BLOG UŽIVO: Zimonjić i Kureši u finalu
Foto: Fonet

Najnovije informacije iz sveta sporta

BLOG UŽIVO: Zimonjić i Kureši u finalu

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

22:48 - FSS: Super liga se završava 24. majaFudbalski savez Srbije (FS S) doneo je danas odluku da Super liga Srbije traje do 24. maja, nedelju dana kraće nego što je prvobitno bilo planirano, zbog učešća mlade repreznetacije na Evropskom prvesntvu i selekcije igraca do 20 godina na Svetskom prvenstvu na Novom Zelandu. Prvenstvo u Prvoj ligi Srbije biće završeno 23. maja, a izvršene su izmene i u kalendaru takmičenja ženskog fudbala i kalendaru takmičenja Prve futsal lige i futsal kupa Srbije. Na sednici Odbora za Hitna pitanja FS S u Staroj Pazovi data je i saglasnost oko ugovora, koji tretira buduće radove na rekonstrukciji osvetljenja na stadionu Crvene zvezde - Rajko Mitić, gde će biti postavljeno nova rasveta. Plan radova usklađen je prema postavci eksperta za osvetljenje Evropske fudbalske unije (UEFA). Pored toga, Odbor za Hitna pitanja potvrdio je i odluku komisije za izbor najboljeg ponuđivača za nabavku veštačke trave, koja će biti ugrađena na 12 terena širom Srbije. Posebno pitanje današnjeg skupa odnosilo se na raspodelu sredstava za pomoć fudbalskim klubovima čija infrastruktura je oštećena u poplavama u maju 2014. godine. Na sednici su razmatrana i pitanja u vezi sa suđenjem i utvrđene visine iznosa naknada za određena takmičenja. Takođe, u skladu sa važećom UEFA trenerskom konvencijom, izvršeno je usklađivanje normativnih akata Centra za edukaciju fudbalskih trenera FS S. FS S je potvrdio i da će se sednica Izvršnog odbora održati 3. marta u Staroj Pazovi.22:25 - Laboral pobedio Efes u IstanbuluKošarkaši Laboral Kuče pobedili su danas u Istanbulu Efes sa 87:84 (25:13, 25:20, 15:30, 22:21) u utakmici osmog kola Grupe F Top 16 faze Evrolige. Španska ekipa se ovom pobedom izjednačila sa Efesom na tabeli Grupe F i potpunosti se uključila u borbu za plasman u narednu fazu. Obe ekipe sada imaju po četiri pobede i poraza i nalaze se na deobi četvrog mesta. Laboral je do pobede predvodio Fernando San Emeterio sa 22 poena, Kolton Ajverson ostavrio je "dabl-dabl" učinak od 17 poena i 11 skokova. U ekipi Dušana Ivkovića najefikasniji bio je Dario Šarić sa 18 poena, jedan manje dodao je Tomas Ertel, dok je Nenand Krstić postigao 16, a uz to je imao i 12 skokova. Laboral će u narednom kolu dočekati CSKA iz Moskve, dok će Efes gostovati Unikahi.

21:50 - Zimonjić Kureši u finaluSrpski teniser Nenad Zimonjić i Pakistanac Ajsam Ul-Hak Kureši plasirali su se u finale u konkurenciji dublova na ATP turniru u Dubaiju savladavši danas u polufinalnom meču britansko-rumunski par Dominik Inglot/Florin Mergea sa 2:1 u setovima - 6:7 (2:7), 6:4, 11:9. Protivnici Zimonjića i Kurešija u borbi za trofej biće četvrti nosioci, Indijac Rohan Bopana i Kanađanin Danijel Nestor, koji su nadigrali holandsko-rumunski par Žan-Žilijen Rojer/Horija Tekau takođe u tri seta - 4:6, 7:6 (11:9), 11:9.

20:59 - Juniorska Evroliga: Zvezda u polufinaluVeć prvog dana takmičenja na juniorskom kvalifikacionom turniru "Marko Ivković" koji se pod pokroviteljstvom Evrolige održava u Beogradu, košarkaši Crvene zvezde plasirali su se u polufinale. Izabranici Slobodana Klipe najpre su na startu takmičenja u grupi "A" savladali berlinsku Albu rezultatom 96:64, da bi tokom popodneva upisali i drugi trijumf protiv danskog Vaerlosea rezultatom 97:46.20:42 - Superliga se završava 24. majaFSS je odlučio da zbog učešća mlade reprezentacije na prvenstvu Evrope u Češkoj i selekcije do 20 godina na Svetskom prvenstvu na Novom Zelandu, pa će prvenstvo Prve lige Srbije biti završeno 23. maja, a Superlige dan kasnije.

