BLOG UŽIVO: Miler postaje najplaćeniji fudbaler u istoriji Bundeslige
Foto: Reuters

Najnovije informacije iz sveta sporta

BLOG UŽIVO: Miler postaje najplaćeniji fudbaler u istoriji Bundeslige

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

21:01 - Lalatović će voditi Vojvodinu protiv PartizanaFudbalski klub Vojvodina saopštio je večeras da je dobio odluku o tromesečnoj suspenziji trenera Nenada Lalatovića. Lalatović će, ipak, biti na klupi sutra protiv Partizana jer, kako piše u saopštenju Vojvodine, pravilnik stupa na snagu 24 sata po prijemu odluke. Vojvodina je ponovila da će se žaliti jer se smatra da su osim Lalatovića kažnjeni igrači i klub. "Nadamo se da će drugostepeni organ Fudbalskog saveza Srbije imati razumevanja i uzeti u obzir nepravednost ove odluke prema, te da će Lalatoviću omogućiti pravo na rad, koje je zagarantovano ustavom", navodi se u saopštenju Vojvodine. Lalatović je suspendovan zbog verbalnog sukoba dok je trenirao Borac iz Čačka, a nakon utakmici sa Radničkim u Nišu.

20:34 - Vanić: Zavoljni smo rezultatom, ali moramo izvući poukeTrener Metalca Nenad Vanić rekao je da je zadovoljan današnjom pobedom nad Novim Pazarom, ali da njegovi fudbaleri moraju da izvuku pouke iz te utakmice. "Borili smo se za tri boda, ali izvući ćemo pouke iz utakmice koju smo na sreću dobili. Ne znam šta bi se desilo da smo i ovo ispustili. Mnogo muka smo pretrpeli poslednjih 15-20 minuta. Zadovoljni smo na kraju", rekao je Vanić za televiziju Arena posle utakmice u Gornjem Milanovcu. Metalac je pobedio Novi Pazar sa 3:2 u 20. kolu Super lige, posle čega je prestigao protivnika na 11. mestu na tabeli. Domaćin je imao tri gola prednosti, gosti su uspeli da smanje na 3:2, ali ne i da izjednače, iako su imali inicijativu u finišu susreta. Vanić nije bio zadovoljan sudjenjem, a prema njegovim rečima arbitar je olako dosudio penal za protivnika kod prvog gola Pazara. "U Gornjem Milanovcu sve što nije - jeste. Ovde je svaka ekipa zaštićena. Penal je olako sviran, ali neću ja stalno da budem taj koji kritikuje sudije. Igramo totalni fudbal, moramo da damo tri čista gola da bismo dobili utakmicu", kazao je Vanić. Trener Novog Pazara Radmilo Ivančević rekao je da njegova ekipa nije imala snage za izjednačenje. "Nismo odigrali loše, na momente smo igrali jako dobro. Nažalost, nismo imali snage da izjednačimo. Poslednjih 20 minuta uliva nadu, dominirali smo i jedan deo prvog poluvremena, ali nismo to uspeli da materijalizujemo", rekao je Ivančević. On je istakao da je neobjašnjiv način na koji njegova ekipa prima golove. "Celog života sam kao golman bio kriv i rekao sam da više nikada neću kriviti golmana. Nažalost, to se dešava, nama stalno u poslednje vreme i to skupo plaćamo. Neobjašnjivo je kako primamo golove, neverovatno za ozbiljnu ekipu. Tu moramo nešto da promenimo", kazao je Ivančević. Metalac će u sledećem prvenstvenom kolu gostovati Voždovcu, dok će Novi Pazar igrati protiv Spartaka u Subotici.

20:11 - Metalac pobedio Novi Pazar u Gornjem MilanovcuFudbaleri Metalca pobedili su danas na svom stadionu Novi Pazar sa 3:2, u prvoj utakmici 20. kola Super lige Srbije. Metalac je vodio 3:0 u Gornjem Milanovcu golovima Stefana Panića u drugom, Nemanje Mladenovića u 58. i Gorana Brkića u 66. minutu. Gosti su preko Predraga Pavlovića u 75. i Vladimira Radivojevića u 79. minutu uspeli da ublaže poraz, ali ne i da izjednače. Metalac je izbio na 11. mesto sa 21 bodom, jednim više od Novog Pazara koji je poziciju ispod na prvenstvenoj tabeli.

