BLOG UŽIVO: Jokanović se vraća u Englesku
Foto: Reuters

Najnovije informacije iz sveta sporta

BLOG UŽIVO: Jokanović se vraća u Englesku

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

22:29 - Valensija je nezaustavljivaKošarkaši Valensije savladali su večeras na svom terenu ekipu Mursije sa 65:54 (15:16, 23:13, 17:13, 10:12) u utakmici 12. kola španske ACB lige. Valensiji je to bila 22. pobeda u sezoni i tako je ostala jedina ekipa u ligi, ali i u Evropi bez poraza u dosadašnjem toku sezone. Bojan Dubljević je sa 11 poena bio najbolji strelac Valensije, dok je Luk Sikma postigao 12 poena. Vladimir Lučić večeras nije igrao za domaću ekipu. Košarkaši Valensije imaju šansu da prvi deo sezone i 2015. završe kao nepobedivi ukoliko 27. decembra budu slavili na gostovanju ekipi Kanarijasa.

21:55 - Kup Srbije u odbojci: Ribnica pobedila Novi PazarOdbojkaši Ribnice pobedili su večeras u Kraljevu ekipu Novog Pazara sa 3:2 (25:18, 25:14, 20:25, 18:25, 15:13) u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa Srbije, koja je trajala 108 minuta. Ribnicu je predvodio Stefan Okošanović sa 30 poena, a sledili su ga Vladimir Usiljanin i Nenad Ćosić sa po 12. Branislav Radović doneo je Pazarcima 15 poena, Hamza Zatrić dodao je 13, dok je Radiša Stevanović upisao 12 poena. Revanš je na programu 26. decembra. U slučaju trijumfa Novog Pazara o plasmanu u polufinale odlučivaće najpre set količnik, sledeći kriterijum je poen količnik, a ako su oni izjednačeni igraće se "zlatni set". U večerašnjim susretima četvrtfinala kupa, Vojvodina je u Leposaviću savladala Kosovsku Mitrovicu rezultatom 3:0 (25:13, 25:19, 27:25), dok je Jedinstvo u Staroj Pazovi bilo bolje od Mladog radnika sa 3:2 (27:25, 17:25, 23:25, 25:17, 17:15). Sutra će od 17.00 u Nišu snage odmeriti istoimeni domaćin i Crvena zvezda.

21:19 - Liverpul bez Škrtela šest nedeljaMartin Škrtel, jedan od najstandardnijih igrača Liverpula ove sezone, mesec i po dana neće igrati. Slovak je povredio zadnju ložu u porazu od Votforda (0:3) i predstoji mu pauza. Na svom Instagram profilu napisao je da ga na terenu neće biti šest nedelja.

20:48 - Bilan opet blistao, Cedeviti zagrebački derbiZagrebačkim derbijem u "Draženovom domu" otvoreno je 16. kolo ABA lige, a ekipa Cedevite je na krilima fantastičnog Mira Bilana upisala 13. pobedu u sezoni. Vicešampion ABA lige slavio je rezultatom 81:69 (27:12, 21:17, 14:18, 19:22), pa se na startu 16. kola izjednačio po broju pobeda sa vodećom Budućnosti koja ima skor 13-2. Najefikasniji i najkorisniji pojedinac na meču bio je Miro Bilan sa 25 poena (11/13 za dva, 3/3 sa penala), 7 skokova i 3 blokade što prevedeno u indeksne poene iznosi čak 35! Podsetimo, Bilan je bio MVP prethodna dva kola regionalnog takmičenja.Dvocifren učinak u pobedničkom sastavu ostvarili su još Luka Babić sa 13 i Marko Arapović sa 11 poena. Na drugoj strani pristojan učinak ostvario je Ante Žižić sa 13 poena, odnosno Džejms Florens i Ivica Zubac sa po 10 poena.

