BLOG UŽIVO Hidink: Igrači, pogledajte se u ogledalo
Foto: Reuters

Najnovije informacije iz sveta sporta

BLOG UŽIVO Hidink: Igrači, pogledajte se u ogledalo

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:17 - Metalac pobedio IgokeuKošarkaši valjevskog Metalca pobedili su danas u Aleksandrovcu, u Republici Srpskoj, Igokeu sa 66:60 (19:7, 14:18, 15:23, 18:12), u utakmici 16. kola regionalne Jadranske lige. Najistaknutiji u pobedničkom timu bio je Nikola Jevtović sa 16 poena i osam skokova, dok je poen manje ubacio kapiten Dušan Kutlešić. U ekipi Igokee istakao se Ivan Radenović sa 14 poena, a Nikola Pešaković postigao je 12. Ranije danas MZT je u Skoplju savladao Partizan sa 82:78, dok je Sutjeska u Nikšiću pobedila Olimpiju sa 86:78. Metalcu je ovo bila šesta pobeda, pa se sada nalazi na 12. mestu, dok je Igokea 13. sa skorom 5/11.

22:54 - Pelegrini: Igrače ne dotiču priče o promeni treneraMediji su već smenili Manuela Pelegrinija i na njegovo mesto u Mančester sitiju postavili Pepa Gvardiolu. Ta rokada bi trebalo da se izvrši po završetku sezone. Čileanski stručnjak tvrdi da te priče ne dotiču igrače."Ne verujem da profesionalne fudbalere ometa kada slušaju ili čitaju o stvarima koje bi mogle da se dese sledeće sezone. Ako ih to remeti, onda oni nisu profesionalci, ni vrhunski igrači. Takve stvari se stalno događaju u velikim klubovima i zato igrači moraju da odvoje sadašnjost od budućnosti i koncentrišu se na svoj posao. Pogledajte svaki veliki evropski klub. Svuda imate situacije kada se trener nalazi pred smenom. Ponekad su spekulacije tačne, ponekad nisu, ali igrač ne sme da dozvoli da to utiče na njega. Ovo što se događa Rafi Benitezu i Luju van Galu je u opisu našeg posla", izjavio je Pelegrini.

22:13 - Milici Starović i Davoru Štefaneku sportska nagrada VihorKajakašica Milica Starović, članica Kajak i kanu kluba "Liman" i rvač zrenjaninskog "Proletera" Davor Štefanek danas su dobili tradicionalnu sportsku nagradu "Vihor", koju dodeljuje Pokrajinski sekretar za sport i omladinu i koja predstavlja nezvaničnu titulu najboljeg sportiste godine u AP Vojvodini. Istu nagradu u konkurenciji ženskih i muških sportskih ekipa osvojile su veslačice kluba "Čurug" i Odbojkaši kluba Vojvodina NS Seme. Starovićeva je ove godine osvojila srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu u Italiji, dve bronzane medalje na Evropskom prvenstvu u Češkoj i zlatnu medalju na Evropskim igrama u Bakuu, dok je Štefanek osvojio treće mesto na Svetskom prvenstvu za seniore, čime je obezbedio olimpijsku normu za Rio 2016. godine, a pored toga, osvojio je i prvo mesto na Prvenstvu Srbije za seniore. U konkurenciji ženskih ekipa prestižno priznanje pripalo je Veslačkom klubu "Čurug", koje je ove godine osvojilo prvo mesto na ekipnom Prvenstvu Srbije, dok je za najbolju mušku ekipu u AP Vojvodini proglašen Odbojkaški klub Vojvodina NS Sem“ koji je ove godine osvojio Kup Srbije i po prvi put u istoriji srpske odbojke Kup izazivača Evropske odbojkaške konfederacije. Najboljima u ekipnoj konkurenciji pripala je i novčana nagrada od po 400.000 dinara, dok će najuspešniji pojedinci dobiti po šest prosečnih plata u AP Vojvodini, a istu novčanu nagradu po prvi put ove godine dobila je i stonoteniserka Borislava Ranković - Perić, najbolja stonotenisreka sa invaliditetom na svetu. Odbor za dodelu nagrade "Vihor" imenovala je Pokrajinska vlada, a ove godine činili su ga pokrajinska sekretarka za sport i omladinu Marinika Tepić, košarkaški trener Dejana Cvjetan, proslavljena rukometašica Jelena Erić - Rakonjac, predsednik Karate saveza Vojvodine Strahinja Tepavčević i sportski novinar Ljubenko Zvizdić.