18:29 - Miler postaje najplaćeniji fudbaler u istoriji BundesligeTomas Miler (26) potpisaće novi šestogodišnji ugovor sa Bajernom. Nemački reprezentativac za koga je poslednjih meseci najviše interesovanja pokazivao Mančester junajted postigao je usmeni dogovor sa čelnicima bavarskog giganta. Mediji u Nemačkoj bruje da će kada stavi paraf na novi ugovor Tomas Miler postati najplaćeniji igrač u timu, što bi značilo ujedno da će biti i najplaćeniji fudbaler u istoriji Bundeslige. S obzirom da je taj epitet trenutno u rukama Franka Riberija - 11.000.000 evra po sezoni - to bi značilo da će sjajni golgeter zarađivati više od pomenute cifre. Svetski mediji su još prošlog meseca najavili ovakvu mogućnost i spekulisali da će Miler odbiti Junajted pošto Bajern planira da mu ponudi 14.000.000 evra po sezoni. Miler igra verovatno najbolju sezonu u karijeri. Na 21 utakmici u svim takmičenjima postigao je 20 pogodaka i zabeležio četiri asistencije...

18:07 - Ćurčić podneo izveštaj, više o tome u narednom perioduFudbalski savez Srbije (FSS) saopštio je danas da je selektor reprezentacije Radovan Ćurčić podneo izveštaj o uradjenom u 2015. godini, a da će o njemu više reči biti u narednom periodu. Navodi se da je Ćurčić podneo "iscrpan i detaljan" izveštaj, što je Izvršnom odboru FSS-a preneo direktor A reprezentacije Savo Milošević. FSS je naveo da će izveštaj u narednom periodu biti detaljno analiziran i da će više reči o njemu biti na narednoj sednici Izvršnog odbora, koja će se održati do kraja godine. Fudbalska reprezentacija Srbije imala je neuspešnu 2015. godinu, pošto nije uspela da se plasira na Evropsko prvenstvo koje će se na leto održati u Francuskoj, a na rang listi FIFA zauzima 56. mesto, što je najniža pozicija od osamostaljenja zemlje. Takodje, na sednici Izvršnog odbora FSS-a konstatovano je da je omladinska reprezentacija Srbije na trećem mestu u Evropi, dok je kadetska na 13. Obe te selekcije su na četvrtom mestu večne liste svih evropskih saveza. Izvršni odbor FSS-a je na sednici u Staroj Pazovi razmatrao i situaciju oko izbora u toj organizaciji, a koji su u toku. Konstatovano je da najviše problema oko izbora ima na teritoriji Užica, tako da će potpredsednici Željko Kojić i Savo Milošević, kao i generalni sekretar Nebojša Ivković i dikektor Nenad Santrač otići u taj grad kako bi se pronašlo adekvatno rešenje za tu situaciju.

17:49 - Milovanović: Rad bolje igra u gostima, biće neizvesnoTrener fudbalera Mladosti Nenad Milovanović izjavio je danas da njegovu ekipu očcekuje veoma teška utakmica protiv Rada u 20. kolu Superlige Srbije. "Građevinari su mlad, brz i tehnički potkovan tim, koji bolje igra na strani nego kod kuće. Odlično ih vodi trener Milanović, tako da nas očekuje veoma neizvesna utakmica", rekao je Milovanović za lokalni sajt Infolider. Strateg ekipe iz Lučana je naglasio da će njegovi igrači morati da pruže agresivnu, disciplinovanu i brzu igru kako bi došli do željenog rezultata. Milovanović je dodao da računa na sve igrače, pošto nema povređenih i kažnjenih. "Nadam se da ćemo imati veliku podršku sa tribina. Publika nam je uvek 12 igrač na terenu kada smo domaćini", zaključio je trener Lučanaca. Utakmica Superlige između Mladosti i Rada igra se sutra od 13 sati u Lučanima.

