BLOG UŽIVO: Bejl dve do tri nedelje van terena
Foto: AP

Najnovije informacije iz sveta sporta

BLOG UŽIVO: Bejl dve do tri nedelje van terena

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

21:21 - Hanover imenovao novog treneraNemački fudbalski prvoligaš Hanover imenovao je danas Mihaela Fronceka za novog trenera, istog dana kad se rastao sa Tajfunom Korkutom. Froncek je potpisao ugovor do kraja sezone, a jedini cilj mu je da sačuva Hanover u Bundesligi. "Potpuno verujemo da će Mihael Froncek dovesti klub do sigurne zone. U preostalim utakmicama imamo samo jedan cilj - ostanak u Bundesligi, ništa drugo nije važno", rekao je predsednik "crvenih" Martin Kind zvaničnom sajtu kluba. Sportski direktor Dirk Dufner kazao je da će 51-godišnji trener sutra ujutru imati prvi trening sa ekipom. "Tada će početi da ih sprema za važnu subotnju utakmicu protiv Hofenhajma. On poznaje Bundesligu i ima mnogo iskustva. Ubeđen sam da ćemo uspešno okončati sezonu", rekao je Dufner. Froncek je poslednji put kao trener radio u sadašnjem drugoligašu Sankt Pauliju, koji je napustio novembra 2013. godine. Pre toga je u Bundesligi trenirao Borusiju Menhengladbah, Arminiju Bilefeld i Alemaniju Ahen. Jedne sezone je bio pomoćni trener u Hanoveru. Korkut je dobio otkaz nakon poraza Hanovera od Bajera 0:4. To je bila 13. uzastopna utakmica "crvenih" bez pobede, a ekipa sada ima samo dva boda više od opasne zone.

21:18 - Federer: Možda preskočim RimPosle lošeg izdanja u Monaku, Rodžer Federer je danima žestoko trenirao u Švajcarskoj, kako bi ispravio nedostatke. "Hteo sam da podignem nivo kako bih bio spreman za Istanbul, a potom i Madrid. Ta dva turnira ću igrati. Svestan sam da moram da budem bolji na terenu i vredno sam radio da popravim sve što mogu. Nisam siguran da ću igrati Rim, možda preskočim taj Masters", rekao je Švajcarac, koji je 2014. u Italiji ispao na samom startu i brani svega 10 poena, dok u Madridu ne brani nijedan bod.

20:53 - Vilijams najbolja rezerva u NBA ligiKošarkaš Toronta Lu Vilijams izabran je za najboljeg šestog igrača u NBA ligi, saopšteno je danas na sajtu tog takmičenja. Vilijams je do zvanja najbolje rezerve došao na osnovu ankete u kojoj je učestvovalo 130 sportskih novinara i komentatora u SAD i Kanadi. On je sa 502 glasa trijumfovao ispred Ajzee Tomasa iz Bostona (324) i Džamala Kroforda iz Los Anđeles Klipersa (131). Ovaj 28-godišnji plejmejker ove sezone u proseku je postizao 15.5 poena, 2.1 asistenciju i 1.9 skokova po meču. Vilijams je u Toronto došao prošle godine, a pre toga je igrao za Atlantu i Filadelfiju.

20:11 - Lev: Da ostanemo nepredvidiviSelektor fudbalske reprezentacije Nemačke Joakim Lev poručio je da mu je glavni cilj da "panceri" ostanu nepredvidljivi za protivnike i na prvenstvu Evrope 2016."Mi smo svetski šampioni i prvi na listi FIFA. Naš zadatak je da potvrdimo taj uspeh. Želimo da ponovo doživimo onaj divni momenat kada smo postali prvaci planete i kada smo dobili pehar.

19:54 - Kostić u timu kola BundesligeSrpski reprezentativac Filip Kostić izabran je u tim kola Bundeslige proteklog vikenda, u izboru portala Goal. Kostić je u porazu Štutgarta u Augsburgu (1:2) bio asistent jedinog gola svog tima, te konstantno predstavljao prednju po gol domaćina. Evo "najboljih 11": Ralf Farman (Šalke) – Kirjakos Papadopulos (Bajer), Ermin Bičakčić (Hofenhajm), Mats Humels (Dortmund), Kevin Vimer (Keln) – Ilkaj Gindoan (Dortmund),Sebastijan Rode (Bajern), Tobijas Verner (Augsburg), Filip Kostić (Štutgart), Džulijan Brant(Bajer) – Šinđi Okazaki (Majnc).

