BLOG UŽIVO: Mihajlović prelomio, ide u Napoli
Foto: Reuters

Najnovije informacije iz sveta sporta

BLOG UŽIVO: Mihajlović prelomio, ide u Napoli

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu

23:33 - Atletik Bilbao savladao KordobuFudbaleri Atletik Bilbaa pobedili su u gostima Kordobu sa 1:0 u prvoj utakmici 33. kola španske Primere. Jedini gol na utakmici postigao je Benjat Ečeberija u 56. minutu na asistenciju Mikela San Hosea. Kordoba je ovim porazom umanjila svoje šanse da izbori opstanak u ligi, pošto su poslednji, 20. sa isto toliko bodova, dok je Atletik na osmom mestu sa 46.

23:02 - Majnc naneo novi poraz ŠalkeuFudbaleri Majnca pobedili su na svom terenu Šalke sa 2:0 (2:0) u prvom meču 30. kola nemačke Bundeslige. Majnc je zabeležio osmi trijumf u šampionatu, dok je Šalke potvrdio da se nalazi u krizi, pošto ni šestu utakmicu zaredom ne zna za slast pobede.Dvostruki strelac za domaćina postigao je 23-godišnji Štefan Bel, koji je mrežu ekipe iz Gelzenkirhena pogodio u 28. i 31. minutu.Najbolju priliku za goste, u čijim redovima je srpski reprezentativac Matija Nastasić odigrao ceo meč, propustio je Džeferson Farfan u 54. minutu.22:25 - Radnički poveo u polufinalnoj seriji protiv VojvodineVaterpolisti Radničkog savladali su večeras Vojvodinu sa 9:4 (3:1, 1:1, 2:0, 3:2) u prvom susretu polufinalne serije plej-ofa Prve A lige Srbije. Najefikasniji u ekipi Radničkog bio je Srđan Vuksanović sa četiri gola, a Marko Petković postigao je dva. Za Vojvodinu su po jedan gol postigli Miloš Maksimović, Ivan Gvozdanović, Mirel Ćatović i Dušan Vasić. Drugi meč igraće se u sredu u Novom Sadu. U drugom polufinalu sastaju se Partizan i Crvena zvezda.22:02 -Himki sa plus 25 dočekuje revanš u RusijiKošarkaši Himkija pobedili su na gostovanju ekipu Gran Kanarije sa 91:66 (21:19, 19:14, 19:21, 32:12) u prvom meču finala Evrokupa.Himki se posle ovog trijumfa nalazi na dobrom putu da ponovi uspeh od pre tri godine i ponovo osvoji drugo po rangu evropsko klupsko takmičenje.Najefikasniji kod Himkija sa po 18 poena bili su Peteri Koponen i Egor Vjaclev, poen manje postigao je Pol Dejvis, a 13 Tajris Rajs.Kod domaćina istakli su se Kajl Kurik sa 23 i Eulis Baes sa 18 peona.Revanš se igra 29. maja u Rusiji, a pobednik Evrokupa izboriće direktan plasman u Evroligu sledeće sezone.21:21 - Trabzon i Nanter u finalu EvročelendžaKošarkaši Trabzona i Nantera sastaće u finalu Evročelendža, koji se ovog vikenda igra u Tuskoj. Trabzon je u polufinalu bio bolji od rumunskog Rovinarija sa 83:63 (17:22, 22:9, 19:18, 25:14), dok je Nanter pobedio Frankfurt sa 84:79 (27:18, 18:19, 19:24, 20:18). Najefikasniji u turskom timu bio je Dvajt Hardi sa 26 poena, 15 je ubacio Šon Maršal, a 10 srpski internacionalac Novica Veličković. Nanter su do trijumfa predvodili krilni centra Kajl Vims sa 25 poena i Džamal Šuler sa 18 poena i sedam asistencija. Finale je na programu u nedelju od 19 sati u Trabzonu.

