BLOG UŽIVO: Tatjana Jelača najbolja atletičarka Balkana
Foto: AP

Najnovije informacije iz sveta sporta

BLOG UŽIVO: Tatjana Jelača najbolja atletičarka Balkana

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:40 - Trinaestogodišnjak najmlađi velemajstor u SADSa trinaest godina, 10 meseci i 26 dana, Semjuel Sevian je sada najmlađi velemajstor u šahovskoj istoriji SAD, pošto je za više od godinu dana nadmašio prethodni rekord i pobedio na turniru prošlog vikenda u Sent Luisu, izjavio je njegov otac. "Stigao do 2.512 poena" međunarodnog rejtinga FIDE, potrebnih da osvoji titulu velemajstora, rekao Armen Sevian. Rekord je ranije držao Rej Robson koji je postao najmlađi velemajstor dve nedelje pre navršenih 15 godina. "Osećam se veoma dobro, laknulo mi je", izjavio je novi najmlađi velemajstor Semjuel Sevian. "To je bio jedan od mojih najboljih nastupa na turnirima", posebno jer je tri velemajstora pobedio u samo 20 do 25 poteza. On je već navikao na rekorde: postao je najmlađi američki majstorski kandidat već na svom prvom turniru, namlađi majstor bio je pre no što je navršio 10 godina, a najmlađi internacionalni majstor postao je kada mu je bilo 12 godina i 10 meseci. A njegov cilj je titula svetskog prvaka.23:15 - Laboral pobedio OlimpijakosKošarkaši Laboral Kuče pobedi su večeras na svom terenu Olimpijakos sa 89:70 u 7. kolu Grupe D Evrolige. Laboral je tako upisao treću pobedu, a najzaslužniji za trijumf španske ekipe bili su Tomas Ertel koji je postigao 18 poena i bivši košarkaš Partizana Davis Bertans koji je dodao 17. Olimpijakosu je ovo prvi poraz u ovogodišnjem izdanju Evrolige, a najbolji na terenu bio je Vasilis Spanulis sa 27 poena.. U poslednjem meču 7. kola Grupe D sutra igraju Valensija i Galatasaraj. Košarkaši moskovsog CSKA i dalje su bez poraza, pošto su večeras u gostima pobedili Makabi sa 84:61 u 7. kolu Grupe B Evrolige. U pobedničkoj ekipi, u kojoj ponovo nije bilo Miloša Teodosića zbog povrede, najefikasniji su bili Soni Vims sa 19 i Saša Kaun sa 15 poena. U redovima Makabija, koji je upisao treći poraz, najbolji je bio Devin Smit sa 14 poena. Alba je u drugom meču Grupe B pobedila Unikahu sa 79:78. CSKA je prvi na tabeli Grupe B sa svih sedam pobeda, Unikaha i Makabi imaju skor od četiri pobede i tri poraza, dok Alba ima tri trijumfa i četiri poraza. U poslednjem meču u Grupi B sutra se sastaju Cedevita i Limož. Fenerbahče je na svom terenu savladao Turov sa 89:74 u Sedmom kolu Grupe C. Tursku ekipu je do pete pobede u Evroligi vodili su Endru Gaudlok sa 21 poenom i srpski košarkaš Nemanja Bjelica koji je postigao 16, dok je u poraženoj ekipi bolji od ostalih bio Vlad Moldoveanu sa 16 poena. Košarkaši Uniksa pobedili su večeras u Madridu ekipu Reala sa 85:75 u 7. kolu Grupe A. Najefikasniji u ekipi Uniksa bili su Dor Fišer sa 25 poena i Kurtis Džerels sa 23, dok je u redovima Reala najbolji bio Serhio Rodriges sa 12 poena.

22:43 - Bjelica vodio svoj klub do pobedeNemanja Bijlica je svojim dabl dabl učinkom predvodio Fenerbahče do pobede nad Turovim u 6. kolu grupe C Evrolige rezultatom 89:74. Srpski reprezentativac je prikazao sjajnu partiju sa datih 16. poena, deset skokova i dve asistencije. Najefikasniji u redovima Fenerbahčea bio je Gaudlok sa 21 poenom, a bivši košarkaš Partizana Jan Vesli je postigao deset poena.

