BLOG UŽIVO: Ozbiljna povreda Maksimovića na treningu reprezentacije!
Foto: Dado Djilas

Najnovije informacije iz sveta sporta

BLOG UŽIVO: Ozbiljna povreda Maksimovića na treningu reprezentacije!

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

22:17 - FIFA stopirala transfer Groskrojca u GalatasarajGalatasaraj je ugovorio transfer Kevina Groskrojca iz Borusije Dortmund, ali je FIFA sprečila njegovu realizaciju.Turski gigant nije uspeo da na vreme pošalje potrebnu dokumentaciju, pa je FIFA odbila da odobri transfer fudbalera Borusije Dortmund. Galatasaraj je podneo žalbu na odluku, ali je slučaj danas odbačen uz obrazloženje da je istanbulski klub propustio da pre isteka prelaznog roka obezbedi sve papire. Kao rezultat svega, Groskrojc će morati da sačeka do januara kako bi realizovao transfer.

21:55 - Jelena i Aleksandra uspešne u dubluJelena Janković i Aleksandra Krunić plasirale su se u drugo kolo takmičenja dublova na US openu. Srpkinje su pobedile Aniku Bek iz Nemačke i Demi Šurs iz Holandije sa 7:5, 6:1. Jelena i Aleksandra će naredni meč igrati protiv 14. nosilaca, Anabel Medine Gariges i Aranče Para-Satnonje iz Španije, koje su sa 7:5, 6:3 eliminisale Husarovu i Šmidlovu.

21:30 - Galijani: Baloteli nije onaj stariPotpredsednik Milana Adrijano Galijani tvrdi da se Mario Baloteli drastično promenio nakon godinu dana i povratka na San Siro. Nakon godinu dana na Enfildu, Baloteli se posle godinu dana vratio na pozajmicu u Milan."Balotelijev stav je mnogo bolji, drastično se promenio. Prvi stiže u Milanelo, a poslednji odlazi. Mihajlović uvek zakazuje doručak u 8:30, a Mario tamo bude već u 8 sati. Mislim da je i sam shvatio da je ovo njegova poslednja šansa i da mora da se uozbilji", rekao je Galijani.

21:03 - Vidića nema na spisku igrača Intera za Seriju ASrpski fudbaler Nemanja Vidić neće igrati ove sezone u Seriji A za Inter, prenosi Korijere delo Sport. Roberto Manćini navodno nije uvrstio Vidića na spisak 25 igrača koji imaju pravo nastupa u Kalču. Vidić se oporavlja od operacije leđa, nije igrao za Inter tokom letnjih priprema, a retko je bio u stastavu i prošle sezone od dolaska Manćinija. Trener ima pravo da prijavi još jednog fudbalera za Seriju A, a Vidić nije na spisku 24 igrača na koje sigurno računa.

20:30 - Dio aut, Ertel inSamo tri dana uoči prve utakmice na Evropskom prvenstvu protiv Finske, Francuska je ostala bez Antoana Dioa. Plejmejker "trikolora" je u utorak na treningu u Monpeljeu povredio mišić butine desne noge. Snimak magnetne rezonance, koji je obavljen u sredu, pokazao je da oporavak košarkaša Velencije iziskuje više vremena i da Dio ne može tokom takmičenja da pruži 100 odsto. Na njegovo mesto "upao" je sjajni Tomas Ertel. Košarkaš Anadolu Efesa bio član Francuske koja je na Evropskom prvenstvu u Sloveniji pre dve godine osvojila zlato, a prošle godine poražen je u polufinalu Svetskog prvenstva od Srbije.