20:51 - Navratilova nije više trener RadvanjskeLegendarna češko-američka teniserka Martina Navratilova nije više trener Poljakinje Agnješke Radvanjske. Deveta teniserka sveta na WTA rang listi, Radvanjska, je napisala na svom fejsbuk (facebook) profilu da joj je bila čast što ju je trenirala jedna od najboljih teniserki svih vremena. "Hvala Martini na trudu u poslednjih nekoliko meseci. Shvatili smo da saradnja ne može da bude bude dugotrajana i da ona ne može 100 odsto da bude u ovom projektu", napisala je poljska teniserka. Najbolji rezultat Radvanjske ove sezone na WTA turu je polufinale turnira u Katovicama. Radvanjska je od početka ove sezone radila sa legendarnom Martinom Navratilovom.

20:30 - Petriotsi u Beloj kući bez BrejdijaPredsednik Sjedinjenih Država Barak Obama ugostio je u četvrtak Nju Ingland Petriotse povodom njihovog trijumfa na Superbolu u februaru. Tradicija nalaže da šampioni u najpopularnijim američkim sportovima posećuju Belu kuću, a tako je bilo i ovoga puta, ali je ovoga puta neko falio.Najkorisniji igrač trijumfa Petriosa nad Sijetl Sihoksima sa 28:24 u Glendejlu Tom Brejdi nije bio među igračima koji je primio Obama, a kao razlog je naveo ranije zakazane porodične obaveze. Brejdi je, inače, bio prisutan tokom prethodne tri posete Petriosa Beloj kući, ali je tada predsednik bio Džordž Buš. Vlasnik Petriotsa Robert Kraft je Obami poklonio dres a brojem 44, ali i odgovarajuću kacigu.

20:02 - Murinjo: Venger mi nije rivalMenadžer Čelsija Žoze Murinjo rekao je da njegov odnos sa Arsenom Vengerom iz Arsenala nije važan, uprkos brojnim sukobima u poslednjih deset godina.Arsenal dočekuje Čelsi u nedelju od 17 časova, a pred taj duel ‘Plavci’ drže čelo tabele i imaju deset bodova više od svog gradskog rivala. Trijumf nad Arsenalom omogućio bi Murinjovim izabranicima da samo tri dana kasnije pobedom nad Lesterom obezbede titulu.“Za mene, cilj je pobeda u nedelju. Taj meč nema veze sa prethodnih 12, koliko smo ranije igrali sa Arsenalom. U pitanju je veliki klub koji ima iste ciljeve u takmičenjima u kojima učestvujemo. Zbog toga je to pomalo postalo rivalstvo”, naglasio je Murinjo.Portugalski stručnjak se potom dotakao svog osnosa sa Vengerom.“On nije moj rival. On je samo menadžer velikog kluba u istom gradu u kojem ja radim i živim”, istakao je Murinjo.Odnos dvojice stručnjaka je bio u centru pažnje tokom prethodnog duela Čelsija i Arsenala. Tokom duela na “Stamford bridžu”, koji su ‘Plavci’ dobili sa 2:0, Venger je navodno gurnuo Murinja tokom rasprave pored terena.

19:20 - Advokat: Ukoliko je Džonson u redu, biće u ekipiFudbaler Sanderlenda Adam Džonson pozvan je danas da se priključi ekipi za premijerligaški meč sa Stoukom, samo dan pošto je optužen za četiri krivična dela zbog navođenja na seks i seksualne aktivnosti s maloletnicom. Tener Sanderlenda Dik Advokat rekao je da će uoči utakmice doneti odluku da li će Džonson biti u protokolu. "U principu, ukoliko je Džonson u redu, onda će on biti u sastavu ekipe za utakmicu", rekao je Advokat. Džonson je bio uhapšen 2. marta, a potom je tokom policijske istrage bio suspendovan od strane Sanderlenda. Britanska policija je juče optužila Džonsona za tri dela seksualne aktivnosti s 15-godišnjom devojkom i jedno delo navođenja na seks. Javni tužioci su rekli da postoji "realni izgledi" da on bude i osuđen. On će se na sudu naći 20. maja. Sanderlend će sutra od 16.00 gostovati Stouku u utakmici 34. kola engleske Premijer lige.

18:40 - Egzibiciona utakmica NBA lige u avgustu u Južnoj AfriciEgzibiciona utakmica košarkaške NBA lige odigraće se 1. avgusta u Južnoj Africi. U saopštenju NBA lige navodi se da će košarkaš Majamija Luol Deng predvoditi ekipu Afrike, a igrač Los Anđeles Klipersa Kris Pol ekipu Sveta. Utakmica će se odigrati u Elis Park areni u Johanesburgu. Čelnici NBA lige pokušavaju da popularišu košarku u Južnoj Africi. Vodeći kablovski operater u Južnoj Africi otkupio je prava za prenose utakmica, NBA liga organizuje trening kampove u toj zemlji, a 2010. godine tamo je otvorila i kancelariju.

