BLOG UŽIVO Ćavi: Hteo sam da odem i prošle godine
Foto: Fonet

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO Ćavi: Hteo sam da odem i prošle godine

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu

23:32 - Martines ipak ne prelazi u Atletiko?Fudbaler Porta Džekson Martines ipak neće preći u madridski Atletiko. Kolumbijac je sve dogovorio sa čelnicima "jorgandžija", ali se sada isprečio predsednik Porta Žorž Nuno Pinto da Kosta. On ne želi da prekrši dogovor koji ima sa Milanom i insistira da Martines ide na "San Siro". "Predsednik Porta je odbio da dozvoli Džeksonu da ide u Atletiko i ne želi da se sastane sa ljudima iz tog kluba. On je postigao dogovor sa Milanom oko transfera i sada ne želi da prekrši taj dogovor. Italijani su ponudili 35 milion evra, što je on prihvatio, jer je takva izlazna klauzula. Ne mogu da razumem takvo ponašanje prvog čoveka Porta”, rekao je Luis Enrike Pompeo, menadžer kolumbijskog napadača.

23:10 - Vojvodina dobila rivale u LŠRukometaši Vojvodine igraće u grupi C Lige šampiona protiv La Riohe, Meškova, Čehovskih Medveda, Porta i Tatrana odlučeno je danas žrebom u Beču. Vojvodina će u prvom kolu gostovati ekipi Meškova.22:49 - Radničkom na putu ka LŠ dvostruki prvak evrope ĐerGore nije moglo po srpskog rukometnog šampiona Radnički, prva prepreka u kvalifikacijama na putu ka grupnoj fazi Lige šampiona je mađarski Đer, osvajač titule iz 2013. i 2014.Polufinalni meč kvalifikacione Grupe 1 igra se 12. septembra, a ako Tigrice sa Lepenice pobede u finalu ih čeka bolji iz meča Dalfsen - Glasverket. Samo će pobednik u grupnu fazu, a svi ostali nastavljaju takmičenje u EHF kupu. Ako ostvare nemoguće, Tigrice će u grupnoj fazi igrati u C grupi sa Mitjilandom, Vardarom i Hipom.

22:31 - Mark Filipusis se vraća tenisuBivši australijski teniser Mark Filipusis planira da se vrati aktivnom bavljenju tenisu u 39. godini. Filipusis želi da igra kvalifikacije za Njuport open koji se igra u drugoj polovini juna i predstavlja uvod u ceremoniju prijema u Kuću slavnih. Australijanac je u Njuportu osvojio titulu 2006. godine pobedom nad Džastinom Gimelstobom sa 6:3, 7:5. Filipusis je nekada bio osmi igrač sveta, a dva puta je igrao finala Gren slemova – 1998. na US openu i 2003. godine na Vimbldonu. U prvom je izgubio od Patrika Raftera, dok je na terenima Ol Ingland Klaba od njega bio bolji Rodžer Federer, koji je tada počeo seriju od pet uzastopnih titula na Vimbldonu. Karijera koja je trajala više od dve decenije bila je ispresecana povredama, pa je zbog ozlede desnog kolena morao da se penzioniše 2007, osvojivši do tada 11 ATP trofeja.

22:09 - Đere ispao u četvrtfinalu u MilanuSrpski teniser Laslo Đere eliminisan je u četvrtfinalu turnira u Milanu od argentinskog predstavnika Federika Delbonisa sa 7:6(4), 6:3. Teniser iz Srbije je veoma dobro gurao protiv 82. igrača sveta, a pri rezultatu 6:5 iamo i set loptu, ali njie uspeo da je iskoristi, tako da se ušlo u taj-brejk gde se Đere držao, ali nije uspeo da povede u deonicama. Delbonis je vrlo brzo poveo u drugom setu, Đere je jurio minus, ali do kraja nije stigao Argentinca koji će se za finale boriti protiv boljeg iz duela Emerija i Volandrija.

