BLOG UŽIVO: Džekson Martinez izabrao Milan
Foto: Reuters

Najnovije informacije iz sveta sporta

BLOG UŽIVO: Džekson Martinez izabrao Milan

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu

23:20 - Rašović mora na operacijuVaterpolista Srbije Strahinja Rašović moraće na operaciju zbog povrede jagodične kosti koju je zadobio na utakmici sa SAD. Njega je kolenom udario vaterpolista SAD Džesi Smit, a tom prilikom igraču Crvene zvezde je naprsla jagodična kost. On će u ponedeljak morati na operaciju, a potom će mirovati dok kost ne zaraste, najmanje dva meseca. Rašoviću je u bolnici u SAD konstatovan i lakši potres mozga.22:44 - Ves Braun produžio ugovor sa SanderlendomFudbaler Sanderlenda Ves Braun produžio je ugovor sa tim engleskim premijerligašem na još godinu dana, saopštio je danas taj klub. Bivšem fudbaleru Mančester junajteda i engleske reprezentacije istekao bi ugovor u julu i bio je na listi slobodnih igrača. Trener Sanderlenda Dik Advokat zatražio je od uprave kluba da produži ugovor sa Braunom pa će on ostati u klubu i posle svog 36. rođendana. Braun je počeo karijeru u Mančester junajtedu, odakle je 2011. godine prešao u Sanderlend za koji je do sada odigrao 81 utakmicu i postigao jedan gol.22:15 - Džekson Martinez izabrao MilanNajbolji strelac portugalske lige Džekson Martinez karijeru će nastaviti u Milanu, potvrdio je večeras predsednik Porta Pinto Da Kosta. "Pre nego što je otišao na odmor, rekao je da želi da napusti klub. Znam da je izabrao Milan. On to želi i ja hoću da bude srećan", rekao je Da Kosta za klupski sajt. On je dodao da izlazna klauzula za kolumbijskog napadača iznosi 35 miliona evra i da ona mora da se plati. Interesovanje za Martineza, koji je ove sezone postigao 32 gola u svim takmičenjima, pokazao je i londonski Arsenal. Za reprezentaciju Kolumbije nastupao je 36 puta i postigao 10 golova.

21:43 - Mađar novi golman LiverpulaMađarski golman Adam Bogdan novi je fudbaler Liverpula, potvrdio je engleski klub. Bogdan na Enfild stiže kao slobodan igrač po isteku ugovora sa Boltonom 1. jula. On je odigrao više od 100 utakmica u Premijer ligi i Čempionšipu od dolaska u Bolton 2007. godine, a 19 puta je bio reprezentativac Mađarske, za koju brani i u kvalifikacijama za EURO 2016. Bogdan je dva puta igrao protiv Liverpula u karijer, poslednji put u FA kupu u remiju bez golova na Enfildu. Za mesto na golu "redsa" boriće se sa odličnim Belgijancem Simonom Minjoleom.21:15 - Trujić umesto Stojiljkovića na EPNovi fudbaler Partizana Nikola Trujić zamenio je povređenog Nikolu Stojiljkovića u U-21 reprezentaciji Srbije za Evropsko prvenstvo. Lekarska komisija UEFA je u poslednjem trenutku odobrila zamenu tako da će krilo Partizana nositi dres sa brojem 19, koji je bio namenjen Nikoli Stojiljkoviću. "Trujić može da odigra i kao krilni napadač i kao centarfor. Dobro se snalazi na obe pozicije, slično kao i Aleksandar Čavrić", rekao je selektor Mladen Dodić. Mlada reprezentacija Srbije u nedelju putuje u Prag, a na EP u Češkoj igraće u grupi A sa domaćinom, Danskom i Nemačkom. 20:50 - Teves o Mesiju: Dovoljan je zagrljajKarlos Teves je sa selekcijom Argentine u Čileu, ali mediji su sumnjičavi kada je u pitanju njegova saradnja sa prvom zvezdom Lionelom Mesijem. Argentina u subotu počinje nastup na Kopa Amerika, duelom sa Paragvajem, a medije je interesovalo o čemu su njih dvojica razgovarali u finalu Lige šampiona. "Smejali smo se svemu što je napisano o nama. Kada biste rekli da su Mesi i Teves prijatelji, to se sigurno ne bi isplatilo novinama, ali ako kažete da smo neprijatelji, onda je stvar drugačija", rekao je Teves.20:06 - Turska jedva do pobede u KazahstanuReprezentacija Turske kao gost je pobedila Kazahstan 1:0 u utakmici 6. kola Grupe A kvalifikacija za EURO 2016. Turci su ulogu favorita opravdali golom Arde Turana u 83. minutu. Namučili su se izabranici Fatiha Terim da osvoje preko potrebne bodove posle lošeg starta u kvalifikacijama.Turska sada ima osam bodova, jedan više od Holandije, a četiri, odnosno pet manje od Islanda i Češke, s tim što Turci imaju utakmicu više. Kazahstan je ostao na dnu tabele sa samo jednim bodom.

