BLOG UŽIVO: Gurovićevi Orlići u finalu turnira u Nemačkoj
Foto: Saša Pavlić

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO: Gurovićevi Orlići u finalu turnira u Nemačkoj

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:14 - Gurovićevi Orlići u finalu turnira u NemačkojJuniorska košarkaška reprezentacija Srbije, koju predvodi selektor Milan Gurović, plasirala se u finale turnira "Albert Švajcer" u Manhajmu pošto je u polufinalu savladala Italiju posle produžetaka 77:75. Posebno su se istakli Radanov sa 22 poena, Glišić sa 21 i Simanić sa 17.Srbija će u subitu u finalu igrati protiv domaće Nemačke, jedine ekipe koja je na ovom turniru savladala "orliće".

22:45 - Rajo Valjekano bolji od HetafeaFudbaleri Rajo Valjekana pobedili su večeras na svom terenu Hetafe sa 2:0 u prvoj utakmici 31. kola španske Primere. Rajo je poveo u 15. minutu golom Havija Gvere, a pobedu domaće ekipe potvrdio je Miku u 71. minutu. Ekipa Rajo Valjekana je, posle 31 odigranog kola, na 16. mestu na tabeli Primere sa 31 bodom, dok je Hetafe na 18. poziciji sa tri boda manje. U narednom kolu, Rajo gostuje Atletik Bilbau, dok Hetafe igra u gostima protiv Viljareala.

22:32 - Bajer ubedljiv protiv VolfsburgaFudbaleri Bajer Leverkuzena pobedili su večeras na svom terenu ekipu Volfsburga sa 3:0 u prvoj utakmici 28. kola nemačke Bundeslige. Prednost Bajeru je doneo Julijan Brant u 27. minutu, na 2:0 je povisio Ćićarito u 73, dok je konačan rezultat postavio Vladlen Jurčenko tri minuta pre kraja meča. Bajer je, nakon treće uzastopne pobede u šampionatu, četvrti na tabeli sa 45 bodova, dok je Volfsburg osmi sa sedam bodova manje. U narednom kolu, Bajer gostuje Kelnu, dok Volfsburg dočekuje Majnc.

21:38 - Galijani: Trenutno ne razmišljamo o drugim trenerimaIzvršni direktor fudbalskog kluba Milan Adrijano Galijani rekao je danas da taj klub trenutno ne razmišlja o drugim trenerima, ali je i dodao da će sve zavisiti od rezultata. Spekulacije o tome da će Siniša Mihajlović napustiti klupu Milana nisu novost, a italijanski novinari su i danas iskoristili priliku i ponovo pitali Galijanija o statusu nekadašnjeg selektora Srbije. "Naš cilj je da osvojimo što više bodova u narednih sedam utakmica, a želimo i da osvojimo Kup Italije. Kada je reč o Mihajloviću... Siniša ima ugovor do 2017. godine, tako da trenutno ne razmišljamo o drugim trenerima. Ipak, treneru sve zavisi od rezultata", rekao je Galijani. Mihajlović je ranije danas priznao da bi voleo da trenira zvezdu Pari Sen Žermena Zlatana Ibrahimovića. Kada su novinari upitali Galijanija da to prokomentariše, on je rekao "zbogom" i otišao.

20:23 - Bivši golman Rafael Dudamel novi selektor VenecueleBivši golman fudbalske reprezentacije Venecuele Rafael Dudamel imenovan je danas za selektora te selekcije. Dudamel će na klupi Venecuele, koja je trenutno poslednja u južnoameričkim kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018. godine, zameniti Noela Sanvisentea. Sanvisente je podneo ostavku nakon poraza od Čilea. "Novi selektor se zove Rafael Dudamel. Ima 43 godine i ceo svet zna za njega", rekao je predsednik Fudbalskog saveza Venecuele Loreano Gonzales.Dudamel, koji je igrao u raznim klubovima u Kolumbiji, Argentini i Južnoj Africi, već je trenirao fudbalere mladje od 20 godina i mladje od 17 godina u Venecueli. Venecuela je, posle šest odigranih utakmica, poslednja na tabeli južnoameričkih kvalifikacija za Mundijal 2018. sa samo jednim osvojenim bodom.

