BLOG UŽIVO: Benitez tvrdi da Bejl ostaje u Realu
Foto: Reuters

Najnovije informacije iz sveta sporta

BLOG UŽIVO: Benitez tvrdi da Bejl ostaje u Realu

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

21:12 - Leh kažnjen zatvaranjem tribina i novčano sa 50.000 evraDisciplinska komisija Evropske fudbalske unije (UEFA) kaznila je poljski klub Leh iz Poznanja utakmicom bez prisustva publike na domaćem terenu zbog rasističkog transparenta na meču protiv Sarajeva, prošlog meseca u okviru kvalifikacija za Ligu šampiona. Poljski prvak moraće da plati i novčanu kaznu od 50.000 evra. Utakmicu u Sarajevu 14. jula Leh je dobio rezultatom 2:0, a uoči, za vreme i posle meča, došlo je do velikih navijačkih nereda. U sukobu gostujućih i domaćin navijača povređeno je 27 osoba, uključujući i devet policajaca. Revanš susret kod kuće Leh je dobio sa 1:0 i plasirao se u 3. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, ali se verovatno tu i oprašta od elitnog takmičenja. Leh je, naime, prvi meč kod kuće u Poznanju prošle nedelje izgubio od Bazela sa 3:1 i u revanšu u Švajcarskoj predstoji mu praktično "nemoguća misija".

20:50 - Uefa: Odigraće se po planu utakmica u BakuuRevanš utakmica trećeg kola kvalifikacija fudbalske Lige šampiona između azerbejdžanskog Karabaga i škotskog Seltika odigraće se u sredu u Bakuu, kako je i planirano, saopštila je danas Evropska fudbalska unija (Uefa). Britanski mediji preneli su da je teren na stadionu Tofik Bahramov u Bakuu neravan i da je "spržen" zbog velikih vrućina. Fudbalski klub Seltik je izdao saopštenje u kome je tražio uveravanja oko stanja terena. Škotski klub će u revanšu, u sredu od 18.30 po sredenjeevropskom vremenu braniti prednost od 1:0. Šampion škotske je doputovao danas u Baku, a Uefa je navela da utakmica neće biti odložena. "Nije u planu da se promeni mesto odigravanja, a utakmica će se igrati kako je i planirano", rekao je izvor Uefe za Omnisport.

20:17 - Benites: Bejl će ostati u Real MadriduTrener Real Madrida Rafael Benites rekao je danas da je uveren da će fudbaler Garet Bejl ostati u klubu. Britanski mediji su prethodnih nedelja spekulisali da će Bejl napustiti Santjago Bernabeu pošto je za njega zainteresovan Mančester junajted. "Garet je važan igrač u našem timu i znam da je zadovoljan. Ne želim da pričam o ponudama. Sve je dobro i siguran sam da će Bejl imati dobru sezonu", rekao je Benites, preneli su britanski mediji. Takođe, mediji su spekulisali da bi i Karim Benzema mogao da napusti Real i da je za njega ozbiljno zainteresovan Arsenal. Real će u utorak i sredu igrati na "Audi kupu" u Minhenu, a na turniru će osim domaćina Bajerna učestvovati Totenhem i Milan.

