BLOG UŽIVO: Nemanja Matić najbolji srpski fudbaler u 2014. godini
Foto: Dado Djilas

Najnovije informacije iz sveta sporta

BLOG UŽIVO: Nemanja Matić najbolji srpski fudbaler u 2014. godini

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

20:53 - FS S: Poraz u finalu Kupa od prvaka države ne donosi LEPoraženi finalista Kupa Srbije od ove sezone neće ostvariti plasman u kvalfikacije za Ligu Evropa, ako pobednik tog takmičenja osvoji i prvenstvo, odlučio je danas Izvrršni odbor Fudbalskog saveza Srbije (FS S). U tom slučaju, plasman u kvlafikacije za Ligu Evropa ostvariće četvrtoplasirana ekipa u Super ligi Srbije. Do sada, u slučaju da jedan klub osvoji duplu krunu - titulu šampiona i trofej u Kupu, u kvalifikacije za Ligu Evrope prohodnost je imao poraženi finalista Kupa, ali od ove sezone uvodi se promena i prohodnost u kvalifikacije imaće prvi klub sa tabele posle onih koji su to pravo već ostvarili, a ne poraženi finalista. Članovi Izvršnog odbora usvojili su i predlog članova Komisije FS S za transfere i status igrača da se u periodu od 1. decembra 2014. do 15. januara 2015. godine obavi proces preregistracije igrača, kako bi se omogućio lakši rad. Takođe, od sezone 2014/15. u Ligi šampiona mladih učestvovaće 64 kluba, pa će tako i Srbija imati predstavnika - prvak omladinske lige iz tekuće sezone.20:31 - Partizan Vizura posle velike borbe poražena od KanaOdbojkašice Partizan Vizure poražene su danas u Beogradu od Kana sa 2:3 (22:25, 25:18, 25:19, 20:25, 12:15) u utakmici drugog kola Grupe E Lige šampiona. U ekipi Partizan Vizure najefikasnija bila je Bianka Buša sa 13 poena, dok je Maja Savić zabeležila 12. Najefikasnija u ekipi Kana bila je Logan Tom sa 17, a 16 je upisala Viktorija Rava. Odbojkašice Partizan Vizure u odlučujućem setu imale su prednost od 10:7, ali je ekipa Kana onda napravila seriju od 5:0, kojom su prelomile taj period igre i tako došle do druge pobede u Ligi šampiona. U Grupi E na liderskom mestu je Kan sa četiri boda, druga je ekipa Vakifbank sa tri boda, ali i utakmicom manje, dok Pjačenca treća sa jednim, koliko ima i Partizan Vizura, ali lošijim set količnikom. Partizan Vizura će u narednom kolu, 9. decembra, dočekati Pjačencu.20:12 - Nemanja Matić najbolji srpski fudbaler u 2014. godiniFudbaler Čelsija Nemanja Matić izabran je danas za najboljeg srpskog igrača u 2014. godini, dok je za najboljeg trenera proglašen novi selektor reprezentacije Radovan Ćurčić. Kako se navodi u saopštenju posle sednice Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije (FŠ), Matić i Ćurčić su jednoglasno izabrani za dobitnike nagrada. Matić je pobedio u konkurenciji fudbalera Sautemptona Dušana Tadića i Petra Škuletića iz Partizana, dok su uz Ćurčića kandidati za najboljeg trenera bili Siniša Mihajlović i Vladan Milojević. Kandidate je predložila komisija u sastavu Savo Milošević, Jovan Sekulić, Miloljub Ostojić, Slobodan Santrač, a predsedavao je Ivan Ćurković. Matiću i Ćurčiću nagrade će biti uručene na godišnjoj svečanosti FŠ-a, a datum i mesto biće uskoro saopšteni.

