BLOG UŽIVO: Del Pjero bez zvanja počasnog građanina Torina
Foto: REUTERS

Najnovije informacije iz sveta sporta

BLOG UŽIVO: Del Pjero bez zvanja počasnog građanina Torina

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:35 - Venger potpisao novog tinejdžeraMladi švedski fudbaler Kristofer Da Graka potpisao je profesionalni ugovor sa Arsenalom, saopštio je engleski klub. De Graka, koji je u petak napunio 17 godina, član je omladinskog tima Arsenala, u koji je letos došao iz švedskog Hisingbaka."Svi u Arsenalu koriste priliku da čestitaju Kristoferu na njegovom prvom profesionalnom ugovoru", saopštio je Arsenal.De Graka je član mlade reprezentacije Švedske, a još nije debitovao za prvi tim Arsenala.

22:53 - Everton šesto kolo bez pobedeEkipe Evertona i Vest Bromvič Albiona remizirale su bez golova na Gudison parku, u poslednjem meču 22. kola engleske fudbalske Premijer lige. Everton je tako osmi meč u nizu ostao bez pobede u svim takmičenjima, a šesti put u Premijer ligi, gde ima samo jedan trijumf u poslednjih deset kola, zabeležen 15. decembra protiv KPR. Everton je ostao 12. na tabeli sa 23 boda, jednim više od 14. VBA, a od zone ispadanja su udaljeni samo četiri, odnosno tri.

22:03 - Del Pjero bez zvanja počasnog građanina TorinaGradsko veće Torina odbilo je da bivšem istaknutom fudbaleru Juventusa Alesandru del Pjeru odobri zvanje počasnog građanina tog grada.Zvaničnici Torina glasali su protiv toga da se slavnom fudbaleru odobri ova titula sa razlikom od 20 glasova.

21:22 - Krojf kritikovao FIFA zbog Zlatne lopte RonalduLegendarni holandski fudbaler Johan Krojf kritikovao je Međunarodnu fudbalsku federaciju (FIFA) zbog odluke da Zlatna lopta za svetskog igrača godine pripadne Kristijanu Ronaldu.Krojf smatra da nagrada FIFA i francuskog magazina "Frans fudbal" mora da uključuje i pojedinačna dostignuća i uspehe koje je ostvario u godini u kojoj konkuriše za priznanje."Prošle godine Toni Kros je osvojio mnogo toga sa Bajernom i bio jedan od ključnih igrača Nemačke na putu do titule prvaka sveta u Brazilu. Međutim, nije bio čak ni u užem izboru za Zlatnu loptu, a nagrađen je Ronaldo koji je na Mundijalu bio običan prolaznik. To je apsurdno, ali budimo realni, ko posle ovakvih stvari može ozbiljno da shvata i FIFA i Zlatnu loptu", rekao je Krojf.