19:54 - Del Boske: De Hea mora da igra standardno da bih ga vodio na EPSelektor fudbalske reprezentacije Španije Visente del Boske rekao je danas da će mu biti teško da uvrsti Davida de Heu u tim za Evropsko prvenstvo ako ovaj golman ne bude počeo redovno da igra u Mančester junajtedu.De Hea je u ponedeljak trebalo da pređe u Real Madrid, ali je taj transfer neslavno propao zbog loše komunikacije između španskog i engleskog giganta. Španski reprezentativac moraće tako da ostane u Junajtedu barem do januarskog prelaznog roka. Ovaj 24-godišnji golman je na spisku igrača za utakmie sa Slovačkom i Makedonijom predstojećeg vikenda, ali je selektor kazao da će se De Hea teško naći na spisku ako ne bude igrao. Novinari su Del Boskea danas pitali da li ima neki savet za njega posle neslavne transfer epizode. “Ne, ali ako budem osetio potrebu da pričam sa njim o tome, onda ću nešto i reći. Mora da bude profesionalan i da pređe preko ove epizode. Nadam se da će uskoro da počne da igra i da je srećan, a ako bude igrao dobro, onda ćemo ga povesti. U suprotnom, ako ne bude igrao, biće jako teško da ga povedemo na Euro”, rekao je Del Boske, a preneli španski mediji. Trener Mančester junajteda Luj van Gal ukazao je ove sezone poverenje Argentincu Serhiju Romeru, a De Hea nije ni jednom igrao. Ovaj Španac ima pet nastupa za reprezentaciju čiji je prvi golman i dalje golman Portoa Iker Kasiljas.

19:22 - Juventusu malo 100 miliona evra za PogbuProteklih godinu dana često se spekulisalo o odlasku Pogbe iz Torina, pričalo se o interesovanju Real Madrida, Čelsija, Barselone, Mančester Sitija, ali je Francuz ostao veran "staroj dami"."Predviđam da će sledeće godine ponude za Pogbu biti još veće. Ako on zadrži nivo iz prošle sezone, onda 100 miliona evra neće biti dovoljno", rekao je Marota.Pogba je pre tri godine stigao u Juventus iz Mančester Junajteda kao slobodan igrač, a u međuvremenu je odigrao 132 utakmice i dao 24 gola, od toga 91 meč i 20 pogodaka u Seriji A.

18:51 - Jaka Blažič u Bešiktašu?Slovenački košarkaš Jaka Blažič mogao bi da napusti Crvenu zvezdu i pojača Bešiktaš. Istanbulski klub napustio je Australijanac Rajan Brokhof, pa bi bek crveno-belih trebalo da mu bude zamena. Slovenac ima još godinu dana ugovora sa Zvezdom, a Turci čekaju da se ta saradnja raskine, pa da Blažiča dovedu kao slobodnog igrača.

18:24 - Kriza u Radničkom 1923 traje, Neško podneo ostavkuPosle prva tri kola Prve lige Srbije, doskorašnji superligaš Radnički 1923 se nalazi na poslednjem mestu na tabeli, bez ijednog osvojenog boda. Sve je to posledica iscrpljujuće finansijske krize koja i dalje traje. Trener Neško Milovanović je posle serije neuspeha podneo ostavku, a Upravni odbor je usvojio. Do angažovanja novog šefa struke ekipu će voditi treneri mlađih kategorija, Darko Milisavljević i Milan Živković.

17:52 - Partizan - Rad ponovo odloženoUtakmica 6. kola Superlige između Partizana i Rada ponovo je odložena. Prvobitno, crno-beli i "građevinari" trebalo je da odmere snage 16. avgusta. Tada je meč pomeren kako bi Partizan imao više vremena da se spremi za plej-of za Ligu šampiona, pa je određen novi termin - 9. septembar. Međutim, prvak Srbije je ponovo tražio odlaganje i ponovo mu je odobren zahtev. Razlog za odlaganje ovaj put je veliki broj reprezentativaca iz redova Partizana koji ne bi mogli da igraju taj meč. Novi termin još nije određen. Partizan je trenutno na trećem mestu na tabeli sa 15 bodova, jednim manje od drugoplasiranog Javora i pet manje od lidera Crvene zvezde. Doduše, crno-beli imaju meč manje. U sledećem prvenstvenom kolu, 12. septembra, na programu je "večiti derbi".