19:51 - KSS: Idemo u Zagreb na poziv KS HrvatskeSastanak rukovodstva ABA lige, klubova učesnika regionalnog takmičenja i nacionalnih košarkaških Saveza na kome će se razgovarati o aktuelnoj situaciji održaće se narednog utorka, 16. juna, u Zagrebu. Košarkaški savez Srbije (KSS) prihvatio je predlog Košarkaškog saveza Hrvatske da oni organizuju sastanak kako bi se rešio problem na relaciji FIBA-Evroliga-ABA liga. "Očekujemo da na tom sastanku razmotrimo trenutnu situaciju i dođemo do rešenja u skladu sa statutom FIBA i standardima Evrolige", navodio se u saopštenju KSS. Predsednik KSS Dragan Đilas je pre nekoliko dana pozvao sve učesnike da se u najkraćem roku organizuje sastanak kako bi došlo do dogovora.

19:11 - Šalke doveo BrajtenrajteraDoskorašnji trener Paderborna Andre Brajtenrajter potpisao je dvogodišnji ugovor sa Šalkeom, saopštio je klub iz Gelzenkirhena. Brajtenrajter će na klupi Šalkea zemniti Roberta di Mata, koji je u maju dobio otkaz. "Veoma smo srecni, jer smo pronašli pravog čoveka. Od njega očekujemo atraktivan, strastven i napadački fudbal, timski duh, sve ono što će pratiti enzuzijazam naših navijača", rekao je direktor kluba Horst Heldt. Šalke je prošle sezone stigao do četvrtfinala Lige šampiona, ali je u Bundesligi zauzeo šestu poziciju, zbog koje neće igrati u elitnom klupskom takmičenju.

18:45 - Depaj potpisao ugovor sa Mančester junajtedomDosadašnji fudbaler PSV-a Memfis Depaj je potpisao ugovor sa Mančester junajtedom na četiri plus jednu godinu, a holandski klub će na ime obeštećenja dobiti 31 milion funti (43 miliona evra). "Ovo je za mene ostvarenje sna, novo poglavlje u mom životu i radujem se dolasku u Mančester junajted. U PSV sam došao sa 12 godina i želim da se zahvalim ljudima iz kluba na svemu što su uradili za mene. Osvojili smo titulu i na najljepši način sam se oprostio od kluba iz Ajndhovena", rekao je Depaj.18:21 - Gomeš još pet godina u ValensijiPortugalski fudbaler Andre Gomeš potpisao je danas petogodišnji ugovor sa ekipom Valensije, potvrđeno je na sajtu kluba. Gomeš je prošlu sezonu proveo na pozajmici u Valensiji kao član Benfike, a danas je potvrđeno da je sa portugalskim klubom postignut dogovor o transferu na Mestalju. "Veoma sam srećan što sam postao član velikog kluba kao što je Valensija. Želeo sam da nastavim karijeru ovde, i zahvaljujem se upravi, igračima i navijačima na poverenju. Sada se nadam da ću nastaviti sa dobrim igrama i pomoći klubu na svim frontovima", izjavio je Gomeš. On je prošle sezone za Valensiju zabeležio 28 nastupa i postigao četiri gola. Za reprezentaciju Portugalije odigrao je četiri utakmice.

