BLOG UŽIVO: Ni Pelegrini ne veruje da Siti može do titule
Foto: AP

Najnovije informacije iz sveta sporta

BLOG UŽIVO: Ni Pelegrini ne veruje da Siti može do titule

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

21:31 - Evroliga: PAO bacio Real na kolenaKošarkaši Panatinaikosa su u Atini pred više od 17.000 gledalaca bacili madridski Real na kolena (85:69) u meču 11. kola Grupe E TOP 16 faze Evrolige. Jedan od najzaslužnijih za trijumf grčkog tima je bio bivši igrač Zvezde Demarkus Nelson, koji je postigao 16 poena, uz pet skokova i četiri asistencije. Šest poena više je ubacio Nikos Papas, dok je Džejms Gist dao 13. U poraženom timu je Džejsi Kerol postigao 16, 12 je dao Rudi Fernandez, a po 11 Felipe Rejes i Serhio Ljulj. Inače, jedan od sudija na ovom meču je bio Srbin Ilija Belošević.

21:09 - Pele podržao Blatera na izborimaLegendarni Brazilac Pele podržao je danas kandidaturu Sepa Blatera za još jedan mandat na mestu predsednika Svetske fudbalske federacije (FIFA). "Naravno da u životu morate da menjate neke stvari, ali ja podržavam Blatera. Mislim da i dalje ima šansu da odsluži lep mandat", rekao je Pele u Londonu tokom jednog promotivnog događaja. Blater će na izborima u maju imati trojicu protivkandidata, ali je Pele ocenio da 79-godišnji Blater ima "najviše iskustva".

20:31 - Čilić odustao i od MajamijaNajbolji hrvatski teniser Marin Čilić otkazao je zbog povrede učešće na masters turniru u Majamiju, objavio je ATP putem društvene mreže Tviter. Trenutno 10. teniser sveta nastupio je prošle nedelje u Indijan Velsu prvi put od novembra prošle godine, ali je već u prvom kolu poražen od Argentinca Huana Monaka. Zbog problema s ramenom Čilić je propustio meč prvog kola Dejvis kupa u kojem je Srbija pre dve nedelje u Kraljevu pobedila Hrvatsku sa 5:0.Masters u Majamiju počinje sledeće nedelje, a titulu brani prvi reket sveta Novak Đoković.

20:14 - Ni Pelegrini ne veruje da Siti može do tituleMenadžer Mančester Sitija Manuel Pelegrini ne veruje da će njegov tim ponoviti prošlogodišnji uspeh i osvojiti titulu prvaka Engleske."Ne mislim da će ove godine Mančester siti biti u stanju da osvoji titulu, ali borićemo se do kraja. Ovo nije katastrofa, jednostavno, Čelsi je postao jači. Što se mene tiče, činjenica je da su svi treneri izloženi pritisku kada njihov tim izgubi, tako i ja. Slično se dešava Brendanu Rodžersu, Arsenu Vengeru i Karlu Anćelotiju", rekao je Pelegrini, a prenosi "Frans Fudbal".Posle 29 kola Mančester Siti na tabeli Premijer lige zaostaje šest bodova za vodećim Čelsijem, koji ima utakmicu manje. Skupoceni tim sa Etihada eliminisan je u dvomeču osmine finala Lige šampiona od Barselone ukupnim rezultatom 3:1, a britanski mediji uveliko spekulišu da je Pelegriniju "odzvonilo" na klupi popularnih "građana".

19:27 - Dinamo Kijev pred kaznom zbog rasizmaČetvrtfinalista fudbalske Lige Evrope, Dinamo iz Kijeva, suočen je sa kaznom UEFA zbog rasističkog ponašanja njegovih navijača na utakmici protiv Evertona u četvrtak uveče. UEFA je saopštila da će njena Disciplinska komisija povodom rasističkog incidenta i drugih optužbi na račun ukrajinskog kluba doneti odluku sledećeg četvrtka. Sankcije protiv kijevskog Dinama verovatno će biti primenjene u prvoj utakmici četvrtfinala Lige Evrope 16. aprila, kada taj klub dočekuje italijansku Fiorentinu.Dinamo je u revanšu osmine finala pobedio Everton sa 5:2 i prošao dalje ukupnim rezultatom 6:4, a na utakmici na Olimpijskom stadionu deo tribina bio je zatvoren zbog navijačkih nereda tokom prethodnog meča protiv Gengana. U slučaju ponavljanja prekršaja UEFA po pravilu primenjuje strožije kazne.

