BLOG UŽIVO: Nemci pokorili Gruziju u kvalifikacijama za EURO 2016
Foto: Reuters

Najnovije informacije iz sveta sporta

BLOG UŽIVO: Nemci pokorili Gruziju u kvalifikacijama za EURO 2016

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

20:25 - Kvalifikacije za EURO 2016: Rumuni jedva sa FaranimaRununija je u okviru grupe F savladala Farska Ostrva teže nego što se očekivalo. Farani su još jednom pokazali da ove godine sa njima nema šale, Rumuni su slavili samo sa 1:0 golom Keserua. U okviru iste grupe Severna Irska je došla do još jedne pobede, četvrte u ovim kvalifikacijama, ovoga puta su savladali reprezentaciju Finske rezultatom 2:1. Oba gola za domaće postigao je Laferti, dok je počasni gol za goste postigao Sadik u 91. minutu. Mađarska i Grčka igrale su bez golova.TABELA: Rumunija 13 (5), Severna Irska 12 (5), Mađarska 8 (5), Finska 4 (5), Farska Ostrva 3 (5), Grčka 2 (5).

20:20 - Kvalifikacije za EURO 2016: Nemci pokorili Gruziju Fudbaleri Nemačke pobedili su danas u Tbilisiju Gruziju sa 2:0 i ostvarili treću pobedu u Grupi D kvalifikacija za EURO 2016. Golove za aktuelne svetske prvake postigli su Marko Rojs u 39. i Tomas Miler u 44. minutu. U Grupi D reprezentacija Škotske je u Glazgovu savladala Gibraltar sa 6:1 i ostvarila treću pobedu. Na stadionu Hempden park u Glazgovu, trostruki strelac bio je Stiven Flečer, koji je postigao golove u 29. minutu, 77. i 90. minutu. Šon Melouni postigao je dva gola iz jedanaesteraca, u 18. i 34. minutu, a strelac za domaći tim bio je i Stiven Nejsmit u 39. minutu. Prvi gol u istoriji Girbraltara u jednoj zvaničnoj utakmici postigao je Li Kaskijaro u 20. minutu.Fudbaleri Republike Irske i Poljske odigrali su u Dablinu nerešeno 1:1. Poljska je povela u 26. minutu golom Slavomira Peška, a konačan rezultat postavio je Šejn Long u 90. minutu.TABELA: Poljska 11 (5), Škotska 10 (5), Nemačka 10 (5), Republika Irska 8 (5), Gruzija 3 (5), Gibraltar 0 (5).

20:04 - Bejl: Nikome ne moram da se dokazujem

Fudbaler Real Madrida Geret Bejl rekao je danas da ne obraća pažnju na kritike i da nikome ne mora da se dokazuje. Navijači Reala, ali i pojedini španski mediji, kritikovali su Bejla zbog loše igre u dosadašnjem delu sezone, a posle poraza u "el klasiku" od Barselone (1:2), navijači su oštetili Bejlov automobil. Međutim, Bejl je bio jedan od najzaslužnijih za pobedu reprezentacije Velsa nad Izraelom od 3:0, u subotu, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine. On je postigao dva gola i asistirao Aronu Remziju kod prvog pogotka. "Ne moram da odgovaram na kritike. Ja znam, ali i svi oko mene znaju za šta smo sposobni. U fudbalu ima uspona i padova, to moramo da prihvatimo, a sve što mogu da uradim je da na kritike odgovorim igrom na terenu", rekao je Bejl, preneli su britanski mediji. "Mislim da nikome ne moram da dokazujem da li je u pravu ili ne, samo moram da igram fudbal", dodao je 25-godišnji Bejl.