17:52 - Junajted do kraja sezone bez Rafaela Fudbaler Mančester Junajteda Rafael da Silva propustiće ostatak sezone zbog preloma rebara, saopštio je klub sa Old Traforda. Rafael se povredio ove nedelje na utakmici mlađeg tima Junajteda protiv Leseter. Pored njega, menadžer Luj van Gal ne može da računa na Majkla Kerika, Fila Džonsa i Markusa Roha, dok napadač Robin van Persi nije igrao od februara.

16:51 - Sevilja bez Parehe sedam meseciDefanzivac Sevilje Nikolas Pareha pauziraće sedam meseci zbog povrede ligamenata desnog kolena, prenela je agencija Rojters. Pareha se povredio u revanš utakmici četvrtfinala Lige Evrope protiv Zenita u četvrtak."Povreda koju je Pareha zadobio zahteva operaciju i on će pauzirati između šest i sedam meseci", saopštio je andalužanski klub.Branioci trofeja u Ligi Evrope plasirali su se u polufinale tog takmičenja pošto su u Sankt Petersburgu igrali nerešeno - 2:2, čime su ukupnim rezultatom 4:3 prošli dalje. Sevilja će se u polufinalu sastati sa Fiorentinom, prva utakmica igra se 7. maja, dok je revanš nedelju dana kasnije.

16:37 - Udovičić: Značajno da se razvija baza sportaMinistar omladine i sporta Vanja Udovičić ukazao je danas u Novom Pazaru, na javnoj raspravi o Nacrtu zakona o sportu, na veliki značaj razvoja baze sporta, brige o deci, zabrane diskriminacije. Udovičić je istakao da je značajno i sređivanje pitanja ugovora, menadžera, besplatnih pregleda za decu i drugog. Ministar je rekao da je želja da se ovim zakonom omogući da sami klubovi ili organizacije, otvaraju što više klubova, ali u vidu sportskih privrednih društava, ili samo privrednih društava jer, kako kaže, smatra da je neophodno razvijati rekreaciju."Novi zakon se bavi time da sport ne bude privilegija, već da bude dostupan svim građanima Srbije. Mislim da to svaki građanin zaslužuje, da Srbija jeste sporstka nacija i da upravo takav jedan poklon svim građanima i treba da pružimo", poručio je Udovičić, saopštilo je Ministarstvo.On je napomenuo da je reč o izmenama i dopunama postojećeg zakona o sportu, ali s obzirom na to da je izmenjeno više od 50 posto članova, zbog toga se donosi novi zakon. Ministar je naglasio da će lično prisustvovati na svih 10 javnih rasprava. Javnoj raspravi u Novom Pazaru prisustvovali su i državni sekretar za sport Predrag Peruničić, pomoćnik ministra za sport Uroš Zeković, ostali članovi Radne grupe za izradu Nacrta zakona i oko 100 učesnika.

16:21 - Bogićević: Ne idemo u Novi Sad sa belom zastavomTrener fudbalera čačanskog Borca Bogić Bogićević rekao je danas da je veoma respektuje Vojvodinu, ali poručio da njegov tim ne ide u Novi Sad sa belom zastavom."Izuzetno cenim protivnika, reč je o jednoj od najtalentovanijih i najkvalitetnijih ekipa u našoj zemlji. U poslednje vreme su pretrpeli dva poraza pred svojom publikom, ali su na gostovanju u Novom Pazaru pokazali da poseduju veliko fudbalsko umeće", rekao je Bogićević Tanjugu.Šef struke Čačana ističe da Vojvodini pripada uloga favorita, ali i da Borac nastavi sa tradicionalno dobrim rezultatima protiv istog protivnika."Nama je važan svaki bod u borbi za opstanak, pa bi sve osim poraza u ovom trenutku bio uspeh i zadovoljavajući rezultat", kazao je iskusni trener.Bogićević je poručio da Boranijašević neće igrati zbog suspenzije, dok su zbog povreda pod upitnikom Maslać i Gojković.

