BLOG UŽIVO: Real posle drame do 2:0 protiv Efesa
Foto: Fonet

Najnovije informacije iz sveta sporta

BLOG UŽIVO: Real posle drame do 2:0 protiv Efesa

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

21:10 - Real posle drame do 2:0 protiv EfesaKošarkaši Reala pobedili su večeras u Madridu ekipu Efesa sa 90:85 (22:16, 15:29, 26:21, 27:19) i poveli sa 2:0 u četvrtfinalnoj seriji Evrolige. Tim iz Istanbula je tokom većeg dela meča imao vođstvo, koje je najviše iznosilo 15 poena, ali je u finišu Real furioznom igrom preokrenuo rezultat. Felipe Rejes je 43 sekunde pre kraja trojkom doneo prvo vođstvo Realu posle druge četvrtine (83:82), a košarkaši Efesa nisu uspeli da iskoriste naredni napad, posle čega je nekadašnji plejmejker Madriđana Dontej Drejper zaradio namernu ličnu grešku. Siguran u penal završnici bio je Serhio Rodrigez, a tim Dušana Ivkovića nije uspeo da se vrati uprkos trojci Meta Dženinga.Najefikasniji košarkaš Reala bio je Serhio Ljulj sa 18 poena, pratio ga je Rudi Fernandez sa 15, a 11 je dao Rodrigez. Srpski centar Nenad Krstić je za Efes imao 23 poena i šest skokova, dok je Tomas Ertel dao 16 koševa. U drugom meču večeras od 21 sat Barselona dočekuje Olimpijakos.

19:56 - Ibrahimoviću smanjena kazna na tri mečaNajbolji fudbaler Pari Sen Žermena Zlatan Ibrahimović propustiće tri utakmice u prvenstvu, umesto četiri, jer mu je Fudbalski savez Francuske smanjio kaznu. Pariski klub žalio se Olimpijskom komitetu Francuske zbog suspenzije od četiri meča u Ligi 1, posle čega je ta organizacija sugerisala čelnicima prvenstva da ublaže kaznu. Ibrahimović je suspendovan jer je prošlog meseca posle poraza od Bordoa (3:2) nezadovoljan suđenjem vređao Francusku, rekavši da "ova prokleta zemlja ne zaslužuje tim kao što je Pari Sen Žermen". Švedski napadač će zbog suspenzije propustiti utakmice protiv Nice, Lila i Meca, a na teren će se vratiti 2. maja na gostovanju Nantu. On je ove sezone odigrao 31 utakmicu i postigao 28 golova za "svece".

17:51 - Dibala prelazi u Juventus za 32 miliona evraŠampion Italije Juventus ponudio je 32 miliona evra za transfer fudbalera Palerma Paula Dibale, potvrdio je danas agent igrača Gustavo Maskardi. Kako je preneo Tutosport, koji je dobro upućen u dešavanja u torinskom klubu, Dibala je dogovorio lične uslove sa Juventusom i preostalo je samo da kontroverzni predsednik Palerma Mauricio Zamparini da saglasnost."Dibala će odbrati tim koji će mu pomoćni da još više napreduje. Da li je Juventus na pol poziciji? Mislim da jeste. Paulo pozitivno gleda na prelazak u Torino i sportski direktor Marota je već poslao ponudu od 32 miliona evra. Saslušaćemo i ostale timove, pošto ga žele PSŽ, Arsenal, madridski Atletiko, Čelsi, ali i Roma i Inter", rekao je Maskardi.Zamparini je nedavno izjavio da se talentovanog Argentinca neće odreći za manje od 40 miliona evra, slično kao u slučaju kada je tim sa Sicilije poslednjih godina prodavao Lavecija, Kavanija i Pastorea. Dibala je 2012. godine prešao u Palermo iz argentinskog Instituta i za "rosanere" je odigrao 88 utakmica i postigao 21 gol.

