BLOG UŽIVO: Aleksis Sančez odveo Arsenal u finale FA kupa
Foto: Reuters

Najnovije informacije iz sveta sporta

BLOG UŽIVO: Aleksis Sančez odveo Arsenal u finale FA kupa

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

22:45 - Ode Juventus na "plus 15"Fudbaleri Juventusa nastavili su pohod ka odbrani titule u italijanskoj Seriji A, pošto su danas na svom terenu savladali drugoplasirani Lacio sa 2:0. Juventus posle 31. kola ima 73 boda, 15 više od Lacija, odnosno 16 od trećeplasirane Rome, koja će sutra igrati svoju utakmicu. Strelci su bili Karlos Teves u 17. i Leonardo Bonuči u 28. minutu. Gosti su meč završili sa desetoricom, jer je Kataldi isključen u 89. minutu. Sampdorija i Čezena su ranije danas u Đenovi igrali nerešeno bez golova.

22:08 - Vašingtonu brejk na početku plej-ofa NBA ligeKošarkaši Vašingtona poveli su na početku plej-ofa NBA lige protiv Toronta, pošto su danas kao gosti posle produžetka pobedili sa 93:86. Vašington je predvodio iskusni Pol Pirs sa 20 poena, dok je 16 poestigao Bredli Bil. Najefikasniji u poraženom timu bio je Amir Džonson sa 18. Pobednik ovog duela u četvrtfinalu će se sastati sa boljim iz utakmica Atlante i Bruklina.

21:57 - Odbojkašice Spartaka bolje od Zvezde, majstorica odlučujeOdbojkašice subotičkog Spartaka pobedile su večeras u gostima Crvenu zvezdu sa 3:1 (25:23, 19:25, 26:24, 25:19) i izjednačile rezultat na 2:2 u polufinalnoj seriji domaće lige. Spartak je napravio i drugi "brejk" u Beogradu protiv Crvene zvezde i izborio majstoricu pred svojim navijačima. Subotičanke su večeras bile bolje u svim elementima igre i motivisanije od rivala, koji nije znao da iskoristi svoje šanse. Peti i odlučujući meč igra se u Subotici, a ranije je mesto u finalu obezbedila ekipa Vizure.

21:51 - Vaterpolisti Partizana izgubili u DubrovnikuVaterpolisti Partizana izgubili su u pretposlednjem kolu Lige šampiona u Dubrovniku protiv Juga rezultatom 13:6 (2:1, 4:1 , 2:3, 5:1). Gavril Subotić je bio najefikasniji igrač meča sa tri gola, dok su po dva u hrvatskom timu postigli Miho Bošković, Aron Janger i Nikola Janović. U poslednjem kolu vaterpolisti Partizana dočekuju Špandau.

21:27 - Aleksis Sančez odveo Arsenal u finale FA kupaU prvom polufinalu najstarijeg fudbalskog takmičenja na svetu Arsenal je izašao kao pobednik iz duela sa Redingom na Vembliju tek nakon produžetaka. Četa Arsena Vengera će tako biti u prilici da odbrani trofej osvojen prošle sezone.Arsenal je poveo u 39. minutu, Mesut Ozil je odigrao fantastičan pas u dubinu za Aleksisa Sančeza, koji je rutinski zatresao mrežu Redinga pošto se pre toga oslobodio čuvara sjajnim lažnjakom. Međutim, nije prošlo ni deset minuta igre u nastavku, Reding je izjednačio. Pavel Pogrebnjak je centrirao na drugu stativu za Gareta Meklirija, lopta prolazi ispod Ščešnog - 1:1. U poslednjim trenucima prvog produžetka pala je i odluka o tome ko je prvi finalista FA kupa. Aleksis Sančez je ponovo pronašao put do mreže Federićija, koji očajno reaguje, lopta mu prolazi kroz noge - 2:1. "Tobdžije" će se za trofej boriti sa boljim iz sutrašnjeg duela između Aston Vile i Liverpula.

21:11 - Važna pobeda Borca u borbi za opstanakFudbaleri Borca zabeležili su važnu pobedu u borbi za opstanak, pošto su danas na svom terenu u Čačku sa 3:1 savladali Jagodinu u 23. kolu Super lige. Dva gola za domaćina dao je Ognjen Ožegović, jedan Slaviša Stojanović, dok je strelac za goste bio Milan Đurić. Borac ima 23 boda i izašao je iz opasne zone. Čačanski klub je na 13. mestu, sa istim brojem bodova kao i Radnički iz Niša, koji je u gostima igrao 1:1 sa Čukaričkim. Beogradski klub je vodio pogotkom Rajka Brežančića, a bod gostima iz Niša doneo je Saša Marjanović. Čukarički je ostao treći na tabeli, ali mu je četvrtoplasirana Vojvodina pobedom u Novom Pazarom golom Mirka Ivanića prišla na četiri boda.

