BLOG UŽIVO, VIDEO: Odbojkašice Srbije treće na svetskoj rang listi, odbojkaši deveti
Foto: Dado Đilas

Najnovije informacije iz sveta sporta

BLOG UŽIVO, VIDEO: Odbojkašice Srbije treće na svetskoj rang listi, odbojkaši deveti

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

21:58 - Vavrinka u tri seta bolji od VerdaskaŠvajcarski teniser Stan Vavrinka plasirao se u drugo kolo Otvorenog prvenstva SAD, pošto je večeras pobedio Španca Fernanda Verdaska u tri seta - 7:6, 6:4 i 6:4.Vavrinka, polufinalista Ju Es Opena iz 2015. godine, u narednom kolu će igrati protiv Alesandra Djanesija iz Italije, koji je u prvom kolu bio bolji od Amerikanca Denisa Kudle.Jedno od iznenadjenja drugog dana Otvorenog prvenstva SAD napravio je američki teniser Džered Donaldson, 122. igrač sveta, pošto je eliminisao 14. tenisera na ATP listi, Belgijanca Davida Gofana sa 4:6, 7:5, 6:4, 6:0.U drugo kolo su se plasirali i Francuz Nikola Mau i Španci David Ferer i Felisijano Lopes, pošto su im protivnici predali mečeve.Francuski teniser Pol Anri Matje je u prvom kolu bio bolji od Amerikanca Kristijana Harisona sa 3:0, pa će u narednom kolu igrati protiv sunarodnika Nikole Maua.

21:24 - Partizan u grupi sa Jugom, Pro Rekom i BarselonetomVaterpolo klub Partizan će u Ligi šampiona igrati u Grupi B sa Jugom, Pro Rekom i Barselonetom, kao i sa dva kluba koji dolaze iz kvalifikacija, odlučeno je danas žrebom u Dubrovniku.Crno-beli će tako u predstojećoj sezoni biti u istoj grupi sa klubovima koji su u poslednje tri godine osvajali titulu prvaka Evrope: Jug (prvak 2016), Pro Reko (2015) i Barseloneta (2014).Na večerašnjem žrebu osam klubova za "vajld kartama" podeljeni su u dve grupe, koje će biti kompletirane 9. novembra, po završetku kvalifikacija. U kvalifikacijama će učestvovati 23 kluba, a Srbiju će predstavljati Crvena zvezda, koja će startovati od druge runde.U Grupi A su grčki Olimpijakos, madjarski Solnok, Špandau iz Nemačke, Nica, kao i dva kluba iz kvalifikacija.Vaterpolo Liga šampiona počinje 30. novembra i trajaće do 26. aprila. Posle grupne faze po prve tri ekipe iz obe grupe idu na "fajnal siks" u Budimpešti. Završni turnir održaće se od 25. do 27. maja.Minule sezone istekao je prvi trogodišnji period novog sistema Lige šampiona u kome je osam klubova, medju kojima je i Partizan, dobilo "vajld karte" za direktno učešće u tom takmičenju. Šest klubova je zadržalo direktne ulaznice i za naredni ciklus.Specijanu pozivnicu izgubio je turski Galatasaraj, a njegovo mesto zauzeo je francuski Olimpik iz Nice. Direktan učesnik Lige šampiona iz Madjarske od sledeće sezone će, umesto Egera, biti Solnok.

20:54 - Magnusen očekuje da će učestvovati u trci u MonciVozač Renoa Kevin Magnusen rekao je danas da očekuje da će učestvovati u trci za Veliku nagradu Italije, pošto su pregledi pokazali da nije ozbiljnije povredjen na prošlonedeljnoj trci."Siguran sam da ću biti u bolidu predstojećeg vikenda", rekao je Magnusen.Magnusen je u šestom krugu trke za Veliku nagradu Belgije izgubio kontrolu, prvi velikoj brzini udario je u zaštitni zid i uništio bolid.On je izašao iz bolida i odveden u bolnicu gde je posle snimka rendgenom utvrdjeno da je s obzirom na jačinu udara, samo zadobio posekotinu na članku leve noge.Reno je danas saopštio da danski vozač nije teže povredjen, ali da će FIA potvrditi da li će se takmičiti u Monci ili ne.

