BLOG UŽIVO: Luka Pavićević preuzeo Budućnost!
Foto: Nebojša Mandić

Najnovije informacije iz sveta sporta

BLOG UŽIVO: Luka Pavićević preuzeo Budućnost!

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:21 - Iturbe napušta RomuHuan Iturbe je stigao u Romu kao veliko pojačenej iz Verone, plaćen je čak 22 miliona evra, ali svojim partijama nije opravdao epitet velikog pojačanja. Zato će, po svemu sudeći, napusiti "vučicu"."Po mom mišljenu Huan je fenomenalan igrač, to je pokazao u drugom poluvremenu utakmice protiv Barse. Mislim da Garsija nije svestan kakvog igrača ima u timu i da ne ume da ga iskoristi kako treba. Mene Iturbeova budućnbost ne brine, on ima kvalitet da igra u bilo kom klubu. Ipak, o njegovom odlasku mogu da pričam tek kada uprava Rome da dozvolu za to", njegov zastupnik Gustavo Maskardi.

23:01 - Darmštat i Keln igrali bez golovaFudbaleri Darmštata igrali su danas na svom terenu nerešeno bez golova, u prvoj utakmici 14. kola nemačke Bundeslige. Keln je osmi na tabeli sa 20 bodova, pet više od Darmštata, koji je na 12. mestu. Za gostujuću ekipu nastupio je srpski fudbaler Miloš Jojić, ušavši u igru u 60. minutu.

22:44 - Betis bolji od Levantea u gostimaFudbaleri Betisa pobedili su večeras Levante u gostima sa 1:0, u 13. kolu španske primere. Strelac je bio Ruben Kastro u četvrtom minutu. Obe ekipe su duel završile sa igračem manje, pošto je Hajko Vesterman dobio kod gostiju drugi žuti karton u 79. minutu, a u 81. Huanfran kod domaćina. Betis je izbio na devetu poziciju na tabeli sa 18 bodova, dok je Levante na pretposlednjem, 19. mestu sa 10.

22:13 - Panatinaikos konačno pobedio u gostimaKonačno je pobedu na strani ostvario i Panatinaikos. Tim Aleksandra Đorđevića je posle neuspeha u Rusiji, Barseloni i Poljskoj, ali i poraza od Lokomotive na svom parketu prošle nedelje, uspeo da u Izmiru savlada Karšijaku pred 5.000 bučnih navijača - 66:69 (9:21, 14:15, 18:14, 25:19). PAO i Žalgiris su sada na deobi treće i četvrte pozicije sa skorom 3-4, a Karšijaka (2-5) peta, pri čemu Atinjani imaju važnih 2-0 u međusobnim susretima.

21:38 - Vidal: Bajern je mnogo jači od JuventusaČileanski fudbaler Arturo Vidal rekao je danas da je njegov sadašnji klub Bajern mnogo bolji od Juventusa, za koji je nastupao do ove sezone. "Bajer je trenutno mnogo jači od Juventusa. Ovde su neki od najboljih fudbalera sveta. Juventus je takođe dobar tim, ali postoji izvesna razlika", rekao je Vidal nemačkim medijima. Vidal je istakao da mu je bilo lepo u Torinu, ali da se u Minhenu oseća kao kod kuće. On je proveo četiri sezone u Juventusu, za koji je odigrao 171 utakmicu i postigao 48 golova, pre nego što je letos prešao u Bajern za oko 40 miliona evra.

20:55 - Predsednik Torina: Nikola Maksimović najveće pojačanjePredsednik Torina Urbano Kairo rekao je danas da njegov klub neće dovoditi nove fudbalere tokom zimskog prelaznog roka jer za tim nema potrebe."Nisu nam potrebni novi igrači, mislim da će se povratak Nikole Maksimovića, ali i Džoela Obija i Danila Avelara računati kao pojačanja", rekao je predsednik Kairo italijanskim medijima.Maksimović je početkom septembra doživeo tešku povredu, a kako je ranije rekao očekuje se da zaigra pre Nove godine.

20:28 - U finalu Dejvis kupa: Belgija - Velika Britanija 1:1U drugom meču finala Dejvis kupa Endi Marej potvrdio je ulogu favorita, pa je sa ubedljivih 3:0 slavio protiv Rubensa Bamelmansa - 6:3, 6:2, 7:5. Tako je Velikoj Britaniji doneo izjednačenje protiv Belgije na 1:1 u finalu koje se igra u Gentu. U prvom duelu David Gofan je polse velikom preokreta savladao Kajla Edmunda sa 3:6, 1:6, 6:2, 6:1, 6:0. Takmičenje u Gentu nastavlja se u subotu, kada je na programu meč dublova. U igri parova Belgiju će predstavljati Kimer Kopejans i Stiv Darsis, dok će za Veliku Britaniju igrati braća Endi i Džejmi Marej.