19:43 - Ćurčić zvanično novi selektor reprezentacije SrbijeNovi selektor fudbalske reprezentacije Srbije od danas je i zvanično Radovan Ćurčić, odlučio je Izvršni odbor nacionalnog Saveza. Kako se navodi u saopštenju Fudbalskog saveza Srbije (FŠ), sa Ćurčićem je dogovorena saradnja do kraja kvalifikacionog ciklusa za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine. Novog selektora predložio je potpredsednik FŠ-a Savo Milošević, a Izvršni odbor je jednoglasno izabrao Ćurčića.19:12 - Oproštaj od Manojlovića u petakKomemorativna sednica povodom smrti Nenada Manojlovića, istaknutog vaterpolo stručnjaka, sportskog radnika i bivšeg selektora državne reprezentacije, biće održana u petak u Skupštini Beograda od 13 sati. Istog dana u 15 sati Manojlović će biti sahranjen na Novom Bežanijskom groblju u Beogradu, preneo je Vaterpolo savez Srbije. Manojlović je iznenada preminuo u ponedeljak u 61. godini, a smrt ga je zadesila na putu prema Sofiji, gde je trebalo da učestvuje na stručnom seminaru.18:36 - Repeša suspendovan na jedan mečJadranska liga suspendovala je danas trenera košarkaša Cedevite Jasmina Repešu na jedan meč zbog nesportskog ponašanja posle utakmice s Crvenom zvezdom u devetom kolu regionalnog takmičenja. "Zbog nesportskog ponašanja trenera Cedevite Jasmina Repeše po završetku utakmice i podnete prijave od strane sudija kažnjava se KK Cedevita prema Propozicijama natecanja, čl. 66.4. sa 500 evra, a trener Repeša sa zabranom obavljanja dužnosti na jednoj utakmici", navodi se u saopštenju na sajtu Jadranske lige. Crvena zvezda je sinoć u Zagrebu pobedila Cedevitu sa 88:87 u utakmici devetog kola Jadranske lige i tako zadržala maksimalan učinak. Repeša Cedevitu neće moći da predvodi na utakmici 10. kola Jadranske lige protiv Mega Leksa (Mega vizure), koja će se igrati 1. decembra u Sremskoj Mitrovici.

18:03 - Bušar i Savijano okončali saradnjuKanadska teniserka Eženi Bušar i njen dosadašnji trener Amerikanac Nik Savijano sporazumno su raskinuli ugovor. "Eženi i ja smo odlučili da je najbolje za nas da u 2015. godinu uđemo odvojeno, da okončamo odnos igrač-trener. Izuzetno uzbudljivo mi je bilo da treneriam Eženi od 12-godišnje ambiciozne devojčice do pete teniserke na WTA rang listi", rekao je Savijano, koji je od 2006. godine trenirao Kanađanku. Bušar (20), sedma teniserka na WTA rang listi, ove sezone je osvojila prvi turnir u karijeri, a igrala je i u polufinalnima Otvorenih prvenstava Australije i Francuske, kao i finalu Vimbldona.17:28 - Izvinjenje zbog pevanja nacionalističke pesme Izvršni direktor Fudbalskog saveza Irske Džon Dilejni rekao je da mu je žao ako je uvredio nekog time što je u pabu pevao nacionalističku pesmu. Na Jutubu se pojavio video-snimak Dilejnija kako peva "Baladu o Džou Mekdonelu", posvećenu članu Privremene irske republikanske armije (PIRA) koji je 1981. godine umro u zatvoru posle štrajka glađu. "To je tipična irska stvar koju radimo. Pevamo pesme u društvu i očekujete da će ostati u društvu. Ako pesma nekoga vređa, naravno da mi je žao zbog toga", rekao je Dilejni. PIRA, koja je sebe videla kao naslednika originalne IRA, ubila je skoro 1.800 ljudi tokom neuspele kampanje da Severnu Irsku izdvoji iz Ujedinjenog Kraljevstva i pripoji je Irskoj. Ta kampanja je trajala od 1970. do 1997. godine, posle čega se PIRA odrekla nasilja, a oružje je predala 2005. godine.16:51 - Valensija odustala od novog grba zbog BetmenaŠpanski fudbalski klub Valensija saopštio je da neće koristiti novu verziju svog grba sa slepim mišem koji podseća na znak Betmena, nakon što se izdavač stripa, Di-Si komiks (DC Comics) pobunio. Valensija se prijavila za zaštitu znaka sa svojim tradicionalnim simbolom slepim mišem, a na njemu je on imao krila podignuta u vis. Di-Si komiks se pobunio zbog toga i zapretio tužbom, zato što je novi znak podsećao na znak Betmena. Klub je nakon toga odustao. "Di-Si komiks nas nije tužio, ali mi više ne planiramo da koristimo novi dizajn", navodi se u saopštenju kluba. Slepi miš se nalazi na grbu Valensije od 1922. godine, dok je Betmen počeo da izlazi 1939. Na dosadašnjem grbu kluba nalazi se ova stilizovana životinja, ali sa krilima na dole.