22:05 - Rukometašice Srbije izgubile od FrancuskeŽenska rukometna reprezentacija Srbije izgubila je večeras od Francuske sa 22:18 (13:8) na Kupu Mobelringen, u Norveškoj. "Na momente smo igrali dobro, na momente loše, ali sve u svemu prvi put igramo u ovom sastavu ovako tešku utakmicu. Mislim da ovaj rezultat uopšte nije loš. Više smo kombinovali, svesno, da biigrale smo sve devojke", rekao je selektor Srbije Saša Bošković. Srbija sutra igra protiv Danske, a na turniru vicešampionke sveta očekuje i duel s Norveškom. To je prva faza priprema za Evropsko prvenstvo koje se održava u Hrvatskoj i Mađarskoj od 7. do 21. decembra. "S obzirom na povrede koje su nas zadesile i na podmlađeni tim s kojim smo došle ovde, mislim da je ovo korektan rezultat. Mogle smo bolje i već sutra ćemo imati priliku da pokažemo više u utakmici s Danskom. Prvi put igramo u ovom sastavu i možemo biti zadovoljne", rekla je kapiten reprezentacije Jelena Nišavić.

21:40 - Inđija u četvrtfinalu Kupa SrbijeOdbojkaši Inđije plasirali su se u četvrtfinale Kupa Srbije, pošto su večeras na svom terenu pobedili Spartak iz Ljiga sa 3:2, po setovima 26:28, 23:25, 25:19, 25:23, 15:8. Plasman u četvrtfinale Kupa Srbije ranije su izborili Crvena zvezda, Đerdap iz Kladova, Spartak iz Subotice, Mladi radnik iz Požarevca, Vojvodina, Partizan i Radnički iz Kragujevca. Žreb za osminu finala Kupa Srbije i za odbojkaše i za odbojkašice održaće se sutra u Hali 2 Beogradskog sajma. Žreb će biti poludirigovan u obe konkurencije, a prve utakmice će se igrati 23. decembra.

21:16 - Jasna Šekarić i Vlade Divac držali Olimpijski časOsvajači prvih kvota za Srbiju za Olimpijske igre u Riju 2016, strelkinje Jasna Šekarić i Andrea Arsović, i predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Vlade Divac posetili su štand OKS na Sajmu sporta i pred 100 dece osnovnoškolskog uzrasta održali Olimpijski čas. Oni su preneli deci svoja iskustva sa Olimpijskih igara i naučili ih osnovnim principima olimpizma i olimpijskim vrednostima, preneo je OKS.

20:50 - Inijesta spreman za ValensijuVezni igrač Barselone Andres Inijesta vratio se timskim treninzima u četvrtak nakon slobodnog dana u sredu. Iako doktori nisu dali potpuno odobrenje Inijesti da se vrati na teren, on je radio sa saigračima pa će možda biti spreman za derbi sa Valensijom u nedelju. Inijesta je uz mladog Munira odradio trening sa prvim timom punim intenzitetom, pa će možda zaigrati na Mestalji. 30-godišnja legenda Barse nije igrala od 1. novembra i poraza od Selte na Kamp Nou. Barselona je u utorak ostvarila ubedljivu pobedu na Kipru u Ligi šampiona, savladala je APOEL 4:0, a Lionel Mesi je het-trikom postao najbolji strelac u istoriji takmičenja.20:20 - Tatjana Jelača najbolja atletičarka BalkanaReprezentativka Srbije i najbolja bacačica koplja, Tatjana Jelača proglašena je u Bukureštu za najbolju atletičarku Balkana. "Ova nagrada mi mnogo znači. Ona mi potvrđuje da se uloženi rad i trud isplatio, i daje mi podstrek da još više radim i napredujem. Lep je osećaj biti najbolja na Balkanu", rekla je Jelača. Jelača je na Evropskom prvenstvu u Cirihu, uz novi rekord Srbije od 64,21 metar, osvojila srebrnu medalju. Nagradu u Bukureštu joj je uručio potpredsednik Svetske atletske federacije Sebastjian Kou. Za najboljeg atletičara Balkana proglašen je skakač s motkom iz Grčke Konstandinos Filipidis.19:37 - Vukan Savićević van terena zbog upale plućaVukan Savićević će pre svih saigrača morati da ode na odmor zbog zdravstvenih problema. Uzrok zabrane treniranja je upala pluća. Trener Lalatović će morati da nađe zamenu na terenu na poziciji iza napadača.