17:32 - Defanzivac Raja Valjekana Amaja uhapsen zbog opasne vožnjeFudbaler Raja Valjekana Antonio Amaja priveden je zbog toga što je vozio brzinom od 234 kilometara na sat i protiv njega će biti podignuta optužnica. Kako je navela Gvardija sivil, 32. godišnji Amaja zaustavljen je dok je bio za volanom svog Poršea panamera, pošto je policija redarom utvrdila da je vozio prevelikom brzinom u južnom delu Madrida, gde je dozvoljena brzina od 100 kilometara na sat. Kazna za ovakvo prekoračenje brzine mogla bi da bude i zatvorska, kao i novčana, uz oduzimanje vozačke dozvole.

17:10 - Ozbiljna povreda MaksimovićaČlan fudbalske reprezentacije Srbije Nikola Maksimović doživeo je težu povredu stopala na treningu zbog čega je morao da se vrati u svoj klub Torino. Kako je saopšteno na sajtu Fudbalskog saveza Srbije (FŠ), Maksimović je u jednom duelu zadobio povredu koja će ga duže odvojiti od terena. Tim menadžer nacionalnog tima Aleksandar Bošković precizirao je da je Maksmović zadobio prelom baze pete metatarzalne kosti levog stopala. "To je povreda koja iziskuje operativni zahvat", rekao je Bošković i dodao da će se Maksimović vratiti u svoj klub gde će biti pod nadzorom tamošnjih lekara. Bošković je naveo da je stav stručnog štaba "da nema potrebe da se poziva novi igrač posle nezgode sa Maksimovićem". Utakmica između Srbije i Jermenije igra se u petak od 20.45 sati na stadionu "Karađorđe" u Novom Sadu bez prisustva publike.

16:46 - Steaua dovela RašićaNekadašnji košarkaški reprezentativac Srbije Aleksandar Rašić potpisao je danas jednogodišnji ugovor sa Stauom iz Bukurešta. Dolazak srpskog beka u Steauu potvrdio je njegov menadžer Miodrag Ražnatović na Tviteru. Rašić je prošle sezone nosio dres turske Konje za koji je prosečno na utakmici postizao devet poena i tri skoka. Tokom karijere igrao je za Borac iz Čačka, FMP, Efes, Dinamo iz Moskve, Albu, Partizan, Trabzon, Lijetuvos ritas, Montepaski i Ankaru.

