BLOG UŽIVO: Pobeda Javora u Čačku, remi Radničkog i Voždovca
Foto: Tanjug

Najnovije informacije iz sveta sporta

BLOG UŽIVO: Pobeda Javora u Čačku, remi Radničkog i Voždovca

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

22:01 - Pobeda Javora u Čačku, remi Radničkog i VoždovcaFudbaleri Javora pobedili su danas u Čačku Borac sa 1:0, dok su Radnički i Voždovac u Nišu odigrali nerešeno bez golova u utakmicama petog kola Super lige. Javor je pobedom nad Čačanima, makar do sutršnje utakmice Partizana koji se sastaje sa Vojvodinom, "izbio" na prvo mesto prvenstva Srbije sa 12 bodova, jednim više od Crvene zvezde. Javor je na gostovanju, u ne preterano uzbudljivoj utakmici, slavio golom Ivana Josovića u 48. minutu, a u ulozi asistenta našao se Igor Josović. Borac, koji predvodi Nenad Lalatović, imao je nakon primljenog gola terensku inicijativu, ali ona nije donela rezultat, pa je ekipa iz Čačka zabeležila drugi uzastopni poraz, te sada zauzima četvrto mesto sa devet bodova. Meč u Nišu na stadion Čair nije doneo mnogo uzbuđenja. Obe ekipe imale su nekoliko solidnih šansi, ali su mreže ostale netaknute. Radničkom je ovo drugi remi u sezoni, te posle petog kola zauzimaju peto mesto sa osam bodova, dok je Voždovac 15. sa četiri.

20:04 - Džeko zvanično predstavljen u RomiFudbaler Mančester Sitija Edin Džeko danas je zvanično predstavljen kao novo pojačanje italijanskog vicešampiona Rome. Dvadesetdevetogodišnji reprezentativac Bosne i Hercegovine pridružio se Rimljanima na pozajmicu do kraja sezone, uz mogućnost trajnog transfera. "Došao sam ovde da osvajam trofeje sa Romom, nadam se da će ih biti mnogo. Moramo, međutim, naporno da radimo, a ja mogu samo da obećam da ću pružati maksimum na svakoj utakmici", izjavio je Džeko, koji će u novom klubu nositi dres sa brojem devet. Mančester Siti je potvrdio da će se vrsni napadač trajno preseliti u Romu ukoliko na kraju sezone budu ispunjeni "određeni uslovi". Džeko je prešao u Mančester Siti 2011. godine iz Volfsburga u transferu vrednom 27 miliona funti i imao je značajnu ulogu u osvajanju dve titule u Premijer lig, a u dresu "građana" postigao je 72 gola na 189 utakmica.

19:31 - Kritika Murinju zbog izbacivanja lekarkeSportski lekar i naučnik Piter Brukner izjavio je danas da je ponašanje trenera fudbalera Čelsija Žozea Murinja prema klupskoj lekarki Evi Karneiro "apsolutno užasavajuće". Čelsi je u subotu u prvom kolu Premijer lige odigrao na svom terenu nerešeno 2:2 sa Svonsijem, a u samoj završnici utakmice "plavci" su u jednom trenutku ostali sa devetoricom igrača na terenu, pošto je Edenu Azaru ukazivana pomoć. Murinjo se naljutio zbog toga na lekarku Evu Karneiro i fizioterapeuta Džona Ferna, pošto je smatrao da je Azar mogao da izvede slobodan udarac i postigne gol. On je rekao da su oni reagovali "impulsivno i naivno" i da su pokazali da "ne razumeju fudbal". Portugalski trener je zbog toga izbacio lekarku iz stručnog štaba pa ona neće više biti na treninzima i utakmicama. Brukner je rekao da Murinjo svom lekarskom timu duguje izvinjenje. "Mislim da je takvo ponašanje trenera užasavajuće. Njegov igrač je pao na travu i ostao da leži, a sudija je smatrao da je to dovoljno ozbiljno i pozvao je lekara i fizioterapeuta. Ušli su na teren jer im je to posao, igrač je ležao na travi, pa je morao da izađe sa terena. Šta očekujete od lekara, da ignoriše poziv sudije", rekao je Brukner, preneli su britanski mediji. Murinjo je rekao da je Azar samo bio umoran i da je dobio udarac, ali je Brukner podržao odluku lekarke da izađe na teren. "Možda je trebalo da kritikuje svog igrača što je ostao na travi, pre nego da kritikuje lekarski tim", rekao je lekar kritket reprezentacije Australije Brukner.