16:11 - Mihajlović prelomio, ide u NapoliTrener fudbalera Sampdorije Siniša Mihajlović definitivno je odlučio da od leta preuzme klupu Napolija, prenosi danas Sportmedijaset. Kako se navodi, srpski trener je danas saopštio predsedniku Sampdorije Masimu Fereru da želi da napusti klub i pređe u Napulj. Mihajloviću će klupa Napolija biti po završetku sezone biti slobodna, pošto je Rafael Benitez odbio da produži saradnju sa timom podno Vezuva. Mihajlović je trener Sampdorije od novembra 2013. godine i od ekipe koja se borila za opstanak doveo je na korak do plasmana u evropska takmičenja. Tokom karijere vodio je Bolonju, Kataniju, Fiorentinu i reprezentaciju Srbije.

16:07 - Nedved: Biće teško sa Realovim "monstrumima"Direktor Juventusa Pavel Nedved rekao je danas da će se njegov tim u polufinalu Lige šampiona protiv madridskog Reala sastati sa pravim fudbalskim "monstrumima"."Real je pravi fudbalski monstrum, ali ga se ne plašimo", rekao je Nedved.On je podsetio da je Juventus 2003. godine u polufinalu Lige šampiona izbacio "kraljevski klub"."Sećam se te 2003. godine, prošlo je od tada 12 godina, srećni smo što smo ponovo u polufinalu. Igraćemo protuiv branilaca titule, pravih fudblaskih "monstruma". Međutim, srećni smo što smo u trci sa takve tri ekipe za koje smatram da su najbolje na svetu", rekao je Nedved.On je naglaiso da veruje u svoj tim."Verujem da možemo da odigramo dve prelepe utakmice i ponosni smo što ćemo predstavljati italijanski fudbal", rekao je Nedved i dodao da će lekarski tim pokusati da oporavi povređenog Pola Pogbu na vreme."Nema puno vremena, pokušaćemo da ga oporavimo, kao i Asamou. Biće nam veoma važno da možemo da računamo na ovu dvojicu", rekao je Nedved.

15:51 - Perić objavio spisak igrača za mečeve sa IslandomSelektor muške rukometne reprezentacije Srbije Dejan Perić saopštio je danas spisak od 18 igrača za meč protiv Islanda u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Sa prvobitnog spiska Perić je izostavio desetoricu rukometaša. Srbija će u sredu, 29. aprila, gostovati Islandu, a istu ekipu će potom dočekati u nedelju, 3. maja, u Nišu. Na Perićevom spisku su golmani Miroslav Kocić, Dragan Marjanac i Dejan Milosavljev. Bekovi: Momir Ilić, Ilija Abutović, Petar Đorđić, Dalibor Čutura, Nemanja Zelenović, Nenad Vučković, Nemanja Mladenović, Marko Vujin, Davor Čutura. Krila: Filip Marjanović, Nemanja Ilić, Darko Đukić, Aleksandar Radovanović. Pivoti: Mijajlo Marsenić i Rastko Stojković. Srbija je prva na tabeli Grupe tri sa četiri boda, dva više od Crne Gore i Islanda, a četiri od Izraela. Evropsko prvenstvo održaće se od 17. do 31. januara 2016. godine u Poljskoj.

15:32 - Anćeloti: Protiv Juventusa kao protiv AtletikaTrener fudbalera Real Madrida Karlo Anćeloti rekao je danas da njegova ekipa u polufinalu Lige šampiona protiv Juventusa treba da igra sa istim entuzijazmom kao protiv Atletiko Madrida, ako želi u finale tog takmičenja."Juventus je klub s legendarnom istorijom i u polufinalu je Lige šampiona posle 12 godina. Imaju veoma dobru sezonu, praktično su već osvojili titulu u Italiji, što znači da mogu da se fokusiraju na Ligu šampiona", rekao je Ančeloti za španske medije. Akutelni šampion Evrope igraće u polufinalu Lige šampiona protiv Juventusa, odlučeno je danas žrebom u Nionu."Uveren sam da možemo da ostvarimo naš san i da se ponovo plasiramo u finale. Moramo da damo svoj maksimum da bismo pobedili, potrebna nam je ista ona ekipa kao protiv Atletika (u četvrtfinalu), sa istim entuzijazmom i nadom", kazao je Anćeloti. Prva utakmica na programu su 5. maja u Torinu, dok je revanš zakazan za 13. maj u Madridu.