20:30 - Poraz Aleksandre Krunić na startu US openaSrpska teniserka Aleksandra Krunić eliminisana je sa US opena. Krunićeva je u prvom kolu izgubila od Nikol Gibs 2:0, po setovima 6:1, 6:0.

20:20 - Nišikori lako do drugog kola US openaJapanski teniser Kei Nišikori plasirao se u drugo kolo Otvorenog prvenstva SAD, pošto je danas pobedio Nemca Benjamina Bekera u tri seta - 6:1, 6:1, 3:6, 6:3. Finalista Ju Es Opena iz 2014. godine će u narednom kolu igrati protiv Rusa Karena Hačanova, koji je u prvom kolu bio bolji od Italijana Tomasa Fabijana sa 3:1. U drugo kolo plasirao se i Bugarin Grigor Dimitrov koji je sa 6:2, 6:4 i 7:6 pobedio Španca Injiga Servantesa. Dimitrova u narednom kolu čeka Francuz Žeremi Šardi, koji je na početku Otvorenog prvenstva SAD pobedio Amerikanca Majkla Moa. Nemac Aleksander Zverev je do drugog kola stigao pobedom nad sunarodnikom Danijelom Brandsom od 3:1, dok je Britanac Danijel Evans bio bolji od Amerikanca Radživa Rema.

20:13 - Gabigol potpisao za InterBrazilski fudbaler Gabrijel Barbosa, poznat i kao Gabigol, potpisao je petogodišnji ugovor sa Interom, saopštio je danas taj italijanski klub. Gabigol je u Inter stigao iz brazilskog Santosa, a italijanski mediji navode da je za njega izdvojena suma od 28 miliona evra. Napadač kojeg su pojedini stručnjaci u Brazilu opisali kao "novog Nejmara", do sada je odigrao četiri utakmice za reprezentaciju Brazila i postigao dva gola. On je bio u olimpijskoj reprezentaciji Brazila koja je u Rio de Žaneiru osvojila zlatnu medalju. Gabigol je sa Interom potpisao ugovor na svoj 20. rodjendan.

19:58 - Kalderon završio reprezentativnu karijeruKošarkaš španske reprezentacije, 34-godišnji Hose Manuel Kalderon objavio je da se povlači iz reprezentacije. Kalderon je na sjajan način završio reprezentativnu karijeru sa tri osvojene olimpijske medalje (dve srebrne i jedna bronza), zlato sa svetskog i evropskog šampionata. Košarkaš Los Anđelesa, koji igra na poziciji pleja, pored zlata na evropskim šampionatima osvojio je još i dve srebrne i jednu bronzanu medalju. Tokom Olimpijskih igara u Riju igrao je samo 25 minuta jer su više prostora dobili mlađi igrači Riki Rubio i Serhio Rodrigez.

19:46 - Aguero optužen za nasilničko ponašanjeFudbaler Mančester sitija Serhio Aguero optužen je za nasilničko ponašanje, pošto je laktom udario igrača Vest Hema Vinstona Rida, saopštio je Fudbalski savez Engleske (FA). FA je naveo da sudije nisu primetile da je Aguero udario Rida, ali da je to zabeleženo kamerama. Agueru je, kako se navodi, dat je rok do sutra popodne da odgovori na te optužbe. Argentinski fudbaler je Rida udario laktom u lice u 76. minutu utakmice, koju je Siti dobio sa 3:1. Ukoliko bude proglašen krivim, Aguero bi mogao da bude suspendovan na tri utakmice, što znači da bi propustio i derbi meč protiv Mančester junajteda 10. septembra.