21:41 - Trener Monpeljea podneo ostavkuTrener fudbalera Monpeljea Rolan Kurbi podneo je danas ostavku na tu funkciju zbog sukoba s vlasnikom kluba Lujom Nikolenom. Odnos izmedju Kurbija i Nikolana pogoršao se poslednjih nedelja, a doskorašnji trener Monpeljea je izjavio da je "umoran od prepirki". Ranije ove nedelje, Nikolan je za lokalne medije izjavio da je uznemiren kritikama Kurbija na račun lekarskog tima Monpeljea. Kurbi je u dva navrata bio šef stručnog štaba Monpeljea. Prvi put je na klupi bio od 2007. do 2009. godine, a potom ponovo od 2013. Monpelje je saopštio da će naslednik Kurbija biti poznat u nedelju. Monpelje u prvenstvu Francuske zauzima 15. mesto sa 22 boda, tri više od prveekipe u zoni ispadanja.

21:08 - Sutjeska opet bolja od OlimpijeKošarkaši Sutjeske i drugi put u sezoni savladali su ljubljansku Olimpiju, ovog puta pred svojim navijačima u Sportskom centru Nikšić sa 86:78 (26:18, 13:26, 23:13, 24:21). U vrlo čudnom meču u kojem su ekipe pravile velike serije i vraćale se u igru na kraju su trijumfovali Nikšićani pošto su najpre u trećoj deonici stigli zaostatak sa poluvremena, a potom u poslednjoj četvrtini mirno priveli meč kraju. Sutjesku su do pete pobede u regionalnom takmičenju vodili Albijanić sa 20 i Pavličević i Žižić koji su dodali po 14 poena. Na drugoj strani blistao je Sava Lešić koji je ubacio 25 poena i imao devet skokova, ali srpski centar nije imao pravu podršku saigrača ako se izuzme Lapornik koji je ubacio 14 poena.

20:33 - Ivana Španović i Vladimir Stankić najbolji sportisti Novog SadaAtletičarka Ivana Španović i rvač Vladimir Stankić proglašeni su danas za najbolje novosadske sportiste u 2015. godini u tradicionalnom izboru "Sportista godine Novog Sada" koju je 41. put zaredom organizovala Sportska asocijacija Novog Sada (SANS). Ivana Španović je to laskavo priznanje zaslužila sjajnim rezultatima u skoku u dalj na najvećim svetskim takmičenjima - Svetskom prvenstvu u Pekingu, na kojem je osvojila bronzanu medalju i Evropskom prvenstvu u dvorani u Pragu, gde se okitila zlatnom medaljom, a postavila je i novi državni skokom od 7,01 metara. Vladimir Stankić, član Rvačkog kluba "Novi Sad", osvojio je srebrnu medalju na Evropskom šampionatu u Poljskoj. Priznanja za najbolje sportiste Novog Sada se tradicionalno dodeljuju u devet kategorija. Najbolja ženska ekipa u 2015. godini je ekipa Stonoteninskog kluba Radnički, titula za najbolju mušku ekipu pripala je Rukometnom klubu Vojvodina, dok je najboljim klubom u celini proglašen je Odbojkaški klub Vojvodina NS seme. U kategoriji sportista sa invaliditetom za najbolju je i ove godine proglašena svetska prvakinja, stonoteniserka Borislava Perić - Ranković članica Stonoteniskog kluba Spin, a najuspešniji trener je Goran Obradović iz Atletskog kluba Vojvodina. Najbolja novosadska juniorka u 2015. godini je Sanja Vukašinovic iz Streljačke družine "Novi Sad 1790" , a najuspešniji junior je vaterpolista Vojvodine, Milan Vitorović. Svečanost povodom proglašenja najboljih novosadskih sportista održana je u amfiteatru Spensa, a između ostalih prisustvovao joj je i član Gradskog veća zadužen za sport Predrag Svilar, koji je rekao da je Novi Sad ponosan na svoje sportiste koji su svoj grad predstavljali na najbolji mogući način. "Iza nas je još jedna uspešna sportska godina. Poslednje dve godine su po svim statistikama godine koje spadaju među najtrofejnije po broju osvojenih šampionskih, svetskih, evropskih i državnih titula. Iza svih ovih ostvarenih rezultata stoji veliki rad za koji su zaslužni isključivo sportisti i njihovi treneri, a Grad će i dalje nastaviti da im pruža podršku kako bi im obezbedio što bolje uslove za rad", rekao je Svilar obraćajući se prisutnima.

