BLOG UŽIVO: Mega ispustila pobedu u Zagrebu
Foto: ABA Liga

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO: Mega ispustila pobedu u Zagrebu

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

22:02 - Mega ispustila pobedu u ZagrebuKošarkaši Mega Leksa poraženi su na gostovanju Cedeviti sa 78:68 u okviru devetog kola ABA lige.Izabranicima Dejana Milojevića to je treći poraz u regionalnom takmičenju ove sezone, dok su Zagrepčani upisali šesti trijumf.Mega je u Domu sportova bila na pragu pobede, ali kada je bilo najpotrebnije nije uspela da prelomi meč.Gosti iz Sremske Mitrovice su napravili preokret u trećoj četvrtini, posle koje su imali prednost do pet minuta pre kraja, ali je šampion Hrvatske bio koncentrisaniji u samom finišu. Najbolji u redovima Mege bio je Timoti Luvavu sa 20 poena, pet skokova i tri asistencije, dok su po deset poena dodali Predrag Samardžiski, koji je imao i sedam skokova, i Nikola Janković. Cedevitu je do trijumfa predvodio Luka Babić sa 18 poena, osam skokova i pet asistencija, dok je poen manje upisao Džejkob Pulen, uz šest asistencija. Dvocifreni učinak imali su i Marko Arapović sa 15 poena i šest skokova, odnosno Džejms Vajt sa 11 poena, pet skokova i četiri asistencije. U drugoj utakmici nedeljnog programa, Tajfun je u slovenačkom derbiju pobedio Olimpiju i došao do treće pobede. U trijumfu slovenačkog šampiona, Sandi Čebular je imao 16 poena, četiri više od Dragiše Drobnjaka, koji je upisao i šest skokova. Kod Olimpije, najbolii je bio sava Lešić sa 14 poena i pet skokova.

21:10 - Lorenco: Pobedio sam Rosija u svemuNovi šampion kraljevske klase Moto GP šampionata Horhe Lorenco rekao je da statistika dokazuje da je zaslužio titulu, a ne njegov timski kolega Valentino Rosi.Španac je trijumfom na poslednjoj trci sezone, Velikoj nagradi Valensije, došao do pete titule svetskog šampiona u karijeri, pobedivši ‘Doktora’ za pet bodova, pošto je Italijan posle starta sa poslednjeg mesta kao cilj prošao kao četvrti.“Mislim da je jasno da sam zaslužio ovu titulu. Ako pogledate statistiku u poređenju sa Rosijem, pobedili smo ga u svemu. U pobedama, pol pozicijama, najbržim krugovima, krugovima u vođstvu, najbržim vremenima na treninzima, on nas je pobedio samo u podijumima i konstantnosti. Takođe, zbog okolnosti – na trkama na kojima je padala kiša i kada sam mogao da budem prvi ili drugi, nisam mogao da ostvarim najbolji rezultat”, naglasio je Lorenco.

20:40 - Grizman golom u nadoknadi vremena doneo pobedu AtletikuFudbaleri Atletiko Madrida pobedili su na svom golom u sudijskoj nadoknadi vremena Hihon sa 1:0 u utakmici 11. kola španske Primere. Junak pobede "jorgandžija" bio je Antoan Grizman koji je gol postigao u trećem minutu sudijske nadoknade vremena pošto je loptu do njega posle dubinske lopte prosledio Dijego Godin. Atletiko Madrid posle ove pobede zauzima treće mesto sa 23 boda, četiri manje od lidera Barselone.