19:01 - Pobeda OFK Beograda, preokret na BanjiciFudbaleri OFK Beograda savladali su danas na domaćem terenu ekipu Radnika iz Surdulice sa 3:0, dok je Rad, takođe kod kuće, slavio protiv Mladosti sa 4:2, u utakmicama 5. kola Superlige Srbije. "Romantičari" su bili sigurni na Karaburmi ne prepustivši debitantu u eliti nikakvu nadu da može barem do remija, pa je tim Vladimira Petrovića važnim bodovima odmakao od dna tabele. Rad je do uspeha na Banjici došao nakon velikog preokreta u susretu sa neugodnim timom iz Lučana. Gosti su na poluvremenu imali dva gola prednosti, ali su "građevinari" u nastavku zaigrali mnogo angažovanije i zasluženo trijumfovali. Spartak u Subotici nije uspeo da sruši ekipu Jagodine, koja je posle četiri uzastopna poraza grčevitom borbom u slaboj fudbalskoj predstavi osvojila prvi bod ove sezone (0:0). OFK Beograd - Radnik 3:0 (Jovanović 8, Liščević 52, Subašić 74) Rad - Mladost 4:2 (Mihajlović 49. penal, 86, Arsenijević 52, Živanović 58. autogol - Gavrić 6, Jovanović 18) Spartak - Jagodina 0:0 Od 19 sati igraju Crvena zvezda - Čukarički, a od 20 sati Borac - Javor, Novi Pazar - Metalac i Radnički - Voždovac. Utakmica između Vojvodine i Partizana igra se u četvrtak u Novom Sadu od 20 sati. Tabela: Partizan, Javor i Borac po 9 bodova, Crvena zvezda 8, Čukarički, Rad, Novi Pazar, Radnički i Vojvodina po 7, itd.

18:19 - Balzareti završio karijeruFederiko Balzareti je završio fudbalsku karijeru."Ovo je bila veoma teška odluka, brojne povrede su me desetkovale da igram na željenom nivou. Morao sam da se povučem", rekao jebivši fudbaler Rome, Palerma, Fiorentine, Juvetusa, Sijene, Varezea i Torina.Balzareti namerava da ostane u fudbalu, mogao bi da dobije novu ulogu u Romi, a to je da prati razvoj njenih igrača koji se kale na pozajmicama. Funkciju sa tako striktnim ovlašćenjima nikada niko nije imao do sada u klubu.Balzareti je sakupio 16 nastupa za reprezentaciju Italije u karijeri.

18:00 - Baksi ostaju u MilvokijuMilvoki neće ostati bez NBA tima. Nakon dugih pregovora između vlasnika Baksa i vlasti u Viskonsinu pao je dogovor. Baksi će ostati u najvećem gradu američke države Viskonsin, a zauzvrat će im biti izgrađena potpuno nova dvorana. "Bredli centar", dvorana u kojoj su Baksi do sada igrali, je najstarija u NBA, pa su vlasnici kluba Lejsri i Edens "ucenili" grad Milvoki i državu Viskonsin da će franšiza promeniti grad ukoliko im ne obezbede sredstva za novu arenu. Spominjalo se čak i da su Las Vegas i Sijetl zainteresovani za ovu franšizu, ali ništa od toga.

