BLOG UŽIVO: Grbić saopštio spisak igrača za Svetsku ligu
Foto: Ossrb.org

Najnovije informacije iz sveta sporta

BLOG UŽIVO: Grbić saopštio spisak igrača za Svetsku ligu

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

17:22 - Uhapšen atletski trener Ugande osumnjičen za silovanjeTrener ženske atletske reprezentacije Ugande Piter Vemali uhapšen je pod optužbom za silovanje tri mlade atletičarke, prenela je agencija AFP.Skandal je izbio prošle godine, kada je o optužbama atletičarki protiv Vemalija javno progovorio prva zvezda ugandske atletike i osvajač zlata na Komonvelt igrama Mozes Kipsiro.Vemali je uhapšen pošto je osumnijčen za silovanje atletičarki uzrasta od 15, 16 i 17 godina u periodu od 2013. do 2014.Kako je navedeno, Vemali je uhapšen pošto su devojčice bile na lekarskom pregledu.Britanski list prenosi da je Vemali navodno terao mlade atletičarke da zatrudne, a onda izvrše pobačaj, "kako bi ostvarivale bolje rezultate".Ranije ove nedelje, olimpijski šampion u maratonu Stiven Kiprotič rekao je za "Monitor" da Vemali ima loš karakter i da je "uništio jednu od najvećih nada ugandske atletike, dok mu je druga postala žena"."Ovi zvaničnici nemaju nikakvo poštovanje prema atletičarkama", rekao je Kiprotič optuživši čelnike Atletske federacije Ugande za "bezosećajnost i prikrivanje Vemalija".

16:30 - Nadal u tri seta savladao IzneraŠpanski teniser Rafael Nadal plasirao se u četvrtfinale Masters turnira u Monte Karlu, pošto je u trećem kolu savladao Amerikanca Džona Iznera sa 2:1, u setovima 7:6, 4:6, 6:3. Nadal je u njihovom petom međusobnom duelu do isto toliko trijumfa došao posle dva sata i 20 minuta igre. Prvi set okončan je posle taj-brejka, koji je Nadal dobio sa 8:6, a pritom je na svoj servis spasao dve set lopte. U devetom gemu drugog seta Izner je došao do jedinog brejka na meč, koji mu je bio dovoljan, ispostavilo se već u narednom gemu, da dođe do izjednačenja u setovima. Nadal je tek u trećem i odlučujućem setu uspeo da oduzme servis Amerikancu i to pri rezultatu 2:1. Španac je do kraja susreta uspeo da sačuva svoj servis i tako se plasira u četvrtfinale turnura. U četvrtfinalu Masters turnira u Monte Karlu Nadal će se sastati sa boljim iz duela između Španca Davida Ferera i Francuza Žila Simona.

16:00 - Zimonjić i Matkovski u četvrtfinalu Monte KarlaSrpski teniser Nenad Zimonjić i Poljak Marcin Matkovski plasirali su se u četvrtfinale Mastersa u Monte Karlu, pošto su danas u drugom kolu pobedili španski par Tomi Robredo/Fernando Verdasko sa 6:3, 7:6 (7:3). Zimonjić i Matkovski su kao četvrti nosioci bili slobodni na startu takmičenja. Njihovi protivnici u četvrtfinalu biće francusko-švajcarska kombinacija Benoa Per-Stanislas Vavrinka, koji je bila bolja od Kanađinan Danijela Nestora i Indijca Leandera Paesa sa 6:4, 7:6 (7:4). Masters u Monte Karlu igra se za nagradni fond od 3.288.530 evra.

