BLOG UŽIVO Zidan: Revanš sa Volfsburgom za spas sezone
Foto: Reuters

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO Zidan: Revanš sa Volfsburgom za spas sezone

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:13 - CSKA pobedio Olimpijakos, Unikaha bolja od Fenerbahčea Košarkaši CSKA iz Moskve pobedili su večeras u Atini Olimpijakos sa 99:96 (33:25, 17:20, 14:24, 35:27), u utakmici poslednjeg, 14. kola Grupe F u Top 16 fazi Evrolige. Ruski tim je do pobede predvodio Nando De Kolo sa 20 poena, srpski reprezentativac Miloš Teodosić postigao je 13, koliko je dodao i Aron Džonson. Vitalij Fridzon postigao je 11 poena, a Nikita Kurbanov 11 poena i šest skokova. U ekipi iz Atine najefikasniji je bio Met Lodžeski sa 18 poena, a Vasilis Spanulis postigao je 17 uz sedam asistencija. CSKA je takmičenje u Top 16 fazi završio sa 10 pobeda i četiri poraza i u četvrtfinalu će igrati protiv Crvene zvezde. Prva utakmica igraće se 12. aprila od 19 časova u Moskvi. Olimpijakos je učešće završio skorom od šest pobeda i osam poraza. U drugoj utakmici u Grupi E Unikaha je na svom terenu pobedila Fenerbahče sa 71:67 (23:20, 16:8, 19:20, 13:19).

22:34 - Herta i Hanover odigrali nerešenoFudbaleri Herte i Hanovera odigrali su večeras u Berlinu nerešeno 2:2, u prvoj utakmici 29. kola Bundeslige. Herta je povela u trećem minutu golom Vedada Ibiševića, a izjednačio je Artur Sobijeh u 18. minutu. Vodjstvo Hanoveru doneo je Manuel Šmidbah u 58. a konačan rezultat postavio je Salomon Kalu u 72. minutu. Berlinski tim se učvrstio na trećem mestu na tabeli sa 49 bodova, a Hanover je poslednji sa 18 bodova. Ostale utakmice 29. kola igraće se za vikend.

21:23 - Darušafaka pobedila LokomotivuKošarkaši Darušafake pobedili su večeras na svom terenu u Istanbulu Lokomotivu Kubanj sa 87:86 (20:23, 18:24, 26:19, 23:20), u utakmici poslednjeg 14. kola Grupe E u Top 16 fazi Evrolige. Luk Harangodi bio je najefikasniji u turskom timu sa 15 poena i sedam skokova, Redži Reding postigao je 12 poena, a poen manje i šest asistencija dodao je Skoti Vilbekin. U ekipi Lokomotive Kris Singlton i Viktor Klaver postigli su po 12 poena, a Malkolm Dilejni i Andrej Zubkov po 11. Lokomotiva se plasirala u četvrtfinale Evrolige sa devet pobeda i pet poraza. Ruski tim će 13. aprila na svom terenu igrati protiv Barselone u prvoj četvrtfinalnoj utakmici. Darušafaka je takmičenje u Top 16 fazi završila skorom od pet pobeda i devet poraza.

20:48 - Odbojkaši Vojvodine na pobedu od finala plej-ofaOdbojkaši Vojvodine poveli su u polufinalnoj seriji plej-ofa sa 2:0 protiv Novog Pazara, pošto su večeras u Novom Sadu pobedili sa 3:0 u setovima (25:17, 26:24, 25:20). Vojvodina je u prvoj utakmici polufinala, takodje na svom terenu, pobedila Novi Pazar sa 3:1. Polufinalna serija igra se na tri pobede. Treći meč igraće se 12. aprila u Novom Pazaru, koji će, bude li potrebno, tri dana kasnije biti domaćin četvrtog duela. Termin za eventualnu "majstoricu" u Novom Sadu je 17. april. U drugom polufinalu, Crvena zvezda je dobila prvu utakmicu protiv Partizana sa 3:1, a drugi meč na programu je sutra od 20 časova u Sportskom centru Voždovac na Banjici. Titulu prvaka Srbije brane odbojkaši Crvene zvezde.