20:41 - Đovinko na leto odlazi iz Juventusa u TorontoFudbaler italijanskog Juventusa Sebastijan Đovinko preći će sledećeg leta u Toronto kao slobodan igrač, saopštio je danas kanadski klub. Kako su preneli italijanski mediji, on je bio povezivan s prelaskom u Fiorentinu i Arsenal, ali će ipak na leto otići u Toronto kao slobodan igrač. "Uzbuđen sam, čuo sam mnogo lepih stvari o Torontu i mislim da ću se tu osećati kao kod kuće. U međuvremenu imam još toga da završim u Juventusu i daću srce i dušu za klub do leta", rekao je Đovinko u video poruci. Generalni menadžer Toronta Tim Bezbačenko rekao je da je ovo poseban dan za taj kanadski klub. "Sebastijan je na vrhuncu karijere i izabrao je Toronto iako su ga želeli brojni klubovi. Veoma smo zadovoljni što će tako fantastičan igrač biti kod nas", rekao je Bezbačenko. Đovinko je bio jedan od najvećih talenata italijanskog fudbala, ali nije dobijao mnogo prilika tokom poslednjih nekoliko godina u Juventusu. On je ponikao u Juventusu, u čijem prvom timu je proveo šest sezona, tokom kojih je zabeležio 120 nastupa, postigavši 20 golova. Igrao je još na pozajmicama za Parmu i Empoli, a za reprezentaciju Italije nastupio je 21 put.20:02 - Anćeloti primljen u Kuću slavnih FIGCTrener madridskog Reala Karlo Anćeloti primljen je danas u Kuću slavnih italijanske fudbalske federacije (FIGC). Na ceremoniji u Firenci, koju su vodili bivši i aktuelni selektor nacionalne reprezentacije, Arigo Saki i Antonio Konte, Anćelotiju je ovim odato priznanje za sve što je uradio za italijanski fudbal tokom bogate igračke i trenerske karijere."Veoma sam zadovoljan i počastvovan ulaskom u kuću italijanskog fudbala", izjavio je 55. godišnji Anćeloti, koji je svoj reprezentativni dres sa prvenstva sveta 1990. namenio muzeju FIGC u znak zahvalnosti.Anćeloti je kao igrač nastupao za Parmu, Romu i Milan, a tokom trenerske karijere pre Reala vodio je Ređanu, Parmu, Juventus, Milan, Čelsi i Pari Sen Žermen.Između brojnih trofeja koje je osvajao kao igrač i trener, Anćeloti je predvodio Milan do dva trijumfa u Ligi šampiona (2002/03, 2006/07) i Real Madrid prošle sezone do jubilarne 10. titule u elitnom takmičenju.Kao najuzbudljivi trenutak u karijeri Anćeloti je izdvojio finale Lige šampiona 2003, kada je njegov Milan osvojio trofej nakon boljeg izvođenja penala protiv Juventusa (3:2).

19:30 - Kan: Ferguson mi nikada nije oprostio što sam odbio da dođem u JunajtedNekadašnji golman reprezentacije Nemačke i dugogodišnji član Bajern Minhena Oliver Kan (45), rekao je da mu bivši trener Mančester junajteda Aleks Ferguson nikada nije oprostio što je odbio ponudu da dođe u klub sa Old Traforda.Kan je izjavio da je imao ozbiljnu ponudu "crvenih đavola" 1994. godine, ali da je odlučio da se pridruži "bavarcima", za koje je nastupao 14 godina. "Aleks Ferguson mi to nikada nije zaboravio, on je protiv mene i dan danas", rekao je Kan. Svojevremeno jedan najboljih golmana na planeti skoro čitavu karijeru proveo je u Bajernu iz Minhena u koji je došao iz Karlsruea. Sakupio je 773 nastupa u svim klupskim takmičenjima, dok je za reprezentaciju Nemačke nastupio 92 puta.

18:55 - Zimonjić i Kurejši protiv bivših Sovjeta na startu dubla u MelburnuPoznati su i parovi dubla na Australijan openu. Nenad Zimonjić i Ajsam Ul-Hak Kureši postavljeni su za prve nosioce na turniru, a na startu će se sastati sa rusko-kazahstanskim parom Gabašvili - Kukuškin. Kod teniserki, Jelena Janković će igrati sa Arančom Para Santonjom iz Španije, a rivalke su im Poljakinja Ignačik i Slovenka Klepač. 18:10 - Zidan: Pogba možda završi u Realu

Foto: AP
Foto: AP

Legendarni francuski fudbaler Zinedin Zidan nagovestio je da bi prvotimac Juventusa i njegov zemljak Pol Pogba karijeru mogao da nastavi u Realu Madrid. Za 21-godišnjeg reprezentativca "trikolora" zainteresovani su brojni evropski klubovi, ali je generalni direktor Juventusa Ðuzepe Marota nedavno rekao da se torinski crno-beli nikako neće odreći tog odličnog igrača.17:45 - Barselona bez Daglasa četiri nedeljeFudbaler Barselone Daglas pauziraće četiri nedelje zbog problema sa povredom butnog mišića. Brazilac se povredio u nedelju na treningu, a u dosadašnjem toku sezone odigrao je tri meča za Barselonu.17:27 - WADA završava istragu o dopingu u Rusiji krajem godineSvetska antidoping agencija (WADA) saopštila je da će istraga o navodnom sistematskom dopingu u Rusiji biti završena krajem godine. Specijalna istražna komisija koju predvodi bivši predsednik WADA Dik Paund oformljena je nakon optužbi za sistematski doping u Ruisiji koje su izrečena u nemačkom TV dokumentarcu.Član komisije je i specijalista za sajber kriminal koji je radio za Interpol Ginter Janger, kao i član Međunardnog suda za arbitražu u sport Ričard Meklaren.WADA je saopštila da će 31. decembra podneti konacan izveštaj predsedniku WADA Krejgu Ridlu.17:15 - Anćeloti primljen u italijansku kuću slavnih