15:30 - Grbić saopštio spisak igračaSelektor odbojkaške reprezentacije Srbije Nikola Grbić saopštio je širi spisak kandidata za Svetsku ligu na kojem su i dvojica prvotimaca Vojvodine, Dražen Luburić i Milan Katić, osvajači Kupa izazivača. "Naše ambicije su da se nađemo na završnom turniru, to je prvi cilj i mislim da je ostvariv. Ne mogu da predvidim u kakvom sastavu ćemo nastupiti na prva dva gostovanja, jer zavisi od toga kada i kako će igrači završiti obaveze u svojim klubovima, ali bez obzira na sve imamo obavezu da se plasirmo na taj turnir", rekao je Grbić. On je dodao da je odlučio da pozove veliki broj igrača, jer nacionalni tim ovog leta pored Svetske lige očekuje i Evropske igre u Azeberjdžanu.Na spisku se nalazi 25 igrača:Tehničari: Nikola Jovović (Monca), Mihajlo Mitić (Šomon), Aleksa Brđović (Belhatov) i Ivan Kostić (Partizan).Korektori: Aleksandar Atanasijević (Peruđa), Saša Starović (Latina), Dušan Petković (Kan), Dražen Luburić (Vojvodina) i Milija Mrdak (Partizan)Libera: Nikola Rosić (Konstanca), Neven Majstorović (Partizan) i Bojan Rajković (Partizan).Blokeri: Dragan Stanković (Lube), Marko Podraščanin (Lube), Srećko Lisinac (Belhatov), Dejan Radić (Kan), Petar Krsmanović (Budvanska Rivijera) i Aleksandar Okolić (Crvena zvezda)Primači: Nikola Kovačević (Pariz), Uroš Kovačević (Modena), Marko Ivović (Rešovija), Nemanja Petrić (Modena), Konstantin Čupković (Bidgošc), Filip Stoilović (Crvena zvezda) i Milan Katić (Vojvodina). Najbolji srpski odbojkaši igraće u A grupi I divizije sa Brazilom, Italijom i Australijom, dok su u B grupi Rusija, Iran, SAD i Poljska. Srbija će protivnike dočekati u Novom Sadu (SPC Vojvodina) i Beogradu (Pionir).

15:00 - Ragbi reprezentacija Srbije igra protiv RusijeReprezentacija Srbije u ragbiju 13 kvalifikacije za šampionat sveta 2017. godine nastaviće 16. maja protiv Rusije u Beogradu, objavila je Međunarodna federacija ragbi lige (RLIF). Nakon prošlogodišnjeg prvog dela Srbija je prvoplasirana u Evropskom šampionatu B ispred Rusije, Italije i Ukrajine i do kraja godine biće poznato koje tri reprezentacije će se plasirati na kvalifikacioni turnir koji se igra na jesen 2016. godine. Ove tri ekipe će se pridružiti Velsu i Irskoj, koji će biti nosioci završnog turnira kvalifikacija, dok je četvrti učesnik pobednik ovogodišnjeg Evropskog šampionata C u kojem učestvuju Grčka, Malta, Letonija i Španija. Tih šest timova biće žrebani u dve grupe po tri ekipe, čiji će pobednici obezebediti direktan plasman na SP, dok će drugoplasirane reprezentacije u baražu, 5. novembar 2016. godine u engleskom gradu Liju odlučiti o trećem učesniku Svetskog prvenstva iz evropskih kvalifikacija.

14:30 - Krunić: Moramo da pobedimo BoracTrener Jagodine Simo Krunić izjavio je danas da će izvesti najbolji tim na gostovanju Borcu iz Čačka i najavio težak meč protiv ekipe koja se bori za opstanak. "Čeka nas teška utakmica protiv dobrog Borca, domaćin će ići na sve ili ništa, imaju 20 bodova i daće sve od sebe da pobede. Naše je da im to ne dozvolimo. Pokušaćemo da popravimo poziciju na tabeli i već u Čačku ostvarimo povoljan rezultat", rekao je Krunić. Krunić je otkrio da se Vladimir Jovančić još nije dovoljno opravio i neće moći da igra, dok su svi ostali spremni, uključujući i Miloša Lepovića i Aleksandra Filipovića, koji su propustili meč protiv Novog Pazara. "Ovog proleća ne igramo najbolje, ostvarujemo čudne rezultate. Uspevamo da pobedimo najbolje, a gubimo od lakših protivnika kod kuće. Izgubili smo šest bodova na domaćem terenu, a u najmanju ruku mogli smo da osvojimo četiri", rekao je Krunić.

14:00 - Evropsko karate takmičenje za vikend u ČačkuEvropsko karate takmičenje "Zlatni pojas" biće održano u subotu i u nedelju, 18. i 19. aprila u Čačku, a nastupiće 18 najboljih karatista iz evropskih država. Među takmičarima koji će nastupiti biće i najuspešniji iz reprezentacija Francuske, Španije, Turske, Rusije i Srbije. Predsednik Karate saveza Srbije Slavoljub Piper rekao je na konferenciji za novinare u Čačku da se evropsko takmičenje u karateu održava 44. put u tom gradu u organziaciji Karate kluba "Borac" iz Čačka, koji ove godine slavi 45 godina postojanja. Pokrovitelj takmičenja je Grad Čačak. Takmičenje će biti održano u čačanskoj sportskoj hali Borac, a počinje u subotu u 18.30.13:28 - Krasić slomio nogu na treninguFudbaler Fenerbahčea Miloš Krasić završio je sezonu, pošto je na treningu slomio nogu. Kako prenosi turski Milijet, nekadašnji reprezentativac Srbije je tokom treninga nezgodno doskočio, a posle lekarskih pregleda ustanovljeno je da se došlo do preloma kosti. Oporavak ce potrajati dva do tri meseca. On je ove sezone za Fenerbahče odigrao samo jednu utakmicu i uglavnom je trenirao sa rezervnim timom. Krasić je u klub iz Istanbula došao 2012. godine iz Juventusa, a prethodno je nastupao za moskovski CSKA i Vojvodinu. U mjeđuvremenu bio je i na kratkoj pozajmici u Bastiji. Za reprezentaciju Srbije odigrao je 46 utakmica i postigao tri gola.

