BLOG UŽIVO Srnić: Bili bismo blizu titule prvaka da se bodovi ne dele
Foto: Crvenazvezdafk.com

Najnovije informacije iz sveta sporta

BLOG UŽIVO Srnić: Bili bismo blizu titule prvaka da se bodovi ne dele

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

21:40 - Mesi: Da se ja pitam, zaigrao bih sutra Najbolji igrač Barselone Lionel Mesi rekla je da ne može da precizira kada bi mogao da se vrati na teren. Fenomenalni Argentinac povredio je koleno krajem septembra na prvenstvenoj utakmici protiv Las Palmasa, a lekari su tada procenili da će morati da pauzira sedam do osam nedelja."Svakodveno osećam poboljšanje, ali ja ne mogu konkretno da kažem koliko će da traje oporavak. Uvek sam govorio da nemam jasan datum povratka na teren, jer to ne zavisi od mene. Kada bih se ja pitao, zaigrao bih sutra, međutim, lekari to ne dozvoljavaju", rekao je Mesi. Barselona posle osam kola u Primeri ima 18 bodova, koliko i vodeći Real Madrid i Selta, a u narednoj utakmici u nedelju dočekuje sedmoplasirani Eibar.

20:55 - NFL na Vembliju do do 2020. godineAmerička Nacionalna fudbalska liga (NFL) produžila je ugovor o igranju mečeva na londonskom Vembliju do 2020. godine. Saopštenje o potpisivanju novog ugovora izdato je u četvrtak, uz dodatak da postoji opcija da bude produžen za još pet godina, odnosno do 2025. Kao i prethodne dve sezone, u jednom od dva susreta na Ostrvu domaćini će biti Džeksonvil Jaguarsi, pošto će u nedelju na čuvenom stadionu dočekati Bafalo Bilse

20:05 - Berdih: Moj cil je Top 3Tomaš Berdih kaže da je veoma teško ostvariti prijateljstvo sa nekim od kolega na teniskom ATP turu.“Da odem na večeru sa Federerom ili Nadalom? Ne, to nije slučaj – nije da nismo prijatelji, ali svako ima svoj tim i želi da ima privatnost kako bi se koncentrisao na stvari koje treba da uradi“, rekao je Berdih.“Teško mi je da kažem ko mi je najbolji prijatelj među kolegama, provodimo mnogo vremena zajedno. Ogromna je konkurencija i teško je pronaći duboko prijateljstvo, ali mnogo se poštujemo i svađa nema“, dodao je Čeh. Berdih kaže da je zadovoljan nivoom svoje igre, a u karijeri je do sada bio i četvrti na ATP listi. “Ako želiš dodatno da napreduješ, moraš da poboljšaš igru, a ne da čekaš da drugi zaigraju lošije. Ovo je teška era, nije lako probiti se, ali ja uvek želim da napredujem. Ove godine sam napredovao do četvrtog mesta, želim korak dalje“. Berdih ima 30 godina, u karijeri je osvojio 11 titula i igrao je finale Vimbldona 2010. godine.19:20 - ABA: Kazne za Javora i RutešićaDamir Javor i Zdravko Rutešić, koji su sudili meč Cedevita – Zvezda, nisu dobili prolazne ocene i za kaznu će pauzirati dva-tri kola, nezvanično saznaje B92.Zvezda je uputila žalbu posle meča jer je smatrala da je oštećena, a kontrolor suđenja Davorin Nakić na osnovu nje napravio je dodatnu ekspertizu i utvrđeno je da Rutešić i Javor nisu obavili dobar posao.U taboru crveno-belih nisu želeli ništa da komentarišu jer još nisu dobili zvaničnu odluku ABA lige. Zvezda je izgubila od Cedevite 74:72 u petom kolu ABA lige, a crveno-beli su dan posle uputli zvaničnu žalbu.