18:43 - Blater pozvao političare da se ne mešaju u fudbalPredsednik FIFA Sep Blater poručio je političarima da prestanu da se mešaju u fudbalske poslove. Reagovanje Blatera usledilo je nakon što je ukrajinski predsednik Petro Porošenko u ponedeljak pozvao svoje saveznike na bojkot prvenstva sveta 2018. godine "dok Rusija ne povuče svoje trupe sa teritorije Ukrajine"."Sve više je mešanja politike u fudbal, bilo je slučajeva u Africi, Evropi, Južnoj Americi...Pozivamo političare da prestanu sa uplitanjem u sport. Svetsko prvenstvo 2018. godine biće održano u Rusiji, to je sigurno. Oni rade veoma naporno i bojkot svetskog šampionata, ili bilo kog sportskog događaja, nikada ne bi bilo pravo rešenje", rekao je Blater.Sedamdesetdevetogodišnji Blater želi peti mandat na mestu prvog čoveka FIFA, a na izborima 29. maja u Cirihu njegovi protivkandidati biće predsednik Fudbalskog saveza Holandije Mihael van Prag, bivši portugalski reprezentativac Luis Figo i jordanski princ Ali Bin Al Husein.

18:28 - Kerik produžio ugovor sa Mančester junajtedomFudbaler Mančester junajteda Majkl Kerik produžio je ugovor sa klubom na još godinu dana i ostaće na Old Trafordu do juna 2016. godine, saopštio je danas taj premijerligaš. Kerik (33) je 2006. godine iz Totenhema prešao u Mančester junajted za koji je do sada odigrao 376 utakmica i postigao 23 gola. "On je drugi kapiten, odmah iza Vejna Runija. On može da čita igru i kao timski igrač. Takođe, može i dobro da dodaje loptu napred, a to je za mene veoma važno", rekao je trener Mančester junajteda Luj van Gal. Kerik je odigrao 17 utakmica ove sezone, a u decembru je imenovan za zamenika kapitena, otkako je Daren Flečer prešao u Vest Bromvič Albion.

18:01 - Montela: Drago mi je što smo izbegli NapoliTrener fudbalera Fiorentine Vinćenco Montela izjavio je danas da je Dinamo Kijev nezgodan protivnik i da mu je drago što je u četvrtfinalu Lige Evropa njegova ekipa izbegla drugi italijanski klub - Napoli. "Dinamo je nezgodan protivnik, posebno u ovom trenutku pošto su u dobroj formi. To su pokazali u duelima protiv Evertona u prošlom kolu, kada su u prvom meču izgubili sa 2:1 u Liverpulu, a na svom terenu sinoć su pobedili sa 5:2. Oni imaju kvalitetne igrače i jak, dobro uvežban tim. Moguća zamka mogu da budu vremenski uslovi u Kijevu, ali bićemo spremni. Nadam se da ću na raspolaganju imati sve igrače", rekao je Montela. Fiorentina je u osmini finala ukupnim rezultatom 4:1 izbacila Romu, a Dinamo Kijev je bio bolji od Evertona sa 6:4. Italija ima dva predstavnika u četvrtfinalu, pošto je dalje prošao i Napoli. "Drago mi je što smo izbegli drugi italijanski klub. Obe ekipe imaju priliku da prođu i to može da bude dobro za italijanski fudbal", rekao je Montela.