19:57 - Radnički pobedio Metalac u NišuFudbaleri Radničkog savladali su danas na svom stadionu u Nišu Metalac sa 2:1, u prvoj utakmici 19. kola Super lige. Strelac za pobednički tim bio je Nikola Ašćerić u drugom i 78. minutu, dok je pogodak za poražene postigao Nemanja Mladenović u 89. iz penala. Radnički ima 31 bod i treći je na tabeli, dok je Metalac na 13. mestu sa 18.

19:22 - Fudbalskom savezu Španije umanjena kazna zbog BarseloneFudbalskom savezu Španije smanjena je novčana kazna zbog Barseloninog kršenja pravila o transferu, odlučio je Sud za sportsku arbitražu (CAS). Kako je saopštila Svetska fudbalska federacija (FIFA), FS Španije će morati da plati 280 hiljada švajcarskih franaka, umesto pola miliona, koliko je prvobitno bio kažnjen. Odluka je doneta godinu dana pošto je odbijena žalba Barselone, kojoj je uvedena jednogodišnja zabrana transfera, zbog kršenja pravila prilikom dovođenja mladih igrača iz inostranstva. FS Španije je kažnjen zbog propusta jer je dozvolio Barseloni da registruje 10 igrača iz zemalja van Španije.

18:42 - Pavićević novi trener BudućnostiLuka Pavićević novi je trener košarkaškog kluba Budućnost Voli, a na tom mestu nasledio je Igora Jovovića koji je dao ostavku na to mesto.Pavićević je bio bez angažmana od leta prošle godine, kada se rastao sa Roanom.

18:34 - Rusi demolirali LitvanceKošarkaši Lokomotive iz Kubanja pobedili su na svom parketu ekipu Žalgirisa rezultatom 80:50 (28:14, 25:3, 12:10, 15:23) u sedmom kolu Evrolige. Litvanci su umalo oborili negativan rekord po razlici u prvom poluvremenu koji drži podgorička Budućnost iz 2003. godine (61:24 za Montepaski). Gosti su odigrali veoma loše, u drugoj četvrtini postigli su samo tri poena za 10 minuta, pa su domaći na poluvremenu već vodili – 53:17. U timu Lokomotive, najefikasniji je bio Voronov sa 14 poena, dok je u gostujućoj ekipi Vugiukas ubacio 15 poena. Lokomotiva posle sedam kola deli prvo mesto na tabeli sa Barselonom sa skorom 6-1, dok Žalgiris ima tri pobede i četiri poraza.

18:27 - Varan pauzira zbog povrede butnog mišićaFudbaler Real Madrida Rafael Varan povredio je mišić desne noge na utakmici Lige šampiona protiv Šahtjora i odsustvovaće određeni period van terena, potvrdio je danas španski klub. Francuski fudbaler je zbog povrede morao da završi meč već u 31. minutu, koji je njegov tim slavio je u Ukrajini rezultatom (4:3). Još uvek je neizvesno koliko će Varan odsustvovati sa terena, a kako se navodi klub će nastaviti sa daljim ispitivanjima o ozbiljnosti povrede. Varan je ove sezone odigrao 17 utakmica u svim takmičenjima za kraljevski klub. Fudbaleri Real Madrida naredni meč u Primeri igraju protiv Eibara u gostima u nedelju od 16.00 sati.

17:57 - Belgija povela posle preokreta u finalu Dejvis kupaTeniska reprezentacija Belgije povela je sa 1:0 protiv Velike Britanije u finalu Dejvis kupa, koji se igra u Gentu. Prvi poen Belgijancima doneo je najbolji igrač David Gofan, pošto je savladao Kajla Edmunda sa 3:6, 1:6, 6:2, 6:1, 6:0. Posle dva seta činilo se da bi znatno slabije rangirani Edmund mogao da napravi brejk i izenadi 16. tenisera sveta, ali je Gofan preokrenuo rezultat prepustivši kasnije samo tri gema.

Odmah posle njih na teren izlaze Ruben Bemelman i Endi Mari.

