BLOG UŽIVO: Teška povreda Krstića, pauzira najmanje šest meseci
Foto: Printskrin

Najnovije informacije iz sveta sporta

BLOG UŽIVO: Teška povreda Krstića, pauzira najmanje šest meseci

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

22:12 - Američki košarkaški treneri učesnici kampa u KraljevuKlub američkog fudbala iz Kraljeva „Kraljevske krune“ u saradnji sa organizacijom „The Way” domaćin je i organizator trodnevnog medjunarodnog kampa košarke za igrače i igračice seniorskih i juniorskih timova, koji će voditi više od dvadeset sportskih stručnjaka iz američke države Oklahoma.Prema rečima predsednika „Kraljevskih kruna“ Srdjana Ćosića, iako je neoubičajeno da jedan sport pomaže neki drugi, ovo je drugi košarkaški kamp po redu koji organizuje kraljevački klub američkog fudbala. U okviru kampa koji će trajati od danas do 17. juna, biće organizovana i kamp-klinika za trenere, na kojoj će predavači biti ; vrhunski američki treneri. "Pomalo je neuobičajeno da jedan sport pomaže drugom, ali ;kod nas nije, jer smo i prošle godine organizovali košarkaški kamp. Ove godine sami Amerikanci su pokazali interesovanje da rade sa našom decom", kazao je Ćosić, dodavši ;da je ovaj kamp za košarkaše poklon gradu Kraljevu i svima koji se rekreativno bave ovim sportom. ; On je dodao da Kraljevske krune već nekoliko godina unazad, organizuju ;kampove američkog fudbala sa koledž trenrima iz Sjedinjenih Američkih Država, Džordžije, Teksasa, Aalabame I Oklahome “Predavači ; će biti vrhunski američki treneri, kojima će asistirati NCAA igrači, dok će mladi ; košarkaši izmedju 12 i 20 godina, trenirati šutersku tehniku, odbranu i tehniku vodjenja lopte, i ; ujedno se nadmetati sa igračima američkih srednjih škola i koledža”, rekao je Ćosić. Glavni košarkaški trener u Oklahomi Les Louli, je kazao da je ovo drugi put kako dolazi u Srbiju, i da je srpska košarkaška istorija veoma značajna. “Ovo je druga godina kako dolazim u Srbiju, i zahvaljujem na ovoj prilici jer mi znamo da Srbija ima fantastične igrače košarke I naročito smo uzbodjeni što imamo priliku da radimo sa vašim igračima zbog srpske istorije u košarci”, rekao je Američki trener je dodao da je od 350 koji igraju u NBA ligi, stotinu njih rodjeno u drugim zemljama, i izrazio nadu da će se ova tradicija nastaviti. Načelnik Raškog okruga Nebojša Simovich je pozdravljajuchi goste iz SAD rekao da je početak ovog kampa, motivacija za trud da se naredne godine održi košarkaški kamp u kome bi učestvovali svi mladi košarkaši iz Raškog okruga. ;On je najavio i održavanje Evropskog turnira ;u košarci narednog septembra u Kraljevu, ;rekavši da će ovaj grad ponovo biti grad sporta.

21:19 - Đampaolo novi trener EmpolijaItalijanski fudbalski klub Empoli imenovao danas Marka Djampaola za novog trenera, potvrđeno je danas na sajtu kluba. Djiampolo je ugovor sa Empolijem potpisao do 2016. godine, a na klupi člana Serije A zameniće Mauricija Sarija, koji je ranije preuzeo Napoli. Tokom trenerske karijere Djampaolo je vodio ekipe Askolija, Kaljarija, Sijene, Katanije, Čezene i Breše. Empoli je prošle sezone završio na 15. mestu na tabeli Serije A.

20:50 - Rodrigo prešao u Valensiju za 30 miliona evraŠpanski fudbaler Rodrigo Moreno igraće naredne sezone za Valensiju, koja je za 30 miliona evra otkupila njegov ugovor od Benfike. Rodrigo je prošlu sezonu igrao za Valensiju kao pozajmljen igrač, a sada je potpisao trajni, četvorogodišnji ugovor sa španskim klubom. "Veoma sam srećan što ću nastaviti da igram za Valensiju", rekao je Rodrigo za klupski sajt. Valensija je prošle nedelje od Benfike otkupila ugovor portugalskog reprezentativca Andrea Gomeša, koji je takođe prošlu sezonu proveo na pozajmici u španskom klubu.