15:19 - Milojević: Mudro i disciplinovano do nova tri bodaTrener beogradskog Čukaričkog Vladan Milojević rekao je danas da će njegovi fudbaleri morati da igraju pametno i disciplinovano ako žele da pobede kragujevački Radnički 1923. "Imamo protivnika koji je u nezavidnoj situaciji, ali bez obzira na probleme, to ne pokazuje na terenu. Neće nas zavarati njihova pozicija, apsolutno ih poštujemo. Moraćemo da odigramo pametno, mudro i disciplinovano", rekao je Milojević na konferenciji za novinare na Banovom brdu. Čukarički će gostovati Radničkom u 24. kolu Super lige. Beogradski klub je treći na tabeli sa 44 boda, dok je protivnik poslednji sa 15. Milojević zbog žutih kartona neće moći da računa na Obenga Regana, dok je Lukas Pjasentin povređen. Ostali će biti spremni. "Ulazimo u foto-finiš ili ciljnu ravninu prvenstva. U ovih mesec dana treba da se naplati rad tokom cele godine. Najvažnije je da imam sve igrače na okupu i da su zdravi. Molim se Bogu da nemam zdravstvena iskakaknja", kazao je Milojević. Fudbaler Čukaričkog Ivan Todorović rekao je da njegova ekipa može do tri boda u Kragujevcu. "Idemo u Kragujevac da osvojimo veoma važna tri boda kako bismo zadržali poziciju. Svejedno nam je da li igramo kod kuće ili na strani. Možda nam ipak malo više odgovara na strani, jer ekipe kod kuće malo više hoće da napadaju", rekao je Todorović. Utakmica će se igrati sutra od 16.00 u Kragujevcu.

15:10 - Kosanović: Strpljivo protiv SpartakaTrener fudbalera Novog Pazara Milorad Kosanović rekao je da njegov tim na gostovanju u Subotici, u 24. kolu Super lige Srbije, mora biti spreman da se suprotstavi agresivnoj igri Spartaka. "Čeka nas ozbiljna i teška utakmica, jer domaćin ima obavezu da pruži maksimum i pobegne iz opasne zone. Dobra su ekipa, igraće agresivno i oštro, a mi moramo biti strpljivi i spremni da se tome odupremo", rekao je Kosanović. Novi Pazar je peti na tabeli sa 36 bodova, dok je Spartak na desetom mestu sa 25. Kosanović ne veruje da će poraz od Vojvodine u prošlom kolu ostaviti uticaj na igru Pazaraca, koji su pre toga dobili četiri utakmice u nizu.14:45 - Gvardiola: Barselona je moj domTrener minhenskog Bajerna Pep Gvardiola izjavio je da se raduje susretu sa svojim bivšim klubom Barselonom u polufinalu Lige šampiona i da očekuje izuzetan duel. Gvardiola koji je 2013. preuzeo Bajern, osvojio je sa Barselonom 14 titula, ukljucujući dve Lige šampiona (2009 i 2011). Barselonin "proizvod" je i Tijago Alkantara koga je Gvardiola doveo u Bajern prošle sezone. "Svi znaju koliko je ovaj susret sa Barselonom značajan za mene, Tijaga i ceo tim", rekao je Gvardiola i dodao: "Barselona je naš život. Kada ste u polufinalu sigurno je da ćete igrati protiv velikog tima. Šta da kažem? Barselona je moj dom". Bajern, koji želi da ponovi istorijsku "triplu krunu" iz 2013, blizu je titule u Bundesligi, a igraće i u polufinalu Kupa Nemačke.