17:47 - Trener Dinama iz Kijeva: Šanse podjednakeTrener Dinama iz Kijeva Serhij Rebrov ocenio je da su šanse podjednake."Fiorentina je ozbiljan protivnik koji je izbacio Romu u prošlom kolu i trenutno je među prvih pet ekipa u Seriji A. To dovoljno govori o njenoj snazi. Posle dvomeča oceniću da li sam zadovoljan žrebom. Šanse su 50-50", rekao je Rebrov i nadovezao se: "Ako budemo igrali na istom nivou kao što smo odigrali utakmice protiv Evertona ništa nije nemoguće. Sve je u našim rukama"..

17:01 - Benitez: Volfsburg favorit za trofej, ali verujem u svoje igračeTrener fudbalera Napolija Rafael Benitez izjavio je danas da veruje u svoju ekipu i prolaz u polufinale Lige Evropa, iako je Volfsburg ozbiljan protivnik. "Igraćemo protiv jednog od najjačih protivnika kojeg smo mogli da dobijemo na žrebu. Oni su među favoritima za osvajanje trofeja a svoju jačinu pokazali su u prošlom kolu kada su eliminsali Inter. Drugi su u Bundesligi, a nedavno su pobedili Bajern", rekao je Benitez i dodao:"To će biti zanimljiv i uzbudljiv duel. Verujemo u sebe i želimo da prođemo u polufinale iako znamo da to protiv Volfsburga neće biti lako", dodao je španski trener.

16:57 - Viljaš Boaš: Uz pomoć navijača možemo da eliminišemo SeviljuFudbaleri Zenita iz Sankt Peterburga igraće protiv Sevilje, a prva utakmica igra se 16. aprila u Španiji. "Branilac titule je najverovatnije najteži protivnik koga smo mogli da dobijemo. To je kvalitetan tim, iskusan i ima uspeha u ovom takmičenju. Međutim, revanš se igra na našem stadionu, trebaće nam pomoć navijača i siguran sam da će dati sve od sebe i pomognu nam da prođemo", rekao je trener Zenita Andre Viljas Boaš i nastavio:"Spremni smo za utakmice. Imamo cilj i san i daćemo sve od sebe da nastavimo borbu za trofej".

16:54 - Trener Dnjepra: Lepo je biti među osam najboljih, ali hoćemo jošFudbaleri Dnjepra igraće prvu četvrtfinalnu utakmicu na svom terenu protiv Briža. "Srećni smo što smo među osam najboljih, ali moramo da se potrudimo da postignemo više od toga. Smešno je reći da smo imali dobar žreb. Briž je snažan tim, igra dobar napadački fudbal i lako su izbacili Bešiktaš, a to mnogo govori", rekao je trener Dnjepra Miron Markevič i dodao: "Počećemo da analiziramo protivnika, gledaćemo njihove utakmice i spremiti se za predstojeći duel. Moramo dobro da se pripremimo jer u ovoj fazi nema lakih protivnika".

16:20 - Trener i igrači Čukaričkog: Partizan je favorit, ali i mi imamo snoveTrener fudbalara Čukaričkog Vladan Milojević rekao je danas da je Partizan favorit u predstojećem derbiju Superlige, ali da to ne znači da će njegov tim sa belom zastavom dočekati lidera na tabeli."To je derbi kola. Spremamo se kao i za svaku drugu utakmicu. Očekujemo lep ambijent i posećen stadion. Partizan je lider na tabeli i očekujem dobru utakmicu protiv dobrog rivala. Mojim igračima ne nedostaje motiva. I mi gajimo otvoren, napadački fudbal i želimo da se nadigravamo sa protivnikom", rekao je Milojević.Šef stručnog štaba Čukaričkog zbog žutih kartona neće moći da računa na Ivana Todorovića i Pjasentina Lukasa."Do nedelje će biti poznato da li na teren može kapiten Igor Matić, koji je na prethodnoj utakmici osetio bol u zadnjoj loži posle čega nije igrao u drugom delu meča", rekao je Milojević.Zanimljiv meč najavili su i prvotimči nekadašnji igrači Partizana, a sada Čukaričkog Nenad Mirosavljevic i Rajko Brežančić."Partizan je favorit, ali želimo da se nadigravamo, pa neka bolji pobedi. Prvi su na tabeli, to dovoljno govori o njihovoj snazi, ali mislim da se u poslednje vreme dosta smanjila razlika između Partizana i Crvene zvezde i ostalih ekipa", rekao je Mirosavljević.Brežančić je poručio da će utakmica biti otvorena i napadačka.Ž"Partizan je favorit, ali imamo i mi svoje snove", naveo je levi bek Čukaričkog.