20:29 - Počelo suđenje Bojinoviću za nameštanje u FrancuskojSrpskom rukometašu Mladenu Bojinoviću počelo je danas suđenje u Monpeljeu zbog navodne umešanosti u prevaru sa klađenjem na utakmice. Suđenje bi trebalo da traje dve nedelje, a pored Bojinovića optuženi su još Nikola i Luka Karabatić, Samjuel Onrubija, Dragan Gajić, Primoš Prost, Isam Tej i Mikael Robin. Oni su osumnjičeni da su se pre dve godine kladili protiv svog tadašnjeg kluba Monpeljea, koji je izgubio od autsajdera. Rukometaši se suočavaju sa mogućom zatvorskom kaznom do pet godina, kao i sa 375 hiljada evra.

20:04 - Fudbaleri Jagodine počeli pripreme, 40 igrača na prozivciFudbaleri Jagodine počeli su pripreme za novu sezonu, a na prozivci novog trenera Miljojka Gošića pojavilo se 40 igrača. "Impozantna brojka, nećemo nikome uskratiti ambicije, ali rezultat je broj jedan i na to ćemo se orijentisati. Želim da do početka prvenstva 18. jula najbolje iskoristim vreme i izaberem najbolje", rekao je Gošić novinarima na stadionu. Prema njegovim rečima u ekipi mora da dođe do smene generacije, pošto je došlo do određenog pada motivacije."Jagodina je trofejna generacija, za kratko vreme napravljen je fenomenalan rezultat, ali postoji period uspona i stagnacije. Veliki svetski klubovi to brže pređu, dok je drugima potreban mali predah. Kod Jagodine je došlo do malog pada motivacije, potrošenosti energije, i sad smo u momentu kada moramo da krenemo na novi put", rekao je Gošić. Gošić je ocenio da je "dobit za klub" to što ga vode ljudi u kontinuitetu i velikog iskustva i da iz tog razloga očekuje dobre rezultate. "Sistem takmičenja je promenjen, imamo veći broj utakmica i zato nam je potreban veći fond igrača. Niko neće dostići pravu formu, nije to moguće za ovo vreme", zaključio je Gošić. Fudbaleri Jagodine će bazični deo priprema provesti na Zlatiboru.

19:44 - Rejes produžio ugovor sa SeviljomŠpanski fudbaler Hose Antonio Rejes produžio je danas ugovor sa Seviljom do 2017. godine, potvrđeno je na sajtu kluba. Rejesu je ugovor sa Seviljom isticao krajem meseca, ali je odlučio da ostane još dve sezone u klubu iz Andaluzije. Krilni napadač je prošle sezone nastupio 37 puta i postigao pet golova, ali i značajno pomogao ekipi da odbrani trofej Lige Evrope i izbori plasman u Ligu šampiona. Rejes je karijeru počeo baš u Sevilji, a igrao je za Arsenal, Real Madrid, Atletiko Madrid i Benfiku. Za reprezentaciju Španije odigrao je 21 utakmicu i postigao četiri gola.

19:21 - Bojana Jovanovski ispala na startu u BirmingemuSrpska teniserka Bojana Jovanovski već u prvom kolu završila je učešće na WTA turniru u Birmingemu. Bolja od nje bila je 64. teniserka sveta Ana Karolina Šmijedlova sa 6:2, 6:3 za 67 minuta igre. Bojana je trenutno 52. na svetu, a u dva dosadašnja turnira na travi ostvarila je samo jedan trijumf. Turnir u Birmingemu igra se za nagradni fond od 731.000 dolara, a Srbija će imati još tri predstavnice – Anu Ivanović, Jelenu Janković i Aleksandru Krunić.