20:04 - Valensija pauzira do 12 nedelja zbog povredeFudbaler Vest Hema Ener Valensija odsustvovaće sa terena do 12 nedelja zbog povrede desnog kolena i desnog skočnog zgloba, saopštio je danas londonski klub. Valensija se povredio prošlog četvrtka tokom utakmice sa Astrom u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evropa, nakon što je postigao gol. U saopštenju se navodi da je Valensija "ozbiljno povredio desno koleno i desni skočni zglob", a klupski lekari ne isključuju mogućnost operacije. "Ener je jutros išao na konsultacije gde smo razgovarali o rezultatima skenera. Mala je šansa da je potrebna operacija, nadamo se da ćemo konzervativnim uspeti da saniramo povredu. Sledeće nedelje ćemo biti sigurni da li će morati da se obavi operacija, ali ako sve bude po planu nadamo se da će Ener moći da se vrati na teren za 10 do 12 nedelja", naveo je šef lekarskog tima Vest t Hema Stijn Vandenbruk. On je dodao da će u naredne tri nedelje Ener nositi zašitnu čizmu i da će hodati uz pomoć štaka, pa da će posle toga početi rehabilitaciju. Uprkos Vandenbrukovoj izjavi Valensija je na svom Instragam profilu uz fotografiju sa utakmice sa Astrom, naveo da mu neće biti potrebna operacija. "Zahvalan sam svima na podršci u teškom trenutku. Hvala bogu, dobio sam sjajne vesti i neću morati na operaciju", naveo je on.

19:23 - Benitez tvrdi da Benzema ostaje u RealuFrancuski napadač Karim Benzema ostaje u madridskom Realu. To je potvrdio trener "kraljevskog kluba" Rafa Benitez."Mislim da će Benzema ostati sa nama. Veoma sam srećan njegovim odnosnom i radom. Ne postoji nijedan razlog zbog kojeg bih mislio da će da ide", rekao je Benitez.Mediji su navodili da je menadžer Arsenala Arsen Venger spremio 65 miliona evra za Benzemu, ali očigledno da od tog transfera neće biti ništa.

19:13 - Katinka Hosu postavila novi svetski rekord na 200 metara mešovitoMađarska plivačica Katinka Hosu osvojila je danas zlatnu medalju u trci na 200 metara mešovito na Svetskom prvenstvu u ruskom Kazanju i postavila novi svetski rekord u toj disciplini. Hosu je pobedila rezulatom dva minuta, šest sekundi,12 i tako postavila novi svetski rekord. Prethodni je držala Amerikanka Arijana Kukors sa 2:06,15 minuta iz Rima 2009. godine. Srerbnu medalju danas je osvojila Kanako Vatanabe sa zaostatkom od 2,33 sekunde za pobednicom, a treća kroz cilj prošla je Britanka Šibon Meri O'Konor sa 2,65 sekunde zaostatka.

18:52 - Prlainović: Favoriti smo ali ne potcenjujemo SADVaterpolo reprezentativac Srbije Andrija Prlainović rekao je danas da je njegova ekipa favorit u predstojećoj četvrtfinalnoj utakmici sa SAD na Svetskom prvenstvu u ruskom Kaznju, ali da ne sme da potceni protivnika. "Još smo daleko od polufinala. Favoriti smo, u Bergamu (u Svetskoj ligi) smo pokazali kvalitet za siguran trijumf, ali to sada ništa ne znači. Ne sme da bude potcenjivanja", rekao je Prlainović za sajt Vaterpolo saveza Srbije. Vaterpolisti Srbije sutra od 20.30 ; u Kazanju igraju protiv selekcije SAD, četvrtfinalnu utakmicu na Svetskom prvenstvu.

18:19 - Floran Manadu osvojio zlato na 50 metara delfinFrancuski plivač Floran Manadu osvojio je danas zlatnu medalju u trci na 50 metara delfin, na Svetskom prvenstvu u ruskom Kazanju. Manadu je pobedio rezultatom 22,97 sekundi. On nije uspeo da obori rekord svetskih šampionata, koji drži srpski reprezentativac Milorad Čavić od 22,67 sekundi, iz Rima 2009. godine. Srebrnu medalju osvojio je Brazilac Nikolas Santoš sa 0,12 sekundi zaostatka, a treće mesto zaueli su Mađar Laslo Čeh i Poljak Konrad Černijak koji su deonicu preplivali za 23,15 sekundi, odnosno 0,18 sekundi zaostatka za pobednikom.