20:39 - Augsburg pobedio posle četiri utakmiceFudbaleri Augsburga pobedili su danas na svom terenu Štutgart sa 2:1, u utakmici 29. kola nemačke Bundeslige. Strelci za domaćina bili su Timo Verner i Raul Bobadilja, dok je pogodak za goste postigao Danijel Ginček, na asistenciju srpskog fudbalera Filipa Kostića. Augsburg je zabeležio prvu pobedu nakon četiri utakmice i sada je na petom mestu sa 42 boda. Štutgart je pretposlednji sa 26 bodova.

20:28 - Cedevita žestoko uzvratila PodgoričanimaKošarkaši Cedevite žestoko su odgovorili ekipi Budućnosti u trećem meču polufinala plej-ofa ABA lige pobedivši ih u Zagrebu ubedljivim rezultatom 85:57. Time su smanjili na 1:2 u seriji pošto su Podgoričani u prva dva meča iskoristili prednost domaćeg terena.Zanimljiv tok imao je večerašnji meč, jer su gosti iz Podgorice sjajno odigrali u prvoj četvrtini, dobili je sa 29:15 i činilo se tada da Zagrepčane čeka završni udarac u borbi za finale. Međutim, usledio je neverovatan pad u igri Budućnosti, ekipa Cedevite je već do kraja prvog poluvemena uspela da ''istopi'' vođstvo gostiju, pa se u drugih 20 minuta ušlo nerešenim rezultatom - 41:41. U nastavku, domaći su nastavili u istom ritmu, preuzeli su vođstvo i do kraja samo uvećavali prednost do konačnih ''plus 28''.Nemanja Gordić i Marko Tomas su bili najefikasniji u pobedničkoj ekipi sa po 14 poena, a Barać je meč završio sa 12 poena. Kod gostiju, Vladimir Dašić je za nijansu bio bolji od odtalih, sa devet poena i četiri skoka. U četvrtom meču Cedevita će sutra ponovo biti domaćin.

20:05 - Juniorke Srbije poražene od RumunijeJuniorska ženska rukometna reprezentacija Srbije poražena je danas od selekcije Rumunije rezultatom 25:17 (12:8) u drugom meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Španiji. Srpske rukometašice prethodno su pobedile reprezentaciju Kosova (40:12) i da bi se plasirale na šampionat Evrope potrebna im je pobeda protiv Slovačke u poslednjem meču grupe, koji se igra sutra od 18 sati.Selektor Srbije Vladimir Šimičić istakao je da je Rumunija opravdala ulogu favorita."Selekcija Rumunije dokazala je zašto je i pre početka bila favorit, ali smo mi svojim tehničkim greškama i promašenim zicerima doprineli njihovoj pobedi. Nisam zadovoljan rezultatom, ali znali smo da će odlučujuća utakmica biti sa selekcijom Slovačke", zaključio je Šimičić.Evropsko prvenstvo za juniorke održaće se od 23. jula do 02. avgusta u Španiji.

19:51 - Radnički izgubio od Olimpijakosa i ostao bez završnog turniraVaterpolisti Radničkog izgubili su šansu za plasman na završni turnir Lige šampiona, poštu su u pretposlednjem kolu danas poraženi u svom bazenu od Olimpijakosa. Grčki tim je bio bolji u Kragujevcu i pobedio je sa 8:7 (1:2, 2:0, 1:3, 4:2), u devetom kolu Grupe A. Najefikasniji u srpskoj ekipi bio je Ivan Basara sa tri gola, dok su za Olimpijakos Janis Funtulis i Nikola Rađen postigli po dva. Radnički će u poslednjem kolu igrati u gostima, protiv italijanskog Pro Reka.