18:40 - Mojsilović: Čukarički je apsolutni favorit protiv SpartakaTrener fudbalera Spartaka Stevan Mojsilović rekao je danas da je Čukarički apsolutni favorit u predstojećoj superligaškoj utakmici. "Predstoji nam utakmica u Beogradu protiv Čukaričkog u kojoj je domaćim apsolutni favorit. Bolji je od nas po mnogo stvari, ali bez obzira na to, verujem i nadam se da smo spremni da se odupremo ovakvom protivniku u ovom teškom trenutku za klub i da pobedimo", rekao je Mojsilović na konferenciji za novinare u Subotici. Spartak će sutra gostovati Čukaričkom u 15. kolu srpskog prvenstva. Subotički klub ima četiri uzastopna poraza i 14. na tabeli sa 11 bodova, dok je Čukarički na petom mestu sa 22. "Sigurno je da je opterećenje za rad kada ste u negativnoj seriji. Mi, nažalost, i dalje imamo problema sa sastavom i biće nam teško da sastavimo 11 kompaktnih igrača. Nema novih povreda, tako da ćemo u sličnom sastavu nastupati kao i na prošloj utakmici", kazao je Mojsilović. Utakmica će se igrati u petak od 18.00 na Banovom brdu.

18:04 - Bilić: Murinjo je najbolji u svom posluMenadžer Vesthema Slaven Bilić pohvalno se izrazio o kolegi sa klupe Čelsija Žozeu Murinju, uoči prvenstvenog meča dva kluba u subotu. Prema mišljenju hrvatskog stručnjaka, Portugalac je najbolji u svom poslu. "Znam Murinja, on je uvek motivisan, a njegova ekipa uvek gladna pobeda. Može slobodno da se kaže da je on najbolji trener, uspešan je tokom čitave karijere. On je - Murinjo", rekao je Bilić, a prenosi itv.com. Vesthem i Čelsi, koji su različito startovali ove sezone u Premijer ligi, sastaju se u subotu u Londonu u okviru 10. kola, a domaćin je Bilićev klub. Vesthem je jedno od najprijatnijih iznenađenja i trenutno je četvrtoplasirani na tabeli sa 17 bodova, dok aktuelni šampion Čelsi zauzima 12. mesto sa šest bodova manje.

16:55 - Nejmar se vraća u reprezentaciju za Argentinu i PeruKapiten Brazila Nejmar vratiće se u reprezentaciju za utakmice protiv Argentine i Perua u kvalifikacijama za Mundijal u Brazil, nakon što mu je istekla suspenzija zbog crvenog kartona protiv Kolumbije na Kopa Amerika. Nejmar je zbog udaranja protivničkog igrača Murilja kažnjen sa četiri utakmice, dve je "odradio" na kontinentalnom prvenstvu, a preostale dve na startu kvalifikacija početkom oktobra, kada je Brazil prvo izgubio od Čilea sa 2:0, a potom savladao Venecuelu sa 3:1. Selektor Dunga za naredne mečeve kvalifikacija prvi put pozvao je i golmana Korintijansa Kasija, dok su sa spiska izostavljeni Lukas Moura iz Pari Sen Žermena i Felipe Kutinjo iz Liverpula. Petostruki svetski šampioni gostuju Argentini na Monumental stadionu u Buenos Ajresu 12. novembra, a pet dana kasnije dočekuju Peru u Salvadoru.

16:23 - Huanfran: Atletiko će osvojiti Ligu šampionaAtletiko Madrid je ubedljivo savladao Astanu (4:0) u trećem kolu Lige šampiona."Mi uvek idemo na pobedu. Mi smo jedan od najboljih timova u Evropi i ove sezone to želimo da pokažemo tako što ćemo se uključiti u borbu za trofej. Želimo da ove godine odemo korak više, u odnosu na prethodne", poručio je igrač Atletika Huanfran.On je naglasio da je ovaj tim, u odnosu na prethodne ima jači kapacitet u napadu, a da ih u odnosu na ostale timove u Evropi krasi veliki ambicioznost, vredan i predan rad i sposobnost da prevaziđu svoje granice. Takođe je istakao da je Dijego Simeone trenutno najbolji trener na svetu, jer je veliki motivator i da ga u karijeri tek očekuju veliki uspesi."Zaista cenim sve njegove savete, a najvredniji je onaj da igramo fudbal srcem. Pravo je zadovoljstvo raditi sa njim", dodao je Huanfran.

