BLOG UŽIVO: Ništa od Partizana, Kleo opet sa Stanojevićem
Foto: Printscreen

Najnovije informacije iz sveta sporta

BLOG UŽIVO: Ništa od Partizana, Kleo opet sa Stanojevićem

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

22:43 - Ništa od Partizana, Kleo opet sa StanojevićemBivši igrač Crvene zvezde i Partizana Kleverson Kordova Kleo vratio se na Daleki istok. Iako je bio želja crno-belih, otišao je u Peking Enterprajz, koji sa klupe predvodi Aleksandar Stanojević. Upravo se Stanojević i Kleo smatraju najzaslužnijima za ulazak Partizana u Ligu šampiona 2010. godine. U Kinu je stigao iz brazilskog Atletiko Paranensea.

22:22 - Lajović u drugom kolu turnira u Buenos AjresuSrpski teniser Dušan Lajović plasirao se u drugo kolo turnira u Buenos Ajresu, pošto je večeras pobedio Argetinca Fakunda Arguelja 7:6, 6:3. Lajović je u prvom medjusobnom duelu do trijumfa došao posle sat i 34 minuta igre. Srpski teniser je prvi set protiv 138. igrača na ATP listi dobio posle taj-brejka, u kom je trijumfovao sa 9:7. Lajović je u drugom setu poveo 3:1 uz prednost brejka, ali je Argentinac usepo da uzvrati oduzimanjem servisa i izjednači na 3:3. Ipak, 79. teniser sveta je uz dva brejka uspeo da dodje do plasmana u drugo kolo i meča sa Amerikancem Džonom Iznerom.

21:55 - Novi Pazar poražen od kazahstanskog ŠahtjoraFudbaleri Novog Pazara poraženi su večeras od Šahtjora iz Karagandija 1:3 u prijateljskoj utakmici igranoj u trening centru u Beleku. Novopazarci su poveli golom Voja Ubiparipa u 10. minutu, a devet minuta kasnije izjedanačio je Erfan Zeneli. Pobedu kazahstanskom timu doneo je Kuaniš Ermekov, koji se u strelce upisao u 32. i 55. minutu. Pazar je u prethodne dve kontrolne utakmice tokom priprema u Antaliji odigrao nerešeno protiv gruzijske Sapovnele (0:0) i Gaz Metan Mediaša iz Rumunije (1:1). Sledeći rival Novog Pazara u Turskoj trebalo bi da bude Altin Asir iz Turkmenistana, a utakmica je na programu 11. februara.

21:20 - PSŽ ispravlja nepravdu prema tamnoputom navijačuNavijač kojeg je grupa pristalica engleskog Fudbalskog kluba Čelsi sprečila da udje u pariski metro zbog toga što je crnac, dobio je poziv od kluba Pari Sen Žermen da prisustvuje narednoj utakmici koju će u Ligi šampiona taj francuski klub igrati protiv londonskih fudbalera. Advokat napadnutog navijača Sulejmana Sile rekao je za AP da se njegov klijent oporavio nakon traume koju je doživeo i da će prisutvovati meču na "Parku prinčeva" naredne nedelje. Tužilaštvo u Parizu pokrenulo je istragu povodom tog incidenta koji se desio neposredno pre utakmice Čelsija i PSŽ-a u Ligi šampiona prošle godine. "Istraga još traje", kazao je advokat Žim Mišel Gabriel. Nakon što su dva puta odgurnuli tamnoputog navijača, navijači Čelsija su uzvikivali:"Mi smo rasisti, mi smo rasisti, tako nam se svidja".

20:41 - Krespo rasplaio po NeviluLegendarni argentinski fudbaler Ernan Krespo surovo je prokomentarisao neuspehe Valensije pod vođstvom trenera Gerija Nevila."Jedno je gledati utakmicu na televiziji, a drugo je sedeti na klupi. Skoro pa da sam srećan kada vidim u kakvim je nevoljama sa Valensijom. Sećam se da je bio prestrog kao TV komentator“, rekao je Krespo za Foks Sports.

20:09 - Jovanovski eliminisana sa turnira u Sankt PeterburguSrpska teniserka Bojana Jovanovski eliminisana je večeras sa turnira u Sankt Peterburgu, pošto je u prvom kolu poražena od Ruskinje Margarite Gasparijan sa 1:6, 2:6. Gasparijan je u oba seta kontrolisala igru i terala srpsku teniserku na veliki broj grešaka, pa je posle samo 56 minuta igre izborila plasman u drugo kolo turnira. Ruskinja će u drugom kolu turnira u Sankt Peterburgu igrati protiv Ane Ivanović koja je kao četvrti nosilac bila slobodna na početku turnira.