19:41 - Borković sa 10. pozicije startuje u MarokuNajbolji srpski automobilista Dušan Borković startovaće sutra sa 10. pozicije na trci u Maroku u okviru Svetskog šampionata turing automobila (WTČ). Vozač NIS Petrol Protim Rejsinga je u svojoj Hondi ostvario 14. vreme (1:45.087) u kvalifikacijama na stazi Mulaj el Hasan u Marakešu, ali će na prvoj trci startovati sa 10. pozicije zbog kazni koje su pojedinim vozačima izrečene nakon prve runde u Argentini i menjanja motora. Borković je u novu sezonu ušao sa dogovorom da mu automobil bude isti kao i fabrički, ali još od Argentine dobija znatno lošiji u odnosu na ostale vozače Honde. S obzirom da ne vozi za fabrički tim, može da bude prezadovoljan ostvarenim vremenom, ali pitanje je kako će sa ovakvim poteškoćama nastaviti sezonu."Iako se teško nosim sa gubitkom oca, ipak sam odlučio da doputujem u Marakeš, međutim potpuno sam ogorčen svim ovim što se dešava sa mojim automobilom. Dogovori nisu ispoštovani, a ja sam u neravnopravnoj poziciji u odnosu na ostale. Problem sa sedištem nije rešen, a pored toga nanizalo se još mnogo drugih problema na automobilu. Prošle godine sam debitovao na ovoj stazi i bio četvrti i nije moguće da sam zaboravio da vozim. Automobil je prespor i ozbiljno razmišljam šta ću dalje", rekao je Borković posle kvalifikacija.Prva trka počinje sutra od 17 i 15 minuta, dok je druga na programu od 18.30.

19:31 - Kuman: Nismo imali srećeTrener fudbalera Sautemptona Ronald Kuman rekao je da njegova ekipa nije imala sreće u današnjem meču protiv Stouka. Sautempton je izgubio danas na gostovanju od Stouka sa 1:2 u utakmici 33. kola Premijer lige. Do 84. minuta rezultat je bio 1:1, a onda je Čarli Adam doneo Stouku pobedu. "Nismo imali sreće. Zadovoljan sam kako su momci igrali... Kada kontrolišete utakmicu 90 minuta, kao mi danas, veoma je bolno izgubiti na ovakav način", rekao je Kuman za britanske medije posle meča. Sautempton je posle ovog meča šesti na tabeli Premijer lige sa 56 bodova. "Svi govore o Ligi šampiona, mi ne. Mi samo govorimo o fudbalu i o borbi za Evropu. To je sve", dodao je Kuman.

19:15 - Zimonjić i Matkovski bez finala u Monte KarluSrpski teniser Nenad Zimonjić i njegov partner u dublu, Poljak Marćin Matkovski nisu danas uspeli da se plasiraju u finale Masters turnira u Monte Karlu. Zimonjić i Matkovski su u polufinalu izgubili od Amerikanaca Boba i Majka Brajana. Braća Brajan su Zimonjića i Matkovskog savladala sa 2:0, po setovima 6:4, 6:2. Američki teniseri će u finalu turnira u Monte Karlu igrati protiv italijanskog dubla Simone Boleli/Fabio Fonjini.

18:49 - Hamiltonu pol-pozicija u BahreinuBritanac Luis Hamilton startovaće sa pol pozicije na trci za Veliku nagradu Bahreina, koja se sutra vozi u okviru šampionata Formule 1. Hamilton je danas u kvalifikacijama na stazi "Šakir" došao do svoje četvrte pol pozicije ove sezone, a 42. u karijeri, vremenom od 1:32.571, ispred Sebastijana Fetela iz Ferarija i timskog kolege Nika Rozberga. Trka za Veliku nagradu Bahreina startuje sutra od 17 sati.Rezultati kvalifikacija: 1. Luis Hamilton (Velika Britanija, Mercedes) 1:32.571; 2. Sebastian Fetel (Nemačka, Ferari) 1:32.982; 3. Niko Rozberg (Nemačka, Mercedes) 1:33.129; 4. Kimi Raikonen (Finska, Ferari) 1:33.227; 5. Valteri Botas (Finska, Vilijams) 1:33.381; 6. Felipe Masa (Brazil, Villijams) 1:33.744; 7. Danijel Rikardo (Australija, Red Bul) 1:33.832; 8. Niko Halkenberg (Nemačka, Fors Indija) 1:34.450; 9. Karlos Sainc (Španija, Toro Roso) 1:34.462; 10. Roman Grožan (Francuska, Lotus) 1:34.48.