17:40 - Ivančević ubeđen u dobar rezultat protiv JagodineTrener fudbalera Novog Pazara Radmilo Ivančević rekao je danas da je Jagodina izašla iz rezultatske krize, ali i da je ubeđen da će njegovi fudbaleri ostvariti dobar rezultat u duelu ovih timova u 19. kolu Super lige Srbije. "Iako nam je svaka utakmica od izuzetnog značaja, ova je posebno bitna jer nas opredeljuje za gornji ili donji deo tabele. Posle dva neuspeha, normalno je tražiti pobedu. Mislim da smo dosta stvari popravili i da ćemo to rezultatski potvrditi. Ubeđen sam da ćemo igrati sve bolje", rekao je Ivančević na konferenciji za novinare. Novi Pazar je 11. na superligaškoj tabeli sa 20 bodova, a sutra će od 13.00 biti domaćin četrnaestoplasiranoj Jagodini, koja ima pet bodova manje. "Nema favorita kod nas, osim kada igraju Crvena zvezda ili Partizan. Jagodina je pokazala da može da se nosi i sa Partizanom (2:2), imali su tu utakmicu u rukama, posle su pobedili Metalac u Gornjem Milanovcu (4:1). Ovo je dobar trenutak za njih, nadam se da je došlo vreme da i mi izađemo iz krize", istakao je Ivančević. On je ocenio da Jagodina ima iskusan i dobar tim, koji u svakom trenutku zna šta hoće. "Neugodni su i dobro ukomponovani. Pojedinačno se izdvajaju mladi golman Đorđe Nikolić, zatim Uroš Nikolić, koji je dao neke odlučujuće golove, Frensis Kjereme, Mladen Popović, Stefan Nedović. Čeka nas delikatan posao, ali verujem u ove momke i siguran sam da će dati svoj maksimum", kazao je Ivančević. Trener Pazaraca je dodao da se kadrovska situacija popravila povratkom donedavno povređenih Marka Đalovića, Radoša Protića i Jovana Damjanovića. "Moraćemo da povedemo računa i o vremenskim prilikama, palo je dosta snega, ali na te stvari ne možemo da utičemo. Teško da će tu biti pravog fudbala, moramo se spremiti za ovakve uslove, voditi računa o prekidima i drugim stvarima. Pozivam navijače da nam pomognu, uvek su naš 12. igrač, u dobru i zlu", rekao je Radmilo Ivančević.

17:17 - Gofan doneo Belgiji vođstvo posle velikog preokretaTeniska reprezentacija Belgije povela je sa 1:0 protiv Velike Britanije u finalu Dejvis kupa, koji se igra u Gentu. Prvi poen Belgijancima doneo je najbolji igrač David Gofan pošto je savladao Kajla Edmunda sa 3:6, 1:6, 6:2, 6:1, 6:0. Posle dva seta činilo se da bi znatno slabije rangirani Edmund mogao da napravi brejk i izenadi 16. tenisera sveta, ali je Gofan preokrenuo rezultat prepustivši kasnije samo tri gema. Odmah posle njih na teren izlaze Ruben Bemelman i Endi Marej.

16:50 - UEFA: Ukrajinci ponovo kažnjeni zbog rasizmaDisciplinska komisija Evropske fudbalske unije (UEFA) kaznila je reprezentaciju Ukrajine jedan meč pred praznim tribinama zbog rasističkih povika na meču sa Sspanijom u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope, javlja agencija AP. Pored suspenzije, zbog rasističkog ponašanja navijača i upotrebe lasera Ukrajinci će morati da plate 97.000 evra. Fudbaleri Ukrajine biće bez podrške navijača na otvaranju kvalifikacija za Svetsko prvenstvo protiv Islanda 5. septembra naredne godine. UEFA je u sredu iz istih razloga kaznila šampiona Ukrajine Dinamo iz Kijeva sa utakmicom bez gledalaca u Ligi šampiona i 100.000 evra.

16:20 - Otvoren Sajam sporta u BeograduU Beogradu je danas je otvoren četvrti međunarodni Sajam sporta pod sloganom "Snaga šampiona", na kojem će posetioci moći da razgovaraju s predstavnicima sportskih saveza, da se druže sa sportistima i prisustvuju predavanjima iz oblasti sporta, medicine i ishrane.Građani će moći do nedelje, 29. novembra i da se oprobaju u raznim sportovima na više od 20 sportskih terena i poligona koji su postavljeni na 2.500 kvadratnih metara na Beogradskom sajmu. Sajam je otvorio ministar omladine i sporta Vanja Udovičić koji je rekao da su srpski sportisti u 2015. godini osvojili 521 medalju u svim sportovima i time oborili sve rekorede. "Srbija je 521 put bila na pobedničkom postolju i 521 put Srbija je predstavljena u svetu kao velesila", rekao je Udovičić. On je kazao da je sport najbolji brend Srbije i da je cilj Sajma sporta da postane tradicionalna manifestacija koja će okupljati što veći broj građana iz cele zemlje. Udovičić je dodao da je pored prezentacije sporta važno podsticati decu da se bave sportom. "Ako barem jedno dete počne da se bavi sportom posle Sajma onda sam ja ispunio svoju misiju, a Sajam sporta ima smisao", kazao je Udovičić. Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević rekao je da je sport Srbiji doneo najviše radosti i da je zato sport "najbolji ambasador u čitavom svetu". "Grad Beograd zajedno sa Ministarstvom omladine i sporta planira organizaciju velikih sportskih događaja u 2016. godini", rekao je Nikodijević. Ulaz na sajam je besplatan.