20:26 - Srbija ubedljivo pobedila KatarFudbalska reprezentacija Srbije do 23 godine pobedila je Katar sa 3:0 (2:0) u prijateljskoj utakmici odigranoj u španskom Herezu. Srbija je protiv učesnika Olimpijskih igara u Riju slavila golovima Aleksandra Filipovića, Alena Mašovića i Nemanje Mladenovića."Zadovoljan sam igrom celog tima. Bili smo organizovani, pitanje pobednika nije se postavljalo. Promovisali smo naš fudbal i zemlju na najbolji način, ali i proširili krug kandidata za mladu reprezentaciju", rekao je selektor reprezentacije do 23 godine Milan Rastavac.Rastavac je protiv Katara izveo sledeći sastav: Čupić (od 77. Manojlović), Filipović, Nastić (od 70. Antić), Savić, Rosić (od 48. Maraš), Marko Jevtović, Mladenović (od 70. Makarić), Pavlović, Mašović (od 46. Milan Jevtović) (od 77. Apostolović), Simić, Ristić (od 77. Nikolić).

19:37 - Čelsi i Vitese oslobodjeni optužbi za nezakonitu saradnjuEngleski Čelsi i holandski Vitese oslobodjeni su optužbi za nezakonitu saradnju, saopštio je danas Fudbalski savez Holandije (KNVB). KNVB je naredio istragu posle izjave bivšeg predsednika holandskog kluba Meraba Jordanije da je Čelsi u velikoj meri uticao na poslovanje tog kluba. Ipak, istraga je pokazala da nije postojao nikakav pismeni sporazum izmedju dva kluba i da su svi ugovori o pozajmicama igrača bili u skladu sa propisima.

18:50 - Jokanović se vraća u EngleskuSamo nekoliko meseci pošto je uveo Votford u Premijer ligu, a onda karijeru nastavio na klupi Makabija iz Tel Aviva, Slaviša Jokanović nalazi se pred povratkom u Englesku. Fulam je u završnim pregovorima sa Izraelcima. Navodno, dogovorili su se da engleski drugoligaš uplati 360.000 funti za slobodu srpskog trenera. Sada je samo ostalo da Jokanović dogovori svoje uslove sa klubom, a očekuje se da bivši trener Partizana bude promovisan kao novi menadžer Fulama na dan katoličkog Božića. Ukoliko sve bude išlo planiranim tokom, naredne subote Slaviša Jokanović gledaće svoj novi tim sa tribina "Prajd Parka" u duelu sa Derbi Kauntijem, dok će debi na klupi Fulama uslediti 2. januara kada na "Krejven Kotidžu" gostuje Šefild Venzdej.

18:16 - Srniček se oporavlja posle srčanog udaraNekadašnji golman fudbalske reprezentacije Češke Pavel Srniček (47) oporavlja se posle srčanog udara, rekao je danas njegov agent Stiv Vrejt. "Pavel je imao stabilnu noć i njegovo telo se oporavlja, ali mu predstoji dug put. Sreda će biti važan dan. Proći će skener i tada ćemo znati mnogo više o njegovim šansama", rekao je Vrejt britanskim medijima. Srniček je u kritičnom stanju od nedelje, kada je doživeo srčani udar tokom trčanja u rodnoj češkoj, posle čega je prebačen u bolnicu u Porubi. Srniček je karijeru počeo 1990. u Banjiku iz Ostrave, odakle je prešao u Njukasl, gde je proveo osam godina i ušao sa klubom u Premijer ligu 1993. Branio je još za Šefild Venzdej, Brešu, Portsmut, Vest Hem i Beiru Mar. Za reprezentaciju Češke odigrao je 49 utakmica.

17:45 - Nikolić: Brđovića ćemo pamtiti kao velikog čovekaPredsednik Srbije Tomislav Nikolić uputio je danas telegram saučešća porodici preminulog bivšeg obojkaškog reprezentativca i trenera Dejana Brđovića. "Još jedno veliko ime upisujemo zlatnim slovima u istoriju jugoslovenskog i srpskog sporta. Pamtićemo velikog čoveka, viteza medju igračima, stratega među trenerima. Budite ponosni na svog supruga i oca kao što smo svi ponosni na velikana naše odbojke. Veliku tugu iskreno i prijateljski deli sa vama, predsednik republike Tomislav Nikolić", navodi se u Nikolićevoj poruci. Dejan Brđović umro je u ponedeljak u Beogradu, posle kratke i teške bolesti dva meseca pre 50. rođendana. Komemoracija povodom smrti Brdjovića održaće se sutra u 10.30 u Skupštini grada Kraljeva, dok je sahrana u 13.00 na groblju u Žiči.

