BLOG UŽIVO: Odloženi izbori u FSS
Foto: Nebojša Mandić

Najnovije informacije iz sveta sporta

BLOG UŽIVO: Odloženi izbori u FSS

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

22:22 - Italijani rutinski sa Azerbejdžanom na EP u futsaluŠampion Evrope u futsalu Italija sigurnom pobedom je započela odbranu titule na prvenstvu u Beogradu. "Azuri" su preskočili najtežu prepreku u grupi i sa 3:0 protiv Azerbejdžana zakoračili u četvrtfinale. Više od 2.000 gledalaca u "Areni" prisustvovalo je odličnoj utakmici koju su golovima odlučili Aleks Merlim u poslednjim trenucima prvog i devetoj sekundi drugog poluvremena i Žjason u 28. minutu.

21:29 - Čelsi nije registrovao Falkaa za nastavak takmičenja u Ligi šampionaFudbalski klub Čelsi nije registrovao kolumbijskog napadača Radamela Falkaa za nastavak takmičenja u Ligi šampiona, a umesto njega priliku da zaigra za "plavce" u najjačem takmičenju Evrope dobiće Alešandre Pato. Falkao od oktobra prošle godine nije igrao zbog povrede, ali ni pre toga, kod tadašnjeg trenera Žozea Morinja se nije naigrao, pošto je odigrao samo devet mečeva i postigao jedan gol. Krajem januara Čelsi je pozajmio Pata iz Korintijansa. Čelsi se u osmini finala Lige šampiona sastaje sa Pari Sen Žermenom, a prvi meč igraće se 16. feburara u Parizu.

21:31 - Varda se vraća u LibanRatko Varda posle samo pet odigranih mečeva napustio je Sutjesku, prenose crnogorski mediji. On će, po njihovim tvrdnjama, karijeru nastaviti u Libanu. Varda je do sada promenio 18 klubova, a već je nastupao u Libanu 2015. godine u ekipi Junajted Babilos Amšita.

20:49 - Frozinone pobedio BolonjuFudbaleri Frozinonea pobedili su večeras na svom terenu Bolonju 1:0 u prvoj utakmici 23. kola italijanske Serije A. Frozinone je do prve pobede u prvenstvu Italije posle osam utakmica bez trijumfa došao golom Federika Dionizija u 77. minutu iz jedanaesterca. Minut ranije defanzivac Bolonje Luka Rosetini je u svom šesnaestercu oborio Paola Samarka, pa je glavni arbitar dosudio penal za domaću ekipu. Bolonja je od 64. minuta nastupala sa igračem manje, pošto je ;Marios Oikonomu dobio drugi žuti karton. Frozinone nakon petog prvenstvenog trijumfa zauzima 19. mesto sa isto toliko bodova, dok je Bolonja 10. sa 29. Ostali mečevi 23. kola Serije A igraju se večeras od 20.45.

20:34 - Poraz vaterpolista Partizana u DubrovnikuVaterpolisti Partizana poraženi su večeras u Dubrovniku od Juga sa 12:4 (3:1, 3:0, 4:3, 2:0), u 5. kolu B grupe Lige šampiona. Ekipa Vladimira Vujasinovića zabeležila je treći poraz u elitnom takmičenju, uz dva pobede, ali i znatno smanjila šanse za plasman u narednu rundu. Dvostruki strelac za crno-bele bio je Gilen, upisali su se još Gogov i Vico, dok je kod hrvatskog predstavnika Marković dao četiri, a Obradović tri gola. Šampion Srbije u narednom kolu Lige šampiona dočekuje Jug na Banjici sledeće srede.

20:16 - Rusi teško s Kazahstanom na EP u Beogradu, tri gola za dva minutaFutsal reprezentacija Rusije pobedila je Kazahstan 2:1 (2:1) u meču prvog kola Grupe C na Evropskom prvenstvu u beogradskoj "Areni". Aktuelni vicešampion Evrope, "zbornaja komanda", teže nego što se očekivalo opravdala u ulogu favorita. Rusi su "na blic" poveli 2:0 pogocima Romula. Oba gola dao je u 12. minutu. Žamankulov je smanjio već u sledećem minutu i, ispostavilo se, postavio konačan rezultat.U grupi C takiči se i reprezentacija Hrvatske.