17:31 - Rosicki dva meseca van terenaFudbaler Arsenala Tomaš Rosicki odsustvovaće do dva meseca, kako bi se oporavio od operacije kolena, saopštio je danas njegov agent Pavel Paska. Tridesetčetvorogodišnji Rosicki podvrgao se artroskopiji kolena 4. avgusta."Oporavak će trajati između četiri i osam nedelja", rekao je Paska.Rosicki, kapiten češke reprezentacije, povredio se tokom kvalifikacionog meča za šampionat Evrope 2016. protiv Islanda u junu.

17:17 - Tadić dobija društvo iz ČelsijaOriol Romeu je na pragu prelaska u Sautempton. Španac je u London stigao iz Barselone u leto 2011. za pet miliona funti, ali je protekle dve sezone proveo na pozajmicama u Valensiji i Štutgartu, nije uspeo da se nametne u dresu Čelsija. Romeu je prošle godine potpisao novi trogodišnji ugovor, navodno ga je Murinjo uverio da računa na njega, ali 23-godišnjak je ostavljen na cedilu. Spreman za nove izazove, Romeu će do kraja nedelje obaviti transfer u Sautempton, javljaju britanski mediji.

16:54 - Ronaldo, Mesi i Suarez u konkurenciji za igrača sezoneUEFA je danas skratila spisak za nagradu "Fudbaler sezone u Evropi" za 2014/15 na samo tri imena. Na prvobitnom spisku od deset igrača koji su ušli u uži izbor za nagradu "Fudbaler sezone u Evropi" bili su: Đanluiđi Bufon, Pol Pogba, Andrea Pirlo, Karlos Tevez i Arturo Vidal (Juventus), Eden Azar (Čelsi), Nejmar, Lionel Mesi, Luis Suarez (Barselona) i Kristijano Ronaldo (Real Madrid). U pravom "El Klasiku", za nagradu koja će biti dodeljena 27. avgusta u Monte Karlu, boriće se Lionel Mesi, Luis Suarez i Kristijano Ronaldo!

16:30 - Krajinović pobedio prvog nosioca na čelendžeru u PraguSrpski teniser Filip Krajinović plasirao se u četvrtfinale čelendžera u Pragu pošto je savladao prvog nosioca turnira Alberta Ramosa-Vinolasa sa 6:4, 7:5. Krajinoviću je bilo potrebno 111 minuta da bi eliminisao 55. tenisera sveta, a u sledećem kolu će imati znatno lakši posao pošto će mu rival biti Brazilac Rožerio da Silva. Njemu je u drugom kolu predao mađarski teniser Marton Fušoviš, pri rezultatu 3:0 u prvom setu. Krajinović je u prvom kolu eliminisao Jana Mertla sa 6:3, 6:3.

16:01 - Mlade rukometašice Železničara osvojile turnir u DanskojMlade rukometašice Železničara iz Inđije osvojile su turnir "Dženerejšn hendbol" (Generation Handball) u Danskoj, gde su u finalu savladale ekipu Stokholm IF rezultatom 19:13. Reč je o turniru za uzrast do 23 godine, a Železničar je na ovom turniru učestvovao sa dve ekipe rukometašica uzrasta od 12 do 23 godine, saopštio je danas taj klub. Dodaje se da su pored učešća na turniru, rukometašice iz Inđije imale priliku da se druže sa vršnjacima i da upoznaju druge kulture. Domaćin Železničaru bio je srpski rukometaš Dane Šijan koji još igra u Danskoj.

15:28 - Finska dobila novog selektoraFudbalski savez Finske imenovao je danas Hansa Bakea za novog selektora te zemlje. Bake će na klupi Finske zameniti Miksu Patelainena, koji je smenjen u junu zbog slabih rezultata. Ovaj 63-godišnji Šveđanin vodio je tokom karijere veliki broj klubova, između ostalog Jurgorden, Molde, Hamarbi, AIK, Olborg, Kopenhegen, Panatinaikos i Njujork. Bio je asistent u Mančester Sitiju i reprezentaciji Meksika, a radio je i kao komentator na švedskoj televiziji.