16:00 - Nirzbah negirao da je bilo korupcije za Mundijal 2006.Predsednik Fudbalske asocijacije Nemačke (DFB) Volfgang Nirzbah negirao je da je bilo kupovine glasova za dobijanje organizacije Mundijala 2006. Nemački list "Špigl" objavio je prošle nedelje da je Nemački komitet za kandidaturu podmitio sa 6,7 miliona evra četiri člana FIFA prilikom glasanja za domaćina SP 2006. Kako je list naveo, 2000. godine od direktora Adidasa Robera Luja Drajfusa pozajmljeno je 6,7 miliona evra kako bi se obezbedile subvencije od FIFA. "Nije bilo kupovine glasova, nije postojao nikakav fond za korupciju", rekao je Nirzbah. Nemačka je 2000. godine pobedila Južnu Afriku u glasanju sa 12:11 i dobila pravo organizacije Mundijala.15:50 - Vojvodina na Spartak, Zvezda u Kleku, Partizan u PožarevcuOdbojkaši novosadske Vojvodine igraće protiv Spartaka u Subotici u osmini finala Kupa Srbije, a Crvena zvezda gostuje ekipi Kleka, odlučeno je danas žrebom. Mladi radnik u Požarevcu dočekuje Partizan, dok Kosovska Mitrovica ekipu Radničkog iz Kragujevca. U ostalim mečevima sastaju se: Jedinstvo (Stara Pazova) - Spartak (Ljig), Toplički vitezovi (Kuršumlija) - Novi Pazar, Niš - Inđija i Železničar - Ribnica. Utakmice osmine finala na programu su 24. i 25. novembra.

15:35 - Remzi pauzira do kraja novembraFudbaler Arsenala Aron Remzi pauziraće do kraja novembra zbog povrede butnog mišića u pobedi od 2:0 nad minhenskim Bajernom u Ligi šampiona. Remzi, koji se cele prošle sezone mučio sa sličnim povredama, morao je da napusti teren u 57. minutu. Menadžer Arsenala Arsen Venger rekao je da je povreda Remzija najverovatnije posledica preopterećenosti, pošto je, što za klub, sto za reprezentaciju Velsa, u dosadašnjem delu sezone igrao na 17 utakmica. Remzi će propustiti utakmicu protiv Evertona u subotu, kao i derbi protiv Totenhema 8. novembra. Venger je takođe, potvrdio da će i drugi golman David Ospina najverovatnije pauzirati do kraja novembra.15:15 - Vizura u Nišu, Zvezda protiv SmederevaOdbojkašice Crvene zvezde gostovaće ekipi Smederava u osmini finala Kupa Srbije, dok će branilac trofeja Vizura igrati protiv Milenijuma u Nišu, odlučeno je danas žrebom. Jedinstvo iz Užica dočekaće u dvorani Veliki Park Spartak iz Subotice, a Zrenjanin ekipu TENT-a.U ostalim mečevima sastaju se: Futog - Dinamo (Pančevo), Gimnazijalac (Kraljevo) - Železničar (Lajkovac), Fok (Futog) - Jedinstvo Stara Pazova i Beograd - Kraguj. Utakmice osmine finala na programu su 17. i 18. novembra.

