BLOG UŽIVO: Inijesta se oporavio od povrede i počeo da trenira
Foto: Reuters

Najnovije informacije iz sveta sporta

BLOG UŽIVO: Inijesta se oporavio od povrede i počeo da trenira

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

22:43 - Brandau potvrđena polugodišnja zabrana igranja Apelaciona komisija Fudbalskog saveza Francuske (FFF) potvrdila je napadaču Bastije, Brazilcu Brandau, kaznu zabrane igranja od šest meseci zbog udaranja protivničkog igrača.Brandao je u incidentu posle utakmice između Pari Sen Žermena i Bastije (2:0) 16. avgusta sačekao u tunelu protivničkog igrača Tijaga Motu i iznenada ga udario glavom u lice.Problematični fudbaler kažnjen je odmah posle incidenta, a danas je njegova žalba odbijena, tako da će odsustvovati sa terena do februara sledeće godine.Sportski dnevnik "L"Ekip" podseća da će Brazilac morati još da se pojavi pred sudom u Parizu pod optužbom "za nasilje s predumišljajem na sportskom terenu".List prenosi da loša vest "nikada ne dolazi sama", navodeći da je Brandao ove nedelje na treningu povredio tetivu i verovatno mu predstoji operacija i tri meseca oporavka.

22:00 - CSKA pobedio i bez TeodosićaKošarkaši moskovskog CSKA pobedili su večeras Albu sa 95:66 u šestom kolu Grupe B Evrolige. U redovima ruskog kluba večeras nije bilo Miloša Teodosića zbog povrede levog stopala. Lekarski tim je odlučio, kako je saopštio klub, da srpski košarkaš ne igra kako bi se sprečila ozbiljnija povreda. CSKA je upisao i šestu pobedu u ovogodišnjem izdanju Evrolige, a najbolji na terenu su bili Nando de Kolo sa 22 i Aron Džekson sa 19 poena. U ekipi Saše Obradovića, koja do sada ima samo dve pobede, najefikasniji je bio Redži Reding sa 16 postignutih poena. Košarkaši Uniksa savladali su večeras Efes sa 67:64 u šestom kolu grupe A. Uniksu je ovo bila druga pobeda uz četiri poraza, dok je Efes upisao drugi poraz. Preostala dva meča Grupe A igraju se sutra, a sastaju se Žalgiris i Real Madrid, odnosno Dinamo Sasari i Njižni.21:12 - Pobeda Neptunasa, poraz ValensijeKošarkaši Neptunasa savladali su večeras na domaćem terenu ekipu Laboral Kuće sa 80:79, dok je Valensija poražena na gostovanju Olimpijakosu (77:76), u utakmicama 6. kola Evrolige. U D grupi, u kojoj je Crvena zvezda, litvanski klub je napravio podvig i zabeležio treću pobedu, dok su favorizovani gosti iz Španije pretrpeli četvrti poraz.Najzapaženiji pojedinac uzbudljivog susreta bio je Ertel iz Laborala koji je ubacio 31 poen, ali je u poslednjem napadu promašio za pobedu svog tima. Valensija je pretrpela već šesti poraz na gostovanju u Pireju, gde je Olimpijakos posle neizvesne završnice zabeležio šestu pobedu i zadržao maksimalan učinak. Za španski tim debitovao je repezentativac Srbije Nemanja Nedović, ali je bio tragičar susreta. On se spetljao u poslednjem napadu, a kada je 1,3 sekunde pre kraja ponovo prihvatio loptu šutirao je za tri poena i pogodio, ali posle zvuka sirene. Nedović je na parketu proveo 24 minuta i ubacio šest poena, dok je Vladimir Lučić bio među najzapaženijima u ekipi Valensije sa 16. Porazi Laborala i Valensije odgovaraju Crvenoj zvezdi, koja sutra gostuje turskom Galatasaraju.