15:09 - Đalović: Za 20 dana ću normalno treniratiFudbaler Novog Pazara Marko Đalović, koji je povredio levo koleno na utakmici u Jagodini, rekao je danas da očekuje da će se za 20 dana uključiti u normalan trenažni proces. "Posle pregleda u Beogradu, kod Miroslava Milankova i Borka Vukosava, magnetnom rezonancom je utvrđeno da ligamenti nisu pokidani i da posle nekoliko dana mirovanja i određenih vežbi mogu da krenem sa treninzima. Nadam se da ću za 20 dana početi nesmetano da treniram", rekao je Đalović radiju Sto plus. On je dodao da nije bilo potrebe da se radi artroskopija, kao i da veruje da će se posle pauze, vežbi i fizikalne terapije jači vratiti na teren. "Mnogo sam zahvalan doktorima Milankovu i Vukosavu, kao i igračima, stručnom štabu, ljudima iz kluba i navijačima na bezrezervnoj podršci", rekao je Đalović. Đalović se povredio prošlog petka, tokom utakmice u Jagodini, koju je Novi Pazar dobio sa 2:1.

14:44 - Igokea našla krilnog centra Košarkaški klub Igokea potpisala je trogodišnji ugovor, uz automatsku opciju produžetka saradnje na još jednu sezonu, sa doskorašnjim krilnim centrom pančevačkog Tamiša Igorom Kesarom.

14:12 - I Anćeloti odbio MarsejItalijanski stručnjak Karlo Ančeloti odbio je mogućnost da preuzme klupu Olimpika iz Marseja, umesto Marsela Bjelse koji je prošle nedelje podneo ostavku.“Nisam imao nikakav razgovor tim povodom, na odmoru sam. Situacija je potpuno jasna, ne želim da treniram ove sezone i uzeo sam godinu dana slobodno”, rekao je Anćeloti.Ančeloti je krajem maja dobio otkaz na mestu trenera Reala, kojeg je prošle godine doveo do titule prvaka Evrope, svoje treće u karijeri, posle trofeja osvojenih sa Milanom 2003. i 2007. godine. Klupu Marseja prethodno je odbio i nemački stručnjak Jirgen Klop. Kao mogući novi treneri Olimpika spominju se Zinedin Zidan i Erik Gerets.13:33 - Kaka: Brazil da gradi tim oko KutinjaBrazilski fudbaler Kaka rekao je da bi nacionalni tim ekipu morao da gradi oko Felipea Kutinja, čak i pored kapitena i zvezde Barselone Nejmara.“Veliki sam poštovalac Kutinja i mislim da može da bude značajan igrač za Liverpul i Brazil. U Engleskoj mnogi od njega puno očekuju jer žele da vrati Liverpul u Ligu šampiona, u šta verujem da će učiniti. Jedan vrhunski igač ne čini tim, ali mislim da bi Brazil, kao i Liverpul, mogli da grade tim oko njega”, rekao je Kaka.Kutinjo je posle odlazaka Stivena Džerarda i Rahima Sterlinga, kao i godinu da ranije Luisa Suaresa, projektovan za novog vođu Liverpula. Brazilac je minulog vikenda doneo pobedu svom timu u meču Premijer lige protiv Stouka golom u finišu meča.