14:55 - Popović: Utakmica sa Spartakom je prekretnicaTrener fudbalera Čukaričkog Zoran Popović rekao je da njegova ekipa mora ozbiljno da pristupi utakmici sa subotičkim Spartakom i ocenio da je predstojeći meč prekretnica u Super ligi Srbije. "Igrači će morati da se pripreme da odigraju maksimalno profesionalno i bukvalno da odrade utakmicu na način koji je neophodan da bismo došli do potrebnog rezultata. Utakmica je možda i prekretnica što se tiče stanja na tabeli. Sa pobedom idemo ka vrhu, što ovi igrači svojim kvalitetom i zalaganjem zaslužuju", rekao je Popović. Popović je rekao da je Spartak "nezgodan protivnik". "Spartak je vrlo nezgodan tim. Biće to zahtevan susret, kao i onaj protiv Jagodine. Oni igraju agresivno, brzo, ekipa koja će doći ovde sa dva bloka i neće biti lagana utakmica. Ko god ih bude doživeo lagano imaće problema da se adaptira", kazao je Popović. Utakmica 15. kola Super lige između Čukaričkog i Spartaka iz Subotice igraće se sutra od 18.00 na Banovom brdu.14:35 - Navijači Sitija izviždali himnu LŠEvropska fudbalska unija (UEFA) pokrenula je danas disciplinski postupak protiv Mančester Sitija zbog ponašanja navijača koji su na utakmici protiv Sevilje izviždali himnu Lige šampiona. Slučaj je prijavio delegat utakmice Islanđanin Geir Torstelnson, a UEFA će odluku doneti 19. novembra. Navijači Sitija već drugu sezonu zaredom na ovaj način negoduju, jer je UEFA klub izrekla kaznu zbog kršenja finansijskog fer-pleja, koja je u međuvremenu istekla. Utakmica na Etihadu završena je pobedom Sitija od 2:1, a odlučujući gol postigao je Kevin de Brujne u nadoknadi sudijskog vremena.14:20 - Kol potpisao ugovor sa SeltikomDoskorašnji fudbaler Vest Hema Karlton Kol potpisao je dvogodišnji ugovor sa Seltikom, potvrđeno je danas na sajtu škotskog kluba. Engleski napadač je karijeru započeo u Čelsiju sa kojim ima osvojenu titulu šampiona Engleske, a nastupao je i za Vulverhempton, Čarlton Atletik i Aston Vilu. Član Vest Hema bio je od 2006. godine i za "čekićare" je zabeležio ukupno 293 nastupa i 68 puta se upisao u listu strelaca. Kol je prošao sve mlađe selekcije reprezentacije, a za A tim Engleske upisao je sedam nastupa.14:00 - Srnić: Bili bismo blizu titule prvaka da se bodovi ne deleFudbaler Crvene zvezde Slavoljub Srnić, strelac het trika u pobedi nad Vojvodinom (3:0), rekao je da ekipa ne sme da se opušta u borbi za titulu, iako ima 11 bodova prednosti u odnosu na Borac, odnosno 14 na Partizan. "Utakmica protiv Vojvodine bila je kao iz bajke. Postigao sam het-trik, zabeležili smo 11. uzastopnu pobedu, igrali smo dobro i na kraju se odlično proveli na koncertu. Ovo mi je, inače, od povratka u klub tek drugi meč na Marakani, posle večitog derbija. Zahvalio bih se saigračima koji su mi asistirali. Ne bih zasluge prebacivao samo na mene jer smo fantastična ekipa koja na svakom meču promoviše novog junaka", rekao je Srnić. Srnić se letos iz Čukaričkog vratio u Crvenu zvezdu, u kojoj je prošao omladinsku školu, a do sada je strelac bio još na meču protiv Jagodine.13:45 - Kvitova predvodi Češku, Šarapova prva "tabla" RusijePeta teniserka sveta Petra Kvitova predvodiće Češku u finalu Fed kupa u novembru protiv Rusije, saopštio je selektor češke reprezentacije Petr Pala. Pored Kvitove, u ekipi Češke su još Lusi Safarova, Karolina Pliskova i Barbara Stricova. Kvitova i Safarova predvodile su Češku do tri trofeja u Fed kupu u poslednje četiri godine. Boje Rusije braniće Marija Šarapova, Jekaterina Makarova, Anastasija Pavljučenkova i Jelena Vesnina. Češka vodi u međusobnim duelima protiv Rusije sa 3:2, uključujući i pobedu u finalu 2011 u Moskvi. Četvorostruki šampion Fed kupa Rusija pokušaće da "uzvrati udarac" posle razočaravajuće 2014. godine, kada je u prvom kolu izgubila od Australije sa 4:0. Finale Fed kupa na programu je 14. i 15. novembra u Pragu.13:30 - Bilić optimista uoči meča sa ČelsijemTrener fudbalera Vest Hema Slaven Bilić optimističan je uoči utakmice protiv Čelsija u engleskoj Premijer ligi i dodaje da se njegov tim u pravom trenutku sastaje s gradskim rivalom. "Ovo je veoma dobar trenutak za utakmicu sa Čelsijem. Njima