13:05 - Mktarijan: Klop je uticao na moju karijeruFudbaler Borusije iz Dortmunda Henrik Mktarijan rekao je da je odlazeći trener Jirgen Klop imao veliki uticaj na razvoj njegove karijere. Klop je najavio da će na kraju sezone napustiti klub, iako mu ugovor sa "milionerima" istice 2018. godine. "Bila mi je velika čast i nezaboravno iskustvo da radim sa takvom osobom. Njegovo profesionalno znanje, posvećenost i naporan rad presudno su uticali na razvoj moje karijere. Treneru, hvala vam na poverenju, vođenju i pozitivnom doprinosu", napisao je Mktarijan na Fejsbuku. On je u Borusiju došao 2013. godine iz Šahtjora i do sada na 53 utakmice postigao 10 golova. Reprezentativac Jermenije sa Dortmundom je osvojio samo jedan trofej i to prošle godine nemački Superkup.

12:45 - Bogićević: Borac mora da pobedi JagodinuTrener fudbalera čačanskog Borca Bogić Bogićević rekao je da njegova ekipa u predstojećem meču Superlige mora da pobedi Jagodinu kako bi izborila opstanak u eliti. Borac se nalazi na 14. mestu na tabeli sa 20 bodova, dok je Jagodina osma sa 30 bodova. "Nalazimo se u specifičnoj situaciji i pobeda je imperativ. U prethodnim kolima, odnosno četiri utakmice, igrali smo veoma dobro, ali je rezultat izostao. To moramo da popravimo i na domaćem terenu nadigramo veoma dobrog protivnika", rekao je Bogićević.

12:30 - Dimitrov počistio VavrinkuŠvajcarski teniser Stanislas Vavrinka neće braniti titulu na Mastersu u Monte Karlu ove godine, pošto je u osmini finala izgubio od Bugarina Grigora Dimitrova sa 6:1, 6:2. Dimitrov je neočekivano lako i posle samo 55 minuta došao do trijumfa, izjednačivši skor na 2:2 u međusobnim duelima. Protivnik bugarskog tenisera u četvrtfinalu biće pobednik meča Gael Monfis (Francuska) - Rodžer Federer (Švajcarska). Masters u Monte Karlu igra se za nagradni fond od 3.288.530 evra.

12:20 - Predsednik KFP dobio pretnje smrćuPredsednik Profesionalne fudbalske lige Francuske (LFP) Frederik Tirije podneo je prijavu javnom tužilaštvu u Parizu zbog pretnji smrću koje je dobio putem Tvitera. Pretnje na korzikanskom dijalektu osvanule su i na Fontani nevinih u centru Pariza. Tirijeu se u porukama preti da će proći kao nekadašnji prefekt Korzike Klod Erinjak, koji je ubijen u Ajačiju 1998. godine. Tirijeu je prećeno uoči finala Liga kupa u subotu u kojem je Pari Sen Žermen pobedio Bastiju sa 4:0. Pred meč su se, prema izveštajima "Figaroa", huligani sa Korzike sukobili sa policijom kod Fontane nevinih i tom prilikom je povređeno 15 pripadnika organa reda i mira.

12:00 - Blan: Barselona je bila boljaTrener fudbalera Pari Sen Žermena Loran Blan ocenio je posle poraza njegove ekipe u prvoj utakmici četvrtfinala Lige šampiona od Barselone da je katalonski tim bio bolji u svim segmentima igre. "Nismo kontrolisali loptu, Barselona je bila bolja u bukvalno svakom elementu igre. Želimo da pokažemo da smo bolji nego što smo pokazali večeras", rekao je Blan. PSŽ je sinoć na svom terenu poražen sa 1:3 od Barselone u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona. Prvak Francuske je imao veliki hkadrovskih problema, jer u ekipi što zbog povreda, što zbog suspenzija nije bilo Marka Veratija, Tijaga Mote i Zlatan Ibrahimović. "Ne razmišljam šta bi se desilo da sam imao sve igrače na raspolaganju", kratko je prokomentarisao Blan.