16:12 - Srbija bez Cvijićeve i NorveškojSrpske rukometašice nastupiće na Mobelringen kupu u Norveškoj bez Dragane Cvijić koja ima problema sa povredom kolena. Cvijićeva će ostati u Beogradu dok se ne oporavi u potpunosti, a reprezentaciji će se priključiti u drugom delu trenažnog procesa za Evropsko prvenstvo u Hrvatskoj i Mađarskoj. Umesto Cvijićeve u Norvešku će puotovati Tamara Georgijev. „Nadam se da će Dragana Cvijić biti spremna za Evoprko prvenstvu u Hrvatskoj i Mađarskoj, kao i ostale devojke koje sada ne putuju. Mobelringen kup je zaista velika čast i priznanje za našu reprezentaciju. Treba da probamo da nove devojke na turniru, a i u budućnosti pruže najbolje, kao i da pokažu da vrede. Prvu utakmicu u Norveškoj igramo sa Francuskom koja nam je protivnik i na Evropskom prvenstvu“, rekao je Saša Bošković, selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije. Mobelringen kupu u Norveškoj traje od 27. do 30. novembra, a na njemu će pored naše selekcije i selekcije domaćina učestvovati i reprezentacije Danske i Francuske. Posle toga sledi nastavak priprema za Evropsko prvenstvo u Novom Sadu.

15:55 - Igor Štimac kandidat za selektora Bosne

FOTO: Tanjug

Nekadašnji selektor Hrvatske Igor Štimac mogao bi da sedne na klupu selekcije Bosne i Hercegovine, ekskluzivno prenosi hrvatski portal Goal. Posle odlaska Safeta Sušića prvi pik FS BiH je i dalje Vahid Halihodžić. Ukoliko Vaha ne prihvati poziv, Štimac ima najveće izglede da se ponovo oproba kao selektor.

15:41 - Vlada Jovanović dobija zamenuBivši trener Partizana je dobio otkaz u Igokei, a kao njegove zamene pominju se Dragan Bajić, Željko Lukajić i Vlada Vukoičić.

15:36 - Venger: Vilšir u autu neko vremeMenadžer Arsenala Arsen Venger potvrdio je da će Džek Vilšir biti van terena neko vreme i priznao da će vezni igrač morati kod specijaliste na pregled.Engleski fudbaler je povredio zglob na utakmici sa Mančester Junajtedom, posle sudara sa Padijem Meknerom, 22-godišnji Vilšir je imao bolnu grimasu kada je izlazio sa terena, što su mnogi protumačili da ga čeka duže odsustvo. “Ne mogu da dam neki rok, neko vreme će biti van terena. Mora da ode na pregled kod specijaliste da bi znali koliko ne možemo da računa na njega”, rekao je Venger. Za sada je sigurno da će Vilšir propustiti duel sa Borusijom Dortmund u Ligi šampiona u sredu i susret sa Vest Bromvič Albionom u subotu u okviru Premijer lige.15:29 - Dilejni se izvinio zbog irske nacionalističke pesmeIzvršni šef Fudbalske asocijacije Irske Džon Dilejni izvinio se što je u jednom pabu pevao irsku nacionalističku pesmu. Snimak Dilejnija koji u pabu peva "Baladu o Džou Mek Donelu", posvećenu članu Irske republikanske armije (IRA) koji je 1981. godine umro u zatvoru od posledica štrajka glađu, emitovan je na "Jutjubu". Dilejni je rekao da je to "tipično irska stvar". "Pevamo pesme unutar naše zajednice i očekujemo da to ostane među nama", rekao je Dilejni. On je dodao da se izvinjava, "ukoliko je pesmom nekoga uvredio". IRA je u periodu od 1970. do 1997. godine ubila oko 1.800 ljudi tokom kampanje za otcepljenje Severne Irske od Velike Brtitanije, da bi 2005. odustala od nasilnih sredstava i predala oružje. Dilejni je naglasio da svakako nije čovek koji podržava nasilje.