20:03 - Marej pojačao stručni štabBritanski teniser Endi Marej angažovao je trenera Džejmija Delgada. On bi trebalo da pomaže u radu Ameli Morezmo, kao i da je menja kada Francuskinja bude odsutna zbog obeveza prema detetu. Delgado je do nedavno sarađivao sa Žilom Milerom.

19:32 - De Jong prešao iz Milana u GalaksiHolandski fudbaler Najdžel de Jong napustio je Milan i prešao u Los Anđeles Galaksi. Iskusni, 31-godišnji defanzivni vezista igraće na sredini terena sa Stivenom Džerardom, dok napad predvode Robi Kin i Đovani Dos Santos. De Jong je karijeru počeo u Ajaksu, a kasnije je nastupaoza HSV, Mančester siti i Milan. On je drugo veliko pojačanje kluba iz Kalifornije ove zime, pošto je u tim koji predvodi Brus Arena nedavno stigao Ešli Kol.

19:04 - Borac doveo BugarinaDrugoplasirani tim Superlige posle prvog dela sezone promovisao je još jedno pojačanje u zimskoj pauzi. U pitanju je 27-godišnji bugarski internacionalac Ilijan Jordanov, koji će pojačati konkurenciju na krilnim pozicijama. U dosadašnjoj karijeri nastupao je za Botev, Ljubimec 2007, Lokomotivu iz Plovdiva, Levski i Denizlispor, a u redove Borca dolazi iz Lokomotive. On se danas priključio ekipi na priopremama na Ohridu, gde je Borac juče doživeo poraz od surduličkog Radnika rezultatom 2:0. Pre Jordanova, Borac su ove zime pojačali i Miloš Krstić, Ivan Todorović, Mario Maslać, Miroljub Kostić, Milorad Balabanović, Lazar Jovanović i Boris Bulajić, a došlo je i do promene na klupi, pošto je Milorada Kosanovića nasledio Ljubiša Stamenković.

18:19 - Odloženi izbori u FSSOdbor za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije (FSS) odložio je danas izbore u toj organizaciji za maj ili jun ove godine. Kako se navodi u saopštenju FSS-a, na osnovu ;sugestija regionalnih saveza, doneta je odluka da se Izborna skupština sa aprila pomeri na kraj maja ili početak juna, kako bi bilo više vremena za kvalitetan izborni postupak. Izbori u teritorijalnim fudbalskim savezima trebalo je da se održe od 20. februara do 15. marta, ali su današnjom odlukom Odbora za hitna pitanja pomereni za period od 11. do 30. aprila. Takodje, Odbor za hitna pitanja se upoznao sa dopisom Crvene zvezde, a povodom odluke Disciplinske komisije FSS da se tom klubu zbog neizmirenih obaveza prema Nikoli Mijailoviću zabrani registracija novih igrača. Odbor je konstatovao da odlučivanje nije u njegovoj nadležnosti, pa je dopis crveno-belih vraćen Disciplinskoj komisiji. Odbor za hitna pitanja odlučio je da se do daljeg ne dodeljuju sredstva za pomoć klubovima, jer su ona potrebna za redovno funkcionisanje Saveza i svih aktivnosti koje su predvidjene u narednom periodu.

17:30 - FSS: Zajedničko telo sa MUP-om protiv nameštaljkiFudbalski savez Srbije saopštio je danas da će organizovati sastanak sa predstavnicima MUP-a Srbije, na kome bi se iniciralo formiranje zajedničkog tela, koje bi kontrolisalo ragularnost takmičenja. "U vezi sumnji u regularnost određenih utakmica u nacionalnom prvenstvu, kao i u utakmicama Kupa Srbije, usvojen je zaključak da se sa predstavnicima MUP-a Republike Srbije organizuje sastanak, na kome bi se iniciralo formiranje zajedničkog tela, koje bi kontrolisalo ragularnost takmičenja i to prvenstveno sa aspekta odnosa između klubova u takmičenju", navodi se u saopštenju posle sednice Odbora za hitna pitanja FSS. Tužilaštvo je prethodne nedelje saopštilo da nije pronađen nijedan dokaz za nemaštalje u vezi pojedinih spornih utakmica Superlige, a sada se spekiše da je pod sumnjom jedan meč Kupa Srbije.