19:19 - Desisa i Rotič pobednici martona u BostonuEtiopljanski atletičar Lelisa Desisa i Kenijka Karolin Rotič pobednici su čuvenog maratona, koji je danas održan u Bostonu. Desisa je slavio u vremenu dva sata, devet minuta, 17 sekundi, ispred zemljaka Jemena Cegaja ( 2:09:48) i Vilsona Čebeta iz Kenije (2:10:22). Stazu od 42 kilometara i 195 metara Rotič je pretrčala za 2:24:55 sata, drugo i treće mesto pripalo je takmičarkama iz Etiopije Mari Dibabi (2:24:59) i Buzuneš Debi (2:25:09). Kako prenosi agencija Rojters, velike snage bezbednosti bile su prisutne od starta do cilja trke, s obzirom da su 2013. godine tri osobe stradale, a više od 250 povređeno u eksploziji dve bombe.

19:07 - Bejl dve do tri nedelje van terenaFudbaler madridskog Reala Geret Bejl pauziraće dve do tri nedelje zbog povrede mišića leve noge, saopštio je danas španski klub. Bejl se povredio u subotu, na početku prvenstvenog meča protiv Malage, koju je Real dobio rezultatom 3:1. On će propustiti revanš meč četvrtfinala Lige šampiona protiv Atletiko Madrida, a mogao bi da se vrati na teren početkom maja. Velški reprezentativac ove sezone odigrao je 43 utakmice i postigao 17 golova.Real će sigurno biti bez Luke Modrića, a neizvestan je i nastup Karima Benzeme, koji ima problema sa kolenom. Utakmica će se igrati u sredu od 20.45 na stadionu Reala. U prvom susretu bilo je nerešeno bez golova.

18:56 - Junajted dovodi Džeksona Martineza?Englski fudbalski klub Mančester Junajted planira da ovog leta angažuje napadača Porta Džeksona Martineza, prenosi danas Dejli Mejl. Junajted želi da nađe zamenu za Robina van Persija i Radamela Falkaa, koji će najverovatnije napustiti Old Traford. Menadžer Luj van Gal poslao je skaute na prvi meč četvrtfinala Lige šampiona između Porta i Bajerna (3:1) na kojem je Martinez postigao poslednji gola za domaćina, navodi britanski tabloid. Dvadesetosmogodišnji napadač ove sezone odigrao je 31 utakmicu i postigao 26 golova. Pre Porta igrao je za meksički Čipas i kolumbijski Independijente iz Medeljina. Za reprezentaciju Kolumbije zabeležio je 35 nastupa i 10 golova.

18:17 - Troicki poražen u prvom kolu turnira u BukureštuSrpski teniser Viktor Troicki poražen je na startu turnira u Bukureštu (ATP 250) od Španca Danijela Himeno-Travera sa 7:5, 3:6, 1:6 posle dva sata. Troicki je dobio prvi set uz tri od ukupno pet brejkova. I u drugom su obojica gubila servis, ali je tada Himeno Traver napravio tri od četiri brejka i odveo borbu u odlučujući set. U njemu Troicki nikako nije uspevao da uhvati ritam, osvojio je samo jedan gem za 1:1 i sve do kraja je proteklo u znaku španskog tenisera.Takmičenje u kvalifikacijama Bukurešta završili su Laslo Đere i Peđa Krstin, dok će Janko Tipsarević u prvom kolu igrati protiv Italijana Tomasa Fabijana, 207. na svetu, a ako slavi u drugom ga čeka Žil Simon. Dušann Lajović se na startu turnira sastaje sa 157. na svetskoj rang listi Jirgenom Zopom.

17:42 - David Silva nije ozbiljnije povređenFudbaler Mančester sitija David Silva nije se ozbiljnije povredio na utakmici sa Vest Hemom u Premijer ligi, saopštio je engleski klub. Silva je hospitalizovan zbog povreda jagodične i ključne kosti nakon duela sa protivničim igračem Čejkom Kujateom u nedelju. Pomoć Silvi ukazivana je na utakmici osam minuta, pre nego što je stavljen na nosila i iznet sa terena. On bi trebalo da bude u sastavu za utakmicu protiv Aston Vile u subotu. Siti je pobedio Vest Hem sa 2:0, posle čega je ostao četvrti na tabeli Premijer lige.