19:33 - Simona Halep u drugom kolu US openaRumunska teniserka Simona Helep plasirala se u drugo kolo Otvorenog prvenstva SAD, pošto je pobedila Belgijanku Kirsten Flipkens u dva seta - 6:0, 6:2. Peta teniserka sveta i polufinalistkinja Ju Es Opena iz 2015. godine završila je posao u prvom kolu za manje od jednog sata. Halep je posle meča rekla da "nije bilo savršeno", ali da je zadovoljna kako je odigrala protiv Belgijanke. Rumunka će u narednom kolu igrati protiv Lucje Šafaržove iz Češke, koja je u prvom kolu bila bolja od Australijanke Darije Gavrilove sa 6:4, 6:4. U drugo kolo plasirala se i Jaroslava Švedova iz Kazahstana, koja je na početku poslednjeg grend slem turnira pobedila Laru Aruabarenu Vesino u dva seta. I Holandjanka Rišel Hogenkamp je prošla u drugo kolo, pošto je savladala Britanku Heder Votson sa 6:2, 7:5.

19:20 - Rosicki se vratio u SpartuČeški fudbaler Tomaš Rosicki potpisao je dvogodišnji ugovor sa Spartom iz Praga, saopštio je taj klub. Rosicki je karijeru počeo u Sparti pre nego što je 2001. godine prešao u Borusiju iz Dortmunda. Sa tim klubom je u sezoni 2001/02. osvojio titulu u Bundesligi. On je 2006. godine prešao u Arsenal gde je proveo 10 godina. Na kraju prošle sezone postao je slobodan igrač i odlučio je da se vrati u Spartu. "Srećan sam što sam se vratio. Nisam došao ovde samo da bih igrao, došao sam da pobeđujem", rekao je Rosicki. Vlasnik Sparte Danijel Kretinski naveo je da želi da Rosicki ostane u klubu i pošto završi igračku karijeru. "Verujemo da će Tomaš pomoći Sparti kako na terenu, tako i van njega. On je izvanredna ličnost. Tomaš sada treba da se koncentriše na svoju ulogu na terenu, ali se nadam da će ostati u Sparti i nakon završetka karijere", rekao je Kretinski.19:00 - Vule Avdalović napustio PartizanPomoćni trener KK Partizan Vule Avdalović je iz privatnih razloga odlučio da se povuče sa dosadašnje pozicije. Nekadašnji kapiten i doskorašnji pomoćni trener Partizana saopštio je prvom treneru, Aleksandru Džikiću i upravi kluba da se iz privatnih razloga povlači sa svoje dosadašnje pozicije. Avdalović je bio član stručnog štaba crno-belih u sezoni 2015/16 tokom koje je sarađivao sa trenerima Petrom Božićem i Aleksandrom Džikićem.

18:45 - Torino dočekao Harta

18:23 - Ivanovićeva eliminisana sa Ju Es openaSrpska teniserka Ana Ivanović eliminisana je Otvorenog prvenstva SAD, pošto je u prvom kolu poražena od Čehinje Denise Alertove u dva seta, 6:7 (4) i 1:6.U njihovom prvom medjusobnom duelu Alertova je do pobede došla posle sat i 20 minuta igre.Alertova će se u drugom kolu Ju Es opena sastati sa boljom iz duela izmedju Italijanke Karin Knap i Švedjanke Johane Larson.

17:44 - Nemanja Mladenović u skopskom MetalurguSkopski rukometni klub Metalurg saopštio je danas da je angažovao Nemanju Mladenovića, dosadašnjeg igrača francuskog kluba Seson Ren.Kako se navodi na klupskom sajtu, Mladenović je sa makedonskim vicešampionom potpisao dvogodišnji ugovor.Nemanja Mladenović ima 22 godine, visok je 195 centimetara, igra na poziciji srednjeg levog beka, a do sada je nastupao samo za dva kluba. Sa 15 godina je došao u nemački Gumersbag, a poslednje dve sezone je bio deo elitne francuske lige gde je nosio dres Seson Rena.Skopski Metalurg će u predstojećoj sezoni ponovo nastupati u regionalnoj Seha ligi i Ligi šampiona.Mladenović je rekao da je u Metalurgu, koji je veliko ime evropskog rukometa, prepoznao mlad tim sa mnogo prostora za napredak i da ga je privukla mogućnost da saradjuje sa stručnjakom kalibra Lina Červara."Privukla me je i mogućnost da igram u dve jake lige, Ligi šampiona u Seha ligi, a to retko koji klub može da omogući", rekao je Mladenović za klupski sajt.