17:50 - Kastan se vraća na terenFudbaler Rome Leandro Kastan rekao je da je dobio dozvolu da se vrati na teren posle operacije na mozgu. Brazilac je bio van terena od septembra prošle godine i pobede Rome nad Empolijem. On je na tom meču zamenjen na poluvremenu zbog vrtoglavice. Roma je nakon toga saopštila da je otkriveno da Kastan ima urođenu vaskularnu promenu na mozgu, benigni tumor poznatiji kao kavernom. Brazilski fudbaler je potom podvrgnut neurohiruirškom zahvatu na mozgu kojim je otklonjen kavernom dužine oko tri centimetra. Kastan je u Romu došao 2012. godine iz Korintijansa, a tokom prve dve sezone u Seriji A odigrao je 66 utakmica.17:22 - Bajern: Desno stopalo Riberija imobilisanoFudbalski klub Bajern iz Minhena saopštio je danas da je terapija lečenja skočnog zgloba Franka Riberija nije donela željeni rezultat i da je njegovo desno stopalo imobilisano. ; Šampion Bundeslige nije otkrio druge detalje o povredi ili o daljem lečenju, kao ni procenu kada će se Francuz vratiti na teren. Riberi nije igrao još od marta i utakmice protiv Šahtjora u Ligi šampiona. Ranije ove nedelje, Riberi nije mogao da potvrdi da li će biti spreman do 1. jula kada Bajern počinje pripreme za narednu sezonu.

17:00 - Janković u polufinalu i finaluSrpska teniserka Jelena Janković plasirala se danas u polufinale WTA turnira u Hertogenbošu, pošto je danas pobedila Nemicu Aniku Bek sa 6:4, 6:1. Jankovićeva je opravdala ulogo favorita protiv 69. igračice na svetu i posle sat i 12 minuta došla do drugog trijumfa u međusobnim duelima. Njena protivnica u polufinalu biće pobednica meča Kristina Mladenović (Francuska) - Belinda Benčić (Švajcarska). Srpska teniserka će zajedno sa Ruskinjom Anastasijom Pavljučenkovom igrati u finalu dublova, pošto su im Timea Baboš i Kristina Mladenović predale meč bez borbe. Turnir u Hertogenbošu igra se za nagradni fond 250.000 dolara.

16:32 - Ibrahimović: Ne vraćam se u Milan, ovog letaŠvedska fudbalska zvezda Zlatan Ibrahimović odbacio je danas glasine da će napustiti redove Pari Sen Žerman, kako bi prešao u Milan. "Srećan sam u PSŽ-u, uošte ne znam odakle dolaze sve te priče o mom odlasku", rekao je Ibrahimović na konferenciji za novinare pred meč kvalifikacija za prvenstvo Evrope protiv Crne Gore u nedelju. Tridesettrogodišnji Inbrahimović koji je ove sezone pomogao PSŽ-u da osvoji sva četiri domaća trofeja - Ligu 1, Kup, Liga kup i Trofej šampiona, tvrdi da će ostati u pariskom kubu do isteka ugovora. "Imam još godinu do isteka ugovora. Mediji preuveličavaju stvari i nema istne u svim ovim pričama oko mog prelaska u Milan", rekao je Ibarhimović. On, ipak, nije potpuno odbacio mogućnost da se vrati u klub za koji je igrao od 2010. do 2012. "Sve je moguće", rekao je Ibrahimović.