16:33 - Perić pozvao 28 rukometaša za duele sa IslandomSelektor rukometaša Srbije Dejan Perić saopštio je danas spisak od 28 reprezentativaca za utakmice sa Islandom u nastavku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Srbija će u sredu, 29. aprila gostovati Islandu, a istu ekipu će potom dočekati u nedelju, 3. maja u Nišu. Na Perićevom spisku su golmani Obrad Ivezić, Miroslav Kocić, Dragan Marjanac i Dejan Milosavljev. Bekovi: Nemanja Beloš, Miloš Orbović, Stevan Sretenović, Petar Đorđić, Draško Nenadić, Ilija Abutović, Davor i Dalibor Čutura, Nemanja Zelenović, Nenad Vučković, Momir Rnić, Momir Ilić, Marko Vujin, Aleksandar Radovanović i Nemanja Mladenović. Krila: Ivan Nikčević, Filip Marjanović, Darko Dukić, Bogdan Radivojević, Nemanja Ilić i Strahinja Stanković. Pivoti: Davor Basarić, Mijajlo Marsenić i Rastko Stojković. Srbija je prva na tabeli Grupe četiri sa četiri boda, dva više od Crne Gore i Islanda, a četiri od Izraela.

16:11 - Blater: Mundijal u Rusiji biće najbolje organizovan do sadaNišta neće moći da spreči Rusiju da 2018. organizuje najbolji Mundijal u istoriji, poručio je danas predsednik Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Sep Blater. Prvi čovek FIFA nalazi se u poseti Sočiju, jednom od gradova u kojem će biti igrane utakmice na svetskom prvenstvu."Srećan sam i ponosan što je Rusija sve spremnija za prvenstvo sveta", rekao je Blater za agenciju TAS.On je naglasio da su za napedak u pripremama za šampionat sveta 2018. najzaslužniji predsednik Rusije Vladimir Putin, kao i ministar sporta Vitalij Mutko i predsednik Organizacionog odbora Mundijala Aleksej Sorokin. Blater je podsetio da će Mndijal u Rusiji biti njegov 10. za 40 godina koliko radi u FIFA."Neki ljudi zele da se Mundijal oduzme Rusiji, ali svima njima ćemo dat jedan zajednički odgovor - mi se bavimo fudbalom i nećemo dozvoliti mešanje politike", rekao je 79- godišnji Švajcarac.Blater, koji danas treba da se sretne i sa Putinom, istakao je da će ruskom predsedniku reći da je zadovoljan progresom u pripremama za Mundijal."Sve ide po planu i ništa neće stat na put Rusiji u organizaciji najboljeg svetskog šampionata u istoriji. Ekonomska situacija u Rusji nije najbolja, ali znam da će biti bolje", rekao je Blater.Prvenstvo sveta u Rusiji biće održano od 14. juna do 15. jula 2018. godine.

15:37 - Nikolić: Beogradski maraton medijski proboj u svetDirektor Beogradskog maratona Dejan Nikolić ocenio je danas izuzetno uspešnim 28. izdanje ove manifestacije kojom je ostvaren pozitivan medijski proboj u svet."Očigledno je da smo snagom zajedništva i entuzijazmom učesnika, sponzora, grada Beograda, gradskih sekretarijata, javnih komunalnih preduzeća i službi, državnih institucija - a prevashodno ministarstva omladine i sporta, volontera i predstavnika medija - ostvarili veliki uspeh kada je u pitanju organizacija maratona i pozitivan medijski prodor u svet.", izjavio je Nikolić.Kako je saopšteno, "ovogodišnji 28. Beogradski maraton imao je rekordan broj od 4.500 učesnika u polumaratonu i maratonu iz 56 zemalja sveta sa svih kontinenata i to posle prošlogodišnje, takođe rekordne godine, a potom i veliki broj učesnika u Koka Kola Trci zadovoljstva"."Nedelju dana pre ovog događaja održan je 22. Smoki Smokić Dečiji maraton u divnom ambijentu Beogradskog zoološkog vrta, u čijim kvalifikacijama je trčalo preko 15.000 beogradskih mališana", rekao je Nikolić.On je podsetio da je Dečiji maraton trčan uz poruku „I do cilja treba znati vrtić će ti znanje dati", a Beogradski maraton pod sloganom „Trči, čini dobro", a sprovedeni su u partnerskom odnosu sa UNICEF-om i Fondacijom Novak Đoković. Nikolić je istakao da je posebno značajna činjenica da su domaći atletičari Ana Subotić, Velimir Bojović i Darko Živanović ostvarili dobre rezultate i izvanredne plasmane u polumaratonu."Takođe smo ponosni na činjenicu da je još jedna legendarna sportska ličnost svetska rekorderka u skoku u dalj Galina Čistjakova bila promoterka ovogodišnjeg maratona", ocenio je Nikolić."Bila sam na mnogo atletskih i sportskih događaja u svojoj karijeri, ali ovakvu atmosferu nisam nigde osetila“ - izjavila je Čistjakova po povratku u Bratislavu gde sada živi.

