BLOG UŽIVO: FIFA potvrdila pet kandidatura za predsednika, Platini na čekanju
Foto: Reuters

Najnovije informacije iz sveta sporta

BLOG UŽIVO: FIFA potvrdila pet kandidatura za predsednika, Platini na čekanju

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:15 - Ćavi: Španija, Francuska i Nemačka su favoritiLegendarni fudbaler Barselone Ćavi smatra da tri reprezentacije važe za favorite na prvenstvu Evrope sledeće godine u Francuskoj.Ćavi je ocenio da Španija ima realne šanse da odbrani kontinentalnu titulu.“Za mene postoje samo tri favorita. Šampionat Evrope mogu da osvoje Španija, Francuska ili Nemačka. To su glavni pretendenti, po mom mišljenju”, rekao je 35-godišnji Ćavi za pariski “Figaro”.Zvanično najbolji fudbaler sveta 2010. godine, koji je od početka karijere do prošlog leta igrao za Barselone, za reprezentaciju Španije je upisao 133 utakmice i postigao 13 golova. Pred penzionisanje odlučio je u maju da promeni sredinu pristupivši katarskom klubu Al Sad. Prvenstvo Evrope biće održano naredne godine od 10. juna do 10. jula

22:35 - Barselona prva pobedila LokomotivuKošarkaši Barselone pobedili su Lokomotivu Kubanj sa 72:68 u derbiju petog kola grupe C Evrolige i timu iz Krasnodara naneli prvi poraz.Njihov duel obeležilo je mnogo preokreta, a katalonski klub je uspostavio kontrolu nad utakmicom tek u poslednjem periodu, pošto je prethodno izgledalo da bi gosti mogli da zadrže maksimalni skor posle pet kola.Barselonu je do trijumfa predvodio Ante Tomić sa 16 poena, sedam asistencija i tri ukradene lopte. Dvocifreni učinak imao je još Tomaž Satoranski sa deset poena i šest skokova, dok je Aleks Abrinjes upisao devet poena i pet skokova. U redovima gostiju, Dontej Drejper je imao 20 poena, a Malkolm Dilejni 18 poena i četiri asistencije. Barselona je zahvaljujući tom trijumfu uspela da izbije na čelo tabele sa skorom 4/1, koji ima i Lokomotiva. Preostale dve utakmice kola u grupi C igraju se u petak, a tada se sastaju Pinar Karšijaka i Zijelona Gora, odnosno Panatinaikos i Žalgiris.

Grupa C, peto koločetvrtak, 12. novembarBarselon – Lokomotiva Kubanj 72:68petak, 13. novembarPinar Karšijaka – Zijelona Gora 18.45Panatinaikos – Žalgiris 20.45 Tabela: Barselona 4/1, Lokomotiva 4/1, Žalgiris 2/2, Zijelona Gora 1/3, Karšijaka 1/3, Panatinaikos 1/3.21:40 - Zimonjić i Matkovski u lakšoj grupi u LondonuSrpski teniser Nenad Zimonjić i Marćin Matkovski iz Poljske igraće u grupi Fleming/Mekinro na završnom Mastersu u Londonu koji počinje u nedelju.Rivali srpsko-poljske kombinacije biće Žan-Žilijen Rože i Horija Tekau, Ivan Dodig i Marselo Melo, odnosno Pjer-Ig Erber i Nikola Mau.U drugoj grupi, koja nosi naziv Eš/Smit, naći će se braća Bob i Majk Brajan, Džejmi Mari i Džon Pirs, Simone Boleli i Fabio Fonjini, odnosno Rohan Bopana i Florijan Mergea.

