BLOG UŽIVO: Velikani se otimaju o Gvardiolu
Foto: Reuters

Najnovije informacije iz sveta sporta

BLOG UŽIVO: Velikani se otimaju o Gvardiolu

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:47 - Las Palmas otpustio trenera EreruTrener fudbalera Las Palmasa Pako Erera otpušten je zbog loših rezultata, objavio je španski prvoligaš na svom sajtu. Do prekida saradnje sa trenerom, pod čijim je vođstvom klub sa Kanarskih ostrva prošle sezone izborio povratak u Primeru nakon 13 godina, došlo je posle jučerašnjeg poraza na gostovanju od Hetafea (4:0). Nije objavljeno ko će na klupi da zameni 61. godišnjeg Ereru, koji je prvi otpušteni stručnjak ove sezone u Primeri. Las Palmas je trenutno pretposlednji na tabeli, nakon što je na osam utakmica osvojio samo pet bodova.

23:24 - FA odbio Murinjovu žalbuFudbalski savez Engleske (FA) odbio je žalbu menadžera Čelsija Žozea Murinja, prenosi Bi-Bi-Si. Murinjo je kažnjen sa 50.000 fundi i suspendovan jednu utakmicu zbog komentarisanja suđenja posle poraza na Stamford Bridžu od Sautemptona u 8. kolu Premijer lige (3:1). Portugalac je na konferenciji za medije nakon utakmice rekao "da se sudija plašio da donosi odluke u korist njegovog tima". Murinjo je u žalbi FA kao opravdanje naveo da engleski nije njegov maternji jezik i da su njegove reči pogrešno protumačene. Aktuelni šampion Čelsi trenutno je 12. na tabeli Premijer llige sa 11 bodova iz devet mečeva.

23:13 - Majk Kžiževski napušta mesto selektora posle RijaČuveni američki košarkaški trener i selektor SAD Majk Kžiževski napustiće tu funkciju posle Olimpijskih igara 2016. godine u Rio de Žaneiru, saopšteno je danas u Los Anđelesu."Vreme je da krenem dalje", rekao je Kžiževski, poznat kao "trener K" (Coach K) za televiziju ESPN. Kžiževski je rekao da trenutno radi na "važnim odlukama" kao što je izbor igrača za Olimpijske igre. Prema njegovim rečima, posle Olimpijskih igara, američka košarka će morati da izabere "najboljeg trenera, bilo da je iz NBA lige ili s nekog univerziteta kako bi tim nastavio s pobedama". Kžiževski je selektor američke muške košarkaške reprezentacije od 2005. godine. Njegov tim sa zvezdama NBA lige Lebronom Džejmsom i Kobijem Brajantom, osvojio je zlato na Igrama 2008. i 2012. godine. Trener će napuniti 69 godina naredne godine, kada će pokušati da postane prvi košarkaški selektor s tri uzastopne zlatne medalje na Olimpijskim igrama.

23:01 - Stouk odneo sva tri boda iz VelsaFudbaleri Stouka savladali su večeras na gostujućem terenu ekipu Svonsija sa 1:0 i trećom pobedom odmakli od opasne zone u Premijer ligi. Poslednju utakmicu 9. kola rešio je španski napadač srpskog porekla Bojan Krkić golom iz penala nakon što je početkom susreta upravo nad njim napravljen prekršaj u šesnaestercu. Velšani su pretrpeli treći poraz i sada imaju samo četiri boda više od Njukasla, najbližeg kluba iz zone ispadanja. Svonsi - Stouk 0:1 (Krkić 4. penal) Odigrano juče: Njukasl - Norič 6:2- Odigrano u subotu: Čelsi - Aston Vila 2:0, Kristal Palas - Vesthem 1:3, Everton - Mančester Junajted 0:3, Mančester Siti - Bornmut 5:1, Sautempton - Lester 2:2, Totenhem - Liverpul 0:0, Votford - Arsenal 0:3, Vest Bromvič Albion - Sanderlend 1:0. Tabela: Mančester Siti 21 bod, Arsenal i Mančester Junajted po 19, Vesthem 17, Lester 16, Kristal Palas 15, Totenhem 14, Sautempton, Everton i Liverpul po 13, itd.

