BLOG UŽIVO: Kolašinac treći na mitingu u Dizeldorfu
Foto: Reuters

Najnovije informacije iz sveta sporta

BLOG UŽIVO: Kolašinac treći na mitingu u Dizeldorfu

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:30 - Prvi poraz Olimpijakosa u Top 16Košarkaši Efesa pobedili su večeras u Istanbulu Olimpijakos sa 84:70 (17:18, 20:22, 20:12, 27:18), u utakmici petog kola Grupe F u Top 16 fazi Evrolige i naneli mu prvi poraz u grupi. Ekipu trenera Dušana Ivkovića su do pobede predvodili Dontej Drejper sa 14 poena, kapiten reprezentacije Srbije Nenad Krstić sa 13 poena i četiri skoka i Stefon Lazme sa 12 poena i šest skokova. U ekipi Olimpijakosa najefikasniji je bio Otelo Hanter sa 12 poena i osam skokova, a Evangelos Macaris i Oliver Lafajet dodali su po 11 poena. Posle pet kola Efes je ostvario skor od tri pobede i dva poraza, a Olimpijakos ima četiri pobede i poraz. U sledećem kolu, 6. februara, Efes će igrati na gostovanju protiv Milana, a Olimpijakos u Atini protiv CSKA iz Moskve.23:14 - Viljareal u polufinalu Kupa kraljaFudbaleri Viljareala plasirali su se u polufinale Kupa kralja, pošto su večeras na gostujućem terenu pobedili Hetafe sa 1:0, u revanš utakmici četvrtfinala. Viljareal se ukupnim rezultatom 2:0 plasirao u polufinale, pošto je u prvom četvrtfinalnom duelu pobedio Hetafe sa 1:0. Jedini gol na večerašnjoj utakmici postigao je Herard Moreno u 79. minutu. Viljareal će u polufinalu igrati protiv Barselone, koja je ukupnim rezultatom 4:2 eliminisala aktuelnog šampiona Španije Atletiko Madrid.

23:01 - Laboral nadigrao MilanoKošarkaši Laboral Kuče pobedili su večeras u Vitoriji Armani Milano sa 102:83 (34:18, 27:14, 23:19, 18:22), u utakmici petog kola Grupe F u Top 16 fazi Evrolige i ostvarili drugu pobedu. Davis Bertans predvodio je špansku ekipu do pobede sa 19 poena, Majk Džejms dodao je 16, a Darijus Adams 15 poena. U ekipi Milana najefikasniji je bio Samardo Samjuels sa 18 poena i osam skokova, Alesandro Đentile dodao je 15 poena, a Linas Kleiza 14 poena i osam skokova. Laboral posle pet kola ima dve pobede i tri poraza, a Milano ima jednu pobedu i četiri poraza. U sledećem kolu, 6. februara, Laboral će igrati u Istanbulu protiv Fenerbahčea, a Milano na svom terenu protiv Efesa.22:50 - Makabi pobedio RealKošarkaši Makabija pobedili su večeras u Tel Avivu Real Madrid sa 90:86 (23:31, 23:23, 22:15, 22:17), u utakmici petog kola Grupe E Top 16 faze u Evroligi i naneli mu prvi poraz u grupi. Petorica igrača u ekipi aktuelnog evropskog šampiona Makabija postigli su dvocifreni broj poena, a najefikasniji sa po 17 poena bili su Sofoklis Skorcanitis i Markes Hejns. Silven Landsberg dodao je 16, a Devin Smit 14 poena. U ekipi Reala najbolji je bio Felipe Rejes sa 20 poena i 11 skokova i prema podacima Evrolige postao je najbolji skakač u istoriji tog takmičenja sa 1.288 skokova. Makabi posle pet kola ima skor od četiri pobede i jednog poraza, koliko sada ima i Real Madrid. U sledećem kolu, 5. februara, Makabi će igrati u Istanbulu protiv Galatasaraja, a Real u Madridu protiv Barselone.22:40 - Rajola: Pogba ide iz Juventusa za dve sezoneFudbaler Juventusa Pol Pogba napustiće taj italijanski klub najkasnije za dve sezone, a zainteresovani klubovi za njega će morati da plate i više od 100 miliona evra, rekao je njegov agent Mino Rajola. Pogba je u zimskog prelaznom roku najtraženiji igrač u Evropi i za njega su zainteresovani Čelsi, Mančester siti, Mančester junajted, Real Madrid i Pari Sen Žermen. "Želim da klub koji dovede Pogbu potpuno veruje u njega i da želi da plati za njega. Ako Pol napusti Juventus mora da ode u vrhunski klub. Ako se to ne dogodi ove godine, desiće se naredne", rekao je Rajola. "U ekonomskom smislu Pol je na istom nivou kao ostale velike fudbalske zvezde i ima sličnu reputaciju, pa bi mogao da ostane još godinu dana. Ali, on je jedina velika zvezda koja će biti na raspolaganju na kraju sezone. Ako ne možete da dovedete Kristijana Ronalda, Lionela Mesija ili Zlatana Ibrahimovića, možete da pokušate da dovedete Pola", dodao je on. Pogbin ugovor sa Juventusom ističe 2019. godine, a Rajola je procenio da će 21-godišnji francuski fudbaler napustiti crno-bele za "više od 100 miliona evra".