16:15 - Keiroš napušta Iran Portugalski fudbalski stručnjak Karlos Keiroš napustiće klupu Irana, samo šest meseci pošto je produžio ugovor do 2018. godine, saopštila je Fudbalska federacija Irana. Keiroš (62) predvodio je Iran na Mundijalu u Brazilu prošlog leta gde je ta selekcija ostavila solidan utisak, iako je završila takmičenje u grupnoj fazi."Nisam ni najmanje uticao na odluku o napuštanju Irana. Ona je doneta pod pritiskom", reka je Keiroš, a prenosi agencija AFP.Kako tvrdi Keiroš je želeo da angažuje igrača Rostova Sardara Azmuna, kao i člana holandskog NEC-a Alireza Jahanbakša, za dve prijateljske utakmice u Evropi Oni su umesto toga pozvani u reprezentaciju do 23 godine, što je za Keiroša bila kap koja je prelila čašu.

16:14 - FIFA za dve godine bira domaćina Mundijala 2026.FIFA će u maju 2017. izabratu domaćina Svetskog prvenstva 2026. Generalni sekretar Fife Žerom Valke rekao je danas da će odluka o domaćinu biti doneta na Kongresu u Kuala Lumpuru i da će turnir biti održan u junu i julu. Prema novim pravilima, domaćina Mundijala izabraće svih 209 članica FIFA, umesto Izvršnog komiteta te organizacije. Pretpostavlja se da će region Severne i Centralne Amerike i Kariba (CONCACAF) biti domaćin Mundijala 2026. godine, pošto taj region nije organizovao Svetsko prvenstvo još od 1994. godine, kada su SAD bile domaćin. Svetsko prvenstvo 2018. godine održaće se u Rusiji, a četiri godine kasnije u Kataru. Za domaćina Svetskog prvenstva 2026. godine najverovatnije će se kandidovati SAD, Kanada i Meksiko.

15:48 - Košarkaš Cedevite: Da izbegnemo Partizan i PionirKošarkaš Cedevite Fran Pilepić rekao je danas da bio voleo da njegova ekipa u polufinalu plej-ofa Jadranske lige igra protiv Budućnosti, a ne protiv Partizana. "Izabrali bismo Budućnost i nadamo se, da će pobediti Partizan u poslednjem kolu. Razlog je naravno to što smo dva puta ove sezone dosta lagano pobedili Budućnost, imamo odgovore na sva njihova oružja. Nemaju neki preterani individualni kvalitet, jaki su kao ekipa, ali jaki smo i mi", rekao je Pilepić za sajt Jadranske lige. Cedevita je, kolo pre kraja regularnog dela takmičenja u Jadranskoj ligi, četvrta na tabeli sa skorom od 17 pobeda i osam poraza. Pobedu više od zagrebačkog tima imaju Partizan i Budućnost, tako da će posle poslednjeg kola znati i parovi polufinala. "Hteli bismo da izbegnemo Partizan i Pionir. Ja nikad nisam ni pobedio u Pioniru, nisam bio ni blizu. Tamo je dosta nelagodno igrati. Naravno, ako Partizan pobedi u poslednjoj utakmici, mi ćemo to prihvatiti i odigrati protiv njih što je moguće bolje i hrabro, kako bismo pokušali da dođemo do finala", kazao je Pilepić. Košarkaši Cedevite u 26. kolu Jadranske lige gostuju Solnoku u nedelju od 19.00.