22:44 - Šmit: Potrebna nam je pobeda, tako ćemo i igratiTrener fudbalera Bajera iz Leverkuzena Rodžer Šmit rekao je danas da njegova ekipa pobedom protiv Rome može da napravi veliki korak ka osmini finala Lige šampiona. "Sutra imamo veliku šansu da napravimo veliki korak ka osmini finala. Potrebna nam je pobeda, tako ćemo i igrati", rekao je Šmit na konferenciji za novinare. Bajer sutra dočekuje Romu u utakmici trećeg kola Grupe E Lige šampiona. Nemačka ekipa je, posle dva odigrana kola, druga na tebeli sa tri boda, odnosno ima bod manje od prvoplasirane Barselone, dok je Roma poslednja sa samo jednim osvojenim bodom. "U ovom trenutku, imamo mali problem sa efikasnošću, ali i pored toga igramo dobar fudbal i siguran sam da ćemo početi da pogađamo... U proteklih godinu i po dana u Ligi šampiona smo pokazali da svakoj ekipi možemo da napravimo problem", dodao je Šmit. Roma nije slavila u Nemačkoj 15 godina, a trener tog italijanskog tima Rudi Garsija naveo je da će njegova ekipa to u sutrašnjoj utakmici pokušati da promene. "Znamo da Bajer ima dobar tim, imaju vrhunske igrače, ali došli smo ovde po dobar rezultat. Biće to velika utakmica. Prošlo je 15 godina od kako je Roma pobedila u Nemačkoj i mi ćemo pokušati da to promenimo", kazao je Garsija. Utakmica između Bajera i Rome igra se sutra od 20.45.

22:16 - Kou obećao nacionalnim savezima 22 miliona dolara za četiri godinePredsednik Svetske atletske federacije (IAAF) Sebastijan Kou rekao je danas da će svaka nacionalna federacija u naredne četiri godine dobiti po 25.000 dolara od te organizacije. IAAF će, naime, obezbediti 22 miliona dolara za finansiranje nacionalnih atletskih federacija. Ta sredstva su polovina prihoda koja IAAF dobija od Međunarodnog olimpijskog komiteta na svake četiri godine. Plan finansiranja nacionalnih saveza bio je jedan od glavnih obećanja Sebastijana Koua u kampanji pred izbore za predsednika IAAF. Kou je naveo da će taj novac pomoći nacionalnim savezima da razviju atletiku u svojim zemljama.

21:47 - Rebrov: Nema bolje motivacije od utakmice sa ČelsijemTrener fudbalera Dinama iz Kijeva Serhi Rebrov rekao je danas da će njegova ekipa, u predstojećoj utakmici Lige šampiona, pokušati da iskoristi probleme koje ima Čelsi. "Nadam se da su se igrači psihički oporavili posle poraza od Šahtjora (0:3). Analizirali smo naše greške i nadam se da ćemo sutra videti potpuno drugi tim na terenu. Drago mi je što nemamo puno vremena da razmišljamo o toj utakmici, jer je pred nama drugi važan meč, a ne mogu da zamislim bolju motivaciju za igrače od utakmice protiv Čelsija u Ligi šampiona", rekao je Rebrov na konferenciji za novinare u Kijevu. Dinamo sutra dočekuje Čelsi u trećem kolu Grupe G Lige šampiona. Ukrajinska ekipa je, posle dva odigrana kola, prva na tabeli sa četiri boda, koliko ima i drugoplasirani Porto, dok je Čelsi treći sa bodom manje. Poslednji na tabeli Grupe F je Makabi iz Tel Aviva bez osvojenog boda. "Moramo da pokušamo da postignemo nivo intenziteta kakav je u Premijer ligi. U Engleskoj nemate vremena da razmišljate na terenu. Čelsi je navikao na to... Dobro smo proučili njihovu igru, Čelsi ima dosta dobrih osobina, ali ima i problema, što ćemo mi pokušati da iskoristimo", naveo je Rebrov. Utakmica između Zenita i Čelsija igra se sutra od 20.45 u Kijevu. ; U drugom meču Grupe G, u istom terminu, sastaju se Porto i Makabi.

21:24 - Viljaš-Boaš: Želim da nastavimo u istom ritmu u Ligi šampionaTrener fudbalera Zenita iz Sankt Peterburga Andre Viljaš-Boaš rekao je danas da je zadovoljan dosadašnjim učinkom svoje ekipe u Ligi šampiona, ali je i istakao da želi da nastavi u istom ritmu i protiv Liona. "Sutra nas čeka veoma važna utakmica, jer, ako pobedimo, imamo velike šanse da prođemo u nokaut fazu. Veoma sam zadovoljan sa šest bodova iz prva dva meča i želim da nastavimo u istom ritmu", rekao je Viljaš-Boaš na konferenciji za novinare u Sankt Peterburgu. Zenit sutra dočekuje francuski Lion u utakmici trećeg kola Grupe H Lige šampiona. Ruska ekipa je, posle dva kola, prva na tabeli sa šest bodova, dok je Lion poslednji sa jednim osvojenim bodom. "Lion je jak, iskusan tim. Matje Valbuena, Aleksandr Lakazet i Rafel... sve su to iskusni igrači. Na ovom nivou, veština jednog pojedinca može da bude važna, jer u samo nekoliko sekundi takav fudbaler može da okrene ishod meča", naveo je Viljaš-Boaš. Utakmica između Zenita i Liona igra se sutra od 20.45 u Sankt Peterburgu. U drugoj utakmici trećeg kola Grupe H sutra se sastaju Valensija i Gent.