16:16 - Lisac veruje da će Jadranska liga opstatiGeneralni menadžer košarkaške Jadranske lige Roman Lisac rekao je danas da će u utorak u Zagrebu biti održan sastanak rukovodstva lige, klubova i nacionalnih Saveza i dodao da veruje da će biti prevaziđeni svi problemi oko regionalnog takmičenja. "Na sastanak su pozvani predstavnici klubova, federacija i čelnici lige... Zahvalio bih se srpskoj federaciji, predsedniku Draganu Đilasu i klubovima, koji imaju volju da se dođe do rešenja", rekao je Lisac agenciji Beta. Na pitanje da li očekuje da će se doći do rešenja i da će Jadranska liga opstati, Lisac je kratko kazao: "Daj, bože, da se dođe do rešenja... Mislim da će Jadranska liga opstati, jer je to dobro za basket i za ceo region". Košarkaški savez Srbije je ranije ove nedelje, nakon sastanka s predstavnicima klubova, pozvao klubove, saveze iz regiona i rukovodstvo Jadranske lige na sastanak kako bi se prevazišli nastali problemi. Predsednik Dragan Đilas je posle tog sastanka poručio da je ovakva Jadranska liga prošlost i da mora da se transforimiše i da bude u skladu sa zahtevima Fibe i standarima Evrolige. Jadranska liga je, odlukom Fiba Evropa od 7. marta, izgubila priznanje Fibe, jer je jedina liga u Evropi koja je odbila da dostavi statusnu dokumentaciju. Fiba Evropa je zatražila promenu upravljanja Jadranskom ligom kako bi klubovi i nacionalni savezi dobili šira ovlašćenja. Fiba je zemljama učesnicama ABA lige zapretila izbacivanjem reprezentacija iz međunarodnih takmičenja ukoliko se ne reši vlasnička struktura Jadranske lige ili ako priznaju postojeće takmičenje.

15:40 - Aleksej Nešović prešao u PrištinuPlejmejker Aleksej Nešović potpisao je jednogodišnji ugovor sa ekipom Sigal Priština.Nešović je nastupao za reprezentaciju BiH, a svojevremeno je bio mlada nada Crvene zvezde, za koju je nastupao od 2002. do 2005. godine.Potom je nastupao za Ludvigzburg, Zagreb, Hemofarm, Fuenlabrada, Prokom, Alijaga, Borac, Budućnost... Prošle sezone igrao je za makedonski Kožuv.

15:25 - Perić: Motivisano protiv Izraela, iako smo već na EPSelektor muške rukometne reprezentacije Srbije Dejan Perić najavio je maksimalnu angažovanost tima u poslednjoj utakmici kvalifikacja za prvenstvo Evrope protv Izraela u nedelju, iako je plasman na EP već ostvaren remijem protiv Crne Gore, "Kako smo se i do sada trudili da na svakoj utakmici odigramo maksimalno dobro i ispunimo cilj, a to je da se kvalifikujemo na EP, tako ćemo i na utakmici sa Izraelom. Sticajem okolnosti, plasman na EP je zavisio od nas, ali smo uspeli u tome i utakmica sa Crnom Gorom nam je otvorila vrata za odlazak na EP u Poljskoj.", rekao je Perivć. On je istakao da će Srbija u nedelju biti maksimalno motivisana za pobedu. "Iza igrača je naporna takmičarska sezona, ali će oni dati sve od sebe. Pozivam celu rukometnu publiku iz Srbije da dođe u nedelju u Kraljevo da bude uz našu reprezentaciju, a mislim da će reprezentativci opravdati njihova ocekivanja", rekao je Perić. Kapiten Momir Ilić poručio je da reprezentacija želi pobedom da završi kvalifikacioni ciklus. "Idemo na pobedu. Želimo da završimo ciklus, posle dobrog meča sa Crnom Gorom. Atmosfera u timu je sjajna, štoo nam daje dodatan podstrek", porucico je Ilić. On je naglasio da Izreal ima reprezentaciju za respekt, koju svakako ne treba potceniti. "Moramo da se dobro skoncentrišemo na igru i tako pobedimo protivnika. Očekujemo veliku podršku publike u Kraljevu što će nam, takode, biti dodatan motiv", rekao je Perić. Obrad Ivezić je naglasio da će reprezentacija u nedelju imati dodatan vetar u leđa, jer igra pred domaćom publikom. "Iako smo se već plasiral na prvenstvo Evrope, daćemo svoj maksimum na terenu", poručio je Ivezić.

14:40 - ABA liga: Sastanak sa klubovima 16. juna u ZagrebuSastanak rukovodstva ABA lige, klubova učesnika regionalnog takmičenja i nacionalnih košarkaških Saveza na kome će se razgovarati o aktuelnoj situaciji održaće se narednog utorka, 16. juna, u Zagrebu. Domaćin sastanka biće čelnici ABA lige i očekuje se da se tom prilikom napravi prvi korak ka pronalaženju problema FIBA-Evroliga-ABA liga. Sastanak su tražili svi klubovi učesnici i košarkaški savezi u regionu, među kojima je Košarkaški savez Srbije. Predsednik KSS Dragan Đilas je pre nekoliko dana pozvao sve učesnike da se u najkraćem roku organizuje sastanak kako bi došlo do dogovora.

