BLOG UŽIVO: Ana Ivanović ostala bez polufinala turnira u Tokiju
Foto: Reuters

Najnovije informacije iz sveta sporta

BLOG UŽIVO: Ana Ivanović ostala bez polufinala turnira u Tokiju

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

21:09 - Agent Levandovskog: Interesantni su nam Real i BarselonaFudbaler minhenskog Bajerna Robert Levandovski mogao bi u budućnosti da zaigra za Real Madrid ili Barselonu, izjavio je danas njegov menadžer Cezar Kuharski. "Imam plan u glavi u kom pravcu bi mogla da ide karijera Levandovskog. Mančester? Ne, tamo je uvek kiša. Interesantni su nam Madrid i Barselona, a španski fudbal je najbolji u Evropi. Ipak, za sada je Minhen odlično mesto za život", rekao je Kuharski za poljski kanal N24. Levandovski se u utorak upisao u istoriju fudbala pošto je za samo devet minuta postigao pet golova u pobedi nad Volfsburgom (5:1) u Bundesligi. Poljski fudbaler je dve godine član Bajerna, od dolaska iz Borusije iz Dortmunda, odigrao je 57 utakmica i postigao 34 gola. Prethodno je igrao za Leh i nižerazredni Zniš, dok je za reprezentaciju Poljske zabeležio 70 mečeva i 29 golova.20:32 - Ivanović: Cibulkova mi opet dobro čitala serviseNajbolja srpska teniserka Ana Ivanović ocenila je danas da je glavni uzrok poraza od Dominike Cibulkove u četvrtfinalu WTA turnira u Tokiju činjenica da je Slovakinja, baš kao nedavno na US openu, dobro čitala njene servise. 'Imala sam dosta šansi, ali nisam uspela da ih realizujem. Čini mi se da je u oba meča Cibulkova dobro čitala moje servise. U nekim trenucima nisam znala gde da serviram. To ću morati da popravim sledeći put kada se budemo sastale", rekla je Ivanović, koja nije uspela da odbrani titulu osvojenu prošle godine. Prvi reket Srbije izgubila je sa 2:1 od Cibulkove, koja će se u polufinalu sastati sa Poljakinjom Agnješkom Radvanskom. U drugom polufinalu sastaju se Dankinja Karolina Voznijacki i Švajcarkinja Belinda Benčić.

19:55 - Gabrijelu utakmica suspenzije zbog nedoličnog ponašanjaFudbalski savez Engleske (FA) suspenodvao je danas defanzivca Arsenala Gabrijela na jednu utakmicu zbog nedoličnog ponašanja u utakmici sa Čelsijem. Kako prenosi Bi-Bi-Si (BBC), Gabrijel je priznao nedolično ponašanje na utakmici s Čelsijem prošlog vikenda, a FA je odredio suspenziju od jedne utakmice, a moraće da plati i 10.000 funti. Ranije ove nedelje disciplinska komisija FA je usvojila žalbu Arsenala i poništila mu crveni karton dobijen na meču protiv prvaka Engleske nakon što je ušao u sukob sa napdačem Dijegom Kostom. Gabrijel će propustiti utakmicu sa Lesterom za vikend. Čelsi je prošle subote savladao Arsenal sa 2:0.