21:01 - Premijer čestitao medalje na EP u stonom tenisu za osobe sa invaliditetomPremijer Aleksandar Vučić čestitao je danas srpskim reprezentativcima Borislavi Perić Ranković, Nadi Matić, Zorici Popadić i Mitru Palikući koji su na Evropskom prvenstvu u stonom tenisu za osobe sa invaliditetom u Danskoj osvojili zlatnu, srebrnu i bronzanu medalju. "Upućujem vam najiskrenije čestitke na osvojenim medaljama na Evropskom prvenstvu. Postigli ste veliki uspeh zahvaljujući napornom radu, izuzetnoj volji i ogromnoj želji da se nađete među najboljima", naveo je Vučić u čestitki i dodao da je uveren da će i u budućnosti ostvarivati velike rezultate. ; Evropsko prvenstvo u stonom tenisu za osobe sa invaliditetom održano je u Vejleu od ; 10. do 18. oktobra.

20:41 - Rumenige: Za Gvardiolu zainteresovani veliki kluboviGeneralni direktor minhenskog Bajerna Karl-Hajnc Rumenige priznao je da su za trenera Bavaraca Pepa Gvardiolu zainteresovani brojni veliki klubovi. On je, međutim, izrazio uverenje da će trofejni stručnjak ipak ostati u Minhenu."Već sam rekao da ćemo u drugoj polovini godine razgovarati o novom ugovoru, posle čega će sve biti jasno. Još nije bilo razgovora, ali to će se svakako dogoditi do kraja godine. Postoje mnogi faktori u korist Bajerna, a mi razumemo što su za Gvardiolu zainteresovani pojedini veliki klubovi. Naš klub s optimizmom gleda na situaciju i nadamo se da trener ostaje sa nama", rekao je Rumenige, a prenosi nemački dnevnik Bild. Pojedini španski mediji preneli su da Gvardiola na kraju sezone sigurno odlazi sa Alijanc arene i preuzima Mančester siti. Bajern je trenutno neprikosnoven u Bundes ligi i sigurno korača ka odbrani titule, a uspešan je i u Ligi šampiona, gde takođe ima maksimalan učinak posle dva kola u F grupi.20:17 - Stiv Evans novi trener LidsaŠkotlanđanin Stiv Evans od danas je novi trener engleskog fudbalskog kluba Lids. On će na klupi Lidsa zameniti Uvea Roslera, koji je dobio otkaz zbog loših rezultata te ekipe u Čempionšipu (drugoj englesko ligi). Evans, koji je do prošlog meseca bio trener Roterdama, potpisao je ugovor do kraja sezone, saopštio je Lids. Lids je prošlog vikenda izgubio na svom terenu od Brajtona sa 1:2, što je tom timu bio treći uzastopni poraz u Čempionšipu. Posle 11 odigranih kola, Lids je na 18. mestu na tabeli sa 11 bodova.

19:49 - Bejl zbog povrede propušta meč protiv PSŽ-aFudbaler Real Madrida Geret Bejl zbog povrede mišića leve noge neće moći da igra na utakmici Lige šampiona protiv Pari Sen Žermena. Kako prenosi sportski dnevnik AS, Velšanin je danas bio podvrgnut lekarskim pregledima i utvrđena je ista povreda zbog koje je pauzirao dve nedelje u septembru. Bejl je u prvenstvenoj pobedi Reala u subotu protiv Levantea (3:0) odigrao samo prvo poluvreme i zamenjen je nakon što se požalio na bolove. Odsustvo vrhunskog igrača predstavljaće veliki udarac za španski "kraljevski klub" pogotovo što se od povreda i dalje oporavljaju Karim Benzema, Džejms Rodrigez, Pepe i Danijel Karvahal. Utakmica 3. kola A grupe Lige šampiona između Pari Sen Žermena i Real Madrida igra se u Parizu u sredu od 20.45 sati.