17:31 - Svetsko atletsko prvenstvo 2021. u EugenuDomaćin Svetskog prvenstva u atletici 2021. godine biće američki grad Eugen, odličeno je danas na Kongresu Međunarodne atletske federacije (IAAF) u Pekingu. To će biti prvi put u istoriji atletike, da se svetski šampionat održava u Americi, saopštio je Atletski savez Srbije. Kongres je odlučio da se takmičenje održi upravo u Eugenu, jer je to jedna od uspešnijih zemalja u atletici i ima najmoćniju ekonomiju na svetu, dodaje se u saopštenju. Ovogodišnje Svetsko prvenstvo u atletici održaće se u Pekingu, dve godine kasnije domaćin će biti London, dok će se šampionat sveta 2019. godine biti u Dohi.

17:17 - Živković: Zvezda favorit, emotivan meč za meneTrener fudbalera Voždovca Bratislav Živković prepustio je Crvenoj zvezdi ulogu favorita u utakmici 23. kola Superlige, posebno jer će njegov tim nastupiti bez nekoliko bitnih igrača."Utakmica će biti veoma posebna, zna se šta je Zvezda i da se bori za titulu. Biće jako teško jer ćemo igrati bez dva suspendovana i četiri povređena igrača. Meč će propustiti Kitanovski, Škerjanc, Džugurdić, Sikimić, Karaklajić i Zlatković. Oslabljeni smo i to nam predstavlja veliki problem pred ovaj meč", rekao je Živković za klupski sajt.Živković je tokom igračke bio član Crvene zvezde, a prošle godine bio je pomoćnik Slaviši Stojanoviću u osvajanju šampionske titule."Niz godina sam proveo u Zvezdi i sigurno će biti emocija, ali ću se truditi da što bolje pripremim ekipu. Na tome stalno radim kako bih opravdao ukazano poverenje i nadam se da ćemo napraviti što bolji rezultat, iako znam da to neće biti lako, a toga su i igrači svesni".Utakmica 23. kola Superlige između Voždovca i Crvene zvezde igra se sutra od 16 sati.

16:58 - Mali: Sutrašnji maraton najmasovniji i najbolji do sadaTradicionalni 28. Beogradski maraton biće najmasovnija i najbolje organizovana trka do sada, izjavio je danas gradonačelnik Siniša Mali u Gradskoj skupštini."Sa zadovoljstvom mogu da konstatujem da će Beogradski maraton sa preko 20.000 učesnika u Trci zadovoljstva i preko 4.500 maratonaca i polumaratonaca iz 56 zemalja sveta biti najmasovniji i najbolje organizovan maraton do sada", rekao je Mali na završnoj konferenciji za medije u Gradskoj skupštini.On je naglasio da će tradicionalnu manifestaciju putem sajta uživo moći da prati ceo svet."Maraton je najbolja promocija naše zemlje, glavnog grada i sporta uopšte", rekao je Mali i pozvao Beograđane da ušto većem broju izađu na ulice prestonice i tako pokažu da smo sportska nacija.Gradonačelnik je otkrio i da je Beogardski maraton do sada doneo glavnom gradu doprinos vrednosti od oko 100 miliona evra.Beogradski maraton startuje sutra u 10 časova ispred Crkve Svetog Marka.

16:41 - Murinjo: Ne vole nas jer smo dosadniTrener fudbalera Čelsija Žoze Murinjo rekao je danas da je njegov klub najomraženiji u Engleskoj jer je dosadan. Istraživanje koje je sprovela organizacija protiv diskriminacije "Kick It Out" pokazuje da je Čelsi najomraženija ekipa Premijer lige na društvenim mrežama. Od svih negativnih postova koji su upućeni timovima, 28 odsto sadrži rasističke uvrede, dok je 26 procenata sadrži seksistički neprikladne poruke. Murinjo je, međutim, imao drugačiji zaključak. "Mislim da nas ne vole jer smo dosadni - prvi smo na tabeli od prvog kola. To je nešto što ljudi u ovoj zemlji ne vole. Svi bi voleli da je Premijer liga slična Čempionšipu gde je razlika među prva četiri tima veoma mala. Znam da bi to bio idealan scenario za Premijer ligu, ali trudimo se da to ne dozvolimo", rekao je Murinjo za britanske medije.Jedna od najvećih sportskih vesti ove nedelje bila je odluka Jirgena Klopa da napusti Borusiji iz Dortmunda na kraju sezone. Ta vest izazvala je dosta nagađanja o tome gde će Klop nastaviti trenersku karijeru. "Jedino što znam jeste da neće doći u Čelsi. To mi je on lično rekao", rekao je Murinjo.