17:05 - Lukas Peres u Arsenalu za 17 miliona funtiDosadašnji fudbaler Deportiva Lukas Peres prešao je u Arsenal za 17.1 milion funti. On je za Deportivo na 37 utakmica postigao 18 golova u prošloj sezioni. "On nije samo golgeter, on dobro kombinuje sa ostalim igračima, koji mogu da mu daju lptu. Ima dobro oko za gol i imao je odličnu prošlu sezonu", rekao je Arsen Venger. Arsenal je ovoga leta doveo Granita Džaku, Roba Holdinga, Takumu Asana i Škodrana Mustafija.16:35 - Stefano Okaka prešao u VotfordDosadašnji fudbaler Anderlehta Stefano Okaka pojačao je Votford, objavio je engleski premijerligaš. Okaka je sa ’Stršljenovima’ potpisao petogodišnji ugovor. On se posle šest godina vratio na Ostrvo, gde je nosio dres Fulama. Okaka iza sebe ima solidnu sezonu u belgijskom šampionatu, pošto je postigao 15 golova za velikana iz Brisela. On je karijeru počeo u Romi, a igrao je još za Modenu, Brešu, Bari, Parmu, Speciju i Sampdoriju, dok za reprezentaciju Italije ima četiri nastupa i jedan gol.

15:55 - Remi prešao u Kristal PalasFudbaler Čelsija Loik Remi prešao je u Kristal Palas na pozajmicu do kraja sezone, objavio je njegov novi klub. Francuski napadač ni kod novog menadžera Antonija Kontea nije uspeo da se ozbiljnije nametne, pa je izabrao prelazak u redove gradskog rivala. Remi je za dve godine među "plavcima" odigrao 47 utakmica i dao 14 golova u svim takmičenjima. Razlog prelaska u Kristal Palas je što će ponovo sarađivati sa menadžerom Alanom Parđuom, posle dobre epizode u Njukaslu. Remi je peto značno pojačanje Kristal Palasa ovog leta, posle Kristijana Bentekea (Liverpul, 26,5 miliona funti), Androsa Tauzenda (Njukasl, 13,2), Džejmsa Tomkinsa (Vest Hem, 9,95) i golmana Stiva Mandande (Marsej, bez obeštećenja).

15:39 - Više od 100 ruskih paraolimpijaca podnelo žalbe na suspenzijuViše od 100 ruskih sportista podnelo je pojedinačne žalbe Međunarodnom paraolimpijskom komitetu (IPC) na suspenziju sa predstojećih Paraolimpijskih igara u Rio de Žaneiru. Sud za Sportsku arbitražu (CAS) je prošle nedelje odbio žalbu Paraolimpijskog komiteta Rusije (RPC) na suspenziju kojom su sportisti kažnjeni početkom meseca zbog navodnog sistemskog dopinga koji je navodno pomagala i prikrivala država. "Više od 100 sportista od ukupno 266 kandidata, osim u ekipinim sportovima za Paraolimpijske igre u Riju, podneli su pojedinačne tužbe", rekao je prvi potpredsednik RPC Pavel Rožkov. U izveštaju Svetske antidoping agencije (WADA) navodi se da je među pozitivnim doping testovima, između 2012. i 2015. godine, bilo i 35 uzoraka ruskih paraolimpijaca. Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je prošle nedelje da je zabrana učešća ruskim paraolimpijcima na predstojećim Paraolimijskim igrama u Rio de Žaneiru "nemoralna i nehumana".