15:55 - Naloženo stopiranje radova na stadionu OFK BeogradaGrađevinski inspektor naložio je stopiranje radova na stadionu ''OFK Beograda'', jer investitor ne poseduje odobrenje za izvođenje radova, saopšteno je iz Gradske uprave. Kako je navedeno, građevinski inspektor Odeljenja za građevinsku inspekciju Sekretarijata za inspekcijske poslove Gradske uprave Beograda izvršio je inspekcijski nadzor nad izvođenjem radova na stadionu ''OFK Beograd'' u Ulici Mije Kovačevića 10a i utvrdio da investitor ne poseduje odobrenje za izvođenje radova, odnosno, rešenje izdato od nadležnog organa. Građevinski inspektor je doneo rešenje kojim se nalaže investitoru da ukloni izvedene radove i vrati u prvobitno stanje, a postavljena je traka kojom je zatvoreno gradilište. Takođe, u toku je i izrada odgovarajućih predloga kaznenih mera protiv investitora i odgovornih lica FK ''OFK Beograd'', kao i izvođača radova.

15:11 - Duško Ivanović odbio BudućnostSelektor Bosne i Hercegovine Duško Ivanović odbio je da preuzme pogdoričku Budućnost. Iako su crnogorski mediji prvobitno objavili da će Ivanović da nasledi Igora Jovovića selektor BiH nije prihvatio ponudu uprave ekipe iz Podgorice. Crnogorski mediji navode da Ivanoviću verovatno nije odgovarala mogućnost da ekipu, koju nije sastavljao po svom ukusu, preuzme na pola sezone. Budućnost je u četvrtak neočekivano napustio Jovović iako je ekipa s njim prošle sezone igrala polufinale ABA lige, a trenutno je lider u regionalnom takmičenju. Čelnici Budućnosti nastavlju da traže novog trenera, a to bi mogao da bude Luka Pavićević.14:50 - Partizan rasterećeno putuje na meč sa CedevitomTrener košarkaša Partizana Petar Božić izjavio je da crno-beli rasterećeno putuju u Zagreb i prepustio ulogu favorita Cedeviti u meču 12. ABA lige. "Cedevita je selektirala odličan tim koji sjajno funkcioniše u ABA ligi, ali i u Evroligi. Idemo na gostovanje bez pritiska jer je uloga favorita u ovoj utakmici na strani protivnika. Na nama je da iz te rasterećenosti pronađemo šansu da uz maksimalnu angažovanost odigramo jednu dobru utakmicu", rekao je Božić. Centar Božo Đumić naveo je da se ekipa dobro pripremala tokom prethodnih sedam dana. "Ekipa Cedevite je veoma kvalitetna što su i potvrdili tokom dosadašnjeg toka prvenstva. Sa druge strane, sigurno je da ćemo mi biti veoma motivisani. Vredno smo radili tokom prethodnih sedam dana, pripremali se i idemo tamo 100 odsto spremni", zaključio je Đumić. Utakmica 12. kola ABA lige između Cedevite i Partizana igra se u nedelju od 19 sati u Zagrebu.14:30 - Popović: Moramo da igramo najbolje ako želim drugo mestoTrener Čukaričkog Zoran Popović rekao je danas da će njegovi fudbaleri morati da igraju na najvišem nivou protiv OFK Beograda i u predstojećim utakmicama ukoliko žele da zadrže drugo mesto u Super ligi Srbije. "Očekuje nas vrlo teška i zahtevna utakmica iz više razloga. OFK Beograd je stari beogradski superligaš, nezgodan domaćin. Imaju iskusan i dobar tim koji je pobedio u prošlom kolu, kao i novog i iskusnog trenera koji je doneo novu energiju. Počelo je da se igra već po nekim zimskim uslovima, ali mi smo spremni. Ako želimo da ostanemo na ovoj poziciji, do koje smo se teško popeli, moramo da odigramo dobru utakmicu i da ostvarimo dobar rezultat", rekao je Popović. Čukarički će sutra na Karaburmi u gradskom derbiju gostovati OFK Beogradu u utakmici 19. kola Super lige. Popović je rekao da kadrovska situacija "nije sjajna", ali da ona ne može da bude alibi za eventualni neuspeh. Utakmica 19. kola Super lige Srbije između OFK Beograda i Čukaričkog igraće se sutra od 13.00.

