BLOG UŽIVO: Luis Hamilton pobedio u trci za Veliku nagradu Rusije
Foto: Reuter

Najnovije informacije iz sveta sporta

BLOG UŽIVO: Luis Hamilton pobedio u trci za Veliku nagradu Rusije

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

18:43 - Budućnost lako pobedila TajfunKošarkaši Budućnosti pobedili su danas u Šentjuru Tajfun sa 80:61 (17:17, 25:16, 16:12, 22:16) u prvoj utakmici petog kola reegionalne Jadranske lige. Budućnost je do pobede predvodio Aleksandar Marić sa 20 poena i 10 skokova, dok je Omar Kuk upisao 19 poena i 11 asistencija. U ekipi Tajfuna istakao se Tomaž Bolčina sa 16 poena i pet skokova. Podgoričanima je ovo četvrta pobeda u regionalnom takmičenju, dok Tajfun ima dva trijumfa i tri poraza. Večeras se od 19.00 u Zagrebu u derbiju kola sastaju Cedevita i Crvena zvezda, a od 21.00 u slovenačkom okršaju igraju Krka i Olimpija.

18:09 - Udovičić čestitao BorkovićuMinistar omladine i sporta Vanja Udovičić čestitao je Dušanu Borkoviću osvajanje titule evropskog šampiona u automobilizmu."Bravo za Dušana! Još jednom se popeo na tron Evrope i potvrdio svoj kvalitet. Samo neka tako nastavi, pred njim je još mnogo sjajnih pobeda“, navodi se u čestitki ministra Udovičića.

17:45 - Borac iz Čačka demantovao je da igračima duguje velike sume novcaBorac iz Čačka demantovao je da igračima duguje velike sume novca navodeći da im je od osam zarađenih premija isplaćeno pet. Trener tog kluba Nenad Lalatović u petak je podneo ostavku pošto su igrači stupili u štrajk zbog neisplaćenih zarada, a uprava Borca reagovala je nakon što su pojedini mediji objavili da su čačanski fudbaleri gladni. 'Rukovodstvo Borca izuzetno je zadovoljno saradnjom sa Lalatovićem i još jednom odaje priznanje igračima i stručnom štabu na dosadašnjim igrama i rezultatima, što najbolje potkrepljuje tabela Superlige Srbije. Stoga ne treba da čudi da želja za nastavak uspešne saradnje nijednog trenutka ne dolazi u pitanje. Međutim, ne smemo da ostanemo nemi na ''razloge'' zbog kojih je naš klub ovih dana dospeo u žižu javnosti, zbog pojedinih izjava i naslovima o gladnim fudbalerima", stoji u saopštenju Borca i dodaje se da su od početka priprema 11.juna fudbalerima do danas isplaćene dve i po plate. "U saradnji sa stručnim štabom, uz redovna primanja uvedene su i premije za pozitivne rezultate, što ranijih godina u našem klubu nije bio slučaj. Tako su igrači od osam zarađenih premija, dobili pet. Igrači koji su letos pristupili Borcu dobili su i rate ugovora u visini od 2.000 do 8.000 evra, koje su im jednokratno isplaćene u dinarskoj protivvrednosti na blagajni kluba. Zbog toga postavljamo pitanje da li neko ko je na ime rata dobio pet, šest ili osam hiljada evra može da bude gladan", navodi se u saopštenju u kojem je objavljen i spisak igrača i njihovih isplata u poslednja četiri meseca. Posle 12 odigranih kola u Superligi Srbije Borac je trenutno trećeplasirani na tabeli sa 11 bodova zaostatka za vodećom Crvenom zvezdom, a ima bod više od aktuelnog šampiona Partizana. U narednoj utakmici Čačani u sredu dočekuju ekipu Metalca iz Gornjeg Milanovca.

17:17 - Mercedes odbranio titulu konstruktora posle kazne za RaikonenaEkipa Mercedes odbranila je danas šampionsku titulu u konkurenciji konstruktora u Formuli 1, posle kazne za vozača Ferarija Kimija Raikonena u trci za Veliku nagradu Rusije u Sočiju. U trci za Veliku nagradu Rusije pobedio je Luis Hamilton što je Mercedesu donelo 531 bod, a drugim i petom mestom vozača Ferarija Sebastijana Fetela i Kimija Raikonena italijanski tim je na drugom mestu imao 365 bodova. Raikonen je u poslednjem krugu napravio incident kada je otpozadi udario ; Valterija Botasa iz Vilijamsa. On je trku završio na petom mestu, a Botas je odustao, a sudije su posle trke odlučile da je Finac kriv i kaznile su ga dodavanjem 30 sekundi na postignut rezultat. Posle te kazne Raikonen je sa petog pao na osmo mesto, pa je umesto 10 bodova osvojio četiri, zbog čega je Mercedes ponovo uspeo da osvoji šampionsku titulu u konkurenciji konstruktora. Hamilton bi u sledećoj trci 25. oktobra u SAD mogao da odbrani titulu ako osvoji 11 bodova više od Fetela i dva više od Rozberga.