15:10 - Večiti derbi u ragbiju 13Večiti beogradski rivali Crvena zvezda i Partizan odmeriće u nedelju od 15 sati snage u ragbiju 13 na terenima Sportskog centra Inge na Zvezdari. Duel aktuelnih šampiona crveno-belih i crno-belih trebalo je da se odigra pre dve nedelje, ali je odložen zbog loših vremenskih prilika. Nedeljni derbi ukupno je sedmi u istoriji duela dva tima u ragbiju 13, a trenutni skor je 4:2 za crveno-bele. Narednog vikenda osvajači Kupa, ekipa Dorćola igraće protiv Radničkog iz Niša, takođe na Zvezdari (12 sati). Odigraće se i dve utakmice u kvalifikacijama za četvrtfinale Kupa Srbije: U Vranju Soko - Morava i na Bežaniji Novi Beograd - Bijeli Zečevi (Banja Luka).

14:40 - FIFA plaća klubovima 209 miliona dolara za SP 2018. i 2022.Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) podeliće klubovima 209 miliona dolara za učešće njihovih igrača na Mundijalu 2018, a isto toliko i za SP 2022, rezultat je dogovora sa Evropskom klupskom asocijacijom. To je skoro trostruko povećanje u odnosu na 70 miliona dolara koliko je podeljeno klubovima uoči prvenstva sveta 2014. u Brazilu. "Napravii smo veliki korak u promovisanju osnosa između FIFA i klubova u duhu međudsobne i konstruktivne saradnje", rekao je predsednik FIFA Sep Blater. Novim dogovorom potvrđena je obaveza FIFA da igračima isplaćuje celu klupsku zaradu u slučaju povrede tokom igranja za reprezentaciju.

14:19 - Marko Jevtović: Izašli smo iz krizeFudbaler Novog Pazara Marko Jevtović izjavio je da će njegova ekipa lakše pobediti Mladost u Lučanima, u utakmici 20. kola Super lige Srbije, ako nametne svoj stil igre. "Naš tim ima kvalitet u svim linijama, tako da se nikoga ne plašimo. Uvek idemo na pobedu, bez obzira da li se igra kod nas ili na strani. Tako će biti i u Lučanima", rekao je Jevtović. Posle 19 kola u Super ligi, Novi Pazar zauzima peto mesto na tabeli sa 27 bodova, dok je Mladost deveta sa 23.

13:59 - Feninger vozi i slalomAktuelna ukupna pobednica Svetskog kupa Austrjanka Ana Feninger voziće u subotu poslednji slalom sezone u Meribelu, u želji da poveća šanse za odbranu titule. Feninger, koja inače retko vozi slalom, vodi sa 2.013 bodova ispred Slovenke Tine Maze koja za njom zaostaje 32 boda, uz dve trke do kraja sezone. "U odličnoj sam formi i ne želim posle da se kajem što nisam sve pokušala", rekla je 25. godišnja aktuelna olimpijska šampionka u superveleslalomu.

13:40 - FIFA: Britanci mogu na OI 2016. uz pristanak svih članica zajedničkog timaVelikoj Britaniji neće biti dozvoljeno učešće na fudbalskom turniru Olimpijskih igara u Riju 2016, ukoliko pristanak ne daju sve članice zajedničkog tima, rekao je potpredsednik Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Džim Bojs. Ideja zajedničkog učešća na OI za sada je dobila pristanak jedino Fudbalske asocijacije Engleske (FA), dok su Vels, Škotska i Severna Irska protiv. Britanski tim je učestvovao na Igrama u Londonu 2012. uprkos protivljenju tih članica. Bojs, koji je bivši predsednik Fudbalske federacije Severne Irske rekao je novinarima u Cirihu da FIFA mora prethodno da odobri učešće Velike Britanije Igrama i da će to uciniti jedino u slučaju da su sve četiri britanske zemlje dale pristanak.