16:22 - Nemačke fudbalske zvezde apeluju na pomoć izbeglicamaČlanovi nemačke fudbalske reprezentaicije osudili su ksenofobične napade na izbeglice koji već nedeljama u talasima ulaze na njihovu teritoriju bežeći od ratnih sukoba u svojim zemljama. Zvezde aktuelnog svetskog šampiona predvođene Bastijanom Švajnštajgerom istovremeno su pozvali na poštovanje, toleranciju i pomoć izbeglicama, preneo je AFP. Među fudbalerima koji su izrazili solidarnost sa nesrećnim ljudima su i Toni Kros i Tomas Miler. Nemačka očekuje priliv od oko 800.000 zahteva za azilom ove godine, što je najveći broj u zemljama Evropske unije. Nemačka policija je od početka godine zabeležila 125.000 nelegalnih ulazaka na svoju teritoriju, što je duplo više od prošlogodišnjih 57.000. Ovaj priliv azilanata izazvao je talas napada na njih i nasilne proteste protiv stranaca, što je osudila kancelarka Angela Merkel rekavši da Nemačka neće tolerisati sramne napade na izbeglice.15:50 - Dijamantidis najavio kraj karijereLegendarni košarkaš Panatinaikosa Dimitris Dijamantidis najavio je da će na kraju sezone završiti igračku karijeru. "Odluka je doneta, više ne razmišljam o tome. Želim da igram još jednu sezonu i završim karijeru na najbolji mogući način. Cilj mi je da budem zdrav i pomognem timu da osvoja trofeje. Ako uspemo u tome, to bi bio najbolji završetak karijere za mene", rekao je Dijamantidis. On je košarkom počeo da se bavi u Iraklisu, a u redove Panatinaikosa prešao je 2004. godine. "To je život. Doći će novi igrači. Prestaću da igram, ali košarka i Panatinaikos će nastaviti. Ništa se neće promeniti. Osećam se ispunjeno. Još se ne osvrćem, ali imao sam dosta lepih trenutaka tokom karijere, koje iskren da budem nisam očekivao", dodao je 35-godišnji košarkaš. Dijamantidis je sa Panatinaikosom devet puta bio prvak Grčke, osvojio je devet nacionalnih Kupova i tri Evrolige - 2007, 2009. i 2011. godine.Sa reprezentajom Grčke osvojio je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Beogradu 2005. i godinu dana kasnije srebro na SP u Japanu.15:30 - Ibrahimović: U Milanu su razočarani, ali moj izbor je PSŽPrva zvezda Pari Sen Žermena Zlatan Ibrahimović izjavio je da je Milan očajnički pokušavao da ga vrati, ali da je on odlučio da ovu sezonu završi u Parizu. "Ukoliko me neki klub želi mora da se dogovori sa mojim menadžerom Minom Rajolom. Iskreno, raduje me kada me veliki klubovi traže, ali oni moraju da pričaju sa Rajolom. Povratak u Milan? Još uvek ne znam, srećan sam u PSŽ-u i ovog leta sam doneo odluku da ostanem. Znam da su u Milanu bili razočarani", rekao je Ibrahimović švedskim novinarima na okupljanju nacionalnog tima. Trener Milana Siniša Mihajlović zahtevao je od čelnika kluba da mu ispune želju i dovedu Ibrahimovića, ali je morao da se zadovolji transferima Karlosa Bake, Luiza Adrijana i Marija Balotelija. Ibrahimović je u PSŽ došao upravo iz "rosonera" i za dve sezone odigrao je 85 utakmica i postigao 56 golova.Prethodno je nastupao za Barselonu, Inter, Juventus, Ajaks i Malme.

15:11 - Ludogorec otpustio trenera RibeiraPortugalski fudbalski stručnjak Bruno Ribeiro više nije trener Ludogoreca, saopštio je danas bugarski šampion. Ribeiro je otpušten posle svega tri meseca na kormilu tog kluba, zbog nediscipline, odnosno dužeg odsustva s posla. Tridesetdevetogodišnji Ribeiro potpisao je dvogodišnji ugovor sa Ludogorecom u junu, čime je postao prvi stranac u istoriji na klupi tog bugarskog kluba. Ludogorec je prošle sezone nastupao u grupnoj fazi Lige šampiona, igrajući nerešeno sa Liverpulom i dva puta tesno izgubivši od Reala. Bugarski šampion ove sezone eliminisan je u drugom kolu kvalifikacija za LŠ.

14:50 - Menezes nasledio Luksembruga na klupi KruzeiraNekadašnji selektor fudbalske reprezentacije Brazila Mano Menezes imenovan je za trenera Kruzeira, objavljeno je na sajtu kluba. Menezes će na klupi Kruzeira još jednog bivšeg selektora Vanderleja Luksemburga. Menezes je bio bez posla još od decembra prošle godine kada je otišao iz Korintijansa, a u karijeru je vodio još Flamengo, Guarani, Gremio i olimpijsku reprezentaciju Brazila u Londonu. Kruzeiro se nalazi na 16. mestu na tabeli brazilske Serije A sa 22 boda.