20:52 - Pirej slavi Heketa, bitna pobeda LimožaKošarkaši Olimpijakosa pobedili su Anadolu Efes sa 91:87 u jednoj od dve utakmice petog kola grupe B Evrolige koja je odigrana u četvrtak.U drugoj utakmici kola, Limož je došao do veoma važne pobede u borbi za Top16 fazu savladavši Emporio Armani sa 74:65.U derbiju kola, Olimpijakos i Efes su u Istanbulu odigrali veoma zanimljivu utakmicu punu preokreta, koja je rešena tek posle produžetka.Gosti su bili bolji u prvom poluvremenu, u jednom trenutku su imali i 15 poena prednosti, ali se turski klub posle velikog odmora probudio. Izabranici Dušana Ivkovića su imali i 11 poena prednosti, ali su Pirejci imali šansu i za trijumf, ali je Di Džej Stroberi promašio šut za pobedu. Ključne poene za Olimpijakos postigao je Danijel Heket, koji je utakmicu završio sa 11 poena, sedam skokova i pet asistencija. Najbolji u pobedničkom timu bio je Jorgos Printezis sa 17 poena i četiri skoka, dok je Otelo Hanter dodao 15 poena. Srpski košarkaš Nikola Milutinov nije ulazio u igru. Kod Efesa, Džejson Grejndžer je upisao 26 poena, Tomas Ertel je utakmicu završio sa 12 poena i šest skokova, dok je Dario Šarić uz 11 poena imao i deset skokova. Limož je protiv Armanija došao do druge pobede u Evroligi ove sezone, a ključnu prednost francuski tim je ostvario u drugom periodu, koji je dobio sa 20:9. Nobel Bungu-Kolo posebno se istakao u redovima Limoža sa 18 poena i pet skokova, Ali Traore je upisao 15 poena i sedam skokova, dok je Hajko Šafarčik imao 14 poena i pet asistencija. Bivši košarkaš Partizana Leo Vestermen imao je šest poena, sedam asistencija i dva skoka, ali i šest izgubljenih lopti. Kod Armanija, Alesandro Đentile je utakmicu završio sa 19 poena, pet skokova i četiri ukradene lopte. Džamel Meklin je imao deset poena i pet skokova, a bivši košarkaš Crvene zvezde Čarls Dženkins pet poena i isto toliko ukradenih lopti, uz jedan skok.

Grupa B, peto koločetvrtak, 12. novembarAnadolu Efes – Olimpijakos 87:91Limož – Emporio Armani 74:65petak, 13. novembarCedevita – Laboral Kuča 20.00 Tabela: Olimpijakos 4/1, Laboral Kuča 3/1, Anadolu Efes 2/3, Limož 2/3, Cedevita 2/2, Emporio Armani 1/4.

20:05 - ATP: Prvo pregled, pa onda na terenOd početka naredne sezone, svi teniseri koji igraju na ATP turu moraće da prođu sistematske preglede da bi mogli da se nađu na terenu.Novi program bi trebalo da bude obavezan na svake dve godine i on će određivati da li su igrači spremni da igraju na profesionalnom nivou.“Kompletan sistematski pregled čak i kod mladih, zdravih sportista je dobra ideja da bismo se postarali za zdravlje i bezbednost naših tenisera”, rekao je Tod Elenbeker, koji je zadužen za lekarske usluge na ATP turu.“I kod mladih tenisera, problemi sa srcem i drugi zdravstveni mogu da se identifikuju tokom pregleda i tako mogu da se spreče ozbiljniji problemi. Sistematski pregledi su obavezni u mnogim elitnim sportovima, a fudbal je možda najbolji primer”, dodao je Elenbeker. Poslednjih godina smo više puta imali primere da su teniseri izlazili na teren, iako su ih lekari savetovali suprotno. Uz to, bilo je slučajeva da igrači nisu dovoljno spremni da bi igrali na profesionalnom nivou, a ako će sprečiti pojavu ozbiljnijih problema, mnogi stručnjaci su podržali tu ideju.

19:15 - Lebef: Murinjo je izgubio kontrolu nad igračimaBivši defanzivac Čelsija Frank Lebef smatra da je menadžer tog kluba Žoze Murinjo izgubio kontrolu nad svojim igračima. Prema mišljenju nekadašnjeg francuskog reprezentativca, posebnost Murinjovog rada je u činjenici da treća sezona obično postaje krizna. "Čini se da je Murinjo izgubio kontrolu nad svlačionicom. To znači da nije u stanju da napreduje u trećoj sezoni rada na jednom istom mestu. Tako nešto već se događalo", rekao je 47. godišnji Lebef za Radio Monte Karlo. On je dres aktuelnog šampiona Premijer lige nosio između 1996. i 2011. godine, a odigrao je 206 utakmica i postigao 24 gola. Čelsi posle 12 odigranih kola zauzima 16. mesto na tabeli i tri boda je iznad zone ispadanja.