Foto: Tanjug, AP
Foto: Tanjug, AP

Bivši trener evropskih velikana kao što su Juventus, Milan, Čelsi i PSŽ, a sada Reala iz Madrida, Karlo Anćeloti, primljen je u Kuću slavnih Italijanske fudbalske federacije.Anćeloti je jedan od najvećih imena svetskog fudbala, a zahvaljujući svemu što je pružio Italiji i fudbalu, zaslužio je mesto među najuspešnijima u istoriji te zemlje. Za "Azure" je nastupio 26 puta i predstavljao reprezentaciju na Svetskom prvenstvu 1990. godine, a svoj dres sa tog Mundijala rešio je da pokloni fudbalskom muzeju u svojoj rodnoj zemlji u znak zahvalnosti.Na klupskom nivou igrao je od 1976. do 1992. godine kada je završio karijeru u Milanu sa ukupno odigranih 338 mečeva i 35 postignutih golova. Trenerski posao započeo je tri godine nakon penzionisanja u Ređijani, odakle je legendarni put nastavio preko Parme, Juventusa, Milana, Čelsija i Pari Sen Žermena, dok je u madridskom Realu od 2013. godine sa kojim je prošle godine osvojio Ligu šampiona, pobedivši gradskog rivala Atletiko sa 4:1.

16:53 - Vaterpolisti Srbije dan kasnije stigli u AstrahanVaterpolo reprezentacija Srbije doputovala je danas u Astrahan gde će u utorak odigrati utakmicu Svetske lige protiv Rusije. Srpski vaterpolisti su u Rusiju stigli dan kasnije, jer aerodrom sinoć nije radio zbog magle, pa su morali da prespavaju u Istanbulu.

"Rusi su domaćini Svetskog prvenstva u Kazanju i očigledno je da se pripremaju na najbolji mogući način. Pobede protiv Nemačke i Španije nisu slučajne. Za ovaj srpski tim biće to dobra provera. Idemo na pobedu, mada nijedan rezultat nece značiti ništa kada je u pitanju konačan plasman u ovoj grupi", rekao je selektor Dejan Savić za sajt Saveza.On je odlučio da Rusima suprostavi igrače sa šireg spiska, dok je domaćin pojačan u odnosu na Evropsko prvenstvo u Budimpešti. Obe reprezentacije posle prva dva kola imaju maksimalan broj bodova. Srbiji do kraja takmičenja predstoje mečevi protiv Španije u Madridu i Nemačke i Rusije kod kuće. Utakmica trećeg kola kvalifikcionog dela Svetske lige Rusija - Srbija igra se sutra od 16.30 po srednjeevropskom vremenu.