13:55 - Mančester Siti nudi 80 miliona evra za PogbuFudbaler Juventusa Pol Pogba mogao bi da pređe u Mančester Siti u transferu vrednom 80 miliona evra, tvrdi italijanski list Gazeta Delo Sport. Kako se navodi, engleski klub poslao je Juventusu ponudu za 10 miliona evra nego što je pre nekoliko dana to učinio Pari Sen Žermen. U trci za potpis Pogbe još su Real Madrid, Barselona i Čelsi, ali Juventus zahteva najmanje 85 miliona evropških novčanica kako bi se transfer realizovao. Pogba je prošle sezone bio jedan od najboljih fudbalera torinskog tima u osvajanju "duple krune" u Italiji, ali i učešću u finalu Lige šampiona gde je poražen od Barselone. On je član Juventusa od 2012. godine, odigrao je 129 utakmica i postigao 24 gola. Prethodno je igrao za Mančester Junajted.

13:30 - Čukarički: Ponosni smo na naše rezultateDirektor omladinske škole Čukaričkog Zoran Popović rekao je danas da su mlađe kategorije beogradske ekipe ostvarile planirane rezultate i dodao da su u klubu ponosni na veliki broj fudbalskih reprezentativaca. Kod petlića (generacija 2002. godište i mlađe) ekipa Čukaričkog je zauzela drugo mesto, iza Partizana i ispred Crvene zvezde. Kod starijih pionira (generacija 2000. godište i mlađe) Čukarički je takođe drugi, i to opet između Partizana i Crvene zvezde. Kadeti (1998. godište i mlađi) su šampionat završili na petom mestu, dok su omladinci (1997. godište i mlađi) bili deveti. ; "Sve kategorije su ostvarile planirane rezultate. Posebno smo ponosni na plasman petlića i starijih pionira. Obe selekcije su imale izuzetno uspešnu sezonu. Što se tiče kadeta, oni su pun potencijal i kvalitet pokazali u prolećnom delu šampionata u kojem su bili druga najuspešnija ekipa prvenstva sa samo jednim porazom. Za omladince je bilo planirano da opstanu u ligi, a taj cilj je i ostvaren", rekao je Popović za klupski sajt. On je rekao da su svi u klubu ponosni na veliki broj reprezentativaca. "Razlog više da budemo ponosni jeste i činjenica da u svim selekcijama imamo veliki broj reprezentativaca. Počevši od mlade reprezentacije Srbije do petlića, što je na neki način veliko priznanje za sve što se radi u Čukaričkom. Težićemo ka tome da se taj broj igrača povećava iz sezone u sezonu", kazao je dirketor omladinske škole Čukaričkog. Čukarički je jedini u potpunosti privatizovani klub u Srbiji i jedan od retkih koji posluje "u plusu".