21:51 - Nasri: Ostajem u SitijuFrancuski fudbaler Samir Nasri izjavio je da će i sledeće sezone nastupati za Mančester siti, kao i da očekuje da se klub dodatno pojača ovog leta. Nasri prošle sezone nije bio standardan u startnoj postavi "građana", zbog čega su engleski mediji spekulisali da bi mogao da promeni sredinu."Potpisao sam ugovor na pet godina i svi u klubu žele da ostanem. Želim da sledeće sezone osvajam trofeje sa Sitijem, a da bi bili konkuretni potrebno je da se dodatno pojačamo i pripremimo za sva takmičenja", izjavio je Nasri.Nasri je tokom karijere nastupao za Marsej i Arsenal, dok je za ekipu Mančester sitija od 2011. godine zabeležio 158 nastupa i 25 golova. Za reprezentaciju Francuske upisao je 41 nastup i pet puta se upisao u listu strelaca.21:20 - Okazaki novi član LesteraFudbalski reprezentativac Japana Sinđi Okazaki novi je napadač engleskog premijerligaša Lestera. On je sa novim klubom potpisao ugovor do 2019. godine, a Lester nije objavio koliko je platio obeštećenje Majncu. "Veoma sam srećan što sam došao u Lester. Ostvario sam san prelaskom u tim iz Premijer lige i verujem da ću postići mnogo golova", rekao je Okazaki za zvaničan sajt "lisica". Ovaj 29-godišnji fudbaler je protekle dve sezone igrao u dresu Majnca, za koji je postigao 29 golova.Igrao je još za Štutgart i Šimicu, dok je za selekciju Japana odigrao 93 utakmice i dao 43 gola. Lester je pre Okazakija doveo Kristijana Fuksa i Roberta Huta.

20:50 - Kurćubić: Čast je naslediti KosanovićaFudbalski klub Novi Pazar predstavio je trenera Petra Kurćubića, koji će na klupi tog superligaša naslediti Milorada Kosanovića. "Poziv Pazara me je iznenadio, pošto sam mislio da će vrhunski stručnjak, moj prijatelji i mentor Kosanović, nastaviti započeto. Ovako, biće mi čast da ga nasledim. Polaskan sam zbog dolaska u klub koji je meteorski napredovao na svim poljima", rekao je Kurćubić na zvaničnoj promociji. Kurćubić (54) je do pre dva i po meseca predvodio ekipu subotičkog Spartaka, a ranije je trenirao Hajduk iz Kule, zrenjaninski Banat, Mladost iz Apatina, Olimpik iz Bakua, prilepsku Pobedu i Obilić. "Tek upoznajem ekipu, mada sam neke fudbalere trenirao ranije, dok druge poznajem kao bivše protivnike. Ostala je dobra osnova, ali otišla su četiri nosioca igre, što moramo da nadogradimo. Postoje volja i entuzijazam da probleme rešavamo u hodu, iako smo u cajtnotu. Moramo brzo da radimo i pravimo što manje grešaka", ocenio je Kurćubić.20:30 - Radukan želi da joj se vrati zlatna olimpijska medaljaBivša rumunska gimnastičarka Andrea Radukan tražila je da joj se vrati zlatna olimpijska medalja, koja joj je oduzeta nakon što je pobedila na Igrama u Sidneju 2000. godine. Radukan je trijumfovala u višeboju u Sidneju, a bila je najbolja i u ekipnom takmičenju, dok je ekipno u preskoku na istom takmičenju osvojila srebrnu medalju. Njoj je Međunarodni olimpijski komitet (MOK) oduzeo medalju koju je osvojila u pojedinačnoj konkurenciji, dok je zadržala ekipne. Ona je kažnjena pošto je bila pozitivna na doping testu na pseudoefedrin, zabranjeni stimulans koji se nalazi u leku za prehladu, a koji joj je dao lekar reprezentacije. Radukan je imala sastanak u Lozani sa predsednikom MOK-a Tomasom Bahom, nakon kojeg je rečeno da Rumunka nije kriva za pozitivan test jer je "bilo jasno da je nesvesno uzela nedozvoljenu supstancu po savetu lekara".20:15 - Hejtinga: Srećan sam što sam se vratio u AjaksHolandski fudbaler Džon Hejtinga vratio se u Ajaks, klub u kojem je pre 14 godina počeo igračku karijeru. Hejtinga je za tim iz Amsterdama nastupao u periodu od 2001. do 2008, odigravši ukupno 215 mečeva. Prošle sezone nastupao je za Hertu, a sa Ajaksom je potpisao ugovor na godinu dana uz mogućnost produžetka saradnje na još 12 meseci. "Veoma sam ponosan, osećam se kao da sam se vratio kući. Lepe uspomene me vezuju za Ajaks i jedva čekam da vidim šta će nova sezona da donese", rekao je 31-godišnji defanzivac za klupsku televijziju. Tokom karijere nosio je dresove Atletiko Madrida, Evertona i Fulama.