19:20 - Silva: Olimpijakos nije favorit protiv DinamaTrener fudbalera Olimpijakosa Marko Silva rekao je danas da njegova ekipa nije favorit protiv zagrebačkog Dinama u predstojećem meču Lige šampiona i istakao da su šanse za trijumf podjednake. "Ne slažem se da je Olimpijakos favorit. Dinamo je dobar tim i mislim da su šanse podjednake. Nećemo biti zadovoljni remijem, u svaki meč ulazimo s planom da pobedimo. Potrudićemo se da pobedimo. To je plan", rekao je Silva na konferenciji za novinare. Olimpijakos sutra gostuje Dinamu u Zagrebu u trećem kolu Grupe F Lige šampiona. Posle dva odigrana kola, Olimpijakos je drugi na tabeli sa tri boda, koliko ima i Dinamo na trećem mestu. Bajern iz Minhena je prvi na tebeli sa šest bodova, dok je Arsenal poslednji bez bodova

18:45 - Gvardiola: Arsenal ima prednost, mora da pobediTrener fudbalera Bajerna iz Minhena Pep Gvardiola rekao je danas da je londonski Arsenal u prednosti u odnosu na njegovu ekipu u predstojećem meču Lige šampiona. "Kada analiziram neki tim nikad ne gledam tabelu, baš me briga za to. Moram da ih analiziram kao da imaju šest bodova... Poznajemo jedni druge vrlo dobro. Igrao sam protiv Arsenala dva puta sa Barselonom i dva puta sa Bajernom. To je ekipa protiv koje je uvek teško igrati. U ovoj situaciji, oni imaju prednost. Moraju da pobede", rekao je Gvardiola na konferenciji za novinare. Bajern iz Minhena sutra gostuje Arsenalu u trećem kolu Grupe F Lige šampiona. Šampion Nemačke je prvi na tabeli sa šest bodova, dok je Arsenal poslednji bez osvojenog boda. Gvardiola je govoreći na konferenciji za novinare imao i reči hvale za trenera Arsenala Arsena Vengera. "Venger nije samo menadžer, Venger je i sportski direktor. On je promenio Arsenal. On je više od trenera. On je sve u Arsenalu", naveo je Gvardiola. Utakmica između Bajerna i Arsenala igra se sutra od 20.45.

18:07 - Radičević na operaciji, pauza tri mesecaSrpski internacionalac i plejmejker španske Sevilje Nikola Radičević trebalo bi da se operiše u sredu, a po prvim prognozama provešće tri meseca van terena. Ovaj 21-godišnji plejmejker povredio je kuk, zbog čega nije igrao u pripremnim mečevima, ali ni u prva dva kola ACB lige. Kada se na sve doda da je Sevilja poslednja na tabeli sa dva ubedljiva poraza od Obradoira i Barselone.

17:28 - Krunić zaustavljena na startu Kupa KremljaSrpska teniserka Aleksandra Krunić nije uspela da se plasira u drugo kolo Kupa Kremlja, pošto je danas izgubila od Ukrajinke Lesije Curenko sa 6:3, 6:1. Curenko u drugom kolu igra protiv pobednice meča između Slovakinje Ane Karoline Šmijedlove i kvalifikantkinje. Turnir u Moskvi igra se za nagradni fond od 768.000 dolara.

16:58 - Munijain se vraća na teren posle šest meseciFudbaler Atletik Bilbaa Iker Munijain vraća se na teren posle šest meseci pauze zbog povrede ligameneta levog kolena, prenela je agencija AFP. "Munijain je dobio dozvolu da igra jer se oporavio i njegovo fizičko stanje je takvo da mu dozvoljava da se vrati aktivnostima tima", saoopštio je baskijski klub. Munijain nije igrao u finalu Kup kralja u maju u porazu protiv Barselone od 3:1, kao ni u Superkupu u avgustu kada su se Baskijci ukupnim rezultatiom 5:1 revanširali Kataloncima i osvojili prvi trofej posle 31 godine. Atletik Bilbao, koji zauzima 14 mesto u Primeri sa svega dve pobede iz prvih osam utakmica, igra u četvrtak u Beogradu protiv Partizana u trećem kolu Lige Evrope.