14:10 - Ljajić: Igramo loše? Šta li će tek biti kasnije...Fudbaler Intera Adem Ljaljić rekao je da je još rano govoriti o mogućnosti da njegov tim osvoji Skudeto, kao i da kada je dolazio u Milano nije ni slutio da će se boriti za prvo prvo mesto. Ljaljić je u avgustu stigao u Inter na jednogodišnju pozajmicu iz Rome, sa opcijom otkupa ugovora na kraju sezone. "Po prirodi ne volim da gledam daleko u budućnost. Prethodne dve godine u Romi smo uvek mislili da je pravo vreme da osvojimo Skudeto, ali nikada nismo uspevali jer smo naleteli na mnogo jači Juventus. Kada sam stigao u Inter nisam ni slutio da ćemo biti na vrhu tabele posle 13 utakmica", rekao je srpski reprezentativac. On je naglasio da mnogi imaju kritike na račun igre Intera, ali i naglasio da tim tek pokaže pravu snagu. Inter je trenutno na prvom mestu Serije A sa 30 osvojenih bodova, dva više od Napolija i Fiorentine, a narednu utakmicu odigraće u ponedeljak, kada će gostovati upravo Napoliju od 21.00 sati.13:45 - Mihajlović: Da nastavimo u ovom ritmu i odemo u LŠTrener Milana Siniša Mihajlović veruje da "rosoneri" imaju kvalitet da završe među prva tri mesta u Seriji i kasnije se vrate u Ligu šampiona. "Posle utakmice protiv Napolija osvajali smo u proseku dva boda po meču. Ubeđen sam da možemo da nastavimo u ovom ritmu i na kraju dođemo do mesta koje vodi u Ligu šampiona. Posle završetka prvog dela sezone, očekuju nas direktni dueli sa konkrentima za visok plasman i siguran sam da možemo da budemo uspešni", rekao je Mihajlović uoči sutrašnjeg meča sa Sampdorijom u Seriji A. Temperamentni srpski trener odbacio je navode da ekipa ima nedostatak karaktera. "Ne mogu stvari izenada da se okrenu. Promenili smo mnogo igrača, stil igre i još se prilagođavamo na sve. Uvek gubimo kada primimo prvi gol? To nije problem karaktera. Možemo da kada prvi primimo gol preokrenemo rezultat, ali u nekim mečevima nismo imali sreće", zaključio je bivši selektor Srbije.

13:19 - Božović: Ne želimo da potcenimo VoždovacTrener fudbalera Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je danas da ne želi da potceni Voždovac, ali da će njegova ekipa u predstojećoj utakmici Super lige najviše voditi bitku sama sa sobom. "Sledeći meč biće još jedna borba u nizu, borba protiv samih sebe i statistike, jer smo u nizu od 15 pobeda. Mi smo u poslednje vreme više vodili borbu sami sa sobom nego protiv protivnika. Poštujemo Voždovac, ali očekujemo još jednu pobedu", rekao je Božović novinarima u Beogradu. Crvena zvezda dočekaće sutra na svom stadionu Voždovac u utakmici 19. kola Super lige Srbije. Crveno-beli "jure" 16. uzastopni tirjumf u šampionatu, kojim bi došli na korak od izjednačenja rekorda iz 2000. godine, kada su crveno-beli predvođeni trenerom Slavoljubom Muslinom upisali 17 pobeda u nizu. Božović je rekao da Zvezda u zimskom prelaznom roku planira da dovede dva kvalitetna pojačanja. "Želimo u januaru da dovedemo dvojicu kvalitetnih igrača, kao i krajem maja, pred početak kvalifikacija još dvojicu. Neke igrače ćemo morati na pozajmicu da pošaljemo, nekima da nađemo klub u inostranstvu. Žao mi je ovih što ne igraju, ali nemamo mesta za sve. Po prvi put sam trener takvih igrača, koji jako treniraju, a ne igraju. Siguran sam da bi u mnogim klubovima bili nosioci, ali u ovom sistemu za njih nema mesta. U decembru ćemo obaviti razgovore sa njima", rekao je Božović.12:45 - Di Natale odlazi u penzijuItalijanski napadač Antonio di Natale mogao bi da okonča karijeru pre završetka sezone. Legenda Udinezea ima 38 godina, trebalo je još letos da "okači kopačke o klin", ali je odlučio da igra još jednu sezonu. Međutim, samo jedan gol ove jeseni i slaba forma dovela je do toga da Di Natale razmisli o povlačenju na polusezoni. Italijanski mediji pretpostavljaju da bi se Di Natale mogao oprostiti od "Zebri" 20. decembra, protiv Torina. Di Natale je tokom karijere postigao 208 golova za Udineze u Seriji A, ukuno 224 na 429 utakmica. Karijeru je počeo u Empoliju 1996. godine, a prvotimac je postao tri godine kasnije, nakon epizoda u Ipercoli, Varezeu i Vijaređu na pozajmicama.