19:20 - Vermalen pauzira 6 meseciFudbaler Barselone Tomas Vermalen biće van terena četiri do šest meseci zbog povrede tetive, saopštio je danas taj španski klub. Vermalen (29) je letos iz Arsenala prešao u Barselonu i još nije debitovao za katalonski klub. On je na Kamp Nou došao pošto se povredio na Svetskom prvenstvu u Brazilu igrajući za Belgiju. "Tomas Vermalen će biti operisan narednog utorka u Finskoj. Procenjuje se da će oporavak trajati od četiri do šest meseci", navodi se u saopštenju Barselone.

18:55 - Ljorente: Neću plakati zbog reprezentacije ItalijeFudbaler Juventusa Fernando Ljorente rekao je da neće plakati ako i dalje bude van reprezentacije Španije. Ljorente nije dobio poziv selektora Španije Visentea del Boskea već godinu dana i pored dobrih nastupa u Seriji A. "Neću plakati ako ne budem u reprezentaciji. Nisam siguran da imam podršku selektora... Znam samo da moram da nastavim da radim dobro U Juventusu. Moramo da pobedimo Atletiko (u Ligi šampiona) i da osvojimo prvo mesto u grupi", rekao je Ljorente. Ljorente, koji je u Juventus došao iz Atletik Bilbaa prošle godine, za reprezentaciju Španije je do sada odigrao 24 utakmice i postigao sedam golova.18:28 - FA optužila predsednika Vigana za rasizamFudbalski savez Engleske (FA) optužio je danas predsednika Vigana Dejva Vilana zbog iznošenja kontroverznih komentara o Jevrejima i Kinezima u novinskom intervjuu. FA je saopštila da je to "teško kršenje" njenih pravila zato što su u intervjuu pominjani "etničko poreklo i/ili rasa i/ili nacionalnost". Vilan je branio svoju odluku da angažuje trenera Malkija Mekeja iako je stručnjak pod istragom zato što je slao rasističke i antisemitske poruke telefonom. Vigan se izvinio i rekao je da će podneti ostavku ako FA utvrdi da je kriv. Ima rok do 5. decembra da odgovori na optužbe.18:00 - UEFA pokrenula postupak protiv BazelaEvropska fudbalska unija (UEFA) pokrenula je disciplinski postupak protiv Bazela zbog upada navijača u teren na meču Lige šampiona protiv Real Madrida. Disciplinska komisija će slučaj ispitati 11. decembra. Real Madrid je tu utakmicu dobio sa 1:0. Osim toga, fudbalski savez Bugarske kažnjen je sa 95.000, a Hrvatske sa 60.000 evra zato što su navijači na tribinama koristili dimne bombe tokom njihovog susreta u Sofiji, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.17:40 - Pele primljen u bolnicuBrazilski fudbalski velikan Pele prenet je danas na odeljenje intenzivne nege u bolnici u Sao Paulu zbog pogoršanja zdravlja. Jedan od najboljih fudbalera svih vremena ima 74 godine, a hospitalizovan je pre tri dana zbog infekcije mokraćnog sistema. "Edson Arantes do Nasimento (Pele) ostaje u bolnici. Prenet je na intenzivnu negu da bi primio najbolju moguću negu", navodi se u saopštenju bolnice u Sao Paulu. Peleu je 13. novembra operisan kamen u bubregu, a dva dana nakon toga je pušten.

17:29 - Fabregas: Igram najbolji fudbal u karijeriFudbaler Čelsija Sesk Fabregas rekao je da je letos napravio pravi potez prelaskom u londonski klub iz Barselone i dodao da igra u životnoj formi. Španski vezista jedan je od najboljih igrača Čelsija ove sezone, a posebno se istakao asistencijama, pošto ih ima ukupno 14 u Premijer ligi i Ligi šampiona. "U ovom trenutku igram najbolji fudbal u karijeri i, što je najvažnije, na prirodnoj poziciji. Osećam se lagodnije i srećan sam što je lopta konstantno u mom posedu. Slobodan sam u kreaciji igre i to je ono što najviše volim, uživam u Čelsiju. Došao sam da osvajam trofeje i znam da sam napravio pravi izbor", rekao je Fabregas. Fabregas je istakao da ga raduje odličan start u Premijer ligi, gde Čelsi zauzima prvo mesto sa 10 pobeda i samo dva remija. Fabregas je za "plavce" odigrao 12 utakmica i postigao dva gola, a tokom karijere igrao je još za gradskog rivala Arsenal. Za reprezentaciju Španije nastupio je 94 puta i postigao 13 golova.