18:02 - Adam Piti osvojio zlato na 100 metara prsnoBritanski plivač Adam Piti osvojio je danas zlatnu medalju u trci na 100 metara prsno na Svetskom prvenstvu u ruskom Kazanju. Piti je pobedio rezultatom 58,52 sekunde. Drugo mesto zauzeo je Južnoafrikanac Kameron van der Burg sa 0,07 sekundi zaostatka a bronzanu medalju osvojio je Britanac Ros Mardok sa zaostatkom od 0,57 sekundi.

17:34 - Sjostrom ponovo oborila svetski rekord Švedska plivačica Sara Sjostrom po drugi put u dva dana postavila je novi svetski rekord na 100 metara delfin i osvojila zlatnu medalju na prvenstvu sveta u Kazanju. Sjostrom je danas u finalu preplivala tu deonicu za 55,64 sekundi i za desetinku poboljšala rekord, kojeg je postavila u u jučerašnjem polufinalu (55,74). To je već treći svetski rekord u Kazanju. U prepodnevnim kvalifikacijama na 1.500 metara Amerikanka Keti Ledecki popravila je sopstveni rekord koji sada iznosi 15:27.71. Srebrnu medalju na 100 metara delfin osvojila je Dankinja Žanet Otesen (57.05), a bronzu Kineskinja Jing Lu (57.48).

17:12 - Astori menja Savića u FiorentiniItalijanski reprezentativac i doskorašnji defanzivac Kaljarija Davide Astori novi je član Fiorentine. Astori je prošao medicinske preglede u Firenci i potpisaće višegodišnji ugovor sa novim klubom. Fiorentina će za transfer 28-godišnjeg štopera platiti klubu sa Sardinije oko šest miliona evra. Astori u ‘Violu’ dolazi kao zamena za Stefana Savića, koji je nedavno prešao u Atletiko iz Madrida. Italijan je prošlu sezonu proveo na pozajmici u Romi, a prethodno je igrao za Kremoneze i Milan. Za reprezentaciju Italije nastupio je deset puta i postigao jedan gol.

16:44 - Ronaldo i Benzema zbog povrede propuštaju Audi kupFudbaleri madridskog Reala Kristijano Ronaldo i Karim Benzema propustiće zbog povreda utakmice predsezonskog Audi Kupa u Mnhenu, u utorak i sredu. Ronaldo će pauzirati zbog povrede leđa, dok Benzema ima problem sa butrnim mišićem desne noge, prenosi agencija AP. Pored Reala, na Audi kupu igraju i domaći Bajern, Milan i Totenhem. Real igra prvu utakmicu sezone sa novopečenim članom Primere Sportingom iz Hihona 23. avgusta.

16:22 - Maksimović hoće u NapoliSrpski fudbaler Nikola Maksimović izrazio je želju da napustio Torino i pređe u Napoli, prenosi sajt Tutomerkato. Torino je za sada odbio ponude Milana, Fiorentine, ali i najizdašniju kluba iz Napulja od 13 miliona evra. Maksimović bi uskoro mogao da obuče dres Napolija jer je klub spreman da ponudi dva miliona više, što će najverovatnije naterati čelnike Torina da ga puste. Nekadašnji defanzivac Crvene zvezde bi podno Vezuva zarađivao dva miliona evra godišnje. Maksimović je za selekciju Srbije odigrao sedam mečeva.

16:07 - Oboren rekord Kupa Italije - 15:0Fudbaleri Ćitadele ostvarili su rekord Kupa Italije, pošto su u prvom kolu tog takmičenja pobedili niželigaša Potencu sa neverovatnih 15:0. Ekipa koja je prošle sezone ispala u treću ligu je na taj način zabeležila najveću pobedu u najmasovnijem takmičenju u Italiji. Najefikasniji igrač utakmice bio je 18-godišnji Đulio Bizoto sa četiri gola, a zanimljivo je da je čak 10 pogodaka viđeno u drugom poluvremenu. Rezultat možda nije iznenađujući kada se zna da je Potenca pred bankrotom i da je igrala sa mladim timom. Ćitadela će u drugoj rundi Kupa Italije igrati u gostima protiv Terama.