15:20 - Runi se povlači iz reprezentacije Engleske posle SP u RusijiKapiten fudbalske reprezentacije Engleske Vejn Runi rekao je da će se povući iz državnog tima posle Svetskog prvenstva 2018. godine u Rusiji. Napadač Mančester junajteda, koji je po dolasku novog selektora Sema Alardajsa ponovo izabran za kapitena Engleske, veruje da će posle velikog takmičenja biti pravi trenutak da okonča reprezentativnu karijeru. "Mislim da će biti pravi trenutak da se povučem iz reprezentacije posle Mundijala u Rusiji. Debitovao sam sa 17 godina za reprezentaciju, a posle Rusije imaću 32 godine, dakle 15 godina sam nastupao za reprezentaciju. Mislim da je vreme da završimo", kazao je Runi. "Naravno, odluka je i na Semu, ali ako i moja reprezentativna karijera bude završena, to će se dogoditi posle uspona i padova, i to ću učiniti kao izuzetno ponosan čovek", dodao je on. Runi je do sada za reprezentaciju Engleske odigrao 115 utakmica i postigao 53 gola.

15:00 - Omladinci Čukaričkog na DomžaleOmladinski tim fudbalskog kluba Čukarički u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona sastaće se sa slovenačkim Domžalama, odlučeno je danas žrebom u Nionu. Čukarički će u prvom kolu 28. septembra gostovati u Sloveniji, dok će se revanš igrati 19. oktobra u Beogradu. Omladinci ekipe s Banovog brda će u slučaju da izbore plasman u drugo kolo kvalifikacija igrati protiv boljeg iz duela između AIK-a iz Švedske i Rozenborga iz Norveške. Utakmice drugog kola kvalifikacija igraće se 2. i 23. novembra.

14:40 - Hart na pozajmici u TorinuGolman Mančester Sitija Džo Hart doputovao je u Torino, gde će u istoimenom prvoligašu do igrati na pozajmici do kraja sezone. Prvog golmana engleske reprezentacije dele lekarski pregledi od potpisa za italijanski klub, koji sa klupe predvodi Siniša Mihajlović. Hart je dolaskom novog menadžera Pepa Gvardiole izgubio mesto među stativama Sitija, posebno posle transfera Klaudija Brava iz Barselone, pa je procenio da je najbolje da ode u Torino. Ovaj 23-godišnjjak osam sezona bio je prvi golman "građana", dok je za reprezentaciju Engleske zabeležio 63 nastupa.

14:25 - Marković razmatra mogućnost prelaska u NjukaslFudbaler Liverpula Lazar Marković razmatra mogućnost prelaska u Njukasl, kako bi obnovio svoju karijeru u engleskom fudbalu. Kako je danas preneo sajt Gol, dvadesetdvogodišnji Marković je imao nekoliko ponuda stranih klubova, pre svih Sportinga iz Lisabona, koji bi za njegov ugovor platio 16 miliona funti. Srpski fudbaler nije bio zainteresovan za povratak u Portugal, gde je sa Benfikom u sezoni 2013/2014. osvojio "triplu krunu" i igrao u finalu Lige Evropa. Za bivšeg fudbalera Partizana bili su zainteresovani i Šalke i Milan.Trener Njukasla Rafael Benites želi da pojača napad dovođenjem Markovića, koji bi pristao da igra u Čempionšipu kako bi obnovio karijeru u Engleskoj. Kako se navodi, Njukasl je spreman da učini sve ako bi ubedio Markovića da pređe na Sent Džejms Park, bez obzira da li će srpski igrač odlučiti da pređe na pozajmicu ili da potpiše dugoročni ugovor.14:15 - Odbojkašice Srbije treće na rang listi, odbojkaši devetiŽenska reprezentacija Srbije, vicešampion Olimpijskih igara u Riju, napredovala je za tri pozicije i sada je treća na svetu FIVB rang liste, saopšteno je na sajtu najveće odbojkaške federacije. Izabranice Zorana Terzića došle su do najboljeg mesta u istoriji ženske srpske odbojke i imaju 262 poena, iza prvoplasirane Kine (328) i SAD (305), a ispred Brazila (230) i Rusije (218). U muškoj konkurenciji, odbojkaši Srbije, pobednici Svetske lige, trenutno su deveta reprezentacija sveta sa 97 poena. Prvi su Brazilci sa 315 bodova, drugu poziciju dele Poljska i SAD sa po 268, a prvih pet zaokružuju Italija (256) i Rusija (236).