19:24 - Zimonjić i Miler u četvrtfinalu turnira u RoterdamuSrpski teniser Nenad Zimonjić i njegov partner u dublu Žil Miler iz Luksemburga plasirali su se večeras u četvrtfinale turnira u Roterdamu, pošto su u prvom kolu pobedili holandsku kombinaciju Timo de Bakera i Robina Hasea 2:0, u setovima 6:3, 6:4. Srpsko-luksemburška kombinacija je u završnicama oba seta dolazili do brejka, pa su tako posle 57 minuta igre izborili plasman u narednu fazu turnira u Roterdamu. Zimonjić i Miler će se u četvrtfinalu turnira u Roterdamu sastati sa holandsko-rumunskom kombinacijom Žan Žlijen Rojer-Orija Tekau.

18:57 - Gvardiola već precrtao petoricu u SitijuESPN je objavio preliminarni spisak igrača koji gotovo sigurno neće imati šta da traže u ekipi ''građana'' po dolasku Pepa Gvardiole. Dobro obavešteni izvori tvrde da će na listi prekobrojnih sigurno biti - Bakari Sanja, Fernandinjo, Jaja Ture, Samir Nasri i Vilfred Boni. Ture je praktično sam sebe otpisao nakon što je njegov agent nedavno javno isprozivao Gvardiolu, dok se za Nasrija veruje da nije dovoljno disciplinovan i da neće imati mesta u ekipi pored Davida Silve i De Brujnea, ali i još nekih igrača koji su na radaru Španca. Sanja je već u godinama, Fernandinjo je ove sezone ispod nivoa, dok se Boni po stilu igre ne uklapa u Pepovu filozofiju. Podsetimo, mediji su nedavno uveliko pisali o Pepovim željama, a lista igrača je poduža. Tu su - Serhio Buskets, Luis Suarez, Nejmar, Pol Pogba, Džon Stons, Emerik Laporte, David Alaba...

18:31 - Furtsal fešta za školarce u AreniU sredu, 10. februara u 11.30 časova u Areni Beograd UEFA i Fudbalski savez Srbije organizuju finalni turnir "Moja škola - moj klub".Reč je o školskom takmičenju u futsalu koje se prethodnih meseci održavalo u Beogradu, Kragujevcu, Novom Sadu i Nišu, a najavljen je dolazak 700 mališana u Arenu. Pred početak turnira, od 11.00 do 11.30 časova deca - učesnici će se družiti sa selektorom futsal reprezentacije Srbije, Acom Kovačevićem i reprezentativcima Aleksom Antonićem i Darkom Ristićem, koji će im poželeti dobrodošlicu, davati autograme, a zatim će se svi zajedno fotografisati. Od 13.00 časova u beogradskom hotelu Kraun Plaza biće održana zvanična konfercija UEFA na kojoj ce biti četvorica selektora polufinalista UEFA EP u futsalu Srbija 2016.

17:47 - Real u problemu: I Marselo preskače RomuPored Gereta Bejla, i Marselo će propustiti Realov prvi meč osmine finala Lige šampiona protiv Rome. Potvrđeno je da je Brazilac doživeo povredu ramena sličnu kao jesenas Serhio Ramos. On je pri padu iščašio rame i moraće da pauzira oko tri nedelje što znači da će propustiti naredni meč sa Atletik Bilbaom u Primeri, a potom i gostovanje Romi naredne nedelje. Marselo će gotovo sigurno propustiti i gostovanje Malagi narednog vikenda, a trebalo bi da bude spreman za gradski derbi sa Atletikom koji je na programu 27. februara. Inače, van stroja su zbog lakših povreda bili i Pepe i Danilo, ali bi oni trebalo da budu spremni za duel sa Romom. Prvi meč osmine finala Lige šampiona između Rome i Real Madrida zakazan je za 17. februar od 20.45. Real Madrid prethodno dočekuje Atletik Bilbao u subotu u 16 sati.