19:53 - Ešli Kol kod DžerardaKako javljaju italijanski mediji, engleski defanzivac Ešli Kol nalazi se na pragu prelaska u MLS ligu. Nekadašnji fudbaler Arsenala i Čelsija, a sada italijanske Rome, navodno je već pristao na ponudu Los Anđeles Galaksija, pa će u nastavku svoje karijere igrati zajedno sa bivšim kapitenom Liverpula Stivenom Džerardom. Inače, Kol ima ugovor sa Romom koji ističe 2016. godine, ali ovaj fudbaler od starta sezone nije u planovima Rudija Garsije i rastanak u januaru je neminovan.

19:34 - Čuveni Rus vodi Moldaviju protiv SrbijeNekadašnji ruski fudbaler Igor Dobrovoljski, po drugi put u karijeri, imenovan je za selektora Moldavije, saopštio je nacionalni Savez. Dobrovoljski će voditi Moldavce u kvalifikacijama za prvenstvo sveta u Rusiji, a jedan od rivala u grupi biće mu i selekcija Srbije. On je tokom karijere između ostalog nastupao za Dinamo iz Moskve, Ðenovu, Servet, Marselj (titula prvaka Evrope) i Atletiko Madrid, a kao reprezentativac SSSR-a, ZND i Rusije odigrao je ukupno 47 utakmica i postigao 10 golova. Kao selektor predvodio je Moldavce od 2007. do 2009. godine.

18:53 - Hidink: Igrači, pogledajte se u ogledaloPrivremeni menadžer Čelsija Gus Hidink pozvao je danas fudbalere aktuelnog šampiona Engleske da se pogledaju u ogledalo i budu ultrakritični prema sebi što su za samo nekoliko meseci od tituel došli do 15. pozicije na tabeli. "Ne bi trebalo da sam ovde na polovini sezone, ali kako god, srećan sam što sam se vratio", izjavio je Hidink, koji je i pre šest godina kratko vodio tim, nakon smene Luisa Felipea Skolarija. On je dodao da je Premijer liga izuzetno jaka i da je, uprkos svemu, moguće da Čelsi završi među četiri i obezbedi kvalifikacije za Ligu šampiona. "Matematički je moguće, liga je jaka, svako svakog može da pobedi, što su ove godine pokazali Lester, Kristal Palas i Votford", poručio je Hidink. On će na klupi "plavaca" ponovo debitovati narednog vikenda protiv Votforda, koji je u seriji od četiri uzastopne pobede.

18:14 - Laso u Realu do 2018. godineTrener košarkaša Real Madrida Pablo Laso produžio je ugovor do 2018. godine, objavio je aktuelni prvak Evrope. Španskom stručnjaku prethodna saradnja sa kraljevskim klubom isticala je na kraju sezone, ali je odlučio da je produži za još dve godine. Laso je došao u Real 2011. godine i osvojio dve titule u Španiji, Evroligu, tri Kupa kralja, tri nacionalna Superkupa i Interkontinentalni kup. Pre Madriđana trenerao je Pamesu, Kantabriju i San Sebastijan.