19:08 - Pazarci počeli pripreme, novajlije Goginašvili i ĐakovićFudbaleri Novog Pazara počeli su danas pripreme za novu sezone na stadionu kraj Jošanice, a nova pojačanja kluba su mladi reprezentativac Gruzije Irakli Goginašvili i Marko Đaković. Trener Milorad Kosanović istakao je da Novi Pazar uvek ima najviše ambicije, ali da trenutno nije realno da se priča o borbi za mesto u Evropu. "Svi pričaju o plasmanu u Evropu, a priče o tome nisu realne jer svake godine pravimo novi tim. Moramo da vidimo na koga računamo, pa kada iskristališemo tim znaćemo više. Novi Pazar bi trebalo da ima osnovnu želju, a to da bude u prvih osam", rekao je Kosanović novinarima na okupljanju. On je poručio da su iz kluba za sada otišli samo Marko Jevtović u Partizan i Dejan Rusmir, dok njihovim stopama želi da ide i Bruno Olivera Matos. "Nemamo transfer listu, igrači koji nisu igrali bi trebalo da napuste ovu sredinu. Bruno se još uvek nije vratio iz Brazila i izrazio je želju da ode u veći klub. Videćemo još, a dodatan problem imamo jer svi fudbaleri, osim iz Partizana, donekle Vojvodine, a poneko iz Zvezde, žele odmah u inostranstvo. Tek ukoliko im propadnu te opcije onda biraju ostanak u Srbiji", naveo je Kosanović. Prema njegovim rečima novopazarski superligaš je u ozbiljnim pregovorima oko dolazaka pojačanja, ali nije hteo da otkrije njihova imena. Nova sezona u Superligi Srbije kreće 18. jula, a Novi Pazar u prvom kolu dočekuje Javor.

18:45 - Fudbaleri Zvezde sutra putuju na pripreme u SlovenijuFudbaleri Crvene zvezde otputovaće sutra na pripreme u Sloveniju, gde će 10 dana boraviti u Termama Čatež. Trener Miodrag Božović povešće 26 igrača, a ekipa će tokom 10-dnevnog boravka u Sloveniji odigrati tri pripremne utakmice. Prvo će se sastati 17. juna protiv Slovenj Gradeca, tri dana kasnije igraće sa Krkom, dok je poslednja provera zakazana za 25. jun kada će protivnik biti Karpati. Fudbaleri Crvene zvezde će se u Beograd vratiti 26. juna, a sezonu će početi 2. jula, prvom utakmicom prvog kola kvalifikacija za Ligu Evropa.

18:29 - Šestorica iz Barse u "idealnih 11", ali nema NejmaraŠpanska La Liga objavila je idealnu postavu nedavno završene sezone, u kojoj dominiraju igrači novog šampiona Barselone. Sezonu za nama obeležila je ekipa iz Katalonije, koja je predvođena Luisom Enrikeom stigla do triple krune, pa i nije iznenađujuće da Blaugrana ima šest igrača u najboljih 11.Barselona ima predstavnike u svim linijama tima – pred golom je Klaudio Bravo, u odbrani Đordi Alba, Đerar Pike i Dani Alves, mesto u veznom redu zaustima Ivan Rakitić, a u napadu Lionel Mesi. S druge strane, čast Kraljevskog kluba brane samo Kristijano Ronaldo i Hames Rodriges, dok postavu kompletiraju napadač Atletiko Madrida Antoan Grizman, defanzivac Valensije Nikolas Otamendi i vezista Sevilje Gregorž Krišovjak. Titulu najboljeg trenera poneo je očekivano Enrike, posle neverovatnog uspeha u svojoj debitanskoj sezoni na klupi tima sa Nou Kampa, a malo iznenađenje predstavlja odsustvo Nejmara iz idealnog tima.

18:14 - Saša Obradović preuzima Panatinaikos?Srpski košarkaški stručnjak Saša Obradović glavni je kandidat za novog trenera Panatinaikosa, prenosi ugledni grčki list Sport 24. Obradović, koji gotovo izvesno napušta ekipu Albe iz Berlina, na klupi Panatinaikosa bi trebalo da zameni Sotirisa Manolopulosa, koji je bio privremeno rešenje posle otkaza Dušku Ivanoviću. Pored Obradovića kandidati za trenera atinskog kluba su Argiris Pedulakis, kao i legendarni litvanski košarkaš i bivši plejmejker "Zelenih" Šarunas Jasikevičius. Obradović je tokom karijere vodio Keln, Kijev, Turov i Donjeck, dok je prošle sezone sa ekipom iz Berlina napravio uspeh plasmanom u Top16 fazu Evrolige.