17:11 - Bekenbauer pod istragom FIFA-eLegendarni nemački fudbaler Franc Bekenbauer i pojedini članovi Izvršnog komiteta Svetske fudbalske federacije (Fifa) pod istragom su predsednika etičkog komiteta te organizacije Majkla Garsije zbog mogućih nepravilnosti oko kandidatura za Svetsko prvenstvo. Osim Bekenbauera, pod istragom su i Španac Anhel Marija Vilar, Belgijanac Mišel D"Hoge i Voravi Makudi sa Tajlanda zbog mogućeg kršenja pravila etičkog kodeksa, rekao je danas izvor blizak Fifi. Pod istragom je i Harold Mejn Nikols iz Čilea, koji je bio šef inspekcijskog tima koji je sastavljao izveštaje kandidatura za domaćina Svetskog prvenstva 2018. u Rusiji i 2022. godine u Kataru.

16:52 - Razbojnik uz pretnju pištoljem Zagalu oteo satBivši selektor fudbalske reprezentacije Brazila Mario Zagalo ponovo je posle 2011. bio na meti razbojnika koji su mu, dok je čekao u automobilu na semaforu, uz pretnju pištoljem oteli ručni sat. Osamdesettrogodišnji Zagalo bio je u društvu svog sina Marija Cezara kada se dogodio taj napad, prenose agencije. Kako prenosi brazilski Sport TV, sin i otac bili su blizu kuće kada je maskirani motociklista zaustavio motor pored njihovog automobila i uperio Zagalu pištolj u glavu, trazeći da mu preda sve dragocenosti. Posle nekoliko sekundi, bandit je Zagalu strgao ručni sat i pobegao. Ovo je drugi slični napad na Zagala, koji je bio žrtva razbojnika i 2011. kada su mu - tada u društvu sina i supruge, oteli novčanik i zlatni lanac. 16:29 - Vilšir tri meseca van terenaFudbaler Arsenala Džek Vilšir pauziraće tri meseca zbog operacije skočnog zgloba, saopštio je danas londonski klub. Vilšir je ligamente zgloba povredio u subotu na utakmici Premijer lige protiv Mančester Junajteda."Svi u klubu žele Džeku brz oporavak i jedva čekamo da se vrati na teren", navodi se u saopštenju Arsenala.Vilšir je ove sezone odigrao 14 utakmica i postigao jedan gol za "tobdžije".

16:15 - Avram Grant novi selektor GaneBivši trener Čelsija i Partizana Avram Grant imenovan je danas za selektora fudbalske reprezentacije Gane. Grant je potpisao ugovor na 27 meseci, saopštio je Fudbalski savez Gane. Izraelski trener je na klupi Gane zamenio Kvešija Apiju, koji je u septembru napustio ekipu. Prvo veliko takmičenje 54-godišnjeg Granta očekuje u januaru, na Kupu afričkih nacija u Ekvatorijalnoj Gvineji. U saopštenju Saveza navodi se da je pred Grantom zadatak da "ostvari dobar rezultat" na Kupu afričkih nacija sledeće godine, a da 2017. godine osvoji to takmičenje. "Grantu je potrebno vreme da dobro upozna igrače, pa sada ne možemo da tražimo od njega da osvoji Kup afričkih nacija. To bi bilo nerealno", navodi se u saopštenju.15:53 - Suspendovan ruski bijatlonac LoginovRuski bijatlonac koji je učestvovao na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju Aleksandar Loginov suspendovan je zbog dopinga. Ruska bijatlonska unija (RBU) saopštila je da je Loginov bio pozitivan na "zabranjenu susptancu", čije ime nije objavljeno, i da je povučen sa otvaranja Svetskog kupa u švedskom Ostersundu, u nedelju. Dvadesetdvogodišnji Loginov je četvorostruki juniorski svetski šampion. Pozitivni testovi datiraju od pre godinu dana, saopštila je RBU, što znači da bi Loginov mogao da izgubi zlato koje je osvojio u štafeti na Svetskom kupu u decembru, kao i da mu se ponište olimpijsi rezultati. Loginov je u Sociju bio 30. u trci na 10 kilometara.