16:21 - Novi Pazar predstavio pojačanja Fudbalski klub Novi Pazar predstavio je danas na Gradskom stadionu Filipa Arsenijevića, Miroljuba Kostića, Mladena Živkovića i Ričarda Amorima Falkaaa, pojačanja pristigla u zimskom prelaznom roku. Arsenijević je došao iz Jagodine, a prošle sezone je dres Novopazaraca nosio njegov mlađi brat Nemanja. "Zamenili smo se. Brat je pre šest meseci stigao u Jagodinu, dok je meni istekao ugovor. Brzo sam postigao dogovor sa čelnicima kluba, koji je odlično igrao jesenas i drži petu poziciju. Imaju velike ambicije, a ja takođe. Poznajem dosta igrača i očekujem uspešnu sezonu", rekao je Arsenijević na zvaničnoj promociji. Ovaj ofanzivni vezista će u Pazaru provesti narednih šest meseci, kao i golman Mladen Živković koji je stigao iz beogradskog Sinđelića. "Privilegija je igrati pred pazarskom publikom. Taj ambijent tera svakog igrača da pruži maksimum. Svi sportisti teže najvišim ciljevima, a nama će to biti borba za gornji deo tabele", kazao je ovaj čuvar mreže. Igrač sredine terena Miroljub Kostić će do kraja prvenstva igrati kao pozajmljen igrač Sarajeva. On je izrazio očekivanje da će opravdati poverenje Pazaraca. "Klub želi u Evropu, pa smo se lako dogovorili. Sa trenerom Miloradom Kosanovićem sam radio u ljubljanskoj Olimpiji i nadam se da neće biti nikakvih problema. Sa Radošem Protićem, nekadašnjim igračem Pazara, proveo sam prethodnih šest meseci u Sarajevu, on mi je toplo preporučio ovu sredinu", rekao je Kostić. Brazilski napadač Falkao je doskoro igrao za tamošnju Galiciju, a planirano je da u Novom Pazaru ostane najmanje godinu dana. "Srećan sam što sam došao ovde i motivisan sam da dam što više golova, što se od mene očekuje. Naporno ću raditi da ostvarim naše zajedniče planove i verujem da ću dobro sarađivati sa ostalim igračima", kazao je Falkao. U pazarskom superligašu, koji će se od 25. januara spremati u hrvatskom Novigradu, najavili su skori dolazak još dvojice fudbalera iz Ekvadora. Klub su napustili Sead Hadžibulić (Koper), Vladimir Otašević (Mladost Lučani), Kenan Ragipović, Miloš Živković, Ibrahim Arifović i Miloš Budaković. Vladimir Radivojević traži klub u inostranstvu, dok je neizvestan status Stefana Savića.

15:43 - Hamburg plaća 55.000 evra zbog napada na RiberijaDisciplinska komisija Fudbalskog saveza Nemačke (DFB) kaznila je danas Hamburg sa 55.000 evra zbog incidenta na Kup utakmici protiv Bajerna iz Minhena kada je navijač napao Franka Riberija. Bajern je pobedio sa 3:1, a u finišu meča navijač Hamburga utrčao je na teren i šalom u trku udario Riberija preko lica. Bivši francuski reprezentativac pokušao je da se obračuna sa navijačem, koji mu je prilikom izlaska sa terena pokazao srednji prst. Hamburg se kasnije izvinio Riberiju, dok je izgredniku zabranio dolazak na stadion.

15:19 - Resino preuzeo GranaduŠpanski fudbalski prvoligašs Granada angažovala je Abela Resina za novog trenera, umesto Hoakina Kaparosa koji je smenjen zbog loših rezultata. Resino je drugi put na klupi Granade sa ciljem da taj klub spasi ispadanja, što mu je pošlo za rukom 2012, kada je preuzeo klupu u drugoj plovini sezone. Granada je na dnu tabele, a Kaparos je smenjen u petak posle eliminacije u Kupu kralja, dva dana ranije. Resino je u karijeri trenirao madridski Atletiko, Levante i Seltu iz Viga. Bivši golman Atletika dogovorio se da vodi Granadu do kraja sezone, saopštio je španski klub.

15:04 - Fogst uspešno operisao srceČuveni nemački fudbaler i trener Berti Fogts (68) uspešno je operisao srce i trenutno se oporavlja u Univerzitetskoj bolnici u Tibingenu, nadomak Štutgarta. "Ovde se odlično brinu o meni i dobro se osećam. Znao sam pre tri-četiri meseca da ću morati na operaciju. Blizu sam potpisivanja novog ugovora i radujem se novim izazovima", rekao je 68-godišnji trener, koji je bez angažmana od oktobra kada je posle ubedljivog poraza od Hrvatske (6:0) napustio klupu Azerbejdžana. Kao selektor predvodio je Nemce do titule šampiona Evrope 1996. godine, a bio je u stručnom štabu "pancera" 1990. godine kada je osvojena titula prvaka sveta. Tokom karijere radio je i kao selektor Škotske, Nigerije i Kuvajta, dok je kratko vodio ekipu Bajera iz Leverkuzena.