18:09 - Trijumf Vojvodine u Novom PazaruVojvodina je u derbiju 23. kola Superlige Srbije trijumfovala u Novom Pazaru minimalnim rezultatom, a gol odluke postigao je Mirko Ivanić u 20. minutu. Domaćim igračima nije pomoglo ni to što su prvi put ovog proleća igrali pred publikom u Novom Pazaru, posle čega su sada četiri boda daleko od Vojvodine i mesta koje garantuje izlazak u Evropu.Važna tri boda u borbi za opstanak obezbedio je Donji Srem jer je na svom terenu ubedljivo pobedio OFK Beograd sa 4:0. Pobedu su zabeležili i fudbaleri Rada protiv "fenjeraša" Radničkog iz Kragujevca sa 1:0, dok golova nije bilo u susretu Napredak - Spartak.Rezultati i strelci:Donji Srem - OFK Beograd4:0 (Antonov autogol 32, Mirković 51, Lakićević 80, Bogunović 83)Vozdovac - Crvena Zvezda0:1 (Jović 57)Napredak - Spartak Subotica 0:0Novi Pazar - Vojvodina 0:1 (Ivanić 20)Rad - Radnicki Kragujevac 1:0 (Milošević 80. penal)Danas:Čukarički - Radnički Niš (18.30)Borac - Jagodina (19)Sutra:Partizan - Mladost (18.30)Tabela: Partizan 53 boda, Crvena zvezda 51, Čukarički 43, Vojvodina 40, Novi Pazar 36, Rad 34, OFK Beograd 32, Jagodina 30, Mladost 29, Spartak 25, Napredak i Donji Srem po 24, Radnički Niš 22, Borac 20, Voždovac 18, Radnički Kragujevac 15.

17:59 - Stouk pobedio Sautempton, Lester bolji od SvonsijaFudbaleri Stouka pobedili su danas na svom terenu ekipu Sautemptona sa 2:1, a pobede u utakmicama 33. kola Premijer lige upisali su i Everton, Lester i Vest Brom. Morgan Šnajderlin je golom u 22. minutu doneo prednost Sautemptonu na gostovanju Stouku, ali je domaća ekipa uspela da dođe do izjednačenja pogotkom Mame Dijufa u 47. minutu. Kada je izgledalo da će meč biti završen podelom bodova, Čarli Adam je zatresao mrežu gostiju u 84. minutu i svojoj ekipi tako doneo pobedu i sva tri boda. Nakon 33 odigrane utakmice Sautempton je šesti na tabeli Premijer lige sa 56 bodova, dok je Stouk deveti sa deset bodova manje. Fudbaleri Evrtona su na svom stadionu savladali Barnli sa 1:0, a jedini gol na meču postigao je Kevin Miralas u 29. minutu. Everton je imao priliku i pre tog gola da zatrese mrežu Barnlija, ali je Ros Barkli promašio jedanaesterac. Everton je posle 33 kola na 12. poziciji na tabeli Premijer lige sa 41 bodom, dok je Barnli poslednji sa 26 osvojenih bodova. Lester je na svom terenu pobedio Svonsi sa 2:0. Strelci za domaću ekipu bili su Leonardo Uljoa u 15. i Endi King minut pre kraja utakmice. Lester je i posle ove pobede u zoni ispadanja, 18. je na tabeli sa 28 bodova, dok je Svonsi osmi sa 47 bodova. Fudbaleri Vest Broma su u gostima bili bolji od Kristal Palasa sa 2:0, a golove su postigli Džejms Morison već u drugom minutu meča i Kreg Gardner u 53. minutu.

17:34 - Leverkuzen ne posustaje, Dortmund se oporavioFudbaleri Bajera iz Leverkuzena zabeležili su šestu uzastopnu pobedu u prvenstvu, pošto su danas kod kuće pobedili Hanover sa 4:0, u 29. kolu Bundeslige. Golovesu postigli Omer Toprak, Julijan Brant, Kirjakos Papadopulos i Štefan Kisling. "Aspirindžije" su tako iskoristile to što je Borusija Menhengladbah u petak odigrala 0:0 sa Frankfurtom, i izbile na treće mesto. Bajer i Menhengladbah imaju po 54 boda, ali tim iz Leverkuzena ima bolju gol razliku. Volfsburg je drugi sa 60 bodova, ali njega sutra čeka duel sa petoplasiranim Šalkeom. Borusija Dortmund je prekinula seriju od dva poraza i kod kuće pobedila Paderborn sa 3:0. Dortmund je slavio golovima Henrika Mhitarjana, Pjera Obamejanga i Šinđija Kagave, a tim se sada popeo na osmo mesto i ima 36 bodova. Na šestom mestu, poslednjem koje vodi u Evropu, nalazi se Augsburg, sa 39 bodova, koji kasnije danas igra sa Štutgartom. Ovo je bio prvi meč Borusije od kada je trener Jirgen Klop najavio da odlazi, tako da su navijači na tribinama imali brojne parole kojima su se zahvaljivali stručnjaku za sve što je uradio. Neven Subotić nije igrao zbog povrede, dok je Miloš Jojić presedeo meč na klupi.Šampion i lider Bajern Minhen pobedio je u gostima Hofenhajm sa 1:0, iako je imao još nekoliko šansi. Pobednički pogodak postigao je Sebastijan Rode u 38. minutu.Golova nije bilo na utakmici u Berlinu između Herte i Kelna, dok je Majnc zahvaljujući dvostrukom strelcu Okazakiju slavio u Frajburgu sa 3:2.