20:21 - Riberi: Neću ustupiti mesto RojsuFudbaler Bajerna iz Minhena Frank Riberi rekao je danas da nema nameru da napusti taj klub i tako ustupi mesto Marku Rojsu. Fudbaler Borusije iz Dortmunda Marko Rojs se već nekoliko meseci povezuje sa Bajernom, a u redovima šampiona Bundeslige ga, navodno, vide kao savršenu zamenu za Riberija. Ipak, Francuz je odlučan u tome da se bori za svoje mesto. "Rojs je veliki igrač, ali ja ću biti u Bajernu još neko vreme. Osećam se veoma dobro i jedva čekam da zaigram. I dalje sam važan igrač u Bajernu i ljudi ne bi trebalo još da me otpisuju", rekao je Riberi za Kiker. Rojs ima ugovor sa Borusijom do juna 2017. godine, ali u ugovoru ima otkupnu klauzuli koja mu omogućava da napusti klub na kraju ove sezone za 25 miliona evra. Za nemačkog fudbalera su se, prema pisanju medija, u poslednjih nekoliko meseci interesovali i Mančester siti i Real Madrid.

19:49 - Inijesta se oporavio od povrede i počeo da treniraFudbaler Barselone Andres Inijesta oporavio se od povrede i danas se priključio saigračima na treningu, ali je još neizvesno može li da nastupi na prvenstvenoj utakmici španske Primere u subotu.Kreator igre Katalonaca povredio je mišić potkolenice na derbiju protiv madridskog Reala prošlog meseca, a lekari čine sve kako bi se pojavio u timu za predstojći duel sa petoplasiranom Seviljom, objavila je Barselona na svom sajtu.Barselona posle 11 odigranih utakmica zauzima drugo mesto na tabeli sa dva poda zaostatka za vodećim Realom, koji u subotu gostuje novajliji Eibaru. 19:01 - Rumenige: Isplatili smo stadion 16 godina pre rokaPredsednik fudbalskog kluba Bajern iz Minhena Karl-Hajnc Rumenige rekao je danas da je taj klub u potpunosti vratio kredit za stadion, gotovo 16 godina pre isteka roka. "Godine 2005. pozajmili smo tačno 346 miliona evra, a rok za otplatu je bio do 25 godina, do 2030. godine. Stadion smo u potpunosti platili za samo devet godina i ja sam veoma ponosan na to", rekao je Rumenige za klupski magazin. Alijanc Arena, kapaciteta 71.137 mesta, otvorena je 2005. godine, a Bajern stadion deli sa ekipom Minhen 1980. Minhen 1980 je svoj udeo od 50 odsto prodao gradskom rivalu 2006. godine uz zadržavanje prava da igra na Alijanc Areni. Jedan od najmodernihih stadiona u Evropi svetli crveno kada je domaćin Bajern, a plavo kada igra Minhen 1980.

18:28 - Kedira na leto prelazi u Bajern Minhen?Fudbaler Reala iz Madrida, nemački reprezentativac Sami Kedira, pristao je da sledećeg leta pristupi Bajernu iz Minhena, prenose španski mediji.Dvadesetsedmogodišnjem igraču sredine terena, članu tima koji je u Brazilu osvojio titulu prvaka sveta, ugovor sa Realom ističe na kraju sezone, a mediji su spekulisali da će već u januaru nastupati u Premijer ligi kao pojačanje Arsenala ili Mančester Junajteda.Međutim, španski radio Kadena Ser tvrdi da je Kedira odlučio da se vrati u Nemačku i pristupi Bajernu, kao i da je sa bavarskim velikanom već potpisao predugovor.Kedira, koji je u Real Madrid prešao 2010. godine iz Štutgarta, odigrao je za reprezentaciju Nemačke 53 utakmice i postigao pet golova.