17:22 - Šlirencauer učestvuje na Četiri skakaoniceAustrijski ski skakač Gregor ;Šlirencauer učestvovaće na predstojećem takmičenju "Četiri skakaonice", saopštio je danas ;Skijaški savez Austrije. Šlirencauer, koji je trijumfovao na prestižnom novogodišnjem takmičenju 2012. i 2013. godine, posle lošeg početka sezone u Svetskom kupu odlučio je da ode na tronedeljnu pauzu i pripremi se na najbolji način za takmičenje "Četiri skakaonice". "Zbog lošijeg početka sezone odlučio sam se da uzmem pauzu i da se bolje pripremim za prestižno takmičenje. ;Posle kvalitetnih priprema u Lilehameru, mogu reći da sam sada spreman za 'Četiri skakonice'", rekao je Šlirencauer, a prenosi Skijaški savez Austrije. Šlirencauer je ove sezone učestvovao na tri takmičenja u Kligentalu ;i Lilehameru. On u Svetskom kupu zauzima 30. mesto sa 43 boda. Pored Šlirencauera, koji sa 53 pobede drži rekord Svetskog kupa, od Austrijanaca na novogodišnjem takmičenju ;"Četiri skakonice" učestvovaće Štefan Kraft, Manuel Popinger, Manuel Fetner i Mihael Hajbek. Novogodišnja turneja "Čeriti skakonice" počeće u ponedeljak u nemačkom Obersdorfu, kada su na programu kvalifikacije.

16:55 - CONI: Fudbalski turnir u 11 gradova širom ItalijeOlimpijski komitet Italije (CONI) saopštio je danas da u okviru kandidature Rima ;za organizaciju Olimpijskih igara 2024. godine nalazi još 10 gradova u kojima se planira održavanje fudbalskog turnira. Pored Rima, domaćini će eventualno biti Milano, Torino, ;Verona, Udine, Djenova, Bolonja, Firenca, Napulj, ;Bari i Palermo. Olimpijski komitet Italije navodi da bi organizatori četvrtfinalnih i polufinalnih utakmica u muškoj i ženskoj konkurenciji bili Milano i Napulj, dok bi se finala u obe konkurenciji održala na stadionu Olimpiko u ;glavnom ;gradu Italije. "11 gradova, 11 stadiona... Od ovoga trenutka kandidatura Rima je ;postala kandidatura države", rekao je predsednik Olimpijskog komiteta Italije Djovani Malago. Prošle nedelje, Italija je ;glavni grad Sardinije, Kaljari, ;izabrala za organizaciju ;jedrenja. U trci za domaćina Olimpijskih igara 2024. godine nalaze se još Pariz, Los Andjeles i Budimpešta, a Medjunarodni olimpijski komitet će organizatora odabrati u septembru 2017. godine.

15:50 - Teniseri Crvene zvezde osmi put zaredom šampioni SrbijeTeniseri Crvene zvezde osmi put uzastopno postali su šampioni Srbije, pošto su bili najbolji na Ekipnom prvenstvu na terenima TC Novak u Beogradu. Crvena zvezda je do trofeja došla u konkurenciji šest timova, a u finalu je savladala ekipu TA Živković ukupnim rezultatom 4:1. Crveno-beli su osvojili ukupno 21. u klupskoj istoriji.

15:10 - Kvalifikacioni turnir za OI zar rukometašice u DanskojKvalifikacioni turnir za Olimpijske igre 2016. za rukometašice biće održan u Danskoj, saopštio je IHF. Turnir će se igrati u Alborgu, a Crna Gora je u grupi sa Danskom, Rumunijom i Urugvajom. Plasman na OI izboriće dve prvoplasirane ekipe. Turniri se igraju i u Francuskoj (u Mecu će se boriti domaćin, Holandija, Japan i Tunis) i Rusiji. Sa Rusijom u grupi su Poljska, Švedska i Meksiko.