19:36 - Falkao: Koncentrisan sam na JunajtedFudbaler Mančester junajteda Radamel Falkao rekao je danas da je koncentrisan samo na svoje nastupe za taj klub i da ne razmišlja o mogućem prelasku u Juventus na leto. Falkao je prošlog leta iz Monaka došao na pozajmicu u Mančester junajted, ali se nije najbolje snašao na Old Trafordu. On nema veliku minutažu, pa su mediji spekulisali da će na leto napustiti klub. Kolumbijac je do sada odigrao 22 utakmice i postigao četiri gola za Junajted. "Juventus je zainteresovan? Oni mnogo pričaju, ali sada sam 100 odsto koncentrisan na Mančester junajted. Do kraja sezone nas čeka nekoliko važnih utakmica i nadam se da će se ova situacija (sa minutažom) promeniti", rekao je Falkao za radio Karasol. Mančester junajted ima mogućnost da otkupi Falkaov ugovor na kraju sezone.

18:30 - Preokret ili samo tvrdi pazar - Dani Alveš hoće da ostane u BarsiFudbaler Barselone Dani Alveš rekao je danas da bi želeo da ostane u tom klubu, a ne da se sa Pari Sen Žermenom dogovara oko uslova ugovora. Alvešov ugovor sa Barselonom ističe ovog leta, a uprava kluba mu za sada nije ponudila novi. List AS naveo je da je Alveš zadovoljan predlogom uslova ugovora koji mu je poslao Pari Sen Žermen, ali da će brazilski fudbaler sačekati odluku uprave Barselone. Alveš je u više navrata rekao da on i porodica žele da ostanu u Barseloni. Alveš je 2008. godine iz Sevilje prešao u Barselonu za koju je do sada odigrao 329 utakmica i postigao 20 golova. Sa tim klubom osvojio je četiri šampionske titule, dva Kupa kralja, dve Lige šampiona, Superkup Evrope, dva Svetska klupska prvenstva i četiri Superkupa Španije.

17:45 - Rakitić: Hrvatska mora da popravi neke stvariHrvatski fudbalski reprezentativac Ivan Rakitić rekao je da mora da bude zadovoljan pobedom od 5:1 nad Norveškom, ali da ekipa mora da popravlja "neke stvari". "Osećamo se sjajno posle velike pobede pred 20 hiljada navijača. Nismo odigrali najbolju utakmicu i moramo da popravimo neke stvari, ali bi bilo neobično da budemo nezadovoljni posle pobede od 5:1 nad velikom ekipom", rekao je Rakitić za hrvatske medije. Hrvatska je prva u Grupi H, sa 13 bodova posle pet kola, odnosno četiri pobede i jednog nerešenog rezultata. "Sve ide u pravom smeru, ali nas čeka još mnogo posla. Ništa još nije gotovo i to ne smemo da zaboravimo u narednim mesecima. Nismo imali dobar dan u subotu, ali smo pokazali da i tako možemo da ubedljivo pobeđujemo... Mladi smo i gladni uspeha. Mislim da smo na pravom putu da uradimo nešto veliko", rekao je fudbaler Barselone.

17:32 - Tevez presrećan zbog povratka u reprezentacijuArgentinski fudbaler Karlos Tevez rekao je da je presrećan što je posle četiri godine počeo reprezentativni meč u prvom timu, uz pobedu nad Salvadorom od 2:0. "Bio sam presrećan. Igranje od početka je potpuno drugačije od ulaska sa klupe. Definitivno dobijate mnogo više samopouzdanja", rekao je centarfor Juventusa. Argentina je pobedila Salvador u prijateljskoj utakmici u Vašingtonu, a Tevez je kazao da ta utakmica može da bude jako korisna za "gaučose". "Ova utakmica može biti korisna za tim jer mnogo naših potencijalnih protivnika na Kopa Amerika igra tako zatvoreno. Za to vam je potrebno strpljenje da postignete gol, a mi smo na pravom putu. Moramo da nastavimo da radimo, ali ovo je samo početak. Meni je važno da više igram za reprezentaciju", rekao je Tevez.