17:24 - FIFA: Platini prvo mora pred našu komisiju, pa tek onda u CASSvetska fudbalska federacija (FIFA) saopštila je danas da predsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Mišel Platini ne može da se žali direktno Sudu za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani povodom osmogodišnje suspenzije. Platini se nadao da će izbeći uobičajeni postupak žalbe u FIFA kako bi eventualno mogao da se kandiduje za mesto predsednika te organizacije pre izbora koji su zakazani za 26. februar. FIFA je saopštila da je pisala Platinijevim advokatima i potvrdila da nekadašnji francuski fudbaler može da se žali CAS-u samo ako žalbena komisija te organizacije odbije njegov zahtev za ukidanje suspenzije. Platini je u ponedeljak suspendovan na osam godina, zajedno sa prvim čovekom FIFA Sepom Blaterom, zbog nelegalnog plaćanja dva miliona švajcarskih franaka.

17:01 - Melo suspendovan tri utakmice zbog oštrog prekršajaFudbaler italijanskog Intera Felipe Melo suspendovan je danas na tri utakmice u Seriji A zbog oštrog prekršaja nad fudbalerom Lacija Lukasom Biljom. Brazilski fudbaler je dobio direktan crveni karton zbog tog incidenta u 90. minutu utakmice u kojoj je njegov klub izgubio sa 2:1. Melo je nekoliko minuta pre toga i napravio penal nad srpskim fudbalerom Sergejom Milinković-Savićem, posle kog je Lacio postigao pobedonosni pogodak. "Nažalost, Melo je uradio dve glupe stvari", rekao je trener Intera Roberto Mančini italijanskim medijima. Melo će zbog kazne biti van tima na utakmicama protiv Empolija, Sasuola i Atalante.

16:10 - Ranijeri: Igrači, opustite se i uživajte u igri!Trener fudbalera Lestera rekao je danas da je ponosan na svoj tim i pozvao i igrače da nastave da uživaju u igri. "Ponosan sam na igrače i navijače. Navijači sanjaju i ne želim da ih probudim. Moramo da uživamo, da igramo slobodno, bez pritiska. Bez obzira što ceo svet govori o nama, moramo da nastavimo da uživamo u igri", rekao je Ranijeri za britanske medije. Lester je, posle 17 odigranih kola, prvi na tabeli Premijer lige sa 38 bodova, odnosno ima dva boda više od Arsenala, a šest više od trećeplasiranog Mančester sitija. U narednom kolu Lester gostuje Liverpulu, a ranijeri je danas imao lepe veči o treneru "crvenih" Jirgenu Klopu. "Veoma cenim Klopa. Liverpul imao veoma dobrog trenera", naveo je Ranijeri.

15:40 - Rivers napustio Bajern, na korak od povratka u RealAmerički košarkaš Kej Si Rivers danas je zvanično napustio Bajern posle samo tri meseca provedenih u Minhenu, objavljeno je na sajtu kluba. Rivers je posle poraza od Crvene zvezde i eliminacije iz Evrolige odlučio da ne produži saradnju sa timom Svetislava Pešića. Sada su se stvorili svi preduslovi da se Rivers vrati u Real Madrid, koji je napustio letos posle osvajanja titule prvaka Evrope. On je u prvoj fazi elitnog takmičenja prosečno postizao 10,8 poena, 2,3 skoka i 1,3 asistencije. Tokom karijere igrao je još za Latinu, Beneton iz Treviza, Roan, Virtus iz Bolonje, Lokomotivu Kubanj i filijalu Sakramenta - Reno Bighornse.