22:20 - Krauč produžio ugovor sa StoukomBivši engleski reprezentativac Piter Krauč produžio je ugovor sa Stoukom za još dve godine, tako da će u tom premijerligašu verovatno i završiti karijeru. Ovim su prekinute spekulacije da bi iskusni napadač, koji u petak puni 34 godine, mogao da napusti stadion Britanija po isteku važećeg ugovora na kraju sezone. Krauč je prešao u Stouk 2011. iz Totenhema za sumu od 10 miliona funti, što je rekordan klupski transfer, a na 140 mečeva postigao je 37 golova. "Nadam se da će ljudi sada prestati da pričaju o mojoj budućnosti. Zaista sam srećan ovde, mogu sada da se skoncentrišem i dobrim igrama doprinesem uspesima kluba", rekao je fudbaler.

21:55 - Vacke: Postoji šansa da zadržimo RojsaDirektor Borusije Dortmund Hans Joakim Vacke rekao je da postoji šansa da klub zadrži Marka Rojsa. Najbolji fudbaler nemačke ekipe na meti je mnogih evropskih velikana, ali Vacke ipak veruje da Borusija može da zarži Rojsa. "Verujem da postoji šansa da ga zadržimo u klubu", rekao je Vacke. Kao potencijalno pojačanje spominje se igrač Red Bul Salcburga Kevin Kampl, a Vacke negira da bi njegov dolazak značio i odlazak Rojsa. "Takve interpretacije me ne zanimaju. Voleo bih da obojicu vidim zajedno u Borusiji i nadam se tome", dodao je on.

21:19 - Kvadrado prelazi u ČelsiFudbalski klubovi Fiorentina i Čelsi postigli su dogovor o transferu igrača Huana Kvadrada u engleski tim. Čelsi će za 26-godišnjeg Kolumbijca platiti 24,8 miliona funti, a u sklopu dogovora njegov fudbaler Mohamed Salah otići će na 18-mesečnu pozajmicu u Fiorentinu. Fiorentina nije želela da proda Kvadrada za manje od 26,8 miliona funti, ali su uprave dva kluba ipak postigle dogovor. Salah je prošlog januara iz Bazela došao u Čelsi, ali nije uspeo da se izbori za veću minutažu. On je postigao dogovor sa Romom o pozajmici, ali je Čelsi to sprečio kada je čuo da je Fiorentina zainteresovana za njega, kako bi ga uključio u transfer Kuadrada.20:50 - Kolašinac treći na mitingu u DizeldorfuSrpski atletičar Asmir Kolašinac postigao je večeras zapažen uspeh na mitingu u Dizeldorfu osvojivši treće mesto u bacanju kugle hicem od 20,06 metara. "Plasmanom sam zadovoljan, ali rezultatom nisam. Imao sam tehničkih problema zbog klizavog kruga, a i jako malo vremena za zagrevanje. Za dva dana je naredni miting i nadam se da će se sve sklopiti i da ću baciti još bolje", rekao je Kolašinac. Pobednik takmičenja u Dizeldorfu je Amerikanac Rajan Vajting hicem od 20,83 metara, dok je drugo mesto pripalo njegovom zemljaku Kristijanu Kentvelu (20,53). Kolašinca očekuju još dva mitinga u Nemačkoj pred nastup na prvenstvu Evrope u Pragu, kada bi trebalo da bude u najboljoj formi za ovaj deo sezone.