16:15 - Venger: Spremni smo za BajernTrener fudbalera Arsenala Arsen Venger izjavio je danas da se njegova ekipa u predstojećem duelu u Ligi šampiona ne plaši Bajerna iz Minhena, uprkos tome što je nemački tim pobedio u svakoj utakmici ove sezone. Bajern je pobedio u svih devet prvenstvenih utakmica ove sezone, kao i u prve dve utakmice u Grupi F u Ligi šampiona. Arsenal će sutra od 20.45 na svom stadionu igrati protiv Bajerna u trećem kolu Grupe F i pokušaće da ostvari prvu pobedu u grupi, posle poraza od Dinama iz Zagreba i Olimpijakosa. "Može se steći utisak da prve dve utakmice u Ligi šampiona nismo ozbiljno shvatili, ali to neće biti problem protiv Bajerna. Znamo da ćemo igrati protiv vrhunskog tima, svi naši igrači će sutra biti maksimalno koncentrisani", rekao je Venger, preneli su britanski mediji. "Imamo samopouzdanja, pre smo igrali i protiv jačih Bajernovih timova i pobedjivali ih. Ekipu koja je osvojila triplu krunu, sa maksimalno spremnim (Frankom) Riberijem i (Arjenom) Robenom, (Tonijem) Krosom, (Bastijanom) Švajnštajgerom i (Tomasom) Milerom", dodao je on. Venger je naveo da njegova ekipa mora dobro da se brani, ali i da napada i da prva postigne gol. "Svaki tim ima neku slabost. Ako me pitate da li bih sada igrao protiv njih - ne bih. Ali, ne postoji tim bez slabosti. Ne možete da kažete da ćete postići tri gola za 20 minuta, pošto je to apsolutno ludo", rekao je on. Francuski trener dodao je da će golman Petr Čeh biti na golu i da ne planira da odmori Aleksisa Sančesa i Mesuta Ozila. "Bili biste iznenadjeni ako ih sutra ne bih uvrstio u tim. Osim ako se desi da imam veoma lošu, neprospavanu noć i pogešim. Ali, u normalnim okolnostima, oni igraju", rekao je Venger.

15:39 - Nova pravila WADALideri Svetske antidoping agencije (WADA) najavili su da će sledećeg meseca razmotriti predlog Međunarodnog olimpjskog komiteta (MOK) da testiranje ubuduće ne obavljaju sportske organizacije, već samo WADA. Predsednik WADA Krejg Ridi rekao je za Asošijeted pres da će se o eventualnom potpunom preuzimanju antidoping testiranja iz ruku sportskih organizacija razgovarati na sastanku u Kolorado Springsu 17. i 18. novembra. Lideri MOK-a u subotu su se složili da bi antidoping testiranje ubuduće trebalo da bude nezavisno od sportskih organizacija i zatrazili su od WADA da razmotri preuzimanje ove dužnosti na globalnom nivou.14:50 - Jovetić: Odigrao sam najbolju utakmicu za InteraFudbaler Intera Stevan Jovetić izjavio je da je u velikom derbiju protiv Juventusa odigrao najbolju utakmicu za milanski klub. Inter i Juventus su sinoć u Milanu odigrali bez golova, u osmom kolu Serije A, a nastup crnogorskog reprezentativca pohvalio je trener "plavo-crnih" Roberto Manćini, rekavši da je to bila najbolja Jovetićeva igra otkako je došao u klub. "Mislim da je to bila moja najbolja utakmica za Inter. Tokom celog meča sam bio aktivan i jedno je nedostajao gol. Ovakvi mečevi protiv velikih timova vam daju samopouzdanje", rekao je Jovetić. Inter je treći na tabeli sa 17 bodova, koliko ima i drugoplasirana Roma, dok je prva Fiorentina sa bodom više. "Pobedili smo Milan u derbiju, odigrali nerešeno sa Juventusom i mogli smo da osvojimo tri boda. Sada delimo drugo mesto i moramo da se vratimo pobedama, pošto nismo pobedili u poslednja tri kola", rekao je Jovetić. 14:10 - Savić: Spektakl na Tašmajdanu u kombinovanom sastavuSelektor srpskih vaterpolista Dejan Savić rekao je danas da će njegova reprezentacija igrati u kombinovanom sastavu protiv Francuske i najavio spektakl na Tašmajdanu. "Utakmica će sigurno biti zanimljiva i biće veoma interesantno što ćemo nastupiti u kombinovanom sastavu, od igrača iz juniorskog tima i nekoliko A reprezentativaca. Ova utakmica će biti divan povod i uvertira za Evropsko prvenstvo u Beogradu. Trebalo bi da bude spektakl", rekao je Savić. Srbija će sutra protiv Francuske početi novu sezonu u Svetskoj ligi. Savić je najavio da će ekipa Srbije biti sačinjena od nekoliko A reprezentativaca i igrača koji su sa juniorskom selekcijom letos postali svetski šampioni. Pored Savića, na klupi će biti i Vladimir Vujasinović, koji je kao selektor sa juniorskom selekcijom osvojio Svetsko prvenstvo u Almatiju ranije ove godine. Vujasinović je zahvalio Saviću što ga je uključio u vođenje reprezentacije.13:50 - Lajović izborio plasman u glavni žreb Kupa KremljaSrpski teniser Dušan Lajović plasirao se u glavni žreb Kupa Kremlja, pošto je danas u trećem kolu kvalifikacija pobedio Nemca Tobijasa Kamkea sa 7:5, 6:3. Potencijalni rival Lajoviću u prvoj rundi su Pablo Kuevas, Robin Hase, Mihael Juznji, Marsel Ilhan. Od srpskih predstavnika učestvovaće i Viktor Troicki, koji je slobodan u prvom kolu. Turnir u Moskvi igra se za ukupan nagradni fond od 771.525 dolara.13:10 - Nemačka: Istraga zbog "kupovine" Mundijala 2006. godineJavno tužilšstvo Frankfurta razmatra mogućnost pokretanja istrage povodom optužbi da je Nemačka dobila organizaciju Mundijala 2006. zahvaljujući kupovini glasova. Časopis "Der Špigl" objavio je u petak da je Komitet za kandidaturu Nemačke 2000. obezbedio 6,7 miliona evra za kupovinu glasova prilikom izbora za domaćina šampionata sveta. "Pokrenuli smo proces razmatranja eventualne istrage", rekla je portparol kancelarije javnog tužioca Frankfurta Nađa Nisen. Nemački list je objavio da je 2000. godine od direktora Adidasa Robera Luja Drajfusa pozajmljeno 6,7 miliona evra kako bi Nemački komitet za kandidaturu mogao da podmiti zvaničnike Međunarodne fudbalske federacije (FIFA). Kako je navedeno, među onima koji su znali za taj "Fond za korupciju" bili su i predsednik Organizacionog komiteta SP 2006. Franc Bekenbauer, kao i aktuelni predsednik Fudbalske asocijacije Nemačke (DFB) Volfgang Nirzbah.