19:29 - Pandev kažnjen sa tri utakmice zbog udaranja MaurisijaFudbaler Djenove Goran Pandev kažnjen je sa tri utakmice suspenzije u Seriji A zbog udaranja defanzivca Lacija Maurisija. Pandev je u sredu u meču u Rimu, koji je Lacio dobio sa 2:0, isključen pošto je laktom udario u lice Maurisija. Makedonski fudbaler će tako propustiti utakmice u italijanskom šampionatu protiv Milana, Udinezea i Kjeva. Na pomenutom meču isključenje je zaradio i njegov saigrač Isa Sisoko, ali će on zbog dva žuta odsustvovati jednu utakmicu. Fudbaleri Djenove, čiji je član Darko Lazović, nalaze se na 17. mestu na tabeli Serije A sa tri boda.18:48 - Mundijal u Kataru od 21. novembra do 18. decembra 2022.Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) saopštila je danas da će se Mundijal u Kataru 2022. godine održati u periodu od 21. novembra do 18. decembra,. Kako je prenela agencija AP, finale prvenstva sveta održaće se u nedelju 18. decembra na dan nacionalnog praznika Katara. FIFA je u martu definitivno odlučila da se Mundijal u Kataru umesto u junu i julu održi zimi, kako bi se izbegle velike vrućine koje u toj zemlji vladaju leti.18:14 - Udovičić: Sport i rekreacija značajni za zdravlje nacijeMinistar omladine i sporta Vanja Udovičić danas je svečano otvorio peti Evropski fitnes kongres koji organizuje Savez za rekreaciju i fitnes Srbije. "Drago mi je da se već petu godinu fitnesu i rekreaciji pridaje veliki znacaj. Izuzetno je važno da skrenemo pažnju javnosti na to koliko je bitno kontinuirano se baviti nekom fizičkom aktivnošću, jer se vrhunski rezultati i dobra atsmofera među ljudima stvaraju samo uz dobru bazu i dobar pristup“, rekao je Udovičić. On je naglasio da je ovaj kongres pravo mesto na kojem se može dati primer odgovornog ponašanja "svih nas i gde možemo na pravi način pokazati mladima koliko je bitno da sport i rekreacija budu sastavni delovi našeg života". "Drago mi je i da ovde vidim predstavnike mnogih sportskih ustanova i institucija, korporativnog sektora, ali i zdravstvenog i velnes sektora. Uloga svih nas je da ukažemo na to da su fitnes i rekreacija od velikog značaja za zdravstveno stanje pojedinca, rekreativaca, ali i cele nacije“, istakao je Udovičić i otvaranje Evropskog fitnes kongresa završio je uz pitanje: "Koliko je svako od vas juče posvetio vremena bavljenju sportom ili rekreacijom? Koliko se zaista bavite sobom?“ Prisutnima su se pored Udovičića obratili i predsednik Saveza za rekreaciju i fitnes Srbije Nebojša Stojanoski i zamenik gradonačenika Grada Beograda Andreja Mladenović.

17:36 - Terzić: Sa mnogo samopouzdanja dočekujemo EPSelektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić rekao je danas da njegova ekipa posle dobrih rezultata na Svetskom kupu sa mnogo samopouzdanja dočekuje Evropsko prvenstvo i da veruje da može do dobrog rezultata ako ponovi igru iz Japana. "S obzirom na to kako smo igrali ove sezone i ono što smo uradili u Japanu, normalno je da sa velikom dozom samopouzdanja čekamo prvu utakmicu i celo Evropsko prvenstvo. Nadamo se da možemo taj nivo igre da ponovimo, to bi bio garant da možemo da napravimo dobar rezultat na Evropskom prvenstvu", rekao je Terzić, saopštio je Odbojkaški savez Srbije. Evropsko prvenstvo održaće se od 26. septembra do 4. oktobra u Belgiji (Antverpen) i Holandiji (Ajndhoven, Apeldorn, Roterdam), a odbojkašice Srbije igraće u Grupi D sa Nemačkom, Češkom i Rumunijom. Prvu utakmicu na turniru Srbija će igrati u subotu 26. septembra od 18 časova protiv Nemačke. "Prva utakmica je sa aktuelnim vicešampionom Evrope. O njihovom kvalitetu ne treba trošiti reči. Nemačka spada u red najjačih reprezentacija u Evropi, biće to prava provera i važna utakmica i za nas i za njih, za prvo mesto u grupi. Sistem takmičenja je takav da eventualni poraz ne mora ništa da znači. Bilo bi dobro da utakmicu odigramo dobro i zabeležimo pobedu ne zbog prvog mesta nego zbog celog takmičenja i ritma koji bimo trebali da nametnemo od početka", rekao je Terzić. Odbojkašica Srbije Jelena Nikolić rekla je da je osvajanjem drugog mesta na Svetskom kupu u Japanu njena ekipa svrstana među favorite na Evropskom prvenstvu. "Nadam se da ćemo nastaviti onako kako smo završili u Japanu, taj turnir nam je doneo veliko samopouzdanje i istakao nas u jednog od favorita za osvajanje Evropskog prvenstva. Ići ćemo jednu po jednu utakmicu i nadam se da će nas to dovesti do borbe za jedno od prva tri mesta", rekla je ona. "Nemačku dobro znamo, godinama igramo sa njma. Bez obzira na sastav uvek su bile neugodan protivnik zbog brze igre i nikada ne odustaju. Očekujem jaču utakmicu, mi smo daleko bolja ekipa ali to moramo da potvrdimo", dodala je Nikolić.