15:05 - Izabran novi projekat za izgradnju stadiona za OI u TokijuOrganizatori Olimpijskih igara 2020. godine u Tokiju izabrali su novi, jeftiniji projekat za izgradnju Olimpijskog stadiona u glavnom gradu Japana. Samo pet meseci posle odustajanja od inicijalnog projekta za izgradnju stadiona, čija je izgradnja procenjena na 2,1 milijardu dolara, organizatori Igara su danas izabrali dizajn arhitekte Kenga Kume. Za izgradnju novog stadiona na kom bi, između ostalog, trebalo da se održi svečana ceremonija otvaranja Olimpijskih igara biće utrošeno oko 1,26 milijardi dolara. Dizajn novog stadiona podseća na tradicionalne japanske hramove, a biće izgrađen uglavnom od čelika i drveta. Stadion će biti visok 50 metara, a ispod terena će se nalaziti atletska staza. Olimpijske igre u Tokiju održaće se od 24. jula do 9. avgusta 2020. godine.14:35 - Božić: Čeka nas težak posao u SkopljuTrener košarkaša Partizana Petar Božić rekao je da njegovu ekipu čeka težak posao u Skoplju protiv MZT-a i dodao da crno-beli moraju da odigraju u kontinuitetu svih 40 minuta ako žele trijumf. "Čeka nas težak posao. MZT je u poslednje vreme vezao nekoliko dobrih utakmica i pobeda. Imaju dobar tim, naročito dobro igraju kod kuće, a u prošlom kolu protiv Metalca su samo potvrdili da se nalaze u usponu forme", rekao je Božić za sajt kluba pred polazak za Skoplje. Košarkaši Partizana sutra gostuju ekipi MZT-a u Skoplju u 16. kolu Jadranske lige. Partizan i MZT imaju isti odnos pobeda i poraza u dosadašnjem delu sezone regionalnog takmičenja - 6/9. "Mi moramo da odigramo dobro u kontinuitetu i da sve dobre stvari koje su postojale na utakmici protiv Mega Leksa prenesemo na svih 40 minuta u Skoplju", naveo je Božić. Utakmica između Partizana i MZT-a igra se sutra od 17.00 u dvorani "Jane Sandanski" u Skoplju.