14:48 - Blan napušta PSŽ?Trener Pari Sen Žermena Loran Blan rekao je da nije siguran da će ostati na kormilu tog kluba na kraju sezone, uprkos tome što ima punu podršku igrača. Pariski klub je zabeležio u poslednje vreme nekoliko neubedljivih rezultata, što je odmah pokrenulo priče o mogućoj smeni na klupi. "Ne znam da li ću na kraju sezone i dalje biti trener PSŽ-a, ali znam da me igraci podržavaju", rekao je Blan. PSŽ je treći na tabeli u Ligi 1, sa četiri boda zaostatka za vodećim Lionom i tri iza drugoplasiranog Marselja.

14:32 - Fernandes: Rednap ostaje na klupi Kvins Park RendžersaPredsednik Kvins Park Rendžersa Toni Fernandes potvrdio je da Hari Rednap ostaje menadžer kluba, uprkos glasinama da će ga otpustiti zbog loših rezultata. Britanska štampa je objavila da se Rednapu sprema otkaz pošto je KPR duboko u zoni ispadanja, a sada je na pretposlednjem mestu na tabeli, posle poraza od Mančester junajteda od 2:0. "Čvrsto verujem u Rednapa i njegovu sposobnost da pomogne klubu da zadrži premijerligaški status", rekao je Fernandes. Rednap je stigao na kormilo KPR-a u novembru 2012. i te sezone nije spasio klub od ispadanja, ali je već prošle uspeo da mu vrati premijerligaški status.

14:14 - Kinezi kupuju akcije AtletikaKineski multimilioner Vang Đianlin otkupiće za 40 miliona evra petinu vrednosti akcija madridskog Atletika. Čelnici Atlerika Enrike Serezo i Migel Anhel Hil dogovorili su se sa Vangom oko kupoprodaje akcija kluba, koja će se obaviti u sredu u Pekingu. Kineski milijarder je ranije kupio "Španski toranj" u centru Madrida. Vang Đianlin raspolože imovinom vrednom 25 miliijardi dolara i na Forbsovoj listi bogataša zauzima 101. mesto. Bogatstvo je između ostalog, stekao u biznisu sa kupovinom i prodajom lanaca bioskopa širom sveta.

13:48 - Ulisi suspendovan zbog dopingaItalijanskii biciklista Dijego Ulisi suspendovan je retroaktivno na devet meseci, pošto je bio pozitivan na doping preparat salbutamol. "Ulisi je obavestio tim Lampre da mu je Švajcarska olimpijska asocijacija urucila devetomesečnu suspenziju, počev od 25. juna 2014", saopštio je tim Lampre. Ulisi, pobednik tri etape na Điro D"Italiji, kažnjen je od strane Švajcarske olimpijske asocijacije, jer mu je u Švajcarskoj mesto boravka.

13:30 - Šarapova lako do drugog kola AORuska teniserka Marija Šarapova plasirala se danas u drugo kolo Australijan opena, pošto je u prvom kolu pobedila Hrvaticu Petru Martić sa 2:0 (6:4, 6:1). Druga teniserka sveta će u drugom kolu igrati protiv zemljakinje Aleksandre Panove, koja je danas savladala Rumunku Soranu Kirsteu sa 2:0. U drugo kolo prvog gren slem turnira u sezoni plasirala se i treća teniserka na WTA listi, Rumunka Simona Halep, koja je bila bolja od Italijanke Karin Knap sa 2:0. U narednu rundu takmičenja prošle su i, između ostalih, Julija Gerges, Kristina Mladenović i Eženi Bušar.

13:11 - Šampanj ne ispunjava uslove za kandidaturu za predsednika FIFA-e?Kandidat za predsednika Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Žerom Šampanj još nije ispunio uslov za kandidaturu, koji podrazumeva pet pisama podrške članica FIFA. Šampanj je rekao da mu nedostaju potpisi fudbalskih asocijacija, a rok za zvaničnu kandidaturu ističe za deset dana. Pedesetšestogodišnji Šampanj, koji je započeo kampanju za izbor predsednika pre godinu dana u Londonu, poslao je otvoreno pismo čelnicima 209 članica FIFA, tražeći od njih da podrže njegovu kandidaturu, i to najkasnije do 29. januara. "Nemam svih pet pisama", rekao je Šampanj i dodao da smatra da "postoji osećanje u javnosti kako je konačni rezultat izbora već poznat i da bi bilo rizično staviti potpise". On je naglasio da je očigledno da se članice FIFA plaše sankcija, u slučaju da ga podrže.