15:32 - Brandao osuđen na jednomesečnu zatvorsku kaznuFudbaler Bastije Brazilac Brandao osuđen je danas na zatvorsku kaznu od mesec dana i novčano na 20.000 evra, nakon što je glavom udario igrača Pari Sen Žermena Tijaga Motu i slomio mu nos. Francusko tužilaštvo je ranije danas tražilo uslovnu zatvorsku kaznu od osam meseci i novčanu kaznu od 15.000 evra. Brandaov advokat Olivije Martin rekao je da njegov klijent neće ići u zatvor, već da će najverovatnije kaznu obaviti kroz društveno-koristan rad. Brandao je u avgustu, posle prvenstvene utakmice Bastije i Pari Sen Žermena u tunelu ispred svlačionice sačekao Motu, udario ga glavom u lice i pobegao. On je tada slomio nos Moti, a Fudbalski savez Francuske suspendovao ga je na šest meseci. Predsednik Pari Sen Žermena zatražio je da se Brandao doživotno suspenduje iz fudbala.

15:10 - Deko: Mesi će sigurno napustiti Barselonu Bivši reprezentativac Portugalije Deko je rekao da je samo pitanje vremena kada će Mesi napustiti Kamp Nou.„Znam da će Mesi otići jednog dana. To je očekivano, svemu doće kraj. Razumem da se pojave svakakve spekulacije pojave kada god veliki igrača progovori, ali niko nije večan u timu, još manje u fudbalu. Veliki igrači i veliki treneri dolaze i odlaze. Očigledno sa Mesijevom istorijom u Barsi teško ga je zamisliti u drugom klubu, ali jednog dana će se to desiti. Može biti ove sezone, možda za godinu dana, a možda za pet godina. Zavisi od dosta toga“, rekao je Deko.

14:40 - Australija oslobođena optužbi za nameštanje meča na MundobasketuAustralija je u poslednjem meču grupne faze poražena od Angole, a tada su se druge ekipe požalile da je taj poraz bio nameran, zbog lakšeg rasporeda u daljem takmičenju. Međutim, FIBA je sprovela istragu na tu temu i zaključila da ova zemlja/kontinent nije kriva za takozvano "tankovanje".

14:00 - Počeo Sajam zimske sportske opreme i sportaNa Beogradskom sajmu je počeo 29. međunarodni sajam zimske sportske opreme, turizma i rekreacije Ekspozim (EXPOZIM) 2014, koji će trajati do 30. novembra. Ovom manifestacijom tradicionalno u Srbiji počinje zimska sportska turistička sezona. Na sajmu u hali 4 Beogradskog sajma se predstavljaju najveći domaći i inostrani proizvođači i uvoznici zimske sportske opreme, ski centri, agencije i najatraktivnije domaće i inostrane turističke destinacije. Posetioci će tokom sva četiri dana trajanja ove manifestacije moći i da razmene ili servisiraju polovnu zimsku sportsku opremu. Istovremeno sa Ekspozimom u hali 2 Beogradskog sajma od danas pa do 29. novembra održava se i Sajam sporta na kojem se predstavljaju dostignuća vrhunskog školskog, rekreativnog i univeriztetkog sporta u Srbiji. Radno vreme sajmova je od 10.00 do 20.00, a cena pojedinačne ulaznice je 300 dinara, dok je za grupne posete 150 dinara.

13:20 - Saporo namerava da se kandiduje za ZOI 2026. godineGradonačelnik japanskog Saporoa saopštio je da taj grad namerava da se kandiduje za domaćina Zimskih olimpijskih igara 2026. godine. Saporo, koji je nalazi na ostrvu Hokaido, bio je domaćin Zimskih olimpijskih igara 1972. godine. Pojedini evropski gradovi odustali su od namere da se kandiduju zbog velikih troškova organizacije, nakon što je Rusija saopštila da su je Igre u Sočiju koštale 51 milijardu dolara. Japanski olimpijski komitet odlučiće 2016. godine o kandidaturi, pre nego što Međunarodni olimpijski komitet 2019. godine donese konačnu odluku.

12:40 - Sebastijan Kou kandidat za predsednika IAAFBivši britanski atletičar Sebastijan Kou saopštio je danas da će se kandidovati za predsednika Međunarodne atletske federacije (IAAF). Kou, koji je tokom karijere osvojio dve zlatne olimpijske medalje u trci na 1.500 metara, rekao je da su "pred atletikom važne stvari i da je pravo vreme da se započnu razgovori o budućnosti". On će početkom sledećeg meseca predstaviti svoj program. Kou (58) je potpredsednik IAAF od 2007. godine i bio je predsednik Organizacionog odbora Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine.