14:55 - Braća Kajdoči osvojili četiri medalje na EPMladi srpski dizači tegova braća Tamaš i Tivadar Kajdoči osvojili su četiri medalje na šampionatu Evrope za takmičare do 23 godine u Litvaniji. Tamaš, koji ima samo 18 godina, osvojio je srebrnu medalju u izbačaju, a bronzane u trzaju i biatlonu, dok je 22-godišnji Tivadar osvojio bronzu u izbačaju. Braća Kajdoči članovi su Spartaka iz Subotice, a njihov trener Stipan Vert ujedno je i selektor reprezentacije.

14:10 - Luis Hamilton pobedio u trci za Veliku nagradu RusijeVozač Mercedesa Luis Hamilton pobedio je danas u trci Formule 1 za Veliku nagradu Rusije u Sočiju i uvećao vođstvo u generalnom plasmanu. Hamilton je ostvario devetu pobedu u sezoni a 42. u karijeri i po broju pobeda se na trećem mestu izjednačio sa četvorostrukim svetskim prvakom Sebastijanom Fetelom iz Ferarija. Iza njih ostao je Ajrton Sena sa 41 pobedom, a ispred su samo Mihael Šumaher sa 91 pobedom i Alan Prost sa 51. Hamilton je trku završio za sat, 37 minuta, 11 sekundi,024. Drugo mesto zauzeo je vozač Ferarija Sebastijan Fetel, a treći kroz cilj prošao je Serhio Peres iz Fors Indije. Četvrto mesto zauzeo je vozač Vilijamsa Felipe Masa, a peti je bio Kimi Raikonen iz Ferarija. Bodove su još osvojili Danil Kvjat iz Red Bula, Felipe Nasr iz Zaubera, Pastor Maldonado iz Lotusa i vozači Meklarena Dženson Baton i Fernando Alonso. Dvostruki svetski prvak Alonso nastupio je danas u 250. trci Formule 1. Vozač Mercedesa Niko Rozberg, koji se bori za šampionsku titulu, odustao je u osmom krugu pošto mu se slomila pedala za gas. Naredna trka u šampionatu voziće se 25. oktobra u Ostinu u Teksasu, za Veliku nagradu SAD.

13:22 - Remzi: Preserećan sam zbog prolaza na EPVelški fudbaler Aron Remzi rekao je da je veoma srećan zbog istorijskog prolaska njegove reprezentacije na Evropsko prvenstvo i da je ponosan na kompletnu ekipu. "Veliki momentan za ceo Vels i uopšte za fudbal. Ušli smo u istoriju i konačno ćemo igrati na nekom velikom takmičenju. Ovaj tim je poseban i veoma sam ponosan na celu ekipu. Ovo je bio moj san i san čitavog tima. Mi smo mala zemlja, ali uspeli smo da se kvalifikujemo i zaista smo presrećni zbog toga", rekao je Remzi nakon meča sa Bosnom i Hercegovinom. Reprezentacija Velsa poražena je sinoć u gostima od Bosne i Hercegovine (2:0), ali je zbog pobede Kipra nad Izraelom (2:1), osigurala drugo mesto u grupi i direktno se plasirala na Evropsko prvenstvo. Vels će prvi put u istoriji igrati na Evropskom prvenstvu, a najveći uspeh im je igranje u četvrfinalu Svetskog prvenstva 1958. godine u Švedskoj. Prvo mesto u grupi B zauzela je Belgija sa 20 bodova, dva manje od Velsa, koji će u poslednjoj utakmici kvalifikacija ugostiti Andoru.