12:46 - Anderson produžio ugovorDefanzivac frankfurtskog Ajntrahta Bamba Anderson produžio je ugovor do 2018. godine, saopštio je nemački Bundesligaš. Snažni 27. godišnji Brazilac, koji je u Ajntrahtu od 2011, bio je starter u timu Tomasa Šafa od početka sezone. Ajntraht je trenutno deveti na tabeli i ima šanse za osvajanje mesta koje vodi u Ligu Evrope. Bundesliga se posle zimske pauze nastavlja 30. januara.

12:35 - Borusija: Povrede Kela i GrojskrojcaNemački fudbalski klub Borusija iz Dortmunda saopštio je da su poslednjeg dana priprema u Španiji povrede doživeli kapiten Sebastijan Kel i Kevin Groskrojc. Groskrojc je ošetito ligamente skočnog zgloba i odsustvovaće nedelju dana, dok još nije poznato koliko će pauzirati Kel, koji je povredio rame. Dortmund ima izuzetno lošu polusezonu u Bundesligi i trenutno se nalazi na 17. mestu na tabeli. Ekipa Jirgena Klopa nema sreće sa povredama igrača, a van stroja su Marko Rojs, Ilkaj Gundogan, Jakub Blaščikovski, Sokratis Papastatopulos, Nuri Sahin i Marsel Šmelcer.

12:19 - Gomis: Teško mi je da sedim na klupiFrancuski fudbaler Bafetimbi Gomis rekao je da nije zadovoljan minutažom u Svonsiju i da će napustiti klub uprkos odlasku napadača Vilfreda Bonija u Mančester siti. "Trebalo je da igram određene utakmice i kada je Boni bio tu, ali to se nije dogodilo. Potrebno mi je vreme da razmislim, jer ono što je rečeno nije ispoštovano. Teško je u mojim godinama sedeti na klupi", rekao je Gomis. Gomis je najavio da će njegov menadžer razgovarati sa upravom kluba o nastavku saradnje. "Traže me neki klubovi, ali trenutno sam skoncentrisan na Svonsi. Ipak, postoji mogućnost i da napustim klub", dodao je Gomis.

12:00 - Van Gal nudi De Heu i 40 miliona funti za BejlaMenadžer Mančester junajteda Luj van Gal ponudio je madridskom Realu 40 miliona funti i golmana Davida De Heu za transfer Gereta Bejla. Van Gal želi da dovede Velšanina u ovom prelaznom roku kako bi izborio plasman u Ligu šampiona naredne sezone i na leto najavio nova vrhunska pojačanja. Olakšica u tom transferu mogla bi da bude želja Reala da dovede De Heu, koji vredi oko 40 miliona funti. Bejl je ove sezone odigrao 27 utakmica i postigao 13 golova. On je član Reala od 2013. godine, a prethodno je igrao za Totenhem i Sautempton.11:50 - Li Na trudna, čeka prvo deteKineska teniserka Li Na (32), koja je dva puta osvajala Otvoreno prvenstvo Australije u tenisu, saopštila je da ona i njen suprug čekaju prvo dete. Li je drugu titulu na Australijan openu osvojila prošle godine, a u septembru je prestala da igra tenis usled hroničnih povreda. Kineska teniserka je vest o svojoj trudnoći saopštila na jednoj ceremoniji na teniskom terenu u Rod lajver areni. "Denis, moj muž, i ja smo uzbuđeni i čekamo naše prvo dete koje će se roditi na leto. Denis je uradio dobar posao", rekla je Li Na.

11:40 - Savić produžio ugovor sa FiorentinomBivši fudbaler Partizana Stefan Savić produžio je ugovor sa Fiorentinom do leta 2019. godine, saopštio je italijanski klub. Crnogorski defanzivac ove sezone je standardan u timu iz Firence, odigrao je 17 utakmica i postigao dva gola u Seriji A. On je u italijanski tim došao 2012, a tokom karijere nastupao je za BSK iz Borče, Partizan i Mančester Siti. Za reprezentaciju Crne Gore odigrao je 29 mečeva i postigao dva gola.