18:32 - Rusija ne bojkotuje Rio, prihvata deo kriviceMinistar sporta Rusije Vitalij Mutko rekao je da ta zemlja neće ni u kom slučaju bojkotovati Olimpijske igre u Rio de Žaneiru naredne godine.Pored Mutka, oglasio se i predsednik Atletskog saveza Rusije Vadim Zeličenok, koji je istakao da će priznati deo krivice za sistemski doping posle optužbi koje su iznete u opširnom izveštaju Svetske antidoping agencije (WADA).“Neke stvari priznajemo, o nekima diskutujemo, neke su već ispravljene, postoji spektar, ali to nije za medije”, rekao je Zeličenok i odbio da dalje komentariše. Očekuje se da će Međunarodna atletska federacija (IAAF) u petak odlučiiti da li će suspendovati Rusiju sa takmičenja zbog doping skandala. Ako Rusija bude suspendovana, njen atletski tim neće moći da nastupa u Riju sledeće godine. WADA je u ponedeljak objavila izveštaj u kojem se navodi da su ruski atletičari i funkcioneri umešani u široko korišćenje dopinga, ometanje doping testova i zataškavanje korišćenja nedozvoljenih sredstava. U izveštaju se navodi da je Zeličenok odbio da sarađuje sa istražiteljima. Mutko je rekao da Rusija neće bojkotovati Igre čak i da olimpijski tim bude suspendovan. “Rusija je protiv bojkota. Rusija je protiv političkog mešanja u sport. Razumite da je Rusija pouzdani partner međunarodnog olimpijskog pokreta”, rekao je Mutko. Ministar je apelovao na vlasti da se ruskim atletičarima dozvoli da se takmiče, navodeći da bi opšta suspenzija nepravedno kaznila čiste sportiste. “Prvo i osnovno, to bi bilo bolno za one sportiste koji mogu da se takmiče i kojima je čista savest. A drugo, suspenzija celog tima bi bila protiv pravilnika WADA. Komisija piše sama o sebi u tom izveštaju. Glavna stvar je zaštiti čiste sportiste”, rekao je Mutko.

17:50 - Blater pušten iz bolniceSuspendovani predsednik Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Sep Blater napustio je bolnicu u Švajcarskoj. On je prošlog petka primljen u bolnicu zbog stresa, dok su pojedini mediji u utorak preneli informaciju da je dugogodišnji predsednik FIFA doživeo "manji nervni slom". "Morao je da ostane u bolnici nekoliko dana, a sada je kod kuće. Veoma je srećan, odmaraće se do početka sledeće nedelje i onda će se vratiti na posao", rekao je njegov portparol Klaus Stelker. Blater je u oktobru suspendovan na 90 dana zbog optužbi za korupciju.

17:00 - Promenjen termin meča Radnički - ZvezdaFudbaleri Radničkog iz Niša dočekaće Crvenu zvezdu u nedelju 22. novembra, pošto je došlo do promene termina."Zbog usklađivanja sa programskom šemom TV Arene, koja ima eksluzivno pravo svih TV prenosa Superlige Srbije, došlo je do promene termina odigravanja fudbalske utakmice Radnički Niš – Crvena zvezda. Umesto od 13.00 časova u subotu 21. novembra, novi termin odigravanja utakmice je nedelja 22. novembra od 17.00", saopštio je niški Radnički. Zvezda je lider šampionata sa 47 bodova, dok je niški Radnički četvrti na tabeli sa 28 bodova.