20:02 - Nagatomo i Inter pregovaraju o novom ugovoruAgent japanskog fudbalera Juta Nagatomoa potvrdio je danas da su počeli pregovori o obnovi ugovora njegovog klijenta i Intera. "Pregovaramo o obnovi ugovora. Plan je da ostane u Interu", rekao je za italijanske medije Roberto Tukuda. Nagatomo je prošle nedelje otkrio da je odbio ponudu Mančester junajteda u januarskom prelaznom roku. Japanski fudbaler je u Inter stigao 2011. godine iz Ćezene, a ove sezone je odigrao 20 utakmica u Seriji A i Kupu Italije.

19:27 - Potvrđeno - realno je da Bogdanović na leto ode u NBA liguInformacija da bi srpski košarkaš iz Fenerbahčea Bogdan Bogdanović već ovog leta mogao u NBA potvrdio je generalni menadžer Finiksa Rajan Mekdonou. Sansi su draftovali Bogdanovića 2014."Sa Bogdanom ćemo razgovarati po završetku tekuće sezone pošto postoji opcija da izađe iz ugovora sa Fenerbahčeom i priključi nam se. Predočićemo mu planove koje imamo za njega i kakva bi bila njegova uloga u Sansima" rekao je Mekdonou i dodao:"Bogdanović poseduje iskustvo igranja na najvišem nivou. Svakako da bi u NBA ligi imao status 'početnika', ali ako već možemo da ga dovedemo, a to nam je želja, očekujemo da sa svojim godinama da svoj doprinos u igri".

18:55 - Mediji: Boateng odlazi iz MilanaFudbaler Milana Kevin-Prins Boateng najverovatnije će na kraju sezone napustiti taj klub, preneli su danas italijanski mediji. Boateng je u Milan došao tokom zimskog prelaznog roka, ali do sada nije počeo niti jednu utakmicu u Seriji A. Fudbaler Gane je juče priznao da pokušava da se prilagodi činjenici da sedi na klupi, a danas je Milan Njuz preneo da će mu klub dozvoliti da na kraju sezone napusti San Siro, odnosno da je mala verovatnoća da će mu biti ponudjen novi ugovor. Milan Njuz navodi i da Boateng u tom klubu ostati jedino u slučaju intervencije Silvija Berluskonija, koji je njegov veliki obožavalac. Boateng je u Milan stigao iz Šalkea, a u karijeri je još nastupao za Portsmut, Borusiju iz Dortmunda, Totenhem i Hertu.

18:13 - Ženska reprezentacija donela Srbiji prvu kendo medaljuŽenska kendo reprezentacija donela je Srbiji prvu medalju sa evropskih prvenstava, pošto je danas u Skoplju osvojila srebro posle poraza od Francuske u finalu. Srbija je u ekipnoj konkurenciji od 21 ekipe ukupno pobedila Švajcarsku, Češku, Rumuniju, Holandiju i Nemačku, ali je Francuska u finalu pobedila 5:0. "Veoma sam ponosna na uspeh cele reprezentacije. Ova medalja predstavlja sinergiju dugogodišnjeg iskustva, napornog rada i mladosti", rekla je agenciji Beta kapiten Srbije Jovana Marić. Sutra su na programu timske borbe za muškarce i pojedinačne po kategorijama. Na Evropskom prvenstvu u Skoplju učestvuje više od 500 takmičara iz 39 zemalja, što ga čini najvećim kontinentalnim takmičenjem do sada. Takmičenje će nadgledati 10 delegata Evropske kendo federacije i tri zvanična delegata iz Japana, zajedno sa 29 sudija. Kendo je japanski borilački sport u kome se takmičari bore mačevima od bambusa. Evropska i svetska prvenstva u kendu se organizuju od 1970. godine, kada je formirana Medjunarodna kendo federacija.

17:53 - Remi Mladosti i Javora u IvanjiciU premijernom meču 28. kola Superlige u Lučanima su Mladost i Javor igrali 1:1 (1:0). Domaćin je poveo preko Saše Jovanovića već u šestom minutu, a izjednačenje je doneo Marko Docić u 56. Javor i Mladost su ostali na devetom i desetom mestu, sa 35, odnosno 32 boda.