17:19 - FIFA suspendovala uhapšene potpredsednikePredsednik Severnoameričke fudbalske unije (KONKAKAF) Alfredo Havit iz Hondurasa i prvi čovek južnoameričke federacije (KONMEBOL) Paragvajac Huan Anhel posle hapšenja suspendovani su od strane FIFA na 90 dana. Etički komitet FIFA doneo je tu odluku samo dan pošto su dvojica potpredsednika te organizacije, sa još nekoliko funkcionera, po nalogu američkih vlasti uhapšeni u Cirihu zbog sumnje da su pravili malverzacije i reket. FIFA je ranije, takođe na 90 dana, suspendovala prvog čoveka UEFA Mišela Platinija i odlazećeg predsednika Jozefa Blatera zbog sumnjive isplate u iznosu od dva miliona švajcarskih franaka.

16:49 - Počinje SP za žene: Srbija startuje protiv Crne GoreŽenska rukometna reprezentacija Srbije utakmicom protiv Crne Gore sutra počinje nastup na Svetskom prvenstvu u Danskoj. Izabranice Saše Boškovića igraće u grupi A, zajedno sa Makedonijom, Danskom, Tunisom, Mađarskom i Japanom. "Raste pozitivna trema i devojke su spremne da dobro odigraju prvu utakmicu. Nije nam od presudne važnosti utakmica sa Crnom Gorom, kao što je bila prošle godine kada smo sve uložili sa njima. Ispostavilo se da smo tu utakmicu izgubili i da nas je koštala i u igri sa reprezentacijama Francuske i Slovačke", rekao je Bošković.Bošković je dodao da njegovu selekciju očekuju teški protivnici u grupi. "Odmah posle utakmice sa Crnom Gorom igramo sa Mađarskom, a zatim sa domaćinom. O reprezentaciji Danske ne treba puno pričati. Posle toga još Tunis i Japan, a naš cilj je da prođemo osminu finala i da idemo dalje korak po korak". Pivotmen Srbije Sanja Rajović nada se da će ekipa igrati na potrebnom nivou. "Neophodno je da uđemo u svaku utakmicu jako ozbiljno. Posle Crne Gore čeka nas utakmica sa Mađarskom i Danskom koje su izuzetno jake. Očekujem da ćemo tokom igre u grupi biti prava ekipa u top formi", poručila je Rajović. Utakmica 1. kola SP između Srbije i Crne Gore igra se sutra od 15.45 sati.

16:27 - Pijetlović najbolji vaterpolista sveta u izboru američkog časopisaSrpski vaterpolista Duško Pijetlović izabran je za najboljeg igrača sveta u izboru američkog časopisa Svimingvorld (Swimmingworld), saopštio je danas Vaterpolo savez Srbije. "Počastvovan sam, ali moram da kažem da je to priznanje mogao da dobije bilo ko iz naše reprezentacije. Zahvalan sam igračima iz Pro Reka i naravno srpskog tima jer bez njihovog kvaliteta ni ja ne bih došao do izražaja", rekao je Pijetlović. Pijetlović je prethodne sezone sa reprezentacijom Srbije osvojio zlatne medalje na Svetskom prvenstvu u Kazanju, gde je izabran za najkorisnijg igrača, kao i Svetsku ligu.

16:00 - Runi propušta predstojeće dve utakmice MančesteraKapiten fudbalera Mančester junajteda Vejn Runi zbog povrede skončnog zgloba propustiće utakmice protiv Vest Hema u Premijer ligi i Volfsburga u Ligi šampiona, rekao je danas trener "crvenih djavola" Luj van Gal. "Runijeva povreda je znatno teža nego što smo očekivali, pa ne može da igra. Povreda je nezgodna, postepeno se pogoršavala vremenom. Moraće da odmori i onda kroz trening ojača zglob. Ne znam koliko će tačno pauzirati, ali naredne dve utakmice neće igrati", rekao je van Gal za klupski sajt. Runi je povredu zadobio prošlog vikenda na utakmici sa Lesterom, a protiv Vest Hema je trebalo da odigra svoj 500. meč za Mančester junajted. Mančester junajted će sutra na stadionu Old Traford dočekati Vest Hem u utakmici 15. kola Premijer lige, a u utorak će u poslednjem, šestom kolu Grupe B gostovati Volfsburgu. Van Gal je još juče potvrdio da će defanzivac Markus Roho zbog povrede ramena pauzirati najmanje mesec dana.