15:55 - Kosanović: Izgubili smo osećaj igranja pred navijačimaTrener Novog Pazara Milorad Kosanović rekao je da će od svojih fudbalera tražiti da odigraju najbolje što mogu protiv Vojvodine u 23. kolu Super lige Srbije, pošto se gostujući tim neće unapred predati. "Završavamo niz od šest zanimljivih i ozbiljnih utakmica, očekujem da se desi isto što i na poslednje četiri. Samo koncentrisanom igrom, uz maksimalan napor, možemo do pozitivnog rezultata, koji će pokušati da izbori i protivnik", rekao je Kosanović novinarima na Gradskom stadionu. Vojvodina je četvrta na tabeli sa 37 bodova, dok je Novi Pazar, koji je pobedio na poslednje četiri utakmice u elitnom takmičenju, na petom mestu s bodom manje. "Novosađani su na početku prvenstva imali najbolji tim u Srbiji i bili bi prvi da nisu ostali bez određenog broja igrača. Ja bih to i voleo. Kad ostanete bez četiri ključna igrača ne možete da pratite ritam", kazao je Kosanović15:20 - Balotelija najviše vređajuIstraživanje grupe koja se bavi borbom protiv diskriminacije u fudbalu pokazalo je da je napadač Liverpula Mario Baloteli najčešće nalazi na meti uvreda. Balotelij je na društvenim mrežama ove sezone više od 4.000 puta bio vređan na rasnoj osnovi. Studija grupe "Kik It Aut" (Kick It Out) pokazala je da je Baloteli između prošlog avgusta i ovog marta dobio više od 8.000 diskriminatornih poruka na društvenim mrežama, od koji je 52 odsto bilo na rasnoj osnovi. Baloteli je najviše vredjan fudbaler Premijer lige na društvenim mrežama, a iza njega su napadač Arsenala Deni Velbek i napadač Liverpula Danijel Staridž.14:45 - Milojević: Radnički nam je dužnikTrener fudbalera Čukaričkog Vladan Milojević rekao je da je ekipa Radničkog iz Niša dužnik njegovoj ekipi još iz prošle sezone i dodao da će im to biti dodatni motiv u predstojećem duelu. "Dolazi nam čvrsta i jaka ekipa, koja je zimus napravila dobar tim. Radnički nas je pobedio pročle godine na Čairu i onda je bilo nerešeno na kraju sezone u utakmici koja nam je bila zadnja karta za ulaz u Evropu kroz prvenstvo. Dužnici su nam u neku ruku. Imamo motiva, bićemo spremni i uz veliki respekt protivnika očekujem da ćemo da odigramo kvalitetnu utakmicu", rekao je Milojević. Fudbaleri Čukaričkog dočekuju sutra Radnički iz Niša u utakmici 23. kola Super lige Srbije. Milojević je, na konferenciji za novinare na Banovom brdu, kazao da Radnički ne "leži" Čukaričkom, jer sa ekipom iz Niša ima negativan rezultatski skor.

14:15 - Zimonjić u polufinalu Monte KarlaSrpski teniser Nenad Zimonjić i Poljak Marcin Matkovski plasirali su se u polufinale dubla na Masters turniru u Monte Karlu, pošto su savladali francusko-švajcarski par Benoa Per/Stanislas Vavrinka sa 6:2 6:3. Zimonjić i Matkovski će se za mesto u finalu boriti protiv boljih iz duela u kojem se sastaju Amerikanci Majk i Bob Brajan i Španci Marsel Granoljers i Mark Lopez. Turnir u Monte Karlu igra se za nagradni fond od 3,6 miliona evra.