19:55 - Antoni Marsijal produžio ugovor sa MonakomFrancuski fudbaler Antoni Marsijal produžio je danas ugovor sa Monakom do 2019. godine, saopštio je danas taj klub. "Imali smo veoma dobru i uzbudljivu sezonu. Nadam se da ću biti u stanju da vratim poverenje koje sam dobio od klupskih čelnika", rekao je Marsijal. Marsijal (19) postigao je devet golova na 35 ligaških utakmica za Monako prošle sezone, čime je pomogao ekipi da bude treća na tabeli i drugu godinu zaredom igra u Ligi šampiona. On je u Monako došao 2013. godine iz Liona, a prethodne sezone je iz prve postave istisnuo iskusnog bugarskog napadača Dimitra Berbatova. 19:30 - Ćavi: Hteo sam da odem i prošle godineLegenda Barselone Ćavi Ernandes izjavio je da je želeo da ode iz katalonskog kluba i prošle sezone, ali su ga nagovorili da ostane. On se na kraju ove sezone oprostio od Barselone posle 24 godine i prešao je u katarski Al Sad. "Zamislite da sam otišao prošle godine, bez euforije i titiula. Nagovorili su me posle tri sastanka da ostanem još godinu dana i srećan sam zbog toga. Ljudi su sada euforični. Zubizareta, Enrike i Bartomeu su me nagovorili", otkrio je Ćavi. 19:11 - Marej: Igram bolje nego 2013. godineBritanski teniser Endi Marej izjavio je da sada igra bolje nego 2013. godine kada je osvojio Vimbldon. Marej je pre dve godine pobedio Novaka Đokovića u finalu Vimbldona i postao prvi Britanac posle 77 godina koji je trijumfovao na ovom gren slem turniru. Prethodno je to 1936. godine učinio legendarni Fred Peri. "Igram bolje nego 2013. godine, ali je ekstremno teško osvojiti titulu na ovom turniru. Na Vimbldon želite da dođete sa nekoliko pobeda na travi", rekao je Marej koji je prošle nedelje osvojio turnir u Kvinsu.18:51 - Cedevita otpustila Ukića, Delaša i RamljakaŠampion Hrvatske Cedevita otpustio je danas Ivana Ramljaka, Antea Delaša i Roka Lenija Ukića, saopšteno je na sajtu kluba. Ugovor sa hrvatskim klubom prethodno je istekao Stanku Baraću, dok je trener Jasmin Repeša preuzeo Armani. "Želimo da se zahvalimo momcima na zalaganju i hvala im na svim osvojenim trofejima. U našem klubu su ostavili veliki trag i želimo im puno sreće u nastavku karijere", rekao je sportski direktor Matej Mamić za sajt kluba. Cedevita će se sedeće sezone takmičiti u Evroligi pošto je to pravo stekla kao finalista ABA lige.

