doneo vredan bod ekipi. Janković, koji je pre tri dana po drugi put ostao otac, nije krio zadovoljstvo posle utakmice. "Sigurno da sam srećan i zbog ishoda i zbog gola, pogotovo jer smo bili u seriji malo lošijih rezultata, pa nam ovaj remi zaista mnogo znači", rekao je Janković i dodao: "Borićemo se do samog kraja za opstanak, ima još mnogo utakmica da se igra, ali sa ovakvom voljom i duhom verujem da ćemo uspeti. Moraćemo da igramo kao što smo igrali protiv Rome i ako bude tako, verujem da ćemo ostati u ligi jer mislim da ova ekipa zaslužuje da ostane", smatra Janković. Ofanzivni vezista je ovaj gol posvetio svom novorođenom sinu. "Zaista sam srećan zbog gola i njega svim srcem posvećujem sinu Julijanu koji je rođen u petak", zaključio je Janković.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PRATITI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track