13:29 - Sevilja na Zenit u Ligi EvropeBranilac trofeja u Ligi Evrope Sevilja igraće u četvrtfinalu protiv Zenita iz Sankt Peterburga, odlučeno je danas žrebom u Nionu. Žreb u sedištu UEFA bio je poludirigovan, jer iz političkih razloga nisu mogli da se sastanu ruski i ukrajinski klubovi, pa će Dnjepar igrati protiv Briža, a Dinamo Kijev protiv Fiorentine. Parovi četvrtfinala: Sevilja - Zenit, Dnjepar - Briž, Dinamo Kijev - Fiorentina, Volfsburg - Napoli. Utakmice četvrtfinala igraju se 16. i 23. aprila.

13:11 - Ibrahimović mora pred komisiju Lige 1Disciplinska komisija Lige 1 pozvala je Zlatana Ibrahimovića da objasni svoje ponašanje posle poraza Pari Sen Žermena od Bordoa sa 3:2 prošlog vikenda. U saopštenju Lige 1 ističe se da će se švedski napadač pred Komisijom naći 9. aprila zbog svojih izjava posle utakmice. "Za 15 godina igranja fudbala nisam video ovakva g...a od sudije, ovo je u...a zemlja. Francuska ne zaslužuje PSŽ", vikao je besni Ibrahimović posle te utakmice. Ibrahimović se brzo izvinio za svoje postupke, pošto je od njega to tražio ministar sporta Francuske Patrik Kane.

12:40 - Zvezda dočekuje MZT u podneKošarkaši Crvene zvezde u poslednjem kolu ABA lige dočekuju MZT Skoplje, a ta utakmica igra se u nedelju u podne u hali "Pionir". Utakmica je prvobitno trebalo da se odigra u ponedeljak uveče, ali je pomerena za nedelju. Izabranici Dejana Radonjića trenutno imaju 23 trijumfa u regionalnom takmičenju ove sezone, a ukoliko ostvare i 24. izjednačiće rekord regionalnog takmičenja po ukupnom broju pobeda u jednoj sezoni. Ulaznice za taj meč biće u prodaji od subote na poslovnicama Eventima, a na dan utakmice karte će moći da se kupe i na biletarnici Pionira od 9 časova sati pa sve do početka meča. Cene ulaznica su nepromenjene. Karte za tribine koštaju 300, a za parter 500 dinara. Za plavu i belu ložu je neophodno izdvojiti 700, a za ložu 900 dinara. Karte za počasna mesta tik uz teren) koštaju 5.000 dinara.

12:15 - Šervud: Sprečio sam prodaju KejnaBivši menadžer Totenhema, sada trener Aston Vile, Tim Šervud, tvrdi da je sprečio čelnike Spursa da prodaju Harija Kejna prošlog januara. "Sjajno je što sam uspeo da se oduprem nameri uprave da ga se reši prošlog januara, zato što je upravo to doprinelo da postane prava zvezda Totehema. Nikada ne bih dozvolio da ode iz kluba", rekao je Šervud. Kejn blista ove sezone, postigao je 16 golova u Premijer ligi i najefikasniji je Englez u takmičenju, a u stopu prati skupocene golgetere Čelsija i Mančester Sitija, Dijega Kostu i Serhija Kuna Aguera.

11:40 - Hamilton: F1 je mnogo stresnaŠampion Formule 1 Luis Hamilton je bez sumnje jedan od najboljih britanskih sportista, ali priznaje da i dalje oseća veliki stres zbog takmičenja. Posle dominantne sezone sa Mercedesom, Hamilton je bio klasa za sebe i na otvaranju nove sezone, trci za Veliku nagradu Australije, na kojoj je trijumfovao, sa više od jedne sekunde prednosti u odnosu na timskog kolegu Nika Rozberga. Trećeplasirani Sebastijan Fetel bio je više od pola minuta iza dvojca nemačkog tima. Hamilton je, bez sumnje, glavni favorit za titulu ove sezone, ali uprkos svim uspesima, Hamilton je u intervjuu za „Man of the World“ istakao da oseća veliki pristisak. "Što se tiče Formule 1, mnogi ljudi ne mogu da razumeju šta se dešava u vozaču. Postoji veliki stres jer vas gledaju milioni ljudi. Tu je i pritisak koji donose velike kompanije koje su vam sponzori. I, pored svega toga, tu je pritisak koji sami na sebe vršite, jer zaista želite da uspete", naglasio je Hamilton.