15:29 - Lekar reprezentacije Hrvatske kritikovao AnćelotijaŠef lekarskog tima fudbalske reprezentacije Hrvatske Boris Nemec kritikovao je trenera Real Madrida Karla Anćelotija zbog načina na koji se ophodio prema Luki Modriću. Vezista Reala i hrvatskog nacionalnog tima Modrić zbog povrede kolena neće igrati do kraja sezone. "Anćeloti nije štedeo Luku nakon što se oporavio od povrede zbog koje je dugo pauzirao. Igrao je 90 minuta svaku utakmicu, stavljen je pod pritisak, umesto da je polako uvođen u igru", rekao je Nemec za španski As. Modrić se povredio za vikend na utakmici sa Malagom u španskom prvenstvu. "Modrić nije povređen zbog udarca, već zbog toga što nije bio 100 odsto spreman", kazao je Nemec.

15:12 - Gvardiola: Ostajem u Bajernu i sledeće sezoneTrener minhenskog Bajerna Pep Gvardiola potvrdio je danas da će ostati na kormilu Bavaraca i sledeće sezone, preneo je BBC. On je tako demantovao glasine da će sledeće sezone preuzeti Mančester Siti, umesto Manuela Pelegrinija kome se navodno, već sprema otkaz. "Moja budućnost izgleda ovako: u sredu slobodan dan, a trening u četvrtak i naravno, sledeće godine - biću ovde. To je moja budućnost", rekao je Gvardiola kada su ga novinari pitali o planovima za budućnost. Gvardiola je prošle godine, u prvoj sezoni sa Bajernom osvojio "duplu krunu", a ove sezone namerava da ostvari najmanje isti cilj. Bajern, koji je ubedljivo prvi na tabeli u Bundesligi sa 12 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Volfsburg, mogao bi već predstojećeg vikenda da osvoji titulu prvaka Nemačke. Ambicije Bavaraca da osvoje Ligu šampiona, sada su međutim, malo splasnule, pošto su u prvoj utakmici četvrtfunala izgubili od Porta sa 3:1. Revanš meč na programu je u utorak na Alijanc areni. Gvardiola je tokom četiri godine provedene na mestu trenera u Barseloni osvojio 14 titula."Kad pobediš, onda si genije, ali ako izgubiš onda si pred mnoštvom problema. Ipak, sve je to deo mog posla. Znam u kom sam klubu i nije dovoljno osvojiti Bundesligu i Kup Nemačke. Samo je "tripla kruna" dobvoljno dobra za klubove kao što su Real, Barselona il Bajern. Ipak, ponosan sam što sam ovde sa ovim igračima", rekao je Gvardiola, čiji ugovor sa Bavarcima ikstiče 2016. godine.