18:35 - Hara pred otkazomNemački Majnc spreman je da raskine ugovor sa Gonzalom Harom, zbog toga što je Čileanac tokom meča Kopa Amerike protiv Urugvaja na vulgaran način isprovocirao Edinsona Kavanija. Urugvajski fudbaler je žestoko reagovao i odgurnuo ga, Čileanac je teatralno pao, a sudija je dodelio crveni karton Kavaniju. Naknadni snimak pokazao je da je Hara izazvao ceo incident, neprimerenim dodirivanjem donjeg dela leđa fudbalera Pari Sen Žermena. Njegov ugovor sa Majncom istice 2016, ali čelnici nemačkog kluba imaju nameru da ga raskinu.18:15 - Pekerman: Mesi je najbolji na svetuSelektor reprezentacije Kolumbije Hose Pekerman rekao je još jednom da je Lionel Mesi najbolji fudbaler na svetu. Reprezentacije Argentine i Kolumbije noćas će igrati u četvrtfinalu Kopa Amerike u Čileu. Mesi je jednostavno najbolji fudbaler na svetu, a Argentina na Kopa Americi igra isto kao što je igrala na Svetskom prvenstvu. Takođe, selektor Herardo Martino uvodi nove elemente u njihovu igru, rekao je Pekerman, koji je predvodio Argentinu na Mundijalu 2006. godine, a sa selekcijom do 20 godina bio je prvak sveta tri puta. Pekerman će imati problema sa sastavom tima zbog povreda i suspenzija igrača, pa će duel sa Argentinom propustiti Karlos Baka, Karlos Sančes i Edvin Valensija.17:48 - Jasmin Repeša novi trener ArmanijaDoskorašnji trener Cedevide Jasmin Repeša imenovan je za novog trenera Armanija, potvrdio je danas klub iz Milana. Repeša je na klupi evroligaša zamenio Luku Bankija, koji je dobio otkaz posle sezone pošto nije uspeo da odbrani naslov prvaka države. "Veoma sam srećan što sam se vratio u Italiju koja je moj drugi dom. Velika je privilegija što ću trenirati tako veliki tim kao što je Armani, svestan sam očekivanja navijača. Naš prvi cilj je da izgradimo solidan tim i da našse navijače učinimo ponosnim", izjavio je Repeša. Hrvatški stručnjak tokom karijere vodio je ekipe Cibone, Tofaša, Splita, Fortituda iz Bolonje, Beneton, Unikahu, dok je kao trener reprezentacije Hrvatske radio do marta, kada ga je na toj funkciji zamenio Velimir Perasović.

17:17 - Ćezena plaća Parmi iako ne moraParma je proglasila bankrot posle čega je izbačena u Seriju D, pa igrači ostaju bez ugovora i mogu bez obeštećenja da promene sredinu. Međutim, Ćezena, koja je ispala u Seriju B, želi ceo ugovor Gregora Defrela, i namerava da to plati."Odlučili smo da pošaljemo ponudu za Defrela. Ako je Serija A prihvati, novac će otići ljudima koji su radili u Parmi i sada su nezaposleni.", rekao je Rino Foski, jedan od rukovodećih u Ćezeni.Defrelov ugovor je "pola-pola" u vlasništu Parme i Ćezene, a u pitanju je suma od 51 hiljade evra.

16:51 - Srbin na "Tiganju"Srpski fudbaler i doskorašnji vezista Vitesea Marko Vejinović potpisao je danas četvorogodišnji ugovor sa Fejnordom. Vejinović je danas prošao medicinske preglede na stadionu De Kajp i zadužio dres sa brojem pet. "Transfer se veoma brzo dogodio i odlično sam dočekan u Roterdamu. Učiniću sve da budem uspešan u Fejnordu i jedva čekam da se priključim novim saigračima", rekao je Vejinović za klupski sajt. Vejinović je za tim iz Arnema protekle dve sezone odigrao 74 utakmice i postigao 15 golova. Igrao je još za Herakles i AZ Alkmar, sa kojim je osvojio titulu prvaka Holandije i nacionalni Superkup.

16:14 - Lučo Gonzales se vratio u River PlatuBivši fudbalski reprezentativac Argentine Lučo Gonzales karijeru će nastaviti u River Plati, saopštio je danas klub iz Buenos Ajresa. Gonzales je dres River Plate nosio od 2002. do 2005. godine, a prošle sezone je nastupao za katarski Al Rajana. On je tokom karijere igrao za Hurakana, Porto i Marsej. Za reprezentaciju Argentine odigrao je 45 utakmica i 2004. godine osvojio titulu olimpijskog šampiona. Pre Gonzalesa, River Plata je dovela 33 - godišnjeg Havijera Saviolu.

15:44 - Paje u Vest HemuDosadašnji fudbaler Marselja Dimitri Paje od naredne sezone igraće za Vest Hem, objavio je danas francuski "L'Ekip". Paje je u četvrtak doputovao u London kako bi obavio lekarske preglede. Paje je sa londonskim klubom potpisao petogodišnji ugovor, a Marselj će za ovaj transfer dobiti 15 miliona evra . Čelnici Marselja nevoljno su pristali da dopuste Pajeu da ode iz kluba, jer su on i njegov menadžer navodno pogazili dogovor koji su imali sa njima. Dvadesetosmogodišnji Paje igrao je u karijeri i za Nant, Sent Etjen Lil, a za francusku reprezentaciju je od 2010. nastupao na 14 utakmica i postigao jedan gol.