20:12 - Zidan: Revanš za Volfsburgom za spas sezoneTrener fudbalera Real Madrida Zinedin Zidan izjavio je danas da njegova ekipa može da spasi sezonu ako nadoknadi zaostatak od dva gola u revanšu četvrtfinala Lige šampiona protiv Volfsburga. Real je u sredu u Nemačkoj izgubio od Volfsburga sa 0:2 u prvoj utakmici četvrtfinala Lige šampiona. Revanš utakmica biće odigrana u utorak na Santjago Bernabeu u Madridu. "Kraljevski" klub zauzima treće mesto na tabeli španskog prvenstva sa sedam bodova zaostatka za Barselonom, sedam kola pre kraja, a izbačen je iz Kupa pošto je u tim uvrstio igrača koji nije imao pravo nastupa, pa mu je jedina šansa za trofej da osvoji Ligu šampiona. Real će u subotu igrati protiv Eibara u prvenstvu, a Zidan je rekao da ne očekuje kritike navijača. "Ne mislim da će nas navijači loše dočekati. Znamo da ćemo u utorak igrati za sezonu i za naše navijače. Volim izazove, a vole i naši navijači", rekao je Zidan, preneo je AS. Zidan je u januaru na klupi Reala zamenio Rafaela Benitesa. "Trener u svakoj utakmici 'igra' za svoju budućnost, znam koliki je pritisak u ovom klubu. Ali, ne razmišljam o tome, ohrabren sam svakodnevnim poslom koji obavljam. Uvek sam pozitivan. Ako izgubimo u utorak, to je deo fudbala. Ja sam odgovoran za ovaj projekat i videćemo kako će biti na kraju sezone", rekao je bivši francuski reprezentativac. Za utakmicu protiv Eibara Zidan neće moći da računa na povredjene Rafaela Varana i Karima Benzeme, a odlučio je da odmori golmana Kejlora Navasa i veznog igrača Luku Modrića, kako bi spremniji dočekali revanš sa Volfsburgom. Real je u prošlom kolu pobedio Barselonu sa 2:1 u "el klasiku". "Moramo da pazimo da ne gubimo bodove. Ne mogu da kažem da li ćemo osvojiti titulu. Najbolji način je da verujemo u pobedu", naveo je Zidan.

19:18 - Henderson završio sezonu zbog povrede kolenaKapiten fudbalera Liverpula Džordan Henderson propustiće ostatak sezone zbog povrede kolena, zbog koje bi mogao da propusti i Evropsko prvenstvo u Francuskoj. Henderson se povredio u prvom poluvremenu sinoćnje utakmice četvrtfinala Lige Evropa protiv Borusije iz Dortmunda (1:1). On je oštetio ligamente levog kolena i pauziraće izmedju šest i osam nedelja, ali operacija nije potrebna, saopštio je danas Liverpul. Selektor reprezentacije Engleske Roj Hodžson će 12. maja saopštiti spisak igrača za Evropsko prvenstvo u Francuskoj ovog leta i očekivalo se da će Henderson biti pozvan. Henderson je počeo šest od 10 utakmica u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, kao i prijateljsku protiv Nemačke prošlog meseca. Engleska će na Evropskom prvenstvu, od 10. juna do 10. jula igrati u grupi sa Rusijom, Velsom i Slovačkom.

18:38 - I Barsa prodaje igrača Kinezima?Turski fudbaler Arda Turan došao je u Barselonu prošlog leta, ali je registrovan tek u januaru, jer je katalonski klub imao zabranu dovođenja novih igrača. Od tada nije oduševio trenera Luisa Enrikea, a ni Turan nije zadovoljan statusom u ekipi. Zato se raziđu možda već na leto. Katalonski "Sport" tvrdi da jedan kineski klub nudi 44 miliona evra za Ardu Turana, što je deset miliona više nego što ga je Barsa platila madridskom Atletiku.

17:42 - Dibala ne igra protiv MilanaPaulo Dibala neće igrati protiv Milana u derbiju 32. kola Serije A. To je potvrdio trener Juventusa Masimilijano Alegri na konferenciji za medije i dodao da mladi Argentinac trenira sa timom, ali da je još rano da zaigra. Dibala je istegao zadnju ložu 20. marta u pobedi Stare dame nad Torinom od 4:1.

17:07 - Bilić kupuje u bivšem klubuVest Hem ima nameru da se ozbiljno pojača na leto. Jedna od želja "čekićara" je igrač Bešiktaša Goktan Tore. Podsetimo, trener Vest Hema Slaven Bilić je ranije radio upravo u Bešiktašu i dobro su mu poznati Toreovi kvaliteti. Zato je londonski klub spreman da izdvoji 30 miliona evra za ovog krilnog igrača.