15:15 - Sako tri meseca van terenaFudbaler Vest Hema Dijafra Sako tri meseca biće van terena zbog povrede, potvrdio je danas taj premijerligaš. Sako će sutra biti podvgrnut operaciji butine, nakon povrede koju je zaradio prošlog vikenda na meču protiv Vest Bromvič Albiona. Senegalski fudbaler je ove sezone jedan od najboljih igrača Vest Hema, a postigao je pet golova na 13 utakmica. Ovaj 25-godišnji napadač drugu godinu igra za "čekićare", nakon što je došao iz Meca. Fudbaleri Vest Hema nalaze se na osmom mestu na tabeli Premijer lige, a sutra gostuju Mančester Junajtedu od 16 sati.

14:40 - Blater i Platini za dve nedelje na saslušanjuOdlazeći predsednik Svetske fudbalske federacije (Fifa) Sep Blater i prvi čovek Evropske fudbalske unije (Uefa) Mišel Platini pojaviće se za dve nedelje na sasulšanju Etičkog komiteta Fife. Blater ;i Platini su trenutno nalaze pod 90-odnevnom suspenzijom u okviru istrage Fife zbog korupcije u svetskoj kući fudbala. Osoba upoznata sa slučajem izjavila je za Asošijeted pres (AP) da bi sasulšanja trebalo da se održe od 16. do 18. decembra u Cirihu, a presude če biti donete samo nekoliko dana posle. Ova osoba je želela da ostane anonimna, jer informacije za sasulšanja Blatera i Platinija nisu dostupna javnosti. Blater je Platiniju 2011. godine platio dva miliona dolara za konsultantske poslove koje je bivši francuski fudbaler obavljao od 1998. do 2012. godine. Platinijev advokat, Tibo D'Ales je prošlog meseca za AP izjavio da je Etički komitet Fife zatražio doživotnu suspenziju za predsednika Uefe

14:10 - Pistorijus uskoro na sudu povodom povratka u zatvorJužnoafričke vlasti saopštile su danas da pripremaju pojavljivanje pred sudom paraolimpijca Oskara Pistorijusa, nakon što je osudjen za ubistvo svoje devojke Rive Stenkamp. Pistorijus je prošlog septembra osudjen za ubistvo iz nehata svoje devojke i dobio petogodišnju zatvorsku kaznu, a Vrhovni sud u Južnoj Africi je juče preinačio tu presudu i osudio ga za ubistvo. Šestostruki osvajač zlatne medalje na Paraolimpijskim igrama Pistorijus pušten je krajem oktobra u kućni pritvor, posle godinu dana u zatvoru. Portparol državnog tužilaštva Luvujo Mfaku rekao je da 29-godišnji Pistorijus mora da se pojavi pred sudom kako bi se odredio datum njegovog povratka u zatvor, kao i da će se sud baviti i pitanjem kaucije. Pistorijus je 14. februara 2013. godine ubio Rivu Stenkamp, vatrenim oružjem kroz zatvorena vrata kupatila, pošto je, kako je rekao, mislio da je provalnik.

13:30 - Ronaldinjo otvara fudbalsku Akademiju u SingapuruNekada najbolji fudbaler sveta Brazilac Ronaldinjo otvoriće Akademiju fudbala u Singapuru, saopštio je lokalni klub Tampines Rovers, koji će mu biti partner. "Memorandum o otvaranju Ronaldinjove fudbalske Akademije biće potpisan u četvrtak", navodi se u saopštenju. Ronaldinjo je tokom uspešne karijere dva puta bio dobitnik Zlatne lopte (2004, 2005), sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, a sa Barselonom osvajač Lige šampiona 2006. godine. Ukupno je sa klubovima i reprezentacijom osvojio 20 trofeja, a trenutno je član Fluminensea. Za A tim Brazila odigrao je 97 utakmica i postigao 33 gola.