15:29 - Bajern odbranu titule počinje protiv HamburgaFudbaleri Bajerna iz Minhena odbranu titule u Bundesligi počeće 14. avgusta utakmicom na svom terenu protiv Hamburga. Bajern je prošle sezone pobedio Hamburg sa ubedljivih 8:0 na svojoj Alijanc Areni, dok je utakmica na gostovanju završena bez golova. Ekipa Pepa Gvardiole će u drugom kolu putovati na megdan Hofenhajmu, dok će nedelju dana kasnije ugostiti Bajer iz Leverkuzena. Drugoplasirana ekipa iz prošle sezone, ekipa Volfsburga će novu sezonu otvoriti utakmicom protiv Ajntrahta na svom terenu. Izabranici Ditera Hekinga pokušaće da bolje počnu takmičenje u Bundesligi u odnosu na prošlu godinu kada su u prve četiri utakmice upisali samo jednu pobedu. Prvi derbi u novoj sezoni odigraće se već u prvom kolu kada Borusija iz Dortmunda dočekuje Borusiju iz Menhengladbaha, dok će Bajer na svom terenu igrati protiv Hofenhajma.

15:17 - Eskriba novi trener HetafeaDoskorašnji trener Elčea Fran Eskriba novi je šef stručnog štaba Hetafea sa kojim je potpisao trogodišnji ugovor, saopštio je španski prvoligaš. Eskriba će tim preuzeti od dosadašnjge privremeniog trenera Pabla Franka, koji je na to mesto došao sa klupe B ekipe, umesto Kikea Floresa koji je u februaru napustio klub. Pedesetogodišnji Eskriba, koji je ranije radio kao pomoćni trener Hetafea, napustio je Elče ovog meseca pošto je klub izbačen iz Primere u drugu ligu zbog neplaćenih dugova na ime poreza. Hetafe, koji se već tradicionalno svake sezone bori za opstanak u Primeri, završio je prošlu sezonu na 15. mestu na tabeli, sa svega dva boda iznad zone ispadanja.

14:50 - Điro d'Italija 2016. startuje u HolandijiSledeće izdanje međunarodne bicilističke trke Djiro d'Italija startovaće u maju 2016. sa tri etape u Holandiji. Trka kroz Italiju počeće 6. maja individualnim hronometrom na 8,1 kilometar oko mesta Apeldom, pre nego što se nastavi sa dve sprinterske etape. Prva će se voziti na stazi dugoj 180 kilometera od Arnhema do Nijmegena, a potom će biciklisti sledećeg dana voziti u suprotnom smeru, ali drugim putem dugim 190 kilometara. Ovo će biti 12. put da Djiro startuje van Italije, a treći put u Holandiji.

14:02 - Ivanović protiv Kineskinje Jifan, Janković na VesninuNajbolja srpska teniserka Ana Ivanović igraće na startu Vimbldona protiv Kineskinje Ksu Jifan, debitantkinje na gren slem turniru, određeno je danas žrebom u londonu. Ivanović bi u osmini finala mogla da se sastane sa Španjolkom Karlom Suarez Navaro, a već u četvrtfinalu sa najboljom teniserkom sveta Amerikankom Serenom Vilijams. Protivnica Jeleni Janković u prvom kolu biće Ruskinja Jelena Vesnina, dok bi je već u trećem kolu čekala aktuelna šampionka Vimbldona Čehinja Petra Kvitova. Bojana Jovanovski na startu igra protiv Nemice Tatjane Marije, a Aleksandra Krunić protiv Italijanke Roberte Vinči.

