BLOG UŽIVO: Đoković i Đere poraženi u prvom kolu dublova u Dubaiju
Foto: AP

Najnovije informacije iz sveta sporta

BLOG UŽIVO: Đoković i Đere poraženi u prvom kolu dublova u Dubaiju

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:05 - Inter pobedio sa VidićemFudbaleri Intera savladali su večeras kao gosti ekipu Kaljarija sa 2:1 i ponovo se približili gornjem delu tabele italijanske Serije A. Nero-azuri su pretekli tim gradskog rivala Milana i sada zaostaju samo četiri boda za petoplasiranom Fiorentinom na poziciji koja vodi direktno u Ligu Evrope. Odigrana je dobra i zanimljiva utakmica na Sardiniji. Inter je krunisao nadmoćnost u drugom delu i zasluženo došao do devete pobede ove sezone, dok je Kaljari čak 12. porazom ostao u zoni ispadanja iz elitne konkurencije. Srpski defanzivac Nemanja Vidić posle dužeg vremena bio je starter u ekipi Roberta Manćinija, odigrao je ceo meč, Zdravko Kuzmanović ušao je pred sam kraj, dok je mrežu Kaljarija čuvao Željko Brkić.

22:30 - Napoli pobedio SasuoloFudbaleri Napolija savladali su večeras kod kuće ekipu Sasuola sa 2:0 i 13. pobedom ove sezone približili se drugoplasiranoj Romi na tri boda na tabeli italijanske Serije A. Posle nezanimljivog prvog poluvremena, Napolitanci su zaigrali angažovanije u nastavku i golovima Zapate i Hamšika osigurali važan uspeh nakon kojeg konkurišu za direktno učešće u Ligi šampiona. Sasuolo je sedmim porazom ostao na 12. poziciji.

21:10 - Argentinski biciklista preminuo dve nedelje posle trkeBivši prvak Argentine u bicilizmu Sebastijan Kansio preminuo je dve nedelje nakon što je prebačen u bolnicu posle trke zbog dehidracije i sunčanice, javili su lokalni mediji, a prenosi Rojters. Porodica 36. godišnjeg Kansija, desetostrukog nacionalnog prvaka u više biciklističkih disciplina, potvrdila je da je on i ranije imao zdravstvenih problema pošto se nije pravilno oporavio od hepatitisa pre dve godine.

20:05 - Kjelini: Da se dokažemo u LŠFudbaler Juventusa Đorđo Kjelini rekao je da je njegova ekipa željna dokazivanja u Ligi šampiona i da veruje u pozitivan ishod dvomeča s Borusijom Dortmund. Juventus u utorak u 20.45 u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona dočekuje Borusiju u Torinu, dok je revanš na programu 18. marta. "Mi kao grupa smo veoma jaki i u prethodnih nekoliko godina smo stasali na pravi način. Sada želimo da pokažemo ljudima koliko možemo u Evropi. Moramo imati pozitivan prilaz Ligi šampiona, pogotov jer smo jedini italijanski klub u ovoj fazi takmičenja", rekao je Kjelini. Pred prvi duel dva tima, Kjelini je ocenio da snaga nemačke ekipe leži u brzoj tranziciji.

19:25 - Marjanović na meti Barselone?Košarkaški klub Barselona zainteresovan je da za narednu sezonu angažuje centra Crvene zvezde Bobana Marjanovića, prenosi specijalizovani košarkaški portal "Sportando". Vest dolazi dan nakon što je Crvena zvezda osvojila Kup Radivoja Koraća savladavši u finalu ekipu Mega Leksa sa 80:74. Marjanović je skrenuo pažnju veoma zapaženim igrama u Evroligi i regionalnoj Jadranskoj ligi ove sezone. Dvadesetšestogodišnji 2,22 metra visoki centar jedan je od ključnih igrača Crvene zvezde, koja je izborila plasman u Top 16 fazu Evrolige i obezbedila prvu poziciju uoči plej-ofa regionalnog takmičenja.

