BLOG UŽIVO Bomba: Mančester siti nudi 70 miliona evra za Benzemu
Foto: Reuters

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO Bomba: Mančester siti nudi 70 miliona evra za Benzemu

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu

15:09 - Bomba: Mančester siti nudi 70 miliona evra za BenzemuTokom celog leta se pričalo da Arsenal juri Karima Benzemu. I zaista je moguće da francuski napadač karijeru nastavi u Engleskoj, ali ne u Londonu, već u Mančesteru, i to u dresu Sitija. Naime, dobro obavešteni novinar Tankredi Palmeri obelodanio je da "građani" nude Real Madridu 70 miliona evra za Benzemu. U Mančesteru sada čekaju odgovor...

14:47 - Igrač Barselone nadomak "Enfilda"Adama Traore (19) je izabrao. Dete Barselone je meta nekoliko premijerligaša. Najrelanija opcija je da Malijac sa španskim pasošem, koji igra na mestu desnog krila, bude pozajmljen Liverpulu.

14:21 - Kurtoa: Tužan samGolman Čelsija Tibo Kurtoa žali zbog isključenja protiv Svonsija u subotu. Belgijanac je pola sata pre kraja premijernog meča sezone udario napadača gostiju Bafetimbija Gomisa u kaznenom prostoru, zbog čega je isključen. Francuz je iz penala izjednačio rezultat za konačnih 2:2 na Stamford Bridžu."Crveni karton, 2:2, nije početak kakav sam očekivao. Tužan sam što sam izneverio tim u tom trenutku. Borili su se jako do kraja kako bi pobedili", rekao je Kurtoa. Kurtou je na golu zamenio Asmir Begović, koji je ovog leta stigao iz Stouka kao zamena za Petra Čeha. Bosanskohercegovački golman je primio gol iz penala, ali je u nastavku meča imao nekoliko sjajnih intervencija. Čelsi u narednom kolu Premijer lige gostuje Mančester sitiju.

13:55 - Filipe Luis: Hoću da dočekam penziju u AtletikuNije Filipe Luis uspeo da se nametne u Čelsiju, samo godinu dana nakon odlaska u Englesku se vratio kući, u Atletiko Madrid."Nadam se da ću dobiti priliku da se povučem u Atletiku.", rekao je 30-godišnjak nakon prijateljske pobede nad Sosijedada u subotu veče."Jorgandžije" su slavile rezultatom 2:0, Luis uživa u privikavanju na svoj stari-novi klub. Kaže da mu je lako."U godini u kojoj smo osvojili ligu, Koke je uvek igrao za mene. Znam njegov svaki potez, znak kako igra. Najbitniji je defanzivni posao koji obavlja, tako mi olakšava stvari. Dobro poznajem ovaj tim, znam kako Dijego Simeone funkcioniše, dobro poznajem njegove ideje".

13:15 - Nejmar preskače Superkup Evrope zbog zauškiFudbaler Barselone neće biti u prilici da nastupi za UEFA Superkupu i španskom Superkupu, protiv Sevilje i Atletik Bilbaoa. Razlog su - zauške!"Medicinski tim Barselone obaveštava javnost da će Nejmar morati da pauzira naredne dve do tr inedelje nakon što mu je dijagnostikovan parotitis (zauške), uprkos činjenici da je prethodno vakcinisan protiv ove bolesti.", saopšteno je u klubu. Barselona protiv Sevilje igra u Tibilisiju u utorak, dok su utakmice domaćeg superkupa na programu 14. i 17. avgusta.

12:55 - Roma pazarila u Pari Sen ŽermenuPosle završenih transfera Edina Džeka i Mohameda Salaha, uprava Rome dogovorila je još jednu kupovinu - Lukasa Dinjea iz Pari Sen Žermena. Kako Sport Italija saznaje, ovaj bek će na medicinske preglede doći već u ponedeljak, nakon čega bi trebalo da se i ozvaniči saradnja. Roma će francuskog internacionalca dobiti prvo na jednogodišnju pozajmicu vrednu 1.500.000 evra, a potom će imati obavezu da igrača kupi za 16.500.000 evra. Interesantno, Rudi Garsija će ponovo sarađivati sa Dinjeom, pošto su zajedno radili i u Lilu u periodu od 2011. do 2013. godine..

12:20 - Felps opet razbijaOsamnaestostruki olimpijski šampion Majkl Felps ostvario je najbolje rezultate sezone na 100 i 200 metara delfin stolom. Felps je ostvario vreme od 50,45 sekundi na državnom prvenstvu SAD na 100 metara, dan nakon što je uradio isto na duplo dužoj deonici sa 1:52,94 sekundi.Amerikanac je rezultat na 100m ostvario nekoliko sati nakon što je Južnoafrikanac Čed le Klos plivao 50,56s za titulu prvaka sveta, a nadmašio je i Mađara Lasla Čeha, koji je svoje zlato u Kazanju na 200m osvojio sa 0,54 sekundi slabijim vremenom."Dugo nisam bio tako brz", rekao je Felps, koji je odslužio šestomesečnu suspenziju iz takmičenja zbog vožnje u pijanom stanju.

11:51 - De Brujne košta 64 miliona evraČelnici Volsburga odredili su cenu za Kevina De Brujnea. Ona iznosi 64 miliona evra. Najveće interesovanje do sada za Belgijanca pokazao je Mančester siti, koji je prethodno izdvojili 70 miliona evra za Rahima Sterlinga iz Liverpula.

11:28 - Venger: Koji Benzema?Menadžer Arsenala, Arsen Venger, ne želi da komentariše navode medija da želi da dovede fudbalera Reala, Karima Benzemu, u svoje redove, javljaju engleski mediji."Mediji govore o njemu, ja nikad nisam pomenuo Benzemu. To sve Vi radite.", oštar je bio iskusni stručnjak.