14:00 - Oduzeta pobeda Sasuolu zbog administrativne greškeFudbalska liga Italije oduzela je pobedu Sasuolu u prvenstvenoj utakmici nad Peskarom zbog administrativne greške. Sasuolo je u nedelju pobedio Peskaru sa 2:1, ali mu je posle odluke Saveza oduzeta pobeda i utakmica je registrovana službenim rezultatom 0:3, pošto je Sasulo u timu imao igrača koji nije imao pravo nastupa. Italijanska liga navela je da dokumentacija o transferu fudbalera Antonina Raguze nije dostavljena na vreme, do podneva dan pre utakmice, zbog čega je utakmica registrovana službenim rezultatom. Raguza je igrao u poslednjih 25 minuta utakmice. Sasuolo je saopštio da je uradio sve po pravilima i da će se žaliti. Sasuolo je jedan od četiri tima, pored Đenove, Juventusa i Sampdorije koji je osvojio svih šest bodova iz dve utakmice.

13:40 - Arsenal šalje Vilšira na pozajmicuFudbalski klub Arsenal pustiće svog igrača Džeka Vilšira na pozajmicu ove sezone, preneli su britanski mediji.Vilšir je tokom karijere imao problema sa povredama, a prošle sezone je odigao samo tri utakmice za Arsenal, pošto je slomio levu nogu. Ove sezone je u dve utakmice ušao sa klupe.On je tokom leta odigrao šest utakmica za reprezentaciju Engleske, uključujući i tri meča na Evropskom prvenstvu u Francuskoj, ali ga selektor Sem Olerdajs nije pozvao u tim za predstojeće utakmice u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Vilšir je prošao omladinsku školu Arsenala i od tada je igrao za londonski klub, osim 2010. godine, kada je bio na pozajmici u Boltonu.

12:59 - Proglašeni nacionalni prvaci u bič volejuNacionalno prvenstvo Srbije u odbojci na pesku – Vip Beach Masters 2016 završeno je finalnim turnirom u Beogradu, na Adi Ciganliji. Vip Beach Masters već devetu godinu zaredom organizuju kompanija Vip mobile i Odbojkaški savez Srbije.Nakon spektakularnih četvorodnevnih nadmetanja, pehar i šampionsku titulu osvojili su Stefan Basta i Lazar Kolarić, u muškoj i Marija Milošević i Milena Matić, u ženskoj konkurenciji.Među nagradama koje su osvojili bičvolej prvaci je i najnoviji pametni telefon kompanije Huawei, Huawei P9, zvanični uređaj ovogodišnjeg prvenstva. Posetioce na tribinama zabavljao je jedan od naših najpoznatijih stand up komičara Neša Bridžis, a iz VIP lože mečeve su pratili glumci Petar Benčina i Bojan Perić, glumica Lena Bogdanović, karatista Slobodan Bitević, selektor odbojkaške reprezentacije Nikola Grbić, libero srpske odbojkaške reprezentacije Neven Majstorović i drugi. U kategoriji odbojkaša, i ove sezone na pobedničko postolje popeli su se Stefan Basta i Lazar Kolarić. Uigrani dvojac u napetoj završnici savladao je Sinišu Antonića i Marka Nikolića rezultatom 2:1 u setovima (21:19, 19:21, 15:8). Bronzanu medalju osvojili su Srđan Medan i Damjan Pušonjić, koji su trijumfovali u meču protiv Miljana Kikovića i Luke Guteše sa 2:0 (22:20, 21:18). U kategoriji odbojkašica, maestralnim potezima Marija Milošević i Milena Matić stigle su do pobede nad Larom Vuković i Aleksandrom Aleksić rezultatom 2:0 (21:16, 21:18), dok je treće mesto pripalo Ivani Isailović i Ani Arsenić, koje su bile bolje od Milice Beljanski i Anđele Josić ostvarivši 2:0 u setovima (21:16, 21:16).