14:20 - Savić: Partizan je favorit protiv ZvezdeTrener vaterpolista Crvene zvezde Dejan Savić prepustio je Partizanu ulogu favorita uoči polufinalnih duela u plej-ofu prvenstva Srbije. "Oba tima grcaju u velikim problemima, pre svega zbog temperature bazena. Ipak, sportski mentalitet ekipa garantuje da će svi učesnici dati maksimum i nadam se da će bolji proći dalje. Partizan je favorit, pre svega zbog prednosti domaćeg terena", rekao je Savić. On ističe da između večitih rivala nema tajni i da će trijumfovati tim koji bude imao veću želju. "Slažem se sa trenerom Partizana Vujasinovićem da taktičkih iznenađenja neće biti. Bilo je problema oko bazena, ali sada je dobra situacija", poručio je trener branioca titule. Prvi polufinalni meč između Partizana i Crvene zvezde igra se sutra od 16.30 na bazenu na Banjici, dok je drugi duel na programu u sredu od 20 sati kada su na Tašmajdanu domaćini crveno-beli.

13:40 - Enrike: Gvardiola nije imao srećeTrener Barselone Luis Enrike poručio je da izuzetno respektuje nekadašnjeg saigrača Pepa Gvardiolu, ali da će njegov tim u obe utakmice polufinala Lige šampiona ići na pobedu. "Pep je najbolji jer je osvojio toliko titula. Bajern svakako želi isto što i mi. Ipak, svako ko na žrebu dobije Barselonu kao protivnika, po mom mišljenju, nije imao sreće", rekao je Luis Enrike. On je naglasio da u njegovom timu vlada izuzetna atmosfera. "Ključ svakog tima je visoka motivisanost igrača i smatram da je ova ekipa mentalno veoma jaka", rekao je Enrike. On je poručio da se raduje susretu sa Gvardiolom.

13:20 - Sprej na "večitom derbiju"Milorad Mažić je najcenjeniji srpski sudija, koji dobija priliku da bude deo završnice Svetskog prvenstva i Lige šampiona. Samim tim, nikoga nije iznenadila odluka da mu se još jednom, osmi put u nizu, dodeli obaveza da deli pravdu na "večitom derbiju". Ono što je zanimljivo, a različito u odnosu na ranije duele Crvene zvezde i Partizana, biće i specijalni sprej kojim će Mažić određivati propisnu razdaljinu "živog zida" i mesta sa kojeg se izvodi kazneni udarac.12:45 - Rodžers: Nema boljeg od meneMenadžer Liverpula Brendan Rodžers očekuje da i sledeće sezone bude na čelu tima sa Enfilda. "Crveni" su trenutno peti u Premijer ligi, a prošlog vikenda izgubili su od Aston Vile u polufinale FA kupa. "Očekujem da i naredne sezone vodim Liverpul, mislim da nema niko bolji. To je realnost kako je ja vidim. Pre tri meseca bio sam taktički genije, onda smo izgubili neke utakmice, neke važne utakmice, i sada nisam tako dobar. Ali to je fudbal, to će se dešavati i ljudi će spekulisati", dodao je menadžer Liverpula.12:13 - Bolt: Geja bi trebalo izbaciti iz atletikeŠestostruki olimpijski šampion i svetski rekorder Jamajčanin Jusein Bolt izjvio je da bi Amerikanca Tajsona Geja trebalo izbaciti iz atletike zbog dopinga. Gej je 2013. godine uhvaćen da je koristio anaboličke steroide i suspendovan je samo na godinu dana jer je sarađivao u istrazi Američke anti-doping agencije. On se vratio takmičenjima i očekuje se da će trčati na Svetskom prvenstvu u Pekingu ovog leta. "Bio sam zaista uznemiren zbog toga. Dobio je godinu dana kazne samo zato što je sarađivao sa čelnicima i razgovarao o tome kako se dopingovao i ko mu je pomogao. To šalje pogrešnu poruku - ako te uhvate, samo kaži sve što znaš i mi ćemo ti smanjiti kaznu. To je najgluplja stvar koju sam ikada čuo", rekao je Bolt.11:45 - Mladost očekuje pobedu protiv Donjeg SremaFudbaleri lučanske Mladosti sutra dočekuju Donji Srem u okviru 24. kola prvenstva Srbije, a eventualnom pobedom praktično bi osigurali opstanak u Superligi. Prema rečima pomoćnog trenera Gorana Stanića, u subotu će biti odigran težak meč jer su gosti u usponu forme nakon pobede nad OFK Beogradom od 4:0. "Ostali su zimus bez nekoliko dobrih igrača, ali imaju snazan tim. Mi se za ovu utakmicu spremamo od ponedeljka, i ako od prvog minuta budemo skoncentrisani i posvećeni i ne dozvolimo Donjem Sremu da razvije svoju igru, ishod će zavisiti od nas", kazao je on. Najbolji strelac Lučanaca Frajdej neće igrati zbog problema sa kartonima.