16:34 - Makabi hoće BarcokasaKošarkaški klub Makabi planira veliko renoviranje tima po završetku sezone. Dolazi Soni Vims, možda i vedete Crvene zvezde Maik Cirbes i Kvinsi Miler... "Ponos Izraela" želi da promeni i trenera, a prema specijalizovanom portalu "Eurohoops", želja mu da je da Žana Tabaka nasledi Jorgos Barcokas, sadašnji strateg Lokomotive Kubanj.

15:48 - Benitez: Nadam se da ću dugo raditi u NjukasluMenadžer Njukasla Rafael Benitez planira da ostane dugo u tom klubu, čak i ukoliko ne izbori opstanak u Premijer ligi. "Nadam se da ću ostati u Njukaslu nekoliko godina. Želim i naredne sezone da vodim ovaj tim, bez obzira na okolnosti. Namera mi je da ostavim trag ovde", rekao je Benitez, a prenosi Skaj Sport. Španski fudbalski stručnjak u martu je preuzeo NJukasl, ali do sada nije uspeo da ostvari pobedu, pošto je zabeležio dva poraza i remi. Priliku za prvi trijumf od dolaska na Sente Džejms Park imaće sutra na gostovanju Sautemptonu. Fudbaleri Njukasla, čiji je član srpski napadač Aleksandar Mitrović, nalaze se na 19. mestu engleskog šampionata i šest bodova manje od Noriča, koji je u sigurnoj zoni.

15:09 - Marić: Nadam se da je vreme za prvu pobeduTrener Novog Pazara Zoran Marić izjavio danas da veruje da će njegovi fudbaleri savladati Radnik i tako upisati prvu pobedu u prolećnom delu prvenstva."Ta pobeda mogla je da se dogodi i mnogo ranije, ali nažalost nije je bilo. Zaista se nadam da ćemo uspeti da je ostvarimo protiv tima iz Surdulice, pred našom publikom", rekao je Marić. Novi Pazar će u nedelju od 16.00 dočekati Radnik u utakmici 30. kola Super lige Srbije. Domaći tim je na 13. mestu u Superligi sa 28 bodova, dok je ekipa iz Surdulice na osmoj poziciji i ima deset bodova više. "U ovom momentu, to je najvažniji meč za nas. Nismo u situaciji da pretimo, ali dešavanja u prethodnom periodu dovela su do situacije da su nam tri boda neophodna. Daćemo sve od sebe", kazao je Marić. Trener Pazaraca neće računati na Nemanju Vidića, koji je isključen na gostovanju Čukaričkom u prošlom kolu, a na istoj utakmici povredio se Dušan Pantelić. "Osim Pantelića i Vidića, ostali su u kombinciji za sastav", najavio je Marić. Novi Pazar bi u slučaju trijumfa osigurao 12. mesto uoči podele lige na dve grupe od po osam timova, što bi tom klubu u predstojećem plej-autu obezbedilo utakmicu više na domaćem terenu

14:20 - Goal: Atletiko namerava da zadrži SavićaFudbalski klub Atletiko Madrid ne namerava da na leto proda crnogorskog igrača Stefana Savića, preneo je danas portal goal.com. Savić je u Atletiko došao prošlog leta iz Fiorentine, ali je zbog povreda ove sezone odigrao samo 16 utakmica u svim takmičenjima. Španski mediji su preneli da bi nekadašnji fudbaler Partizana mogao da napusti Visente Kalderon na kraju sezone, ali goal.com navodi da je trener Dijego Simeone uverio Savića i njegovog agenta da računa na njega i da ne želi da ga izgubi. Takodje, goal.com piše i da Savić nije razmišljao o odlasku iz Atletika. Stefan Savić je karijeru počeo u Borči, odakle je prešao u Partizan, a nakon crno-belih nastupao je i za Mančester siti.

13:55 - Milanović novi predsednik Zajednice klubova SuperligePrvi čovek FK Jagodina Goran Milanović izabran je danas za novog predsednika Zajednice klubova Superlige Srbije. Milanović je imenovan na izbornoj sednici Skupštine Zajednice superligaša u Sportskom centru FŠ u Staroj Pazovi, a na tom mestu zamenio je Zorana Šćepanovića iz Vojvodine. Za potpredsednike su postavljeni prvi čovek Mladosti iz Lučana Vladimir Djorđević i Drakče Dimitrijević iz OFK Beograda. Šćepanović, koji je ranije raspisao izbore za novog predsednika, danas je dobio plaketu za veliki doprinos Zajednici.