14:45 - Nikola Malešević napustio Metalac!Krilni igrač Nikola Malešević napustio je Metalac iz Valjeva, koji će večeras bez njega igrati protiv Igokee u Aleksandrovcu utakmicu 16. kola Jadranske lige. Kako je agenciji Beta rečeno u klubu, Malešević odlazi u Rumuniju, gde će biti član Steaue iz Bukurešta. On je slobodan igrač s obzirom na to da Metalac njemu i ostalim prvotimcima duguje ugovorima zagarantovane plate. Malešević je u ovoj sezoni za Metalac odigrao 14 utakmica, prosečno 25 minuta po meču, a postizao je 10,43 koševa. Uz centra Đorđa Majstorovića bio je najbolji igrač ekipe iz Valjeva, koju predvodi trener Vladimir Đokić. Karijeru je počeo u rodnom Užicu, potom je igrao koledž košarku u SAD. Nije trejdovan u NBA 2013, pa je igrao u Poljskoj. U Valjevo je, na poziv Đokića, došao pred početak sezone 2014/2015, kada je Metalac uz specijalnu pozivnicu ušao u Jadransku ligu. Metalac posle 15 kola ima skor pet pobeda i 10 poraza, pa se nalazi u "opasnoj zoni" ABA lige.14:10 - Iturbe ipak prelazi u Bornmut?Argentinac Huan Manuel Iturbe nalazi se na medicinskim pregledima u Bornmutu. Iturbe je pre nekoliko dana stigao u Englesku na pregovore sa Votfordom, ali je u međuvremenu Bornmut dao bolju ponudu Romi. Votford je prvobitno dogovorio pozajmicu do kraja sezone za 1,5 miliona evra i otkup igrača na leto za 18. Međutim, Bornmut je ponudio sada 2 miliona evra, a 22 na kraju sezone. Iturbe je u Romu stigao iz Verone prošle godine za 25 miliona evra, ali je postigao samo tri gola u Seriji A za "vučicu".13:30 - FIS zabranio dronove na trkama Svetskog kupaMedjunarodna skijaška federacija (FIS) zabraniće bespilotne letelice s kamerama na trkama Svetskog kupa, pošto je jedan dron pao i zamalo pogodio austrijskog skijaša Marsela Hiršera tokom slalom trke u Italiji. Direktor FIS-a za trke muškaraca Markus Valdner rekao je da će bespilotne letelice biti zabranjene na trkama sve dok je on odgovoran zato što su "loša stvar za bezbednost". Bespilotna letelica s televizijskom kamerom pala je tik iza Hiršera i razbila se na stazi tokom jučerašnje slalom trke u Madoni di Kampiljo. Četvorostruki šampion nije povređen i nastavio je vožnju, završivši drugi iza Norvežanina Henrika Kristofersena. Kompanija odgovorna za dron s kamerom, marketinška agencija Infront, saopštila je da se ispituju okolnosti u vezi s padom letelice.12:50 - Partizan predstavio pojačanjaFudbalski klub Partizan predstavio je prva pojačanja u zimskom prelaznom roku - golmana Bojana Šaranova i štopera Marka Jovanovića. "Brzi smo u radu i razmišljanju što se tiče prelaznog roka i ovo su prva dva ozbiljna pojačanja koja smo uspeli da dogovorimo", rekao je sportski direktor Ivica Iliev. Šaranov je poslednjih šest meseci bio bez kluba, a prošle sezone je igrao za grčki Ergotelis. Sa crno-belima je potpisao dvogodišnji ugovor, a u novom klubu nosiće dres sa brojem 50. Marko Jovanović je prethodnu polusezonu proveo u Voždovcu, a u Partizan se vraća posle odlaska iz Humske 2011. godine. On je potpisao ugovor na dve i po godine i nosiće dres sa brojem 23. 12:20 - Ševčenko: Milan treba da veruje u MihajlovićaLegendarni fudbaler Milana Andrej Ševčenko smatra da bi roso-neri trebalo da imaju strpljenja za trenera Sinišu Mihajlovića. Srpski trener je ove sezone imao problema sa formom i rezultatima, a Milan je trenutno šesti na tabeli Serije A. "Ne znam koji su problemi, ali mislim da bi Milan trebalo da da još malo vremena Mihajloviću. Radi tek nekoliko meseci i video sam i neke dobre utakmice. Hajde da vidimo", rekao je Ukrajinac.