17:59 - Obeležavanje 135. godina šaha u ZrenjaninuMeđunarodnim šahovskim turnirom, koji je danas počeo i trajaće nedelju dana, u Zrenjaninu se obeležava 135. godina šaha u tom gradu. Istoričar i sekretar šahovskog saveza Zrenjanina Branko Onjin rekao je da je u aprilu 1879. godine osnovan Velikobečkerečki šahovski klub na inicijativu Jožefa Noje, prvog šahovskog majstora i da postoji podatak da je još 1801. godine održan prvi šahovski turnir. "Značajno je reći da Zrenjanin ima 12 sportskih grana koje su starije od 100 godina, a među njima je i šah, kao jedna od najstarijih", rekao je Onjin. Predsednik šahovskog saveza Vojvodine Miroslav Kopanja izrazio je zadovoljstvo što je grad Zrenjanin prepoznao šah kao sport koji, kako je naveo, priprema deču za život i što iz tog grada deca osvajaju kadetska prvenstva Vojvodine i Srbije. On je podsetio da se 135 godina ne obeležava samo u Zrenjaninu, već i Srbiji i da je 23. novembar proglašen kao Dan šaha u Srbiji. Dodao je i da je 23. novembra 1879. godine prvi put odigran turnir.

17:30 - Ostaje na snazi suspenzija utakmica grčke ligeFudbalski savez Grčke potvrdio je danas svoju odluku da suspenduje prvenstvene utakmice, pošto nije uspeo da postigne dogovor sa klubovima o merama zaštite sudija. U saopštenju se navodi da se na neodređeno vreme suspenduje odigravanje utakmica prve, druge i amaterske treće lige, nakon što je prošle nedelje na ulici napadnut i teško povređen fudbalski sudija Hristoforos Zagrafos. Sastanak predstavnika Saveza i klubova održan je juče, ali je završen međusobnim optužbama. Predsednik prve grčke lige Dimitris Agrafiotis rekao je da će u ponedeljak podneti ostavku.

17:02 - Bošković odredio sastav za turnir u NorveškojSelektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Saša Bošković odredio je danas sastav za učešće na međunarodnom turniru u Norveškoj, od 27. do 30. novembra.Turnir "Mobelringen kup", na kojem će još igrati Francuska, Danska i domaćin Norveška, u sklopu je završnih priprema srpskih rukometašica za prvenstvo Evrope, koje će sledećeg meseca zajednički organizovati Hrvatska i Mađarska.Golmani: Katarina Tomaševic (FTC), Jovana Risović (Radnički Kragujevac), Ana Kačarević (Naisa).Leva krila: Jelena Nišavić (Radnički), Sanja Radosavljević (Radnički).Desna krila: Katarina Krpež (ERD), Ivana Milošević (Radnički).Pivoti: Dragana Cvijić (Budućnost), Sanja Rajović (Lokomotiva), Marija Lojpur (Segedin).Bekovi: Katarina Stepanović (Radnički), Sanja Damnjanović (Viborg), Biljana Bandelijer (Nica), Jovana Stoiljković (Nant), Jelena Trifunović (Podravka), Andrea Lekić (Vardar), Kristina Liščević (Mec), Anđela Janjušević (Radnički), Jelena Popović (Nant), Jelena Živković (Podravka), Dijana Radojević (Jagodina).Srpske rukometašice okupiće se 24. novembra u Beogradu, gde će trenirati do odlaska u Norvešku, a posle turnira finiš priprema odradiće od 2. do 6. decembra u Novom Sadu. Na prvenstvu Evrope, koje je na programu od 7. do 21. decembra, reprezentacija Srbije igraće u D grupi, u Osijeku, sa selekcijama Francuske, Crne Gore i Slovačke.

16:28 - Snajder demantovao da napušta GalatasarajHolandski fudbalski internacionalac Vesli Snajder demantovao je da planira da napusti redove Galatasaraja, kako bi se pridružio Milanu, ili Mančester junajtedu. "Moje ime je uvek povezano sa takvim vestima, ali na to ne obraćam pažnju", rekao je 30. godišnji Snajder za TV Galatasaraj. On je naglasio da se dobro oseća u turskom klubu. "Dobro mi je ovde i ne razmišljam da odem", rekao je Snajder.