14:30 - Fojc pauzira tri meseca zbog povrede Ahilove tetiveŠvajcarski skijaš Beat Fojc propustiće start nove sezone u Svetskom kupu zbog povrede Ahilove tetive, saopštio je danas nacionalni savez ove zemlje. Fojc se povredio na treningu u Čileu i moraće na operaciju nakon čega mu predstoji pauza od tri meseca. "Gubim važne nedelje za trening i propustiću trke na početku Svetskog kupa", rekao je 28-godišnji skijaš. Fojc je u prošlosti imao problema sa povredama, a najbolji rezultat ostvaro je na Svetskom prvenstvu u Biver Kriku ove godine gde je u spustu osvojio bronzanu medalju.

14:01 - Nigerijac Odegbami se kandiduje za predsednika FIFABivši nigerijski fudbalski internacionalac Segun Odegbami najavio je učešće u izboru za predsednika Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) umesto Sepa Blatera. Šezdesettrogodišnjeg Odegbamija zvali su tokom igračke karijere matematičar, zbog preciznosti u igri. Odegbami važi za jednog od najboljih nigerijskih igrača svih vremena. On je za za nigerijske medije rekao da njegova kandidatura možda ne deluje uverljivo, ali da veruje u mogućnost promena u vrhu FIFA. Blater je početkom juna, posle svega dva dana od izbora za predsednika FIFA najavio ostavku, zbog korupcionaškog skandala u vrhu te organizacije i istrage koju vode švajcarski i američki pravosudni organi. Iz Afrike je pre Odegbamija kandidaturu najavio predsednik Fudbalske asocijacije Liberije Musa Biliti, kao i južnoafrički biznismen Tokio Seksvale.

13:42 - Položen kamen temeljac za karling centar u SurčinuKamen temeljac za prvi karling centar na Balkanu položen je u Surčinu u prisustvu predsednice Svetske karling federacije Kejt Kejtnes i čelnika Nacionalnog saveza za karling Srbije Marka Stojanovića. Predsednica opštine Surčin Vesna Šalović takođe je prisustvovala simboličkom građenju zida i potpisala cigle zajedno sa članovima Borda Svetske karling federacije. "Ovo je izuzetan događaj za opštinu Surčin i grad Beograd. Nadam se da ćemo uspeti da završimo sve poslove oko dobijanja svih potrebnih dozvola u najkraćem roku i da će dvorana, koja može da se koristi i za druge sportske manifestacije, biti mesto okupljanja mladih", rekla je Šalović prilikom potpisivanja predugovora o izgradnji hale. Od danas do 5. septembra u Beogradu održaće se Svetski karling kongres koji će biti najposećeniji do sada, pošto će prisustvovati više od 140 delegata i gostiju iz 46 zemalja. Prethodno, Kejtnes i Stojanović održaće javni čas u Sportskoj gimnaziji.13:25 - Berbatov u crno-belom dresuBivši fudbaler Mančester junajteda Dimitar Berbatov pojačao je ekipu PAOK-a, potvrđeno je na sajtu kluba. Bugarski napadač je prošlu sezonuproveo u Monaku, a sa timom iz Soluna potpisao je jednogodišnji ugovor. Berbatov je karijeru počeo u sofijskom CSKA, a potom je nastupao za Bajer iz Leverkuzena, Totenhem, Mančester Junajted, Fulam i Monako. Najviše uspeha imao je u dresu Junajteda, gde je od 2008. do 2012. godine na 149 utakmica postigao 56 golova i osvojio dve titule Premijer lige, Svetsko klupsko prvenstvo, Liga kup i dva Komjuniti šilda. Za reprezentaciju Bugarske zabeležio je 78 utakmica i 48 golova.