13:40 - Divac: Učinili smo sve za KosovoPredsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Vlade Divac izjavio je da je OKS iscrpeo sve mogućnosti oko topiranja Kosova u Međunarodni olimpijski komitet (MOK), ali da zbog toga nikako ne sme u drugi plan da stavi brigu o srpskim sportistima. "Nakon što smo iscrpeli sve mogućnosti oko priejma Kosova u MOK, ne smemo u drugi plan da stavimo našu osnovnu delatnost, a to je briga o srpskim sportistima i sprovođenje programa. Nešto više od godinu dana deli nas od Rija, iako su pripreme počele dan posle Igara u Londonu, znamo šta znači predolimpijska godina i lepo je istaći da već brojimo šest članova tima za RIO", rekao je Divac.

13:00 - Monfis drugi polufinalista Monte KarlaFrancuski teniser Gael Monfis plasirao se u polufinale Masters turnira u Monte Karlu, pošto je danas u četvrtfinalu savladao Bugarina Grigora Dimitrova sa 6:1, 6:3. Monfis će se u borbi za finale sastati sa Čehom Tomašom Berdihom kome je ranije danas kod vođstva od 5:2 meč predao Kanađanin Miloš Raonić. Sledi treći četvrtfinalni duel - između prvog tenisera sveta Novaka Đokovića i Hrvata Marina Čilića. Pobednik tog susreta sastaće se u polufinalu sa boljim iz duela dva Španca - Rafaela Nadala i Davida Ferera.

12:45 - Vučević: Novi Sad je grad odbojkeGradonačelnik Novog Sada Miloš Vučevic danas je u Gradskoj kući primio igrače i stručni štab OK Vojvodina, koji je pre pet dana prvi put u istoriji srpske klupske odbojke osvojio evropski trofej - Kup izazivača. Vučević je tom prilikom rekao da je Novi Sad "uvek bio, da jeste i da će biti grad odbojke". On je čestitao odbojkašima na sjajnom rezultatu, istakavši da taj uspeh i nije najbolje medijski ispraćen. "Pojedini mediji su morali mnogo veći značaj da daju ovom uspehu jer je to najveći klupski rezultat u istoriji srpske odbojke", rekao je Vučević. On je kazao da je ponosan što je imao priliku da u nekoliko prethodnih dana primi nekoliko pojedinaca i kolektiva koji su, svako u svom domenu, napravili međunarodno značajne rezultate i tako na najlepši način promovisali svoj grad.

12:20 - Milovanović: Partizan je favoritTrener fudbalera Mladosti Nenad Milovanović izjavio je da je Partizan favorit u predstojećem susretu što se vidi po mestu na tabeli, ali i istakao da ekipa iz Lučana ima adute da ostvari povoljan rezultat. "Partizan se nalazi u specifičnoj situaciji, budući da je na pet bodova razlike od Zvezde sa kojom igra posle nas. Oni su pod pritiskom da održe tu prednost pred večiti derbi, pokušaćemo da ugrozimo gol rivala iz kontri i polukontri", rekao je Milanović. Šef struke Lučanaca kaže da će njegova ekipa igrati rastećeno, jer nema šta da izgubi. "Ukoliko budemo uspeli da osujetimo njihove "udarne igle" Drinčića, Babovića i Ilića možemo se nadati dobrom rezultatu", rekao je strateg Mladosti ne isključivši mogućnost da Mladost uknjiži još tri boda.

12:00 - Felps se vratio pobedomAmerički plivač Majkl Felps, rekorder sa 18 zlatnih olimpijskih medalja, uspešno se vratio takmičenjima posle šestomesečne suspenzije, pošto je pobedio na mitingu u Feniksu u trci na 100 metara delfin stilom. Felps pobedio je u vremenu 52,38 sekundi, ispred svog najvećeg rivala Rajana Lohtea koji je deonicu isplivao za 53,11 sekundi. Felps se vratio posle suspenzije koja mu je izrečena, jer je u oktobru uhapšen zbog vožnje u pijanom stanju. Felpsovo vreme nije ni među deset najboljih ove godne, ali se on nada da će "postepeno poboljšati rezultat", kako bi se pripremao za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru 2016.