15:44 - Rafael prelazi u LionFudbaler Mančester Junajteda Brazilac Rafael nalazi se blizu transfera u Lion, potvrdio je predsednik francuskog kluba Žan Mišel Olas. "Rafael je došao u Lion. Preostale su još male sitnice da sklopimo dogovor sa Junajtedom", napisao je Olas na svom Tviter profilu. Rafael je odlazi iz Junajteda nakon što je klub pojačao italijanski reprezentativac i bivši desni bek Torina Mateo Darmijan. On je 2008. godine prešao u Junajted iz Fluminensea, zajedno sa bratom blizancem Fabiom, a odigrao je 170 utakmica i postigao pet golova. Za najjaču selekciju Brazila nastupio je dva puta.

15:28 - Drejper u Lokomotivi Američki košarkaš Dontej Drejper karijeru će nastaviti u Lokomotivi Kubanj, objavio je ruski klub. Drejper je prošle sezone igrao za Efes, za koga je u Evroligi prosečno beležio sedam poena, 2,5 skokova i tri asistencije. Američki plejmejker, koji nastupa za reprezentaciju Hrvatske, tokom karijere igrao je za Tulon, Ostende, italijanski Veroli, Cedevitu i madridski Real. On je 2011. godine proglašen za najboljeg igrača Evrokupa, kada je predvodio ekipu Cedevite.

15:14 - Kristal Palas pojačao napadKristal Palas je potvrdio da je doveo Konora Vikama. Napadač Sanderlenda potpisao je ugovor na pet godina, a plaćen je 13.000.000 evra.

15:04 - Marota: Nećemo Oskara i Iska, prioritet ostanak PogbeSportski direktor Juventusa Djuzepe Marota demantovao je danas da je zainteresovan za dolaske Iska iz madridskog Reala i Oskara iz Čelsija i poručio da je glavni cilj kluba da zadrži Pola Pogbu. Četvorostruki uzastopni šampion Italije u potrazi je za vezistom, nakon što je Arturo Vidal pojačao Bajern. "Još uvek tražimo igrača sredine terena, ali nije nam mnogo bitan tip veziste. U sastavu već imamo Pogbu, Markizija, Kediru i Pereira, ali i Dibala može da igra na toj poziciji. Isko i Oskar su vrhunski fudbaleri, ali u našem slučaju, ne postoji mogućnost da ih dovedemo", rekao je Marota za italijanske medije. On je istakao da budućnost Pogbe u Juventusu zavisi isključivo od njega samog, kao i da je "Stara dama" odbila ponudu Barselone od 80 miliona evra. "U modernom fudbalu odluke igrača su najvažnije. Ista stvar je i sa Tevezom, kojem smo dopustili da se vrati u svoju Boku. Očigledno je da hoćemo da zadržimo Pogbu, ali ne možemo da priuštimo da mu damo veliku platu. Ostali mogu verovatno duplo više da mu daju", zaključio je Marota.

14:39 - David Luiz: Voleo bih da zaigram u MLSFudbaler Pari Sen Žermena David Luiz izjavio je danas da bi pre kraja igračke karijere voleo da se oproba u američkoj MLS ligi. Listu fudbalera koji su se već otišli "preko bare" čine neka od najvećih svetskih fudbalskih imena poput Andree Pirla, Stivena Džerarda, Didijera Drogbe, Rikarda Kake, Davida Vilje i Frenka Lamparda, pa bi tako i Brazilac voleo da krene njihovim stopama. "Za pet ili šest godina MLS će biti jedna od najboljih liga na svetu. Samo pogledajte koliko se zvezda već odlučilo da karijeru nastavi u SAD i verujem da bih u nastavku karijere mogao tamo da se oprobam. Fascinatno je kako se liga razvija i stadioni su puni i na prijateljskim utakmicama", izjavio je Luiz za američki magazin GQ. Tokom karijere Luiz je nastupao za Vitoriju, Benfiku, Člesi, dok je za PSŽ prošle sezone odigrao 35 utakmica i dao četiri gola. Za reprezentaciju Brazila zabeležio 51 nastup i tri puta se upisao u listu strelaca.