18:35 - Ćirić napustio PartizanPartizan je danas ostao bez sportskog direktora, pošto je Dragan Ćirić podneo ostavku, navodeći da rad u srpskom fudbalu nije za njega. Vicešampion reagovao je na ostavku prvog operativca sa žaljenjem, navevši da će sada biti teže. "Bio sam pun vere i želje za uspehom kluba u kome sam sportski ponikao i kome sam na tome neizmerno zahvalan. Nažalost, moja vera i želja za uspehom nisu dovoljni u situaciji u kojoj se trenutno nalazi srpski fudbal. Bolje da to kažem sada otvoreno, nego da se toga naknadno "sećam"", naveo je Ćirić u pismu za javnost. On je na tu funkciju došao kada je došla i nova uprava, pre nepuna dva meseca, ali je već odlučio da ode.

17:35 - Lukareli: Spremni smo da idemo svojim automobila na meč sa ĐenovomKapiten Parme Alesandro Lukareli izjavio je da su igrači spremni da o svom trošku otputuju u Đenovu i nastave takmičenje u Seriji A. Parma je odložila meč prethodnog kola protiv Udinezea na svom terenu jer klub zbog katastrofalne finansijske situacije nije bio u mogućnosti da plati troškove. "Danas počinjemo sa pripremama za meč protiv Đenove i ukoliko ne bude organizovanog prevoza, skupićemo se u pet ili šest automobila i tako ćemo otputovati", rekao je Lukareli. On je podsetio da je Parma na začelju tabele sa 10 poena, da igrači nisu primili platu cele sezone, a da je klub koji je za dva meseca dva puta menjao rukovodstvo u opasnosti da ne završi sezonu. "Spremni smo da igramo, ali želimo da se osetimo zaštićenim, mora da postoji poštovanje Parme kako bi se sačuvala regularnost sampionata", istakao je Lukareli koji je za klub odigrao više od 200 utakmica.

17:13 - Česi bez Berdiha i Stepaneka protiv AustralijeDejvis kup reprezentacija Češke igraće u prvom kolu Svetske grupe protiv Australije bez Tomaša Berdiha i Radeka Štepaneka, saopštio je češki tim. Berdih i Stepanek su 2012. u finalu Dejvis kupa predvodili Čehe u pobedi protiv Španije, a titulu su odbranili 2013. trijumfom protiv Srbije. Kako se navodi, Berdih je odustao od učešća na ovogodišnjem Dejvis kupu kako bi se fokusirao na ATP tur, dok je Štepanek nedovoljno spreman zbog povrede. Za češki tim od 6. do 8. marta u Ostravi igraće Lukaš Rosol i Jirži Veseli, kao i debitanti Adam Pavlašek i Jan Mertl.

16:50 - FA neće da kazni BarnsaEngleska fudbalska asocijacija (FA) saopštila je da neće kazniti fudbalera Barnlija Ešlija Barnsa zbog njegovog grubog starta nad igračem Čelsija Nemanjom Matićem. Srpski internacionalac isključen je u 70. minutu subotnje utakmice pošto je odgurnuo Barnsa, nakon što je ovaj na njega preoštro startovao. Zanimljivo je da Barns nije dobio ni žuti karton, a Barnli je kasnije iskoristio brojčanu prednost i stigao do boda u finišu meča (1:1). Čelsi je danas najavio da će se žaliti na suspenziju Matića od tri utakmice, a Murinjo je naglasio da bi i Barns - koji nije čak ni opomenut, trebalo da bude kaznjen.Matić će najverovatnije propustiti finale Liga kupa protiv Totenhema u nedelju, ali i još dve utakmice u Premijer ligi protiv Vest Hema i Sautemptona.

16:30 - Đoković i Đere poraženi u prvom kolu dublovaSrpski teniseri Novak Đoković i Laslo Đere poraženi su u prvom kolu dubla na turniru u Dubaiju od indijsko-kanadskog para Rohana Bopane i Danijela Nestora sa 0:2 u stovima 2:6, 5:7. Bopana i Nestor su do trijumfa došli pose sat vremena igre, a u drugom kolu sastaće se s boljim iz duela između južnoafričko-indijske kombinacije Rejvn Klasen - Leander Paes i kvalifikanata. Đoković će sutra početi takmičenje u pojedinačnoj konkurenciji na turniru u Dubaiju. Ukupni nagradni fond ATP turnira u Dubaiju iznosi dva i po miliona dolara.