17:02 - Real bez Varana protiv BarseloneFudbaler Reala Rafael Varan propustiće zbog povrede utakmicu protiv Barselone, rekao je danas trener madridskog kluba Zinedin Zidan. "Varan će morati da dodatne preglede jer još ne znamo tačno šta nije u redu sa njim", rekao je Zidan na konferenciji za novinare. Štoperski par protiv Barselone najverovatnije će činiti Serhio Ramos i Pepe, dok će zamena biti Načo Fernandes. Utakmica će se igrati sutra u 20.30 u Barseloni. Real posle 30 kola zauzima treće mesto na tabeli Primere sa 66 bodova, 10 manje od Barselone, a jedan od drugoplasiranog Atletiko Madrida.

16:20 - Gvardiola: Gece još može da uspe u BajernuTrener minhenskog Bajerna Pep Gvardiola rekao je da Mario Gece još uvek može da ostvari sav potencijal u nemačkom klubu i naglasio da je jedan od najvećih profesionalaca s kojim je imao priliku da sarađuje. Gece je stigao u Bajern iz Borusije 2013. godine, ali nije uspeo da ponovi igre iz Dortmunda, pa je prethodnih nedelja interesovanje za njega pokazao matični klub, ali i Liverpul na čelu sa Jirgenom Klopom. "Imam puno poštovanje za sve što je Gece do sada uradio u svojoj karijeri. Naravno da znam koliko je on dobar igrač i moje mišljenje o njemu se ne menja posle neke loše utakmice. On još uvek može da uradi velike stvari sa Bajernom i zaslužuje najbolje, jer je jedan od najvecih profesionalaca s kojim sam imao prilike da sarađujem" rekao je Gvardiola. Gece je sa Borusijom osvojio dve Bundeslige, Kup Nemačke i igrao finale Lige šampiona, dok je sa Bajernom uz dve lige i Kup, osvojio i UEFA Superkup i FIFA Svetsko klupsko prvenstvo. Za reprezentaciju Nemačke odigrao je 50 utakmica i postigao 17 golova, od kojih je najznačajniji u finalu Svetskog prvenstva u Brazilu protiv Argentine (1:0).

15:50 - Mojsilović: Čukarički je favorit, ali daćemo svoj maksimumTrener Jagodine Stevan Mojsilović rekao je danas je Čukarički favorit u sutrašnjoj utakmici 28.kola Super lige, ali i da očekuje maksimum od svojih fudbalera da bi došli do pobede ili remija. "Čukarički je jako dobra i organizovana ekipa, prepuna iskusnih, talentovanih i perspektivnih igrača i reprezentativaca. Čukarički je jako dobro organizovan i stabilan klub. Sigurno da su po igračkom sastavu među prve tri ekipe u Srbiji", rekao je Mojsilović novinarima u Jagodini. Domaća ekipa ima mnogo problema sa sastavom tima, pošto zbog suspenzija i povreda neće moći da nastupi čak 10 igrača. "S druge strane, ne bismo se bavili fudbalom kada ne bismo očekivali da će Jagodina dati svoj maksimum u taktičkoj disciplini, u trci, u borbenosti. Pohvalio bih igrače da rade jako dobro na treninzima. Očekujem da će ekipa dati svoj maksimum u svakom pogledu i u takvoj situaciji možemo da očekujemo da napravimo dobar rezultat, a to je pobeda ili nerešeno", rekao je Mojsilović. Fudbaler Jagodine Marko Mirkailo je rekao da se nada da će ekipa opravdati poverenje trenera. "Izlazimo na teren da uzmemo tri boda. Čukarički je u gornjem delu tabele. Mi se borimo za opstanak i zato se nadamo pobedi", rekao je Mirkailo. Utakmica 28.kola Super lige Srbije između Jagodine i Čukaričkog igra se u subotu na Gradskom stadionu u Jagodini od 18.00.