17:19 - Jan Oblak u Atletiku do 2021.Golman Atletiko Madrida Jan Oblak produžio je danas ugovor sa tim fudbalskim klubom do 2021. godine. Slovenački golman je na stadion Visente Kalderon stigao 2014. godine iz Benfike, ali je na početku uglavnom bio zamena Migelu Anhelu Moji. Stvari su se, medjutim, u medjuvremenu promenile, pa je Oblak ove sezone odigrao svaki minut u Primeri. Oblak je trenutno najsigurniji golman španskog šampionata, jer je na 23 utakmice primio samo 11 golova, dok je na šest utakmica u Ligi šampiona savladan samo tri puta. Slovenački reprezentativac je sačuvao svoju mrežu na 18 od 29 utakmica u svim takmičenjima ove sezone. Atletiko Madrid je trenutno drugi na tabeli Primere sa 51 bodom, odnosno ima tri boda manje od prvoplasirane Barselone, koja ima i meč manje.

16:34 - Milan Savić u Novom PazaruFudbalski klub Novi Pazar angažovao je štopera Milana Savića do kraja sezone, rečeno danas je u tom superligašu. "Ovim smo, verovatno, stavili tačku na prelazni rok, osim ako ne iskrsne neka ekstra kombinacija", rekao je potpredsednik Novopazaraca Almir Brunčević. Savić (21) je u Pazar stigao iz OFK Beograda, prethodno je u Belgiji nastupao za Hogstraten i Gent, a u mlađim selekcijama nosio je dres Partizana. Ovaj odbrambeni fudbaler će se novim klupskim drugovima pridružiti tokom predstojećeg vikenda, kada Novopazarci stižu sa priprema u Antaliji. Milan Savić je odigrao 19 utakmica za OFK Beograd u prvom delu takmičenja u Super ligi Srbije.

16:01 - Kjelini 20 dana van terenaFudbaler Juventusa Djordjo Kjelini odsustvovaće 20 dana sa terena zbog povrede mišića desne noge, potvrdio je danas taj italijanski klub. Kjelini se povredio prošle nedelje na utakmici protiv Frosinonea, a današnji pregledi su pokazali da će morati da miruje 20 dana. Ovo znači da će Kjelini propustiti predstojeću utakmicu protiv Napolija u Seriji A, kao i meč osmine finala Lige šampiona protiv Bajerna iz Minhena.

15:21 - Stolica novi selektor U17 selekcije SrbijeMladi trener Ilija Stolica novi je selektor U17 selekcije Srbije, saopšteno je na sajtu Saveza. Kako se navodi, dosadašnji selektor Milan Djuričić, iskusni stručnjak koji je selektirao ovu talentovanu generaciju, zbog zdravstvenih razloga i oporavka koji sledi, premešten je na posao koordinatora instruktorske službe FŠ. Pred U17 selekcijom nalaze se pripremni mečevi za elitnu rundu kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo - protiv Italije 16. i 18. marta, odnosno Bugarske 25. i 27. marta.

14:42 - Tohir pomaže Moratiju da proda deo Intera Vlasnik Intera Erik Tohir pokušaće da pronađe kupca 29 % akcija kluba u vlasništvu Masima Moratija, odnosno, investitora koji je spreman odmah da uloži novac. Kako se navodi, Tohir će prvi put spojiti dve nedelje u Italiji kako bi pomogao Moratiju da proda deo vlasničke strukture kluba.Tohir je u septembru 2013. godine upravo zamenio Moratija na čelu "neroazura", ali nije uspeo da ih podigne na nekadašnje staze uspeha. Indonežanski biznismen po dolasku u Inter najavljivao je da će investirati mnogo u klub, spominjao je čak i transfer Lionela Mesija, ali nije previše uradio.

13:57 - Džening pojačao Lokomotivu KubanjAmerički košarkaš Met Džening novi je član Lokomotive Kubanj, saopštio je danas ruski klub. Sjajni šuter u redove rivala Crvene zvezde u Top16 fazi Evrolige dolazi iz Hapoela iz Jerusalima. Džening se na saradnju sa bogatim klubom iz Krasnodara obavezao do kraja sezone i predstavljaće veliko pojačanje za ekipu Jorgosa Barcokasa. Ovaj 27-godišnji košarkaš u Evropi do sada je igrao za italijanski Monferato, Montepaski iz Sijene, Cibonu i Efes. Lokomotiva se nalazi na drugom mestu E grupe Top16 faze Evrolige sa skorom 4-2, dok je Crvena zvezda četvrta sa 3-3.

13:16 - Srbija protiv Belgije za opstanak u svetskoj B grupiŽenska teniska reprezentacija Srbije u plej-ofu za opstanak u Svetskoj B grupi FED kupa igraće protiv Belgije, odlučeno je danas žrebom u Londonu. Srbija će biti domaćin u tom meču, koji je na programu 16. i 17. aprila.