13:11 - Klaver prešao u Lokomotivu iz KubanjaŠpanski košarkaš Viktor Klaver potpisao je jednogodišnji ugovor sa Lokomotivom iz Kubanja, potvrdio je ruski klub. Klaver u Lokomotivu dolazi kao zamena za Brajana Rendla, koji se posle samo mesec dana vratio u Makabi iz Tel Aviva. Ovaj 27-godišnji košarkaš je prošle sezone igrao za Himki, a prethodno je bio član Valensije, Portlanda i razvojnog američkog tima Idaha. Klaver je sa velikim uspehom igrao za reprezentaciju Španije pošto je osvojio dve zlatne medalje na Svetskim prvenstvima u Poljskoj (2009) i Litvaniji (2011) i bronzu u Sloveniji (2013), kao i srebro na Olimpijskim igrama u Londonu (2012).12:45 - Dijamantidis najavio kraj karijereLegendarni košarkaš Panatinaikosa Dimitris Dijamantidis najavio je da će na kraju sezone završiti igračku karijeru. "Odluka je doneta, više ne razmišljam o tome. Želim da igram još jednu sezonu i završim karijeru na najbolji mogući način. Cilj mi je da budem zdrav i pomognem timu da osvoja trofeje. Ako uspemo u tome, to bi bio najbolji završetak karijere za mene", rekao je Dijamantidis. On je košarkom počeo da se bavi u Iraklisu, a u redove Panatinaikosa prešao je 2004. godine. "To je život. Doći će novi igrači. Prestaću da igram, ali košarka i Panatinaikos će nastaviti. Ništa se neće promeniti. Osećam se ispunjeno. Još se ne osvrćem, ali imao sam dosta lepih trenutaka tokom karijere, koje iskren da budem nisam očekivao", dodao je 35-godišnji košarkaš. Dijamantidis je sa Panatinaikosom devet puta bio prvak Grčke, osvojio je devet nacionalnih Kupova i tri Evrolige - 2007, 2009. i 2011. godine.

12:29 - Francuska i Rusija igraju prijateljski meč 25. martaFudbalska reprezentacija Francuske dočekaće selekciju Rusije 25. marta u prijateljskom meču u okviru priprema za prvenstvo Evrope. Duel na stadionu Francuska u Sen Deniju biće njihov šesti od 2002. godine, kada je prva utakmica završena bez golova. Četiri dana posle tog meča, Francuska putuje na prijateljski meč protiv Holandije. Francuska je kao domaćin automatski obezbedila učešće na EP i igra prjateljske mečeve u bI grupi kvalifikacija kako bi se pripremila za taj šampionat. Izabranici Didijea Dešama igraju u petak u Lisabonu protiv Portugalije, a tri dana kasnije sastaju se sa Srbijom u Bordou.12:06 - Del Boske: De Hea mora da brani ako želi u reprezentacijuSelektor fudbalske reprezentacije Španije Visente Del Boske poručio je golmanu Davidu De Hei da mora da brani u klubu ako želi da zadrži mesto u nacionalnom timu. De Hea ove sezone nije zabeležio nijedan nastup za Mančester junajted, a situacija bi mogla dodatno da se pogorša nakon što je njegov transfer u Real propao jer papriologija nije dostavljena na vreme. "Ako imam nešto da kažem De Hei, ja ću to i učiniti. Mislim da je izvukao pouku iz ove epizode. Želim da brani, bude srećan, ali da bi došao ovde mora da igra. Teško je izboriti poziv u reprezentaciju ako ne igraš u klubu", rekao je Del Boske.11:40 - Ugo Sančes: Van Gal je čovek bez sramaLegendarni meksički golgeter Ugo Sančez ocenio je da je menadžer Mančester junajteda Luj Van Gal nehumano postupio prema Havijeru Ernandesu Čičaritu i praktično ga "oterao" u Bajer iz Leverkuzena. Sančez je osudio "ledeni" pogled koji je Holanđanin uputio svom pomoćniku Rajanu Gigsu, kada je Čičarito promašio penal u svojoj poslednjoj utakmici za Junajted, protiv Briža, u revanš utakmici plej-ofa za Ligu šampiona. "Bio sam i sam trener i znam da jedan stručnjak sigurno ne sme da se tako ponaša prema igraču. Onakav pogled upućen Gigsu za mene je besraman", rekao je Sančez. On je naglasio da i Čičarito, kao i svi fudbaleri sveta, ima pravo na jedan loš dan. "Van Gal je čovek bez srama. Nadam se da će u Engleskoj uskoro uvideti da je on loša osoba, s obzirom na to kako se ponaša prema igračima. On mora pre svega da se ponaša kao profesionalac. Igrači zaszužuju da se prema njima ophodi kao prema ljudskim bićima i ličnostima", rekao je Sančez.