16:03 - Abidal: Mesiju su potrebni novi izazoviNekadašnji fudbaler Barselone Erik Abidal rekao je da su Lionelu Mesiju potrebni novi izazovi i da postoje velike šanse da na leto pređe u Pari Sen Žermen, pogotovo ukoliko sa Kataloncima bude imao još jednu neuspešnu sezonu. Barselona je prošle godine ostala bez trofeja u Primeri, nisu joj velike šanse ni ove, a poslednji trofej u Ligi šampiona osvojila je 2011. godine. "Mesi je sa Barsom sve osvojio što je mogao i verujem da ima želju za novim izazovom. PSŽ je napravio veoma ambiciozan tim, ali mu je Mesi potreban kako bi ispunio ciljeve. Mislim da bi Pariz bio idealna sredina za njega", rekao je Abidal.

15:30 - Čelsi se žali na isključenje MatićaFudbalski klub Čelsi najavio je da će podneti žalbu Fudbalskom savezu Engleske (FA) zbog crvenog kartona Nemanje Matića na utakmici Premijer lige protiv Barnlija. Matić je na subotnjoj utakmici 26. kola Premijer lige odgurno Ešlija Barnsa koji je prethodno oštro startovao nad srpskim reprezentativcem. Sudija Matrin Etkinson je Matiću zbog guranja pokazao crveni karton, dok je Barns prošao nekažnjen. Čelsi ima rok do utorka da uputi žalbu FA, a trener "plavaca" Žoze Morinjo je izjavio da ne očekuje da se uvaži žalba. 14:50 - Olimpija smenila Pipana, Bećirović novi trenerSlovenčki košarkaški klub Olimpija iz Ljubljane smenio je trenera Aleša Pipana i na njegovo mesto postavio Memija Bećirovića, saopšteno je na sajtu ABA lige. Olimpija je smenila Pipana nakon što je izgubila polufinale nacionalnog kupa protiv Zlatoroga (72:63) i potpisala sa Bećirovićem ugovor do kraja sezone.

14:10 - Čelsi uputio žalbu zbog isključenja MatićaLider Premijer lige Čelsi uputio je žalbu Engleskoj fudbalskoj asocijaciji (FA) zbog crvenog kartona Nemanje Matića na meču protiv Barnlija u subotu.Sudija Martin Etkinoson isključio je Matića jer je odgurnuo Ešlija Barnsa pošto je prethodno brutalno startovao na srpskog fudbalera, ali za to nije nije dobio ni žuti karton. Čelsi je imao rok do utorka da uputi žalbu, ali su ljudi iz londonskog kluba već danas to učinili, iako menadžer Žoze Murinjo ne očekuje da se uvaži žalba."U prošlosti se nije dešavalo da nam se uvaže žalbe, pa ne verujem da će i sada biti drugačije. Matić je zbog starta Barnsa mogao da završi karijeru. Imao je sreće što se nije povredio i opravdavam njegovu emotivnu reakciju. Ukoliko dobije tri meča suspenzije, koliko će odsustvovati Barns?", rekao je Murinjo, a prenose engleski mediji.Matić će najverovatnije propustiti finale Liga kupa protiv Totenhema u nedelju, ali i još dva utakmice u Premijer ligi protiv Vest Hema i Sautemptona.13:20 - Hrvatski teniseri će biti smešteni u Vrnjačkoj BanjiTeniska reprezentacija Hrvatske tokom održavanja prvog kola Svetske grupe Dejvis kupa biće smeštena u hotelima Vrnjačke Banje, dok će reprezentativcima Srbije baza biti u Kraljevu, rekao je direktor Turističke organizacije Kraljeva (TOK) Dragan Rajičić. 12:40 - Kvalifikacioni turnir Evrolige dobio ime po Marku IvkovićuKošarkaški klub Crvena zvezda četvrti put uzastopno biće domaćin Evroliginog kvalifikacionog turnira za juniore, koji će ove godine nositi naziv nastradalog navijača crveno-belih Marka Ivkovića.Kako se navodi na zvaničnom sajtu Zvezde, Evroliga je podržala incijativu kluba da turnir dobije ime u znak sećanja na navijača crveno-belih koji je ubijen u Istanbulu uoči meča protiv Galatasaraja 21. novembra prošle godine.Utakmice će se igrati od 27. februara od 1. marta u dvoranama Basket lend i Basket siti na Čukaričkoj Padini, a ekipe će biti podeljene u dve grupe sa po četiri tima.U A grupi takmičiće se Crvena zvezda, Mega Leks, Alba i danski Vaerlose, dok B grupu čine Partizan, Zemun, Umana Rejer Venice iz Italije i Gran Kanarija. Dve prvoplasirane ekipe iz svake grupe izboriće učešćee u polufinalu, a pobednik ovog turnira plasiraće se na Fajnal-ejt Evrolige u Madridu.Juniori Crvene zvezde prošle godine osvojili su prvo mesto na Fajnal-ejtu u Milanu pošto su u finalu bili bolji od madridskog Reala.