16:54 - Žinjak na leto u moskovskom Dinamu?Fudbaler Olimpika iz Marselja Andre Pjer Žinjak na leto nastavlja karijeru u moskovskom Dinamu, tvrde današnji francuski mediji. Kako prenosi "Provans", bivši igrač Lorijana, Poa i Tuluza najverovatnije neće produžiti ugovor sa Olimpikom i u moskovskom klubu pridružiće se zemljaku Matjeu Valbueni. Za Žinjaka su zainteresovani i Galatasaraj, Inter i Milan, ali je on, izgleda, odlučan da karijeru nastavi u Dinamu, koji će mu biti prvi inostrani klub u dosadašnjoj karijeri, prenosi francuski list. Dvadesetdevetogodišnji Žinjak postigao je ove sezone 16 golova za Marselj na 30 utakmica, uz dve asistencije.

16:15 - Del Boske: Dani španske slave nisu dalekoSelektor španske fudbalske reprezentacije Visente Del Boske smatra da njegov tim nije daleko od forme iz perioda od 2008. do 2012. kada je Španija osvojila dve titule prvaka Evrope i Mundijal. Španija je u petak u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope 2016. savladala Ukrajinu sa 1:0, mada je opšte mišljenje u španskoj javnosti, ali i samog Del Boskea, da je prikazani kvalitet igre ostavio "gorak ukus u ustima".""Ovo je logična reakcija s obzirom da se sada samo traže greške posle svega što se dogodilo na Mundijalu u Braziilu prošle godine. Španija nije daleko od onog što je bila", rekao je Del Boske.

15:37 - Marko Đuričić osvojio bronzu na EP u tekvondu uprkos povrediČlan tekvondo reprezentacije Srbije Marko Đuričić osvojio je danas bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u olimpijskim kategorijama koje se održava u Nalčiku, u Rusiji. Đuričić je u kategoriji preko 87 kilograma na startu pobedio Rumuna sa 21:11, a zatim Rusa Kuznjecova, ali ga je povreda sprečila da se bori u polufinalu, saopštio je Tekvondo klub Galeb."Poslednji takmičarski dan bio je polovično uspešan. Marko Đuričić je u teškoj kategoriji osvojio bronzu što je sjajan rezultat. Imao je peh već u prvoj rundi prve borbe. Zbog pada koncentracije, Rumun ga je pogodio nogom u nos i došlo je do preloma. Marko je tada pokazao svoj najveći kvalitet - hrabrost i snagu, i do kraja borbe je i pored povrede, ubediljivo pobedio Rumuna. U drugom kolu, u borbi za medalju Marko je pobedio iskusnog Rusa, koji je pre toga izbacio prvaka Evrope Belorusa Silu. Polufinalnu borbu smo morali da predamo jer je oficijalni doktor to savetovao zbog povrede". objasnio je trener Dragan Jović.Ovo je prvi put da je Đuricić predstavljao Srbiju na velikom takmičenju."Veoma sam srećan jer sam prvi put deo nacionalnog tima,, a već sam osvojio veliku medalju. Imao sam kvalitetne protivnike, pogotovo u borbi za medalju sa dugogodišnjim reprezentativcem iz Rusije. Nadam se da ću da nastavim sa ovakvim rezultatima, jer tek treba da se dokažem i izborim za nacionalni tim. Povreda me je sprečila da se borim u polufinalu. Zahvaljujem se klupskom treneru, ujedno I treneru reprezentacije Draganu Joviću, i treneru Marinu Dujiću, kao i celom timu na podršci", istakao je Đuričić.