16:40 - Zuma se izvinio KostiFudbaler Čelsija Kurt Zuma izvinio se Dijegu Kosti zbog neprimerene izjave, nakon što je posle meča protiv Arsenala nazvao svog saigrača varalicom. Kosta je u londonskom derbiju isprovocirao fudbalera Arsenala Gabrijela Paulistu koji je zaradio isključenje, a Zuma je nakon utakmice rekao da reprezentativac Španije voli da glumi i vara. "Izvinio sam se Kosti i rekao mu da nisam želeo to da kažem. Engleski nije moj maternji jezik, ne pričam ga baš najbolje i svakom je moglo to da se desi. Kosta mi je rekao da je sve u redu i da zna na šta sam mislio", rekao je Zuma. On je dodao da nikada nije ni pomislio da je njegov saigrač prevarant, kao i da mnogo može da nauči od njega na terenu. Engleska fudbalska asocijacija (FA) posle naknadnog pregledanja snimka suspendovala je Kostu sa tri utakmice i poništila crveni karton Gabrijelu Paulisti.

15:51 - Enrike najavio bolju igru BarseloneTrener Barselone Luis Enrike ocenio je da je Kataloncima neophodno drastično poboljšanje odbrane, posle debakla od 4:1 protiv Selte iz Viga. To je bio prvi poraz Barselone ove sezone u Primeri. "Jasno je da nam je potrebno da drasticno popravimo odbranu i to ne samo defanzivnog reda i golmana, već svih 11 igrača, koji moraju da se bolje brane", rekao je Enrike. On se nada da će njegiov tim u subotu zaigrati mngo bolje protiv Las Palmasa. "Selta je pružila sjajnu partiju. Poraz će nam poslužiti kao stimulans da se vratimo pobednički i da naučimo kako je teško dobiiti blo koga u Primeri", reka je Enrike. 15:30 - Gošić: Hoćemo pobedu u Nišu i beg iz donjeg domaTrener Jagodine Miljojko Gošić najavio je da će njegov tim protiv Radničkog u Nišu odigrati napadački i pokušati da napravi još jedan dobar rezultat kako bi pobegao sa donjeg dela tabele. "Optimisti smo posle utakmice sa Vojvodinom, jedino ostaje žal za pobedom, ali ne smemo biti nezadovoljni, imajući u vidu da smo igrali protiv odličnog tima. Sledi nam duel sa Radničkim, koji ima dobro selektiran i iskusan sastav. Nećemo kalkulisati, kao što to radili protiv Crvene zvezde", rekao je Gošić. On je naglasio da je o ekipi Radničkog najbolje govori podatak da su i protiv Crvene zvezde i Partizana došli do bodova. "Radnički sa klupe vodi jedan izvaredan mladi stručnjak. Činjenica da su u Beogradu Crvenoj zvezdi i Partizanu uzeli bodove. Na svakoj poziciji igraju iskusni igrači koji su pre svega jako disciplinovani i dobri taktičari. Radnicki se vratio i postao ono što bi trebalo da bude".

15:01 - Rekordan broj učesnika na Džudo kupu u BeograduEvropski seniorski džudo kup okupiće rekordan broj zemalja-učesnica, dok su Džudo savez Srbije i klub Crvena zvezda dobili komplimente za odličnu organizaciju. "Drago mi je da medijima mogu da prenesem prve utiske naših gostiju koji su više nego pozitivni. Imaćemo priliku da uživamo u vrhunskom džudou", rekao je predsednik Džudo saveza Srbije Ivan Todorov. Evropski kup će se održati za vikend u Beogradu, a učestvovaće 330 takmičara iz 24 zemlje. Pored takmičenja, u Beogradu će se održati i priprema arbitara Evropske džudo unije za sticanje licenci za suđenje na velikim takmičenjima. "Počastvovani smo jer smo izabrani da se ovako značajan događaj, sudijski ispit održi na našem Evropskom seniorskom džudo kupu. Ova činjenica je još jedna potvrda kvaliteta takmičenja, ali i organizacije", naveo je Todorov.