15:22 - FIFA ostaje bez Sonijevih milionaKompanija Soni navodno je odlučila da prekine sve veze sa Svetskom fudbalskom federacijom (FIFA) na kraju ove godine. Osmogodišnji ugovor između Sonija i FIFA, vredan 277 miliona dolara, ističe na kraju godine, a japanska kompanija je odlučila da ga ne produži. Portparol Sonija odbio je da prokomentariše te navode. Razlog za prekid saradnje izvesno je skandal u koji je bila umešana FIFA, oko dodele domaćinstva Svetskih prvenstava 2018. i 2022. godine Rusiji i Kataru. Soni je tražio od FIFA da istraži optužbe za korupciju, istakavši od te organizacije da poštuje principe integriteta, etike i fer-pleja na svim nivoima. Soni je, inače, jedan od šest zvaničnih partnera FIFA, a pre njega, vladajuće telo svetskog fudbala napustila je aviokompanija Emirejts.

15:16 - Petov novi selektor BugarskeIvajlo Petev postao je novi selektor Bugarske. Petev je širom Evrope postao poznat kada su ga navijači Levskog ražalovali dužnosti trenera prilikom promocije, što je nezamapćeno u istoriji fudbala.

15:07 - Tur de Frans 2016. startuje u ManšuBiciklistička trka Tur de Frans startovaće 2016. godine u severozapadnom francuskom departmanu Manšu. Manš je do sada 23 puta bio domaćin trke, a poslednji put 2013, kada je održan individualni hronometar između Avranša i Mon Sen Mišela, što je jedna od najatraktivnijih francuskih turističkih destinacija. Start trke 2015. je u holandskom Utrehtu, a ove godine je prolog održan u severnoj Engleskoj, u Lidsu.

15:02 - Raubal pozvao Blatera da podnese ostavkuPredsednik Nemacke fudbaske lige (DFL) Rajnhard Raubal pozvao je prvog coveka Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Sepa Blatera da podnese ostavku zbog dodeljivanja Mundijala 2022. Kataru.

14:20 - Sahrana Nenada Manojlovića u petak Oproštaj od vaterpolo legende Nenada Manojlovića, koji je u ponedeljak iznenada preminuo biće organizovan u petak, 28. novembra. Komemorativna sednica će biti održana u 13 časova u Skupštini grada. Istog dana, u 15 časova Nenad Manojlović će biti sahranjen na Novom Bežanijskom groblju, u Beogradu.

13:35 - Baloteli: Pobeda u Sofiji nema alternativuFudbaleri Liverpula nemaju izbora i moraju da pobede na sutrašnjem gostovanju protiv Ludogoreca u Ligi šampiona, ukoliko žele da zadrže šanse za plasman u osminu finala. "Moramo da pobedimo u Bugarskoj, alternative nema. Verujem da je tim sposoban da to uradi", rekao je napadač Mario Baloteli, koji je jedan od dva pogotka u dresu "crvenih" postigao protiv bugarskog šampiona. Ludogorec će biti veoma motivisan da napravi novo iznenađenje, posle pobede nad Steauom, ali i odličnim partijama protiv madridskog Reala. Upravo madridski tim bezbrižno putuje u Bazel jer je prethodno obezbedio mesto lidera grupe, u kojoj ima maksimalan učinak.