12:49 - Ćuprija čeka asove atletikeNa tradicionalnoj međunarodnoj uličnoj trci u Ćupriji, koja će se 70. jubilarni put održati sutra, uz najbolje srpske trkače učestovaće i trkači iz Slovenije, Rumunije, Makedonije, Bosne i Hercegovine i Bugarske, rekao je danas Tanjugu predsednik Sportskog saveza opštine Chuprija Vladimir Vasiljević. "Trčaće se ulicama Chuprije, u četiri kategorija, a u glavnoj trci seniora, na 1.500 metara očekujemo učešće više od 70 trkača. Svoje učešće u trci prijavili su Atletski klubovi iz Beograda, Novog Pazara, Požarevca, Užica, Sremske Mitrovice, Zaječara, Jagodine, Paraćina, Valjeva, Kruševca, a prijavljivanje traje i sutra. Trka počinje u 18 sati i ovo je prvi put, da će biti noćna, što joj daje posebnu atraktivnost", rekao je Vasiljević. Ovom jubilarnom trkom, Chuprija će obeležiti i 800 godina postojanja grada i 104 godine atletike u ovom gradu. Prvi atletski klub u Ćupriji, koja je jugoslovenskom i srpskom sportu dala više od 60 reprezentativaca, osnovali su radnici i stručnjaci Cceške 1911. godine kada su gradili Fabriku šećera u Chupriji. Krupnim slovima u anale svetske atletike upisana su imena: Vere Nikolić, Dušana Košutića, Vladana Djorđevića, Mirke Petrović, Ljiljane Šušnjar, Snežane Pajkić, Dejana Pajkića, Dragana Zdravkovića, kao i vrhunskog stručnjaka u "kraljici sportova" profesora Aleksandra Petrovića.

12:05 - Peking: Mugurusa preko Bačinski do druge tituleŠpanska teniserka Garbinje Mugurusa osvojila je titulu u Pekingu pošto je u finalu savladala Timeu Bačinski sa 2:0, po setovima 7:5, 6:4.Mugurusa je tako osvojila drugu titulu u karijeri posle trijumfa u Hobartu prošle godine. Ovom pobedom Mugurusa je stigla i do najboljeg plasmana u karijeri, pošto će od ponedeljka biti četvrtka teniserka sveta.

11:22 - Jovetić: Pobeda nad Juventusom veliki iskorak ka tituliFudbaler Intera Stevan Jovetić rekao je da bi evenutalna pobeda nad Juventusom u narednom kolu Serije A, poslala jasan signal da je njegov tim ozbiljan kandidat za osvajanje šampionata. "Pobeda nad Juvetnusom bi poslala jasan signal naše snage i korak napred ka osvajanju Skudeta. Biće to divna utakmica jer uprkos problemima koje imaju, oni su i dalje velika ekipa. Neće nas zavarati njihova trenutna pozicija na tabeli, jer su oni i dalje veoma jak tim, uprkos povredama i odlascima ključnih igrača ovog leta. Imaju veoma talentovane igrače i moramo biti oprezni", rekao je crnogorski napadač za Gazeta delo Sport. Jovetić je tokom karijere nastupao za Partizan, Fiorentinu i Mančester Siti iz kog je ovog leta poslat na pozajmicu u Inter, za koji je na pet utakmica postigao tri gola. Inter trenutno zauzima drugo mesto u šampionatu sa 16 bodova, dva manje od prvoplasirane Fiorentine, dok aktuelni šampion Juventus, zauzima tek 12. mesto sa osam osvojenih bodova. Fudbaleri Intera i Juventusa, derbi meč 8. kola Serije A odigraće 18. oktobra od 20.45 na stadionu Djuzepe Meaca.

10:50 - Posle Aguera povredio se i David SilvaMenadžer Mančester sitija Manuel Pelegrini dobio je još jednu lošu vest tokom pauze u kojoj se igraju kvalifikacioni mečevi reprezentacija.Čileanac je zadobio novu glavobolju, u pitanju je povreda članka ofanzivnog veziste Davida Silve, koju je sjajni fudbaler zaradio na meču sa Luksemburgom koji je Španija dobila rezultatom 4:0. On je teren morao da napusti posle samo 11 minuta igre, a prema prvim procenama, očekuje ga pauza do mesec dana, što gotovo izvesno znači da će propustiti gradski derbi sa Mančester junajtedom i veoma bitan okršaj u Ligi šampiona sa Seviljom. Pre Silve, van stroja se našao i najbolji strelac "građana" Serhio Aguero, koji je nastupajući za Argentinu povredio zadnju ložu i prema prvim procenama neće moći da igra do šest nedelja.