20:32 - Sredstva FSS za obnovu fudbalskih objekata u ObrenovcuFudbalski savez Srbije (FSS) uputio je zahtev Vladi Republike Srbije da posebna sredstva koja su prikupljena isključivo od strane FSS budu namenjena za obnovu na fudbalskim objektima u Obrenovcu, kao području koje je najviše stradalo u prošlogodišnjim poplavama. Odbor za hitna pitanja FSS razmatrao je danas plan raspodele sredstava za pomoć klubovima čija infrastruktura je oštećena u poplavama u maju 2014. godine. Sredstva na namenski račun obezbeđena su angažmanom FSS, kako u sopstvenim redovima, tako i posebno kod UEFA i FIFA, a plan je da se novac ne uplaćuje klubovima na njihove račune, već će se plaćati potrebni radovi na obnovi fudbalske infrastrukture, uz kontrole predstavnika regionalnih saveza i FSS. Odlučeno je da 60 odsto ukupnih sredstava namenski pripadne klubovima za sanaciju šteta nastalih na osnovu poplava, a da preostalih 40 odsto bude dostupno pojedinim klubovima Superlige kao pomoć za sanaciju infrastrukture na svojim stadionima, a koja će biti izvršena na osnovu saradnje sa lokalnim samoupravama. Fudbalski savez regiona Zapadne Srbije, na osnovu utvrđene štete, dobio je sredstva za sanaciju 33 terena - stadiona na svojoj teritoriji. Očekuje se da će u toku naredne nedelje biti završen i tender za izvođača radova na sanaciji štete na teritoriji Fudbalskog saveza Beograda, što se odnosi na 17 klubova. Izvršena je promena u kalendaru takmičenja FSS zbog učešća mlade reprezentacije na prvenstvu Evrope u Češkoj i selekcije do 20 godina na Svetskom prvenstvu na Novom Zelandu, pa će prvenstvo Prve lige Srbije biti završeno 23. maja, a Superlige dan kasnije. Potvrđeno je da će sednica Izvršnog odbora FSS biti održana u utorak 3. marta u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi.

19:59 - Bogdanović i Fenerbahče srušili CSKA u MoskviKošarkaši Fenerbahčea savladali su večeras u Moskvi ekipu domaćeg CSKA sa 81:75 (17:10, 22.27, 20:21, 22:17) u utakmici Top 16 faze Evrolige, a među najzaslužnijima za trijumf gostiju bio je srpski reprezentativac Bogdan Bogdanović. Fenerbahče se revanširao Moskovljanima za poraz u Istanbulu, zabeležio je šestu pobedu u F grupi i dospeo na korak od plasmana u četvrtfinale. Do sada vodeći CSKA pretrpeo je drugi poraz, kojem je u znatnoj meri doprinelo isključenje Miloša Teodosića, koji je u poslednjem minutu morao van terena zbog dve tehničke greške. Pored Bogdanovića, koji je dirigovao igrom i postigao 13 poena, uspehu ekipe Željka Obradovića doprineli su Gaudlok i Veseli sa po 14 i Nemanja Bjelica sa 11 poena, dok su u redovima CSKA najefikasniji bili De Kolo sa 18, Teodosić sa 14 i Vims sa 13. U preostalim utakmicama 8. kola F grupe kasnije večeras igraju Efes - Laboral Kuća i Olimpijakos - Unikaha. Odigrano juče: Nižnji Novgorod - Armani Milano 76:85.

19:26 - Rukometašice će odigrati dve pripremne utakmice sa SlovenkamaŽenska seniorska reprezentacija Srbije će u pripremi za baraž mečeve sa Rumunijom u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Danskoj, odigrati dva kontrolna meča sa starim poznanicama iz Slovenije. Grad Zrenjanin i "Kristalna dvorana", 21. i 22. marta, ugostiće duele dve selekcije koje su bile direktni rivali u kvalifikacijama za EURO 2014 u Hrvatskoj i Mađarskoj, kada su naše devojke bile bolje.Selektor reprezentacije Slovenije, Marta Bon, povešće na put najjači sastav:Sanja Gregorc (Krim ), Ana Gros (Mec – Francuska), Iris Guberinić (Gepingen – Nemačka), Teja Ferfolja (GEN-I Zagorje), Lara Hrnčič (Krim ), Neli Irman (GEN-I Zagorje), Alja Janković (Krim ), Nina Jeriček (Nimes – Francuska), Alja Koren (Krim), Lina Krhlikar (Gepingen - Nemačka), Barbara Lazović (Vardar – Makedonija), Miša Marinček (Krim), Tamara Mavsar (Krim), Ana Petrinja (Gepingen – Nemčija), Tjaša Stanko (Maribor Branik), Sergeja Stefanišin (Krim), Maja Šon (Nimes – Francuska), Edita Amon (Velenje), Jasna Turnšek (Zelene Doline Žalec), Branka Zec (Vulkan Ladies – Nemačka).