12:58 - Prandelija ugovor čuva u GalatiTurski Galatasaraj nije u mogućnosti da otpusti Čezarea Prandelija sa mesta trenera, jer bi u tom slučaju morao da mu isplati tri miliona evra.U Istanbulu nisu zadovoljni radom Italijana, Galatasaraje je u poslednja dva kola doživeo dva debakla, Istanbul je slavio 4:0, a Trabzon 3:0. "Navijači imaju pravo kada kritikuju Prandelija. Više ne možemo da tolerišemo ovu situaciju. Žao mi je, ali pogledate li njegov ugovor bićete zaprepašteni. Odšteta je prevelika", rekao je direktor Galate Abdurahima Albajra. Galata je trenutno treća u turskoj Superligi sa 19 bodova, jednim manje od lidera Bešiktaša i Fenerbahčea, dok je osvojila samo jedan bod u Grupi D Lige šampiona u duelima sa Borusijom Dortmund, Arsenalom i Anderlehtom.

12:53 - Hub Stevens ponovo na klupi ŠtutgartaFudbalski klub Štutgart saopštio je danas da je Holanđanin Hub Stevens novi trener tog bundesligaša. Stevens je prošle sezone spasao Štutgart ispadanja iz Bundeslige. On je vodio taj klub na 10 poslednjih mečeva u sezoni, a na klupi ga je zamenio Armin Veh. Posle samo 12 utakmica u Bundesligi, Veh je juče podneo ostavku nakon nedeljnog poraza od Augsburga od 0:1. Štutgart je sada poslednji na tabeli Bundeslige sa samo devet bodova.

12:49 - Francuski teniski sudija doživotno suspendovanFrancuski teniski sudija doživotno je suspendovan zbog korupcije, odnosno kršenja pravilnika Teniske jedinice za integritet (TIU), uključujući nelegalno klađenje. TIU je saopštila da je Morganu Lamriju izrečena doživotna zabrana bavljenja sudijskim poslom, jer je prekršio pravilnik antikorupcijskog programa 2012. i 2013. godine.

12:34 - Austrija raskinula ugovor sa selektorom TrimelomAustrijska teniska federacija rasknula je posle tri sezone saradnju sa selektorom Dejvis kup reprezentacije Klemensom Trimelom. Austrijska federacija je saopštila da neće produžiti ugovor sa Trimelom na kraju godine i saopštiće ime njegovog naslednika kroz nekoliko nedelja. Trimel je do sada bio angažovan kao sportski direktor, a ove godine je na mestu selektora Fed kupa zamenio Jirgena Vabera. Bivši 147. igrac sveta, Trimel, preuzeo je reprezentaciju Austrije 2012. od Gilbera Šnalera i doveo je do četvrtfinala Dejvis kupa, iako je tim već sledeće sezone ispao iz Svetske grupe.

12:29 - Radnički protiv Bjasena u osmini finala Kupa kupovaRukometašice Radničkog iz Kragujevca igraće u osmini finala Kupa pobednika kupova protiv norveškog Bjasena, odlučeno je danas žrebom u sedištu EHF u Beču. Bjasen je poznat rival rukometašicama Radničkog, pošto je norveški tim u septembru bio učesnik kvalifikacionog turnira za plasman u Ligi šampiona, koji je odigran u Kragujevcu. Prva utakmica igra se u Trondhajmu 7. ili 8. februara, a revanš sedam dana kasnije u hali Jezero.

12:10 - Francuzi uhapsili 95 AjaksovacaFrancuska policija privela je 95 Ajaksovaca uoči utakmice Lige šampiona sa Pari Sen Žermenom, iz bezbednosnih razloga. "Time smo sprečili tuču", saopštio je policijski izvor. Policijska racija u kojoj su privedeni navijači dogodila se u centru Pariza. Policija je saopštila da su navijači Ajaksa "očigledno želeli sukob sa pristalicama PSŽ-a u centralnom delu Pariza". "Svi navijači nisu imali karte za utakmicu", saopštila je policija. Mistarstvo unutrašnjih poslova Francuske zabranilo je navijačima Ajaksa da bez karata za utakmicu putuju za Pariz na meč Grupe F Lige šampiona na Park princeva. PSŽ se već kvalifikovao u nokaut fazu Lige šampiona, dok je Ajaks treći u grupi, iza pariskog kluba i Barselone.