16:20 - De Hea: Ostanak u Junajtedu? Najbolja stvar koju sam uradioGolman Mančester Junajteda David de Hea izjavio je da je napokon srećan nakon turbulentnog početka sezone i ostanka u klubu, uprkos skoro završenom transferu u Real Madrid. De Hea je u finišu letnjeg prelaznog roka bio na korak od prelaska na Santijago Bernabeu, ali je zbog problema sa papirima ostao u Junajtedu i potom potpisao novi četvorogodišnji ugovor. "U trenutku kada sam produžio ugovor osećao sam da je to najbolja stvar koju sam mogao da uradim. Sada sam srećan u jednom od najvećih klubova na svetu i osećam veliku podršku navijača. Niko me nije izneverio, to su prosto stvari koje se dešavaju. Bilo je teških trenutaka ali oni će mi pomoći da se razvijem", rekao je 25-godišnji čuvar mreže za ESPN. De Hea je tokom karijere nastupao i za Atletiko Madrid, pre nego što je 2011. godine došao u klub iz Mančestera. Za Mančester Junajted do sada je čuvao mrežu na 185 nastupa i osvojio jednu titulu šampiona Engleske i dva Komjuniti Šilda.

15:40 - Bosingva raskinuo ugovor sa TrabzonomPortugalski fudbaler Žoze Bosingva raskinuo je danas ugovor sa turskim Trabzonom sedam meseci pre isteka ugovora. Iskusni desni bek (33) napušta Trabzon jer "klub nije ispoštovao određene finansijske sporazume iz ugovora". Bosingva ove sezone nije odigrao nijedan meč za turski tim, ali će sada imati izbor da pronađe novu sredinu kao slobodan igrač. On je dve godine nastupao za Trabzon, a prethodno je bio član Kvins Park Rendžersa, Ccelsija, Porta i Boaviste. Bosingva je dva puta, u dresu Porta i Ccelsija, osvajao Ligu šampiona, ali i nacionalne šampionate sa istim timovima. 15:00 - Hamilton imao saobraćajni udesTrostruki šampion F1 Luis Hamilton učestvovao je u manjoj saobraćajnoj nesreći u Monaku. Britanac je udario u parkirano vozilo, ali niko nije povređen. Vozač Mercedesa je odložio let za Brazil gde ga očekuje poslednja trka sezone na Interlagosu, zbog temperature. "Pre svega, to se nikoga ne tiče. Postoje ljudi koji poznaju moju situaciju i pokušaće da iskoriste je kako bi lako zaradili novac. Niko nije povređen, što je najvažnije. Moram preuzeti odgovornost za svoje akcije, greške se dešavaju, ali bitno je učiti na njima", rekao je Hamilton.14:20 - Bivši golman Sanderlenda Fulop preminuo u 32. godiniBivši golman Sanderlenda Mađar Marton Fulop preminuo je posle teške bolesti u 32. godini. Fulop je pre dve godine operisan nakon što mu je dijagnostikovan rak na ruci. On je tokom karijere branio za mađarske MTK i Šiofok, zatim Koventri, Lester, Mančester Siti, Ipsvič, Vest Bromvič i grčki Asteras. Za reprezentaciju Mađarske zabeležio je 24 nastupa.13:48 - Platini i dalje želi na čelo FIFA

Suspendovani predsednik UEFA Mišel Platini iznenađen je jer njegova žalba na kaznu FIFA ide sporim tokom, ali i dalje ima ambicije da postane prvi čovek najveće svetske fudbalske organizacije. FIFA nije razmatrala kandidaturu predsednika Platinija sve dok mu ne istekne suspenzija zbog sumnjive isplate od dva miliona švajcarskih franaka iz 2011. godine. Francuz je 10. oktobra podneo žalbu FIFA na tromesečnu suspenziju, ali agencija AFP tvrdi da će njegov slučaj biti poznat najranije početkom 2016. godine. "Čudi sporost slučaja, za razliku od odluke da se privremeno suspenduje. Platini je i dalje želi mesto predsednika FIFA", saopštio je Platinijev advokat.13:30 - Matijašević: Cilj je da do pauze ostanemo među četiri najbolje ekipeSportski direktor Čukaričkog Vladimir Matijašević rekao je da je cilj tog fudbalskog kluba da do pauze u Super ligi Srbije ostane među četiri najbolje ekipe i osvoji što veći broj bodova. "Do pauze je ostalo još pet prvenstvenih utakmica. Cilj je da ostanemo u prve četiri ekipe i da steknemo što veću bodovnu zalihu pred prolećni deo šampionata", rekao je Matijašević. Čukarički je posle 17 odigranih kola treći na tabeli Super lige Srbije sa 29 bodova. "Mogu da budem zadovoljan, u dobrom smo ritmu. U ovakvoj fudbalskoj sredini, gde su ekipe približnog kvaliteta, nije jednostavno biti u seriji od sedam utakmica bez poraza. Ipak, poslednji meč protiv Rada opomena je da imamo i određenih slabosti koje moramo da umanjimo. Na tome će se sigurno raditi u narednom periodu", rekao je Matijašević. Posle reprezentativne pauze, ekipa s Banovog brda dočekuje Borac.