20:05 - Dortmund prati Bajern, Verder beži sa začeljaFudbaleri Borusije iz Dortmunda pobedili su Šalke sa 3:2 u derbiju 12. kola Bundeslige, dok je Verder sa 2:1 slavio protiv Augsburga.Dortmund je protiv Šalkea ostvario sedmu pobedu zaredom u svim takmičenjima i nastavio da prati vodeći Bajern iz Minhena, od kojeg ima pet bodova manje na drugom mestu.Šalke je, s druge strane, ostao na petoj poziciji, sa 14 bodova manje od Bavaraca.Borusija je pred 80.000 gledalaca u Dortmundu povela golom Šinđija Kagave u 30. minutu, da bi Klas Jan Hunteral doneo izjednačenje gostima samo tri minuta kasnije. Na naredni gol se čekalo samo deset minuta, a strelac je bio Matijas Ginter za vođstvo 2:1 domaćeg tima, a tim rezultatom se otišlo na odmor. Pjer Emerik Obamejang doneo je Borusiji prednost od 3:1 u drugom poluvremenu, da bi Huntelar svojim drugim golom u 71. minutu vratio Šalke u igru, ali su mreže do kraja utakmice mirovale. Verder je u Augsburgu uspeo da pobegne od opasne zone i popne se na 14. mesto tabele sa 13 bodova, dok je domaćin ostao prikovan za dno sa samo šest bodova. Junaci trijumfa tima iz Verdera bili su Klaudio Pizaro i Fin Bartels, koji su bili strelci u 58, odnosno 69. minutu. Poraz Augsburga ublažio je Paul Ferheg u nadoknadi vremena iz penala.

19:20 - Derbi Londona bez pobednikaFudbaleri Arsenala i Totenhema odigrali su nerešeno 1:1, u derbiju 12. kola engleske Premijer lige. Tim Arsena Vengera propustio je odličnu priliku da se osamostali na prvom mestu na tabeli, pa sada ima 26 bodova, isto koliko i Mančester siti koji nije pobedio Aston Vilu u nedelju.Sa druge strane, ekipa Totenhema je na deobi pete pozicije sa 21 bodom. Gosti su bolje otvorili meč na Emiratima, a u 32. minutu Hari Kejn je iskoristio sjajno dodavanje Rouza i rutinski savladao Čeha za 1:0. Totenhem je bio u potpunosti izjednačen, ako ne i bolji rival u prvih 45 minuta, ali se u nastavku sve promenilo. Arsenal je krenuo ofanzivno, ređali su se napadi domače ekipe i bilo je samo pitanje vremena kada će Ljoris kapitulirati. To se dogodilo u 77. minutu, a gol je postigao Kiran Gibs koji je samo nekoliko minuta pre toga ušao na teren. Ezil ga je sjajno proigrao, Ljoris nije uspeo da interveniše i Arsenal je izjednačio. U finišu utakmice domaćin je imao nekoliko odličnih šansi da stigne i do sva tri boda, ali Totenhem je uspeo da se odbrani i osvoji važan bod.

18:50 - Ajaks osvojio bod u Roterdamu i zadržao čelo EredivizijeFudbaleri Ajaksa iz Amsterdama odigrali su u gostima 1:1 sa Fejenordom u 12. kolu Eredivizije i tako zadržali prvo mesto na tabeli takmičenja.Ajaks je do boda došao šutem Dejvija Klasena u 59. minutu i tako ostao prvi na tabeli sa 29 bodova. Branilac titule PSV Ajndhoven pobedio je danas Utreht sa 3:1 i tako izbio na drugo mesto tabele sa 27 bodova, jednim više od trećeplasiranog Fejenorda. Tim iz Roterdama poveo je u današnjem "De klasikeru" u 38. minutu, kada je Dirk Kujt dodao loptu Svenu van Beku, koji je iz blizine postigao vodeći gol. Ovo je bio drugi veliki derbi "večitih" holandskih rivala u poslednje dve nedelje, a prošli put su se sastali u kupu, kada je pobedio Fejenord autogolom u nadoknadi vremena.

18:01 - Volters u Stouku do 2018.Fudbaler Stouka Džonatan Volters produžio je ugovor sa premijerligaškim klubom do 2018. godine, potvrđeno je na zvaničnom sajtu kluba. Irski napadač je tokom karijere nastupao za Blekburn, Bolton, Hal Siti, Barnsli, Čester, Ipsvič, dok je član Stouka od 2010. godine.Jedan od najboljih igrača Stouka je za klub sa Britanija stadiona upisao 224 nastupa i 54 puta se upisao u listu strelaca.Volters je prošao mladje reprezentativne selekcije pre nego što je zvanični debi u A timu Irske reprezentacije upisao 2010. godine, u prijateljskoj utakmici protiv Norveške. Do sada je dres reprezetancije nosio u 37 nastupa i postigao je osam golova.