16:14 - Bugarska otpustila PenevaBugarska fudbalska unija (BFU) otpustila je selektora Luboslava Peneva zbog slabog starta u kvalifkacijama za prvenstvo Evrope 2016. Četrdesetosmogodišnji Penev produžio je prošlog novembra ugovor, ali su loši rezultati u kvalifikacijama za EP bili "okidač" da mu BFU uruči otkaz posle trogodišnjeg angažmana. Bugarska, koja od 2004. nije uspela da se kvalifikuje na veliko takmičenje, nalazi se na četvrtom mestu grupe H kvalifikacija sa četiri boda iz isto toliko mečeva, šest manje od vodećih Hrvatske i Italije i pet iza Norveške.

16:03 - Toronto rasplakao KarteraKošarkaš Memfisa Vins Karter rasplakao se uoči meča sa Torontom. Uoči meča Toronta i Memfisa za koji Karter igra od ove sezone, na centralom video-semaforu pušten je video koji prikazuje najlepše poteze Kartera dok je bio član kanadskog kluba, a on nije ostao ravnodušan, što dokazuju i suze na njegovom licu.

http://www.youtube.com/watch?v=GEiMfVQ3y94

15:39 - Rozberg očekuje čistu vožnju od HamiltonaVozač Mercedesa Niko Rozberg rekao je da bi njegov klupski kolega Luis Hamilton trebalo "čisto da vozi", u poslednjoj trci F1 za Veliku nagradu Abu Dabija, koja će odlučiti šampiona. Hamilton i Rozberg se bore za šampionsku titulu, a Britanac uoči poslednje trke ima 17 bodova više. Oni nisu u dobrim odnosima, posebno posle incidenata u trkama u Monaku i Belgiji. "Luis može da uradi nešto da trka ostane "čista" - da vozi "čisto". Mislim da može da utiče na to", rekao je Rozberg. "Uradiću sve što budem mogao, pritiskaću ga. Pogrešio je u Brazilu, pa ima šanse. Učiniću sve što mogu", dodao je on. Poslednja trka u šampionatu vozi se u nedelju od 14 časova u Abu Dabiju, Hamilton se bori za drugu, a Rozberg za prvu titulu. U toj trci vozači će dobiti duple bodove, prvi put u istoriji takmičenja. Pobednik će dobiti 50 bodova, pa bi Hamiltonu za titulu odgovaralo i da osvoji drugo mesto iza Rozberga.

15:14 - VN Abu Dabija produžila ugovor sa F1Domaćini predstojeće Velike nagrade Abu Dabija produžili su saradnju sa čelnicima Formule 1, potpisavši višegodišnji ugovor. Aktuelni ugovor VN Abu Dabija, koja je prvi put održana 2009. ističe 2016. godine. Menadžment trke u Abu Dabiju nije saopštio detalje i dužinu ugovora. Staza u Abu Dabiju izgrađena je na veštačkom ostrvu, a trka počinje sa zalaskom sunca.

14:55 - Žiru se vraća na teren protiv JunajtedaNapadač Arsenala Olivije Žiru, od avgusta odsutan zbog preloma noge, oporavio se i igraće protiv Mančester junajteda, najavio je menadžer Arsen Venger. Prvobitno je bilo najavljeno da će dvadesetosmogodišnji francuski internacionalac biti odsutan do početka godine, pošto je polomio nogu u meču protiv Evertona u avgustu, ali se on oporavio i zaigraće u subotu. "Žiru se oporavio tri-četiri nedelje ranije nego što se mislilo. Pvobitno smo mislili da će se vratiti na teren početkom godine", rekao je Venger. Mikel Arteta se takođe oporavio od povrede butnog misciha, dok će Loren Košćelni i Matje Debiši zbog problema sa Ahilovom tetivom, odnosno skočnim zglobom, biti odsutni još tri nedelje.