14:10 - Rumenige: Znam gde će Gvardiola da nastavi karijeruPredsednik minhenskog Bajrna Karl-Hajnc Rumenige izjavio je da zna u kom će klubu od leta raditi Pep Gvardiola. Rumenige je u nedelju potvrdio da će španski stručnjak na kraju sezone napustiti klubu Bavaraca, a na njegovo mesto doći će Karlo Anćeloti. "Mislim da znam koja je njegova naredna destianacija, ali želim da saopštavanje takve odluke ostavim ili njemu ili njegovom budućem poslodavcu", rekao je Rumenige i dodao: "Na božićnoj zabavi pre dve nedelje, prišao mi je i rekao da traži novi izazov u karijeri, a dok je to činio delovalo je kao da mi se izvinjava. Očigledno mu je bilo veoma teško. Ja, lično, nisam razočaran u njega jer sam mogao da vidim koliko je zavoleo klub i navijače".13:55 - Francuski ministar sporta podržao PlatinijaMinistar sporta Francuske Patrik Kaner rekao je da podržava Mišela Platinija i istakao da žali zbog osmogodišnje suspenzije za predsednika Evropske fudbalske unije (Uefa). "Žao mi je, podržavam predsednika Uefe, čak i ako je suspendovan", naveo je Kaner. Etički komitet Fife suspendovao je juče Platinija i predsednika Fife Sepa Blatera na po osam godina iz svih fudbalskih aktivnosti zbog malverzacija novcem Fifa. Oni su suspendovani zbog "nelojalne isplate" od dva miliona dolara koliko je 79-godišnji Švajcarac 2011. godine platio bivšem francuskom reprezentativcu za konsultantske poslove obavljane od 1998. do 2002. godine.13:29 - Platini ulaže žalbu na suspenzijuSuspendovani predsednik Evropske fudbalske unije (Uefa) Mišel Platini žaliće se Sudu za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani na kaznu Etičkog komiteta Svetske fudbalske federacije (Fifa). "Prava igra tek počinje. Boriću se protiv ove nepravde od sudova do sudova. U međuvremenu, moje ime je ukaljano u štampi. Bez obzira šta se dogodi u budućnosti, moje ime će ostati ukaljano i dobiću po njušci. Stavili su me u isti koš sa Blaterom", rekao je Platini. Etički komitet Fife suspendovao je juče Blatera i Platinija na po osam godina iz svih fudbalskih aktivnosti zbog malverzacija novcem Fifa. Oni su suspendovani zbog "nelojalne isplate" od dva miliona dolara koliko je 79-godišnji Švajcarac 2011. godine platio bivšem francuskom reprezentativcu za konsultantske poslove obavljane od 1998. do 2002. godine.13:10 - Vatutin napadnut u MoskviPrvi čovek košarkaškog kluba CSKA iz Moskve Andrej Vatutin napadnut je u severozapadnom delu grada, prenosi ruska agencija Interfaks. Lokalna policija navodi da su dvojica nasilnika napala Vatutina u trenutku kada je iz prodavnice išao do automobila i tom prilikom gumenim čekićem mu povredili vilicu i oko. Vatutinu je završio u jednoj moskovskoj bolnici, gde mu je dijagnostikovan prelom gornje vilice. On je u najvećem ruskom klubu od 2002. godine, a od 2009. je na mestu predsednika CSKA.12:50 - Bilan najkorisniji igrač 15. kola Jadranske ligeKošarkaš Cedevite Miro Bilan najkorisniji je igrač 15. kola Jadranske lige, drugu nedelju zaredom, saopšteno je danas na sajtu regionalnog takmičenja. Cedevita je u nedelju u Zagrebu pobedila Sutjesku sa 73:50, a Bilan je za 23 minuta na parketu postigao 15 poena, uz 13 skokova i tri asistencije za indeks korisnosti 28. Bilan je jedini košarkaš ove sezone u Jadranskoj ligi koji je triput bio najkorisniji igrač kola. Prvi put mu je to pošlo za rukom u drugom kolu takodje protiv Sutjeske, a drugi put u 14. kolu protiv Igokee. Najveći indeks korisnosti u ovom kolu imao je košarkaš Partizana Kevin Džons koji je na utakmici protiv Mega Leksa za 32 minuta postigao 21 poen, uz 15 skokova i dve asistencije za indeks korisnosti 33, ali nije izabran za MVP-a, jer crno-beli nisu ostvarili trijumf.12:30 - Tur de Frans 2017. startuje u DiseldorfuBiciklistička trka Tur de Frans (Tour de France) 2017. godine startovaće u nemačkom gradu Diseldorfu, saopštili su danas organizatori. Ovo će biti četvrti put u istoriji Tura da će najveća biciklistička trka startovati u Nemačkoj, a poslednji put se to dogodilo 1987. godine kada je start bio u Zapadnom Berlinu. Glavni konkurent za start Tura 2017. godine bio je London, ali je taj grad u septembru odustao od kandidature. Detalji prve etape Tura 2017. godine biće otkriveni u januaru. Kompanija ASO, organizator Tur de Fransa, je nedavno saopštila da od 2017. godine najveća biciklistička trka na svetu neće biti u kalendaru Medjunarodne biciklističke federacije (UCI) zbog dugogodišnjeg spora sa tom organizacijom.