Batler: Ne obraćam pažnju na glasine, ostajem u Čikagu

Košarkaš Čikago Bulsa Džimi Batler rekao je da ima veliku želju da ostane u timu, uprkos brojnim spekulacijama da će promeniti sredinu na kraju sezone. Batler je već duže vreme u centru pažnje zbog glasina da će napustiti klub iz "vetrovitog grada", a kao glavni razlog navodi se loš odnos sa glavnim trenerom Fredom Hojbergom, koga je sjajni šuter kritikovao zbog načina vođenja ekipe. "Ne planiram nigde da idem. Ne mogu da kontrolišem šta rade i žele ostali, ali ja znam da volim Čikago i želim da sa ponosom nosim ovaj dres. Sve što je do mene je da nastavim da igram i pomognem što više timu. Ne obraćam pažnju na glasine, moje je da dam sve od sebe na parketu i čvrsto verujem da će stvari doći na svoje mesto", rekao je 26-godišnji košarkaš za ESPN. Batler je sa Čikagom prošle godine potpisao petogodišnji ugovor vredan 92,34 miliona dolara, a ove sezone prosečno je beleži 21 poen, 4,4 asistencije i 5,2 skoka.

15:08 - Subotić završio sezonu zbog tromboze ruke

Neven Subotić, Foto: AP
Neven Subotić, Foto: AP

Fudbaler Borusije iz Dortmunda Neven Subotić zbog tromboze ruke neće igrati do kraja sezone.Subotiću je preporučeno da miruje jer zbog novonastale situacije jer ne bi smeo da ulazi u kontakt sa ostalim fudbalerima."Dobro se osećam, ali u datim okolnostima. Mogu individuelno da treniram i dobro je što mogu bar fizički da ne gubim ništa. Lakše ću se posle uklopiti", rekao je Subotić, a prenosi nemački Špigl.Srpski fudbaler ove sezone često nije prvi izbor kod trenera Tomasa Tuhela, jer prednosti na poziciji štopera imaju Sokratis Papastatopulos i Mats Humels, pa i Matijas Ginter.Pored toga Subotić je bio izložen povredama, pa je odigrao samo osam utakmica u svim takmičenjima.Zbog svega toga sve više se spominje njegov odlazak na leto, a prvi u redu stoji Liverpul Jirgena Klopa, sa kojim je uspešno sarađivao u Majncu i Borusiji.

14:30 - Evropsko prvenstvo u kendu za vikend u SkopljuEvropsko prvenstvo u kendu biće održano za vikend u Skoplju uz učešće više od 500 takmičara iz 39 zemalja, što ga čini najvećim do sada. To je prvo Evropsko prvenstvo u kendu koje se održava u nekoj od balkanskih zemalja, a prema broju zemalja učesnica je i najveći sportski dogadjaj u Makedoniji od njenog osamostaljivanja. Takmičenje će nadgledati 10 delegata Evropske kendo federacije i tri zvanična delegata iz Japana, zajedno sa 29 sudija. Kendo je borilačka veština iz Japana. Evropska i svetska prvenstva u kendu se organizuju od 1970. godine, kada je formirana Medjunarodna kendo federacija.

13:53 - Živković želi pobedu protiv VoždovcaGolman Novog Pazara Mladen Živković izjavio je da bi pobeda nad Voždovcem u 28. kolu fudbalske Super lige Srbije njegovoj ekipi mogla da olakša startnu poziciju uoči predstojećeg plej-auta. "Sutrašnji meč je izuzetno važan, pošto je jasno da smo dosadašnjim rezultatima trasirali put ka borbi za opstanak. U naredna tri kola pokušaćemo da obezbedimo plasman do 12. mesta, što u plej-autu donosi utakmicu više na domaćem terenu", rekao je Živković. Voždovac je šesti na tabeli sa 39 bodova, dok je Novi Pazar na 12. poziciji sa 27. Novopazarci nisu postigli gol u poslednjih 480 minuta, što je negativni rekord tog kluba otkako se takmiči u elitnom rangu.13:39 - Martinez: Imamo novca da zadržimo LukakuaMenadžer Evertona Roberto Martinez rekao je da nije zabrinut zbog interesovanja drugih klubova za Romela Lukakua jer je klub finanijski spreman da parira rivalima. Lukaku je ove sezone postigao 25 golova u svim takmičenjima, a glasine o odlasku pojačale su se posle njegovog komentara da bi voleo da zaigra u Ligi šampiona naredne sezone. "Ne treba da se plašimo da ćemo izgubiti Lukakua jer smo u poziciji u kojoj finansijski možemo da se takmičimo protiv bilo koga iz sveta fudbala. Stvari su se radikalno promenile po tom pitanju. Nije neobično da se čuju glasine o njegovom odlasku, jer on igra na vrhunskom nivou. Svako treba da teži ka tome, a ovde svi teže ka uspehu i ponavljam da želimo u Ligu šampiona i da se borimo za titulu", rekao je Martinez.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