14:30 - Musi donirao platu u humanitarne svrheFrancuski fudbaler Gi Musi koji je u utorak potpisao dvomesečni ugovor sa drugoligaškim Birmingemom, donirao je celu platu u dobrotvorne svrhe. Musi je odlučio da svoju zaradu usmeri na borbu protiv ebole, kao i za pomoć žrtvama rudarske katastrofe u Somi uTurskoj, a novac je donirao i crkvi u Parizu i Društvu Birmingema za pomoć nesposobnim osobama. Dvadesetdevetogodišnji Musi je pre Birmingema bio angažovan u Notingem Foristu.

14:10 - Riberi se definitivno oprostio od reprezentacije NemačkeFrancuski fudbalski reprezentativac i član minhenskog Bajerna Frank Riberi potvrdio je da se definitivno oprostio od dresa "trikolora". Njegov agent Žan Pjer Bern nedavno je izjavio da Riberi nije do kraja zatvorio vrata reprezentacije. "Bern vidi stvari drugacije, ali mogu da potvrdim da je sve završeno sa reprezentacijom", rekao je Riberi.

13:50 - Lam uspešno operisanKapiten minhenskog Bajerna Flip Lam uspešno je podvrgnut operaciji skočnog zgloba i ostaće u bolnici nekoliko dana, saopštio je danas nemački šampion. Lam, koji će zbog preloma skočnog zgloba biti odsutan najmanje tri meseca, povredio se u utorak na treningu. "Lamu su fiksirali zglob šrafom i pločicom i on će morati da ostane u bolnici nekoliko dana", saopštio je Bajern. Bavarci su takođe i bez povređenih veznih igača Tijaga Alkantare, Havija Martineza, Davida Alabe, Holgera Badštubera i napadača Klaudija Pisara. Van stroja su zbog povreda i rezervni golmani Pepe Rejna i Tom Štarke.

13:33 - Van Gal iznenađen kandidaturom za trenera godineTrener fudbalera Mančester junajteda Luj van Gal rekao je da je iznenađen što je među kandidatima za najboljeg trenera godine. Van Gal je ovog leta preuzeo Mančester junajted koji je ostvario samo četiri pobede u sezoni i sada je sedmi na premijerligaškoj tabeli. Međutim, Van Gal je sa reprezentacijom Holandije osvojio treće mesto na Svetskom prvenstvu u Brazilu ovog leta. "Kada vidite rezultate Mančester junajteda, neverovatno je da sam među kandidatima za najboljeg trenera godine", rekao je Van Gal. Bivši selektor Holandije rekao je da bi Zlatnu loptu za najboljeg fudbalera sveta u 2014. godini trebalo da dobije nemački fudbaler, pošto je ta selekcija osvojila Svetsko prvenstvo u Brazilu.

13:15 - Juventus produžio ugovore sa Kjelinijem i BufonomPredsednik Juventusa Andrea Anjeli rekao je da je torinski klub produžio ugovore sa kapitenom Đanluiđijem Bufonom i njegovim zamenikom Đorđom Kjelinijem. Bufon je produžio saradnju do 2017. godine, dok će Kjelini igrati još četiri sezone u redovima šampiona Italije. "Danas je veliki dan za sve u klubu, pošto su kapiten i njegov zamenik su produžili ugovor. Svima smo poslali poruku koliki značaj za nas imaju Bufon i Kjelini. Njih dvojica su svesni koliki je klub Juventus i samo ih uspesi zanimaju", rekao je Anjeli. Anjeli je naglasio da mu je posebno drago što su Bufon i Kjelini bili deo ekipe koja je igrala Seriju B, zbog kazne Italijanskog fudbalskog saveza (FIGC) oko nameštanja utakmica 2006. godine.