14:22 - Kedira dva meseca van terenaFudbaler Juventusa Sami Kedira pauziraće dva meseca zbog povrede mišića desne butine, potvrđeno je danas na sajtu italijanskog kluba. Kedira je povredu zaradio u prijateljskoj utakmici protiv Marseja, pa je trener Juventusa Masimilijano Alegri već u 25 minutu morao da napravi prinudnu izmenu. Reprezentativac Nemačke je ovog leta stigao u Torino kao slobodan igrač, pošto mu je prethodno istekao ugovor sa Real Madridom. On je za kraljevski klub odigrao 161 utakmicu i postigao devet golova, a prethodno je nosio dres Štutgarta. Za reprezentaciju Nemacke zabeležio je 54 nastupa i postigao pet golova.

14:00 - Popović bez polufinala u KazanjuSrpski reprezentativac Petar Popović nije uspeo da se plasira u polufinale Svetskog prvenstva u plivanju, koje se održava u Kazanju (Rusija).Popović je u kvalifikacijama na 100 m leđnim stilom, zauzeo 45. mesto u konkurenciji 67 takmičara.On je ovu deonicu isplivao za 57,44 sekunde, što je skoro pet sekundi sporije od najbržeg rezultata kvalifikacija (52,50) koji je ostvario Australijanac Mičel Larkin.Od srpskih reprezentativaca danas će na Svetskom prvenstvu u Kazanju nastupiti još Velimir Stjepanović koji će u trci na 200 m slobodno pokušati da se plasira u polufinale.

13:20 - Bentner: Možemo da budemo uz rame BajernuFudbaler Volfsburga Niklas Bentner rekao je da njegova ekipa može da se takmiči rame uz rame sa Bajernom u borbi za titulu u predstojećoj sezoni.Ekipa Volfsburga pobedila je Bajern u Superkupu Nemačke, a Bentner je bio strelac izjednačujućeg gola u 89. minutu. U heroja utakmice izrastao pošto je u realizovao odlučujući jedanesterac u penal seriji i doneo trofej svom timu.“Dobro je da smo u ranoj fazi pokazali da možemo da se takmičimo sa Bajernom. Oni su ponovo favoriti za titulu ove sezone, ali mi moramo da preuzmemo ulogu izazivača i da igramo svoju igru. Videćemo gde će nas to odvesti na kraju sezone. Kada se osvrnem na utakmicu, vidim da je svaki igrač dao svoj maksimum i do kraja verovao u pobedu. Nije bitno što sam postigao odlučujući pogodak, bitna je komplenta igra tima”, rekao je Bentner. Popularni ‘Lord’ je tokom karijere nastupao za Arsenal, Birmingem, Sanderlend, Juventus, a od 2014. godine je član Volfsburga. Za reprezentaciju Danske zabeležio je 68 nastupa i 29 puta se upisao u listu strelaca.

12:50 - Nenad Lalović postao drugi član MOK iz Srbije Predsednik Svetske rvačke federacije Nenad Lalović izabran je u članstvo Međunardnog olimpijskog komiteta. Srpski stručnjak je pre dve godine doprineo da se rvanje vrati u olimpijsku porodicu, pošto je MOK u februaru 2013. taj sport izbacio iz članstva. Njega su podržala 77 članova MOK-a, od 83 koliko je glasalo. Lalović je uveo seriju reformi u rvanje kako bi taj sport postao popularniji, objasnivši promene potrebom za opstankom tog sporta. Lalović je drugi srpski stručnjak u MOK-u, posle Bore Stankovića, koji je počasni član.