17:18 - Milanović: Rad gubi kako god da igra, treba nam napadačTrener fudbalera Rada Milan Milanović rekao je danas da njegovi igrači gube bez obzira kako igraju i kazao je da ekipi treba kvalitetno pojačanje u napadu."Kako god da igramo, mi izgubimo. Bez obzira da li smo loši ili dobri, kao danas. Mislim da smo dobro odigrali prvo poluvreme, ali pokazujemo slabosti i primamo gol iz kornera u 45. minutu, na samom kraju poluvremena", rekao je Milanović agenciji Beta. Rad je danas izgubio kod kuće od Čukaričkog 0:1, što mu je bio šesti uzastopni poraz, ali i četvrti uzastopni prvenstveni meč bez postignutog gola. "Moraće da se pojača konkurencija, moraćemo da dovedemo kvalitetnog napadača. Mi imamo igru, sasvim to korektno izgleda, ali ne možemo da postignemo gol. Igramo sa lažnom 'devetkom'. 'Imali' smo danas Čukarički u prvih 15 minuta, ali nismo uspeli da damo gol i preuzmemo utakmicu", rekao je Milanović. "Pored svih ovih muka i očaja koji se javlja kod nas usled poraza, bilo je i svetlih tačaka, a to su mladi igrači. Nikola Maraš, Bodan Mladenović, Đorđe Denić...to su igrači koji pokazuju potencijal i oni će predstavljati pravu snagu ovog kluba kada osnaže", rekao je Milanović.

16:58 - Aston Vila i Siti odigrali bez golovaFudbaleri Aston Vile i Mančester Sitija remizirali su 0:0 u utakmici 12. kola engleske Premijer lige. U prvom poluvremenu nije bilo puno šansi, a jedinu pravu imao je srpski fudbaler Aleksandar Kolarov, ali je golman domaćih Bred Guzan dobro intervenisao. Mančester Siti je već u 25. minutu ostao bez jedinog pravog napadača, pošto je zbog povrede teren napustio Vilfred Boni, a Hesus Navas zauzeo njegovo mesto. Aston Vila odbila je sve napade lidera Premijer lige, Sterling je imao dobru priliku, a u 92. minutu Fernando je pogodio prečku. Domaći su osvojili veliki bod, tek peti u prvenstvu, dok je Mančester Siti zadržao prvo mesto na tabeli, za sada jer Arsenal ima šansu da ih prestigne ukoliko pobedi Totenhem. Rezultati: Aston Vila - Mančester Siti 0:0 Večeras: Arsenal - Liverpul (17) Liverpul - Kristal Palas (17) Juče odigrano: Lester - Votford 2:1 Mančester Junajted - VBA 2:0 Norič - Svonsi 1:0 Sanderlend - Sautempton 0:1 Vest Hem - Everton 1:1 Bornmut - Njukasl 0:1 Tabela: Mančester Siti 26, Arsenal i Lester po 25 bodova, Mančester Junajted 24, Vesthem 21, Totenhem i Sautempton po 20, Everton i Liverpul po 17..

16:38 - Manćini: Naš cilj je treće mesto, Skudeto je pitanje za Romu i NapoliTrener Intera Roberto Manćini pohvalio je svoje fudbalere na igri kojom su danas pobedili Torino u gostima, i istakao je da njegova ekipa nije kandidat za titulu."Ovako treba da se igra da bi se pobedio Torino. Oni su težak protivnik i da nismo dali gol, bilo bi kao prošle godine na San Siru – dominirali bismo u porazu. Mislim da je formacija 3-5-2 najbolji sistem za igru protiv Torina, zato smo je danas koristili", rekao je Manćini novinarima posle meča. Inter je ove sezone zabeležio osam pobeda u 12 kola, a od tih osam, sedam je bilo 1:0. Novinare je zanimalo da li trener misli da je Inter sada kandidat za titulu. "Skudeto? To je pitanje za Romu i Napoli, a naš cilj je treće mesto. Ostali timovi imaju prednost jer su duže zajedno. Mi smo se okupili u avgustu. Pokušavamo da stvorimo kvalitetnu ekipu, sa mladim igračima koji treba da napreduju", rekao je Manćini. Inter je u 12 kola primio sedam golova, ali je trener kazao da tu ne postoji neka velika tajna. "Imamo dobrog golmana, a odbrana se dobro brani, ali i sredina terena i napad takođe rade sjajan posao. To je zasluga celog tima", rekao je Manćini.