15:13 - Berdih u finalu turnira u Monte KarluČeški teniser Tomaš Berdih ubedljivo je savladao Francuza Haela Monfisa u prvom polufinalu Mastersa u Monte Karlu čime je zakazao finale sa boljim iz duela Novak Đoković - Rafael Nadal. Šesti nosilac na Mastersu u Monte Karlu lako je izašao na kraj sa Monfisom pošto ga je savladao sa 2:0 (6:1, 6:4) u meču koji je trajao svega 68 minuta. Francuz koji je na putu do polufinala eliminisao Rodžera Federera i Grigora Dimitrova nije pokazao ništa što mu je omogućilo da ostvari najbolji rezultat u karijeri na Mastersu u Monte Karlu.

14:12 - Počinju državna prvenstva u šahu U Vrbasu u subotu počinju pojedinačna državna prvenstva u šahu u muškoj i ženskoj konkurenciji sa po 12 učesnika.Kako je objavljeno na sajtu Šahovskog saveza Srbije, otkazi najboljih igrača uslovili su da muški šampionat ima 12, a ne planiranih 14 učesnika, dok u ženskoj konkurenciji titulu ne brani prošlogodišnja pobednica Jovana Vojinović.U prvom kolu muškog šampionata, od 15.30 sati, igraju: Popović-Ristić, Damljanović-Miloje Ratković, Bogosavljević-Antić, Kovačević-Šarić, Savić-Indjić, Pavlović-Milovan Ratković. Parovi prvog kola ženskog šampionata: Petrović-Rakić, Žarković-Čoljuškina, Drljević-Tomin, Stojanović-Milošević, Djukić-Velikić. Prema trenutnom rejtingu na rang listi FIDE, favoriti su velemajstor Branko Damljanović u muškoj i intermajstor Marija Rakić u ženskoj konkurenciji. Titulu prvaka kod seniora brani velemajstor Aleksandar Indjić. Igra se 11 kola po Bergerovom sistemu, svako sa svakim, a turnir se završavaju 28. aprila. Za sve učesnike u obe konkurencije obezbeđeni su ekstrahonorari, čija visina zavisi od trenutnog rejtinga - kod seniora od 30.000 do 50.000 dinara, kod seniorki od 20.000 do 40.000 dinara. Nagradni fond na muškom turniru iznosi 410.000 dinara, a pobedniku sleduje 120.000 dinara. Na ženskom turniru, nagradni fond je 250.000 dinara, a pobednici pripada 80.000 dinara.

13:28 - Printezis MVP, Krstić u pet najboljihKošarkaš Olimpijakosa Jorgos Printezis proglašen je za najkorisnijeg igrača drugih mečeva plej-of faze Evrolige, a Nenad Krstić se našao u najboljoj petorci.Printezis je u pobedi Olimpijakosa nad Barselonom sa 76:63 za 1:1 u seriji učestvovao sa 22 poena, devet skokova i po jednu asistenciju i ukradenu loptu, za ukupno 34 indeksna poena.Krstić je sa 23 poena bio je najbolji poenter, a našao se i na trećoj poziciji po korisnosti sa indeksom 29 u porazu svog Efesa od Reala sa 85:90, dok je Nemanja Bjelica sa 15 uhvaćenih lopti bio najbolji skakač u drugoj rundi plej-ofa.

12:35 - Arteta: Pet minuta do novog ugovoraVezista i kapiten Arsenala Mikel Arteta rekao je da će mu biti potrebno samo pet minuta vremena da ugovori detalje novog ugovora sa Tobdžijama, kada bude došlo vreme za obnavljanje ugovora. Arteti sadašnji ugovor ističe leta 2016. godine.