13:15 - Srbiju na EP u malim bazenima predstavlja sedam plivačaPlivački savez Srbije saopštio je da će Srbiju na predstojećem Evropskom prvenstvu u malim bazenima predstavljati sedam takmičara. Srbiju će na šampionatu Evrope predstavljati Ivan Lenđer, Boris Stojanović, Petar Petrović, Vuk Čelić, Anja Crevar, Stefan Šorak i Uroš Nikolić. Konačan spisak disciplina koje će selektovani plivači plivati na takmičenju biće poznat nakon završenog roka 22. novembra, navodi se u saopštenju PSS. Evropsko prvenstvo u malim bazenima, 18. po redu, održaće se u Netanji, u Izraelu, od 2. do 6. decembra 2015. godine.

13:00 - Inijesta: Hoću još trofeja i da završim karijeru u BarseloniKapiten Barselone Andres Inijesta izjavio je da bi voleo da završi karijeru u klubu u kojem je ponikao i postao jedan od najboljih vezista današnjice. "Oduševljen sam što igram za Barselonu. San mi je da prestanem da igram fudbal u dresu Barselone i nadam se da će se to dogoditi. Iskreno verujem da ću do kraja karijere nastaviti da osvajam trofeje, što je od velike važnosti za Barselonu", rekao je Inijesta. Inijesta je sa 12 godina došao u podmladak Barselone, čuvenu La Masiju, a nastupao samo za klub sa Nou Kampa. Ovaj 31-godišnji fudbaler je za prvi tim Katalonaca odigrao 560 utakmica i dao 53 gola, ali i postao jedan od najtrofenijih igrača u istoriji pošto je osvojio sedam titula Primere, četiri Lige šampiona, tri Kupa kralja, šest Superkupova Španije, tri UEFA Superkupa i dva Svetska klupska prvenstva.

12:50 - Morata: Juventusu nedostaju Pirlo i LjorenteFudbalski reprezentativac Španije Alvaro Morata rekao je da Juventusu nedostaju Andrea Pirlo i Fernando Ljorente i da je to razlog loših partija šampiona Italije na početku sezone. Pirlo je ovog leta prešao u Njujork Siti, dok je Ljorente potpisao za Sevilju. "Situacija je komplikovana, posebno zbog povreda i činjenice da ne igram najbolje što mogu. Ekipi nedostaju Pirlo i Ljorente, posebno meni Fernando, jer bez njega ne bih imao tako dobru prošlu sezonu. Pirlo je igrač koji iz slobodnih udaraca može ekipi da donese 10 ili 15 bodova više", rekao je Morata. Za razliku od prošle sezone kada je postigao 15 golova, Morata je ove samo tri puta uspeo da upiše u listu strelaca.