13:15 - Lešnjak: Jagodina je bolja nego što to pokazuje plasman na tabeliTrener fudbalera Čukaričkog Milan Lešnjak rekao je danas da je Jagodina mnogo bolja nego što to pokazuje njen plasman na tabeli i da očekuje tešku utakmicu u 28. kolu Super lige Srbije. "Jagodina ima veći kvalitet nego što to pokazuju rezultati. Igra agresivno, a u utakmici protiv najbolje ekipe u prvenstvu Crvene zvezde se videlo da ne zazire ni od koga. U pojedinim situacijama mogu da budu veoma ofanzivni. Kvalitet igrača Jagodine zaslužuje bolju poziciju na tabeli. Siguran sam da će moj kolega Stevan Mojsilović uspeti da 'naštimuje' ekipu i dovede je u pravu fazu već od narednih utakmica", rekao je Lešnjak na konferenciji za novinare. Fudbaleri Čukaričkog igraju sutra od 18 časova u Jagodini, utakmicu 28. kola Super lige Srbije. Beogradski tim je četvrti na tabeli sa 44 boda a Jagodina je poslednja sa 22.12:48 - Kenija najverovatnije propušta i drugi rok WADAKenija će gotovo sigurno propustiti i drugi rok koji joj je nametnula Svetska antidoping agencija (WADA), pošto kenijski parlament još nije doneo očekivani zakon o dopingu, pre nego što je otišao na jednomesečnu pauzu. Kenija ima mnogo problema sa dopingom, pošto je od Olimpijskih igara 2012. godine u Londonu suspendovano 40 njenih sportista. Takođe, četvorica čelnika Atletskog saveza su pod istragom Međunardone atletske federacije (IAAF) zbog, kako je navedeno, mogućeg podrivanja antidoping procesa. WADA je dala rok Keniji do sledećeg utorka da uskladi svoj antidoping zakoni. 12:25 - Venger: Lester još nije osvojio tituluMenadžer Arsenala Arsen Venger rekao je da Lester još nije osvojio titulu i da će njegova ekipa učiniti da dobije preostalih osam utakmica i sačeka kiks lidera. "Lester je u ovom trenutku u veoma dobroj poziciji, ali oni još uvek mogu da izgube trku za titulu. Ipak, moramo da gledamo samo sebe i naš jedini cilj je da do kraja sezone pobedimo u preostalih osam utakmica. Mislim da će 79 bodova biti dovoljno za titulu, ali sve zavisi od Lestera. Niko ne zna kako će oni odigrati do kraja šampionata", rekao je Venger. Arsenal trenutno zauzima treću poziciju u Premijer ligi sa 55 bodova, 11 bodova i utakmicu manje od Lestera. Narednu utakmicu fudbaleri Arsenala odigraće sutra od 16 sati protiv Votforda.12:03 - Pirlo: Pogba vredi više od 100 milionaFudbaler Njujorka Andrea Pirlo izjavio je da njegov bivši saigrač iz Juventusa Pol Pogba vredi više od 100 miliona evra."Pre svega, naravno da će Juventus dati sve od sebe da ga zadrži. Ali, ponekad možete da dobijete obeštećenje od kog možete da obnovite kompletnu ekipu, pogotovo kada vam je igrač stigao za džabe. Opet oko njega možete da gradite tim za budućnost, ali, ako odluči da ode, smatram da će njegov transfer biti novi svetski rekord", rekao je Pirlo i dodao: "Igrao sam sa nekim sjajnim mladim igračima, ali on je najbolji mladi igrač koga sam ikada video. To je bilo vidljivo od prvog treninga koji je odradio u Juventusu, videlo se da je poseban. Ipak, postajala je sumnja među starijim igračima jer ga je Mančester Junajted olako pustio. Od tada je još sazreo fizički i kao igrač, pa je zbog toga za mene najbolji centralni vezista na svetu".11:40 - Kocić i Surudžić: Prekid meča nije bio zbog nasSrpski futsaleri Boroko Surudžić i Mladen Kocić izjavili su da prilikom prekida utakmice između njihovog Nacionala i Dinama Futsal iz Zagreba nije bilo nikakvih uvreda na nacionalnoj osnovi. U prvim izveštajima iz Zagreba pojavila se informacija da je grupa huligana koja je prekinula meč i napala predsednika Nacionala Ivicu Đola i neke igrača uzvikala i uvrede na račun srpskih igraca, ali toga nije bilo. "Sa nama dvojicom sve je u redu, nikakvih problema nismo imali. Pretučen je predsednik Dolo, kao i golman Pavlić i saigrač Čujec na parketu. Nikakvih uvreda na račun Srba nije bilo", rekao je Surudžić. Kocić, jedan od najboljih futsalera Evrope i reprezentativac Srbije, takođe ističe da će ostati u Nacionalu. "Prekid derbija nema veze sa nacionalizmom. Nas dvojica iz Srbije nismo bili meta navijača Dinama, problem nije nastao zbog nas", rekao je Kocić.11:20 - Junajted odustao od Murinja?Žoze Murinjo, po svemu sudeći neće preuzeti Mancester Junajted, pošto u trci za naslednika Luja Van Gala na Old Trafordu u prvi plan izbija menadžer Totenhema Maurisio Poketino. Vlasnici Junajteda oduševljeni su načinom na koji 44-godišnji Poketino vodi londonski klub i smatraju da je on bolje rešenje od Murinja. Poketino je sa "pevcima" obezbedio Ligu šampiona, a još je u šampionskoj trci sa Lesterom. Argentinac je pre Totenhema vodio Sautempton, a trenersku karijeru započeo je u Espanjolu gde je proveo osam sezona kao igrač. Igrao je još za Njuel Old Bojs, Pari Sen Žermen i Bordo, dok je za A reprezentaciju Argentine nastupio 20 puta i postigao dva gola.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