11:43 - Žreb za četvrtfinale Kupa Srbije sutra u podneŽreb četvrtfinala Kupa Srbije održaće se sutra od 12 sati u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi. U prvom šeširu nalaze se Partizan, Jagodina, Vojvodina i OFK Beograd, koji će za rivale imati niški Radnički, subotički Spartak, Borac iz Čačka i Javor. Utakmice četvrtfinala na programu su 2. marta naredne godine, polufinalni dueli 16. marta i 20. aprila, a finale je zakazano za 11. maj. Trofej najmasovnijeg takmičenja promeniće vlasnika jer je branilac Čukarički eliminisan u prethodnoj rundi od Javora.11:30 - Mega sprema revanš ekipi BudućnostiTrener košarkaša Mega Leksa Dejan Milojević rekao je da je ekipa motivisana da se revanšira Budućnosti za ubedljiv poraz u Podgorici u prvom delu sezone ABA lige. "Budućnost je lider na tabeli, pobedila nas je najubedljvije od svih timova ove sezone, pa imamo dodatnu motivaciju da im to vratimo. Promenili su trenera, popunjeni su na svim pozicijama sa po dva dobra igrača i imaju ulogu favorita u ovom meču", rekao je Milojević. Trener Mege poručio je da njegov mladi tim ove sezone pokazao da može da igra protiv svakog. "Imamo svoje adute i uz dobru energiju, agresivnost u odbrani i kvalitetnu igru u napadu, verujem da možemo da dođemo do pobede", dodao je mladi stručnjak. Utakmica 16. kola regionalnog takmičenja između Mega Leksa i Budućnosti igra se sutra od 19 sati u hali Pinki u Sremskoj Mitrovici.