11:25 - Đoković u utorak na terenu Australijan openaDrugog dana Australijan opena na teren će četvoro srpskih predstavnika - Novak Đoković, Dušan Lajović, Jelena Janković i Aleksandra Krunić. Đoković pohod na petu titulu u Melburnu počinje sutra rano ujutro po srednjeevropskom vremenu, njegov meč prvog kola protiv Slovenca Aljaza Bedenea postavljen je kao treći na Rod Lejver areni, gde program noćas u jedan sat otvaraju domaća teniserka Samanta Stosur i Rumunka Monika Nikulesku. Pre Đokovića i Bedenea na teren će i aktuelni šampion Švajcarac Stanislas Vavrinka protiv Turčina Marsela Ilhana. Otprilike u isto vreme kad i Đoković, Dušan Lajović igraće meč prvog kola protiv Ukrajinca Sergeja Stahovskog. Taj duel postavljen je kao treći na terenu broj 11. I Jankovićeva igra treći meč na terenu broj 13 protiv Timee Bašcinski iz Švajcarske, dok Krunićeva protiv Amerikanke Loren Dejvis igra četvrti meč, odnosno zatvara program na terenu broj 10.

11:03 - Predsednik RFU pred otkazom, Kapelo i dalje bez platePredsednik Ruske fudbalske federacije Nikolaj Tolstik pred otkazom je zbog neisplaćenih zarada selektoru Fabiju Kapelu. RFU kasni sa isplatama italijanskom stručnjaku šest meseci, a krajnji rok da to učini je ponedeljak. Kapelo je prošle godine potpisao sa RFU ugovor vredan sedam miliona evra godišnje, ali do danas nije isplaćen. "Mesecima nisam dobio platu, već sam na ivici strpljenja" rekao je Kapelo. Predsednik RFU bi zbog kašnjenja sa isplatama Kapelu mogao da bude otpušten i suspendovan do tri godine.

10:34 - Tevez: Ne želim da ostanem u JuventusuFudbaler Juventusa Argentinac Karlos Tevez rekao je da će se na leto 2016. godine, kada mu istekne ugovor sa Juventusom, vratiti u Boku juniors. "U ovom trenutku ne razmišljam da produžim ugovor sa Juventusom. Jednostavno to mi nije u planovima i nemam nameru da lažem ljude. Ne želim da potpišem novi petogodišnji ugovor i da rizikujemo, kako klub, tako i ja. Imam ambiciju da se vratim u Boku, ali ne sada", rekao je Tevez. Predsednik argentinskog kluba Danijel Angelići prošle nedelje najavio je da bi Tevez mogao da se vrati u matični tim. Tevez je za Boku od 2001. do 2004. godine odigrao je 110 utakmica i dao 38 golova. Potom je igrao za Korintijans, Vest Hem i rivale iz Mančestera - Junajted i Siti..

10:11 - Falkao: Biće golovaFudbaler Mančester junajteda Radamel Falkao rekao je da je u dobroj formi i da veruje da će i golovi uskoro doći. Kolumbijac je u meču protiv Kvins Park Rendžersa prošlog vikenda, u kojem je Junajted slavio sa 2:0, imao nekoliko dobrih prilika za gol, ali nije uspeo da zatrese mrežu. On je za 14 utakmica u dresu Mančestera postigao samo tri gola, a trener Junajteda Luj Van Gal je posle meča sa KPR-om kazao da će o Falkau suditi samo po broju golova koje postigne. "Bilo je to važnih 90 minuta za mene. Moram da igram i srećan sam što je bilo tako. Nadam se da će uskoro doći i golovi, biće prilika, siguran sam u to. Ja sam dobro, stvarno sam dobro, nemam problema sa formom", rekao je Falkao.