14:59 - Džordž ne bi na četvorkuKošarkaš Indijane Pol Džordž nije oduševljen činjenicom što mnogo minuta u predsezoni provodi na poziciji krilnog centra. "Rekao sam im da sam otvoren za tu situaciju i za promenu, videćemo kako će ići, ali nisam previše oduševljen. Ja sam pre svega krilo i ponosim se time što sam košarkaš koji pre svega igra s loptom“, rekao je Džordž i dodao: "Postoji razlika kada igraš na poziciji ’četiri’ – znam da je to pravac u kojem liga ide, ’streč’ četvorke koje igraju na perimetru, ali neki od njih rade to godinama i veći su i jači od mene. Moraću da se prilagodim". Džordž ima 25 godina, a prošle sezone zbog teške povrede odigrao je samo šest utakmica.14:30 - Gvardiola napustio konferenciju za novinareTrener Bajerna iz Minhena Pep Gvardiola napustio je konferenciju za novinare posle pitanja da li su tačni navodi da će preuzeti fudbalsku reprezentaciju Engleske. Engleski San je objavio da Fudbalski savez Engleske kao naslednika Roja Hodžsona na mesto selektora vidi upravo Gvaridolu. Taj članak se nadovezao na već prisutne spekulacije o budućnosti Gvardiole, jer mu ugovor sa Bajernom ističe na kraju ove sezone. Upitan da li bi razmotrio ponudu Engleske, Gvardiola je rekao: "Molim vas, sledeće pitanje. Ja sam trener Bajerna, hvala puno i doviđenja". Nakon toga Gvardiola je napustio konferenciju za novinare.14:05 - Ikardi: Plasman u Ligu šampiona je Interov minimumFudbaler Intera Mauro Ikardi rekao je da glavni cilj njegove ekipe ulazak u Ligu šampiona, i da je ekipa spremna na taj izazov. Inter je prošlu sezonu završio na osmom mestu u šampionatu i samim tim ostao bez plasmana u evropska takmičenja, a Ikardi smatra da je tim najzad ukomponovan i spreman za dobar rezultat. "Trenutno smo prvi na tabeli, ali tek smo na početku sezone. Klub je napravio velika poboljšanja i treće mesto je apsolutni minimum. Inter ne može priuštiti još jednu sezonu bez evropskog fudbala. Došlo je deset novih igrača i napravili smo "revoluciju" koja je dobro uticala na tim. Možemo biti samo još bolji i moramo da ciljamo na što viši plasman", rekao je ovaj napadač. Ikardi je u Inter stigao iz Sampdorije i do sada je za "neroazure" upisao 75 nastupa uz 37 golova. 13:40 - Pele: Ponašanje Koste šteti ugledu fudbala i daje loš primer deciLegendarni Brazilac Pele ocenio je da je ponašanje napadača Čelsija, njegovog zemljaka Dijega Koste u meču protiv Arsenala nanelo štetu ugledu fudbala i da predstavlja loš primer deci. Na utakmici koju je prošle subote Čelsi dobio sa 2:0 Kosta je udario protivničkog igrača Lorana Koščelnog, potom se sukobio sa Gabrijelom, ali je ostao na terenu, dok je defanzivac Arsenala isključen. Nakon pregledanja snimka Fudbalska asocijacija Engleske (FA) kaznila je Kostu, a ukinula crveni karton Gabrijelu. "To što je Kosta uradio svakako nije dobra poruka koja se šalje deci, a nije dobro ni za ugled fudbala", rekao je Pele.13:20 - Ana Ivanović zaustavljena u TokijuSrpska teniserka Ana Ivanović nije uspela da se plasira u polufinale WTA turnira u Tokiju. Ivanovićeva je danas u četvrtfinalu poražena od Slovakinje Dominike Cibulkove 2:0, po setovima 7:6 (5), 6:3. Cibulkova jd 48. teniserka sveta, dok je Ana 12. na WTA listi. Ovo je bio šesti međusobni duel srpske i slovačke teniserke, a četvrti trijumf Cibulkove. WTA turnir u Tokiju igra se za nagradni fond od milion dolara. Cibulkova će u polufinalu igrati protiv sedmog nosioca Poljakinje Agnješke Radvanske, koja je pobedila Čehinju Karolinu Pliškovu sa 7:5, 6:2. U drugom polufinalu igraju prvi nosilac Dankinja Karolina Voznijacki i Švajcarkinja Belinda Benčić.13:11 - Šarapova predvodi Rusiju u finalu Fed kupa protiv ČeškeTreća teniserka sveta Marija Šarapova predvodiće Fed kup tim Rusije u finalu protiv Češke, 14. i 15. novembra, najavila je selektor Rusije Anastasija Miskina. Miskina je istakla da će uz petostruku gren slem šampionku Šarapovu boje Rusije braniti 20. na WTA listi Jekaterina Makarova, 33. na svetu Anastasija Pavljučenkova, kao i Jelena Vesnina (117). Rusija i Češka su se pet puta sastajale u istoriji Fed kupa, od kojih su tri susreta bila između bivših zemalja Čehoslovačke i SSSR-a. Čehinje, aktuelne Fed kup šampionke, vode sa 3:2 u međusobnim duelima sa Rusijom, uključujući i pobedu u finalu u Moskvi 2011.