17:51 - Huanmi novi igrač SautemptonaNapad Sautemptona pojačaće novopečeni španski reprezentativac i napadač Malage Huanmi. Pregovori dva kluba oko dovođenja najboljeg strelca Malage u prethodnoj sezoni trajali su nekoliko nedelja, ali na kraju je došlo do dogovora dve strane i visina obeštećenja biće sedam miliona evra. Huanmi je na medicinskim pregledima u Engleskoj i trebalo bi uskoro da potpiše ugovor. Tako je Sautempton dobio trku u kojoj su učestvovali i Aston Vila i Real Sosijedad.Huanmi je u prethodnoj sezoni na 34 utakmice postigao osam golova i bio prvi strelac ekipe sa Rosalede. Dobre partije 22-godišnjeg napadača primetio je i Visente del Boske i pozvao ga u reprezentaciju za mečeve Španije protiv Belorusije i Kosta Rike. Huanmi je debitovao za Malagu kada je imao samo 16 godina u meču Kupa Kralja.

17:17 - Saša Marković i zvanično u KorodbiŠpanska Kordoba je angažovala još jednog srpskog fudbalera, doskorašnjeg prvotimca Partizana, 24-godišnjeg vezistu Sašu Markovića. Transfer je danas i zvanično potvrđen, a Marković je potpisao ugovor na dve godine.Podsetimo, Kordoba se prošle sezone takmičila u Primeri, ali nije uspela da izbori opstanak. U većem delu sezone ju je sa klupe predvodio naš Miroslav Đukić, dok je u odbrani uglavnom standardan bio Aleksandar Pantić, bivši štoper Rada i Crvene zvezde. Saši Markoviću će Kordoba biti prvo iskustvo u inostranom klubu, pošto je pre Partizana još branio boje OFK Beograda, odakle se 2011. preselio u Humsku.

17:01 - Matić: Nadam da će okosnica tima ostatiKapiten fudbalera Čukaričkog Igor Matić rekao je danas da se nada da će ekipa sa Banovog brda sačuvati okosnicu tima iz prošle sezone i dodao da veruje da će se napraviti tim koji će "odgovarati zahtevima i ambicijama kluba". Matić je imao nešto duži odmor, pa se tek juče pridružio ekipi na pripremama u Austriji, u Vindišgarstenu."Vidim da ima promena. Tu je nekoliko novih momaka. Čim su odabrani, siguran sam da imaju kvalitet. Biće im potrebno vreme da se prilagode i adaptiraju na naš sistem... Iskreno se nadam da će neka okosnica ekipe da ostane, verovatno će biti odlazaka, ali sve u svemu verujem da će Čukarički napraviti tim koja će odgovarati zahtevima i ambicijama kluba", rekao je Matić za sajt kluba. Fudbaleri Čukaričkog sutra igraju prvu od pet kontrolna utakmica, a protivnik od 18.30 će im biti Slovan iz Bratislave. "Lepo je pobeđivati na pripremama, ali, po mom iskustvu, rezultat iz tih mečeva nije uvek najbolji parametar kad se analiziraju mogućnosti u takmičarskim utakmicama. To su dva sveta različita, ali sigurno da su nam protivnici ozbiljni. Pokazaće gde se otprilike nalazimo u ovom trenutku. Nismo mi mnogo izgubili od takmičarskog ritma", kazao je Matić. "Blizu je prva utakmica u Ligi Evrope, dosta će zavisiti od žreba, negde svi u ekipi i stručnom štabu imamo želju da se dogura što dalje. U odnosu na prošlu godinu biće nam sigurno teže, jer nismo povlašćeni u žrebu. Nadam se da ćemo imati sreće. Remeti naravno što reprezentativci nisu tu, ali se u Čukaričkom zna da su obaveze prema reprezentaciji prioritet", dodao je kapiten Čukaričkog.