Foto: AP
Foto: AP

09:40 - Roberta Vinči prejaka za Bojanu JovanovskiSrpska teniserka Bojana Jovanovski završila je učešće na Australijan openu, pošto je u prvom kolu poražena od Italijanke Roberte Vinči sa 7:5, 6:1. Protivnica Vinči u narednoj rundi biće Ruskinja Jekaterina Makarova, koja je bila bolja od Belgijanke En Sofi Mestah sa 6:2, 6:2.

09:28 - Marej sigurna protiv BambrijaBritanski teniser Endi Marej plasirao se u drugo kolo Australijan opena, pošto je danas u prvom kolu savladao Indijca Jukija Bambrija sa 3:0, po setovima 6:3, 6:4, 7:6. Šestom nosiocu je za pobedu na Margaret kort Areni bilo potrebno dva sata i 12 minuta, ali je 317. teniser sveta ipak uspeo da namuči Britanca. "Mislim da je ovo dobar početak, mislim da sam igrao dobro. On je bio agresivan sa osnovne linije tokom celog meča i to mi je otežavalo posao", rekao je Marej. Prolaz u narednu rundu obezbedio je i sedmi nosilac, Tomaš Berdih koji je bio bolji od Alehandra Falje sa 3:0.08:55 - Enrike: Mesijeva forma nije padalaTrener Barselone Luis Enrike rekao je posle pobede nad Deportivom 4:0 da njegov tim može još da napreduje. "Uvek smo imali intenzitet u odbrani na gostovanjima. Moramo da budemo efikasni i u odbrani i u napadu. Moramo da popravimo neke stvari na obe stran terena, ali pobede nam pomažu u tome. To je jedini način da se borimo za titule, što nam je cilj", rekao je trener Barselone. Enrike je na teren poslao istih 11 igrača koji su doneli pobedu nad Atletikom. "Uvek biram tim za koji smatram da ima najviše šansi da pobedi. Ne držim se neke fiksne ideje, ali što više igrača učestvuje, to smo bolji. Mislim da ove sezone imamo mnogo fudbalera koji igraju dobro", dodao je on.08:35 - Pobede Oklahome i San AntonijaU noći između nedelje i ponedeljka u američkoj košarkaškoj ligi NBA odigrana su samo tri meča u kojima su pobedili Nju Orleans, Oklahoma i San Antonio. Košarkaši Nju Orlensa su u gostima savladali Toronto sa 95:93, a najzaslužniji za taj trijumf bio je Tajrek Evans. Evans je bio najefikasniji u pobedničkoj ekipi, postigao je 26 poena U poraženoj ekipi najbolji je bio Demar Derozan sa 22 poena. I košarkaši Oklahome su upisali pobedu na gostovanju i to ubedljivu - pobedili su Orlando sa 127:99. Najefikasniji u Oklahomi su bili Kevin Durent sa 21 poenom i Rasel Vestbruk koji je ubacio 17, dok je u poraženoj ekipi bolji od ostalih bio Viktor Oladipo sa 23 poena. Košarkaši San Antonija su na svom terenu pobedili Jutu sa 89:69. San Antonio su do pobede doveli Tijago Spliter sa 14 poena, Deni Grin sa 13 i Kavai Lenard sa 23 poena. S druge strane, u poraženoj ekipi, koja je u prvom poluvremenu postigla samo 27 poena, najefikasniji je bio Rudi Gober sa 13 poena.08:15 - Nadal lako do drugog kola Australijan openaTreći teniser sveta Španac Rafael Nadal pobedio je na startu Australijan opena Rusa Mihaila Južnog sa 6:3, 6:2, 6:2. "Pobeda je najvažnija, kako god da sam došao do nje. Bilo je sumnji, ali mislim da nisam mnogo grešio - ritern mi je dobro funkcionisao, moram da budem zadovoljan. Pokušavao sam da igram agresivno. Fizički sam dobro, što je najvažnije", rekao je Nadal. Rafu, koji je meč okončao sa 36 vinera i 15 neiznuđenih grešaka, sada čeka okršaj sa Timom Smičekom iz SAD, koji je u tri seta pobedio Francuza Luka Savila.08:00 - PREGLED SPORTSKIH DOGAĐAJA KOJI SU OBELEŽILI PRETHODNI DAN MOŽETE VIDETIOVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track