je potrebno nekoliko dobrih rezultata u Premijer ligi, što je naša šansa. Protiv Dinama iz Kijeva u Ligi šampiona su delovali veoma dobro na terenu i zbog toga nisam srećan. Ipak, radujem se utakmici i verujem u pozitivan rezultat", rekao je Bilić. Vest Hem posle posle devetog kola prvenstva Engleske zauzima četvrto mesto sa 17 bodova, dok je Čelsi 12. sa 11. Ekipa bivšeg selektora Hrvatska ove je sezone beležila pobede protiv najjačih premijerligaša. Vest Hem je na gostovanjima slavio protiv Arsenala, Mančester sitija i Liverpula. Utakmica 10. kola Premijer lige između Vest Hema i Čelsija igraće se u subotu na stadionu Apton park u Londonu od 16.00.13:02 - Grizman u Čelsiju menja Azara?Menadžer Čelsija Žoze Murinjo spreman je da dovede fudbalera madridskog Atletika Antoana Grizmana kao zamenu za Edena Azara. Azar je izrazio želju da pređe u Real Madrid, na čijem putu mu Portugalac neće smetati, jer je označio Grizmana kao idealnu zamenu. Zbog toga je Murinjo zatražio od prvog čoveka Romana Abramoviča novac kako bi transferom francuskog napadača srušio klupski rekord, koji trenutno drži Fernando Tores prilikom prelaska iz Liverpula za 50 miliona funti. Azar ove sezone ne igra ni približno kao prošle kada je izabran za najboljeg igrača Premijer lige.12:35 - Đorđević očekuje podršku navijačaTrener košarkaša Panatinaikosa Aleksandar Đorđević računa na podršku navijača u prvom meču kod kuće u Evroligi. PAO je poražen na premijeri sezone od Lokomotive, a u četvrtak dočekuje tursku Karšijaku. "Igramo prvi meč kod kuće i moramo da pobedimo zbog poraza u Krasnodaru. Karšijaka je odličan tim, oni su šampioni Turske, imaju sjajnu kombinaciju talenta i iskustva. Moramo naporno raditi da bismo pobedili. Verujem svojim igračima, koji će biti motivisani pred našim navijačima", rekao je Đorđević.12:20 - Lalatović: Protiv Zvezde u "šarenom" sastavuTrener fudbalera Borca Nenad Lalatović izjavio je da ima dosta problema da sastavi tim uoči utakmice protiv Crvene zvezde u 15. kolu Superlige, ali i da će pored toga pokušati da napravi iznenađenje. "Crvena zvezda ima sjajne fudbalere, predvođeni su odličnim stručnjakom Božovićem. Uz to, očekujem na stadionu najmanje 20.000 njihovih navijača, koji će biti 12. igrač na terenu domaćem timu", rekao je Lalatović. Lalatović je istakao da njegov matični klub, na čcijoj klupi je sedeo prošle sezone, postiže odlične rezultate, što govori 11. pobeda u nizu. Utakmica između Crvene zvezde i Borca igra se u subotu od 17 sati na stadionu Rajko Mitić. Ekipa Miodraga Božović nalazi se na prvoj poziciji na tabeli Superlige sa 38 bodova, sa 11 više od Borca koji je drugi.11:55 - Alegri besan na napadače: Morali su da daju bar jedan golTrener Juventusa Masimilijano Alegri bio je veoma ljut na svoje napadače posle remija sa Borusijom iz Menhengladbaha (0:0) u Ligi šampiona. Torinski tim imao je dobru priliku da trijumfom nad nemačkim predstavnikom dođe na korak od plasmana među najboljih 16 ekipa u Evropi, ali je mreža Borusije ostala netaknuta. "Morali smo da postignemo gol u mnogim situacijama. Stvorili smo dosta šansi, neki igrači bili su sebični i birali pogrešne odluke u završnici. Besan sam jer su morali da budu znatno bolji pred golom Borusije", rekao je Alegri. Juventus i dalje drži prvo mesto D grupe sa sedam bodova, jednim više od Mančester Sitija, Sevilja ima tri, a Borusija jedan.11:30 - Partizan poziva najmlađe navijače da na utakmicama proslave rođendaneKošarkaški klub Partizan pozvao je danas decu uzrasta od šest do 12 godina da proslave svoj rođendan na utakmicama crno-belih u Jadranskoj ligi u Hali Pionir. Crno-beli ovu akciju organizuju povodom 70 godina Sportskog društva Partizan. Najmlađe pristalice Partizana prvu priliku da proslave svoj rođendan imaće u subotu na utakmici sedmog kola Jadranske lige protiv Krke, od 19.00. U sklopu ponude, slavljenik dobija ulaznice za utakmicu u plavoj loži, po jednu majicu za slavljenika i za četvoro pozvanih, čestitku na LED ekranu u hali u toku poluvremena, poklon za slavljenika, disk Grupe JNA sa potpisima igrača KK Partizan i fotografiju slavljenika i društva na parketu.