12:50 - Nova takmičenja u ženskom biciklizmuMeđunarodna biciklistička unija (UCI) najavila je danas nova takmičenja u ženskoj konkurenciji. Ženski WorldTour zamenio je zastareli i zbunjujući sistem Svetskog kupa, koji je na snazi od 1998. godine. Serije od 17 takmičenja trajaće od marta do septembra u SAD, Aziji i Evropi a broj takmičarskih dana uvećaće se za 60 odsto. Organizatori će u takmičenje pozvati najboljih 20 profesionalnih ekipa, uz mogućnost poziva i slabije rangiranih ekipa. "Uložili smo mnogo vremena, truda i novca u ženski drumski biciklizam. To je bio deo mog programa kada sam izabran", rekao je predsednik UCI Brajan Kukson.

12:35 - Real bez Pepea protiv MalageDefanzivac madridskog Reala Pepe neće zbog povrede igrati u predstojećem meču Primere protiv Malage. Pepe nije prisustvovao današnjem treningu Madriđana, čija će odbrana njegovim odsustvom biti znatno oslabljena, pošto je već poznato da neće igrati ni Serhio Ramos. Pored Pepea i Ramosa, na predstojećoj utakmici neće nastupiti ni Džejms Rodriges, Danilo i Geret Bejl koji su u završnoj fazi oporavka od povrede. Meč između Reala i Malage igra se u subotu.12:13 - Bekam hvali MarsijalaLegendarni fudbaler Mančester Junajteda Dejvid Bekam rekao je da je oduševljen kako je Antoni Marsijal započeo karijeru na Old Trafordu i izrazio nadu da će nastaviti u istom stilu. Mladi Francuz je poslednjeg dana prelaznog roka stigao iz Monaka za 50 miliona evra i uprkos teretu najskupljeg tinejdžera u istoriji na četiri utakmice postigao isto toliko golova. "Marsijal je odlično startovao sezonu. On ima samo 19 godina i ja kao navijač Junajteda nadam se da će ostati u ovako dobroj formi. Želim da ga vidim kako postiže još više golova, jer igra za jedan od najvećih klubova na svetu", rekao je Bekam. Tokom karijere francuski napadač nastupao je i za Lion, dok je tokom tri sezone igranja za Monako upisao 68 nastupa uz 15 golova.11:50 - Sainc i Kvjat najbrži na slobodnom treningu u SuzukiVozači ekipe Toro Roso Karlos Sainc i Red Bula Danil Kvjat ostvarili su najbrža vremena na treninzima na stazi Suzuka uoči trke za Veliku nagradu Japana. Sainc je po kišnom vremenu bio najbrži na prvom treningu, rezultatom 1:49,434 minuta. Kvjat je bio drugi sa 0,504 sekunde zaostatka, a treći je bio vozač Mercedesa Niko Rozberg sa zaostatkom od 0,643 sekunde. Na drugom treningu, koji je vožen po jakoj kiši najbrži je bio Kvjat sa 1:49,277, dok je Niko Rozberg bio drugi sa zaostatkom od 0,023 sekunde. Treći je bio Luis Hamilton sa 0,576 sekundi zaostatka. Kvalifikacije za Veliku nagradu Japana počinju u subotu od 8 časova po srednjeevropskom vremenu, a trka je na programu u nedelju od 7 časova.