11:00 - Sve duži red za HrvataI Sporting iz Hihona želi Alena Halilovića. Mladi hrvatski napadač od ranije je meta Evertona i Vest Hema, a i Selta ga vidi kao zamenu za Nolita, ako ovaj pređe u Barselonu. Halilović je 2014. iz zagrebačkog Dinama prešao u Barselonu, gde igra za "B" tim.

10:22 - Anja Crevar bez finala na 400 mešovitoReprezentativka Srbije u plivanju Anja Crevar nije uspela danas da se plasira u finale trke na 400 metara mešovito na Svetskom prvenstvu u Kazanju.Crevar je trku završila za četiri minuta, 50 sekundi i četiri stotinke, što je bilo dovoljno za 26. vreme u kvalifikacijama. Najbolje vreme u kvalifikacijama imala je Mađarica Katinka Hosu, koja je trku završila za četiri minuta, 32 sekunde i 78 stotinki. Plivačka takmičenja na Svetskom prvenstvu u Kazanju završavaju se danas, a popodne su na programu finalne trke u osam disciplina.

10:04 - Pliškova i Kerber u finaluU finalu WTA turnira u Stanfordu (Kalifornija), koji se igraza nagradni fond od 731.000 dolara, sastaće se Čehinja Karolina Pliškova i nemačka teniserka Angelika Kerber. Pliškova je, jutros, u polufinalu savladala Amerikanku Varvaru Lepčenko sa 6:2, 7:5, dok je Kerber bila bolja od Jeline Svitoline iz Ukrajine - 6:3, 6:1. Pobednici turnira pripašće ček na 124.000 dolara, plus 470 WTA poena, dok će poražena u završnom meču inkasirati 66.100 dolara, uz "bonus" od 305 WTA bodova.

09:44 - Atletiko odbio Čelsijevih 65 miliona evra"Marka" javlja da je Čelsi na adresu Atletiko Madrida poslao ponudu vrednu 46 miliona funti, tačnije 65 miliona evra za Kokea, ali da je ponuda odbijena. Murinjo želi dodatno da ojača svoj vezni red, sjajni fudbaler koji je prošle sezone odigrao 33 utakmice za Atletiko, postigao dva gola i asistirao za još 10, u prvom je planu. Nezadovoljan opcijama koje ima kao alternative Matiću i Fabregasu, Murinjo je poželeo da dovede fudbalera madridskog kluba, sa kojim ima odličnu poslovnu saradnju. Kurtoa, Dijego Košta, pa Filipe Luis samo su neki od primera, ali Dijego Simeone je ipak jasan kada je u pitanju sjajni Koke.

09:27 - Nišikori bolji od ČilićaJapanac Kei Nišikori plasirao se u finale ATP turnira u Vašingtonu pošto je savladao hrvatskog tenisera Marina Čilića sa 3:6, 6:1, 6:4. Protivnik Nišikoriju u finalu biće Džon Izner koji je u "američkom polufinalu" pobedio Stiva Džonsona sa 6:3, 3:6, 7:6 (11-9). U završnom meču teniserki na istom turniru sastaće se Ruskinja Anastasja Pavljučenkova i Amerikanka Sloun Stivens. Pavljučenkova je do finala stigla pošto joj je zemljakinja Jekaterina Makarova predala meč uoči trećeg seta zbog povrede. Prethodno. Pavljučenkova je izgubila prvi set sa 6:4, a drugi dobila sa 6:3. Stivens je, pak, do prilike da se bori za titulu stigla pobedom protiv Australijanke Samante Stosur - 7:6 (7.4), 6:0. Ukupni nagradni fond na turniru u Vašingtonu iznosi milion i 508.815 dolara.

09:11 - Lion pojačava odbranu igračem RomeMapu Janga-Mbiva bi uskoro mogao da pojača Lion, pišu francuski mediji. Defanzivac Rome na korak je od prelaska na "Žerlan". Kako piše "Parizijen", Lion će platiti "vučici" obeštećenje u iznosu od devet miliona evra. Mapu Janga-Mbiva je igrao i za Monpelje i Njukasl.

08:41 - Partizanov junak: Bog nas je nagradioJunak Partizanove prvenstvene pobede nad Spartakom bio je mladi Saša Lukić, strelac gola u 95. minutu."Fenomenalan je osećaj dati prvi gol", rekao je Lukić posle svog prvenca u prvom timu.Talentovani vezista smatra da se ekipa ispraznila posle trijumfa nad Steauom i da je posledica toga nervoza tokom duela sa Subotičanima."Ispraznili smo se, uhvatila nas je bespotrebna nervoza na početku. Promašili smo mnogo šansi, ali Bog nas je nagradio. Spartak je zaista odlična ekipa", dodao je 18-godišnji Šapčanin.

08:07 - Bijelsa napustio Marsej već posle prvog kolaTrener Olimpika iz Marselja Marselo Bijelsa podneo je neopozivu ostavku već posle prvog kola francuskog prvenstva. On je to odlučio nakon što je na "Velodromu" poražen od Kaena 0:1. Jedini gol na utakmici postigao je Andi Delor u 27. minutu. Odluku o odlasku iz Marselja temperamentni Bijelsa je saopštio odmah posle meča na konferenciji za medije. On je i prethodnog leta bio blizu odlaska iz kluba jer je bio nezadovoljan prelaznim rokom, a u toku ovoga ostao je bez možda i najboljih igrača: Andre Aju je prešao u Svonsi, dok je Andre-Pjer Žinjak otišao u meksički Tigres.

08.00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE POGLEDATI OVDE.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track