11:15 - UEFA pokrenula postupak protiv DinamaEvropska fudbalska unija (UEFA) pokrenula je danas disciplinski postupak protiv kijevskog Dinama zbog rasističkog ponašanja navijača na meču protiv Čelsija u Ligi šampiona. Pristalice ukrajinskog tima napale su na tribinama četvoricu tamnoputih navijača, ali za sada nije poznato da li ima povređenih. Odluka Disciplinske komisije biće poznata 27. oktobra, a pored toga Dinamo bi mogao da snosi posledice jer su stepenice na tribinama bile blokirane. Dinamo je iz istih razloga kažnjen prošle sezone, zbog čega je morao jedan meč da igra pred deliminično zatvorenim stadionom. Utakmica H grupe Lige šampiona između Dinama i Čelsija završena je 0:0.

10:52 - Ćezare Maldini: Mihajlović nije jedini krivacLegenda Milana Ćezare Milana rekao je da trener Siniša Mihajlović nikako ne može da bude glavni krivac za loše rezultate kluba, iz jednostavnog razloga što nema "kvalitetnog materijala". Maldini senior, član generacije koja je Milanu donela prvu titulu prvaka Evrope 1963, kao i osvajač četiri Skudeta smatra da bi srposki trener mogao da bude pravi čovek za Milan. "On je dobra osoba i trener koji naporno radi, ali kako vidim, nema materijala da napravi mnogo. Problem Milana nije u stilu igre, već u kvalitetu", rekao je Maldini, nakon poraza od Intera (1:0) u tradicionalnom meču za Trofej Luiđi Berluskoni. Ćezare je otac čuvenog kapitena Milana i selekcije Italije Paola Maldinija, a tokom trenerske karijere vodio je Fođu, Ternanu, Parmu, kratko MIlan, kao i Azure i reprezentaciju Paragvaja.10:25 - Krojf boluje or raka plućaLegendarni fudbaler i trener Barselone Holanđanin Johan Krojf oboleo je od raka pluća. Kako se navodi Krojfu (68) bolest je dijagnostikovana ove nedelje i on će uskoro početi sa terapijama. Izvori bliski legendarnom Holanđaninu navode da Krojf želi da počne sa lečenjem što je moguće pre i da se oseća jakim. Krojf je strastveni pušač, a 1991. godine imao je infarkt i operaciju na srcu. On je tokom karijere igrao za Barselonu, Ajaks i Fejnord, tri puta osvajao je Zlatnu loptu za najboljeg fudbalera sveta, a bio je izabran i za evropskog igrača 20. veka. Braneći boje Holandije, on je osvojio drugo mesto na prvenstvu sveta u Nemačkoj 1974. godine. Kao trener, Krojf je sa Barselonom osvojio četiri titule prvaka Španije i doneo Kastaloncima prvu titulu prvaka Evrope 1992. godine.10:03 - Sukob Poljaka i Španaca u MančesteruEngleska policija uhapsila je četiri osobe zbog sumnje da su uoči utakmice Lige šampiona između Mančester sitija i Sevilje napali španske navijače. Do incidenta je došlo u centru grada kada su maskirani navijači bacali stolice i stolove i nasilnički se ponašali. Uhapšeni su uzrasta od 23 do 36 godine i trojica su poljske nacionalnosti. Sportski direktor Sevilje Ramon Rodrigez potvrdio je da su španski navijači napadnuti. Skaj Sport prenosi da rivalstvo između navijača Slaska iz Vroclava i Sevilje datira od ranije. Pristalice ova dva kluba sukobili su se na meču plej-ofa Lige Evrope u avgustu 2013. i godinu dana kasnije u Kardifu uoči utakmice UEFA Supekupa između Reala i Sevilje. Mančester Siti je golom Kevina de Brujnea u sudijskoj nadoknadi pobedio Sevilju sa 2:1.