15:20 - Ukić i Klara Ljubić pobednici novosadskog polumaratonaAtletičar iz Srbije Goran Ukić i Klara Ljubi iz Slovenije pobedili su danas na 22. Novosadskom polumaratonu. U muškoj konkurenciji kroz cilj su na drugoj i trećoj poziciji prošli Sebastijan Puš iz Slovenije i Ognjen Stojanović iz Srbije. U ženskoj konkurenciji druga je bila Rada Đurović iz Srbije, a treća Makedonka Vesna Kiradžijeva. Na ovogodišnjem Novosadskom polumaratonu učestvovalo je više od 1.100 trkača iz 16 zemalja. Trkači su mogli da učestvuju i u pratećim trkama - štafetnom polumaratonu i "trci zadovoljstva", dok je tradicionalno organizovana i "trka beba" u puzanju.14:58 - Bejl: Ne odgovaram kritičarimaFudbaler Reala Geret Bejl rekao je da nema potrebu da odgovara svojim kritičarima posle dva gola u trijumfu Velsa nad Izraelom. Velšani su sa 3:0 slavili u Haifi i tako su došli do čelne pozicije grupe B kvalifikacija za EP 2016. godine. Bejl se poslednjih nedelja našao na udaru navijača, ali i španskih medija, zbog igara u dresu Reala. "Nemam potrebu da odgovaram kritičarima. Svi znaju, ja znam, šta mogu da uradim. Postoje usponi i padovi u fudbalu, morate to da prihvatite i odgovorite igrama na terenu. Ne osećam da treba nekome da pokažem da su u pravu ili ne, moram samo da igram fudbal", rekao je Bejl.14:30 - Fenerbahče nudi produženje ugovora ObradovićuČelnici Košarkaškog kluba Fenerbahče žele da produže saradnju sa srpskim trenerom Željkom Obradovićem, koja ističe na kraju sezone. Tim iz Istabula je zadovoljan radom najtrofejnijeg evropskog stručnjaka, a čelnici turskog kluba nude Srbinu novi ugovor koji bi trebalo da važi do juna 2017. godine. Obradović je prošle sezone sa Fenerbahčeom osvojio titulu šampiona u Turskoj, a ove je već obezbedio plasman u četvrtfinale Evrolige. Turski mediji navode da su dve strane već počele pregovore, a narednih dana bi trebalo da dogovor bude realizovan.

14:05 - Legese pobednik Berlinskog polumaratonaEtiopljanin Birhanu Legese pobednik je današnjjeg Berlinskog polumaratona u kojem su svih deset prvih mesta zauzeli afrički atletičari. Legese je na cilj stigao u vremenu 59:45 minuta, ispred Kenijca Davida Kogeja koji je zaostao samo jednu sekundu, dok je još jedan Kenijac Abrahan Čerobon bio treći sa zaostatkom od još tri sekunde. U konkurenciji žena, pobednica je Kenijka Sintija Čepčirčir Kosgej u vremenu 1:10,52 sata, ispred sunarodnice Elizabet Čerono sa četiri sekunde zaostatka i Šveđanke Izabele Anderson koja je stigla na cilj sa zakašnjenjem od 39 sekundi za pobednicom.

13:41 - Falkao demantovao da prelazi u JuventusNapadač Mančester junajteda Radamel Falkao demantovao da će karijeru da nastavi u Juventusu rekavši da je koncentrisan isključivo na klub sa Old traforda. On je prošle godine stigao u Junajted iz Monaka na pozajmicu, a za engleski klub odigrao je samo 19 utakmica i postigao četiri gola. Junajted ima pravo da na kraju sezone otkupi njegov ugovor, ali postoje male šanse da se takvo nešto desi. "Juventus me traži? Oni mnogo pričaju, ali sada sam 100 odsto fokusiran na Mančester junajted. Do kraja sezone ostalo je nekoliko izuzetno važnih mečeva i nadam se da će se celokupna situacija promeniti", rekao je Falkao.13:19 - Eklston: Formula 1 je bolesnaPrvi čovek Formule 1 Berni Eklston rekao je za taj sport da je “bolestan”, a takođe je kritikovao timove, za koje je kazao da su previše egoistični. Eklston je takođe priznao da su sadašnja kompleksna tehnička pravila jedan od većih razloga zašto je gledanost F1 u padu. "Za početak, bolesna je. Izgubili smo publiku i želim da znam zašto. Ljudi sada imaju toliko mnogo opcija za zabavu. Pre ste imali samo nekoliko kanala i jedan na kojem ste mogli da gledaju F1. Sada postoji previše opcija i to je konfuzno", rekao je Eklston i nastavio: "Komentatori doprinose tome jer objašnjavaju ljudima kao da su eksperti, a ne oni koji žele zabavu ispred malih ekrana tokom popodneva. I u mnogim situacijama se ti komentatori kriju iza tehnički termina jer ni sami u potpunosti ne razumeju šta se dešava. U tome je poenta".