14:25 - Ferari: Raikonen zaslužio ugovorEkipa Ferarija objavila je da želi da zadrži finskog vozača Kimija Raikonena, ali da još ne želi da mu ponudi nov ugovor jer vozi bolje kada je pod pritiskom. Finac je na odličan način iskoristio strategiju na Velikoj nagradi Bahreina i kroz cilj je prošao kao drugoplasirani, iza branioca titule Luisa Hamiltona, a ispred drugog vozača Mercedesa Nika Rozberga. To je Raikonenu bio najbolji rezultat od povratka u redove Ferarija na početku prošle sezone. "Presrećan sam zbog Kimija. Mogu zvanično da potvrdim da se vratio. Pokazao je da je prava trkačka životinja. On je definitivno najbolji na stazi kada je pod pritiskom", naglasio je šef ekipe Ferarija Maurisio Arivabene. Ferari tek treba da odluči da li će da iskoristi opciju i produži ugovor sa Raikonenom narednu sezone, a Arivabene ističe da i dalje želi da ga drži u neizvesnosti.14:00 - Arsenal i Siti žele IskaEngleski premijerligaši Arsenal i Mančester siti zainteresovani su za dovođenje fudbalera Real Madrida Iska. Real je navodno odredio cenu od 45 miliona evra za veznog fudbalera španske reprezentacije. Mediji pišu da je Isko navodno nezadovoljan statusom u klubu i da želi da ode na leto, pošto je Hames Rodriges zauzeo njegovo mesto u startnoj postavi aktuelnog evropskog šampiona. Siti je već jednom pokušao da dovede Iska, ali se on tada odlučio da iz Malage pređe u Real, istog leta kada je trener Manuel Pelegrini prešao na klupu engleskog kluba. Real Madrid bi mogao da iskoristi tranzicioni period u Borusiji Dortmund i iz nemačkog kluba dovede jednog od najtraženijih evropskih fudbalera Marka Rojsa.

13:30 - Indijski igrač kriketa preminuo posle mečaMladi indijski igrač kriketa Anit Kešri preminuo je posle utakmice, na kojoj se sudario sa saigračem u pokušaju da uhvati lopticu. Kešri je izgubio život posle lokalnog meča između njegovog tima Istočnog Bengala i Bvoniporea, kada se sudario sa saigračem. Tom prlikom, on je izgubio svest, da bi posle nekoliko sati u bolnici preminuo od srčanog udara. Dvadesetogodišnji Kešri važio je za jednog od najvećih talenata indijskog kriketa.

13:00 - Murinjo: Ko je pravi Felaini?Menadžer Čelsija Žoze Murinjo bio je u šoku kada je čuo da fudbaler Mančester junajteda neće nastupati na meču sa njegovom ekipom protekle subote. Portugalcu je to saopštio recepcioner hotela u kojem je londonski tim boravio pre meča sa crvenim đavolima. On je rekao da je video Belgijanca u hotelu na dan utakmice, što bi trebalo da znači da on neće nastupati. Radnik je mislio da će tom vešću učiniti veliku uslugu Murinju i rekao mu da je Felaini došao u hotel kako bi od Edena Azara uzeo ulaznice za susret na Stamford bridžu. "Sišao sam i recepcioner mi je rekao: ’Felaini ne igra’“, Murinjo je prepričavao situaciju medijima. "Pitao sam ga šta traži ovde i on je rekao: ’Ja sam Felaini i došao sam da uzmem ulaznice od svog priatelja Edena Azara". Murinjo nije bio siguran da li da poveruje u dobre namere recepcionera, rešio je da se sam uveri u informaciju, pa je saznao da Maruan ima brata blizanca – Mansura.

12:11 - Markes: Valentino je ValentinoAktuelni šampion kraljevske klase Moto GP šampionata Mark Markes rekao je da je razočaran posle Velike nagrade Argentine koju nije uspeo da završi. Vozač Repsol Honde je vodio od starta do pretposlednjeg kruga na stazi "Termas de Rio Ondo", kada ga je pretekao Valentino Rosi na Jamahi. Tom prilikom došlo je do incidenta, a Markes je pao sa motora. "Šteta je to što se desilo jer smo imali dobru trku. Bilo je zanimljivo, odlučili smo se za drugačije gume od Valentina, zato što sam osetio da nismo dovoljno konkurenti kao sa tvrđom komponentom. Strategija nam je dobro funkcionisala i zbog toga je šteta zbog toga što se desilo u pretposlednjem krugu. Kada sam video da me Valentino sustiže, odlučio sam da pričuvam pneumatike, jer sam znao da ćemo se boriti do kraja. Borili smo se duž nekoliko krivina i, nažalost, dotakli smo se i ja sam izleteo. Oduvek sam govorio da mu je on idol i neko koga želim da dostignem i zato uvek učim od njega. Već mislimo o Heresu i tome kako ćemo da vratimo izgubljene bodove", naglasio je Markes.