16:29 - Roma predstavila projekat novog stadionaItalijanski fudbalski klub Roma predstavio je danas plan za izgradnju novog stadiona i pratećih sadržaja, vrednog milijardu i po evra. Za dozvolu se čeka odobrenje vlade, a izgradnja bi trebalo da počne u decembru i da traje dve godine. Planirano je da stadion bude izgrađen na periferiji italijanske prestonice, na pola puta između centra grada i aerodroma Leonardo Da Vinči. Projekat privatnog investitora uključuje i izgradnju poslovnih prostora, kao i raznih sadržaja za zabavu. Dizajn je inspirisan Koloseumom, a kapacitet je 52.500 mesta, sa mogućnošću da se proširi na 60 hiljada. Troškovi izgradnje stadiona procenjeni su na oko 300 miliona evra, ali ukupna cena uključuje i dodatnu infrastrukturu. Predsednik Rome Džejms Palota rekao je da je italijanskim vlastima predat detaljan dosije o projektu. "Ako želimo da se dostojno takmičimo sa vrhunskim svetskim klubovima, potreban nam je novi stadion, koji će biti u privatnom vlasništvu Rome", rekao je Palota i dodao da će to biti jedan od većih projekata u Italiji posle mnogo decenija.

16:10 - Krstić šest meseci van terena Bivši kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Nenad Krstić pauziraće šest meseci zbog povrede prednjih ukrštenih ligamenata desnog kolena. Krstić se povredio u trećoj utakmice finalne serije turskog plej-ofa protiv Karšijake. "On će u narednih 15-20 dana biti operisan i predostoji mu oporavak od šest meseci", rekao je klupski doktor Ersan Ates posle pregleda magnetne rezonance. "Efes želi sve najbolje našem igraču i da se što pre vrati na teren", navodi se na sajtu turskog kluba. Krstić je ove sezone prosečno postizao 13 poena i 5,1 skok u Evroligi, dok je u domaćem prvenstvu imao učinak od 12,7 poena i 5,3 skokova. On je tokom karijere igrao za Partizan, Nju Džersi, Trijumf, Oklahomu, Boston i moskovski CSKA.15:32 - Lil plaća Genku kompenzaciju od 300.000 evra za OrigijaFrancuski Lil moraće da plati belgijskom Genku 300.000 evra na ime kompenzacije za napadača Divoka Origija, odlučio je Međunarodni sud za arbitražu u sportu. Sud je tako preinačio odluku Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) iz februara 2014. kojom je odbijen Genkov zahtev za nadoknadom.Belgijski reprezentativac trenirao je sa Genkom pre nego što je kao 15-godišnjak potpisao profesionalni ugovor sa Lilom. FIFA je prvobitno odbila zahtev Genka za kompenzacijom, jer Origiju nikada nije ponuđen ugovor u tom klubu.Ipak, Genk se uspešno žalio CAS-u tražeći kompenzaciju za Origija, jer po belgijskim zakonima oni nisu mogli da mu ponude ugovor jer je zabranjeno zapošljavanje osoba mlađih od 16 godina kao plaćenih sportista.15:10 - Vijeto prelazi u Atletiko za 20 miliona evraArgentinski napadač Lusijano Vijeto preći će iz Viljareala u Atletiko Madrid za 20 miliona evra. Viljareal će pored novca dobiti i Lea Baptistaa, koji je igrao na pozajmici u Rajo valjekanu protekle sezone. Vijeto je u svojoj debitantskoj sezoni u Primeri postigao 12 golova, uz još osam u Ligi Evrope, a potpisaće petogodišnji ugovor sa Atletikom kada počne prelazni rok 1. jula.