12:50 - Ragbi 13: Rusija i Ukrajina igraju u BeograduUtakmica kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2017. godine u ragbiju 13 između Ukrajine i Rusije odigraće se na neutralnom terenu u Beogradu zbog političkih tenzija i ratne situacije dve zemlje, potvrdili su čelnici Evropske federacije ragbi lige (RLEF). Meč Evropskog šampionata B, odnosno prve faze kvalifikacija za SP, bio je doveden u pitanje čak i pored želje oba saveza za odigravanjem, ali je na kraju odlučeno da se duel ipak odigra, 4. jula u Srbiji. Glavni problem predstavljalo je mesto odigravanja pošto su Ukrajina i Rusija prošle godine promenili domaćinstvo u nadi da će se u međuvremenu smiriti situacija, ali ne postoje uslovi za gostovanje Rusa u Harkovu. U pronalaženje rešenja angažovala se Ragbi 13 federacija Srbije (R13FS), veliki rival obe selekcije u Evropskom šampionatu B, ali koja istovremeno van terena gaji bliske odnose sa Ukrajincima i sa Rusima, što su oba Saveza prihvatila. Direktni nosilac domaćinstva biće Ragbi 13 federacija Beograda, koja će zajedno sa R13FS pružiti ne samo nomilanu podršku, već će i finansijski i organizaciono pomoći odigravanje utakmice. "Ako neko zna šta znači biti uskraćen da predstavljaš svoju zemlju na međunarodnoj sceni zbog politike, onda su to srpski sportisti. Zato smo tražili način da pomognemo našim prijateljima iz Rusije i Ukrajine da ne ostanu uskraćeni da na terenu pokažu šta znaju. Nažalost, Srbija je verovatno jedino mesto na svetu gde se ovakva utakmica može odigrati bez krupnijih prepreka, a ragbi 13 jedini timski sport", rekao je predsednik R13FB i član Upravnog odbora R13FS Radoslav Novaković. Srbija je trenutni lider Evropskog šampionata B sa šest poena, dok Rusija zauzima drugo mesto sa četiri, koliko ima i trećeplasirana Italija, dok je Ukrajina bez bodova. Tri prvoplasirane reprezentacije izboriće prolaz na završni kvalifikacioni turnir za odlazak na Svetsko prvenstvo 2017. godine u Australiji i Novom Zelandu.

12:20 - FIFA razočarana odlukom Interpola da suspenduje saradnjuMeđunarodna fudbalska federacija (FIFA) razočarana je odlukom Međunarodne kriminalističke policijske organizacije (Interpol) da privremeno prekine saradnju u borbi protiv nameštanja utakmica. Interpol je danas sopštio da prekida projekat saradnje sa FIFA vredan 20 miliona dolara, zbog istrage koja se zbog korupcije vodi protiv FIFA. "Razočarani smo saznanjem da je Interpol suspendovao saradnju sa FIFA u borbi protiv namestanja u fudbalu. Naša saradnja u poslednje četiri godine bila je ključna u rešavanju međunardnih problema sa nameštanjem mečeva", kaže se u saopštenju FIFA. Kako se navodi, "uspeh ovog programa nema nikakve veze sa trenutnim problemima sa kojima se suočava FIFA" "Mislimo da će ova jednostrana odluka imati negativan uticaj na borbu protiv kriminalnih aktivnosti. FIFA ostaje posvećena ovoj važnoj i uspešnoj saradnji i radiće na tome da se ona što je moguće pre nastavi.", zakljucuje se u saopštenju FIFA. Interpol se u maju 2011. godine dogovorio sa FIFA da se tokom 10 godina finansira program borbe protiv nameštanja mečeva.

11:30 - Murinjo dobija svoj šampanjac u SlovenijiNovi šampanjac iz najpoznatijeg slovenačkog podruma "Istenič" zvaće se "The Special One", po nadimku Žoze Murinja - slavnog portugalskog fudbalskog trenera trenutno na klupi londonskog Čelšija. Prve flaše s novim proizvodom biće otčepljene 2018. kada se obeležava 50 godina od kako je porodica Janeza Isteniča u mestu Bizeljsko počela sa proizvodnjom domaćeg šampanjca. Taj jubilej poklapa se i sa obeležavanjem 60 godina od kada je Istenič branio za omladinsku fudbalsku reprezentaciju Jugoslavije u susretu s Engleskom, koja je završena nerešenim rezultatom (2:2), a igrala se upravo na Stramford Bridžu - stadionu na kojem igra Čelsi. "Pozvaću Murinja da bude kum mom novom proizvodu", kaže Istenič koji je 50 flaša šampanjca potopio u bunar na dubinu od 15 metara, gde će na temperaturi od 11 stepeni Celzijusa čekati na dolazak Murinja u Bizeljsko. Utakmica protiv Engleske u februaru 1958, kada je imao 18 godina i bio jedini Slovenac u tadašnjoj generaciji "plavih", usekla se Isteniču u pamćenje, ne samo zbog rezultata, prenosi Hina. "Tada sam prvi put bio u Beogradu, pamtim ga po hladnoći i jakoj košavi. Na putu prema Londonu naš DC-3 najpre je sleteo u Cirih, gde sam prvi put pio Koka - Kolu, a u Londonu sam čak probao biftek", priseća se najpoznatiji slovenački vinar i podrumar.