16:40 - Muguruza: Na papiru smo bolje, ali FED kup je specifičanŠpanska teniserka Garbinje Muguruza izjavila je danas da je ekipa došla u Kraljevo da pobedi Srbiju i prođe dalje, ali da je oprez neophodan jer je FED kup specifično takmičenje. "Veoma sam uzbuđena, prvi put sam u Kraljevu. Pripremamo se za težak vikend posle kojeg ćemo, nadam se, slaviti. Na papiru mi imamo bolje igračice, ali FED kup je specifično takmičenje. Koja ekipa dođe do tri boda slaviće, a mi smo po ta tri boda došle. I hoćemo da se kao pobednici vratimo kući", rekla je trenutno peta teniserka sveta. Selektor Španije Končita Martines istakla je da od Jelene Janković preti najveća opasnost, ali da ne treba zaboraviti ni ostale srpske igračice. "Srpkinje imaju dobru ekipu, predvodi ih Janković koja je izuzetno iskusna, bila je nekada prva na svetu. Znate, uvek je teško kada igrate daleko od kuće jer onda nemate pravo da birate podlogu, loptice. Ipak, mi smo profesionalci, doputovale smo da bismo dale sve od sebe i da na kraju vikenda budemo pobednici. Jelena je jedna od najboljih na svetu, znamo dobro šta sve ona može na terenu, ali mlade igračice su posebna opasnost", izjavila je Martinez. Meč prvog kola Svetske B grupe FED kupa između Srbije i Španije igra se 6. i 7. februara u Kraljevu.

16:10 - Dušebajev napustio klupu MađarskeSelektor rukometne reprezentacije Mađarske Talant Dušebajev smenjen je posle neuspeha na nedavno završenom Evropskom prvenstvu u Poljskoj, saopštio je nacionalni savez. Mađarska je šampionat završila u drugoj fazi, sa pet poraza i samo jednom pobedom, protiv Crne Gore. Selekcija Mađarske biće rival Srbiji u baražu za prvenstvo sveta 2017. godine u Francuskoj. Mečevi su na programu u junu, a Srbija je domaćin prvog duela.15:20 - Bild: Vidal pijan na treningu Bajerna u KataruFudbaler minhenskog Bajerna Arturo Vidal došao je u akoholisanom stanju na jedan od treninga tima na priprema u Kataru, prenosi Bild. Prema pisanju uglednog nemačkog lista Vidal je napravio novi skandal u nizu, ali ujedno i odbacio te navode i odlučio da tuži novinare Bilda. Isti izvor navodi da trener Pep Gvardiola ima veliki problem sa disciplinom temperamentnog Čileanca i podseća na Vidalova "dostignuća" poput vožnje bez dozvole, dolazak u pijanom stanju na pripreme reprezentacije, tuče u noćnim klubovima i saobraćajnoj nezgodi kada je slupao Ferari, takođe pod dejstvom alkohola. Vidal je imao problema i sa ocem Erasmom, koji je uhapšen jer je kod njega pronađeno 142 kesice kokaina. Neumorni vezista letos je došao iz Juventusa u Bajern za 40 miliona evra i do sada je odigrao 28 utakmica i dao tri gola.

14:30 - Aleks Ferguson podržao InfantinaBivši trener Mančester junajteda Aleks Ferguson podržao je danas kandidaturu Švajcarca Djanija Infantina za predsednika Medjunarodne fudbalske federacije (Fifa). "Infantino ima dobru profesionalnu disciplinu, organizacione sposobnosti i znanja o igri... Želim mu uspeh u trci za predsednika Fife", rekao je Ferguson. Infantino je naveo da je zahvalan Fergusonu na podršci. "Ta podrška dolazi od jednog od najuspešnijih trenera u istoriji i mnogo mi znači", rekao je Infantino. Članice Fife će naslednika Sepa Blatera izabrati 26. februara u Cirihu. Pored Infantina, kandidati za predsednika svetske kuće fudbala su i Žerom Šampanj, šeik Ebrahim El Kalifa, Tokio Seksvejl i jordanski princ Ali Bin El Husein.

14:01 - Van Nistelroj napušta Holandiju, vraća se u PSVPomoćni trener reprezentacije Holandije Rud van Nistelroj napustiće u junu spomenutu funkciju, saopštio je fudbalski savez te zemlje.Van Nistelroju ugovor sa Savezom ističe krajem juna ove godine i on je rešio da ga ne produži.On će, kako je saopšteno, karijeru nastaviti u svom nekadašnjem klubu PSV Ajndhovenu, gde će trenirati mlade napadače.Legendarni centarfor Mančester Junajteda i Real Madrida je za pomoćnog trenera nacionalnog tima imenovan avgusta 2014. godine, kada je Holandiju sa klupe predvodio Gus Hidink, a ostao je na toj poziciji i kada je Dani Blind preuzeo kormilo reprezentacije. Fudbalski savez Holandije nije saopštio ime naslednika Van Nistelroja.