11:50 - Smanjen kapacitet stadiona LužnjikiRuska vlada odlučila je da za 8.000 mesta smanji kapacitet stadiona Lužnjiki u Moskvi, na kome će se igrati finalna utakmica Svetskog fudbalskog prvenstva 2018. godine. "Odlučeno je da se kapacitet stadiona Lužnjiki smanji za 8.000 mesta, na 81.000 sedišta. Rusko ministarstvo sporta dogovorilo je izmene sa Svetskom fudbalskom federacijom (Fifa)", navodi se na sajtu ruske vlade. Osim finalne utakmice, na stadionu Lužnjiki, koji se trenutno renovira, odigraće se i prvi meč na Mundijalu 2018. godine.

11:00 - Vulićević se vraća na teren za dve nedeljeFudbaler Partizana Miroslav Vulićević vratiće se na teren za dve nedelje, posle skoro šest meseci pauze zbog operacije prednjih ukrštenih ligamenata kolena. Kako se navodi u saopštenju na sajtu Partizana, Vulićević je u četvrtak bio u Nemačkoj na kontroli i lekar Ulrih Beniš dao mu je dozvolu za povratak na teren. Desni bek Partizana je pre nešto više od pet meseci operisao prednje ukrštene ligamente kolena u Augsburgu. "Lekar je vrlo zadovoljan oporavkom i posle pregleda rekao je da sam potpuno spreman i da bih mogao odmah na teren, ali neka lekarska iskustva od ranije mu nalažu da povratak odložim za dve nedelje. Kad sam čekao pet meseci, sačekaću još 14 dana. Poslušao sam ga, a prema njegovim rečima, kada prođe taj period i uđem u puni trenažni proces, neću se više sećati povrede", rekao je Vulićević za klupski sajt.

10:10 - Anćeloti želi da ostane u RealuŠef struke fudbalera Real Madrida, Karlo Anćeloti poručio je da na kraju sezone neće napustiti klupu "kraljevskog kluba".- Vidim sebe u Realu i po završetku ove sezone, a isto to mislim i za kapitena Ikera Kasiljasa. On je jedan od najboljih golmana na svetu i nema potrebe da tražimo zamenu. Razumem da se dosta stvari spekuliše oko velikog kluba kao što je Real, ali neke stvari nisu istina – kazao je Anćeloti.Anćeloti je u javnost izašao sa ovom izjavom nakon što su španski mediji preneli su da on planira u junu da napusti kormilo Reala i da će na njegovo mesto doći trener Porta Hulen Lopetegi.Italijanski trener vezan je ugovornom obavezom sa aktuelnim prvakom Evrope do 2016. godine.

09:20 - Pelegrini: Ture ostaje u SitijuMenadžer Manuel Pelegrini izjavio je da jedan od najboljih fudbalera Jaja Ture neće napustiti klub na leto.Engleski mediji ranije su preneli da će vezista iz Obale Slonovače preći u Inter, sa kojim će potpisati petogodišnji ugovor vredan deset miliona evra godišnje."Još samo jednom ću ponoviti i zatvoriću priču. Novinari i mediji jedva čekaju da neko kritikuje Turea i od njega napravi žrtvu. Jaja je veoma važan deo tima i u narednoj sezoni igraće u Sitiju ", rekao je Pelegrini.Trener milanskog tima Roberto Manćini želi ponovo da sarađuje sa Tureom, nakon što ga je doveo među "Građane' iz Barselone 2010. godine. Tureu ugovor sa Sitijem ističe za dve godine, ali je više puta odbijao zahtev kluba da ga produži.

08:30 - Murinjo: Dosadni smo zato nas ne vole Trener fudbalera Čelsija Žoze Murinjo rekao je u petak da je njegov klub najomraženiji u Engleskoj jer je dosadan.Istraživanje koje je sprovela organizacija protiv diskriminacije "Kick It Out" pokazuje da je Čelsi najomraženija ekipa Premijer lige na društvenim mrežama.Od svih negativnih postova koji su upućeni timovima, 28 odsto sadrži rasističke uvrede, dok je 26 procenata sadrži seksistički neprikladne poruke."Mislim da nas ne vole jer smo dosadni – prvi smo na tabeli od prvog kola. To je nešto što ljudi u ovoj zemlji ne vole. Svi bi voleli da je Premijer liga slična Čempionšipu gde je razlika među prva četiri tima veoma mala. Znam da bi to bio idealan scenario za Premijer ligu, ali trudimo se da to ne dozvolimo", rekao je Murinjo za britanske medije.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE POGLEDATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track