13:30 - Sukno, Obradović i Paškvalin izbačeni iz reprezentacije HrvatskeSelektor vaterpolo reprezenacije Hrvatske Ivica Tucak suspendovao je poslednjeg dana priprema u Zagrebu trojicu reprezentativaca Sandra Sukna, Paula Obradovića i Frana Paškvalina."Zbog ponavljanog grubog kršenja discipline, koje je kulminiralo 7. aprila, potpuno neopravdanim nedolaskom na jutarnji trening, na zajednički ručak i najavljena gostovanja na radiju, HTV-u i ostalim televizijama, iz sastava hrvatske reprezentacije suspendvani su Sandro Sukno, Paulo Obradović i Fran Paškvalin", navodi se u današnjem saopštenju Vaterpolo saveza Hrvatske. Spomenuti igrači, kako prenosi Hina, u četvrtak nisu izvršili sve obaveze prema reprezentaciji, niti su za to imali "logično opravdanje", pa je nakon sastanka stručnog štaba odlučeno da se oni udalje iz reprezentacije. Spomenuti reprezentativci nisu se javljali na telefonske pozive, a niko iz stručnog štaba nije bio raspoložen za dodatne komentare, piše Hina. Hrvatska agenc ija napominje i da je teško verovati da to znači i definitivnu suspenziju Sukna, Obradovića i Paškvalina za nastup na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, jer se radi o izuzetno važnim igračima.

12:45 - Nagatomo produžio ugovor sa InteromFudbaler Intera Juta Nagatomo produžio je danas ugovor s tim klubom do 2019. godine. Inter nije objavio finansijske detalje novog ugovora, ali je juče Gazeta delo Sport objavio da će Nagatomu biti povećana plata sa 1,3 miliona evra na 1,5 miliona evra po sezoni počev od 1. jula. "Ovde se osećam kao kod kuće. Nisam želeo da odem i srećan sam što mogu da ostanem", rekao je Nagatomo. Japanski fudbaler je u Inter stigao 2011. godine iz Ćezene i do sada je za klub sa San Sira odigrao 172 utakmice u svim takmičenjima i postigao 11 golova.

12:00 - Fjuri i Kličko boksuju 9. jula u MančesteruBritanaski bokser Tajson Fjuri i Ukrajinac Vladimir Kličko posle teških pregovora usaglasili su se da se revanš održi 9. jula u Mančesteru, potvrdio je Fjurijev stric i trener Piter na svom Tviter profilu. Fjuri će imati priliku da na domaćem terenu odbrani titulu svetskog šampiona u WBA, IBF i WBO kategoriji, koju je prošlog novembra osvojio baš protiv Klička u Diseldorfu. Fjuri je tada došao i do IBF pojasa, ali ga je samo dve nedelje kasnije izgubio jer je odbio borbu sa izazivačem Vjačislavom Glazkovim.

11:20 - Kejn i Ranijeri najbolji u martuNapadač Totenhema Hari Kejn i menadžer Lestera Klaudio Ranijeri izabrani su za najbolje u martu, saopštila je Premijer liga. Kejn je sa pet golova na četiri utakmice ostavio iza sebe Gracijana Pelea (Sautempton), Rijada Mahreza i Vesa Morgana (Lester), Dimitri Pajea (Vest Hem) i Ešlija Vilijamsa (Svonsi). Njemu je ovo treći put u karijeri, a prvi put ove sezone, da dobije nagradu igrač meseca. Ranijeri je drugi put ove sezone izabran za najboljeg, nakon novembra, a ukupno četvrti put u karijeri. Lester je minulog meseca ostvario tri minimalne pobede 1:0 (Votford, Njukasl, Kristal Plas) i jedan remi 2:2 (Vest Bromvič).

10:40 - Oridi: Nema favorita u revašuFudbaler Liverpula Divok Oridi rekao je da u revanš utakmici četvrtfinala Lige Evropa izmedju njegove ekipe i Borusije iz Dortmunda nema favorita, ali je dodao da veruje da "crveni" mogu do polufinala. Liverpul i Borusija odigrali su sinoć u Dortmundu nerešeno 1:1 u prvoj utakmici četvrtfinala Lige Evropa. Ekipa s Enfilda je povela upravo golom Oridjija u 36. minutu, a konačan rezultat postavio je Mats Humels u 48. "Igrali smo kao veliki tim. Ja sam, kao napadač, imao veliku odgovornost, ali sam osetio veliku podršku svih, od trenera, saigrača do navijača. Srećan sam što sam igrao u tako važnoj utakmici, to je ono čemu teži svaki fudbaler", rekao je Oridi. "Po meni, u revanšu nema favorita. I mi i Borusija smo dobar tim. Moramo na terenu da pokažemo da smo sposobni za velike stvari. Moramo da imamo samopouzdanja i, ako damo 100 odsto, prolazimo dalje", dodao je on. Revanš utakmica će se igrati 14. aprila.