13:20 - Podrška predsedniku FIVB sa 5 kontinenataPredsednici 5 kontinentalnih odbojkaških konfederacija podržali su predsednika FIVB Arija Grasija da Silvu Filja za njegov ponovni izbor za tu funkciju.Izborni, 35. Kongres FIVB, održaće se 5. i 6. oktobra u Buenos Ajresu, navodi se u saopštenju Odbojkaškog saveza Srbije.Predsednika FIVB podržali su predsednik Evropske odbojkaške unije Aleksandar Boričić, predsednik Afričke odbojkaške konfederacije Amr Elvani, prvi čovek Južnoameričke odbojkaške konfederacije Rafael Ljoreda Kurea, predsednik Azijske odbojkaške konfederacije Saleh Amhad Bin Naser i predsednik Odbojkaške konfederacije Severne, Centralne Amerike i Kariba Kristobal Marte Ofis. Oni su u zajedničkom pismu podržali Da Silvu Filju i pohvalili napredak koji je postignut pod njegovim vodjstvom u protekle četiri godine.12:40 - Kinezi našli selektora Kineski trener Gao Hongbo imenovan je za privremenog selektora fudbalske reprezentacije Kine, pošto je Francuz Alen Pren prošlo meseca napustio funkciju.Fudbalski savez Kine je saopštio da će Gao Hongbo predvoditi nacionalnu selekciju u predstojeće dve utakmice kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, ali da je i dalje u potrazi za stalnim selektorom.Gao Hongbo je bio na klupi Kine od 2009. do 2011. godine. Fudbalska reprezentacije Kine, trenutno treća u svojoj grupi u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji, krajem marta igra protiv Maldiva i selekcije Katara.11:59 - ABA: Dragićević MVP ABA lige u januaruTadija Dragićević proglašen je za najkorisnijeg igrača u januaru u ABA ligi, objavljeno je na sajtu regionalnog takmičenja.Krilni centar Budućnosti je u januaru odigrao četiri utakmice u regionalnom takmičenju, propustivši samoduel protiv Metalca zbog povrede.Dragićević je prosečno beležio 20,78 poena, 6,25 skokova i dve asistencije, što mu je donelo indeks korisnosti 25,5.On je trenutno po indeksu korisnosti peti igrač u ligi, ali je prvi strelac sa prosečnih 16,14 poena po meču.

11:20 - Džekson u Kini za 42 miliona evraKolumbijski fudaler Džekson Martines napustio je madridski Atletiko i za 42 miliona evra prešao u Gvangžu Evergrande, saopštio je kineski šampion.Martines odlazi iz Madrida posle samo šest meseci jer se nije najbolje snašao od dolaska iz Porta.Ovaj 29-godišnji napadač već je otputovao u Kinu gde bi trebalo da parafira četvorogodišnji ugovor sa ekipom koju vodi Brazilac Luis Felipe Skolari.Gvangžu je oborio rekord jer je ostvario najveći transfer u ovogodišnjem zimskom prelaznom roku, ali ujedno i najveći u Kini ikada.

10:40 - Nejmar i njegov otac pred sudomFudbaler Nejmar trebalo bi da se pojavi na saslušanju u Madridu u sklopu istrage oko navodnih nepravilnosti prilikom njegovog transfera u Barselonu.Otac Nejmara, koji je prilikom transfera bio i njegov agent, takođe bi trebalo da se pojavi pred Nacionalnim sudom u Madridu.Sadašnji predsednik Barselone Đozep Bartomeu i njegov prethodnik Sandro Rosel su na saslušanju pred sudijom Nacionalnog suda Hoseom de la Mateom odbacili sve optužbe i negirali da je bilo kakve zloupotrebe prilikom transfera.Nacionalni sud u Madridu razmatra žalbu brazilskog investicionog fonda DIS koji tvrdi da je oštećen, odnosno da je uskraćen za naknadu prilikom transfera Nejmara iz Santosa u špansku Barselonu 2013. godine.