Očekuje se i da će se bivši svetski rekorder u skoku s motkom Ukrjinac Sergej Bubka kandidovati za predsednika IAAF. Izbori za predsednika IAAF održaće se sledeće godine, kada će se završiti mandat Lamine Dijaku, koji je na čelu te organizacije od 1999. godine.

12:10 - Šaćiri ide iz Bajerna u januaru?Kako je objavio počasni predsednik Bajerna iz Minhena Franc Bekenbauer, Đerdanu Šaćiriju će biti dozvoljeno da u januaru napusti klub. Liverpul je za njega zainteresovan već duži period, pa je i ovakav transfer sada postao moguć.

11:30 - Mančester junajted hoće Bakalija iz PSV AjndhovenaPrema najnovijim informacijama, Mančester junajted se ozbiljno zainteresovao da u svoje redove dovede holandskog vunderkinda Zakariju Bakalija iz PSV Ajndhovena. On odbija da obnovi ugovor sa svojim matičnim klubom, a pošto mu stari ističe na leto, nije nemoguće da do ovakvog transfera dođe.

10:50 - Liverpul zadivljen još jednim petnaestogodišnjakomKako javljaju engleski polutabloidi, Liverpul se ozbiljno zainteresovao za petnaestogodišnjeg Tiboa Verlindena iz Standard Liježa.

10:05 - Izašla nova Fifina rang lista, Srbija i dalje 46.Evo kako izgleda najnovija FIFA rang lista:1. Nemačka 17252. Argentina 15383. Kolumbija 14504. Belgija 14175. Holandija 13746. Brazil 13167. Portugal i Francuska 11609. Španija 114210. Urugvaj 1135...46. Srbija 61758. Crna Gora 537

09:34 - Ejdur Gudjonsen pred potpisivanjem ugovora sa BoltonomKako javljaju engleski mediji, Ejdur Gudjonsen je zadivio trenera Boltona Nila Lenona na probi, pa će mu ovaj tim iz Čempionšipa ubrzo ponuditi i ugovor.

08:45 - Partizan gost TotenhemaFudbaleri Partizana od 21.05 časova igraju sa Totenhemom u Londonu meč petog kola Lige Evrope. "Crno-beli" su poslednji u grupi sa samo jednim bodovom, osvojenim upravo na utakmici sa engleskim timom, pa nemaju šansi za plasman u naredni krug. Ipak, trener Marko Nikolić rekao je da Partzan u meč neće ući sa belom zastavicom, već očekuje ravnopravnu borbu kao što je to slučaj bio u Beogradu u septembru, gde su dva tima igrala bez golova.08:30 - NBA: Sparsi pet u nizu, poraz LejkersaU noći između srede i četvrtka odigrano je 13 mečeva u NBA ligi, aktuelni šampion San Antonio vezao je petu pobedu savladavši Indijanu 106:100. Toronto je bio bolji od Atlante 126:115 za šestu pobedu u nizu, a dobru seriju nastavio je i Golden Stejt trijumfom nad Orlandom 111:96. Lejkersi su doživeli novi poraz, ovoga puta od Memfisa 93:99. Finiks je prekinuo Denverov niz od pet pobeda i slavio 120:112. Dalas je pobedio Njujork 109:102, ali tek posle produžetaka, u regularnom delu bilo je 95:95. Oklahoma je konačno prekinula seriju od šest poraza, savladavši Jutu 97:82. NBA liga, rezultati: Šarlot – Portland 97:105, Klivlend – Vašington 113:87, Orlando – Golden Stejt 96:111, Filadelfija – Bruklin 91:99, Atlanta – Toronto 115:126, Dalas – Njujork 109:102 (produžetak), Detroit – LA Klipers 98:104, Hjuston – Sakramento 102:89, Minesota – Milvoki 86:103, Oklahoma – Juta 97:82, San Antonio – Indijana 106:100, Finiks – Denver 120:112, LA Lejkers – Memfis 93:99.08:10 - EL: Zvezda čeka Neptunas

Košarkaši Crvene zvezde od 19 časova u Kombank areni dočekuju litvanski Neptunas u sedmom kolu Evrolige. Oba tima imaju polovičan učinak, a pobeda bi jednoj ekipi značajno uvećala šanse za plasman u TOP 16.U prvom meču u Litvaniji domaći tim je slavio 83:81.

08:00 - PREGLED SPORTSKIH DOGAĐAJA KOJI SU OBELEŽILI PRETHODNI DAN MOŽETE VIDETI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track