12:32 - Đorđević želi najkorisnijeg košarkaša NBDL ligeAleksandar Đorđević mogao bi da dovede u Panatinaikos pojačanje na bekovskoj poziciji iz SAD.Kako prenose grčki mediji, blizu PAO je "kombo-bek" Eliot Vilijams, MVP prošlosezonskog finala NBDL lige. Nekadašnji 22. pik sa drafta 2010. u NBDL nastupa za Santa Kruz Voriorse i prosečno postiže 28,4 poena uz 6,7 skokova i 5,9 asistencija.Vilijams je letos bio član Nju Orleansa, a jesenas je odigrao pet mečeva tokom desetodnevnog ugovora sa Memfis Grizlisima i beležio 1,6 poena u NBA ligi. Vilijams je studirao na Djuku i rodnom Memfisu, a draftovao ga je Portland. U međuvremenu je bio član Filadelfije i Jute, ali je u NBA odigrao tek 104 utakmice uz prosek od 5,1 poena i 1,5 skokova po meču. PAO je trenutno na deobi od 3-5 pozicije u Grupi E Top 16 faze Evrolige sa po tri pobede i poraza. Bori se sa Lokomotivom Kubanj (4-2), Anadolu Efesom, Crvenom Zvezdom, Unikahom (2-4) i Cedevitom (2-4) za plasman u plej-of rundu. U grčkoj Superligi PAO deli prvu poziciju sa najvećim rivalom Olimpijakosom sa po 16 pobeda iz 17 utakmica.

11:45 - Hala sportova od srede postaje "Ranko Žeravica"Spomen ploča sa likom legendarnog trenera Ranka Žeravice biće postavljena na Hali sportova na Novom Beogradu. Hala sportova ubuduće će nositi ime jednog od tvoraca srpske košarke, koji je preminuo u oktobru prošle godine.Inicijativa Košarkaškog saveza Srbije prošla je proceduru opštine Novi Beograd, pa će hala dobiti ime po Žeravici, koji je upravo u njoj pravio odlične rezultate sa Partizanom. On je sa selekcijom Jugoslavije osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama 1980. godine i Svetsko prvenstvo deset godina ranije. Takođe, kao selektor je osvojio srebrnu medalju na OI 1968, SP godinu dana ranije, kao i na evropskim šampionatima 1969. i 1971. godine. Imao je i jednu bronzu, sa Svetskog šampionata 1982. godine. U klupskoj karijeri vodio je Partizan u četiri navrata (1971-1974, 1976-1978, 1986-1987, 1995-1996), bio je trener Crvene zvezde u dva mandata (1980-1986 i 1996-1997), a vodio je i Barselonu, KK Pulu, Napoli, Split, Kazertu... Poslednji trenerski angažman imao je u Saragosi u sezoni 2002/2003. Godine 2007. primljen je u Kuću slavnih Svetske košarkaške federacije (FIBA).

11:21 - Dani Alveš odbio 12 miliona evra godišnje od KinezaFudbaler Barselone Dani Alves odbio je ponudu jednog neimenovanog kineskog kluba i godišnju zaradu od 12 miliona evra, tvrdi Mundo Deportivo. Brazilac je odbio trogodišnji ugovor i mogućnost da bude među 10 najplaćenijih igrača sveta. Prelazni rok u Kini traje do 26. februara i zainteresovani klubovi spremni su da do kraja čekaju Alveša da promeni odluku, ali dosta se pita i Barselona koja ne želi da ga se odrekne. Alvesu ugovor ističe 2017. godine i trener Luis Enrike vidi ga kao ključnog igrača tima. Kinezi u poslednje vreme nude ogromne cifre i uspeli su da dovedu zvezde kao što su Džekson Martinez, Aleks Tešeira, Ramires, Fredi Gvarin...

10:57 - Anćeloti želi Dibalu u BajernuItalijanski trener Karlo Anćeloti spremio je spisak pojačanja Bajerna za narednu sezonu, a na vrhu liste nalazi se fudbaler Juventusa Paulo Dibala. Sjajne partije Argentinca u dresu torinskog tima nisu promakle bivšem treneru Milana i ima veliku želju da ga dovede na leto, kada preuzima šampiona Nemačke.Bajern je ove sezone već doveo dva fudbalera iz Juventusa, Artura Vidala i Kingslija Komana, ali Dibala je privukao pažnju i Barselone i Real Madrida. Dibala je do sada postigao 13 golova i trenutno je drugi je strelac Serije A, iza neprikosnovenog Gonzala Iguaina iz Napolija.