12:52 - Venger: Santi Kasorla možda pauzira do martaMenadžer Arsenala Arsen Venger izjavio je danas da je veoma moguće da će španski reprezentivac Santi Kasorla pauzirati do marta zbog povrede ligamenata. Venger je na konferenciji za medije uoči meča sa Sanderlendom u Premijer ligi rekao da ne može da daje prognoze o dužini pauze Aleksisa Sančeza (zadnja loža), koji se baš kao i Kasorla, povredio minulog vikenda protiv Noriča. Takođe, iskusni Francuz rekao je da su van stroja DŽek Vilšir, Frensis Kokelan i kapiten Mikael Arteta, što mu pravi dosta problema u veznom redu. Arsenal sutra dočekuje Sanderlend, a u sredu gostuje Olimpijakosu, gde mu je za prolazak u osminu finala Lige šampiona potrebna pobeda od dva gola razlike.

12:23 - Radoja van terena do 2016. godineMladi srpski fudbaler Nemanja Radoja pauziraće između tri i četiri nedelje nakon operacije prepona, objavio je njegov klub Selta iz Viga. Radoja će se na teren vratiti početkom 2016. godine, a propustiće mečeve protiv Betisa, Espanjola, Granade i Atletik Bilbaa. Nekadašnji prvotimac Vojvodine i mladi reprezentativac Srbije ove sezone odigrao je devet utakmica u Primeri, četiri kao starter.

11:57 - Borković nagrađen u Parizu: Hoću među tri u SPNajboljem srpskom automobilisti i novom šampionu Evrope na kružnim stazama Dušanu Borkoviću na tradicionalnoj ceremoniji u Parizu uručen je pehar Svetske automobilske federacije (FIA) za pobedu u Evropskom kupu turing automobila. Srpski as primio je i nagradu Eurosporta kao najbolji vozač u svojoj klasi i tako zvanično ušao u istoriju evropskog automobilizma, kao prvi vozač iz Jugoistočne Evrope koji je osvojio titule prvaka na brdskim i kružnim stazama. Borković je fantastičnu sezonu, u kojoj je od samog starta držao čelnu poziciju, završio sa 110 bodova, dok je Čeha Petra Fulina ostavio iza sebe sa tri boda zaostatka. "Ovo je samo kruna uspešnog rada, kako mog, tako i čitavog tima. Zahvalan sam svojim sponzorima, porodici, prijateljima, ali pre svega navijačima i medijima čija mi ogromna podrška mnogo znači", rekao je Borković. Prema njegovim rečima, tokom dodele nagrade, razmišljao je o narednoj sezoni, jer mu je glavni cilj povratak u jedan od svetskih šampionata. "Zacrtao sam da u 2016. godini budem barem među prva tri vozača u nekom svetskom šampionatu, što bi me dovelo korak bliže svetskoj tituli o kojoj sanjam. Ovo priznanje FIA samo je dodatni podstrek na tom putu ka svetskoj tituli", istakao je Borković. Njemu su u Parizu čestitale i brojne kolege koje su prisustvovale ceremoniji, među kojima su i Sebastijan Loeb, Norbert Mihilis, Ivan Miler, Gabrijele Tarkvini, Tijago Monteiro i mnogi drugi iz reli i moto takmičenja.

10:20 - Vojvodina u Humskoj, Zvezdin ispit na Banovom brduDva derbija obeležiće 20. kolo fudbalske Superlige, prvo duel probuđenih Partizana i Vojvodine, a potom teško gostovanje za Crvenu zvezdu na Banovom brdu protiv Čukaričkog. Partizan u seriji od četiri uzastopne pobede čeka uvek nezgodne Novosađane, koji po dolasku Nenada Lalatovića, takođe znaju samo za trijumf. Crno-beli žele da novim trijumfom potvrde formu i naprave najlepšu moguću uvertiri pred "meč godine" sa Augzburgom, u kojem će pokušati da izbore evropsko proleće, ali i Vojvodina ima svoje ambicije. Sa druge strane, Zvezda, posle istorijskog debakla od Borca iz Čačka u osmini finala Kupa Srbije 5:1, ide na najteže moguće gostovanju, ekipi Čukaričkog, koja joj je prvi pratilac na tabeli, ali koja je takođe "ranjena", pošto se u sredu oprostila od trofeja Kupa, eliminacijom na penale od Javora u Ivanjici. Upravo Javor i Borac iz Čačka u lokalnom derbiju sastaju se u nedelju, za primat u zapadnom delu Srbije, gde su četiri Superligaša.