20:28 - Žinola odustao od kandidature za predsednika FIFA-eBivši francuski fudbaler David Žinola odustao je od kandidature za predsednika Svetske fudbalske federacije (FIFA). Žinola je započeo kampanju 16. januara, uz podršku jedne kladionice, kako bi se na izborima suprotstavio predsedniku Fife Sepu Blateru. Na sajtu Davida Žinole objavljeno je da više neće primati donacije za kampanju i da će sav dobijeni novac vratiti. Bivši fudbaler Totenhema i Njukasla nije dobio podršku pet fudbalskih asocijacija potrebnu za kandidaturu. Blater (78) se kandidovao za svoj peti mandat, a za predsedničke izbore, koji će se održati 29. maja, kandidovali su se još bivši portugalski reprezentativac Luiš Figo, predsednik Fudbalskog saveza Holandije Majkl van Prag, jordanski princ Ali Bin el Husein iz azijske federacije i bivši član Izvršnog odbora Fife Žerom Šampanj.19:55 - Kani: Nejmar će imati problemeFudbaler Atletiko Madrida Kani smatra da će Nejmar zbog svog stila imati probleme tokom cele karijere. Nejmar je postigao dva gola na Visente Kalderonu u pobedi od 4:2 u četvrtfialu Kupa. On je rekao je da je Brazilac iritantan jer pokušava da provocira protivnike tokom mečeva. "Imaće probleme tokom cele karijere. On ima određeni stil igre. Jednog dana imaće problem kao što je imao juče, ali ako se njemu to sviđa...", rekao je Kani.

19:20 - Ivanović: Svi golovi su mi dragiSrpski fudbaler Branislav Ivanović svojim golovima nekoliko puta je Čelsiju donosio važne pobede. Londonski tim se plasirao u finale Liga Kupa pobedom nad Liverpulom, a upravo je Ivanović postigao gol za trijumf. Prvi put je u centar pažnje stigao 2009. godine kada je takođe protiv Liverpula postigao dva gola u Ligi šampiona, posle čega se njegova ekipa plasirala u polufinale. Srpski defanzivac kaže da mu je to promenilo karijeru u Čelsiju. "Ta dva gola protiv Liverpula su promenila moju karijeru u Čelsiju. To mi je dalo samopouzdanje, pokazao sam da u Ligi šampiona mogu da igram na vrhunskom nivou. Napoli je bio važna prepreka na našem putu ka trofeju. Bilo je teško jer smo u prvom meču poraženi sa 3:1, ali smo uspeli da nadoknadimo rezultat na svom terenu. Imao sam i sreće, kao desni bek, nije bilo normalno da budem na tom delu terena", rekao je Ivanović.18:38 - Manćini želi Jaja TureaTrener Intera Roberto Manćini rekao je da bi želeo da dovede u svoj tim fudbalera Mančester sitija Jaja Turea. Ture i Manćini su sarađivali u Sitiju od 2009. do 2013. godine i za to vreme osvojili Premijer ligu i FA kup. "Jaja je jedan od najsnažnijih fudbalera na svetu. Igrao je mnogo utakmica u različitim ligama, u Belgiji, Rusiji, Španiji i Engleskoj. Jedino nije igrao u Italiji. Mi pravimo tim, a postoje igrači koji svojim dolaskom promene celu ekipu, a Jaja je takav igrač", rekao je Manćini.18:10 - Milojević: Plaćen radnik bolje radiTrener Čukaričkog Vladan Milojević rekao je da su mnoge stvari u srpskom fudbalu postavljene naopako. Ekipa sa Banovog brda, koja jedina u JSL ima privatnog vlasnika, biznismena Dragana Obradovića, jesenji deo sezone završila je na četvrtom mestu sa 28 bodova, a ujedno se i plasirala u polufinale Kupa, gde je očekuje dvomeč sa Voždovcem. Ambicije za proleće su jasne - borba za trofej u Kupu i plasman na evro scenu, ali Milojević posebno ističe i borbu za pune tribina stadiona na Banovom brdu. "Novac je nagrada za rad, da samo mirnije radite svoj posao, a kod nas je sve okrenuto naopačke i samo se priča o novcu. To je otprilike kao da konstatujemo da je čoveku da bi živeo potreban kiseonik. Fudbal jeste specifičan, ali isto je kao i u drugim zanimanjima, gde radnik dobija novac za ono što radi, a kad je radnik plaćen na vreme svakako je motivisaniji i bolje radi. Tako je kod nas u Čukaričkom, a druga je tema koliki je to novac, jer ako samo jurite za novcem, nećete ga stići, ni u fudbalu, ni u životu", izjavio je MIlojević uoči odlaska Čukaričckog na Kipar, gde će se ekipa pripremati za prolećni deo sezone.