12:05 - Ledecki opet oborila svetski rekordAmerička plivačica Kejtlin Ledecki postavila je novi svetski rekord na 1.500 metara slobodno na Svetskom prvenstvu u Kazanju. Ledecki je u kvalifikacijama tu deonicu prešla za 15 minuta, 27 sekundi i 71 stotinku. Na taj način, Ledecki je borila sopstveni rekord za skoro sekundu, pošto je prošle godine u Australiji postala rekorderka sa 15:28.36 minuta. Drugo najbolje vreme u kvalifikacijama imala je Dankinja Lote Fris, sa 26,52 sekundi zaostatka, dok je treća bila Džesika Ešvud iz Australije, sa 28,81 sekundi slabijim vremenom.

11:38 - MOK promenio pravila za izbor domaćina Igara 2024.Međunarodni olimpijski komitet objavio je da je promenio pravila koje se tiču izbora domaćina Olimpijskih igara 2024. godine. MOK je istakao da će po novim pravilima svim gradovima kandidatima biti omogućeno da stignu do poslednjeg kruga glasanja. Ranije bi bila objavljena lista užih kandidata pre finalnog glasanja.Krajnji rok za podnošenje kandidatura je 15. septembar, a do sada su se prijavila četiri grada – Pariz, Rim, Hamburg i Budimpešta. Odluka o domaćinu Olimpijskih igara 2024. godine biće doneta u septembru 2017. godine u Limi. Naredne Olimpijske igre biće održane naredne godine u Rio de Žaneiru, dok će domaćin Igara četiri godine kasnije biti Tokio.

11:02 - VTA lista: Konačno napredak Jelene Janković Jelena Janković je posle dve i po godine osvojila titulu u pojedinačnoj konkurenciji, što joj je na rang listi Ženske teniske asocijacije doneo napredak sa 25. na 23. mesto. Naša teniserka je titulu osvojila na turniru u kineskom Nančingu, uvećavši tako svoj učinak za 105 bodova, što joj je bilo dovoljno da preskoči Sabine Lisicki i Svetlanu Kuznjecovu, koja je zbog svog gubitka bodova pala na 28. mesto.Ana Ivanović je i dalje najbolje rangirana Srpkinja, ostala je na šestoj poziciji, Aleksandra Krunić je sa 63. pala na 64, a Bojana Jovanovski, koja je do pre dve nedelje bila 67, u ovoj sedmici se sa 85. mesta spustila na 96. Rang lista najboljih teniserki sveta1. Serena Vilijams (SAD) - 12.721 bod2. Marija Šarapova (Rusija) - 6.4903. Simona Halep (Rumunija) - 5.1514. Petra Kvitova (Češka) - 5.0005. Karolina Voznijacki (Danska) - 4.9106. Ana Ivanović (Srbija) - 3.7657. Agnješka Radvanska (Poljska) - 3.5608. Lusi Safarova (Češka) - 3.5159. Garabinje Muguruza (Španija) - 3.32010. Karla Suarez Navaro (Španija) - 3.28523. Jelena Janković (Srbija) - 2.02064. Aleksandra Krunić (Srbija) - 88996. Bojana Jovanovski (Srbija) - 637235. Jovana Jakšić (Srbija) - 193268. Ivana Jorović (Srbija) - 159279. Nina Stojanović (Srbija) - 150

10:15 - Junajted ne odustaje od Bejla, ponovo poslao ponudu u MadridFudbalski klub Mančester Junajted nije odustao od transfera zvezde madridskog Reala Gereta Bejla i novom ponudom od 122 miliona evra želi da sruši svetski rekord. Junajtedu novac za dolazak Velšanina neće predstavljati problem pošto se očekuje transfer Anhela Di Marije u Pari Sen Žermen. Uprava Junajteda procenila je da bi Bejl klubu doneo veliki profit i na planu marketinga, zbog čega nema nameru lako da odustane od njegovog dolaska.Sam igrač je često isticao da bi voleo da se vrati na Ostrvo, gde je pre Reala sa velikim uspehom igrao za Totenhem.Bejl je od početka leta dovodi u vezu sa Junajtedom, a da su pregovori u poodmakloj fazi nagovestio je menadžer Luj van Gal izjavio da očekuje "bombu" do kraja ovog meseca.