10:47 - Robi Kin operisan, ali će igrati na EPFudbalski reprezentativac Irske Robi Kin podvrgnut je operaciji kolena i mogao bi da bude u ekipi za Evropsko prvenstvo u Francuskoj ovog leta. "Fudbaler Los Andjeles Galaksija Robi Kin uspešno je operisan u četvrtak popodne u Los Andjelesu. Zahvat je obavljen na desnom kolenu, a očekuje se da će Kin pauzirati izmedju četiri i šest nedelja", navodi se u današnjem saopštenju američkog kluba. Kin je ove sezone postigao dva gola u američkoj MLS ligi i pet u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Francuskoj. On je na društvenim mrežama postavio fotografiju bandažiranog kolena. Evropsko prvenstvo održaće se od 10. juna do 10. jula u Francuskoj a reprezentacija Irske igraće u Grupi E sa selekcijama Belgije, Italije i Švedske.

10:25 - Zvezda u Novom Sadu juri 25 pobeduPosle dve nedelje pauze nastavlja se fudbalski šampionat Srbije, a u centru pažnje biće derbi u Novom Sadu gde Vojvodina dočekuje Crvenu zvezdu. Novosađani ovog proleća ne znaju za trijumf, na ukupno šest mečeva, uključujući u Kup, ali uprkos lošoj formi, nadaju su da bi baš oni, predvođeni bivšim Zvezdinim trenerom Nenadom Lalatovićem mogli da zaustave fantastičnu seriju crveno-belih od 24 uzastopna trijumfa. Drugoplasirani Partizan dočekaće u Humskoj Radnik iz Surdulice sa jasnim planom - da pobedi i učvrsti poziciju broj 2, ali i da se "osveti" Surduličanima za neočekivan remi 2:2 u jesenjem delu sezone. Borac iz Čačka gostovaće komšijskom Metalcu iz Gornjeg MIlanovca, dok će Čukarički u Jagodinu, Spartak dočekuje Radnički, Novi Pazar ekipu Voždovca, a Rad je domaćin OFK Beogradu. Kolo danas popodne otvaraju Mladost iz Lucana i Javor.