11:45 - Raonić predao Berdihu zbog povredeŠesti teniser sveta Miloš Raonić zbog povrede stopala predao je Tomašu Berdihu meč četvrtfinala turnira iz Masters 1000 serije u Monte Karlu. Čeh je u prvom setu vodio sa 5:2, a Raonić je posle konsultacija sa doktorom rešio da odustane. "Boli me, sada mi je i utrnulo, ne mogu da se odrazim", rekao je Raonić. Berdih se tako plasirao u polufinale i tako je izjednačio svoj najbolji rezultat u Kneževini – 2007. ispao je u toj fazi od Nadala, a 2012. od Đokovića. 11:20 - Akvilani prelazi u MLS liguFudbaler Fiorentine Alberto Akvilani na leto će najverovatnije preći u MLS ligu, potvrdio je njegov menadžer Andrea D’Amiko. Akvilaniju ugovor sa italijanskim timom ističe na kraju sezone, a njegov agent nije želeo da otkrije koji klubovi iz Sjedinjenih Država su zainteresovani. "Akvilani je vrhunski igrač, koji je ostvario dosta rekorda. Nismo se još dogovorili ni sa jednim klubom, ali sam siguran da će biti odlično organizovan. Američka liga je u velikom usponu i predviđam joj svetlu budućnost", rekao je D’Amiko. Akvilani je ove sezone u svim takmičenjima za ’Violu’ odigrao 28 utakmica i postigao jedan gol.

10:55 - Članice Konkakafa podržale BlateraVećina članica Konfederacije severne i centralne Amerike (Konkakaf) podržala je Sepa Blatera u nameri da dobije novi mandat na predstojećim izborima za predsednika Svetske fudbalske federacije (FIFA). "Članstvo je poslalo poruku da ćemo nastaviti da podržavamo Blatera", rekao je predsednik Konkakafa Džefri Veb, a preneli su svetski mediji. Na kongresu Konkakafa, 10 članica je javno podržalo Blatera, a ovaj 79-godišnji Švajcarac je upoređivan sa velikim brojem istorijskih ličnost, poput Isusa, Nelsona Mendele i Vinstona Čerčila. Prvi čovek Fudbalskog saveza Dominikanske Republike Oziris Guzman uporedio je Blatera sa Isusom, Abrahamom Linkolnom i Martinom Luterom Kingom. Fudbalski savez Trinidada i Tobaga nazvao je Blatera "ocem fudbala".10:20 - Plej-of NBA lige bez dosta velikih zvezdaPlej-of američke košarkaške NBA lige uskoro počinje, a ovosezonska nadmetanja propustiće veliki broj vodećih zvezda. Prva zvezda Los Anđeles Lejkersa Kobi Brajant i Njujorka Karmelo Entoni drugu godinu zaredom neće igrati u završnici, pošto se njihovi timovi nisu plasirali u plej-of. Takođe, odsutni će biti i Kevin Durent iz Oklahome i Dvejn Vejd iz Majamija. Plejmejker Oklahome Rasel Vestbruk takođe neće igrati u plej-ofu, čime je postao prvi najbolji strelac NBA lige još od 2004. godine i Trejsija Mekgrejdija, koji će propustiti završnicu. Ipak, ima još zvezda koje su ostale u završnici. Tim Dankan će pokušati da sa San Antoniom osvoji šestu titulu, dok će Lebron Džejms pokušati da donese trofej svom matičnom klubu Klivlendu. Takođe, Stefon Kari i Džejms Harden će pokušati da odvedu Golden Stejt, odnosno Hjuston do prvog finala NBA lige nakon više decenija. Brajant, Durent, Entoni i Kris Boš su među igračima koji su ranije završili sezonu zbog povreda ili bolesti. Jedino od njih je Boš igrao na više od pola utakmica za svoj tim Majami. Pol Džordž se oporavio od užasnog preloma noge prošlog leta, ali je njegov tim Indijana eliminisan u poslednjoj utakmici regularnog dela.09:58 - Krasić: Turci lažu, kakav prelom!Fudbaler Fenerbahčea Miloš Krasić demantovao je pisanje turskih medija da je prilikom doskoka na treningu slomio nogu. "Prelom?! Kakav crni prelom? Turci izmišljaju. Ne nosim ni gips, ni longetu. Već samo steznik za fibulu. Ona je naprsla pre nedelju dana na treningu posle starta 18-godišnjaka iz omladinskog pogona Fenerbahčea", objasnio je Krasić. Nekadašnji reprezentativac Srbije istakao je da će sa terena odsustvovati najviše mesec dana. "Magnetna rezonanca je sve otkrila, a lekari tvrde da ovakva vrsta povrede zahteva tri do četiri nedelje pauze. Kontrola je zakazana za 25. april, pa će tada sve biti jasnije", istakao je Krasić.