12:59 - Englezi u najjačem sastavu na EP (U21)Selektor fudbalske reprezentacije Engleske Roj Hodžson rekao je da će mlada selekcija imati sve igrače na raspolaganju za Evropsko prvenstvo u Češkoj 2015. godine. Hodžson je naveo da će sa zadovoljstvom prebaciti u mladu reprezentaciju sve igrače koje selektor Geret Sautgejt bude želeo, iako Englesku u junu očekuje gostovanje Sloveniji u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. "Odabraću tim tek pošto Sautgejt bude saopštio spisak za Evropsko prvenstvo. On može da izabere sve igrače koji igraju kod nas. Engleska može da izrži jedan meč bez četiri ili pet igrača, pošto je za nas prioritet turnir u Češkoj", rekao je Hodžson. Mlada reprezentacija Engleske mogla bi da ima veoma jak sastav koji bi bio prvi kanditat za osvajanje titule, ukoliko iz A tima uzme igrače kao što su Džek Vilšer, Luk Šo, Fil Džons, Rahim Sterling, Ros Barkli, Okslejd Čemberlen i Saido Berahino.

12:48 - Felan preuzeo NoričEngleski drugoligaški fudbalski klub Norič postavio je bivšeg pomoćnog trenera Mančester junajteda Majka Felana za novog trenera. Felan (52) je pet godina bio pomoćnik Aleksu Fergusonu u Mančester junatedu, sve dok se legendarni trener nije povukao prošle godine. On je na Old Trafordu osvojio tri Premijer lige i Ligu šampiona. Na klupi Noriča zamenio je Marka Robsona, koji je otpušten pre 10 dana posle poraza od Notingem Foresta (1:2). Felan je tokom igračke karijere četiri godine nastupao za Norič i odigrao 194 utakmica.

12:30 - Mensa-Bonsu prešao u HapoelBritanski košarkaš Pops Mensa-Bonsu novi je igrač Hapoela iz Jerusalima, saopštio je izraelski klub. Mensa-Bonsu ima 31 godinu i igra na poziciji centra, a prošle sezone je za Galatasaraj prosečno beležio 8,7 poena i 6,2 skokova. Tokom karijere igrao je NBA ligaše Dalas, Toronto, San Antonio, Hjuston i NJu Orleans, kao i za Beneton, Granadu, Huventud, moskovski CSKA, Bešiktaš i Armani. Hapoel se nalazi u E grupi Evrokupa sa Partizanom, Krasnim oktobrom, Asesoftom, Banvitom i Lijetuvos Ritasom. Tim iz Jerusalima sa Partizanom deli peto mesto grupe sa skorom 1-5, a jedinu pobedu zabeležio je u 3. kolu na svom terenu protiv crno-belih (82:79).

12:20 - Partizan, Jagodina, Vojvodina i Spartak nosioci na žrebu za Kup SrbijeŽreb za četvrtfinale Kupa Srbije održaće se sutra od 12 u Sportskom centru u Staroj Pazovi, saopštio je Fudbalski savez Srbije (FSS). Nosioci na žrebu biće lider šampionata Partizan, branilac trofeja Vojvodina, pobednik iz 2013. godine Jagodina i prošlogodišnji polufinalista Spartak iz Subotice. U drugom "šeširu" su Čukarički, Radnički iz Niša, Voždovac i Rad. Parove će izvlačiti potpredsednik FSS zadužen za A i mladu reprezentaciju Savo Milošević. Utakmice četvrtfinala Kupa Srbije igraće se 3. decembra.

12:06 - Mihajlović ne želi Kasana u SampdorijiTrener Sampdorije Siniša Mihajlović blokirao je transfer fudbalera Parme Antonija Kasana, uprkos tome što čelnici Đenovljana insisiraju da se vrati u klub. Kako se navodi, predsednik Sampdorije Masimo Ferero ima veliku želju da vrati nekadašnjeg reprezentativca Italije u Đenovu, čemu se protivi Mihajlović. Ovaj 32-godišnji napadač igrao je za Sampdoriju od 2007. do 2011. godine i na 115 utakmica postigao 41 gol. Tokom karijere igrao je u Bariju, Romi, madridskom Realu, Milanu i Interu. Za reprezentaciju Italije zabeležio je 39 mečeva i dao 10 golova.