11:11 - Van Gal se povlači 2017?Menadžer engleskog premijerligaša Mančester junajteda Holanđanin Luj Van Gal planira da po isteku ugovora 2017. godine završi trenersku karijeru. Van Gal je istakao da će mu posao u "najvećem klubu na svetu" biti poslednji u karijeri. "Moja supruga želi da ostavim ovaj posao i zato će mi angažman u Junajtedu sigurno biti poslednji u fudbalskom poslu", rekao je šezdesettrogodišnji Van Gal. On je naglasio da želi da se posveti porodici - "sinovima, unucima i naravno, supruzi". Van Gal je u karijeri vodio veliki broj elitnih evropskih klubova, među kojima su Barselona, Ajaks, Az Alkmar i Bajern, a dva puta i holandsku reprezentaciju koju je na Mundijalu u Brazilu prošle godine doveo do trećeg mesta.

10:40 - Bogićević: Čeka nas težak meč protiv OFK BeogradaTrener fudbalera čačanskog Borca Bogić Bogićević ocenio je da njegovu ekipu očekuje težak meč protiv OFK Beograda na Karaburmi i istakao da su, uprkos plasmanu na tabeli, iznenađenja moguća. Beograđani trenutno zauzimaju sedmu poziciju na tabeli sa 26 bodova, dok Čačani imaju šest manje na 12. mestu. "Očekuje nas još jedna u nizu važnih utakmica. Beograđani uglavnom osvajaju bodove kod kuće. Oni su mlada i dobro organizovana ekipa, međutim, uz dobro isplaniranu igru možemo do veoma važnih bodova", rekao je Bogićević. Šef struke Borca očekuje da će njegov tim nastaviti seriju dobrih igara i rezultata, budući da je u prolećnom delu prvenstva čačanski superligaš iz četiri kola osvojio sedam bodova.

10:11 - Partizan gostuje Čukaričkom, Zvezda domaćin NapretkuFudbaleri Partizana, lideri Superlige, narednog vikenda u derbiju 20. kola gostuju Čukaričkom na Banovom brdu, dok će prvi pratilac Crvena zvezda dočekati Napredak iz Kruševca. Čukaricki je, uprkos mini seriji od dva remija, i dalje hit prvenstva, pa će Partizanove šampionske ambicije biti na najjačem mogućem testu. Priliku da lideru napravi dodatni pritisak, ukoliko pobedi Napredak i priđe na samo bod minusa. Tim Nenada Lalatovića, koji je prošle godine sjajno vodio Kruševljane i time kupio povratku kartu za povratak u Zvezdu, dodatni motiv biće i želja za revanš, s obzirom na to da je jesenas bilo 0:0. Ovog proleća neporaženi Radnički iz Niša na Čairu dočekuje Vojvodinu, sa novim trenerom Zlatomirom Zagorčićem, Rad na Banjici protiv Donjeg Srema želi da se vrati na pobednički kolosek, nakon poraza od Partizana u prošlom kolu, dok će u derbiju začcelja kragujevački Radnički dočekati Voždovac. Zanimljivo bi moglo da bude u Lučanima, gde gostuje Novi Pazar, kao i na Karaburmi u duelu OFK Beograda i čačanskog Borca.