12:40 - Boateng: Želimo da Gvardiola ostaneFudbaler Bajerna iz Minhena Žerom Boateng rekao je da cela ekipa želi da Pep Gvardiola ostane na klupi šampiona Nemačke. Gvardioli ugovor sa Bajernom ističe na kraju sezone, a razgovori španskog trenera i uprave kluba o produžetku saradnje još nisu počeli. Takođe, mediji spekulišu da su za Gvardiolu zainteresovani Čelsi i Mančester siti. Na pitanje nemačkih novinara da li igrači žele da Gvardiola ostane u Bajernu, Boateng je kratko rekao: "Definitivno. Svi u timu to želimo". Gvardiola je u Bajern došao 2013. godine iz Barselone. 12:33 - Fabregas: Čelsi neće da otpusti MurinjaFudbaler Čelsija Sesk Fabregas rekao je da ne veruje da će Žoze Murinjo dobiti otkaz, kao i da ima veliko poverenje u tim uprkos lošim rezultatima u šampionatu. Murinjo se našao na udaru kritika posle razočaravajućih igara aktuelnog šampiona, koji je u Premijer ligi već pretrpeo sedam poraza i trenutno zauzima 16. poziciju sa 11 osvojenih bodova. "Ne verujem da će Čelsi otpustiti Murinja. Očigledno je da rezultati nisu tako dobri kao što smo želeli, ali naš nivo igre nije toliko loš kao što rezultati pokazuju. Verujem u ovaj tim i siguran sam da ćemo biti u stanju da popravimo stvari. Imam veliko poverenje u tim", rekao je Fabregas.12:28 - Sterling ne žali za odlaskom iz LiverpulaFudbaler Mančester Sitija Rahim Sterling rekao je da prelazak iz Liverpula nije bila greška i da ne žali zbog svoje odluke. "Mislim da prelazak u Mančester Siti u to vreme bio pravi za mene i moje srce je reklo šta bi trebalo da uradim. To je ono što sam uradio i ne žalim zbog svoje odluke. Liverpul i Siti su dva velika kluba i srećan sam što sam u Mančesteru. Želim da nastavim da se razvijam i osvojim što više trofeja", rekao je 20-godišnji engleski fudbaler. Sterling je ovog leta prešao došao u Mančester za 49 miliona funti, a za "građane" je na 10 nastupa u Premijer ligi upisao četiri pogotka i dve astistencije. Ekipa Manuela Pelegrinija trenutno zauzima prvu poziciju u šampionatu sa 26 bodova, koliko ima i drugoplasirani Arsenal, ali klub iz Mančestera ima bolju gol razliku.12:05 - Abramovič priprema ponudu za RonaldaVlasnik fudbalskog kluba Čelsi Roman Abramovič spreman je da ponudi i više od 100 miliona evra za trasfer ugrača Real Madrida Kristijana Ronalda. AS navodi da Abramović želi da vrati Ronalda u Premijer ligu, tako što će Realu poslati ponudu koju taj španski klub neće moći da odbije. Vlasnik Čelsija je, navodno, spreman da ponudu za Ronalda podigne i na više od 100 miliona evra tako što će prodati Edena Azara, Oskara ili Nemanju Matića.

11:40 - Vidić se oporavlja, počeo lagano da trenira sa ekipomFudbaler Intera Nemanja Vidić uspešno se oporavlja od povrede leđa i već je počeo polako da trenira sa ekipom. Srpski defanzivac priključio se manjoj grupi saigrača na treningu Intera koji nisu pozvani za reprezentativne akcije, ali se njegov povratak na teren ne očekuje pre januara. Vidić je u avgustu posle velikih bolova u leđima morao da ode na operaciju, posle čega igrač i klub ne žele da žure sa oporavkom. Italijanski mediji pišu da je pitanje da li će Vidić uopšte zaigrati za Inter jer se spominje raskid ugovora i njegov povratak u Englesku, gde je sa velikim uspehom igrao za Mančester Junajted.11:25 - Sivić: Spremni dočekujemo ItalijuSelektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije Tomislav Sivić rekao je da će njegov tim ići na pobedu protiv Italije, iako su Azuri glavni favoriti za osvajanje prvog mesta u grupi dva kvalifikacija za prvenstvo Evrope. "Uradili smo dobru analizu načina igre italijanske reprezentacije i sada je sve na momcima. U ekipi vlada dobro raspoloženje, igrači su motivisani i zdravi da protiv Italije potvrde ono što su učinili protiv Litvanije i Andore", rekao je Sivić. Srpski selektor istakao je da on i njegovi saradnici imaju jasnu viziju kako bi ekipa trebalo da se suprostavi Italijanima na stadionu "Karađorđe" u Novom Sadu. "Radili smo na taktičkim detaljima, koji su bili inspirisani načinom igre Italije. Fudbalere smo do detalja upoznali sa onim što ih sutra čeka na Karađorđu. Spremno dočekujemo Italiju. Jedino je neizvesno učešće Miloša Pantovića, koji vuče povredu. Naš medicinski tim, međutim, radi na njegovom oporavku, pa se nadamo da će i on biti u kombinaciji", rekao je Sivić.