16:05 - Popović: Bilo je teško pobediti RadTrener fudbalera Čukaričkog Zoran Popović rekao je danas da je njegova ekipa teško danas došla do pobede protiv Rada, kako zbog kvaliteta protivnika, tako i zbog problema sa povredama."Kao što smo u najavi utakmice komentarisali, ovo je bio prilično težak meč. S poštovanjem smo počeli meč, jer znamo šta je fudbalski klub Rad, kakve ima mlade igrače i da ima izuzetno dobrog trenera. Utakmica se tako odvijala da je bilo zaista mnogo teško", rekao je Popović posle utakmice. Čukarički je danas pobedio u gostima sa 1:0 i tako izbio na treće mesto tabele. Sada u prvenstvu sledi dvonedeljna pauza zbog reprezentativnih utakmica. "Sada bih napomenuo da smo mi protekle dve-tri nedelje iz meča u meč išli sa 13-14, jer imamo mnogo povređenih fudbalera. Ali nikada to nisam hteo da govorim u najavi, kako neko ne bi te izjave prokomentarisao kao eventualni albi. Svi igrači koji su naknadno ulazili među 11 i koji možda ranije nisu igrali, pružili su svoj doprinos u današnjoj pobedi", rekao je Popović. "Čestitam fudbalskom klubu Rad, mojim i njihovim igračima na jednoj korektnoj borbi. Želim uspeh Radu i siguran sam da će imati bolje stanje na tabeli kroz neku nedelju", dodao je trener Čukaričkog.

15:34 - Lazić: U Skoplju na pobedu i prvo mesto Kapiten košarkaša Crvene zvezde Branko Lazić rekao je da tim veruje u pobedu u sutrašnjoj utakmici protiv MZT u Skoplju, koja bi ih vratila na prvo mesto tabele Jadranske lige.Zvezda je pobedila Partizan u "večitom" derbiju u utorak, a onda je u petak poražena od Fenerbahčea u Evroligi, a sutra protiv MZT-a završava deveto kolo Jadranske lige. "Biće nam sve teže, jer je potrošnja tima, uz probleme koje imamo, sve veća. Bez obzira što smo odigrali težak meč protiv Fenerbahčea, ambicije su nam iste, a to je pobeda. Ona bi nas nakon jučerašnjeg poraza Budućnosti vratila na prvo mesto na tabeli, što je krajnji cilj", rekao je Lazić za klupski sajt. Kapiten crveno-belih je rekao da je sutrašnji rival kvalitetan protivnik i još jednom je pozvao navijače da imaju strpljenja za ekipu. "MZT je dobro sastavljena i ukomponovana ekipa. Sigurno će biti motivisani da nas pobede...Moram da se zahvalim još jednom navijačima na podršci i aplauzu na kraju utakmice sa Fenerbahčeom, i još jednom im poručujem da imaju strpljenja, da veruju u nas, i da će vremenom, kada se kompletiramo...sve doći na svoje mesto", rekao je Lazić. Zvezda je u subotu uveče doputovala u Skoplje, a večeras će trenirati u hali "Jane Sandanski". Ekipa se u utorak vraća u Beograd, a u sredu putuje u Minhen na meč sa Bajernom u Evroligi.

15:09 - Čukarički nadigrao Rad u gradskom derbijuFudbaleri Čukaričkog pobedili su danas na Banjici ekipu Rada sa 1:0 (1:0) u malom gradskom derbiju u okviru 17. kola Superlige Srbije. Trenutak odluke dogodio se u finišu prvog dela igre kada je kapiten gostiju Igor Matić izveo korner, a štoper Bojan Ostojić glavom savladao Budakovića. Fudbaleri Čukaričkog u nastavku su bez većih problema sačuvali prednost, koju su mogli da uvećaju da je u završnici skoncentrisaniji bio Staniša Mandić. Klub sa Banovog brda je sa nova tri boda preskočio Radnički i vratio se na treće mesto, dok je Rad ostao na 14. poziciji. U poslednjoj utakmici kola od 17 sati Jagodina dočekuje aktuelnog šampiona Partizan. Rezultati i strelci: Rad - Čukarički 0:1 (Ostojić 45) Juče: Crvena zvezda - Metalac 2:0 (Matos 15, Vijeira 77) Borac - Voždovac 1:1 (Vujaklija 72 - Odita 74) Novi Pazar - Mladost 1:3 (Radivojević 27 - Kitanovski 56, 76, Vajan 71) OFK Beograd - Radnički Niš 0:2 (Zemljanuhin 46, Ašćerić 76) Spartak - Javor 0:0 Odigrano u petak: Vojvodina - Radnik 2:3 (Zličić 20, Stanisavljević 83. penal - Ovusu 22, Stojanović 53. penal, Arsić 70) Danas: Jagodina - Partizan (17) Tabela: Crvena zvezda 47 bodova, Borac 31, Čukarički 29, Radnički 28, Partizan 25, Javor 26, Mladost 23, Vojvodina 22, Voždovac 22, Radnik 20, Novi Pazar 20, Metalac 18, OFK Beograd 15, Rad 13, Jagodina 11, Spartak 8 (-4).