10:10 - Vavrinka dobio Pera i osvojio TokioStan Vavrinka osvojio je titulu u Tokiju pošto je u finalu savladao Benou Pera sa 2:0, po setovima 6:2, 6:4. Švajcarski teniser rutinski je stigao do svog četvrtog trofeja u 2015. godini i ukupno 11. u karijeri.U prvom setu je posle razmene brejkova od 3:2 dobio preostale gemove, a mnogo veći otpor Francuz je pružio u drugom setu. U trećem gemu nije iskoristio dve brejk lopte, pa je Vavrinka do pobede setigao brejkom u 10. gemu. Za trijumf u Tokiju nagradjen je čekom na 306.200 dolara, a zaradio je i 500 ATP poena. Poraženom Peru za utehu pripalo je 138.000 dolara i 300 ATP bodova. Nagradni fond u Tokiju iznosio je milion i 397.250 dolara

09:30 - FSS počinje saradnju sa KinomAmbasador Kine u Beogradu Li Mancang razgovorao je sa predsednikom FSS Tomislavom Karadžićem o mogućnosti saradnje dve zemlje. Njih dvojica su razgovarali o saradnji u oblasti sporta, a naračito fudbala.On je prilikom posete Sportskog centra FSS u Staroj Pazovi istakao veliko prijateljstvo koje postoji između Kine i Srbije."Razlog za moju posetu ovom centru je da se upoznam sa njegovim mogućnostima i da stvorimo uslove da mladi reprezentativci Kine dođu ovde i dobiju fudbalske lekcije od stručnjaka iz Srbije, jer kada je fudbal u pitanju, Srbija je supersila u odnosu na Kinu. Ekonomska saradnja je važna ali je ova sportska mnogo interesantnija", rekao je Mancang, navodi se na sajtu nacionalnog saveza. On je obećao da će razgovarati sa kineskim privrednicima koji posluju u ovoj zemlji kako bi ih privoleo da ulažu u srpski fudbal. Karadžić je potvrdio je da FSS zainteresovan da primi mlade kineske fudbalere na duži rok i pomogne im uz stručni rad domaćih trenera."Prijateljstvo naših zemalja pokušavamo da unapredimo i u oblasti fudbala. Ta saradnja ima šansu da se produbljuje i proširuje. Sa kineskim kompanijama ćemo razgovarati o mogućnosti da sponzorišu FSS i nadam se da ćemo naći zajednički interes", rekao je Karadžić. Jedna od kineskih kompanija, koja bi mogla da bude uključena u ovu saradnju, je proizvođač mobilnih telefona Huavej, otkrio je Karadžić. 08:45 - Parkerov cilj – 20 sezona u SparsimaPlejmejker San Antonio Sparsa Toni Parker želi da igra u tom klubu 20 sezona. Predstojeća sezona biće mu 15. u dresu ’Mamuza’, a Parker je u maju napunio 33 godine.“Sparsi znaju da želim da igram do svoje 38. godine, to će biti 20 sezona i to je moj cilj. Predstojeća godina je 15. i ako budem imao sreće i budem zdrav, nadam se da ću igrati 20 sezona i potom se povući“, rekao je Parker.“Prošle sezona bila mi je prva u karijeri u kojoj sam imao mnogo povreda koje su mi dosađivale. Ipak, kada se uporedim sa momcima poput Rouza, Džordža ili Metjuza, osećam se vrlo srećnim i blagoslovenim što sam uspeo da igram svih ovih godina sa svojim sićušnim telom“, dodao je Francuz. Parker je nedavno potpisao novi, trogodišnji ugovor sa Sparsima vredan oko 43 miliona dolara.08:22 - Pedrosa i Rosi bolji od LorencaVozač Repsol Honde Dani Pedrosa trijumfovao je na Velikoj nagradi Japana, 15. trci sezone u kraljevskoj klasi Moto GP šampionata.Pedrosa je na stazi „Tvin Ring Motegi“ došao do prve pobede u ovogodišnjem šampionatu, a jubilarne, 50. u karijeri. Na taj način je nastavio neverovatan niz, pošto je od 2002. godine upisao barem po jednu pobedu u svakoj od sezona koje su sledile tada.Drugo mesto, sa šest sekundi zaostatka, zauzeo je Valentino Rosi na Jamahi, dok se na trećem stepeniku pobedničkog postolja našao njegov timski kolega Horhe Lorenco.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE POGLEDATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track