12:45 - Mihajlović navodno ima 10 dana da sačuva posaoTrener fudbaleraMilana Siniša Mihajlović navodno je dobio 10 dana da sačuva tu poziciju. Utakmice protiv Sasuola i Kjeva biće ključne za Mihajlovića, s obzirom na to da mu je za cilj postavljeno osvajanje bar trećeg mesta u Seriji A. Milan posle osam kola zauzima 13. mesto na tabeli italijanskog prvenstva, sa 10 osvojenih bodova. Navijači Milana počeli su, kako navodi list, da gube strpljenje. Mihajlović se u svlačionici sukobio sa fudbalerima Alesiom Čerčijem i Aleksom, nakon utakmice sa Torinom u subotu. Aleks je navodno okrivljen jer je izveo slobodan udarac koji je Čerči želeo da šutira. Milan ima osam bodova manje od vodeće Fiorentine.12:15 - Fudbaleru UAE tri meseca zatvora zbog uvrede selektoraFudbaler Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE), igrač Al Dafre Abdulah Kasem osuđen je na tri meseca zatvora jer je uvredio selektora reprezentacije Mahdija Alija. Kasem je kritikovao Alija i pritom nepristojno gestikulirao, nezadovoljan jer nije bio uvršten u nacionalni tim. Ceo događaj snimio je još jedan fudbaler Al Dafre čije ime nije objavljeno, a koji je takođe osuđen na tromesečni zatvor.11:58 - Anćeloti: Ne bih preuzeo Inter jer previše poštujem MilanItalijanski fudbalski trener Karlo Anćeloti izjavio je da nikada u karijeri ne bi preuzeo Inter, najvećeg rivala Milana za koji je igrao i predvodio sa klupe. "Ne bih nikada bio trener Intera. Mnogo godina sam proveo u Milanu i to je pitanje poštovanja prema mojoj istoriji, ali i klupskoj. Postoji nekoliko timova koje bih izbegao jer ne mogu da radim protiv svoje prošlosti", rekao je Anćeloti. Anćeloti je kao trener proveo osam godina na San Siru i osvojio jednu titulu Serije A, dve Lige šampiona, Kup Italije, Superkup Italije, dva UEFA Superkupa i Svetsko klupsko prvenstvo.