09:35 - Ozil: Povreda ima i svoje dobre straneVezni fudbaler Arsenala Mesut Ozil izjavio je da se ispostavilo da je povreda kolena za njega imala i pozitivne strane. Nemački reprezentativac mučio se sa formom u Londonu, ali igra odlično od povratka na teren u januaru. "U ovom trenutku zadovoljan sam kontinuitetom dobrih igara, mislim da igram najbolje od prelaska u Arsenal. Bio sam izmoren na početku sezone, počeo sam profesionalno da se bavim fudbalom sa 16 godina i nikada nisam doživeo ozbiljnu povredu", rekao je Ozil i nastavio: "Izgleda da je deset godina konstantnog igranja uzelo danak. Takođe, mučio sam se sa ligom u kojoj se igra sa mnogo kontakta. Povreda mi je na neki način koristila – dala mi je vremena da se oporavim, da razmislim o nekim stvarima i da radim na onome što je potrebno da bi se uspelo u Premijer ligi".09:15 - Partizan domaćin Mladosti, Zvezda gostuje VoždovcuFudbaleri Partizana sastaće se za vikend sa ekipom Mladosti u 23. kolu Super lige, u utakmici posle koje će želeti da zadrže ili povećaju bodovnu prednost pred "večiti" derbi sa Crvenom zvezdom. Utakmica između Partizana i Mladosti igraće se u nedelju od 18.30 na stadionu u Humskoj, a svi ostali dueli 23. kola na programu su dan ranije. Lider na tabeli Partizan ima 53 boda, pet više od drugoplasirane Zvezde. Zvezda će igrati u subotu od 16.00 kao gost protiv Voždovca na stadionu Obilića na Vračaru. Od 16.00 će se u subotu igrati još četiri utakmice, a Rad će posle debakla od Čukaričkog i poraza od 7:0 imati dobru priliku da se iskupi pred svojim navijačima u susretu sa poslednjeplasiranim kragujevačkim Radničkim 1923. Novi Pazar i Vojvodina će se u istom terminu boriti za četvrto mesto. Šestoplasirani OFK Beograd, koji takođe za cilj ima visok plasman, gostovaće u Pećincima Donjem Sremu, koji je na 13. mestu. Važnu utakmicu u borbi za opstanak igraće u Kruševcu Napredak i subotički Spartak. Čukarički će dobru igru iz prošlog kola i ubedljivu pobedu pokušati da potvrdi od 18.30 na Banovom brdu, gde će se sastati sa Radničkim iz Niša. Borac, koji je na mestu koje vodi u baraž za opstanak u ligi, će od 19.00 pod reflektorima dočekati Jagodinu.

08:30 - Nadal sezonu na travi počinje turnirom u ŠtutgartuŠpanski teniser Rafael Nadal pripreme za Vimbldon će početi na Mercedes kupu u Štutgartu, koji se od ove godine igra na travi. Organizatori su objavili da će Nadal pokušati da postane prvi teniser koji je slavio na tom turniru tri puta, pošto je prethodno na njemu slavio 2005. i 2007. godine, kada je igran na šljaci. Pored Nadala, učešće u Štutgartu su potvrdili i njegov sunarodnik Felisijano Lopes, Hrvat Marin Čilić, Markos Bagdatis sa Kipra i miljenik domaće publike Tomi Has. Turnir se igra od 6. do 14. juna i počinje odmah posle Rolan Garosa, na kojem će Nadal juriti rekordnu desetu titulu.08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE POGLEDATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track