11:40 - Judžin domaćin SP u atletici 2021.Međunarodna atletska federacija (IAAF) dodelila je organizaciju šampionata sveta 2021. američkom gradu Judžinu, čime će ovo takmičenje prvi put u istoriji biti odrzano u SAD. IAAF je saopštila da je odluka o tome da američki grad bude domaćin doneta zbog velike popularnosti ovog sporta u SAD. Takođe, IAAF je naglasila da su finansijska podrška guvernera Oregona i Olimpijskog komiteta SAD bili značajni priklikom donošenja odluke o novom organizatoru. Judžin se prošlog novembra kandidovao za domaćina SP 2019, ali bezuspešno.

11:20 - Felps želi na igre u RijuAmerički plivač Majkl Felps, rekorder sa 18 osvojenih zlatnih olimpijskih medalja, potvrdio je da mu je glavni cilj učešće na Igrama u Rio de Žaneiru 2016. Felps se nedavno vratio takmičenjima posle šestomesečne suspenzije zbog vožnje u pijanom stanju. "Nadam se da ću se pridružiti svojim drugovima iz reprezentacije sledećeg leta i da ću učestvovati na Igrama", rekao je Felps. Dvadesetosmogodišnji Felps završio je karijeru posle Olimpijskh igara u Londonu, da bi početkom 2014. ponovo počeo da trenira sa svojim dugogodišnjim trenerom Bobom Baumanom. Legendarni američki plivač rodom iz Baltimora osvojio je na Igrama 2004, 2008. i 2012 ukupno 22 medalje.

11:00 - Martinez: Biće teško u MinhenuKapiten Porta Džekson Martinez rekao je da će portugalski tim imati mnogo teži zadatak u revanšu četvrtfinala Lige šampiona protiv Bajerna iz Minhena, uprkos pobedi u prvom meču od 3:1. "Ova pobeda nam je donela mnogo radosti, ali svesni smo da nam ona ne garantuje prolaz u narednu fazu. Predstoji nam revanš i ta utakmica će biti mnogo teža za nas", rekao je Martinez. Domaćin je šokirao nemačkog predstavnika sa dva rana gola Rikarda Kvarezme, a treći gol postigao je upravo Martinez. "Znali smo da će Bajern pokušati da što više ima loptu u svom posedu. Izvršili smo pritsak visoko po terenu i nismo im ostavili prostor na sredini. Upravo kroz takvu igru uspeli smo da stvorimo najveći broj prilika", dodao je Kolumbijac.

10:30 - Andrić i Kalinić: Ništa još nije gotovoKošarkaši Partizana i Crvene zvezde Mihajlo Andrić i Nikola Kalinić rekli su da obe ekipe i dalje imaju jednake šanse za plasman u finale Jadranske lige. "Sve je još otvoreno. Napravili smo brejk i sada ćemo imati dve utakmice kod kuće i moraćemo još bolje", rekao je Andrić. Zvezda i Partizan sastaju se u polufinalu plej-ofa Jadranske lige. Posle dve utakmice borbe za Evroligu, u kojima su crveno-beli bili domaćini, rezultat je 1:1. Naredna utakmica igraće se pred Partizanovim navijačima, a Andrić je kazao da će njegovoj ekipi značiti podrška sa tribina. "Zvezda će sigurno biti motivisanija u nastavku borbe, moraće da napravi brejk. Značiće nam podrška navijača u nastavku i moraćemo isto da pristupamo utakmicama i igramo bolje", kazao je Andrić. Kalinić je istakao da podrška sa tribina ne mora ništa da znači u nastavku polufinalne serije. "To ne mora ništa da znači, treniramo u toj hali cele godine, ista je hala, buka... To na igrače najmanje utiče. Možda smo malčice bili u prednosti pred prve dve utakmice, pa smo izgubili jednu utakmicu", naveo je Kalinić.