18:53 - Van Persi duže van terenaMančester junajted bi ključni deo sezone mogao da odigra bez svog prvog napadača Robina van Persija, za koga je trener Luj van Gal danas rekao da će odsustvovati duže vreme. Holandski reprezentativac je povređen tokom meče sa Svonsijem prošle nedelje (1:2), a sa stadiona je otišao na štakama i sa longetom na nozi. Van Gal nije rekao koliko će Van Persi odsustvovati, rekavši samo: "Lečenje te povrede traje dugo, nije nešto što se završi za nedelju ili dve". Van Persi je i dalje prvi napadač tima, iako je ove sezone postigao samo 10 golova, što je mnogo manje nego prethodnih godina.

17:51 - Dejan Petrović i Van Gog sviraju u Kraljevu za Dane tenisaU Kraljevu će tokom duela Dejvis kupa između Srbije i Hrvatske biti organizovani "Dani tenisa", a na trgu Srpskih ratnika održaće se i koncerti Dejana Petrovića i Big benda, i grupe Van Gog, najavio je danas gradonačelnik Tomislv Ilić. "U Kraljevu će biti veliki broj gostiju koji će gledati meč, ali ima još više onih koji nisu obezbedili karte ili koji nisu imali novca za to. Za sve njih i za Kraljevčane ustanove kulture su pripremile više od 20 besplatnih događaja, među kojima su Sajam hrane i pića 5. marta, kao i ova dva koncerta na trgu", rekao je Ilić. Dejan Petrović i Big bend nastupiće 5. marta od 21.00 na pozornici centralnog gradskog trga, dok je nastup Van Goga predviđen za 7.mart u isto vreme.

17:08 - De Bur veran Ajaksu i sledeće sezoneTrener Ajaksa Frank de Bur saopštio je danas da će i naredne sezone ostati u klubu za koji je ugovorom vezan do 1. jula 2017. godine. De Bur je naglasio da želi da stavi do znanja da neće otići iz kluba, bez obzira na ponude koje Ajaks eventualno bude dobijao za njega."Ukoliko klubovi budu zvali direktora Marka Overmarsa, ili mog agenta, sigurno je da im neću otvoriti vrata", rekao je De Bur.De Bur je predvodio Ajaks do četiri poslednje titule prvaka Holandije, ali su male sanse da to učini i peti put ove sezone. Njegov mlad tim trenutno je drugi u holandskom prvenstvu, sa 14 bodova zaostatka za liderom PSV Ajndhovenom, uz preostalih deset utakmica do kraja sezone. Ajaks je jedini holandski klub koji će igrati u osmini finala Lige Evrope, protiv Dnjepra.

16:32 - Parma našla sponzora za put u Đenovu, igrači razmšljaju o bojkotuFinansijski opterećeni italijanski prvoligaš Parma saopštila je danas da je našla sponzora koji će platiti troškove nedeljne utakmice protiv Đenove. Uprkos tome, igrači poslednjeg tima na tabeli Serije A razmišljaju da bojkotuju utakmicu u znak protesta. Sponzorski ugovor sa firmom koja pravi proizvode za domaćinstvo iznosi 20.000 evra, što bi trebalo da pokrije troškove puta autobusom i hotel.

15:15 - Krunić: Protiv Zvezde se uzdamo i u srećuTrener fudbalera Jagodine Simo Krunić rekao je da je Crvena zvezda favorit u predstojećem meču u Super ligi, ali da će njegova ekipa učiniti sve da dođe do povoljnog rezultata. "Velika utakmica za nas i praznik za ovaj grad. Zna se da je Zvezda favorit, ali mi igramo na domaćem terenu, pokušaćemo kao i na prethodnim utakmicama da damo sve od sebe i da ostvarimo povoljan rezultat. Mi se uzdamo i u sreću, nadam se da ćemo uspeti da izvučemo povoljan rezultat", kazao je Krunić. Utakmica 17. kola Superlige Srbije između Jagodine i Crvena zvezde igra se u nedelju, 1. marta, od 15.00 na Gradskom stadionu.

15:04 - Garsija: Roma nije zaboravila da igraTrener fudbalera Rome Rudi Garsija rekao je da je njegova ekipa u mečevima protiv Fejenorda u Ligi Evrope pokazala da nije zaboravila da igra."Zadovoljan sam igrom u Roterdamu, ali moramo da uđemo u kontinuitet. Pokazali smo protiv Fejenorda da nismo zaboravili da igramo. Moramo da ostanemo na tom putu", rekao je Garsija, čiji će tim u četvrtfinalu igrati protiv Fiorentine.