17:38 - Gvineja u četvrtfinalu Kupa afričkih nacijaFudbalska reprezentacija Gvineje igraće u četvrtfinalu afričkog Kupa nacija, a iz daljeg takmičenja otpala je selekcija Malija, odlučeno je danas žrebom u Malabou. Te dve ekipe završile su učešće u D grupi kontinentalnog prvenstva u Ekvatorijalnoj Gvineji sa istim brojem bodova (3) i istom gol-razlikom (3:3), pa je, prema pravilima, četvrtfinalista morao da bude određen žrebom. Više sreće imala je Gvineja, koja će u borbi za polufinale igrati 1. februara protiv Gane. Konačna tabela D grupe: Obala Slonovače 5 bodova, Gvineja i Mali po 3, Kamerun 2. Plasman u četvrtfinale ranije su izborili Kongo, Ekvatorijalna Gvineja (A grupa), Tunis, DR Kongo (B), Gana, Alžir (C) i Obala Slonovače (D). Četvrtfinalne utakmice afričkog Kupa nacija igraju se 31. januara, kada se u Bati sastaju Kongo - DR Kongo i Tunis - Ekvatorijalna Gvineja, i 1. februara, kada u Malabou igraju Gana - Gvineja i Obala Slonovače - Alžir.

17:10 - Kristal Palas Ameobija i MačaEngleski premijerligaš Kristal Palas angažovao je bivšeg napadača Njukasla Šolu Ameobija i doskorašnjeg prvotimca Kvins Park Rendžersa, Džordona Mača. Ameobi je potpisao ugovor do kraja sezone, a u Kristal Palas je došao iz turskog Gacijantepa kao slobodan igrač, dok se Mač obavezao klubu do juna 2019. Nigerijac Ameobi prošle sezone napustio je Njukasl posle 14 godina provedenih na Sent Džejms Parku, a Mač je pre ranije igrao za Birmingem i Kardif. Kristal Palas je trenutno 13. na tabeli Premijer lige, četiri boda iznad zone ispadanja.

16:38 - OI u Riju prolazi kroz 250 gradovaOlimpijska baklja za Igre u Brazilu 2016. proći će kroz 250 gradova i oko 90 odsto stanovnika moći će da je vidi, pre nego što stigne u Rio de Žaneiro. "Baklja će obići sve delove Brazila, stići će do najudaljenijih mesta, kako bi dozvolila Brazilcima da učestvuju u tom značajanom događaju", rekao je predsednik Organizacionog komitata OI 2016. Karlos Nuzman. Olimpijska štafeta će proći kroz glavne gradove svih 26 brazilskih država, kao i kroz federalni distrikt Braziliju, prešavši za oko sto dana ukupno 20.000 kilometara.