12:50 - Sestre Vilijams igraju za SAD u FED kupuAmeričke teniserke Serena i Venus Vlijams potvrdile su da će igrati protiv Italije u plej of meču za plasman u Svetsku grupu, 18 i 19. aprila u Brindiziju. "Zaslužile smo da se vratimo u elitu. Imamo nekoliko najboljih svetskih teniserki i treba da se nađemo u Svetskoj grupi A, kako bi se borile za titulu", rekla je Serena Vilijams tokom turnira u Majamiju. Amerikanke su predvođene sestrama Vilijams prošlog meseca pobedile Argentinu sa 4:1 u meču za plasman u plej of. Selekcija SAD koja je ispala iz Svetske grupe prošle godine, osvojila je 17 titula u Fed kupu u istoriji, a poslednji put je trijumfovala 2000.

12:21 - VN Malezije u kalendaru F1 do 2018.Velika nagrada Malezije ostaće u kalendaru do 2018, pošto su organizatori te trke produžili na još tri godine ugovor sa čelnicima Formule 1. Kancelarija premijera Malezije Nađiba Razaka saopštila je da je produženje ugovora ozvaničeno posle pobede Nemca Sebastijana Fetela u drugoj trci sezone na stazi Sepang. Organizatori su takođe izjavili da će kompanija Petronas u naredne tri godine ostati glavni sponzor trke koja je u kalendaru F1 od 1999. godine.

11:55 - Bruk odbranio titulu u velter kategorijiBritanski bokser Kel Bruk odbranio je titulu u velter kategoriji u IBF verziji, pošto mu je Rumun Džo Džo Dan predao meč u četvrtoj rundi. Bruk je boksovao prvi put otkako je u septembru tokom odmora na Tenerifama ranjen mačetom u nogu. Dvadesetosmogodišnji Bruk dominirao je od početka meča, poslavsi Dana četiri puta na pod, pre nego što je sudija proglasio njegovu pobedu - pošto se Rumun u petoj rundi nije vratio u ring. "Mislio sam da nikada neću prohodati posle ranjavanja, a kamoli boksovati.", rekao je Bruk. Dan nikada u karijeri do sada nije pretrpeo poraz u prethodnih 36 mečeva.

11:20 - Rasel osvojio titulu u pero kategorijiAmerički bokser Geri Rasel osvojo je titulu svetskog prvaka u pero kategoriji u verziji Svetskog bokserskog saveta (WBC), pošto je tehničkim nokautom savladao branioca pojasa Meksikaca Džonija Gonzalesa. Dosadašnji prvak nije imao odgovor na snažne i precizne udarce Rasela koji ga je tri puta slao na pod, pre nego što je sudija Toni Viks u četvrtoj rundi prekinuo meč. Rasel je prvi put oborio Gonzelesa krajem treće runde, da bi i četvrtu rundu otvorio impresivnom serijom udaraca u glavu i telo, kojom ga je drugi put poslao na pod. Gonzales je uspeo da se pridigne, ali ga je Rasel ponovo jednim razornim udarcem vratio u "horizontalu", nateravši sudiju da prekine meč. Rasel je popravio svoj skor odnosa pobeda i poraza na 26:1, uz 15 nokauta, dok je Gonzalesov bilans sada 57:9.