14:52 - Venus Vilijams osvojila Džuhaj i vratila se u prvih 10 na WTA listiAmerička teniserka Venus Vilijams osvojila je danas turnir u Džuhaju, pošto je pobedila Čehinju Karolinu Pliškovu u dva seta, 7:5, 7:6. Vilijamsova je bila prva nositeljka turnira u ovom kineskom gradu, a ovim trijumfom se vratila među prvih 10 na WTA listi posle više od četiri godine. Pliškova je imala set loptu na 6:5 u taj-brejku, ali je Vilijamsova dva puta osvajala direktne poena iz forhenda i tako osvojila meč. "U Aziji sam sedam nedelja i osećam se kao da sam kod kuće. Jako sam uzbuđena što sam osvojila svoj prvi trofej u Džuhaju. Sve teniserke osećaju da su jako dobrodošle ovde i mi cenimo taj entuzijazam", rekla je Vilijamsova posle meča. Ovo je Vilijamsovoj treći trofej u sezoni, nakon pobeda u Oklandu i Vuhanu. Venus Vilijams je u karijeri osvajala sedam grend slem titula, a bila je i prva na WAT listi. Ovo joj je najbolja sezona godinama unazad, pošto je prvi put posle 2008. godine osvojila tri turnira. Ona ove godine ima 41 pobedu, što joj se nije desilo još od 2007. kada je imala 50. Trofej u Džuhaju joj je 48. u karijeri. "Sjajno je što sam ponovo među prvih 10, ali sam i dalje željna uspeha. Spremna sam za još. Imala sam toliko iskustava u tenisu, da i dalje očekujem mnogo od sebe. Vrlo sam radosna što napredujem, ali želim i da nastavim, da se ne zaustavim ovde", rekla je Vilijamsova. Turnir u Džuhaju igra se za ukupni nagradni fond od dva miliona i 150 hiljada dolara, a na njemu je učestvovalo 11 najbolje rangiranih igračica koje nisu uspele da se plasiraju na završni turnir u Singapuru.

14:33 - Kondogbija i Handanović odveli Inter na vrh Serije AFudbaleri Intera pobedili su u gostima ekipu Torina sa 1:0 (1:0) u premijernoj utakmici današnjeg programa 12. kola Serije A. Strelac jedinog gola "neroazura", kojim su preuzeli prvo mesto na tabeli, bio je Žofri Kondogbija posle pola sata igre. Najskuplje letošnje pojačanje Intera posle prekida ispratio je centaršut i na drugoj stativi i doneo treći trijumf zaredom. Ekipa Roberta Manćinija možda nije zaslužila ceo plen, ponovo je jedan od junaka bio golman Samir Handanović pošto je odličnim odbranama sačuvao svoj tim. Srpski reprezentativac iz Intera Adem Ljajić igrao je poslednjih 20 minuta kada je zamenio Rodriga Palasija, dok u domaćem timu nije bilo već duže vreme povređenog Nikole Maksimovića. Iz istog razloga nije igrao Nemanja Vidić. Rezultati i strelci: Torino - Inter 0:1 (Kondogbija 31) Odigrano juče: Milan - Atalanta 0:0 Verona - Bolonja 0:2 (Djakerini 6, Donsah 14) Danas: Roma - Lacio (15 sati) Empoli - Juventus Frozinone - Djenova Palermo - Kjevo Sasuolo - Karpi Napoli - Udineze (18) Sampdorija - Fiorentina (20.45) Tabela: Inter 27, Fiorentina 24 boda, Roma 23, Napoli 22, Milan 20, Sasuolo 19, Lacio i Atalanta po 18...