14:50 - Felipe u InteruItalijanski fudbalski klub Inter saopštio je danas da je brazilski defanzivac Dijas Felipe potpisao šestomesečni ugovor.

14:32 - Zbog magle otkazan ženski superveleslalom u BanskomGusta magla naterala je organizatore da otkažu žensku trku superveleslaloma u okviru Svetskog kupa koja je danas trebalo da bude vožena u bugarskom Banskom.Start trke je odlagan nekoliko puta u nadi da će se magla podići.Superveleslalom u Banskom trebalo je da bude održan umesto trke koja je prvobitno bila zakazana u januaru u Bad Klajnkirhajmu, u Austriji, ali je zbog vremenskih neprilika prebačena u Bugarsku.Bansko će biti domaćin i sutrašnje trke superveleslaloma za žene, kao i nedeljne superkombinacije.

13:52 - Vilšir ponovo na hirurškom stoluFudbaler Arsenala Džek Vilšir podvrgnut je manjoj operaciji skočnog zgloba, zbog čega je odložen njegov povratak na teren posle tromesečne pauze zbog povrede.

12:58 - Siti nudi 35.000.000 za LjajićaJedan britanski tabloid objavio je da je uprava Mančester Sitija, oduševljena partijom Adema Ljajića protiv Fajenorda u Ligi Evrope, spremna da Romi ponudi oko 35.000.000 evra za srpskog vezistu.

12:10 - Šarapova u polufinaluPrva favoritkinja Marija Šarapova se plasirala u polufinale turnira u Akapulku pošto je sinoć pobedila Slovakinju Magdaleni Ribarikovu 6:1, 4:6, 6:2, pa će u borbi za finale igrati protiv Francuskinje Garsije koja je sinoć rezultaztom 6:2, 6:1 deklasirala Hrvaticu Mirjanu Lučić. Drugi polufinalni par su Timea Baščinski i Sesil Karatančeva. 11:35 - Američki kvalifikant izbacio KarlovićaAmerički teniser Rajan Harsion nastavlja sa iznenađujućim pobedama na truniru u Akapulku! Mladi Amerikanac je došao iz kvalifikacija u glavni žreb, a jutros se pobedom od 4:6, 7:6 (7:0), 7:6 (7:4) plasirao u polufinale. 11:00 - Ferer u polufinalu AkapulkaPrvi nosilac David Ferer se bez većih problema plasirao u polufinale turnira u Akapulku, pošto je u četvrtfinalu eliminisao Bernarda Tomića rezultatom 6:4, 3:6, 6:1.

10:20 - Suspendovan stadion RadaDisciplinska komisija FSS, suspendovala je stadion Rada na Banjici do donošenja konačne odluke zbog nesportskog ponašanja navijača domaćeg kluba na utakmici sa Novim Pazarom, prenosi Sportski žurnal.Pristalice Rada, osim transparenata uvredljive sadržine, na pomenutom meču su zapalile zastave Albanije i Turske.Članovi Disciplinske komisije dali su rok od tri dana upravi Rada da se izjasni o pomentuom incidentu i propustima u organizaciji meča sa Novim Pazarom.Konačna odluka o kazni Radu biće doneta 5.marta.

09:40 - Nemac Frojnd svetski prvak u skijaškim skokovimaNemac Zeverin Frojnd osvojio je danas titulu prvaka sveta u skijaškim skokovima na šampionatu u Falunu, u Švedskoj.v Skokovima od 134 i 135,5 metara Frojnd je sakupio 268,7 bodova, a daljinom u drugoj seriji postavio je rekord skakaonice. Srebrnu medalju osvojio je Austrijanac Gregor Šlirencauer sa 246,4, dok je bronza pripala Norvežaninu Runeu Velti sa 242,9 bodova.08:50 - Klivlend bolji od Golden Stejta, Džejms brojao do 42U noći između četvrtka i petka u američkoj profesionalnoj košarkaškoj ligi (NBA) odigrane su samo dve utakmice, a pobede su zabeležili Klivlend i Feniks.Klivlend je na svom terenu bio bolji od Golden Stejta sa 110:99 uz rekord sezone Lebrona Džejmsa, koji je meč završio sa 42 poena, 11 skokova i pet asistencija.Odlična partija Rasela Vestbruka nije pomogla Oklahomi da pobedi na gostovanju FeniksVestbruk je drugu utakmicu zaredom zabeležio tripl-dabl - 39 poena, 14 skokova i 11 asistencija, ali to nije sprečilo Sanse da slave posle produžetku sa 117:113.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN POGLEDAJTE OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track