16:14 - OFI sa Krita bez još četiri bodaGrčki superligaš OFI sa Krita ostao je bez jos četiri boda, zbog neisplaćenih zarada bivšim igračima Špancima Horhe Lopezu i Hordi Lopezu. OFI je pre dve nedelje kažnjen oduzimanjem šest bodova zbog toga što nije isplatio dugovanje srpskom igraču Aleksandru Pešiću, koji sada igra za Tuluz. OFI sa oduzetih ukupno deset bodova sada ima samo deset bodova i zauzima 17. mesto na tabeli, od ukupno 18 klubova, što praktično znači da mu sledi ispadanje iz lige. Do sada je 21 igrač napustio OFI iz protesta zbog neisplaćenih zarada.

15:21 - Eto: Serija A više nije atraktivna ligaNovi fudbaler Sampdorije Samjuel Eto rekao je danas da Serija A nije više atraktivna liga, zbog čega sve manje vrhunskih igrača igra u njoj."To nije zbog standarda u Italiji, već zato što ovdašnji klubovi nisu više na vrhunskom nivou kao nekad. Juventus je blizu toga, ali je problem što ne može da pobedi velike timove. Takva je bila situacija u Interu kada sam došao, ali se posle toga sve promenilo. Italijanski fudbal je u krizi, nema više mnogo novca, ali ni publike", rekao je Eto, a prenosi Gazeta delo Sport.Kamerunski napadač se ponovo vratio na Apenine i nedavno je potpisao višegodišnji ugovor sa Sampdorijom."Nadam se da ću pomoći timu da zabeleži uspehe. Svidela mi se ideja predsednika Masima Ferera i želim da opravdam ukazano poverenje", zaključio je Eto.Eto je ekipu iz Đenove prešao iz Evertona, a tokom karijere igrao je još za Majorku, madridski Real, Espanjol, Barselonu, Anži i Čelsi.Sa Interom je osvojio titulu Serije A, Ligu šampiona, dva nacionalna kupa, Superkup Italije i Svetsko klupsko prvenstvo.

14:45 - Destro do kraja sezone u MilanuFudbaler Rome Matija Destro igraće do kraja sezone na pozajmici u Milanu, preneli su italijanski mediji. Milan će za pozajmicu Destra platiti Romi 700.000 evra, a na kraju sezone će imati pravo da otkupi ugovor. 14:25 - Nigerijac Uče u LevanteuŠpanski prvoligaš Levante, koji se ove sezone bori za opstanak, angažovao je bivšeg nigerijskog reprezentatvca Kalua Učea. Tridesetdvogodišnji Uče koji je do sada igrao za katarski Al Rajan vraća se tako u Primeru, gde je ranije igrao za Almeriju i Espanjol.

14:15 - Mali: Grad narednih pet godina uz Beogradski maratonGradonačelnik Beograda Siniša Mali i predsednik Beogradskog maratona Aleksandar Saša Đorđević potpisali su danas u Graskoj skupštini ugovor o petogodišnjoj saradnji. Gradonačelnik Mali je istakao da je potpisivanjem protokala o saradnji Beograd stao iza svog najvećeg brenda."Beograd je ptrepoznatljiv upravo po maratonu. Ovo je najbolji način da zajedno radimo na promociji grada, sporta i zemlje", poručio je Mali.On je dodao da se do sada za učešće na Beogradskom maratonu prijavio rekordni broj od 2.000 učesnika, od čega 500 iz 36 zemalja sveta."Pozvao bih sve Beograđane da na maratonu istrce Trku zadovoljstva od pet kilometara i time pokažu Beograd u najlepšem svetlu", rekao je Mali.Predsednik Beogradskog maratona Aleksandar Đorđević rekao je da mu je čast što stoji na čelu "grupe ljudi koja sa toliko strasti i ljubavi organizuje ovako tešku manifestaciju". On je poručio da su Beograđani "najveći tvorci Beogradskog maratona" i apelovao da se tog dana u što većem broju nađu na uicama glavnog grada "kako bi svoj osmeh podelili sa celim svetom".Beogradski maraton, 28. po redu, biće održan u subotu 18. aprila.