11:11 - Rafinja: Lako sam odlučio da igram za ŠpanijuFudbaler Barselone Rafinja rekao je da je odluka da igra za reprezentaciju Brazila umesto Španije bila najlakša u njegovom životu. Rafinja je rođen u Sao Paulu, ali je sa 13 godina prešao u Španiji za koju je nastupao u skoro svim mlađim selekcijama. "Odluka između Brazila i Španije je bila najlakša u životu. Ja sam Brazilac 100 odsto. Išao sam srcem i izabrao Brazil. Kada sledite srce, onda vam se snovi ostvaruju", rekao je Rafinja. Njegov otac Mazinjo bio je član fudbalske reprezentacije Brazila, koja je 1994. godine osvojila Svetsko prvenstvo u SAD, dok stariji brat Tijago igra za selekciju Španije. "Moj otac je uvek pokušavao da ubedi Tijaga da igra za Brazil, ali nažalost nije uspeo. Rano je dobio poziv Španije", dodao je 22-godišnji fudbaler. 10:50 - Mutko novi predsednik FS RusijeMinistar sporta Rusije Vitalij Mutko izaban je jednoglasno za predsednika Fudbalske federacije te zemlje. Mutko, koji je bio jedini kandidat za mesto prvog čoveka RFU, nakon odustajanja Igora Lebedeva, biće na čelnoj poziciji do sledećih redovnih izbora, u septembru 2016. godine. Pedesetšestogodišnji Mutko, koji je već obavljao funkciju predsednika RFU - od 2005. do 2009, dobio je podršku premijera Rusije Dmitrija Medvedeva. Mutko ima kao glavni zadatak da dovede u red finansije RFU, pošto je njegov prethodnik Nikolaj Tolstik, koji je napustio to mesto u maju, ostavio organizaciju teško opterećenu dugovima. "Nalazimo se na ivici bankrota. To znači da ćemo morati da privučemo sponzore i da smanjimo troškove RFU", rekao je Mutko. On je naglasio da je pre svega, neophodno uspostaviti odgovarajući sistem upravljanja u RFU, kao i da je glavni cilj plasman na šampionat Evrope u Francuskoj 2016. 10:28 - Buskets: Fudbal je bolji od seksaFudbaler Barselone Serhio Buskets rekao je da više voli fudbal od seksa, jer sreća koju taj sport donosi traje duže. "Fudbal je bolji od seksa. Sreća zbog fudbala traje barem tri ili četiri dana. Od seksa, sa druge strane, lepo ti je tek koji minut", našalio se Buskests prilikom gostovanja u španskom TV šou programu "El Hormiguero". Buskets je upozorio da život profesionalnog fudbalera nije lak, posbno posle poraza, iako je Barselone prošle sezone osvojila triplu krunu. "Posle loše utakmice samo želiš da dođeš kući, zalupiš vrata i ne izlaziš tri ili četiri dana. Navijači nas ne vređaju posle poraza, ali podsećaju da niste imali dobar dan", objasnio je Buskets.