11:38 - Nasri: Ako izgubimo protiv Bajerna, na leto većina igrača dobija otkazPrvotimci Sitija dovedeni su na Etihad za velike svote novca, primaju dobre plate, a eventualni neuspeh protiv Bajerna, prema rečima Samira Nasrija, dovešće do velikog broja otkaza na leto.„Ne budemo li pobedili Bajern, sledeće leto nas čeka čistka od strane šeika Mansura. Budimo iskreni, moramo da uradimo nešto u Ligi šampiona ili će u suprotnom slučaju sledeće godine doći novi igrači, sve će se promeniti. Ako ne uspemo da se kvalifikujemo dalje, to će biti veliki udarac i za klub, i za nas. Imamo sve uslove, poverenje kluba, a Liga šampiona je idealno mesto da pokažemo koliko vredimo“, kaže Francuz i nastavlja. „U poslednje tri godine dok sam ja ovde, dva puta smo osvojili Premijer ligu i jednom smo bili drugi, ali sada moramo da napravimo bolje rezultate u Evropi ako želimo da budemo najbolji klub. Ne vredi vam ništa da budete najbolji u svojoj ligi ako ništane uradite u Ligi šampiona“, dodaje Nasri.

11:21 - ABA: Vojvoda MVP, sa Srbima u Top5Sjajni bek mađarskog Solnoka David Vojvoda bio je najkorisniji igrač proteklog devetog kola regionalne ABA lige. Ostatak petorke čine igrači srpskih klubova. Drugi najkorisniji bio je Nikola Jokić iz Mege (29), treći Nikola Milutinov iz Partizana (27), četvrti junak Zvezde Jaka Blažič (26), i još jedan Megin adut Nenad Miljenović (25). Milutinov je nosio Partizan do ubedljive pobede nad Cibonom sa 18 poena (7-10 iz igre, 4-8 penali), 10 skokova i 2 asistencije, dok je Blažič postigao 20 poena (4-5 za tri), uz po 3 skoka i asistencije i pogodio ključna slobodna bacanja za slavlje Zvezde u Zagrebu nad Cedevitom. Posle devet kola Jokić je i dalje najkorisniji igrač lige sa 25,38 indeksna poena u proseku, a prate ga saigrač Miljenović i centar Zvezde Boban Marjanović.

11:07 - Brazil protiv Kolumbije u Kupu AmerikeFudbalske rperezentacije Brazila i Kolumbije sastaće se u grupi C Kupa Amerike 2015, u kojoj su još selekcije Perua i Venecuele, određeno je danas žrebom. Brazil je u četvrtfinalu Mundijala letos pobedio Kolumbiju rezultatom 2:1 i tom prilikom je Nejmar doživeo povredu zbog koje je morao da odustvuje sa polufinalnog meča protiv Nemačke, kada su "karioke" doživele istorijski debakl - 7:1. Poslednji pobednik takmičenja iz 2011. Urugvaj igraće u grupi B sa Argentinom, Paragvajiom i Jamajkom dok će grupu A činiti Čile, Meksiko, Ekvador i Bolivija. Dvanaest reprezentacija igraće u prestonici Čilea od 11. juna do 4. jula. Urugvajska zvezda i pojačanje Barselone Luis Suarez neće igrati na Kupu Amerike zbog suspenzije od devet mečeva, koja mu je izrečena jer je na Mundijalu ujeo italijanskog reprezentatvca Đorđa Kjelinija.

10:50 - Kan: Dortmund će biti nokautiran ako Rojs pređe u BajernNekadašnji kapiten fudbalske reprezentacije Nemačke i dugogodišnji čuvar mreže Bajerna Oliver Kan rekao je da bi Borusija Dortmund doživela veliki udarac ako bi Marko Rojs na kraju sezone prešao u redove Bavaraca. Rojsu ugovor sa Dortmundom ističe u junu 2017. godine, ali ima opciju da na leto napusti klub u slučaju ponude od 25 miliona evra. "Dortmund bi doživeo nokaut ako Rojs pređe u Bajern. To ne da bi samo oslabilo ekipu na terenu, već i psihološki loše uticalo na klub. Sigurno bi se pitali zbog čega ne mogu da zadrže najbolje fudbalere", rekao je Kan nemačkim novinarima. Aktuelni prvak Bundes lige prethodno je iz redova "milionera" doveo Marija Gecea i Roberta Levandovskog. Rojs će pauzirati do kraja 2014. godine zbog povrede skočnog zgloba.