13:26 - Revijalna utakmica BeoBasket stars u punoj AreniInteresovanje za revijalnu košarkašku utakmicu povodom 20 godina od osnivanje agencije BeoBasket je veliko i očekuje se puna Kombank arena, najavili su danas organizatori. Ljubitelji košarke moći će u nedelju da vide najboljeg igrača Olimpijakosa i reprezentativca Grčke Vasilisa Spanulisa, Brajanta Danstona iz Efesa, Džastina Doelmana iz Barselone, Kajla Hansa iz CSKA, ali i igrače iz NBA lige - Mirzu Teletovića, Pera Antića, Nikolu Pekovića, Žofrea Lovernja, kao i mnoge druge. "Biće dosta zabavnog sadržaja po uzoru na NBA utakmice. Karata više nema, ali sačuvano je 500 za nivo 200, koje će se prodavati na dan utakmice. Intersovanje je ogromno. Nemamo nijedan otkaz, osim Krstića i Murića, koji se su povredili prošle nedelje. Peković je već duže vreme povređen, ali očekujemo da bude na klupi", rekao je vlasnik BeoBasketa Miodrag Ražnatović na konferenciji za medije. On je dodao da će utakmica biti prenošena u devet zemalja, a televizijski signal će osim država bivše Jugoslavije stići i do Španije, Rumunije, Grčke, Turske, kao i na Bliski Istok i u Svernu Afriku. Najzvučnije ime, posle Spanulisa, svakako je Mirza Teletović - reprezentativac Bosne i Hercegovine i član NBA ligaša Bruklina. "Veliki iskorak u karijeri napravio sam zahvaljujući saradnji sa Miškom. Prošlo je mnogo godine od kada su počeli sa radom. Agencija BeoBasket je ako ne najbolja, onda među najboljima u Evropi u ovom poslu", rekao je Teletović. Veliki broj kako domaćih tako i stranih igrača biće podeljeni u tri tima, a utakmice će biti organizovana po prinicipu trijagonala. "Veliko je zadovoljstvo biti deo ove manifestacije. Skoro svi smo završili sezonu i rado smo se odazvali. Želimo da se zahvalimo agenciji na podršci svih ovih godina. Publika u Areni će imati priliku da vidi najbolje igrače Evrope, neke i iz NBA. Nadam se da će uživati", rekao je košarkaš Galatasaraja Vladimir Micov. Dan uoči meča, u subotu od 18 sati, svečano će biti otvoren teren za basket "3 na 3" na šetalištu kod hotala Jugoslavija. Teren "Vasilis Spanulis" izgrađen je po standardima FIBA i ostaće građanima na korišćenje. Tom prilikom biće organizovana i humanitrana akcija u kojoj će igrači i poznate ličnosti šutirati trojke za pomoć KK Singidunum. Revijlana utakmica pod nazivom "Sve zvezde BeoBasketa" na programu je u nedelju u 20 sati u Kombank areni.

12:49 - Trebinje sprema doček za Mijata GaćinovićaFudbaler omladinske reprezentacije Srbije, Mijat Gaćinović, koji je nedavno postao šampion sveta, danas stiže u Trebinje i biće mu priređen svečani doček na Trgu Slobode.Zajedno sa Gaćinovićem u Trebinje stiže i Staniša Mandić. Dolazak srpskih fudbalera očekuje se oko 16 časova.

12:10 - Đordi Alba želi da završi karijeru u BarseloniFudbaler Barselone Đordi Alba izjavio je danas da želi da završi karijeru u tom španskom klubu. Alba je prošao omladinsku školu Barselone, igrao je još za Valensiju, a 2012. godine se vratio na Kamp Nou i od tada je standardan u katalonskom klubu. On je dao veliki doprinos osvajanju "triple krune" u tek završenoj sezoni - prvenstva Španije, Kupa kralja i Lige šampiona. "Želim da igram za Barselonu mnogo, mnogo godina. Kada sam bio mlad, morao sam da odem iz kluba, ali 2012. godine sam se konačno vratio tamo gde želim da budem", rekao je Alba, preneli su španski mediji. "Mnogo sam naučio u poslednje tri godine i osvojili smo nekoliko titula. Nikada ne znate šta nosi budućnost, ali ako je moguće, želeo bih da završim karijeru u Barseloni", dodao je španski reprezentativac. Albin ugovor sa Barselonom isteći će u junu 2020. godine.

11:57 - Čeh na lekarskim pregledima u ArsenaluGolman Čelsija Petr Čeh nalazi se u Londonu na lekarskim pregledima i ako ih prođe potpisaće ugovor sa Arsenalom, preneo je danas Bi-Bi-Si (BBC). Čeh je 11 godina branio za Čelsi, ali je izgubio mesto u prvom timu posle povrataka belgijskog golmana Tiboa Kurtoe na Stamford Bridž. On je u tek završenoj sezoni, u kojoj je Čelsi osvojio Premijer ligu i Liga kup, odigrao samo 16 utakmica u svim takmičenjima. BBC je preneo da se 33-godišnji češki golman danas nalazi na lekarskim pregledima i ako ih prođe, biće prvo pojačanje Arsenala u letnjem prelaznom roku. Pojedini britanski mediji naveli su da će "tobdžije" za Čeha gradskom rivalu platiti 15 miliona evra.