14:11 - Bilbao savladao Espanjol, sjajan gol VilijamsaFudbaleri Atletik Bilbaa savladali su na svom terenu ekipu Espanjola sa 2:1 (1:0), u 11. kolu španske Primere. Prvi gol na meču delo je Injakija VIlijamsa u 8. minutu, kada je sjajno primio loptu, istovremeno prevario dvojice čuvara i snažnim šutem savladao golmana gostiju Lopesa. Katalonci su se posle gola Pereza u 55. minutu nadali da će odneti makar bod sa San Mamesa, ali je Garsija, nakon centaršuta Susaete u 61. minutu, postavio konačan rezultat. Ekipa Ernestea Valverdea zabeležila je čak petu pobedu u poslednjih šest utakmica u šampionatu i tako se priključila gornjem domu tabele. Rezultati: Atletik Bilbao – Espanjol 2:1 (Vilijams 8, Raul Garsija 64. - Perez 51) Danas: Barselona – Viljareal (16 sati) Atletiko – Hihon (18.15) Sevilja – Real Madrid (20.30) Juče odigrano: Rajo Valjekano - Granada 2:1 Eibar - Hetafe 3:1 Levante - Deportivo La Korunja 1:1 Selta - Valensija 1:5 Malaga - Betis 0:2 Odigrano u petak: Las Palmas - Sosijedad 2:0 Tabela: Real madrid i Barselona po 24 boda, Selta 21, Atletiko Madrid i Viljareal po 20, Eibar 19, Valensija 18, Atletik Bilbao 17, Deportivo i Betis po 15...

13:55 - Gvardiola: Sezona neuspešna bez "triple krune"Trener fudbalera minhenskog Bajerna Pep Gvardiola izjavio je da će njegov tim imati neuspešnu sezonu ukoliko ne osvoji sva tri trofeja. "Ako ne osvojimo "triplu krunu", to će biti loša sezona za Bajern. Znam u kojem klubu radim, veliki je pritisak ovde, isti kao u Barseloni. Obaveza Bajerna je da svake nedelje pobeđuje", rekao je Gvardiola, a prenosi nemački Kiker. Gvardiolin Bajern je dominantan u Nemačkoj, osvojio je dve titule Bundeslige, ali poslednje dve godine eliminisan u polufinalu Lige šampiona od Reala i Barselone. Poslednju "triplu krunu" Bavarci su osvojili upravo nekoliko meseci pre dolaska Gvardiole, pod vođstvom Jupa Hajnkesa, zbog čega španski trener trpi veliki pritisak. Gigant iz Minhena je praktično već u osmini finala Lige šampiona, pošto se nalazi na prvom mestu F grupe sa devet bodova, koliko ima i Olimpijakos, ali i šest više od Arsenala i zagrebačkog Dinama.

13:29 - Majstorović slomio ruku, pauzira dva mesecaKošarkaš Metalca iz Valjeva Djorđe Majstorović slomio je ruku i moraće da pauzira dva meseca, potvrđeno je danas na sajtu ABA lige. Startni centar Metalca povredio se na poslednjem treningu pred utakmicu protiv Zadra, kada je pokušao da izblokira saigrača, ali je tom prilikom udario desnom rukom u obruč i doživeo prelom. Iz Metalca su poručili da će košarkaš biti van terena oko dva meseca, a da klub neće dovoditi zamenu. Dok se Majstorović ne oporavi, trener Vladimir Djokić će se na centarskim pozicijama osloniti na Nikolu Jevtovića, Miloša Jankovića, Ljubomira Čamparu i Tomislava Gabrića. Majstorović je tokom karijere nastupao za Smederevo i Helios, a našao se na širem spisku selektora Aleksandra Djorđevića pred Evropsko prvenstvo, ali nije uspeo da se izbori za najboljih 12 igrača. Košarkaši Metalca savladali su u petak ekipu Zadra sa (71:67), u prvom mecu devetog kola regionalne ABA lige.