10:50 - Hodžson: Runi nije velikan kao ČarltonSelektor Engleske Roj Hodžson smatra da kapiten Vejn Runi mora da odigra dobro na velikim turnirima kako bi zavredio zvanje velikana. Kapiten Mančester Junajteda je u meču kvalifikacija za EP 2016 protiv Litvanije odigrao svoj 102 meč i postigao vodeći pogodak, svoj 47. u nacionalnom timu, čime je prišao Gariju Linekeru na samo jedan, a rekorderu seru Bobiju Čarltonu na dva gola. "Da biste postali velikan reprezentacije Engleske, morate odigrati veoma dobro ili na Evropskom ili na Svetskom prvenstu, kao što je to učinio Bobi Čarlton. Postoje ljudi koji su spremni da uđu u raspravu da li je Bobi najbolji engleski igrač ikada, ali, ima mnogo njih, koji su mojih godina, koji ga ne bi stavili van top tri najbolja", rekao je Hodžson.

10:21 - Maldini: Zvao me je Čelsi, ali nisam hteo da napustim MilanBivši fudbaler Milana i italijanske reprezentacije Paolo Maldini otkrio je da je u prošlosti londonski Čelsi bio zainteresovan za njegove usluge. Maldini je rekao da je imao ponudu Čelsija kada je londonski klub Đanluka Vijali. "Vijali me je zvao i želeo da me dovede u Čelsi. Ipak, uvek sam razmišljao u tom smeru da treba da ostanem u onom klubu u kojem sam i počeo karijeru, a to je Milan", kazao je Maldini.09:50 - Selektor Češke: Nije nas sramotaSelektor Češke Pavel Vrba smatra da se njegov tim ne bi trebalo da bude sramota posle remija sa Letonijom u meču kvalifikacija za EP 2016. godine. Češka je posle četiri uzastopne pobede razočarala u Pragu protiv jednog od austajdera grupe A, odigravši samo 1:1. "Videćemo na kraju kvalifikacija koliko je značajan ovaj bod. Razočarani smo što nismo pobedili, bili smo favoriti, ali smo u ranijom mečevima osvajali bodove gde ih nismo očekivali", rekao je Vrba i dodao: "Letonci su bili mala misterija za nas. Napravili su šest izmena u odnosu na mečeve koje su igrali jesenas, sa drugom formacijom. Na utakmicu je uticao gol koji su postigli kada smo igrali očajno. Mi smo krivi, ne "baksuzni" stadion".09:28 - Njujork ruši neslavne rekordeKošarkaši Čikaga pobedili su Njujorku 111:80 u noćašnjem meču NBVA lige. Niksima je ovo 60. poraz ove sezone, što je najveći broj u istoriji kluba. Najefikasniji u ekipi Čikaga bio je Nikola Mirotić sa 24 poena, dok je Pau Gasol ubacio 19. U poraženoj ekipi najbolji je bio Barnjani sa 14 poena. Golden Stejt je nastavio sa sjajnim igrama. Ratnici su protiv Milvokija stigli do 60. pobede u sezoni, što je najbolji skor od osnivanja kluba. Stef Kari je ubacio 25, a Klej Tompson 21 poena, dok je na drugoj strani najbolji bio Kris Midlton (14). U ostalim utakmicama postignuti su sledeći rezultati: Šarlot - Atlanta 115:100, Juta - Oklahoma 94:89 i Portland - Denver 120:114.

09:00 - Kurtoa: Moramo da pobedimo IzraelGolman Belgije Tibo Kurtoa istakao je da selekcija mora da savlada Izrael u sledećem meču, ako želi na Evropsko prvenstvo. Belgijanci su u subotu pregazili Kipar 5:0, i smanjili zaostatak za liderom grupe B Velsom na tri boda. "Sada moramo da pobedimo Izrael. Oni su ispred nas, ali moramo da pobedimo. Danas smo odlično igrali, dobro se branili kao tim, te bili opasni u napadu. Bio sam oprezan zbog njihovih kontranapada", rekao je Kurtoa. Belgija ima bod manje od drugoplasiranog Izraela, a oba tima imaju po meč manje od lidera Velsa.

08:30 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN POGLEDAJTE OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track