Foto: AP
Foto: AP

11:29 - Roma dala ultimatum Garsiji, menja ga Anćeloti?Trener Rome Rudi Garsija za sada neće dobiti otkaz posle lošeg starta u Seriji A jer bi u tom slučaju klub morao da mu isplati 17 miliona evra. Čelnici Rome su već našli zamenu u liku Karla Anćelotija, nekadašnjeg fudbalera rimnskog kluba, ali su francuskom stručnjaku dali poslednju šansu i mora da ostvari pobede u narednim utakmicama protiv Karpija, BATE Borisova i Palerma. Rimski klub, u slučaju neuspeha, moraće da se dogovori sa Garsijom oko isplate ugovora, ali to neće biti tako jednostavno. Fudbaleri Rome posle pet kola prvenstva zauzimaju deveto mesto na tabeli sa osam bodova.

11:00 - Zvezda čeka Novi Pazar, Partizan gostuje VoždovcuUtakmicama 11. kola nastavlja se takmičenje u fudbalskoj Super ligi Srbije, lider šampionata Crvena zvezda igra na svom stadionu protiv Novog Pazara, dok će Partizan igrati na gostujućem terenu protiv Voždovca. Prva utakmica 11. kola igra se večeras od 20 časova na Banovom brdu gde će petoplasirani Čukarički dočekati Mladost iz Lučana. Vodeća Crvena zvezda u subotu od 18 časova na svom stadionu igra protiv Novog Pazara i želi da nastavi niz od sedam uzastopnih pobeda kako bi zadržala ubedljivo vođstvo nad pratiocima. Javor igraće u subotu od 19 časova u Surdulici protiv Radnika. Aktuelni šampion Partizan igraće u nedelju od 16 časova na Vračaru protiv Voždovca i pokušaće da prekine niz od tri utakmice bez pobede. Crno-beli su u prošlom kolu odigrali 1:1 sa Radom i propustili veliki broj prilika, pa su i drugu uzastopnu utakmicu na svom terenu završili remijem. Partizan je treći na tabeli sa 17 bodova. Vojvodina će u nedelju od 15 časova u Čačku igrati protiv Borca. Fudbaleri Rada u nedelju od 15 časova na svom terenu igraju protiv Metalca i žele da nastave niz od tri utakmice bez poraza, dok će ekipa iz Gornjeg Milanovca pokušati da prekine niz od tri meča bez pobede. Fudbaleri OFK Beograda igraju u subotu od 15 časova kao domaćini protiv Spartaka i pokušaće da prekinu niz od pet uzastopnih poraza i pobegnu sa dna tabele, dok će u nedelju od 15 časova u Nišu Radnički igrati protiv Jagodine i pokušati da prekine niz od četiri remija.

10:40 - Nejmar: Pregovarao sam sa JunajtedomFudbaler Barselone Nejmar priznao je da je pregovorao sa Mančester junajtedom. "Ništa konkretno nije dogovoreno. Samo smo razgovarali. Čuo sam da je bilo još ponuda za mene", priznao je Nejmar. Junajted je bio zainteresovan za Brazilca, ali je trener "crvenih đavola" odustao od Nejmara i odlučio je da izdvoji 80 miliona evra za Antonija Martijala iz Monaka.10:20 - Del Potro uskoro sa reketom u rukamaArgentinski teniser Huan Martin del Potro krajem meseca trebalo bi da se vrati treninzima posle poslednje u nizu operacije ručnog zgloba. "Vratio se fizičkoj aktivnosti i uskoro će uzeti reket u ruke. Očekuje se da se to dogodi pre kraja septembra", rekao je predsednik Teniske asocijacije Argentine Armando Servone. Del Potro je u četvrtak proslavio 27. rođendan. Argentinac je najveći uspeh u karijeri ostvario 2009. godine, kada je u finalu US opena pobedio Rodžera Federera.