12:10 - Divac i Žeravica kandidati za Kuću slavnihLegendarni srpski košarkaš Vlade Divac i nedavno preminuli trener Ranko Žeravica nalaze se među kandidatima za prijem u Kucu slavnih, saopšteno je na proslavi 124. rođendana u Springfildu. Na listi kandidata nalaze se i hrvatski košarkaši Dina Rađa i Toni Kukoč, Grk Nikos Galis, zatim Šakil O'Nil, Jao Ming, Alen Ajverson, treneri Del Haris i Rudi Tomljanovič i drugi. Skraćeni spisak kandidata biće objavljen 12. februara u Torontu, toko Ol-star vikenda, a definitivna imena onih koji će biti primljeni objaviće se 4. aprila u Hjustonu tokom NCAA Fajnal-fora. Svečanost prijema novih članova održaće se od 8. do 10. septembra.11:55 - Rukometaši Srbije u sredu počinju pripreme za EPRukometna reprezentacija Srbije sutra će se okupiti u Beogradu i početi pripreme za prvenstvo Evrope u Poljskoj. Selektor Dejan Perić skup je zakazao za 14 sati u hotelu "In" na Novom Beogradu, a na spisku se nalazi 19 rukometaša: Golmani: Darko Stanić, Dragan Marjanac, Slaviša Djukanović. Krila: Nemanja Ilić, Ivan Nikčević, Darko Djukić, Strahinja Stanković. Bekovi: Žarko Ssešum, Ilija Abutović, Uroš Elezović, Petar Nenadić, Nemanja Mladenović, Nemanja Zelenović, Miloš Orbović, Novak Bošković, Miljan Pušica. Pivotmeni: Mijajlo Marsenić, Bojan Beljanski. Prva utakmica zakazana je za 29. decembar sa Rumunijom za "Dan srpskog rukometa", a potom slede dva duela sa Mađarskom u Senti (9. januar) i Kečkemetu (10. januar). Rukometaši Srbije na šampionatu Evrope, koje se održava od 5. do 31. januara naredne godine, igraće u A grupi u Krakovu sa Francuskom, Makedonijom i domaćom selekcijom.11:30 - Produžen prijavni rok za poverenike ZvezdeAkcija Fudbalskog kluba Crvena zvezda o "buđenju" funkcije poverenika naišla je na odličan odziv. Veliki broj zvezdaša se i dalje javlja u klub sa željom da bude karika koja će još čvršće spajati klub i njegove članove. Javljaju se i zvezdaši iz Evrope koji žele da budu poverenici, a ponude stižu i putem pisama. Zbog velikog interesovanja klub je odlučio da otvoreni poziv poverenicima produži do 20. januara. Osnovni deo posla svakakog poverenika će biti komunikacija sa članstvom u svojoj sredini, animacija novih članova, briga o obnavljanju članstva i saradnja sa organima kluba. Sa jakom mrežom poverenika Zvezda bi bila još bliža svim svojim članovima i velikoj armiji zvezdaša koji su osnovna snaga kluba.11:13 - Venger: Možemo da osvojimo tituluTrener fudbalera Arsenala Arsen Venger rekao je da sinoćna pobeda protiv Mančester sitija ohrabrujuća i da njegova ekipa poseduje sve što je potrebno da osvoji Premijer ligu. "Pobeda nam daje snagu, samopouzdanje i veru... Veru, da ova ekipa napokon ima sve što je potrebno da osvoji Premijer ligu. Imamo više zrelosti nego ranije, što se videlo pod pritiskom Mančester sitija", rekao je Venger. Arsenal je sinoć u poslednjoj utakmici 17. kola Premijer lige savladao Mančester siti sa 2:1. Londonski klub je tako potvrdio da se nalazi u dobroj formi, pošto je na poslednjih šest utakmica u svim takmičenjima upisao pet pobeda i jedan remi. "Pre dve ili tri godine smo dugo bili u vrhu, ali ono što ovaj put stvara razliku je to što smo zbog povreda izgubili mnogo igrača, gostovali smo Olimpijakosu i Aston Vili i dočekali Mančester siti, a uspeli smo da zabeležimo pobede", rekao je Venger.