14:05 - Siti i Arsenal u trci za potpis MandžukićaFudbaler Atletika Mario Manžukić mogao bi da napusti madridski tim i pređe u Arsenal ili Mančester Siti u zimskom prelaznom roku, prenosi španski list As.Siti je spreman da ponudi 30 miliona evra i pored toga što je nedavno doveo Vilfrida Bonija, kao i menadžer Arsenala Arsen Venger koji želi takav profil napadača.Mandžukić je ove sezone prvi strelac Atletika sa 16 golova na 27 utakmica u svim takmičenjima. Tokom karijere igrao je za Marsoniju, Zagreb, Dinamo i Volsfburg.

13:52 - Ansaldi priveden zbog sukoba sa policijomFudbaler Atletiko Madrida Kristijan Ansaldi privede je zbog sukoba sa policijom. Ansaldi nije bio u konkurenciji za tim u revanš meču četvrtfinala Kupa kralja protiv Barselone, a incident se dogodio na putu ka Visente Kalderonu.Argentinski defanzivac nije imao kod sebe dokumenta, pa je nakon kraće rasprave zalupio vrata automobila i tom pilikom povredio ruku policajca. Nakon toga odveden je u policijsku stanicu gde je zadržan do ponoći.Fudbaleri Barselone pobedilu su Atletiko sa 3:2 i ukupnim rezultatom 4:2 plasirali se u polufinale španskog Kupa kralja.

13:25 - Hjuit najavio kraj karijereAustralijski teniser Lejton Hjuit nagovestio je da će krajem ove sezone završiti karijeru, kako bi se posvetio vođenju Dejvis kup tima svoje zemlje.Dvostruki pobednik gren slem turnira i bivši prvi teniser sveta precizirao je da će ove godine igrati povremeno, a da će mu fokus pažnje biti Vimbldon i Dejvis kup, kao i da će najverovatnije propustiti Rolan Garos.Hjuit je naglasio da će mu učešće na ovogodišnjem Dejvis kupu biti posebno značajno jer će tim takmičenjem završiti 20. godišnju karijeru.

13:10 - Marej prvi finalista Australijan opena

Britanski teniser Endi Marej i Čeh Tomaš Berdih igrali su prvi polufinalni meč na Australijan openu, a Britanac je slavio 6:7, 6:0, 6:3, 5:4.

12:20 - Fudbaleri Jagodine u Antaliji, Đuričić ostao kod kućeFudbaleri Jagodine otputovali su na pripreme u Antaliju gde će boraviti do 10. februara i za to vreme odigrati osam prijateljskih utakmica.Stručni štab na čelu sa trenerom Simom Krunićem u Tursku je poveo 27 igrača, među koma nije iskusni golman i nekadašnji reprezentativac Anđelko Đuričić, koji ima nesuglasica sa Upravom oko isplate dugovanja.Jagodinci će na pripremama odigrati utakmice protiv ukrajinskog Volina, rumunskog Pandurija, Zetisu iz Kazahstana, poljskog Pogona, ruskih ekipa Rostov i UFA, mađarskog Ujpešta i kineskog Čanginga.Jagodina posle prvog dela Superlige zauzima sedmo mesto sa 21 bodom, a u prvom kolu prolećnog dela šampionata 21. februara gostuje Mladosti iz Lučana.

11:50 - Ožegović pojačao Borac iz ČačkaNekadašnji omladinski reprezentativac i velika nada Crvene zvezde Ognjen Ožegović potpisao je jedoipogodišnji ugovor sa Borcem iz Čačka, saopšteno je na zvaničnom sajtu kluba.Talentovani 20-godišnji napadač rođen u Gradiški, kao omladinac stigao je u Crvenu zvezdu, ali je u dresu aktuelnog šampiona odigrao samo četiri prvenstvene utakmice. Bio je na pozajmici u Voždovcu, potom je prešao u Rad, a prethodnu polusezonu proveo je u Jagodini.