09:40 - Di Marija prelazi u PSŽ, cena 187 miliona evraVezista Mančester junajteda Anhel Di Marija stigao je u Dohu gde se vrše poslednji pregovori pred njegov odlazak u PSŽ. Parižani su spremni da ga plate 65 miliona evra, što bi značilo da će Argentinac postati najskuplje plaćeni fudbaler u istoriji.Sa ovim transferom dosadašnja cena njegovih prelazaka iz jednog u drugi klub dostići će neverovatnih 187 miliona evra.On će u Dohi obaviti lekarske preglede i zvanično postati novi igrač PSŽ-a. Posle ovog transfera on će iza sebe ostaviti Zlatana Ibrahimovića čiji su transferi u karijeri vredeli 180 miliona evra, Hamesa Rodrigesa koji je plaćen ukupno 150 miliona. 09:05 - Toni Nadal: Ako selektorka želi Rafu, dobiće gaRafael Nadal biće na raspolaganju Dejvis kup reprezentaciji Španije ukoliko to bude bilo potrebno, rekao je njegov stric i trener Toni.Toni Nadal, koji je nešto ranije istakao da ne vidi igrače koji mogu da naslede Novaka Đokovića i Rodžera Federera, istakao je da zna koji je problem njegovog pulena ove sezone.„Oduvek sam znao da je Rafael dobar igrač, ali nikada nisam pomislio da će osvojiti 14 Gren slem titula. Otišli smo iznad očekivanja, a ono što Rafaelu fali ove godine je konstantnost u dobrim rezultatima. Rafa je igrao dobro na turnirima u Indijan Velsu i Madridu, i to mu je pomoglo da izgradi samopouzdanje. Ali je onda odigrao očajan meč protiv Vavrinke u Rimu“, rekao je Toni. 29-godišnji Španac je u nedelju osvojio ATP turnir u Hamburgu, što mu je bio treći trofej ove sezone, prvi koji nije iz serije 250. „Problem nije fizički – uvek možete da radite da popravite forhend i bekhend, ali raditi na mentalnom aspektu igrača je jedna od najtežih stvari na svetu“, dodao je stric.

08:40 - Nadal: Tvrda podloga je druga pričaŠpanski teniser Rafael Nadal rekao je da se nada da će mu titula u Hamburgu doneti potrebno samopouzdanje pred deo sezone koji se igra na tvrdoj podlozi.Nadal je u finalu turnira u nemačkom gradu pobedio Italijana Fabija Fonjinija sa 7:5, 7:5, i tako osvojio svoju 47. titulu na šljaci. Nekadašnji prvi reket sveta na taj način se Fonjiniju osvetio za dva poraza koja je ove godine pretrpeo od njega, u Rio de Žaneiru i Barseloni.“Izgubio sam dva puta zaredom od njega i znao sam da me čeka težak meč. Ali, mislim da sam imao odličan pristup, bio sam pozitivan, borio sam se za svaku loptu. Bilo je i teških trenutaka, propuštenih prilika, ali sam uspevao da se vratim i borio sam se. Presrećan sam zbog pobede, ona je veoma bitna za mene”, rekao je Nadal. “Sada počinje sezona na tvrdoj podlozi, koja će biti potpuno drugačija priča. Ipak, zadržaću isti pristup, a ova titula će mi pomoći po pitanju samopouzdanja, da budem mirniji, a ujedno i dodam bodove u borbi za mesto na završnom Mastersu sezone”, istakao je Nadal.

08.00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE POGLEDATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track