10:00 - Pele: Pre bih igrao za Arsenal nego za ČelsiLegendarni Pele izjavio je da bi pre igrao u ekipi Arsena Vengera nego kod Portugalca Žozea Murinja. "Arsenal bi bio dobar izbor, oni igraju otvoreno, a takvi timovi mi se dopadaju i danas ih nema mnogo. Da moram da biram između Čelsija i Arsenala, igrao bih za Arsenal. Ipak, Barselona je najbliža načinu igre Santosa i imaju skoro isti stil igre kao Brazil sedamdesetih", rekao je Pele, koji je tri puta bio svetski prvak sa Brazilom.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

09:39 - Bekam nije ljut na FergusonaBivši engleski reprezentativac Dejvid Bekam izjavio je da nije ljut na Aleksa Fergusona, koji je izjavio da je u karijeri sarađivao sa četvoricom igrača svetske klase - Erikom Kantonom, Polom Skolsom, Rajanom Gigsom i Kristijanom Ronaldom. Ferguson je izostavio Bekama. "Uopšte nisam povređen. Igrao sam za najvećeg menadžera svih vremena, imao sam sreće da imama saigrače kakve sam imao i da ostvarim timske uspehe sa klubom koji sam voleo i volim ga i dalje", rekao je Bekam i dodao: "Saglasan sam sa menadžerom, neke igrače treba nazivati svetskom klasom i zahvalan sam što sam imao priliku da igram sa nekima od njih".

09:20 - Nadal već razmišlja o narednoj sezoniŠpanac Rafael Nadal izjavio je da mu je u preostala dva meseca sezone cilj da se što bolje spremi za sledeću godinu. "Već razmišljam o pripremama za sledeću sezonu - hoću da iskoristim ova dva meseca da se što pre vratim u vrhunsku formu", rekao je Nadal i dodao: "Posle pobede sa Španijom u Dejvis kupu, želim da ostvarim još pobeda, iako se sada igra na podlozi koja ne odgovara baš najbolje mojoj igri. Teški su uslovi u Pekingu i Šangaju".

09:01 - Artest ponovo u NBA ligiMeta Vorld Pis, košarkaš ranije poznat kao Ron Artest, potpisao je jednogodišnji, negarantovani ugovor sa Los Anđeles Lejkersima. Nekada najbolji odbrambeni igrač poslednju NBA utakmicu odigrao je u februaru 2014. godine, a kako navode američki mediji, ideja je da Vorld Pis bude mentor mladom Džulijusu Rendlu, koji je prošle godine već u prvoj utakmici doživeo povredu stopala i završio sezonu. Artest je visok 201 cm, ima 35 godina i igra na poziciji krila - za Lejkerse je već nastupao od 2009. do 2013. godine. Pre povratka u NBA igrao je u Kini i za italijanski Kantu.08:40 - Tim: Nisam ljubitelj olimpijskih igaraAustrijski teniser Dominik Tim kaže da su Olimpijske igre previše zakomplikovale ATP kalendar. Sledeće godine prvi letnji Masters igraće se u Torontu od 25. do 31. jula, potom su Olimpijske igre koje traju 16 dana, a zatim se od 15. do 21. avgusta igra Masters u Sinsinatiju. "Nisam veliki ljubitelj olimpijskih igara, one su učinile kalendar komplikovanim. Mali turniri poput Gštada, Umaga i Kicbila igraće se u istoj nedelji", rekao je Tim, koji je osvojio Umag i Gštad, dok je u Kicbilu igrao polufinale. "Olimpijske igre mi nisu prioritet, ali možda će se to promeniti kad budem stariji. Trenutno, više volim ATP turnire i Dejvis kup od OI. Igre su veoma važne samo ako osvojiš medalju, a to je teško postići", dodao je on. Tim ima 22 godine, trenutno je 21. na ATP listi, a u karijeri je za sada osvojio tri titule.08:21 - Murinjo: Sada znamo da je osveta dozvoljenaMenadžer Čelsija Žoze Murinjo oglasio se povodom odluke Fudbalske asocijacije Engleske (FA) da poništi crveni karton fudbaleru Arsenala Gabrijelu. Fudbaler Arsenala je isključen je u porazu svog tima od Čelsija 2:0, jer je zgazio Dijega Kostu. Fudbaler Čelsija je napravio nekoliko incidenata tokom meča, a kažnjen je samo žutim kartonom. FA mu je naknadno izrekla suspenziju na tri meča. "Sada znamo da je osveta dozvoljena. Nema problema. Ako kažem ono što mislim, čekaće me duga suspenzija, a ja to ne želim. Tim je ostao bez važnog igrača na tri utakmice i mislim da nije potrebno da ostane i bez svog menadžera. Lakše je prihvatiti, ali je ovo nešto dublje i tim je povređen”, naglasio je Murinjo.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE POGLEDATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track