11:17 - Blater tvrdi da nije podneo ostavkuDugogodišnji predsednik Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Sep Blater izjavio je da nije podneo ostavku na tu funkciju, već da će je ponuditi na vanrednom kongresu. "Nisam podneo ostavku, već nudim mandat na vanrednom kongresu", rekao je Blater za švajcarski Blik. On je dodao da će do izbora za novog čelnika FIFA nastaviti da obavlja dužnost predsednika. Blater je krajem maja reizabran peti put na mesto predsednika FIFA, samo par dana nakon izbijanja korupcionaškog skandala u vrhu FIFA, kada su uhapšena sedmorica zvaničnika te organizacije, po zahtevu američkih vlasti za izručenje. Blater je četiri dana nakon ponovnog izbora najavio da će podneti ostavku, Sedamdesetdevetogodišnji Blater za sada nije optužen da je umešan u korupciju.

10:26 - Pekerman: Mesi je jednostavno najbolji igrač svetaSelektor Kolumbije, Hose Pekerman, izjavio je da je Lionel Mesi definitivno najbolji igrač sveta.Podsetimo, Kolumbija i Argentina sastaju se večeras u četvrtfinalu Kopa Amerika."Mesi je jednostavno najbolji igrač sveta, a Argentina igra na isti način kao što je igrala i na Mundijalu. Uneli su i neke nove elemente, ali će nam u svakom slučaju biti teško ", rekao je Pekerman.Pobednik ovog duela igraće u polufinalu sa boljim iz meča Brazil - Paragvaj.

09:53 - Totenhem dovodi veliko pojačanjeSjajni Ukrajinac Jevhen Konopljanka od naredne sezone nosiće dres londonskog Totenhema, prenose ostrvski mediji. Fudbaleru Dnjepra na kraju sezone ističe ugovor sa ukrajinskim klubom, a s obzirom da za njega vlada veliko interesovanje na Ostrvu, sigurno ga neće produžiti.Spekuliše se da je već postigao dogovor sa Totenhemom i da je već krenuo na lekarske preglede u London.

09:31 - Ražnjatović: Postoji velika šansa da Cirbes ostane u ZvezdiKošarkaški menadžer Miško Ražnjatović izjavio je da postoji mogućnost da nemački centar Maik Cirbes i naredne sezone nosi dres Crvene zvezde."Pregovori o statusu Maika Cirbesa su najaktuelniji. On ima opciju da izađe iz ugovora, uz propisano obeštećenje. Pregovori su u toku sa tim u vezi, postoji velika šansa da se ta opcija izbriše i da on ostane", rekao je Ražnjatović.On je istakao da Dženkins i Vilijams imaju dosta ponuda i da će ih Zvezda teško zadržati, dok Bobi Marijanović sigurno odlazi iz kluba.

08:56 - Italijanski giganti žele JovetićaNapadač Mančester sitija Stevan Jovetić, po svemu sudeći, karijeru će nastaviti u Italiji.Crnogorski reprezentativac nije zadovoljan na Ostrvu, pa će njegov agent naredne nedelje pregovarati o odlasku iz Sitija.Tri kluba su u opticaju, Juventus je, čini nam se, najbliži ovom crnogorskom internacionalcu i nekadašnje kapitenu Partizana.Pored Juventusa, u igri su Inter i Milan, ali italijanski mediji u ovom trenutku mnogo veće šanse daju Staroj dami.

08:24 - Peru u polufinalu Kopa AmerikaFudbaleri Perua plasirali su se u polufinale Kopa Amerika, pošto su u četvrtfinalnom duelu savladali Boliviju rezultatom 3:1.Junak velikog uspeha Perua je iskusni napadač Gerero, koji je postigao het-trik.Inke će u polufinalu igrati protiv domaćina Čilea, koji je u prvom četvrtfinalnom meču savladao aktuelnog šampiona - ekipu Urugvaja (1:0).

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE POGLEDATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track