12:55 - Šampion u spustu neizvestan za start sezoneSvetski šampion u spustu Patrik King propustiće trening kamp u Čileu da bi se oporavio od povrede kolena.Švajcarska skijaška federacija objavila je da King mora da pauzira oko osam nedelja, što znači da je pod znakom pitanja da li će biti spreman za novu sezonu.King je rekao da se nada da će biti spreman za prvu trku Svetskog kupa uspustu, koja je zakazana za 28. novembar u kanadskom Lejk Luizu. 31-godišnji King je povredio tetivu levog kolena tokom treninga u julu.12:15 - Vaterpolisti Crne Gore ostali bez selektora posle petog mesta na SPDosadašnji selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore Ranko Perović podneo je ostavku na tu funkciju.Perović se na ovaj potez odlučio nakon osvojenog petog mesta na Svetskom prvenstvu u Kazanju.Crna Gora je na tom šampionatu zabeležila pobede nad Japanom (16:10), Kazahstanom (12:8), Australijom (11:8) i Mađarskom (10:9), igrala je nerešeno sa Australijom (5:5), dok je poražena od finalista Srbije (8:11) i Hrvatske (4:10). Perović je reprezentaciju Crne Gore preuzeo 2011. godine i za to vreme osvojio dva srebra, na Evropskom prvenstvu u Ajndhovenu 2012. godine i Svetskom prvenstvu u Barseloni 2013.Sa ''ajkulama'' je igrao polufinale na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine, kao i na Evropskom prvenstvu u Budimpešti 2014. U Svetskoj ligi ima dve bronze, iz Čeljabinska (2013) i Dubaija (2014).Perović je u sezoni 2008/2009 sa kotorskim Primorcem osvojio Evroligu.

11:45 - Gaćinović zvanično u AjntrahtuDoskorašnji fudbaler Vojvodine Mijat Gaćinović predstavljen je kao novo pojačanje Ajntrahta iz Frankfurta, objavio je nemački bundesligaš.Gaćinović je sa Ajntrahtom potpisao četvorogodišnji ugovor i zadužio dres sa brojem 11.“Bundesliga je oduvek bila moj san. Slobodan Medojević mi je mnogo toga pričao o Frankfurtu i srećan sam što ću ovde nastaviti karijeru”, rekao je Gaćinović na predstavljanju u klubu, čiji dres nose srpski igrači Medojević i Aleksandar Ignjovski.Gaćinović u Frankfurt dolazi pošto je sa omladinskom reprezentacijom Srbije osvojio Svetsko prvenstvo za igrače do 20 godine na Novom Zelandu. On je za dve sezone u prvom timu Vojvodine postigao 12 golova na 50 utakmica u Superligi Srbije. Fudbaleri Ajntrahta novu sezonu u Bundesligi otvaraju u nedelju duelom sa Volfsburgom na gostovanju.

11:10 - Karlović došao prešao 10.000 asova, grabi ka rekorduHrvatski teniser Ivo Karlović poznat je po razornom servisu i na Rodžers kupu je prešao 10.000 asova.Veteran iz komšiluka je u drugom kolu mastersa u Montrealu, u pobedi nad Milošem Raonićem (7:6(1), 7:6(1)) upisao tačno 10.004. as. Ispred njega je samo rekorder i sunarodnik Goran Ivanišević sa 10.183 asova, koji je do tog uspeha došao odigravši 895 mečeva, dok je Karlović tek na 527. Ujedno, Karlović ima prosek od neverovatnih 19 asova po meču. "Voleo bih da srušim taj rekord, jer bih tako ušao u teniske almanahe. Ivanišević više nije mnogo ispred mene i mislim da ga mogu srušiti do kraja godine. Mogao bih možda i na US Openu, ali definitivno ove godine", poručio je Karlović.