12:25 - Đoković odao poštu mladiću poginulom u ParizuNajbolji teniser sveta Novak Đoković poslao je telegram saučešća roditeljima mladog tenisera Fransoe Ksavijera Prevoa, koji je poginuo u jednom od terorističkih napada u Parizu. Prevo je bio veliki obožavalac Đokovića i trenirao tenis u u lokalnom klubu Sekvedin, a poginuo je u napadu u dvorani Bataklan u Parizu. Prijatelji mladića kontaktirali su Đokovića preko društvenih mreža, što su potvredili francuskom "Teniskom magazinu". "Đoković je poslao telegram saucešća porodici Fransoe Ksavijera Prevoa, čija će sahrana biti u subotu. Nije isključeno da će do tada stići i poseban poklon od Novaka, teniska loptica ili reket sa posvetom", rekao je Žerom Bara, jedan od drugara Prevoa.11:50 - Jovanovski poražena u osmini finala KarlsbadaSrpska teniserka Bojana Jovanovski nije uspela da se plasira u četvrtfinale čelindžera u američkom Karlsbadu, pošto je poražena od Ruskinje Marine Melnikove sa 7:5, 4:6, 6:4. Jovanovski, treći nosioc na turniru, posle dva i po sata velike borbe poražena je od znatno slabije rangirane teniserke, čak 146. mesta nalazi se ispred Melnikove na WTA listi. Turniru u SAD igra se za nagradni fond od 125.000 dolara.11:40 - Kosanović: Pobeda protiv Radnika vraća mirTrener fudbalera Borca Milorad Kosanović rekao je da je ekipi neophodna pobeda nad Radnikom u 19. kolu Superlige kako bi vratila samopozdanje. "Surduličani su uhvatili dobar ritam u prvenstvu što pokazuju i rezultati koje postižu. Mogu da budu veoma neugodan rival, imajući u vidu da im je odbrana veoma čvrsta, a posebno se ističe njihov golman i vezni red", rekao je Kosanović. Kosanović ističe da njegova ekipa mora da mirno uđe u meč i pokaže maksimalnu koncentraciju naročito posle nesrećnog poraza od Cukaričkog u prethodnom kolu. "Tri boda su nam preko potrebna, to bi nam obezbedilo neophodan mir i spokoj. Imamo lakših problema sa povredama, ali očekuje da će one biti sanirane", naveo je Kosanović i pozvao publiku da u što većem broju dođe na stadion kraj Morave i pruži podršku njegovom timu. Utakmica između Borca i Radnika igra se sutra od 13 časova na stadionu kraj Morave.11:25 - Gošić: Optimista sam uoči meča u Novom PazaruTrener Jagodine Miljojko Gošić izjavio je da će njegova ekipa protiv Novog Pazara u 19. kolu Superlige pokušati da odigra još jedan dobar meč i zabeleži pozitivan rezultat. "Gajimo umeren, realni optimizam, zasnovan na radu. Sa tim ambicijama putujemo u Novi Pazar dobroj ekipi i verujem da će biti zanimljiva utakmica. Novi Pazar je u međuvremenu imao nekoliko promena na klupi, sada ima iskusnog trenera, ali osciliraju kao i mi", rekao je Gošić. On se prisetio poraza na domaćem terenu od Novog Pazara u 4. kolu prvenstva. "Stoički smo to podneli, iako nam je bilo teško. Čestitali smo prijateljima iz Novog Pazara i u tom svetlu očekujem da naš susret protekne u sportskoj i fer atmosferi, i da dešavanja na terenu odluče krajnji rezultat". Utakmica između Novog Pazara i Jagodine igra se sutra od 13 sati.11:11 - Janjić: Sa najvišim ambicijama idemo na BanjicuTrener fudbalera Javora Aleksandar Janjić izjavio je da njegovu ekipu očekuje veoma težak susret protiv Rada na Banjici, s obzirom na to da je u pitanju ekipa koja igra napadački i odličan je spoj mladosti i iskustva. "Građevinari igraju napadački fudbal, a izvanredno su vođeni sa klupe. Mi se spremamo da odigramo utakmicu na najvišem mogućem nivou i sa velikim ambicijama idemo na Banjicu", kazao je on. Šef struke Ivanjičana u narednom susretu zbog povreda neće moći da računa na kapitena Milovića i iskusnog Igora Stojakovića. Prema rečima prvotimca Stefana Dražića vremenski uslovi za igru u subotu neće ići na ruku igračima, ali su on i njegovi saigrači spremni na to. "Dobro smo se pripremali i svesni smo da nas očekuje veoma težak meč. Ponajviše se pribojavamo iskusnog Borka Veselinovića koji je bio član Javora", rekao je Dražić. Utakmica između Rada i Javora igra se sutra od 13 sati na Banjici.11:00 - Milojević: Ne razmišljamo o povredama, od nas sve zavisiTrener košarkaša Mega Leksa Dejan Milojević rekao je da ekipa na pravi način nadoknađuje izostanke povređenih igrača i poručio da se protiv Krke nada trećem trijumfu zaredom u ABA ligi. U tim za meč sa Krkom vraćaju se Jaramaz i Đoković, duže vreme odsutan je kapiten Rade Zagorac, dok su samo Luvavu, Janković, Nikolić i Simeunović odigrali sve utakmice do sada. "Jaramaz je prvi trening imao juče, Simić je dobio nezgodan udarac, ali verujem da će biti spremni. Trudimo se da ne razmišljamo o povredama već da damo sve od sebe i nadoknadimo izostanke. Drago mi je da su u prethodnom periodu igrači iskoristili šansu jer nisi jak kao tim onoliko koliko ti je kvalitetan najbolji igrač, nego koliko je dobar 12. košarkaš u rotaciji", rekao je Milojević. Utakmica 12. kola regionalnog takmičenja između Mega Leksa i Krke igra se sutra od 19 sati u hali Pinki u Sremskoj Mitrovici.10:45 - Kijac: Spremni za izazov u LjiguTrener odbojkaša Novog Pazara Milorad Kijac rekao je da njegovu ekipu očekuju teške utakmice koje će joj odrediti položaj na tabeli posle prvog dela Superlige, ali da trenutno razmišlja samo o gostovanju u Ljigu. "Spartak je jedno od najprijatnijih iznenađenja, što potrvrđuje pobeda nad Crvenom zvezdom u Ljigu od 3:0. Sledi susret sa Vojvodinom, pa zaostali duel protiv Crvene zvezde, ali trenutno nam je najvažnija utakmica u Ljigu", rekao je Kijac. Spartak će sutra od 19.00 biti domaćin Novom Pazaru u šestom kolu elitnog takmičenja. Pazarci su treći na tabeli sa tri pobede i porazom, dok sastav iz Ljiga ima poraz više i zauzima petu poziciju. "Znamo dosta o rivalu. Igrali smo četiri puta tokom pripremnog perioda, dobili smo ih tri puta i jednom izgubili sa 2:3, ali to ništa ne znači. Sigurno je da će biti teško, ali nadam se da su igrači spremni da odgovore izazovu. Moram da budem optimista", kazao je Kijac.