11:54 - Alonso napušta Ferari na kraju sezoneVozač Ferarija, Španac Fernando Alonso napustiće tu ekipu na kraju sezone šampionata Formule jedan, saopšteno je danas. Alonso (33) ima još dve godine ugovora sa Ferarijem, ali je u dogovoru sa italijanskom ekipom raskinuo ugovor. "Bilo je teško doneti takvu odluku, ali pažljivo je razmotrena, od početka do kraja. Moja ljubav prema Ferariju je bila najveća briga", rekao je Alonso. Mediji već duže spekulišu da će dvostruki svetski prvak Formule jedan od sledeće sezone voziti za Meklaren. Direktor Ferarija Marko Matijaci zahvalio je Alonsu na saradnji.

11:45 - Real ne traži zamenu za ModrićaTrener Reala Karlo Anćeloti rekao je da madridski tim neće dovesti nijednog igrača u januarskom prelaznom roku kao zamenu za povređenog Luku Modrića. Hrvatski fudbaler pauziraće naredna tri meseca, pošto je povredio butni mišić na meču protiv Italije u Milanu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. "Real neće biti aktivan u januaru i nećemo dovesti nijednog igrača. Imamo zamene za Modrića. Prošle sezone smo imali isti problem sa Kedirom, a bili smo uspešni, pa verujem da će tako da bude i ove. Tu su Isko i Iljaramendi, u koje imam poverenje", rekao je Anćeloti.

11:30 - Real ne želi da Kediri ponudi novi ugovorFudbalski klub Real Madrid neće ponuditi svom igraču sredine terena Samiju Kediri novi ugovor. Čelnici Rela ljuti su na Kediru jer je prošle godine, kada je bio povređen, zanemario ponudu za produženje postojećeg ugovora, koji ističe sledeće godine. Nemački fudbaler je prošle godine odsustvovao pet meseci zbog povrede ukrštenih ligamenata. Kedira je u julu 2010. godine iz Štutgarta prešao u Real, gde je bio redovni prvotimac dok je ekipu predvodio Žoze Murinjo. On se kod sadašnjeg trenera Karla Ančelotija bori za mesto u timu, a prednost imaju Hames Rodriges, Toni Kros i Luka Modrić.

11:11 - Zamer: Gvardila je lud, ali u pozitivnom smisluSportski direktor Bajerna Matijas Zamer rekao je da mu je drago što sarađuje sa trenerom Pepom Gvardiolom, istakavši da je on veoma zanimljiv čovek. "Gvardiola je vrhunski trener i zadovoljstvo je raditi sa njim. Zanimljivo je osvajati trofeje sa njim na klupi i moram da kažem je pomalo lud, ali u pozitivnom smislu.", rekao je Zamer. Zamer je istakao da mu je veoma teško pala vest o povredi kapitena Filipa Lama. "On je glavni igrač tima i kao kapiten ima ogroman uticaj. Nadam se da će se brzo oporaviti, ali ne smemo da tugujemo. Bajern ima odličan tim i ništa ne sme da ga poremeti", naveo je Zamer.

10:43 - Povukao se NBA gej košarkašDžejson Kolins, koji je bio prvi aktivni američki profesionalni sportista koji je objavio da je homoseksualac, odlučio je da završi karijeru. Kolins je otkako je objavio da je gej igrao za Bruklin Netse od februara prošle godine na 22 utakmice, ali ove sezone nije bio u timu. Kolins je tokom karijere nastupao za Nju Džersi od 2001. do 2008. godine, a zatim za Memfis, Minesotu, Atlantu, Boston i Vašington. "Osećaj je sjajan biti deo istorijskih trenutaka za sport i za prava homoseksualaca, i što sam dobio podršku javnosti, trenera, igrača, lige i istorije", rekao je Kolins.