11:10 - Almeida prešao u KubanjPortugalski napadač Ugo Almeida karijeru će nastaviti u Kubanju iz Krasnodara, saopštio je ruski klub.Almeida je nedavno napustio Ćezenu, a sa novim klubom potpisao je ugovor do kraja sezone uz mogućnost produžetka saradnje.10:45 - Blater i formalno podneo kandidaturu

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Predsednik Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Sep Blater potvrdio je da je i formalno podneo kandidaturu za ponovni izbor na čelo FIFA.Rok za podnošenje kandidatuire za izbore koji će biti održani na kongresu FIFA u Cirihu u maju ističe danas.Pored Blatera, u izbornoj trci učestvovaće jordanski princ Ali Bin Al Husein, bivši francuski fudbaler David Žinola, nekadašnji portugalski napadač Luis Figo i predsednik Holandske fudbalske federacije Mihael Van Prag.Svi kandidati formalno moraju da podnesu kandidaturu do ponoći.

10:20 - Bajern u problemu, Riberi nekoliko nedelja u autu

Prvotimci Bajerna Frank Riberi i Rafinja propustiće zbog povreda meč protiv Volfsburga na otvaranju drugog dela Bundeslige. Riberi je na treningu povredio mišić, dok su Rafinji stradali ligamenti.Klub iz Minhena će se oglasiti u toku dana, a prema prvim procenama Brazilac neće dugo odsustvovati sa terena, dok bi francuski internacionalac mogao da pauzira nekoliko nedelja.Riberi je zbog problema sa ligamentima kolena propustio 10 mečeva na početku sezone.

09:45 - Kecmanović i Mo zaustavljeni u polufinaluMladi srpski teniser Miomir Kecmanović i Amerikanac Majkl Mo nisu uspeli da se plasiraju u finale Australijan opena u juniorskom dublu.Kecmanović i Mo su bili postavljeni za treće nosioce, ali su u polufinalu izgubili od poljsko-slovačke kombinacije Hubert Hurkač/Aleks Molcan sa 6:7 (9:11), 7:6 (7:0), 10:2.Hurkač i Molcan će u borbi za titulu igrati protiv austrijskog para Džejk Dilejni-Mark Polmans, koji je bio bolji od Mate Valkuža (Mađarska) i Luisa Veselsa (Nemačka) sa 2:6, 6:1, 11:9.Kecmanović je u avgustu napunio 15 godina, a u singlu je ispao u drugom kolu od 12. nosioca Rusa Bogdana Bobrova sa 7:5, 7:5.

09:00 - Serena Vilijams i Marija Šarapova u finalu AO

Američka i ruska teniserka, Serena Vilijams i Marija Šarapova plasirale su se u finale Otvorenog prvenstva Autralije. Najbolja teniserka sveta Serena Vilijams je u polufinalu za sat i 26 minuta igre savladala zemljakinju Medison Kiz sa 2:0, po setovima 7:6, 6:2. Protivnica Sereni Vilijams u finalu prvog ovogodišnjeg gren slem turnira biće Ruskinja Marija Šarapova koja je pobedila zemljakinju Jekaterinu Makaravu sa 2:0, po setovima 6:3, 6:2. Finale Australijan opena u ženskoj konkurenciji igra se u subotu.

08:20 - Atlanta ređa pobede, 55 poena IrvingaU noći između srede i četvrtka u košarkaškoj NBA ligi odigrano je 11 mečeva, a veče su obeležili Atlanta koja nastavlja da ređa pobede i rekord igrača Klivlenda Kajrija Irvinga. Košarkaši Klivlenda pobedili su, bez povređenog Lebrona Džejmsa, i osmi put za redom. Prošle noći su bili bolji od Portlanda sa 99:94, a za to je najzaslužniji bio Kajri Irving. Irving je odigrao najbolji meč karijere - postigao je 55 poena, a uz to je upisao i četiri skoka, pet asistencija i dve ukradene lopte.

Rezultati: Klivlend - Portland 99:94 Filadelfija - Detroit 89:69 Toronto - Sakremento 119:102 Atlanta - Bruklin 113:102 Hjuston - Dalas 99:94 Minesota - Boston 110:98 Nju Orleans - Denver 85:93 Njujork - Oklahoma 100:92 San Antonio - Šarlot 95:86 Finiks - Vašington 106:98 Juta - LA Klipers 89:94

08:00 - PREGLED SPORTSKIH DOGAĐAJA KOJI SU OBELEŽILI PRETHODNI DAN MOŽETE VIDETI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track