10:00 - Vidal napustio trening kamp ČileaFudbaler Bajerna iz Minhena Arturo Vidal hitno je zbog porodičnih problema napustio trening kamp reprezentacije Čilea i zahvalio selektoru na pozivu. Kako se navodi, Vidal je hitno morao da otputuje u Nemačku kako bi posetio sina Alonsa, kom se pogoršalo zdravstveno stanje zbog dijabetesa. Čile u subotu igra prijateljsku utakmicu protiv Paragvaja, i to je poslednja provera za tu reprezentaciju uoči starta kvalifikacija za SP u Rusiji 2018. godine. Vidal je za reprezentaciju Čilea odigrao 69 utakmica i postigao 12 golova.09:40 - Nadal hvali ĆorićaŠpanski teniser Rafael Nadal pohvalio je igru Borne Ćorića posle pobede u prvom kolu Ju-Es opena, ali rekao je da ne mora da znači da će Hrvat biti predvodnik svoje generacije. "Videćemo u budućnosti, u narednih nekoliko godina. Najbolji će biti onaj koji najviše napredujem. Mislim da je to ono što smo Federer, Novak, ja, Endi i David Ferer radili najbolje, tokom deset godina napredovali smo u brojnim aspektima igre. To će biti ključno i za ovu generaciju, ali veoma su dobri, već neko vreme nismo imali igrače slične njima i to je dobro za tenis", rekao je Španac. Nadal je u prvom kolu pobedio Ćorića sa 6:3, 6:2, 4:6, 6:4 i u drugom će se sastati sa Dijegom Švarcmanom.09:10 - Novak, Filip i Bojana danas na terenu, kreću i dubloviSrpski teniseri Novak Đoković, Filip Krajinović i Bojana Jovanovski igraće danas mečeve drugog kola na Ju-Es openu. Krajinović će se u 17.00 sastati sa Davidom Fererom iz Španije, a Jovanovski će posle 19,00 sati igrati sa Kristinom Mladenović iz Francuske. Đoković će oko tri časa ujutru igrati protiv Austrijanca Andreasa Hajder-Maurera. Dušan Lajović i Viktor Troicki će na megdan Žilu Mileru i Aisamu-Ul-Hak Kurešiju. Janko Tipsarević i Moldavac Radu Albot igraće u prvom kolu dublova protiv Aleksandra Burija iz Belorusije i Uzbekistanca Denisa Istomina. Nenad Zimonjić i Marsin Matkovski sastaće se sa Špancima Pablo Karenom Bustom i Giljermom Garsijom Lopezom. Jelena Janković i Aleksandra Krunić sastaće se sa Anikom Bek i Demi Šurs.08:44 - Fleming: Srbija je među favoritima na EPSelektor reprezentacije Nemačke Kris Fleming kaže da njegov tim ne spada u krug favorita na predstojećem Evropskom prvenstvu. "U ovom trenutku naš jedini cilj jeste da pobedimo Island u prvoj utakmici, nismo favoriti ni na turniru ni u našoj grupi. Po mom mišljenju, to su Španija kao najkvalitetniji tim, prvak Evrope Francuska i svetski vicešampion Srbija", kaže Fleming. U nacionalni tim vratio se Dirk Novicki, čovek koji je obeležio nemačku i evropsku košarku u 21. veku. "Novicki je najbolji evropski igrač svih vremena, jedan od najboljih šutera u istoriji, a i dalje pokazuje da ima kvalitet, iako je morao da se spremi jer su mu bile malo teške noge po dolasku. On je naš lider, ta uloga je veoma važna", rekao je Fleming. 08:20 - Marej nadigrao KirjosaBritanski teniser Endi Marej plasirao se u drugo kolo Ju-Es opena, pošto je na startu pobedio Australijanaca Nika Kirjosa sa 7:5, 6:3, 4:6, 6:1. Britanac će se u narednom kolu sastati sa Adrijanom Manarinom iz Francuske, koji je u tri seta dobio Ukrajinca Kravčuka. Mari se sa levorukim Manarinom do sada sastao jednom, ove godine u Indijan Velsu pobedio je sa 6:3, 6:3. Marej je meč završio sa 43 vinera i 26 neiznuđenih grešaka, dok je Kirjos inmao 42 direktna poena i 39 grešaka.08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE POGLEDATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track