11:20 - Pele: Samo Bog može da objasni Legendarni brazilski fudbaler Pele rekao je da je težak poraz njegove reprezentacije od Nemačke u polufinalu SP prošlog leta "katastrofa koju niko nije mogao da predvidi". Brazil je prošlog leta bio domaćin Mundijala, a u polufinalu je izgubio sa 1:7 od Nemačke, koja je kasnije i osvojila turnir. Posle Svetskog prvenstva selektor Brazila Luis Felipe Skolari je podneo ostavku. Pele je rekao da je još u šoku od te katastrofe koja je zadesila Brazil. "Ta polufinalna utakmica je nešto što niko ne može da objasni. Pre turnira svi su mislili, čak i ljudi koji se ne razumeju mnogo u fudbal, da će u finalu igrati Brazil i Španija. Ali nemački tim je bio dobro pripremljen i dobro je igrao. To samo bog može da objasni", dodao je Pele.11:00 - Skols: Azar mora da bude sebičnijiNekadašnji fudbaler Mančester junajteda Pol Skols smatra da Eden Azar mora da bude sebičniji ako želi da ga svrstavaju u istu grupu sa Ronaldom i Mesijem. "Pitam se da li Azar ima tu glad za postizanjem golova kao što je imaju Ronaldo, Mesi ili Suares. To su igrači koji imaju neutaživ apetit za golovima, nezaustavljivi su. Azar mi deluje kao relativno nežna duša, neko ko je srećan kada prođe nekoliko rivala i posluži saigrača na tanjiru", napisao je Skols. Osim Azara, kandidati za igrača sezone jesu Hari Kejn, David de Hea, Aleksis Sančes, Dijego Kosta i Filip Kutinjo.

10:34 - U subotu 148. večiti derbiVečiti fudbalski derbi između Crvene zvezde i Partizana uvek je poseban dan u Beogradu, Srbiji i regionu, a sutrašnji 148. duel crveno-belih i crno-belih imaće dodatnu draž jer bi mogao da bude presudan u šampionskoj trci. Zvezda je domaćin, prvi put otkad stadion nosi ime legendarnog Rajka Mitića, a pobeda se nameće kao imperativ zbog činjenice da Partizan ima pet bodova prednosti i u slučaju pobede, pa čak i nerešenog rezultata crno-beli bi jednu ruku stavili na pehar. Igrači trenera Nenada Lalatovića prethodnih dana otvoreno su pričali "da je pobeda jedina opcija", a sem prednosti domaćeg trerena, na ruku crveno-belima ide i činjenice da su u poslednje vreme uglavnom slavili protiv komšija na svom terenu. Sa druge strane, iskusniji tim crno-belih zna kako se igraju utakmice za titulu, često su izlazili kao pobednici, istina, uglavnom u Humskoj, a trener-debitant Zoran Milinković uveren je da baš to može da bude prednost. Raspored 24. kola Superlige: Subota: Jagodina - Voždovac, Mladost - Donji Srem, Radnički Kragujevac - Čukarički, Radnički Niš - Napredak, Spartak - Novi Pazar (16.00), Vojvodina - Borac (17.30), Crvena zvezda - Partizan (18.00). Nedelja: OFK Beograd - Rad (16.00).