10:45 - Pešić dovodi bivšeg košarkaša Partizana u Minhen Nekadašnji košarkaš Partizana Tarens Kinsi na meti je minhenskog Bajerna, finaliste ovogodišnje Bundeslige.Kako javlja „Sportando”, Amerikanac je interesantan treneru Bavaraca, našem Svetislavu Pešiću, i po završetku nemačkog šampionata trebao bi da potpiše za Bajern.Tridesetjednogodišnji bek, koji igra i na poziciji krila, nastupao je za Partizan u sezoni 2013/14, a prošlu godinu je proveo u Nižnji Novgorodu, za koji je prosečno beležio 12,6 poena, 3,8 skokova i 2,6 asistencija po meču u VTB ligi. Kinsi je profesionalnu karijeru počeo 2006. godine u Memfisu, posle čega je pre dolaska u Beograd nastupao još za Fenerbahče, Klivlend, Anadolu Efes, Skavolini i Unikahu.

09:50 - Čile pobedom otvorio Kopa AmerikaFudbaleri Čilea pobedili su u noći između četvrtka i petka u Santijagu selekciju Ekvadora sa 2:0 na otvaranju Kopa Amerika, šampionata Južne Amerike.Čileu su sva tri boda u prvom meču Grupe A golovima doneli Arturo Vidal u 67. minutu iz jedanaesterca i Eduardo Vargas šest minuta pre kraja utakmice. "Prva utakmica je uvek teška, bili smo nervozni, ali rezultat je najvažniji", rekao je Vidal nakon utakmice. Reprezentacija Čilea, koja do sada nikad nije osvojila Kopa Amerika, ove godine je, predvođena sjajnom generacijom, jedan je od glavnih favorita za osvajanje trofeja. Takmičenje u Grupi A nastavlja se naredne noći, kada se sastaju Meksiko i Bolivija. U drugom kolu Grupe A Čile igra protiv Meksika, a Ekvador protiv Bolivije. Na šampionatu Južne Amerike učestvuje 12 reprezentacija, koje su podeljene u tri grupe. U četvrtfinale će se plasirati proći po dve najbolje selekcije iz svake grupe, kao i dve najbolje trećeplasirane ekipe.

09:35 - Mehmedi novi napadač BajeraDosadašnji fudbaler Frajburga Admir Mehmedi novi je igrač Bajera, saopštio je klub iz Leverkuzena.Mehmedi je potpisao četvorogodišnji ugovor. Švajcarski fudbaler je u nedavno završenoj sezoni postigao četiri gola u 28 utakmica.Frajburg je ispao iz Bundeslige, dok je Bajer sezonu završio na četvrtom mestu i boriće se za ulazak u Ligu šampiona preko kvalifikacija.Mehmedi ima 24 godine, karijeru je počeo u Cirihu, a do Bundslige stigao je preko kijevskog Dinama. 27 puta je bio reprezentativac uz dva gola za Švajcarsku.

09:00 - Guneš zamenio BilićaBivši selektor Turske Šenol Guneš imenovan je za novog trenera Bešiktaša, saopštio je klub iz Istanbula.Guneš će na klupi Bešiktaša zameniti Slavena Bilića, koji je preuzeo Vest Hem. On je prošle sezone radio u Bursasporu, a tokom karijere vodio je Trabzon, Istanbul, Antaliju i Seul.Najveći uspeh ostvario je 2002. godine kada je sa Turskom osvojio bronzu na Svetskom prvenstvu u Japanu i Južnoj Koreji.

08:20 - Liverpul odbio ponudu Sitija za SterlingaLiverpul je odbio prvu ponudu Mančester Sitija za napadača Rahima Sterlinga."Građani" su ponudili "redsima" 25 miliona funti uz bonuse za mladog reprezentativca.Britanski mediji spekulišu da Liverpul ne želi da pusti Sterlinga za manje od 50 miliona funti.Sterling je 2010. došao na Enfild iz Kvins Park Rendžersa, ima ugovor do 2017. godine, ali je odbio ponudu za produženje vrednu 100.000 funti nedeljno.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE POGLEDATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track