11:45 - Hanover otpustio treneraNemački fudbalski klub Hanover otpustio je turskog trenera Tajfuna Korkuta, dva dana nakon debakla od Bajer Leverkuzena, saopštio je taj bundesligaš. Hanover nije naveo ko će zameniti Tajfuna na klupi, ali je saopšteno da će novi trener biti poznat do narednog kola nemačkog prvenstva, za vikend protiv Hofenhajma. Hanover je bez pobede već 13 utakmica u Bundesligi i trenutno je na 15. mestu sa 29 bodova, dva više od Paderborna, koji je na mestu koje ne garantuje opstanak. Korkut (41) preuzeo je Hanover na kraju 2013. godine, a prethodno je radio kao pomoćni trener u reprezentaciji Turske. To je osma smena trenera u Bundesligi ove sezone.11:25 - Orlići igraju prijateljski meč protiv HondurasaReprezentacija Srbije za fudbalere do 20 godina igraće sutra prijateljsku utakmicu protiv Hondurasa u sklopu priprema za Svetsko prvenstvo. Ekipa selektora Veljka Paunovića sastaće se sutra od 10.00 sa Hondurasom u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi. Za duel sa Hondurasom odsustvovaće igrači Crvene zvezde i Partizana, kao i kapiten ekipe Nemanja Maksimović, koji nastupa za Astanu u Kazahstanu, dok su Veljko Simić i Miloš Veljković povređeni. Honduras je u Srbiju stigao sa priprema u Austriji, a ta ekipa je do sada u prijateljskim susretima savladala Brazil sa 1:0 i Katar sa 3:2. Svetsko prvenstvo za igrače do 20 godina igraće se od 30. maja do 20. juna na Novom Zelandu.

11:00 - Bajern čeka Porto, PSŽ gostuje BarseloniNoć istine za Bajern i prijatno veče za Barselonu, tako bi u najkraćem bi mogli da se najave sutrašnji revanš mečevi četvrtifinala Lige šampiona u kojima Bavarci jure 1:3 iz prve utakmice protiv Porta, a Katalonci sa identičnom prednošću na Kamp nou dočekuju Pari Sen Žermen. "Verujem u moj tim. Želimo da pokažemo svetu koliko šta i koliko možemo. Imamo minus, ali čeka nas 90 minuta pred našim navijačima, finale, koje uveren sam možemo da dobijemo", izjavio je trener Bajerna Pep Gvardiola. Bajern je minulog vikenda u Bundesligi slavio na gostovanju Hofenhajmu sa 2:0, a nemački reprezentativac Žerom Boateng smatra da je ta utakmica recept za Porto. Istovremeno, na Kamp nou stiže PSŽ, posle 1:3 u Parizu, ali i sa povratnikom u tim Zlatanom Ibrahimovićem. "Veliki dfeo posla smo završili u prvom meču, međutim, najveća greška bila bi kada bismo pomislili da je sve gotovo. Uveravam naše navijače da to nećemo učiniti", izjavio je trener Barselone Luis Enrike. Dueli u Minhenu i Barseloni igraju se sutra u standardnom terminu od 20.45 sati.

10:28 - Vojvodić pobednik turnira "Zlatni pojas"Karatista podgoričkog Omladinca Mijat Vojvodić pobednik je tradicionalnog, 44. po redu turnira "Zlatni pojas", koji je ovog vikenda održan u Čačku. Drugo mesto zauzeo je Stefan Šemlal iz Kovina, član KK Radnički, dok su trećeplasirani Hose Manuel Lopez iz Španije i Rzaev Mekhman iz Rusije. Kada su pitanju karatistkinje prvo mesto pripalo je Mariji Madžarević iz KK Čukarički - Roda, drugo Milani Jakšić iz KK Somborac, dok su treće mesto podelile državljanke Rusije i Makedonije Anastasija Rumijantćeva i Puleksenija Jovanoska. U revijalnom delu nadmetanja reprezentacija Srbije pokazala je zavidnu formu pobedivši državni tim Francuske. Na turniru je učestvovalo 15 reprezantacija - Austrija, BiH, Bugarska, Crna Gora, Francuska, Grčka, Hrvatska, Makedonija, Rumunija, Rusija, Slovačka, Slovenija, Španija, Turska i Srbija.