11:10 - Dijego Forlan nagovestio odlazak u MLS liguUrugvajski fudbaler Dijego Forlan nagovestio je da bi u budućnosti mogao da zaigra u američkoj MLS ligi. "MLS liga privlači sve više pažnje i očigledno je da je nivo fudbala koji se tamo igre sve bolji. Nisam dobio nikakvu ponudu, ali videćemo šta će se dogoditi u budućnosti", rekao je Forlan. Forlan je čestitao sunarodniku Luisu Suaresu osvajanje klupskog svetskog prvenstva sa Barselonom. "Luis uživa u velikom trenutku u karijeri i u igranju u najboljem klubu na svetu. Srećan sam zbog njega", naveo je Forlan. Forlan (36) je igrač urugvajskog Penjarola, a u karijeri je još nastupao za Serezo iz Osake, Internasional, Inter, Atletiko Madrid, Viljareal, Mančester junajted i Independijente.11:00 - Jovetić i Ljajić novčano kažnjeni zbog sukoba sa ManćinijemFudbaleri Intera Stevan Jovetić i Adem Ljajić kažnjeni su novčano po pet odsto od plate zbog svađe sa trenerom Robertom Manćinijem posle poraza od Lacija (2:1). Jovetiću će se od mesečne plate odbiti 12.500 evra, a Ljajiću 7.500 jer su izrazili nezadovoljstvo minutažom protiv rimskog tima Naime, Jovetić je zamerio Manćiniju što ga je izveo u 59. minutu utakmice na Djuzepe Meaci, dok je njegov bivši saigrač iz Partizana bio ljut jer se nije bio u startnoj postavi. Novčano je kažnjen i Felipe Melo sa 10.400 evra jer je na pomenutom meču divljački startovao i zaradio crveni karton. Iz kluba su najavili da će ukoliko se ponovi sličan incident kazne biti daleko veće.10:48 - Inzagi preuzima Lion?Bivši trener Milana Filipo Inzagi glavni je kandidat da preuzme klupu Liona. Fudbaleri Liona već šest utakmica u francuskom šampionatu ne znaju za pobedu, zbog čega će, kako se navodi, trener Huber Furnije skoro sigurno dobiti otkaz. Inzagi se još uvek nalazi na platnom spisku Milana zbog ranijeg raskida ugovora, ali Lion planira da njegovu zaradu od 1,5 miliona evra prebaci na sebe. Legendarni italijanski napadač za sada je u trenerskoj karijeri radio samo u Milanu, a letos ga je posle godinu dana na klupi "rosonera" zamenio Siniša Mihajlović. Lion se nalazi na devetom mestu na tabeli francuske Lige 1 sa 26 bodova, šest manje od drugoplasiranog Monaka i mesta koje garantuje Ligu šampiona.10:36 - Elče tuži PrimeruFudbalski klub Elče podneo je tužbu protiv La Lige i traži odštetu od 60 miliona evra zbog izbacivanja iz Primere. AS navodi da Elče traži odštetu od 60 miliona evra na ime gubitaka od TV prava i odlazaka igrača, a u tu sumu je uračunat i "ekonomski uticaj na region". Elče je izbačen iz Primere iz finansijskih razloga, odnosno zato što nije platio porez u visini od 3,6 miliona evra i pored toga što je prethodnu sezonu završio na 13. mestu na tabeli. Mesto Elčea u Primeri zauzeo je Eibar. Iz kluba navode da su svu dokumentaciju dostavili na vreme i da su ispunili sve obaveze, ali La Liga to negira. Odluku o podnošenju tužbe donela je prethodna uprava kluba, a nova je samo nastavila taj proces, navodi AS. Elče je, posle 18 odigranih kola, deseti na tabeli Segunde sa 26 bodova.