10:00 - Dečiji maraton zbog kiše odložen za 23. aprilTradicionalni Dečiji maraton, 23. po redu, koji je trebalo da se održi sutra u Beogradskom ZOO vrtu, zbog kiše odložen je za 23. april, saopštili su organizatori. "S obzirom na aktuelnu vremensku situaciju, po podacima stručnjaka iz Hidrometeorološkog Zavoda Srbije i najavljenu kišu između petka i subote, kao i mogućnost povremene kiše tokom vremena predviđenog za održavanje, gradski Sekretarijat za obrazovanje i dečiju zaštitu i Beogradski maraton kao organizatori doneli su odluku da se Dečiji maraton ne održi u predviđenom terminu, već da događaj bude pomeren za novi, odgovarajući termin", istice sa u saopštenju. Kako se navodi, bezbednost dece je apsolutni prioritet kada je u pitanju organizacija ovog značajnog i tradicionalnog događaja, pa su se time i rukovodili gradski Sekretarijat za obrazovanje i dečiju zaštitu i Beogradski maraton prilikom donošenja ove odluke. "Verujemo da će svi koji su bili uključeni u organizaciju ovog događaja uvažiti pomenute razloge i da će sa nama učestvovati u realizaciji događaja u novom terminu, na radost beogradskih mališana. Novi termin održavanja Dečijeg maratona je 23. april", zaključuju organizatori.

09:20 - Golden stejt blizu rekorda, Bobi nije igraoKošarkaši Golden stejta pobedili su prošle noći na svom terenu ekipu San Antonija sa 112:101 i tako postali drugi tim u istoriji NBA lige koji je upisao 70 trijumfa u jednoj sezoni. Voriorsi sada imaju skor od 70 pobeda i devet poraza, a da bi oborili rekord Čikago bulsa iz sezone 1995/96. od 72 trijumfa potrebno im je da slave u preostale tri utakmice regularnog dela sezone. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Stefon Kari sa 27 poena, Herison Barns je dodao 21, dok je Drajmond Drin utakmicu završio sa 18 postignutih poena. U redovima Sparsa, koji će u plej-of ući kao drugi tim Zapadne konferencije, najbolji je bio Kavaj Lenard sa 23 poena. Majami je na svom terenu slavio protiv Čikaga sa 106:98, što je Bulsima 46. pobeda u sezoni, ali i 14. uzastopna utakmica na kojoj su postigli kod kuće postigli 100 ili više poena. Dvejn Vejd je postigao 21 poen, Džo Džonson 17, a Goran Dragić 16, pa je Majami posle lošijeg prvog poluvremena stigao do devete pobede u poslednjih 10 utakmica na domaćem terenu. U poraženom timu, kome sada treba čudo da bi se plasirao u plej-of, najefikasniji je bio Džimi Batler sa 25 poena, Pau Gasol je imao učinak od 21 poena i 12 skokova, dok je Derik Rouz utakmicu završio sa 17 poena. Čikago, koji nije propustio plej-of još od sezone 2007/08, sada ima skor od 39 pobeda i 40 poraza deveti je na Istoku. Rouz još nije spreman da odustane. "Imamo još tri utakmice do kraja", rekao je Rouz. Atlanta je na svom terenu pobedila Toronto sa 95:87, uz 23 poena Džefa Tiga. Finiks je u gostima bio bolji od Hjustona sa 124:115 i tako još više udaljio tu ekipu od plasmana u plej-of.

08:40 - Klop: Mislili su da ćemo izgubiti 4:0Menadžer Liverpula Jirgen Klop zadovoljan je napustio teren nakon remija svog tima na Vestfalenu protiv Borusije Dortmund (1:1)."Siguran sam da su mnogi mislili da ćemo izgubili 2, 3 ili 4:0. U jednom trenutku imali smo Borusiju u svojim rukama, bili smo briljantni. Nismo mnogo daleko od najbolje forme, ne možemo da igramo na njihovom nivou, ali možemo da se odbranimo i postignemo gol, pa tako možemo i da pobedimo", rekao je Klop.Kolp je prokomentarisao i atmosferu na stadionu na kom je sedam godina sa velikim uspehom predvodio Milionere."Bilo je lepo. Mnogo se pričalo o ovome, a kada sam izašao na teren dobio sam aplauz poštovanja. Tako je i trebalo da bude", rekao je Klop.

Foto: Reuter
Foto: Reuter

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track