10:03 - Kirjos: Ritern mi obeležava godinuAustralijski teniser Nik Kirjos rekao je posle pobede nad Milošem Raonićem i plasmana u polufinale Majamija da je prezadovoljan svojim riternom. "Zaista sam naučio ove godine kako kvalitetnije da riternirama. To je upravo nešto što je odredilo ritam ovog meča, a ujedno mi i pomoglo da stignem do brejka prednost i kasnije seta. To mi je nešto što mi je obeležilo dosadašnji tok godine. Pružam sebi sve više prilika i šansi da prelomim susret u svoju korist", rekao je Kirjos. Mladi Australijanac će za plasman u svoje prvo Master finale, u svom prvom polufinalu turnira iz Serije 1.000, igrati sa Keijem Nišikorijem.

09:35 - Nemcima po 300.000 evra za titulu prvaka EvropeFudbalski savez Nemačke (DFB) saopštio je da nije menjao iznos premija za osvajanje Evropskog prvenstva. U slučaju trijumfa u Francuskoj na EP svaki nemački reprezentativac dobiće po 300.000 evra. DFB je saopštio da se o premijama dogovorio sa seniorskim timom i da je iznos isti kao i pre četiri godine za turnir u Ukrajini i Poljskoj. Ekipi će premije početi da se isplaćuju od plasmana u četvrtfinale, kojim će svaki igrač dobiti po 50.000 evra. Za plasman u polufinale nemački reprezentativci će dobiti 100.000 evra, a učešće u finalu dodatnih 150.000. Evropsko prvenstvo u Francuskoj održaće se od 10. juna do 10. jula.

09:21 - Lukaku na meti najvećih klubovaNapadač Evertona Romelu Lukaku mogao bi da bude zvezda letnjeg prelaznog roka jer su mnogi evropski klubovi zainteresovani za njega. Lukaku je postigao 25 golova ove sezone u svim takmičenjima. Za nekadašnjeg centarfora Čelsija su zainteresovani Mančester Siti, Real Madrid i PSŽ. Everton ima 13 bodova manje od Mančester sitija, koji drži poslednje mesto koje vodi u elitno takmičenje, pa su minimalne šanse da se plasira u Ligu šampiona preko Premijer lige.09:00 - Jokić solidan u porazu DenveraKošarkaši Denvera poraženi su rano jutros na gostovanju Nju Orleansu 101:95, a mladi srpski centar Nikola Jokić postigao je devet poena. Jokić je na parketu proveo 23 minuta i imao još osam skokova i tri asistencije. Najefikasniji kod Nju Orleansa bio je Luk Babit sa 22 poena, uz 10 skokova, Toni Daglas je uz 20 poena imao i 10 uspešnih dodavanja. U timu Denvera najbolju partiju pružio je Darel Artur sa 24 poena. Rezultati: Klivlend - Bruklin 107:87, Indijana - Orlando 94:114, Hjuston - Čikago 100:103, Nju Orleans - Denver 101:95, Oklahoma - Los Anđeles Klipers 119:117, Portland - Boston 116:109. Opširnije OVDE08:48 - Simonović: Nije smak svetaKošarkaš Crvene zvezde Marko Simonović rekao je da je glavni razlog poraza od Darušafake (80:61) u Evroligi leži u velikom pritisku koji je nametnut oko plasmana u četvrtfinale tog takmičenja. "Puno se pričalo o ovoj utakmici. Podlegli smo protisku, ali nije smak sveta, imamo tri "meč lopte", u koje ubrajam i dve utakmice Efesa. Dobijali smo Cedevitu ove sezone, zašto ne bismo opet", rekao je Simonović . On je podsetio da Crvena zvezda ove sezone beležila velike uspehe i da neće biti tragedija ako ne prođe u Top8 Evrolige. "Kako su svi predviđali na početku, sada smo odlični. Bilo je priča da li ćemo uopšte igrati među 16 najboljih a sda se borimo za četvrfinale Evrolige. Tužni smo zbog poraza, ali smo izgubili od sjajne ekipe, koja odigrala utakmicu sezone". Crveno-belima će za najveći uspeh u istoriji kluba u Evroligi biti potreban trijumf u Zagrebu ili jedan poraz Efesa od Fenerbahčea ili Panatinaikosa.

08:30 - Azarenka u finalu Majamija
08:15 - Kirjos na Nišikorija u polufinalu Majamija
OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track