10:05 - Emeri: Nisam želeo produžetkeTrener Sevilje Unaj Emeri bio je zadovoljan posle eliminisanja Zenita i plasmana u polufinale Lige Evrope. Kevin Gameiro pogodio je u 85. minutu za 2:2 u Sankt Peterburgu, pa je aktuelni šampion otišao među najbolje četiri ekipe ukupnim rezultatom 4:3. "Gol u završnici nije nikakva sreća. Planski sam uveo Gameira jer sam tražio još jedan gol. Izgleda da sam pogodio. Nije ovo nikakvo čudo. Moja ekipa naporno je radila tokom cele utakmice i sada možemo da slavimo sa svojim navijačima", kazao je Emeri i dodao: "Nisam želeo produžetke, o penalima da ne govorim. Borili smo se i izborili plasman u polufinale. Verovao sam da možemo do gola, naše kontre i polukontre bile su vrlo opasne".09:40 - MMA borac želi preko tekvondoa do OI 2016.Brazilski MMA borac Anderson Silva najavio je da će se boriti za mesto u tekvondou na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru iduće godine. "Pokušaću da se odužim tekvondou, sportu u kom sam počeo karijeru", rekao je Silva nakon sastanka sa čelnicima brazilskih tekvondoista u Sao Paulu. Silva se smatra jednim od najboljih boraca u istoriji MMA. Predsednik Tekvondo saveza Brazila, Karlos Fernandes rekao je da će biti čast za taj sport to što će se takmičiti Silva. "Ipak, Silva će morati da se izbori za svoje učešće na Olimpijskim igrama. Neće mu pomoći to što je zvezda MMA", rekao je Fernandes. Silva je ambasador tekvondoa, i nosilac crnog pojasa u tom sportu.

09:15 - Pobede Golden Stejta, Čikaga i KlivlendaU nastavku četvrtfinala plej-ofa Zapadne konferencije američke profesionalne košarkaške lige (NBA) Golden Stejt je jutros kao gost savladao Nju Orleans, posle produžetka, sa 123:119 i poveo sa 3:0 u seriji u kojoj se igra do četiri pobede. Još korak od polufinala plej ofa, ali u Istočnoj konferenciji, deli Klivlend i Čikago koji su, takođe jutros, imali uspešna gostovanja u Bostonu, odnosno Milvokiju. Klivlend je pobedio Boston sa 103:95, dok je Čikago, posle dva produžetka, bio bolji od Milvokija - 113:106. Najuspešniji tim ligaškog dela šampionata Golden Stejt bio je na ivici poraza protiv Nju Orleansa pošto je domaćin posle tri četvrtine imao prednost od 20 poena (89:69)! U poslednjoj deonici, međutim, "raspucao" se Stefon Kari koji je "trojkom" u poslednjoj sekundi doneo izjednačenje svom timu (108:108) i pravo na dodatnih pet minuta. Kari je utakmicu završio sa 40 koševa, pogodivši sedam "trojki". Drugi na listi strelaca u pobedničkom timu bio je Klej Tompson sa 28 poena. Na suprotnoj strani bolji od ostalih bili su Entoni Dejvis sa 29 koševa i 15 skokova, odnosno Rajan Anderson koji je ubacio 26 poena.

08:50 - FIFA odbacila zahtev za ponovo glasanje o domaćinu SP 2022.Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) odbacila je zahtev evropskih parlamentaraca da se ponovi glasanje za domaćina Svetskog prvenstva 2022. godine, koje će se održati u Kataru. FIFA je na današnjoj škupštini Saveta Evrope u Strazburu poručila da nema zakonsku obavezu da preispita odluku oko dodele Mundijala Kataru. Savet Evrope se pozvao na pisanje britanskog lista Sandej Tajms, koji je objavio da je zvaničnik FIFA Mohamed Bin Hamam platio ukupno pet miliona dolara funkcionerima širom sveta i na taj način glasovima kupio domaćinstvo zemlji sa Bliskog Istoka. Šampionat sveta u Kataru igra se od 21. novembra do 18. decembra 2022. godine.

08:30 - Kasiljas ostaje u RealuKapiten Real Madrida Iker Kasiljas rekao je da neće napustiti klub, čak i ako izgubi mesto u prvoj postavi aktuelnog šampiona Evrope. Real je navodno nastoji da u letnjem prelaznom roku dovede golmana Mančester Junajteda Davida de Heu. "Obaveza koja je potpisana, mora da se poštuje do kraja. Ali, moraću da zaslužimo svoje mesto. Nastojaću tome i boriću se za svoju poziciju", rekao je Kasiljas. On je istakao da će maksimalno podržavati konkurente. "U godinama sam u kojima stvari izgledaju drugačije. Zašto ne bih nastavio u Realu, pa i da nisam prvi golman? Imam obavezu da pomognem mlađima", istakao je Kasiljas. Kasiljas je počeo u Realu, za čiji je prvi tim branio na 719 utakmica, a za reprezentaciju Španije nastupio 161 put.08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE POGLEDATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track