09:35 - Marković priznao da je bio u lošim odnosima sa RodžersomNovi fudbaler Fenerbahčea Lazar Marković priznao je da je imao loš odnos sa sada već bivšim trenerom Liverpula Brendanom Rodžersom. On je član Liverpula, a trenutno je na pozajmici do kraja sezone u Fenerbahčeu. "Nisam imao dobar odnos sa trenerom. Problem je bio što me je trener stavljao da igram na mnogim pozicijama, ali ne na mojoj", rekao je Marković, koji je u Liverpulu igrao na spoljnoj poziciji u Liverpulu. Čelnici Liverpula su nedavno smenili Rodžersa i na njegovo mesto postavili Jirgena Klopa.09:11 - Van Gal: Marsijal je napravio glupostMenadžer Mančester junajteda Luj van Gal rekao je da je Entoni Marsijal napravio glupost kada je skrivio penal u Moskvi. Francuski napadač igrao je rukom u kaznenom prostoru i skrivio penal posle kojege je CSKA poveo. U nastavku je Marsijal uspeo da se iskupi, postigne gol i donese bod Junajtedu koji posle tri kola ima četiri boda na drugom mestu B grupe. "Entoni je napravio glupost, ali pre toga je možda bio ofsajd. Nisam siguran, ali tako mi je delovalo. Što se tiče njegove reakcije, to je prvi put da je uradio tako nešto. Mislim da nismo imali sreće jer smo kontrolisali meč", rekao je Van Gal i dodao da je posebno zadovoljan drugim poluvremenom. "Mislim da nismo igrali previše brzo. U prvom poluvremenu smo bili spori u posedu, ali smo se popravili u nastavku i postigli fantastičan gol. Mogli smo da pobedimo, ali to mogli smo se ne računa u fudbalu".08:50 - De Brujne: Na tri boda i u SeviljiFudbaler Mančester sitija Kevin de Brujne bio je presrećan posle pobede nad Seviljom u 3. kolu Lige šampiona. Siti je slavio sa 2:1, a de Brujne je pobedonosni gol postigao u 91. minutu. "Iako nismo odigrali najbolju utakmicu trudili smo se da pobedimo i na kraju stigli do gola. Imamo napadačtim tim pa ćemo pokušati da osvojimo tri boda i u Sevilji", rekao je De Brujne. Siti je ostvario drugu pobedu u grupi D i iskoristio kiks Juventusa da se primakne na bod od lidera. Sevilja mora da savlada "građane" kod kuće jer ima tri boda manje od rivala.08:25 - Mihajlović razočaran novim porazom MilanaTrener fudbalera Milana Siniša Mihajlović razoračan je načinom na koji je njegov klub poražen od gradskog rivala u prijateljskom meču. "Rosoneri" su izgubili 1:0 u Trofeju Berluskoni. "Razočaran sam zbog predsednika (Silvio Berluskoni), jer znam koliko mu je bitan ovaj trofej. Mi stalno poklanjamo golove, u svakoj utakmici, tako je teško pobediti. Imali smo šanse, ali nismo znali da ih iskoristimo", rekao je Mihajlović. Milan je tek 13. u Seriji A sa osam bodova iza lidera Fiorentine, a predstojećeg vikenda dočekuje petoplasirani Sasuolo.08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE POGLEDATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track