14:40 - Feh ponovo na kormilu AjntrahtaNemački fudbalski trener Armin Feh vratio se na klupu frankfurtskog Ajntrahta, koju je napustio početkom sezone 2013/14, kako bi preuzeo Štutgart. Feh, koji je tokom tri sezone na klupi Ajntrahta uspeo da izvede klub iz druge lige i dovede ga do Lige Evrope, potpisao je dvogodišnji ugovor. Tomas Šaf koji je u Ajntrahtu zamenio Feha vodio je tim svega jednu sezonu, pre nego sto je zbog sukoba sa upravom napustio klub. Ajntraht je ovu sezonu završio na devetom mestu u Bundesligi. Feh je u karijeri vodio i Augzburg, Hamburg i Štutgart sa kojim je osvojio Bundesligu 2007. godine.14:10 - Paunović: Imamo priliku koja se pruža jednom u životuSelektor omladinske fudbalske reprezentacije Srbije Veljko Paunović rekao je da ekipa u polufinalnoj utakmici prvenstva sveta protiv Malija mora da zaboravi sve što je do sada napravila na Novom Zelandu i iskoristi priliku koja se pruža jednom u životu. "Gledamo napred, gledamo dalje, gledamo u ono što je ispred, u ono što želimo i što možemo da uradimo. Jednostavno, sada nemamo vremena da se bavimo bilo čime drugim osim onim što nas očekuje u sredu protiv Malija. Euforije ne sme da bude, sada moramo još više da se "zategnemo", još više da zbijemo redove, da se odmorimo, skoncentrišemo, jer imamo ispred sebe priliku koja se pruža možda jednom u životu", izjavio je Paunović. Prema njegovim rečima, srpski tim nikako ne sme da uđe u meč sa idejom da je u pitanju rival koga su pobedili u grupi sa 2:0. "Već sam rekao da se na ovom prvenstvu više puta pokazalo da onaj ko misli da je favorit, taj ide kući. Mi moramo samo jednu stvar da imamo u vidu, ne igramo protiv Malija, već sa polufinalistom prvenstva sveta, oni su ekipa koja je izbacila Ganu i Nemačku, možda tek sada vidimo u kakvoj smo mi grupi bili. Jesmo ih pobedili u Danejdinu, ali ovo će biti drugačija utakmica, u svakom pogledu", istakao je Paunović. Polufinalna utakmica između Srbije i Malija igra se u sredu od 9.30 sati po srpskom vremenu.13:50 - Zvezda na sastanku sa EvroligomIz kancelarije Evrolige na adresu KK Crvena zvezda stigao je poziv za sastanak koji će se u Barseloni održati 19. juna. Poziv je uputio predsednik i generalni menadžer Evrolige Đordi Bertomeu, sa ciljem prevencije nasilja na evroligaškim utakmicama. Na poslednjem sastanku suvlasnika preduzeća ECA dogovoreno je da se formira radna grupa koja će se pozabaviti ovom problematikom, a u Evroliginoj radnoj grupi osim Crvene zvezde biće i predstavnici Barselone, Fenerbahče Ulkera, Olimpijakosa i Albe. Evroliga je na ovaj način još jednom pokazala da izuzetno ceni sve što je KK Crvena zvezda učinila prilikom organizacije utakmice Top 16 faze sa Galatasarajem, koja je usledila samo nekoliko meseci nakon tragedije koja se dogodila u Istanbulu. U pismu koje je potpisao Đordi Bertomeu stoji da će iskustva Crvene zvezde ali i ostalih timova biti dragocena kako bi se predupredili incidenti koji su neprihvatljivi za takmičenje kakvo je Evroliga.

13:20 - Ibrahimović: LŠ nije sve, moja karijera je magičnaFudbaler Pari Sen Žermena Zlatan Ibrahimović izjavio je da ne planira da napusti francuski klub. "Imam još jednu godinu ugovora bez drugih planova, ali sve može da se promeni za jedan dan. Kako sam stariji, a sada sam i otac, drugačije razmišljam, drugačija biram klub. Više nisu bitni samo fudbalski aspekti, već i vrsta grada u kojoj će živeti moja porodica", rekao je Ibrahimović i dodao: "Mnogi ljudi misle da je sve u vezi sa Ligom šampiona, ali to nije istina. Želim da budem u klubu u kojem ću da uživam, da se lepo provodim i igram zanimljiv fudbal. Ako ne osvojim Ligu šampiona, verujte mi, mija karijera je i ovako magična".12:40 - Kurbanov se vratio u CSKARuski košarkaš Nikita Kurbanov potpisao je danas dvogodišnji ugovor sa CSKA iz Moskve uz mogućnost produžetka saradnje na još 12 meseci. Kurbanov je karijeru počeo u CSKA, a dres Moskovljana nosio je u dva navrata - od 2005. do 2008 i od 2009. do 2012. godine. "Drago nam je što se Nikata vratio u CSKA. U poslednje vreme pokazao je da pripada vrhu. Njegovim dolaskom dobili smo veličinu, eksplozivnost, motivaciju i agresivnost na poziciji niskog krila. Razgovarili smo i on je uzbuđen zbog povratka u klub", rekao je trener CSKA Dimitris Itudis. Kurbanov ima 28 godina, visok je 202 centimetra i prvo je pojačanje CSKA za narednu sezonu. On je ove godine nosio dres Lokomotive Kuban za koju je na utakmicama VTB lige prosečno postizao 8,2 poena, 3,9 skoka i 1,4 asistenciju.