10:10 - Zvezda protiv Voždovca za 16. trijumf, Partizan u SuboticiFudbaleri Crvene zvezde, lideri šampionata, pred sobom imaju novi zadatak da nastave uspešnu seriju protiv Voždovca, dok Partizan gostovanjem u Subotici Spartaku ima priliku da konačno veže nekoliko dobrih rezultata. Izabranici Miodraga Božovića vezali su 15. pobeda i samo dva ih dele od izjednačenja klupskog rekorda iz 2001. godine pod vođstvom Slavoljuba Muslina. Crveno-beli igraju kao da nemaju rivala u šampionatu, ali nikada nisu nisu lako izlazi na kraj sa Voždovcem. U prvom delu sezone Zvezda je slavila posle preokreta 3:2 na Vračaru kada je imala turbulentan period. Partizan je u prošlom kolu protiv Novog Pazara nagovestio da izlazi iz krize, a sigurno će trijumf u Alkmaru protiv AZ i izvesno proleće u Evropi doneti preko potrebno samopouzdanje ekipi. Od ostalih mečeva, u malom beogradskom derbiju sastaju se OFK Beograd i Čukarički, dok Vojvodina dočekuje Mladost. Večerašnjom utakmicom u Nišu između Radničkog i Metalca (18) otvara se 19. kolo.