12:15 - Zvezda vratila golmana Filipa Manojlovića sa pozajmice Fudbalski klub Crvena zvezda vratio je sa pozajmice mladog golmana Filipa Manojlovića, koji je u prvih sedam prvenstvenih utakmica branio za Bačku iz Bačke Palanke.Kako se navodi u saopštenju na sajtu Zvezde, odluka kluba je da i u ovom prvenstvu afirmiše što više mladih i kvalitetnih igrača iz omladinske škole, Filip Manojlović je jedan od njih i dobiće šansu da stane na go crveno-belih."Reč je o još jednom članu generacije 'zlatnih orlića' sa Novog Zeleanda, rodjenom 1996. godine, koji je odrastao u Zvezdi i čij je razvoj klub usmeravao već nekoliko godina. Prošle sezone je branio u prvoligašu Bežaniji, a ovu je počeo u superligašu Bačkoj. Odlično je branio prvih sedam kola i nije bilo dileme da li će biti vraćen u naš tim kako bi se u potpunosti afirmisao", navodi se u saopštenju.Mediji su preneli da prvi golman Crvene zvezde Damir Kahriman ima dozvolu da napusti klub.

11:22 - Argentina bez Aguera u kvalifikacijama

Fudbaler Mančester sitija Serhio Aguero propustiće utakmice reprezentacije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji zbog povrede lista.Ovu informaciju saopštio je Fudbalski savez Argentine.Aguero se povredio u nedelju tokom utakmice Sitija i Vest Hema (3:1) u Premijer ligi.Argentinski savez nije naveo koliko će pauzirati dvadesetosmogodišnji napadač. Problema sa povredom ima i Lionel Mesi, pa je njegov nastup neizvestan. On je povredio tetivu, a njegov klub Barselona saopštio je da će Mesi igrati "u zavisnosti od toga kako se bude kretala situacija". Kvalifikacije za Svetsko prvenstvo Argentina će nastaviti u petak utakmicom protiv Urugvaja, dok će joj 7. septembra protivnik biti Venecuela. Argentina je posle šest utakmica treća na tabeli sa devet bodova.

10:58 - Košarkaš Crvene zvezde Aleksa Radanov mora na operacijuMladi košarkaš Crvene zvezde Aleksa Radanov je tokom drugog poluvremena prijateljskog meča sa Oldenburgom, dobio jak udarac po ruci, i uz bolnu grimasu izašao je iz igre. Naknadnim pregledima utvrđeno je da je Radanov doživeo prelom šake (četvrta metakarpalna kost) .Detaljnim lekarskim pregledima utvrđeno je da nije potreban hirurški zahvat, ali će oporavak trajati dva meseca. Očekuje se da će se Radanov vratiti na teren početkom novembra.

10:20 - Alardajs bi pozvao stranog igrača u reprezentaciju EngleskeSelektor reprezentacije Engleske Sem Alardajs rekao je da bi pozvao u državni tim stranog igrača, ali da je to veoma delikatno pitanje, preneli su britanski mediji. Alardajs je nedavno rekao da se nadao da će moći da pozove u tim Stivena N'Zonzija, francuskog fudbalera koji je šest godina živeo u Engleskoj, ali je Medjunarodna fudbalska federacija (Fifa) to zabranila, pošto je igrač Sevilje pre sedam godina igrao za mladu reprezentaciju Francuske.N'Zonzi je rodjen u Francuskoj, Alardajs ga je 2009. godine doveo u Blekburn, odakle je 2012. prešao u Stouk, gde je proveo tri godine.Fudbalski savez Engleske (FA) je svojevremeno razmatrao pozive nekolicini stranih igrača, golmanu Manuelu Almuniji i fudbalerima Mikelu Arteti i Adnanu Januzaju, na osnovu njihovog petogodišnjeg ili dužeg boravka u Engleskoj ali za takve odluke nije bilo dovoljno podrške u Savezu, ali ni od tadašnjih selektora."Da li biraš najbolji tim koji može da osvoji Svetsko prvenstvo, sa jednim ili dvojicom igrača kao što je N'Zonzi? Ili to ne uradiš i onda snosiš posledice neuspeha, pošto se nisi plasirao u četvrtfinale. Procenat engleskih fudbalera u Premijer ligi je 31 odsto. Ako želiš da osvojiš nešto, a igrač je takvog kalibra da može da se probije u tim, da li mu treba pružiti priliku? Ako postigne pobedonosni gol, da li će to biti toliko loše?", rekao je Alardajs, preneli su britanski mediji.Alardajs je naveo da je priča o stranom igraču u reprezentaciji "veoma delikatna stvar", ali je napomenuo da se takve stvari dogadjaju u mnogim sportovima, kao i u engleskom kriket timu."To se radi u kriketu, ragbiju i u atletici. Nije se dogodilo sa N'Zonzijem, ali to možemo da pokrijemo ako pronadjem drugog igrača. Nije moj posao da tražim takve. Imamo odeljenje za praćenje cele situacije i svih uzrasta igrača u svakoj reprezentacij", dodao je on.