11:40 - Ramon Vega razmišlja o kandidaturi za predsednika FIFANekadašnji reprezentativac Švajcarske Ramon Vega rekao je da razmatra da se kandiduje za predsednika Svetske fudbalske federacije (FIFA). "Dolazim bez prtljaga i imamo značajno iskustvo, kako u fudbalu, tako i u finansijama", preneli su svetski mediji Vegine reči. Izvršni odbor FIFA sastaće se sutra i trebalo bi da odluči da li će da odloži planirane februarske izbore. FIFA je potresena velikim skandalom, a prvi čovek te organizacije Sep Blater suspendovan je na 90 dana zbog optužbi za korupciju. Vega se penzionisao iz fudbala 2004. godine i od tada je radio u finansijama.11:20 - Platini priznao da nema ugovor da je primio novac od BlateraPredsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Mišel Platini priznao je da nema nikakav pisani ugovor o tome da je 2011. primio dva miliona švajcarskih franaka od prvog čoveka FIFA Sepa Blatera, zbog čega su švajcarske vlasti pre 10 dana pokrenule istragu. Platini i Blater su prošle nedelje suspendovani na 90 dana dok traje istraga, Blater je prošle nedelje rekao da je novac koji je dao Platiniju za savetodavne usluge bio deo "džentlmenskog sporazuma". Platini je u intervjuu francuskom "Le mondu" potvrdio da je sporna isplata obavljena "sporazumom dvojice ljudi" što je, kako on tvrdi, dozvoljeno po švajcarskim zakonima. "Usmeni ugovor važi kao i pisani", naglasio je Platini. On je insinuirao da Blater, po njegovom mišljenju ,"želi da ga politički uništi" preko ovog skandala sa isplatom novca, s obzirom da su mu se time drastično smanjile šanse da bude izabran za predsednika FIFA. 11:00 - Resler dobio otkaz u LidsuEngleski fudbalski drugoligaš Lids otpustio je trenera Uvea Reslera, preneli su danas britanski mediji. Resler je Lids preuzeo u maju, kada je potpisao dvogodišnji ugovor, koji je raskinut. Lids je izgubio poslednje tri utakmice u ligi i trenutno je 18. na tabeli Čempionšipa. Resler je peti trener koga je Lids otpustio, od kada je Masimo Selino postao vlasnik kluba 2014. godine.10:40 - Arsenal dočekuje BajernFudbaleri Arsenala sutra protiv Bajerna imaju imperativ pobede kako bi ostali u trci za plasman u osminu finala Lige šampiona posle lošeg starta u elitnom takmičenju. Londonski tim doživeo je iznenađujuće poraze od Dinama i Olimpijakosa, posle čega mora da "vadi fleke" protiv tima koji se možda nalazi u najboljoj formi u Evropi. Bajern je u Nemačkoj nanizao devet pobeda, plus dve u Ligi šampiona, ali Venger veruje da može da prekine fantastičnu seriju Bavaraca. U drugom meču F grupe u Zagrebu, Dinamo dočekuje Olimpijakos u duelu koji bi pobednika pogurao pred vrata naredne faze. Čelsi, slično kao i gradski rival, pred moranjem je u Kijevu, protiv Dinama, koji je uzdrman porazom u derbiju od Šahtjora (3:0). Murinjova ekipa posle utakmice protiv Aston Vile (2:0) nagovestila je izlazak iz krize, ali za povratak samopouzdanja potrebno je još trijumfa. Porto neće imati težak zadatak na Dragau protiv izraelskog Makabija, koji predvode srpski trener Slaviša Jokanović i golman Predrag Rajković. Fudbaleri BATE Borisova imaju ispred sebe veliku Barselonu i meč za uživanje, nakon što su u Belorusiji oborili Romu (3:2) u prošlom kolu. Rimljani gostuju u Leverkuzenu i porazom bi se najverovatnije oprostili od nastavka takmičenja u Ligi šampiona. U okviru H grupe sastaju se Zenit - Lion i Valensija - Gent, u slučaju da domaći slave praktično će biti među najboljih 16 u Evropi. 10:15 - Jelena Janković napredovala za dva mestaSrpska teniserka Jelena Janković napredovala je za dva mesta i na danas objavljenoj WTA listi zauzela je 22. poziciju. Ona je popravila plasman zahvaljujući trijumfu na turniru u Hong Kongu. Najbolje plasirana srpska teniserka i dalje je Ana Ivanović zadržala je 12. mesto. Veliki napredak ostvarila je Bojana Jovanovski koja je popravila plasman za 14 mesta i sada je 76. Aleksandra Krunić je sa 99. došla do 94 pozicije. Među prvih 10 bila je samo jedna promena, pošto se Andželik Kerber sa devetog popela na sedmo mesto, pretekavši Flaviju Penetu i Lucje Šafarovu.09:50 - Simonović: Da stanemo na zemlju i poboljšamo odnosKrilni košarkaš Crvene zvezde Marko Simonović kaže da je ekipa bila ponesena pobedom nad Strazburom i da je to jedan od uzroka poraza od Olimpije. Simonović je dodao da je veći problem od poraza teška povreda Luke Mitrovića. "Nismo bili u ritmu tokom cele utakmice, a onda nam se desio još veći problem - Lukina povreda. To je veliki hendikep za nas", rekao je Simonović i dodao: "Sami smo krivi za poraz, nismo bili koncentrisani od početka. Mlada smo ekipa, verovatno smo bili malo i poneseni pobedom nad Strazburom. Napravili smo razliku u prvoj četvrtini, ali dozvolili smo im da se vrate i da se razigraju, a teško je igrati protiv bilo koga kada je tako razigran. Bilo smo u grču, a onda se desila i najgora stvar, da nam se u ovom trenutku Luka povredi".09:25 - Van Gal: Pobeda nad Sitijem za san o tituliMenadžer Mančester junajteda Luj van Gal rekao je da njegova ekipa može da se umeša u borbu za titulu ako sledećeg vikenda savlada gradskog rivala Siti. Junajted je pre reprezentativne pauze izgubio od Arsenala, ali je ubedljivim trijumfom nad Evertonom (3:0) ostao u trci za prvo mesto. Ekipa Luja van Gala je sada, posle devet odigranih kola, treća na tabeli sa 19 bodova, koliko ima i drugoplasirani Arsenal, a dva manje od Sitija koji je na prvom mestu. "Veoma sam zadovoljan reakcijom igrača i veoma sam ponosan na njihov učinak protiv Evertona. Bio je to odličan nastup i možda uvod u veliki broj pobeda..Ako sledećeg vikenda pobedimo Siti onda ćemo moći da kažemo: 'Dobro, sada možemo da razmišljamo o tituli'", rekao je Van Gal.09:00 - Mitrović: Golovi su kao drogaNapadač Njukasla Aleksandar Mitrović izjavio je da je presrećan posle pobede nad Noričom u 9. kolu Premijer lige. Njukasl je pobedio 6:2, a Mitrović je postigao jedan gol za svoj tim. "Uvek je neverovatan osećaj dati gol, ali to je slučaj još više ovde na Sent Džejms parku. Ne mogu to rečima da opišem, morate da date gol kako biste to osetili. Još ranije sam rekao da su golovi kao droga – ako daš jedan, želiš sve više, tako se ja sada osećam. Nastaviću vredno da radim kako bih davao još golova“, rekao je Mitrović, koji je uoči početka sezone stigao u Njukasl iz Anderlehta.08:30 - Nejmar ostaje u BarseloniNapadač Barselone Nejmar poručio je navijačima Katalonaca da ostanu mirni jer on planira da potpiše novi ugovor. Pojedini mediji objavili su ranije da je Brazilac nezadovoljan u katalonskom klubu i da želi da ode sa Nou Kampa. Mančester junajted je navodno bio zainteresovan za sjajnog Brazilca, a i sam igrač je priznao da je bilo govora oko prelaska na Old Traford. On je izrazio želju da ostane u Barseloni za koju je od 2013. godine postigao 46 golova na 67 utakmica. "Pregovori su počeli. Ostalo mi je još mnogo godina ugovora ovde i potpisaću novi, budite mirni. Navijači moraju da budu mirni", rekao je Nejmar.