09:50 - Kejsi Delakva propušta Otvoreno prvenstvo AustralijeAustralijska teniserka Kejsi Delakva propustiće prvi grend slem turnir u sezoni, Otvoreno prvenstvo Australije u Melburnu, zbog posledica potresa mozga koji je zadobila na turniru u Kini u oktobru. Delakva je nezgodno pala na glavu tokom jednog meča na turniru u Pekingu, hitno je odvedena u bolnicu gde je utvrdjeno da je zadobila potres mozga. Njen agent Sem Maksvel rekao je da 30-godišnja teniserka od tada oseća posledice i da je neizvesno da li će nastaviti karijeru. On je naveo da Delakva još ima glavobolje i bolove u vratu i da ne može da trenira na nivou potrebnom za igranje profesionalnog tenisa. Delakva će propustiti i Hopman kup, koji će se igrati od 3. do 9. januara u Pertu. Ona je na turniru trebalo da nastupi sa Lejtonom Hjuitom. Prvi grend slem turnir u sezoni, Otvoreno prvenstvo Australije održaće se od 18. do 31. januara u Melburnu. Titule će braniti Serena Vilijams i Novak Đoković. ID: 1809843 Hash: ce9a21974c

09:10 - Reno potvrdio povratak u F1Francuski Reno potvrdio je povratak u Formulu 1 u konkurenciji konstruktora, za sledeću sezonu.Automobilski gigant, koji je u tandemu sa Red Bulom dominirao F1 početkom decenije, preuzeće poziciju Lotusa.Reno je u svojoj F1 istoriji osvojio četiri šampionske titule, dve mu je sa Benetonom doneo Mihael Šumaher (1994, 1995), a druge dve Fernando Alonso (2005, 2006).Tim je prodao prava na učešće u šampionatu Geni kapitalu krajem 2009. godine i napustio F1 kao konstruktor, ali je ostao uključen kao proizvođač motora. Tako je sa Red Bulom bio nedostižan za konkurenciju od 2010-2013, ali je došlo do velikog sukoba dve kompanije tokom prošle godine kada nisu uspeli da budu konkurentni Mercedesu. Ugovor koji je trebalo da traje još sledeću sezonu okončan je proteklog leta, jer je Red Bul odlučio da potraži drugi motor. Međutim, odbili su ih Mercedes, Honda i Ferari, pa će morati da koriste francuski i sledeće sezone, ali kao običan klijent, a ne partner. Novi ugovor sa Formulom 1 "vezaće" Reno za "najbrži cirkus na svetu" do 2024. godine. Njegov tim će nekoliko meseci sarađivati sa Lotusovim, kako bi ublažio period preuzimanja. Vozači Renoa sledeće sezone biće Venecuelanac Pastor Maldonado i početnik iz Velike Britanije Džoljon Palmer, koji je bio rezervni vozač Lotusa ove sezone. Šef tima bi trebalo da bude Francuz Frederik Vazer, koji je bio na čelu ART tima u GP2 kategoriji.

08:30 - Kazorla tri meseca van terenaOfanzivni vezista Arsenala Santi Kazorla odsustvovaće sa terena oko tri meseca pošto je oštetio ligamenti kolena.Španac se povredio u subotu tokom prvenstvene utakmice sa Norič Sitijem (1:1) i posle prvih pregleda utvrđeno je da su oštećeni ligamenti kolena.Menadžer Arsenala Arsen Venger ima mnogo problema sa povredama igrača, pošto ne može da računa na ukupno njih desetoricu.On je posle utakmice sa Noričem rekao da je zabrinut zbog Kazorline povrede – 'pošto je meč završio na jednoj nozi'. Kazorla je ostao na terenu do kraja utakmice, pošto je Venger pre njegove povrede obavio sve tri izmene. Britanski mediji naveli su da će Venger narednih dana dobiti konačne rezultate pregleda 30-godišnjeg Španca, a tada bi trebalo da bude poznato i u kakvom je stanju Aleksis Sančes, koji je protiv Noriča povredio tetivu i najverovatnije će pauzirati mesec dana.08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE POGLEDATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track