10:33 - Amerikanci kupuju EvertonAmerički konzorcijum blizu je da za 200 miliona funti postane vlasnik engleskog premijerligaša Evertona.Grupa, koju predvodi bivši vlasnik bejzbol tima San Dijega Džon Džej Mur i njegov saradnjik Čarls Noel, poslednjih meseci vodi razgovore sa prvim čovekom "karamela" Bilom Kenrajtom i na kraju će ih uspešno završiti. Mur i Noel su prvobitno bili zainteresovani da otkupe Svonsi, ali su se ipak odlučili za klub iz Liverpula. Kenrajt je na čelu Evertona od 1999. godine, kada je postao vlasnik za "samo" 20 miliona funti, ali je izjavio da je spreman da ustupi svoje mesto ljudima koji su spremni da ulože nove investicije, pre svega u stadion. Fudbaleri Evertona trenutno se nalaze na osmom mestu na tabeli Premijer lige sa 35 bodova.09:52 - Vardi: I dalje moram da se štipamLester Siti i Džejmi Vardi dva su pojma koja su neočekivano obeležila tekuću sezonu Premijer lige.Iako i dalje većina neće da prizna, "Lisice" su glavni favoriti da osvoje titulu, a predvodi ih napadač koji je pre tri godine imao standardan posao od 9-17h."I dalje moram da se štipam svakog dana. Nije bilo lako igrati i raditi puno radno vreme, pa sam morao da se dodatno potrudim da stignem do pristojnog kluba. Ovo nisam mogao da predvidim ni za milion godina", rekao je Vardi.Prvi strelac šampionata sa 18 golova ceni situaciju u kojoj se nalazi znatno više od mnogih kolega. "Čućete mnoge igrače kako kažu da im je fudbal samo posao, ali kod mene nije tako. Naporno sam radio da bih stigao dovde, a želim tako dugo da nastavim. Uživam u svakom minutu", dodao je Vardi. Vardi je u roku od tri godine prešao put od Konferencije do Premijer lige, a Totenhem ga je platio Flitvud Taunu 1,2 miliona funti pre tri sezone. "Kada sam igrao za Halifaks nisam ni pomislio da ću stići do Konferencije, ali sam uspeo, a nakon toga nisam ni pomišljao da ću preći u Lester i igrati za Englesku. Mnogo rada je uloženo u to", zaključio je centarfor Lestera.

09:05 - Šifrin na snegu posle dva mesecaAmerička skijašica Mikaela Šifrin vraća se na sneg posle dvomesečne pauze zbog povrede.Šifrin je najavila učešće u slalomu u okviru Svetskog kupa u Švajcarskoj predstojećeg vikenda."Vidimo se naredne nedelje u Kran-Montani! Nadala sam se da ću se vratiti u Svetski kup krajem februara ili početkom marta, ali ću već 15. feburara učestvovati u trci slaloma u Kran-Montani, koja je pomerena iz Maribora", napisala je Šifrinova na Fejsbuku.Šifrin je ove sezone, pre povrede ligamenata desnog kolena, trijumfovala na dve trke slaloma u američkom Aspenu. Amerikanka neće odbraniti titulu u slalomu, jer su do kraja sezone ostale još samo tri trke, a u borbi za mali kristalni globus zaostaje 305 bodova za Šveđankom Fridom Hansdoter.

08:15 - Maskerano: Barsa je najbolja za NejmaraFudbaler Barselone Havijer Maskerano smatra da Nejmar ne bi trebalo da napušta katalonski klub.Nejmar ima ugovor do leta 2018. godine, ali još uvek nije potpisao novi iako ima ponudu Barselone.Ove sezone je već postigao 21 gol, a navodno ga žele Mančester junajted i Mančester siti."Nejmar se lepo uklopio ovde, srećan je. Mislim da je Barsa idealan klub za njega ako želi da igra među najboljim svetskim igračima i to zbog stila igre", smatra Maskerano. Brazilski fudbaler ima mnogo propblema sa španskim vlastima zbog navodne utaje poreza prilikom dolaska iz Santosa i to je navodno razlog zbog kojeg bi mogao da ode. "Svi imamo probleme u životu, moramo da ih rešimo kako oni ne bi uticali na atmosferu u našim životima. Naša svlačionica je prolazila i kroz mnogo teže situacije", zaključio je Argentinac.08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track