10:40 - Valdes: Težak sam, Pep je umeo sa mnomGolman Mančester Junajteda Viktor Valdes priznaje da je osoba s kojom je teško živeti, ali dodaje je Pep Gvardiola trener koji je znao kako da postupa sa njim.“Znam da je vrlo teško sa mnom raditi i živeti. I zato moja žena zaslužuje najveći trofej”, rekao je Valdes.“Imao sam sreću da toliko godina radim s Gvardiolom. Osim što nam je bio učitelj, uvek je znao da komunicira sa svima i kako se prilagoditi različitim ljudima u svlačionici. To je najveći problem za trenera, prilagoditi vlastiti ponos i razgovarati sa svima koji imaju veliki ego. Gvardiola je to znao” Španac je istakao da njegov oproštaj s klubom nije bio onakav kakvom se nadao. “U Barseloni su očekivali više od mene, a izneverio sam ih. Nisam želeo onakav rastanak, ali dogodio se zbog načina na koji su tretirali mene i moj karakter. Jednostavno sam otišao”, dodao je Valdes10:00 - Trener Jagodine: Nadam se da će doći i rezultati, zaslužili smo i srećuTrener Jagodine Miljojko Gošić izjavio je da njegovi fudbaleri mogu da se suprostave Spartaku i ostvare dobar rezultat u petom kolu Superlige."Svako bi voleo da oseti slast pobede i dobrog rezultata. Iskreno se nadam da će to doći i da ćemo posle ovoliko rada zaslužiti i malo sreće", rekao je Gošić. Jagodina je bez boda posle četiri kola srpskog prvenstva, a u narednom susretu će gostovati Spartaku u Subotici. "Mislim da mi imamo igrače koji mogu da odigraju hrabrije i da se suprostave Spartaku i da naprave pozitivan rezultat", kazao je Gošić. Prema njegovim rečima, ekipa Jagodine svakim danom pokušava da uradi nešto novo i siguran je da će doći plod tog rada. "Teško je kada se gubi u seriji, gubi se i samopouzdanje i stvara malodušnost. Radimo odgovorno i ozbiljno i zato smo se prihvatili posla. Skrenuo bih pažnju na okruženje, znam da nije lako publici, našim ljudima da posle svake utakmice konstatuju kako ima poboljšanja u našoj igri, a mi ipak izgubimo, i ja te ljude potpuno razumem", rekao je Gošić. Utakmica između Spartaka i Jagodine igraće se u sredu od 17 časova u Subotici.

09:15 - Bivši čelnik MOK predvodi reforme FIFABivši generalni direktor MOK Fransoa Karar izabran je za predsednika Radne grupe za reformu Međunarodne fudbalske federacije (FIFA).Ovaj 77-godišnji Švajcarac, koji je bio u vo-stvu MOK-a tokom korupcionaškog skandala prilikom izbora Solt Lejk Sitija za domaćina Zimskih olimpijskih igara 2002, biće na čelu grupe od 11 osoba zadužene za reformu FIFA, optuženu za korupciju.Predložene reforme, koje se odnose na predsednika i Izvršni komitet FIFA, tiču se ograničenja mandata, obaveze objavljivanja plata, kao i strožije provere kandidata. Veliki korupcionaški skandal trese FIFA od kraja maja, kada su po zahtevu američkih pravosudnih organa, u Cirihu uhapšena sedmorica čelnika FIFA, što je nedugo zatim dovelo do ostavke predsednika FIFA Sepa Blatera.08:25 - Kan: Vidal se ne uklapa u Gvardiolinu filozofiju fudbalaBivši golman i kapiten Bajerna iz Minhena, Oliver Kan, sumnja u ispravnost odluke Bavaraca da kupe Artura Vidala. Čileanski reprezentativac pridružio se krajem prošlog meseca ekipi nemačkog velikana, koji je za njegov transfer platio Juventusu sumu od 37 miliona evra."Vidal će doneti timu agresiju i dodati poseban mentalitet. Ali, on se po mom mišljenju ne uklapa u fudbalsku filozofiju trenera Pepa Gvardiole", rekao je Kan, nekadašnji čuvar mreže reprezentacije Nemačke.Vidal (28) je branio boje Juventusa od 2011. godine i na 124 utakmice postigao je 35 golova, a prethodno je igrao za Kolo Kolo i Bajer Leverkuzen.08.00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE POGLEDATI OVDE.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track