10:20 - Škrtel šest nedelja van terena zbog povredeFudbaler Liverpula Martin Škrtel odsustvovaće šest nedelja jer je povredio butni mišić na meču sa Votfordom u nedelju. Škrtel je u ubedljivom porazu svog tima na Vikaridž Roudu (3:0) igrao samo do 41. minuta, kada je zbog povrede mesto morao da ustupi Divoku Origiju. "Radiću naporno kako bih se oporavio i učiniti sve da se što pre vratim trenizima. Biću jači nego pre", napisao je 31-godišnji defanzivac na Instragramu.Slovački fudbaler ove sezone u svim takmičenjima zabeležio je 26 nastupa za klub sa Enfilda.Škrtel od 2008. godine igra za Liverpul, a ranije je bio u Zenitu i Trenčinu.10:00 - Veron: Mesi mi je rekao da bi voleo da igra za InterBivši argentinski fudbaler Huan Sebastijan Veron izjavio je da mu je njegov sunarodnik Lionel Mesi jednom prilikom prilikom rekao da bi voleo da igra za Inter. "Bilo je to pre nekoliko godina, ali rekao mi je da bi voleo da igra za Inter. Da budem jasan, to je nešto što se dogodilo u prošlosti. Masimo Morati je još bio vlasnik Intera... Iskreno, mislim da je nemoguće da Leo napusti Barselonu", rekao je Veron. Mesi je karijeru počeo 1995. godine u klubu Njuvel old bojs gde je igrao sve do 2000. godine. Te godine je prešao u Barselonu, a za katalonski klub je debitovao 2003. godine. Argentinac je sa klubom sa Nou Kampa do sada osvojio sedam titula u Španiji, tri Kupa kralja, šest španskih Superkupova, četiri trofeja u Ligi šampiona, tri Uefa Superkupa i tri titule klupskog prvaka sveta.09:40 - Boni ljut na Pelegrinija: Trebalo je da budem u startnoj postaviNapadač Mančester sitija Vilfred Boni smatra da je trebalo da se nađe u startnoj postavi u meču sa Arsenalom u derbiju 17. kola Premijer lige. "Ja nisam menadžer, on odlučuje i radi ono što je najbolje za tim, ali razočaran sam što nisam bio u startnih 11", rekao je Boni, koji je prepustio svoje mesto u postavi oporavljenom Serhiju Agueru i dodao: "On mora da izabere 11 igrača, a kada uđem trudim se da dam sve od sebe, da postignem gol ili da asistiram kako bih doprineo pobedi". Siti je izgubio od Arsenala 2:1, a trenutno treći na tabeli sa 32 boda.09:15 - Čeh: Možemo da osvojimo tituluGolman Arsenala Peter Čeh uveren je da njegov tim može da osvoji titulu u Premijer ligi. "Imamo jak sastav, još kada se svi povređeni vrate, menadžer će svakog igrača moći da koristi na način na koji mu se dopada. To će biti naša prednost i moći ćemo da osvojimo titulu", rekao je Čeh i dodao: "Prolazimo kroz mnogo problema ove sezone, ne ide sve glatko zbog povreda, ali pokazali smo da uspevamo da dobijamo utakmice uprkos tome. Onda ćemo imati dodatnu korist kada se oni vrate – sezona je duga i svašta može da se desi, ali ako ostanemo gde smo do marta ili aprila, imamo šansu za titulu". Arsenal je trenutno drugi na tabeli sa 36 bodova, dva manje od lidera Lestera.08:50 - Lejkersi pobedili DenverKošarkaši Los Anđeles Lejkersa pobedili su noćas ekipu Denvera sa 111:107, a srpski košarkaš Nikola Jokić odigrao je jednu od najoboljih utakmica u sezoni u dresu Nagetsa. Lejkerse je do pobede u gostima predvodio Kobi Brajant, koji je postigao 31 poen, najviše ove sezone. Uz to je upisao pet asistencija i tri skoka, a odigrao je dobro i u odbrani. Na drugoj strani, u redovima Denvera najefikasniji je bio Vil Barton sa 25 poena, dok je 21 poen dodao Geri Haris. Srpski košarkaš Nikola Jokić odigrao je još jedan dobar meč, na terenu je proveo skoro 30 minuta i imao "dabl'dabl" učinak. On je utakmicu završio sa 15 poena, 10 skokova i pet asistencija. Košarkaši Memfisa su u gostima savladali Filadelfiju sa 104:90, predvođeni Markom Gasolom koji je postigao 19 poena. Detroit je na gostujućem terenu slavio protiv Majamija sa 93:93. Odlučujući poen za pobedu Detroita postigao je Kentavijus Kaldvel-Poup 55 sekundi pre kraja utakmice. Košarkaši Toronta su na svom terenu pobedili Dalas sa 103:99. Najefikasniji u Torontu bio je Demar Derozen sa 28 poena, dok je u redovima Dalasa Dirk Novicki postigao 20.08:30 - Kej-Si Rivers prešao u RealAmerički košarkaš Kej-Si Rivers je zvanično napustio Bajern posle samo tri meseca provedenih u Minhenu i ponovo potpisao za Real Madrid. Rivers je posle poraza od Crvene zvezde i eliminacije iz Evrolige odlučio da ne produži saradnju sa timom Svetislava Pešića. Rivers se vratio u Real, koji je napustio letos posle osvajanja titule prvaka Evrope, a novi ugovor potpisao je do kraja aktuelne sezone. On je u prvoj fazi elitnog takmičenja prosečno postizao 10,8 poena, 2,3 skoka i 1,3 asistencije. Tokom karijere igrao je još za Latinu, Beneton iz Treviza, Roan, Virtus iz Bolonje, Lokomotivu Kubanj i filijalu Sakramenta – Reno Bighornse.08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track