11:11 - FIFA potvrdila pet kandidatura za predsednika, Platini na čekanjuIzborna komisija Svetske fudbalske federacije (Fifa) potvrdila je pet kandidatura za predsednika te organizacije. Uslove za kandidaturu za predsednika Fife ispunili su: jordanski princ Ali bin el Husein, Žerom Šampanj, Đani Infantino, šeik Salman bin Ebrahim el Kalifa i Tokio Seksvejl. Kandidatura predsednika Fudbalskog saveza Liberije Muse Bilitija nije prihvaćena nakon, kako se navodi, provere integriteta. Biliti ima pravo žalbe Sudu za sportsku arbitražu u Lozani. Za prvog čoveka Fife kandidovao se i predsednik Uefe Mišel Platini, ali njegova kandidatura neće biti razmatrana pre isteka suspenzije. Izbori za predsednika Fife biće održan 26. februara 2016. godine. Pobednik tih izbora zameniće Sepa Blatera koji će posle 18 godina napustiti predsedničku funkciju.10:56 - Anćeloti: Nisam dobio ponudu LiverpulaLegendarni italijanski trener Karlo Anćeloti rekao je da nije imao ponudu da zameni Brendona Rodžersa na klupi Liverpula, ali da ima veliku želji da se vrati u Premijer ligu. Anćeloti je navodno bio blizu preuzimanja Liverpula, pre nego što je za menadžera izabran Jirgen Klop, ali je 56-godišnji stručnjak demantovao takve tvrdnje. "Voleo bih da ponovo treniram klub iz Engleske. Još uvek imam kuću u Londonu i želeo bih da treniram tim koji je konkurentan u Engleskoj i Evropi. Liverpul je dobra ekipa sa nekoliko sjajnih mladih igrača, ako pronađu novog vođu, kakav je bio Stiven Džerard, mogu da budu konkuretni, ali nisam pregovarao sa njima", rekao je Anćeloti i naglasio da je Liverpul dolaskom Klopa napravio odličan posao. 10:40 - Kjelini: Ne vidim Pirla u InteruFudbaler Juventusa Đorđo Kjelini ne veruje da će njegov bivši saigrač Andrea Pirlo zaigrati za Inter u nastavku sezone. Pirlo je trenutno slobodan do marta, jer je njegov Njujork Siti završio sezonu u MLS, a nova počinje tek na proleće. "Siguran sam da će se Pirlo vratiti u reprezentaciju, biće nam potreban pre ili kasnije, ali ga ne vidim u Interu", rekao je Kjelini.