10:42 - Murinjo: Čelsi nije zainteresovan za Rojsa

Žoze Murinjo je izjavio da Čelsi ipak nije zainteresovan za Marka Rojsa. Da li zbog njegove nove povrede članka, ili je ovo samo još jedna od igrica portugalskog stručnjaka ne znamo, ali jedno je sigurno, sačekajmo januar.

10:31 - Fogts kandidat za trenera ŠtutgartaBerti Fogts, koji je smenjen sa mesta selektora reprezentacije Azerbejdžana, glavni je kandidat da preuzme funkciju Štutgarta, koji je okončao saradnju sa Arminom Vehom.

09:58 - Kličko boksuje protiv DženingsaVladimir Kličko, šampion sveta u teškoj kategoriji, mogao bi da ukrsti rukavice sa Amerikancem Brajantom Dženingsom, a spominje se mesec april. Kličko ima 63 pobede i tri poraza, dok Dženings 19 pobeda i za sada još nije okusio gorčinu poraza.

09:45 - Pele ponovo u bolniciLegendarni brazilski fudbaler Pele primljen je u bolnicu zbog urinarne infekcije, prenose danas mediji u Sao Paulu.Ovu informaciju porvrdila je i bolnica "Albert Ajnštajn", ali ne i razloge zbog kojih je Pele hospitalizovan.On je pre dve nedelje zbog bolova u stomaku operisao kamen u bubregu.Pele je sa Brazilom osvojio tri titule svetskog prvaka i smatra se najboljim fudbalerom svih vremena.Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) proglasila ga je za igrača veka, a Međunarodni olimpijski komitet za najboljeg sportistu 20. veka.

09:05 - Anćeloti: Pregovaram s Realom oko novog ugovora

Foto: AP
Foto: AP

Trener fudbalera Real Madrida Karlo Anćeloti otkrio je da pregovara sa Upravom kraljevskog kluba oko novog ugovora."Imam ugovor do 2016. godine, ali pregovaramo oko nastavka saradnje. Nadam se da ću ostati upamćen u istoriji Reala ne samo zbog desete titule u Ligi šampiona, veći nečeg drugog... Real želi da bude najbolji, a ova igra je sve bolja. Želim da budem svetski šampion sa Realom, ali neće nam biti lako", rekao je Anćeloti.

08:22 - Kavsi pobedli, povratak Rouza

U nastavku prvenstva američke profesionalne košarkaške lige (NBA) Toronto je savladao Finiks sa 104:100 i potvrdio trenutnu dominaciju u Istočnoj konferenciji pošto posle 14 odigranih utakmica ima skor od 12 pobeda i samo dva poraza. Najveće zasluge za pobedu protiv Finiksa imao je litvanski reprezentativac Jonas Valančijunas koji je utakmicu završio sa 27 poena i 11 uhvaćenih lopti.Seriju dobriih igara nastavio je i Hjuston koji je pobedom protiv Njujorka (91:86) stigao do najboljeg starta u poslednjih 15 godina. Centralna figura susreta bio je Džejms Harden sa 36 koševa što je više od trećine ukupnog broja poena celog tima.Rezultati: Šarlot - L.A. Klipers 92:113, Klivlend - Orlando 106:74, Filadelfija - Portland 104:114, Toronto - Finiks 104:100, Hjuston - Njujork 91:86, Dalas - Indijana 100:111, Juta - Čikago 95:97.

http://www.youtube.com/watch?v=bwWS19AFIrM

08:00 - PREGLED SPORTSKIH DOGAĐAJA KOJI SU OBELEŽILI PRETHODNI DAN MOŽETE VIDETI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track