09:53 - Ivković: Bilo je nemoguće pobeditiTrener košarkaša Anadolu Efesa Dušan Ivković razočaran je igrom odbrane u porazu u Milanu u sedmom kolu Evrolige. Efes je uspeo da nadoknadi čak 17 poena zaostatka u prvom poluvremenu, ali je poražen 88:84. "Ne smemo igrati sa toliko oscilacija tokom utakmice. Odbrana nije bila dobra, previše je 88 poena. Napravili smo i nekoliko glupih faulova, što nam je pokvarilo koncentraciju, i onemogućilo da pobedimo", rekao je Ivković i dodao: "Rekao sam igračima da se opuste zbog toga i zaborave da igraju odbranu, što se dogodilo. Meklin je pogodio devet od deset šuteva, Barać šest od devet, što su im verovatno najbolji mečevi sezone. Bilo je nemoguće pobediti u tim okolnostima".

09:31 - Vanja Milinković-Savić potpisao za Lehiju iz GdanjskaMladi srpski golman Vanja Milinković-Savić raskinuo je ugovor sa Mančester Junajtedom i prešao u Legiju iz Gdanjska, potvrdio je poljski klub na zvaničnom sajtu. Milinković-Savić se obavezao da četiri i po godine bude u Legiji, za koju igraju srpski fudbaleri Miloš Krasić i Aleksandar Kovačević. "Napustio sam Junajted jer nisam mogao da rešim problem sa radnom dozvolom. Dugo sam se vukao taj problem, a nisam uspeo da nađem klub gde bih branio na pozajmici. Raskinuo sam ugovor i drago mi je da sam došao u Legiju", rekao je Milinković-Savić za klupski sajt. On će za novi klub moći da brani od 1. januara 2016. godine i nosiće dres sa brojem 32. Karijeru je počeo u Vojvodini, a prošle godine prešao je u Junajted, koji ga je odmah vratio u matični klub na pozajmicu. Bio je član omladinske reprezentacije Srbije koja je letos osvojila Svetsko prvenstvo na Novom Zelandu.

09:11 - Živković: Na pobedu i protiv AugzburgaFudbaler Partizana Andrija Živković rekao je da su crno-beli protiv AZ Alkmara (2:1) verovali u preokret i pobedu koja ih je približila proleću u Evropi. "Verovali smo u pobedu i u trenucima kada smo gubili. Tim smo koji igra do kraja i verovali smo da možemo da dođemo do preokreta. Protiv Augzburga idemo na pobedu, iako nam odgovara i remi. Ne želimo kalkulacije", rekao je Živković. Izabranicima Ljubinka Drulovića u poslednjem kolu protiv Augzburga u Beogradu odgovara čak i poraz manji od dva gola, kako bi se našao u šesnaestiti finala Lige Evrope.

08:45 - Pešić zadovoljan pobedom u RusijiTrener Bajerna Svetislav Pešić smatra da je pobeda nad Himkijem rezultat organizovane odbrane. Bavarci su iznenadili ruski tim u sedmom kolu Evrolige pobedom 81:70. "Odbrana je bila sjajna, ne mogu da se setim više od jedne kontre Himkija u prvom poluvremenu. Igrali smo odlično, kontrolisali skok (skoro 50), bili organizovani u tranziciji u napad, posebno u prvih 20 minuta", rekao je Pešić i dodao: "Veoma važna pobeda, igrali smo dobro protiv Fenerbahčea i Reala, ali nismo imali dovoljno energije da meč završimo pobedom. Igrači su bili veoma razočarani, ali sada mogu da se ponose zasluženim trijumfom. Mogli ste da vidite njihov trud i ulaganje od prvog do poslednjeg minuta".

08:20 - Navijači Unikahe prozvali BertomeuaNavijači košarkaša Unikahe prozvali su prvog čoveka Evrolige Đordija Bertomeua zbog budućeg formata najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja. Prema tom formatu Španiju će ubuduće predstavljati Real, Barselona i Laboral Kuča, a za Unikahu nema mesta. Navijači ovog kluba prozvali su Bertomeua tokom utakmice sa Makabijem, istakavši transparente na kojima je prikazana novčanica od jednog dolara sa likom Bertomeua.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE POGLEDATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track