08:15 - Bogdanovićeva bronzana na Gran priju u MančesteruReprezentativka Srbije u tekvondu Tijana Bogdanović osvojila je bronzanu medalju u kategoriji do 49 kilograma na Gran priju u Mančesteru, turniru kategorije G4. Sedamnaestogodišnja srpska reprezentativka je u borbi za bronzu savladala predstavnicu Egipta sa 10:4. Bogdanovićeva je obezbedila nove bodove za svetsku listu i olimpijsku vizu, a svakako će šansu za odlazak u Rio potražiti na evropskim kvalifikacijama u januaru, javlja Tekvondo klub "Galeb". Sedamnaestogodišnja srpska reprezentativka na startu je pobedila Peruanku Lizbet posle prekida u drugoj rundi, zatim je slavila protiv Francuskinje Azijez (8:5), dok je predstavnicu Egipta pobedila sa 10:4. U polufinalu je ipak izgubila od dvostruke olimpijske šampionke, Kineskinje Vu. "Zadovoljna sam što sam na trećem Gran priju na kojem učestvujem osvojila drugu medalju. Cilj je na ovom turniru i bio susret sa Vu, htela sam da se borim s njom. To mi je odlična provera pred evropske kvalifikacije. Videla sam gde grešim, na čemu ću raditi u narednom periodu. Izuzetno iskustvo za mene iz kojeg ću sigurno izaći još bolja", rekla je Tijana Bogdanović.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE POGLEDATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track