10:20 - Durent pauzira 10 danaKošarkaš Oklahome Kevin Durent odsustvovaće sa parketa sedam do deset dana zbog istegnuća tetive leve noge, potvrdio je američki klub. Durent je povredu zaradio u drugoj četvrtine utakmice protiv Vašingtona, koju nje njegov tim dobio sa 125:101. On je odigrao samo 27 utakmica prošle sezone zbog tri operacije na levom stopalu. Ove sezone na osam utakmica u NBA ligi beležio je prosečno 28.1 poen, 7.3 skoka i tri asistencije za 34,7 minuta provedenih na parketu. Oklahoma će u narednih 10 dana odigrati šest mečeva protiv Filadelfije, Bostona, Memfisa, Nju Orleansa, Njujorka i Dalasa.10:00 - Čendler propušta ostatak sezoneKošarkaš Denvera Vilson Čendler propustiće ostatak sezone zbog operacije desnog kuka, saopštili su Nagetsi. Čendler se povredio na pripremnim utakmicama i nije zabeležio nijedan nastup od početka NBA lige. "Veoma sam razočaram. Naporno sam trenirao preko leta kako bih postao bolji igrač. Čitav taj period posvetio sam individualnom radu i očekivao sam da će ovo biti moja godina. Hteo sam da pomognem timu da pobeđuje, ovo je u najmanju ruku frustirajuće i razočaravajuće", rekao je 28-godišnji krilni košarkaš. On je u Denver došao 2011. godine kao deo transfera Karmela Entonija u Njujork. Ovog leta produžio je ugovor sa Nagtesima do 2019. vredan 46 miliona dolara.09:30 - Voriorsi nastavili niz, Jokić dobar, Marjanovic ni na klupiKošarkaši Golden Stejta izjednačili su najbolji start u istoriji kluba, pošto su prethodne noći u NBA ligi pobedili Memfis sa 100:84. Voriorse je do devetog uzastopnog trijumfa u šampionatu predvodio Stefon Kari sa 28 poena i po pet skokova, asistencija i ukradenih lopti. Srpski kosarkaš Nikola Jokić igrao je u pobedi Denvera nad Milvokijem (103:102), dok Bobana Marjanovića nije bilo u timu San Antonija, koji je na gostovanju savladao Portland - 113:101. Denver je do trijumfa došao u neizvesnoj završnici poenima Keneta Farida pet sekundi pre kraja. Jokić je za 14 minuta ubacio osam poena, pet skokova, četiri asistencije i dve ukradene lopte. Rezultati: Šarlot - Njujork 95:93 Orlando - Los Anđeles Lejkers 101:99 Filadelfija - Toronto 103:119 Boston - Indijana 91:102 Atlanta - Nju Orleans 106:98 Dalas - Los Anđeles Klipers 118:108 Hjuston - Bruklin 98:106 Memfis - Golden Stejt 84:100 Denver - Milvoki 103:102 Sakramento - Detorit 101:92 Portland - San Antonio 101:113.

09:11 - Putin: Neko mora da odgovaraPredsednik Rusije Vladimir Putin naredio je istragu u vezi sa optužbama za sistematski doping atletičara iz ove zemlje. Međunarodna atletska federacija (IAAF) je navela da će razmotriti zahtev WADA za suspenziju ruskih takmičara sa Olimpijskih igara 2016, a predsednik organizacije IAAF Sebastijan Kou zatražio od Rusa objašnjenje. Predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Tomas Bah je istakao da njegova organizacija nema autoritet za takav vid akcije, te da je sve na IAAF. Rusi su istakli da će se, ukoliko bude potrebno, obratiti i Sudu za arbitražu u sportu u Lozani, kako bi dokazali nevinost.08:45 - Šampanj: Nije kasno oduzeti Kataru MundijalKandidat za predsednika FIFA Žerom Šampanj poručio je da nije prekasno da se izabere nova zemlja domaćin prvenstva sveta 2022. godine umesto Katara. Šampanj je rekao da će insistirati na organizaciji novih izbora za domaćina tog šampionata ako postane predsednik FIFA. "Ukoliko prevara i korupcija prilikom izbora Katara budu potvrdjene i dokazane možemo da održimo nove izbore", kazao je bivši zvaničnik FIFA. Šampanj je među sedmoricom kandidata za predsednika FIFA na izborima koji su zakazani za 26. februar naredne godine u Cirihu.

08:20 - Klop dobija 170 miliona evra za pojačanja?Menadžer Liverpula Jirgen Klop dobiće od uprave kluba značajnu sumu novca za jačanje ekipe po svom nahođenju. Rukovodstvo "crvenih" spremno je da izdvoji 170 miliona evra za angažovanje novih igrača. Nemačkom stručnjaku, međutim, u sledećoj sezoni biće postavljen cilj - osvajanje Premijer lige ili Lige šampiona. Ranije je objavljena informacija da je Klop zainteresovan za Mark-Andrea ter Stegena, Telja, Roberta Levandovskog, Pjera-Emerika Obamejanga i druge kandidate za jačanje napadačke linije i poziciju golmana. Klop je preuzeo Liverpul početkom prošlog meseca nakon otkaza Brendanu Rodžersu zbog loših rezultata, a slavni klub trenutno zauzima 10. mesto na tabeli Premijer lige sa devet bodova zaostatka za vodećima Mančester Sitijem i Arsenalom.08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE POGLEDATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track