10:00 - Ivanovićeva šesta, a Jankovićeva 18. teniserka svetaNajbolje teniserke sveta minulog vikenda igrale su u FED kupu, tako da je današnja WTA lista skoro identična onoj iz prethodne nedelje. Ana Ivanović i dalje je šesta, Jelena Janković je 18. na svetu, Bojana Jovanovski pala je za jednu poziciju i sada je 63, dok Aleksandra Krunić čuva 77. poziciju. Na vrhu je i dalje Serena Vilijams, ispred Marija Šarapove i Simone Halep.

09:29 - Novak piše istorijuNajbolji teniser sveta Novak Đoković nastavlja da piše istoriju "belog sporta", pošto je na najnovijoj ATP rang listi postao prvi igrač koji u odnosu na drugoplasiranog ima više od 5.000 bodova. Zahvaljujući osvajanju Mastersa u Monte Karlu Đoković je došao do ukupno 13.845 bodova, što je čak 5.460 više u odnosu na drugoplasiranog Švajcarca Rodžera Federera, koji u "kneževini" nije odbranio prošlogodišnje finale. Viktor Troicki "skočio" je sa 37. na 34. mesto, Dušan Lajović je 82, dok je Filip Krajinović pao za 10 pozicija i sada je 102. na svetu. Povratnik na teren Janko Tipsarević zauzima 824. mesto. U Top 10 došlo je do minimalnih promena, Rafael Nadal se vratio na četvrtu poziciju, finalista Monte Karla Tomaš Berdih popeo se na sedmo mesto, a Stanislav Vavrinka, nakon što nije odbranio titulu, sada je 10. igrač sveta.

09:00 - Klipersi poveli protiv San AntonijaKošarkaši Los Anđeles Klipersa poveli su na početku ple-ofa NBA lige protiv šampiona San Antonija, pobedivši ih prošle noći na svom terenu sa 107:92. Klipersi su susret prelomili u drugom poluvremenu predvođeni Krisom Polom koji je postigao 32 poena, i Blejkom Grifinom koji je utakmicu završio sa 26 poena i 12 skokova. Najefikasniji u poraženom timu bio je Kavi Leonard sa 18 poena. San Antonio je do ove utakmice imao 11. uzastopnih pobeda na startu prethodnih plej-of serija. Naredna utakmica igraće se u noći između srede i četvrtka. Sigurnu pobedu u prvom susretu plej-ofa potigao je i Memfis, koji je na svom terenu savladao Portland sa 100:86. Rezervista Beno Udrih postigao je 20 poena, uz po sedam skokova i asistencija za Memfis, a sledili su Majk Konli i Zek Rendolf sa po 16 poena. Sigurne su bile i ekipe Klivlenda i Atlante, koje su takođe iskoristile prednost domaćeg terena i pobedom počele plej-of seriju. Klivlend je sa 113:100 savladao Boston, dok je Atlanta sa 99:92 bila bolja od Bruklina. Kajri Irving i Lebron Džejms predvodili su Klivlend sa 30, odnosno 20 poena, dok je Kevin Lav dodao 19. U timu Bostona istakao se Isah Tomas sa 22. Atlanta je gotovo celu utakmicu imala prednost nad Bruklinom, a najefikasniji je na kraju bio Kajl Korver sa 26 poena.08:30 - Olimpijakos odbranio titulu u GrčkojFudbaleri Olimpijakosa zaokružili su decenijsku vladavinu Grčkim fudbalom, osvojivši 42. titulu u istoriji. Klub iz Pireja je ubedljivom pobedom nad Levadijakosom 4:0, tri kola pre kraja potvrdio desetu uzastopnu krunu šampiona Grčke. Titulu sa crveno-belima osvojio je i srpski reprezentativac Luka Milivojević, koji je letos stigao u Pirej na pozajmicu iz Anderlehta i postao jedan od ključnih igrača tima. Olimpijakosu je ovog vikenda na roku išao i rezultat najvećeg rivala Panatinaikosa, koji je poražen od Pantrakikosa 2:1, pa su "zeleni" i definitivno ostali bez šansi da napreve čudo u poslednja tri kola.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE POGLEDATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track