12:23 - Ilija Bozoljac poražen u Kolkati posle preokretaSrbija je u Kolkati ostala na samo jednom predstavniku, a jutros je imala tri. Ilija Bozoljac je posle preokreta izgubio od Silve Frederika sa 1:2 (6:4, 6 (4) :7, 3:6) u prvom kolu.

11:53 - Kompani: Mančester siti se ne plaši BarseloneKapiten fudbalera Mančester sitija Vensan Kompani rekao je danas da se njegova ekipa ne plaši Barselone i da veruje da može da načini iskorak u odnosnu na prošlu godinu, kada su ih Katalonci eliminisali u osmini finala Lige šampiona. "U Ligi šampiona se borimo kao što se borimo i u Premijer ligi. Istorija nas uči da mi možemo samo da napredujemo, što i činimo prethodnih šest godina. Ne plašimo ih se, niti možemo da se plašimo bilo koga, naročito ne na ovom nivou", kazao je Kompani. Mančester siti i Barselona sastaju se drugu godinu zaredom u osmini finale Lige šampiona, a prethodne sezone Katalonci su ukupnim rezultatom 4:1 savladali "građane" koji ove sezone žele da se revanširaju i načine iskorak u najjačem evropskom takmičenju. "Želimo da se maksimalno spremimo za ovaj duel... Mislim da su svi spremni za meč", kazao je Kompani i dodaje da je Barselona "jedinstven tim sa jedinstvenim igračima".

11:33 - Milner i dalje ne potpisuje novi ugovor sa SitijemDžejms Milner neće potpisati novi ugovor sa Mančester Sitijem dok ne dobije garancije da će imati važnu ulogu u klubu.11:03 - I Arsenal bi Pogbu

Foto: AP
Foto: AP

Interesovanje za Pola Pogbu raste. Mnogi svetski poznati klubovi su zainteresovani za njega, a sad je i Arsenal, bar prema navodima ostvrskih medija, "zagrizao" za jednog od najvećih talenata svetskog fudbala.10:32 - Van Gal posmatra LevandovskogKako prenose engleski tabloidi, Luj van Gal bi mogao da zameni Radamela Falkaa Robertom Levandovskim. Koliko je ovo realno videćemo u narednim danima.

10:15 - Miki Janković u drugom kolu Kolkate, Krstin odustao zbog povredeDuel dva mlada srpska tenisera Peđe Krstina i Mikija Jankovića nije završen jer je ovaj drugi zbog povrede morao da se povuče pri rezultatu 3:1 za Jankovića u trećem setu. U prvom je slavio Krstin sa 6:4, u drugom Janković sa 6:3.

09:50 - Novak sa Đereom u dublu u DubaijuNajbolji teniser sveta Novak Đoković igraće u dublu sa Laslom Đereom na turniru u Dubaiju, koji startuje u ponedeljak.Srpski tandem je dobio specijalnu pozivnicu organizatora za učešće na turniru u konkurenciji dublova, a već na startu ga očekuje težak posao.Đoković i Đere u prvom kolu igraju sa četvrtim nosiocima Indijcem Rohanom Bopanom i Danijelom Nestorom iz Kanade i taj susret je na programu od 15 časova po našem vremenu.

08:40 - Pobede Indijane, Lejkersa i MemfisaKošarkaši Indijane pobedili su u noći između nedelje i ponedljka na svom parketu Golden Stejt sa 104:98, dok su Los Anđeles Lejkersi savladali Boston sa 118:111 u utakmicama NBA lige. Pobede su ostvarile ekipe Orlanda, Oklahome, Dalasa i Memfisa. Orlando je kod kuće pobedio Filadelfiju sa 103:98, Oklahoma je sa 119:94 bila bolja od Denvera, dok je Dalas sa 92:81 trijumfovao nad Šarlotom, a Memfis je na gostovanju slavio protiv Portlanda sa 98:92.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track