13:07 - Murinjo hoće ĆićaritaČelsi je očajan u Premijer ligi, a najveći problem mu predstavlja neefikasnost. Žoze Murinjo, koji ne planira da napusti "Stamford bridž" sprema transfer bombu - bivšg napadača Mančester junajteda, Havijera Ernandeza Ćićarita. Meksički napadač je u odličnoj formi, u dresu Bajera iz Levekuzena je doživeo preporod.

12:39 - Klop dovodi Pata u Liverpul!Fudbaler Korintiansa Aleksandar Pato od janura će biti igrač engleskog Liverpula, potvrdio je prvi čovek brazilskog kluba.Novi trener Redsa Jirgen Klop dobiće zvučno pojačanje u transferu vrednom 14,3 miliona funti.Pato se nakon pet godina u Milanu 2013. vratio u Brazil gde drenutno igra za Sao Paulu, kao pozajmljen igrač Korintiansa.

12:04 - Tadić: Srećam sam zbog golaReprezentativac Srbije Dušan Tadić doneo je pobedu Sautemptonu u meču 12. kola Premijer lige. Reprezentativac Srbije bio je precizan iz jedanaesterca u 69. minutu, pa su tako "sveci" na gostovanju Sanderlendu slavili sa 1:0."Kada igrate ovako dobro i kada imate loptu u posedu i napadate, a odbrana je pri tom na visini zadatka, samo je pitanje vremena kada ćete zatresti mrežu protivnika. Bili smo opasniji i trebalo je znatno ranije da postignemo gol", izjavio je Tadić, kome je to bio peti gol u sezoni. "Srećan sam zbog gola, ne plašim se da preuzmem odgovornost kod penala. Najvažnije je da smo pobedili".

11:21 - Mata: Mančester može da se bori za tituluFudbaler Mančester Junajteda Huan Mata izjavio je njegov tim kanditat za titulu u Premijer ligi, ali da je još uvek rano govoriti o mogućem ishodu šampionata. "Da li smo kandidati za titulu? Ima još mnogo utakmica do kraja sezone i moramo da idemo utakmicu po utakmicu.Težak mesec je iza nas, sa mnogo teških mečeva, ali mislim da smo i dalje u trci za titulu. Sada nam sledi pauza i igranje za reprezentaciju, a zatim mnogo važnih utakmica u novembru i decembru. Tada moramo da budemo najbolji", rekao je 27-godišnji španski fudbaler za klupsku televiziju. Mata je u januaru 2014. godine iz Čelsija stigao u Mančester Junajted i do sada je za tim sa Old Traforda upisao 65 nastupa uz 20 golova. Fudbaleri Mančester Junajteda zabeležili su pobedu u jučerašnjem meču protiv Vest Bromič Albiona (2:0), i trenutno zauzimaju četvrto mesto na tabeli sa 24 osvojena boda.

10:40 - Mihajlović: Pogodio bih sudiju flašicom da sam hteoTrener fudbalera Milana Siniša Mihajlović rekao je da je njegova ekipa imala mnogo sreće da odigra nerešeno protiv Atalante (0:0), ali da je najvažnije da su ostali neporaženi. "Imali smo sreće da odigramo nerešeno, jer nismo bili tim koji je prošle nedelje uspeo da savladao Lacio. Ne želim da tražim izgovore ali nedostajali su nam Bonaventura, Bertolaći i Aleks, koji su do sada igrali veoma dobro. Njihove zamena nisu mnogo igrale ove sezone, ali kada ne uspete da pobedite, mnogo je važno da ne izgubite", rekao je Mihajlović za Skaj Sport Italija. Mihajlović, koji je u 88. minutu utakmice isključen zbog prigovaranja sudiji i šutiranja flašice sa vodom, rekao je da nije imao nameru da isprovocira sudiju, već da je bio iznerviran lošim izdanjem svog tima."Pogrešio sam što sam šutnuo flašicu, ali sam bio iznerviran igrom mog tima. Nije me iznervirao sudija. Da sam hteo da ga pogodim flašicom, verovatno bih bio precizan", zaključio je srpski stručnjak. Fudbaleri Milana trenutno zauzimaju četvrto mesto na tabeli, sa osvojenih 20 bodova, dva manje od prvoplasiranih Intera i Fiorentine.