10:02 - Ramos: Ne znam gde će Nejmar, ali ja neću u BarsuKapiten Reala Serhio Ramos izjavio je da je Brazilac Nejmar sjajan igrač, ali da Madriđani i bez njega imaju odličan tim spreman da se bori za titule."Ne znam da li će doći kod nas, u fudbalu je sve moguće, uvek se desi neki preokret. Jedino što mogu da garantujem jeste da Ramos neće u Barselonu", izjavio je španski reprezentativac.Mediji na Iberijskom poluostrvu prethodnih dana najavljivali su mogućnost da predsedednik Reala Florentino Perez plati otkupnu klauzulu od 190 miliona evra i Nejmar obuče dres kraljevskog kluba.

09:15 - Fudbaleri Novog Pazara u AntalijiFudbaleri Novog Pazara otputovali su na pripreme u Antaliju, gde će do 14. februara trenirati i igrati kontrolne utakmice.Trener Zoran Marić u Tursku je poveo golmane Mladena Živkovića, Zlatka Zečevića i Jasmina Koča, kao i igrače odbrane Jovicu Vasilića, Denisa Biševca, Jasmina Trtovca, Marka Paunovića, Miloša Tintora, Lazara Pajovića, Nemanju Zlatkovića i Ovusu Kontora.Na spisku su i vezisti Nemanja Vidić, Dušan Pantelić, Darko Micevski, Dino Šarac, Nemanja Ahčin, Denis Škrijelj, Mirsad Brunčević, Irfan Vusljanin, Almedin Zilkić, Amer Osmanagić, Ensar Bajramlić i Bruno Oliveira de Matos i napadači Vladimir Radivojević, Anes Rušević i Dženan Plojović. U pazarskoj ekspediciji su i pomoćni treneri Izet Ljajić i Staniša Sretenović, trener golmana Mirko Radulović, kondicioni trener Vladan Popović, sekretar stručnog štaba Saudin Huseinović, fizioterapeut Jasmin Džogović, potpredsednik Almir Brunčević i član klupskog rukovodstva Enes Međedović. Planirano je da Novi Pazar u Antaliji odigra pet prijateljskih utakmica, a prva je na programu 4. februara protiv gruzijske Sapovnele.08:40 - Kedira pod znakom pitanja za LŠFudbaler Juventusa Sami Kedira odsustvovaće sa terena dve do tri nedelje zbog povrede butnog mišića, saopštio je italijanski klub.Zbog te povrede neizvestan je njegov nastup na uakmici protiv Bajerna iz Minhena, u osmini finala Lige šampiona, 23. februara.Kedira ima problema sa povredama otkako je na početku sezone došao u Juventus iz Real Madrida i do sada je odigrao samo 15 utakmica za šampiona Italije.On je bio prvotimac u sedam od poslednjih 10 utakmica u svim takmičenjima, ali će zbog povrede propustiti duel protiv Đenove. "Kedira će propustiti utakmicu sa đenovom. Posle nelagode koju je osećao u desnom butnom mišiću Kedira je podvrgnut brojnim lekarskim pregledima. Utvrđeno je da je pocepao butni mišić zbog čega će odsustvovati sa terena dve do tri nedelje", navodi se u saopštenju Juventusa. Juventus će od 20.45 na svom terenu u Torinu igrati protiv Đenove, utakmicu 23. kola Serije A i pokušaće da ostvari 13. uzastopnu pobedu. Crno-beli su trenutno drugi na tabeli sa dva boda zaostatka za Napolijem. 08:10 - Kan i Alvares boksuju 7. maja u Las VegasuBritanski bokser Amir Kan boriće se protiv Meksikanca Sola Alvaresa 7. maja u Las Vegasu za titulu svetskog šampiona u srednjoj kategoriji u verziji VBC.Kan (29) nije boksovao od maja i pobede u Njujorku nad Krisom Algijerijem, jednoglasnom odlukom sudija, dok je Alvares (25) pobedio Migela Kota takođe jednoglasnom odlukom sudija, prošlog novembra u Las Vegasu.Kan je do sada boksovao 34 meča, ostvario je 31 pobedu, od kojih 19 nokautom i pretrpeo tri poraza. Alvares je u 48 mečeva ostvario 46 pobeda i to 32 nokautom, ima jednu nerešenu borbu i jedan poraz. Kan tako neće boksovati protiv sunarodnika Kela Bruka u meču za IBF titulu srednje kategorije, koji je bio zakazan za 4. jun na Vembliju. 08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track