12:11 - Umro Brazilac Zito, dvostruki osvajač MundijalaBivši brazilski fudbaler Zito, član reprezentacije koja je osvojila prvenstvo sveta 1958. i 1962. godine, preminuo je u 82. godini, saopštio je njegov nekadašnji klub Santos. Zito je umro u svom domu u predgrađu Sao Paula u nedelju, kaže se u saopštenju kluba, bez navođenja uzroka njegove smrti. Bivši vezni fudbaler "karioka" bio je član reprezentacije koja je osvojila titule svetskog prvaka u Švedskoj 1958. i u Čileu 1962. godine, kada je zvezda tima bio legendarni Pele. Zito je dao gol u pobedi protiv Čehoslovačke od 3:1 u finalu SP u Čileu. Zito je proveo 15 godina igrajući za Santos, sa kojim je osvojio Kopa Libertadores 1962. i 1963. godine.

11:50 - Mandić: Protiv Malija samo da se držimo kao i do sadaOmladinski reprezentativac Srbije Staniša Mandić poručio je da očekuje veliku borbu protiv selekcija Malija u polufinalu prvenstva sveta na Novom Zelandu, ali da će ekipa dati sve od sebe da se plasira u finale. "Protiv Malija nas očekuje teška utakmica, u četvrtfinalu su pokazali snagu izbacivanjem Nemačke koja je važila za favorita za osvajanje prvenstva. Samo da se držimo kao i do sada i ne bi trebalo da bude problema. Daćemo sve od sebe da pobedimo", rekao je Mandić. Mandić je u grupnoj fazi bio strelac u pobedi Srbije protiv Malija (2:0), a u četvrtfinalu protiv Nemačke bio je takođe odličan, uprkos promašaju u penal seriji. "Svakom može da se desi da promaši penal, ali ne treba se ostvrtati mnogo, glavu gore, bitno je da smo prošli dalje", izjavio je Mandić. Polufinalna utakmica između Srbije i Malija igra se u sredu od 9.30 sati po srpskom vremenu.11:31 - Rukometaši u četvrtom šeširuMuška rukometna reprezentacija Srbija biće u četvrtom šeširu na žrebu za Evropsko prvenstvo u Poljskoj 2016. godine, saopštili su danas organizatori. Osim Srbije u četvrtom šeširu nalaze sa Norveška, Slovenija i Crna Gora, koja se na šampionat plasirala kao najbolja trećeplasirana ekipa. Žreb će biti održan u petak, 19. juna u Krakovu. Sastavi šešira: Prvi: Francuska, Danska, Španija, Hrvatska Drugi: Island, Poljska, Švedska, Mađarska Treći: Rusija, Makedonija, Nemačka, Belorusija Četvrti: SRBIJA, Norveška, Slovenija, Crna Gora. Evropsko prvenstvo biće održano od 15. to 31. januara 2016. godine u Krakovu, Katovicama, Vroclavu i Gdanjsku.11:11 - Nejmar: Dajte Mesiju Zlatnu loptuBrazilski fudbaler Nejmar veruje da njegov saigrač iz Barselone Lionel Mesi zaslužuje da osvoji Zlatnu loptu ove godine. U protekle dve godine ovu nagradu je dobijao Kristijano Ronaldo, koji je i ove sezone bio sjajan postigavši 61 gol. Mesi je na 57 mečeva postigao 58 golova, ali je osvojio i triplu krunu sa Kataloncima - Primeru, Kup Kralja i Ligu šampiona. "Zbog svega što je uradio, Mesi zaslužuje Zlatnu loptu", rekao je Nejmar.10:45 - Rusi spremaju otkaz KapeluSelektore fudbalske reprezentacije Rusije Fabio Kapelo nalazi se pred otkazom, nakon poraza u Moskvi od Austrije (1:0) kojim je ozbiljno doveden u pitanje plasman na prvenstvo Evrope. Predsednik ruskog saveza Nikita Simonijan rekao je da će rukovodstvo uskoro diskutovati o tome da li da smeni Kapela. Italijanski stručnjak vodi Rusiju od 2012. godine, a prošle godine mu je produžen ugovor na još četiri godine, kako bi tim na Mundijalu 2018. Ipak, slabi rezultati koje postiže ruska reprezentacije doveli su u pitanje ostanak Kapela na klupi. Italijanski stručnjak nije uspeo da dovede Ruse do druge faze Mundijala u Brazilu 2014, a zabeležene su svega dve pobede u poslednjih 10 - od kojih jedna protiv Lihtenštajna, dok je druga dobijena za zelenim stolom, kada je utakmica protiv Crne Gore u Podgorici prekinuta zbog navijačkih nereda.