10:10 - Hari Kejn optimsita pred derbi sa ArsenalomNapadač Totenhema Hari Kejn izjavio je da je njegov tim spreman za veliki derbi Londona."Imali smo dve veoma dobre pobede i u odličnom raspoloženju ulazimo u duel sa Arsenalom. Biće sigurno velika borba što svi i očekuju. Oni su pali tokom nedelje i želeće sigurno da se vrate. Znamo šta da očekujemo", rekao je Kejn. Meč Arsenal - Totenhem na programu je danas od 17 časova.

09:30 - Bjelica blistao u pobedi Minesote, Marjanović dva poenaSrpski košarkaš Nemanja Bjelica odigrao je najbolju utakmicu od dolaska u NBA i prvim dabl-dablom u velikoj meri doprineo da Minesota posle produžetaka zabeleži pobedu u Čikagu (102:93). U veoma napetoj utakmici Bjelica je za 40 minuta provedenih na parketu zabeležio 17 poena, 11 skokova i pet asistencija. Uz srpskog košarkaša goste su do pobede u Junajted Centru vodili Endru Vigins koji je postigao 31 poen i Tauns sa 17, dok je u poraženom timu najbolji bio Pau Gasol sa 21 poenom, Snel je dodao 14, a po 11 su ubacili Mekdermot, Rouz i Batler. San Antonio slavio je kao domaćin protiv Šarlota rezultatom (114:94), a bivši košarkaš Crvene zvezde, Boban Marjanović je za skoro četiri minuta na parketu zabeležio dva poena i skok. Teksašani su do pobede stigli posle sjajne treće četvrtine u kojoj ih je maestralno služio šut za tri i postigli su čak 42 poena. U domaćem timu najefikasniji bio je Kavaj Lenard sa 23 poena, Oldridž je dodao 16, a Peti Mils 15 poena. Kod gostiju iz Šarlota najbolji je bio Kemba Voker sa 27 poena, Džeferson je dodao 13, Džeremi Lin 12. Aktuelni šampioni Golden Stejt Voriorsi i dalje ne znaju za poraz u šampionatu, pa ih je i do sedme uzastopne pobede, ovog puta nad Sakramentom (103:94) ponovo vodio sjajni Stefon Kari sa 24 poena, dok je Tompson dodao 18, a Igoudala 14 koševa. U Sakramentu najbolji su bili Gej i Belineli sa po 22 poena, dok je Rondo dodao 14. DZzejms Harden postigao je neverovatnih 46 poena za trijumf Hjustona u Los Anđelesu protiv domaćih Klipersa (109:105). Pored popularne "brade", Hauard je dodao 20 uz 20 skokova, a Torton je upisao 16 poena. Kod Klipersa najefikasniji je bio Blejk Grifin sa 35 poena i 11 skokova. U ostalim utakmicama Orlando je u gostima savladao Filadelfiju, Atlanta je kao domaćin pobedila Vašington, Dalas je savladao Nju Orleans, Milvoki je bio bolji od Bruklina, a Juta od Memfisa.

08:30 - Božić: Kompletirali smo timTrener košarkaša Partizana Petar Božić blistao je posle pobede protiv podgoričke Budućnosti, istakavši da je uz podršku navijača izboren izuzetno značajan trijumf. Crno-beli su večeras u Pioniru prikazali najbolju igru ove sezone, slavili su rezultatom 86:77 za treću pobedu u regionalnoj ABA ligi i naneli favorizovanim gostima tek drugi poraz. "Moram da pohvalim igrače, odigrali su čvrstu utakmicu. Izborena je veoma važna pobeda protiv izuzetno jake ekipe Budućnosti. Prazni minuti ovog puta nisu nas koštali. Trudićemo se da zadržimo dobro raspoloženje, još uvek smo daleko od željenog nivoa. Hvala navijačima, pokazuju veličinu i zajedništvo", rekao je Božić novinarima posle meča. On je naveo da Mihailo Andrić mora na snimanje kako bi se utvrdila ozbiljnost njegove povrede. "Nadam se da je u pitanju samo istegnuće tetive i da će brzo na teren. U ponedeljak čekamo novo pojačanje Vilsona, koji je potpisao do kraja sezone. Očekujem da se do sredine decembra oporavi povređeni Murić i za sada je završeno sa pojačanjima", zaključio je Božić.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE POGLEDATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track