10:14 - Vidić na klupi na meču protiv Milana?Fudbaler Intera Nemanja Vidić mogao bi na klupi za rezerve da počne duel sa Interom u predstojećem derbi meču 12. kola Serije A. Novi trener Intera Roberto Manćini planira formaciju sa dvojicom štopera, a u prednosti su Andrea Ranokija i Huan Žezus u odnosu na Vidića. Utakmica 12. kola Serije A između Milana i Intera igra se u nedelju od 20.45 na San Siru.

09:47 - Košarkaš Šarlota suspendovan na 24 mečaČelnici NBA lige suspendovali su na 24 meča košarkaša Šarlota Džefri Tejlora zbog fizičkog napada na devojku sa kojom je u vezi i lomljenja hotelskog inventara. Njih dvoje, u vidno alkoholisanom stanju, sukobili su se krajem septembra u jednom hotelu u Mičigenu. Košarkaš je posle verbalnog sukoba gurnuo devojku, koja je pala u hodniku i udarila glavom o vrata druge sobe. Tejlor ju je potom udario po ruci, a onda je pesnicom udario u zid u hodniku. Iz hotela su pozvali policiju koja je uhapsila Tejlora, a zatim mu je određena uslovna kazna od godinu i po dana, u okviru koje će morati da odradi 26 nedelja specijalnog programa protiv nasilničkog ponašanja. "Ova suspenzija je neophodna kako bi se zaštitili interesi NBA lige i poverenje publike u nju. Ponašanje Džefrija Tejlora krši važeći zakon i prema mom mišljenju nije u skladu sa standardima moralnosti i štetno je za ligu", rekao je NBA komesar Adam Silver.09:25 - San Antonio nadigrao KlivlendKošarkaši San Antonija pobedili su noćas na gostujućem terenu Klivlend sa 92:90 i ostvarili 10. uzastopnu pobedu u međusobnim duelima u NBA ligi. Aktuelne šampione su do pobede predvodili Tim Dankan i Boris Dijao sa po 19 poena, a Kavi Leonard ubacio je 12 poena uz 10 skokova. Pobedi je doprineo i Manu Đinobili, koji je 18 sekundi pre kraja postigao koš, a 9,1 sekundu pre kraja i slobodno bacanje za prednost Sparsa. On je 1,9 sekundi pre kraja čuvao najboljeg igrača Klivlenda Lebrona Džejmsa i iznudio grešku četvorostrukog najkorisnijeg igrača lige, posle koje je San Antonio sačuvao vođstvo i obezbedio sedmu pobedu u 11 utakmica.09:00 - Vidić: Inter mora da pobedi MilanFudbaler Inter Srbin Nemanja Vidić rekao je da njegov tim mora da pobedi u gradskom derbiju ekipu Milana. "Ovo su utakmice u kojima uvek želiš pobedu, bez obzira na sve. Jedva čekam da osetim tu atmosferu, ovakve utakmice su uvek uzbudljive. Divno ih je igrati zbog navijača oba tima", rekao je Vidić. Na klupi Intera povratnički debi imaće Roberto Manćini. "Imali smo nekoliko utakmica jedan protiv drugog, a on je dobio nekoliko. Generalno radio je dobar posao u Sitiju, navijači ga pamte kao jednog od najboljih trenera, ne samo zbog toga što im je doneo prvu titulu posle mnogo godina", rekao je Vidić. Inter i Milan igraće u nedelju od 20,45 sati.08:30 - Nojer spreman za meč sa HofenhajmomGolman Bajerna iz Minhena Manuel Nojer trebalo bi da bude spreman za subotnji ligaški meč sa Hofenhajmom. Nojer nije branio za Nemačku na prijateljskom meču sa Španijom zbog povrede kolena. Čuvar mreže Bajerna odradio je trening u sredu, a sportski direktor kluba Matijas Zamer veruje da će Nojer biti spreman za duel u subotu u Bundesligi. "Povreda kolena je kratkoročni problem", rekao je sportski direktor Bajerna Matijas Zamer.08:00 - PREGLED SPORTSKIH DOGAĐAJA KOJI SU OBELEŽILI PRETHODNI DAN MOŽETE VIDETI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track