10:16 - Roberto Karlos: Otkaz Anćelotiju je greškaLegendarni levi bek Brazila Roberto Karlos smatra da je Real Madrid napravio grešku kada je otpustio Karla Anćelotija. Karlos je takođe uveren da je Rafa Benites pravo rešenje kada je već došlo do promene. Anćeloti je stigao u Real na leto 2013. godine i u prvoj sezoni je osvojio Kup Kralja i Ligu šampiona, ali je ove sezone ostao bez trofeja. "Nisam se slagao sa odlaskom Anćelotija, baš kao što se nisam slagao ni sa odlascima Del Boskea i Hejnkesa. Morate da pustite trenere da rade svoj posao. Ali, to je Florentinova odluka, on je glavni", rekao je Karlos i dodao: "Benites je u odličnom trenutku u karijeri i kože mnogo da napravi u Realu. On je dobar izbor. Dobar je trener i poznaje klub. Želim mu sve najbolje, moraće da pobeđuje i osvaja trofeje".

09:50 - Rasprodate karte za meč Srbija - RusijaSve karte za prijateljsku utakmicu vaterpolo reprezentacija Srbije i Rusije, kojim će 17. juna u 20 časova svečano biti otvoren novi bazen u Šapcu, prodate su za nepun sat. Tribine šabačkog bazena predviđene su za 500 gledalaca, a za najavljeni spektakl postavljene su i montažne tribine za još 450 gledalaca. Meč protiv vaterpolista Rusije prvi je međjunarodni meč šabačkih vaterpolista nakon raspada Državne zajednice Srbije i Crne Gore, kada je Vaterpolo klub Šabac nastupao u prvoj ligi. Nakon raspada Srbije i Crne Gore šabački vaterpolisti su ispali iz elitnog ranga takmičenja, a bazen je zatvoren zbog tehničkih problema. Rekonstrukcija bazena, nakon desetak godina propadanja, urađena je novcem obezbeđenim prodajom obveznica lokalne samouprave i koštala je 245 miliona dinara bez PDV-a.09:14 - Milan daje 29 miliona za HumelsaItalijanski fudbalski klub Milan izdvojio je 29 miliona evra za odbrambenog igrača Borusije Dortmund Matsa Humelsa. Kako se navodi, Milan ovog leta neće štedeti novac, nakon što je investitor iz Tajlanda kupio 48 odsto akcija slavnog kluba za oko 500 miliona evra. Humels je najavio da će zajedno sa trenerom Jirgenom Klopom napustiti Dortmund, a intersovanje za 26-godišnjeg defanzivca pokazao je i Mančester Junajted. Milan je već angažovao napadača Porta Džeksona Martineza, koji je na San Siro prešao za 35 miliona evra.08:43 - Ozil: Saigrači me često pitaju o KlopuNemački fudbaler Mesut Ozil rekao je da ga saigrači u Arsenalu često pitaju o tome kakav je Jirgen Klop. Nemački stručnjak na kraju sezone napustio je Borusiju Dortmund, nedeljama se spekuliše koji klub bi mogao preuzeti, a spominjan je i Arsenal. "On je jedna od glavnih tema, kako u medijima, tako i među igračima. Neki od mojih kolega su me pitali kakav je Klop. Nikada me nije trenirao, ali uspeh koji je napravio sa Borusijom dovoljno govori o njemu", rekao je Ozil.08:20 - Košta doneo pobedu Brazilu u 92. minutuFudbaleri Brazila pobedili su selekciju Perua u meču prvog kola grupe C na Kopa Amerika. Peru je već u 3. minutu doveo Peru u vođstvo, a dva minuta kasnije izjednačio je Nejmar. Pobedu Brazilcima doneo je Daglas Košta u 92. minutu. U drugom meču prvog kola grupe A, Venecuela je pobedila Kolumbiju 1:0, a jedini gol na utakmici postigao je Rondon u 60. minutu.

http://www.youtube.com/watch?v=vFKbf790ua4
OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track