09:44 - Pospišil i Sok protiv Zimonjića i Matkovskog u polufinalu Indijan VelsaKanadsko-američki dubl Vasek Pospišil - Džek Sok igraće protiv srpskog tenisera Nenada Zimonjića i Poljaka Marcina Matkovskog u polufinalu turnira iz Masters serije 1000 u Indijan Velsu pošto su jutros savladali Amerikance Majka i Boba Brajana sa 6:4, 6:4. Plasman među četiri najbolja para u ovom kalifornijskom gradu Zimonjić i Matkovski obezbedili su još juče pobedom protiv britansko-rumunske kombinacije Dominik Inglot - Florin Mergea 4:6, 6:3, 10:3. Ukoliko savladaju Pospišila i Soka Zimonjić i Nestor će u finalu igrati protiv Italijana Simonea Bolelija i Fabija Fonjinija koji su jutros, u prvom polufinalnom meču, pobedili hrvatsko-brazilski par Marselo Melo - Ivan Dodig sa 6:4, 6:3.

09:20 - U Valjevu počinje Međunarodni juniorski turnir za košarkašeU Valjevu danas počinje trodnevni Međunarodni juniorski turnir za košarkaše rođene 1998. godine i mlađe, a učesnici su podeljeni u dve grupe. U jednoj su Partizan, zagrebačka Cedevita, sarajevska Bosna i Prievidze iz Slovačke, a u drugoj Mega, Olimpija iz Ljubljane, Junior iz Skoplja i domaći Metalac. Danas i sutra igraju se utakmice po grupama, a u nedelju utakmice za konačni plasman. Finale je na programu u nedelju od 17.00. Titulu osvojenu prošle godine brani Partizan. Crno-beli su prethodno, 2012. i 2013, osvojili prvo mesto i na "Memorijalu Luke Stančića", koji je prošle godine ukinut voljom pojedinih čelnika lokalne vlasti jer je posle njihovog nesporazuma sa grupom entuzijasta, koji su memorijal pokrenuli i osmislili, ime svog oca uskratila Nataša Stančić Cuk. Ona nije dozvolila da se Lukino ime koristi zbog "lične promocije pojedinaca" o čemu je obavestila i suorganizatore iz Košarkaškog saveza Srbije (KSS). Turnir se igra u okviru programa obeležavanja 20. marta - Dana Valjeva. 08:50 - Jankovićeva: Ovde pripadamSrpska teniserka Jelena Janković izjavila je da je presrećna zbog rezultata u Indijan Velsu, posebno jer nije znala kako će igrati zbog povrede koja je muči. Jankovićeva se u četvrtak plasirala u polufinale turnira u Kaliforniji, pošto joj je Ukrajinka Lesija Curenko predala meč u drugom setu. Curenko je zbog povrede predala meč pri vođstvu Jankovićeve sa 6:1, 4:1, a srpska teniserka će se u polufinalu sastati sa Nemicom Zabinom Lisicki, koja je sa 6:4, 6:7, 7:6, bila bolja od Flavije Penete iz Italije. "Nikad nije lepo dobiti meč na takav način. Lesija je imala sjajan turnir do sada i pobedila je veliki broj sjajnih igračica. U drugom setu je počela da ćopa, videlo se da ima problema. Tada sam ja malo izgubila svoj fokus, jer sam gledala šta ona radi. Bilo je ključno za mene da dobijem gem pri rezultatu 2:1, ko zna šta bi bilo na 2:2", naglasila je Jankovićeva.08:30 - Harden ubacio 50 poena DenveruKošarkaši Hjustona pobedili su Denver sa 118:108 u noćašnjem meču NBA lige, dok je Minesota nadigrala Njujork 95:92. Juta je u gostima sa 80:73 slavila na gostovanju Los Anđeles Lejkersima, dok su Feniks pobedio Nju Orleans 74:72. Džejms Harden odigrao je meč za pamćenje, pošto je Nagetsima ubacio 50 poena uz 10 skokova i 4 asistencije. Za Denver je Vilson Čendler imao 23 poena. U duelu najgorih timova Istoka i Zapada Minesota je uspela da slavi kod kuće, a Kevin Martin je postigao 22 poena, dok je u poraženom timu Lengston Galovej ubacio 21.08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN POGLEDAJTE OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track