10:10 - Bruklin i Nju Orleans izborili plej-ofSa 31 košem i 13 skokova Entoni Dejvis bio je najzaslužniji za pobedu Nju Orleansa protiv San Antonija (108:103) kojom je njegov tim, posle četvorogodišnje apsistencije, uspeo da se plasira u doigravanje za titulu prvaka najjače košarkaške lige sveta (NBA). S druge strane, San Antonio je posle 11 uzastopnih pobeda, doživeo poraz kojim je izgubio titulu pobednika Jugozapadne konferencije, ali i drugo poziciju u plej-ofu koja je pripala Hjustonu zahvaljujući pobedi nad Jutom - 117:91. Pored Nju Orleansa, poslednjeg dana ligaškog dela šampionata NBA, plasman u plej of izborio je i Bruklin, pobedivši Orlando sa 101:88. Najzaslužniji za pobedu Bruklina bio je hrvatski reprezentativac Bojan Bogdanović sa 28 koševa. Rezultati poslednjeg dana ligaškog dela takmičenja: Toronto - Šarlot 92:87, Čikago - Atlanta 91:85, Dalas - Portland 114:98, Hjuston - Juta 117:91, Milvoki - Boston 100:105, Minesota - Oklahoma 113:138, Nju Orleans - San Antonio 108:103, Bruklin - Orlando 101:88, Klivlend - Vašington 113:108, Njujork - Detroit 90:112, Filadelfija - Majami 101:105, Memfis - Indijana 95:83, Golden Stejt - Denver 133:126 i LA Lejkers - Sakramento 99:126.

09:45 - Enrike: Još nije gotovoTrener Barselone Luis Enrike rekao je da njegov tim još nije izborio plasman u polufinale Lige šampiona, iako je na Parku prinčeva savladao Pari Sen Žermen rezultatom 3:1. "Pogrešno bi bilo misliti da je stvar gotova, jer im se vraćaju neki igrači i očekujem težak meč. Jedna utakmica ne može da reši duel. PSŽ neće imati šta da izgubi na našem terenu i to nam otežava situaciju u revanšu", rekao je Enrike. On je dodao da je zadovoljan kako je katalonski klub odigrao prvi meč u Parizu. "Želimo da pobedom u revanšu napravimo siguran prolazak u polufinale. Bilo bi idealno da slavimo sa 3:0", rekao je Enrike. Revanš meč četvrtfinala Lige šampiona između Barselone i PSŽ-a igra se u utorak od 20.45 na stadionu Nou Kamp.

09:19 - Gvardiola: Nećemo da odustanemoTrener Bajerna Pep Gvardiola rekao je da nije zadovoljan izdanjem tima u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona, koji je Porto dobio rezultatom 3:1. "Nisam u potpunosti zadovoljan sa timom. Pokušali smo sve, ali nije lako igrati protiv ovako dobro pripremljene ekipe. Imamo komplikovan rezultat, ali nećemo odustati tako lako, pokušaćemo da ispravimo stvar u revanšu", rekao je Gvardiola posle meča. Golman Bajerna Manul Nojer priznao je da nije očekivao ovakav razvoj situacije za njegov tima. "Igrali smo bez samopouzdanja, nismo stvarali prilike za gol, problem su nam predstavljale i greške, a u Ligi šampiona takve stvari se kažnjavaju. Znamo da smo zabrljali, svi smo krivi, ali moramo da nastavimo dalje", rekao je Nojer koji je dobro prošao jer na početku meča nije dobio crveni karton kada je u gol šansi srušio napadača Porta Džeksona Martineza. Revanš je na programu 21. aprila na Alijanc areni u Minhenu.

08:50 - Suarez: Igrali smo inteligentnoNapadač Barselone Luis SuareZ istakao je "inteligentnu igru" kao ključni faktor pobede Katalonaca nad Pari Sen Žermenom u četvrtfinalu Lige šampiona. Urugvajac je bio dvostruki strelac u velikom trijumfu Barse 3:1 u Parizu. "Nismo bili generalno dominantni, ali smo se mnogo trudili i igrali inteligentno. Kada igraš protiv ovakvog rivala moraš igrati intenzivno. Znali smo da moramo da pobedimo. Ostalo je još 90 minuta, ništa nije gotovo, ali imamo dobru prednost", rekao je SuareZ. Barselona dočekuje PSŽ 21. aprila.08:30 - Mejveder: Povlačim se u septembruSvetski šampion u velter kategoriji u verzijama WBC i WBA Amerikanac Flojd Mejveder otkrio je da će se u septembru povući iz profesionalnog boksa. Mejveder će drugog maja imati meč protiv Filipinca Minija Pakjaa. "Moj poslednji profesinalni meč biće održan u septembru, jer više ne uživam u boksu kao ranije", rekao je Mejveder posle treninga. Mejveder i Pakjao se smatraju dvojicom najboljih boksera svoje generacije. "Naši stilovi su totalno drugačiji. Ja koristim svoju pamet prilikom borbe, svaki potez mi je proračunat, promišljen... S druge strane, on se borio dosta nesmotreno u meču protiv Huana Manuela Markesa. Isti pristup mogao sam da imam i ja, ali onda mi karijera ne bi trajala ovoliko dugo", rekao je Mejveder.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE POGLEDATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track