10:45 - River se izvinio Mesiju i Barseloni, ali ne i MaskeranuPredsednik River Plate Rodolfo D'Onofrio izvinio se fudbaleru Barselone i argentinskom reprezentativcu Lionelu Mesiju. Navijači Rivera vređali su Mesija i Havijera Maskerana na aerodromu u Tokiju posle povratka sa finala SP za klubove. "To je budala, a Mesi je gospodin", rekao je predsednik Rivera, koji se ispričao Mesiju i Barseloni. "River Plata ne podržava nasilje bilo kakve vrste i izvinjava se Mesiju i Barseloni". Međutim, River se nije izvinio Maskeranu.10:10 - Partizan se zahvalio DrulovićuFudbalski klub Partizan zahvalio se doskorašnjem treneru Ljubinku Druloviću na svemu što je uradio i poželeo mu sreću u nastavku karijere. Upravni odbor prvaka Srbije juče je na sednici doneo odluku da umesto Drulovića na klupu postavi mladog trenera i bivšeg prvotimca crno-belih Ivana Tomića. "Koristimo priliku da se zahvalimo Druloviću, koji je hrabro i bez trunke razmišljanja prihvatio ulogu šefa stručnog štaba u trenucima koji su bili najosetljiviji za klub, svestan rizika koji takva pozicija nosi sa sobom. Poznat kao borac, ne samo na mestu selektora reprezentacija koje je vodio, već i kao igrač, Drulović je tokom rada u Partizanu pokazao istutu borbenost, ambiciju i želju za pobedom stavljajući klupski, pre ličnog interesa", objavljeno je na zvaničnom sajtu Partizana. Dalje se navodi da se Drulović od kluba oprostio sa željama za novim titulama i uspesima u nacionalnom prvenstvu i Evropi u godinama koje dolaze.09:40 - Miču potpisao za španskog četvrtoligašaDoskorašnji fudbaler Svonsija Miču napravio je iznenađujući korak pošto je odlučio da pređe u španskog četvrtoligaša Langreo, potvrdio je taj klub. Miću, koji je prethodnih godina imao ogromnih problema sa povredama, igraće za ekipu koji kao trener vodi njegov brat Ernan Perez. On je pre tri meseca raskinuo ugovor sa premijerligašem iz Velsa, za koji je od 2012. godine odigrao 67 utakmica i postigao 28 golova. Španski napadač pomogao je "Labudovima" da zabeleže najveći uspeh u istoriji, osvajanjem Liga kupa pre dve godine, a svojevremeno je uspeo da odličnim igrama zaradi poziv reprezentacije Španije. Tokom karijere igrao je za Napoli, Rajo Valjekano, Seltu iz Viga i Ovijedo.09:19 - Harden vodio Hjuston do pobedeSrpski košarkaši Nemanja Bjelica i Boban Marjanović nisu imali značajnu minutažu u utakmicama između ponedeljka i utorka u nastavku NBA lige. Bjelica u porazu Minesote od Bostona (113:99), za nešto manje od četiri i po minuta, nije uspeo da se upiše u strelce, čak treći meč zaredom. Posle odličnog početka sezone, Bjelica polako pada u drugi plan kod trenera Sema Mičela. Marjanović je za dva minuta na parketu stigao da zabeleži dva poena, tri skoka i blokadu u pobedi nad Indijanom 106:92. Odličnu partiju pružio je šuter Hjustona Džejms Harden nakon što je sa 36 poena "zatrpao" koš Šarlota. Rezultati: Vašington - Sakramento 113:99, Boston - Minesota 113:99, Njujork - Orlando 99:107, Atlanta - Portland 106:97, Čikago - Bruklin 102:105, Hjuston - Šarlot 102:95, San Antonio - Indijana 106:92, Juta - Feniks 110:89, LA Klipers - Oklahoma siti 99:100.

08:50 - Hamilton otkrio da je disleksičanTrostruki svetski šampion u F1 Luis Hamilton otkrio je da je disleksičan. Disleksija je poremećaj sposobnosti čitanja i razumevanja pročitanog, a često se ogleda u izokretanju slova i toga da se ne primećuju određena slova ili reči. "Kao disleksičan, imao sam problema. Takođe sam propustio mnogo časova petkom jer sam se trkao vikendima. Škola mi nije bila mnogo zabavna", rekao je Hamilton i dodao: "Teško je objasniti. Niko je odličan u podešavanju svoj bolida i obično ima dobar osećaj kako bi bolid trebalo da se razvija. A ja sam posebno jak pri kočenju. Mogu da kočim veoma kasno, tako da smo mnogo različiti".08:23 - Marez ostaje u LesteruFudbaler Lestera Rijad Marez ostaće u tom klubu i posle januaraskog prelaznog roka, rekao je njegov agent Kamel Bengugam. Alžirski fudbaler dobro igra ove sezone, do sada je u 16 prvenstvenih utakmica postigao 13 golova i treći je strelac lige. Za njega su zainteresovani brojni klubovi, medju kojima Čelsi i Mančester junajted. Posle 17 kola Lester je prvi na tabeli Premijer lige sa dva boda više od drugoplasiranog Arsenala, koji ima utakmicu manje. "Mislim da će Marez ostati u januaru. Ne mislim da će ga Lester prodati, a on je koncentrisan da odigra dobro za klub", rekao je Bengugam, agent 24-godišnjeg fudbalera za Skaj Sports. Lester će 26. decembra igrati protiv Liverpula na Enfildu.08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track