09:45 - Brozović na putu prelaska u Čelsi Reprezentativac Hrvatske i vezni igrač Intera Marcelo Brozović, na dobrom je putu da u poslednjih 48 sati prelaznog roka promeni sredinu. Za njegov transfer veoma je zainteresovan londonski Čelsi, a pregovori su navodno poodmakli, pa se samo još očekuje da igrač potpišeInteru bi trebalo da pripadne 25 miliona funti. Na ovaj način novi trener Čelsija Antonio Konte želi da pojača agresivnost u sredini terena, a kao prioritet ostaje mesto levog beka, za šta je najveći kandidat Markos Alonso iz Fiorentine. Sa druge strane, dolaskom Žoaoa Marija u Inter otvorio se prostor da Brozović bude prodat.Brozović je u Inter došao iz zagrebačkog Dinama januara 2015. kao pozajmljen igrač, a ovog leta je potpisao ugovor sa milanskom ekipom.

08:50 - Raonić bez problema sa BraunomMiloš Raonić plasirao se u drugo kolo US Opena. Kanađanin, peti nosilac na poslednjem Gren slemu sezone, bez većih problema savladao je Dastina Brauna iz Nemačke u tri seta – 7:5, 6:3, 6:4.Posle uvodna tri gema bez uzbuđenja, Miloš je bez izgubljenog poena stigao do brejka, ali je 'Rasta' uspeo odmah da uzvrati i povrati ravnotežu.Ipak, pri vođstvu Raonića od 6:5, u finišu seta mu je ponovo pala koncentracija, što nije prošlo nekažnjeno. U naredna dva dela igre gledali smo identičan scenario, Raonić je u ranim fazama dolazio do prednosti, koju je rutinski čuvao sigurnim servisima i zakazao duel sa domaćim teniserom Rajanom Herisonom.08:10 - Modrić novi kapiten Hrvatske

Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Ante Čačić saopštio je da je novi kapiten nacionalnog tima Luka Modrić."Novi kapiten biće Luka Modrić, a njegovi zamenici Ivan Rakitić i Vedran Ćorluka", rekao je Čačić, prenosi Hina.Modrić, koji je kapitensku traku nasledio od Darija Srne, prvi put je kapiten Hrvatske bio u proleće 2015. godine na gostovanju u Azerbajdžanu. Fudbaleri Hrvatske 5. septembra u Zagrebu igraju prvi meč u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2018, a protivnik će im biti Turska. "Nadam se da smo svi ostali u stanju u kakvom smo bili na Evropskom prvenstvu i da da ćemo s istim snagama prezentirati ono što je potrebno da Hrvatska uspešno apsolvira kvalifikacije i plasira se u Rusiju", rekao je Čačić. Pored Hrvatske i Turske, u Grupi I su još i Island, Ukrajina, Finska i Kosovo. "Naša grupa je najjača, sa četiri reprezentacije koje su bile na Evropskom prvenstvu, ali s obzirom na tamo prikazano imamo ulogu favorita i učinićemo sve da je opravdamo", rekao je selektor Hrvatske. Turska u Zagreb dolazi bez nekolicine svojih zvezda, uključujući i Ardu Turana. "Turska sigurno želi da ide na SP, ali ne bih ulazio u izbor kolege Fatiha Terima za ovu utakmicu. Siguran sam da će Turska učiniti sve da dobro udje u kvalifikacije, a izostanak nekih pojedinaca ne znači da će biti slabi", rekao je Čačić. 08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track