BLOG UŽIVO: Sada je zvanično - rastali se Vidić i Inter
Foto: Fonet

Najnovije informacije iz sveta sporta

BLOG UŽIVO: Sada je zvanično - rastali se Vidić i Inter

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:19 - Bejl tri nedelje van terenaFudbaler Real Madrida Geret Bejl povredio se na utakmici sa Sportingom iz Hihona (5:1). Velšanin u naredne tri nedelje neće biti na raspolaganju novom šefu struke Zinedinu Zidanu pošto će morati na bolovanje zbog povrede mišića u listu desne noge. Bejla će preskočiti mečeve protiv Betisa, Espanjola i Granade.

23:04 - Svonsi bolji od VotfordaFudbaleri Svonsija pobedili su večeras na svom terenu Votford sa 1:0 u poslednjoj utakmici 22. kola Premijer lige. Jedini gol na utakmici postigao je Ešli Vilijams u 27. minutu. Ki Sung Jong je lepo centrirao sa desne strane, a Vilijams je glavom smestio loptu u mrežu gostiju. Svonsi je ovim trijumfom izašao iz zone ispadanja, sada je na 17. mestu na tabeli sa 22 boda, dok je Votford na 12. poziciji sa sedam bodova više. U narednom, 23. kolu Svonsi gostuje Evertonu, a Votford igra na svom terenu protiv Njukasla.

22:44 - Eibar ubedljiv protiv GranadeFudbaleri Eibara pobedili su večeras na svom terenu Granadu sa ubedljivih 5:1 u utakmici 20. kola španske Primere. Golove za Eibar postigli su Takaši Inui u 35. minutu, Serhio Enrih u 38. i 68. minutu i Borha Baston u 74. i 79. minutu. Strelac jedinog pogotka za goste bio je Jusef El Arabi u 65. minutu. Eibar posle ove pobede ima 33 boda i nalazi se na šestom mestu na tabeli, dok je Granada na 17. poziciji sa 17 osvojenih bodova. U narednom, 22. kolu Eibar gostuje Atletik Bilbau, dok Granada dočekuje Hetafe.

22:31 - Prva pobeda Nemačke na EP, remi Španije i SlovenijeRukometaši Nemačke upisali su prvu pobedu na Evropskom prvenstvu, pošto su večeras u Vroclavu pobedili Švedsku sa 27:26 (13:17) u drugom kolu Grupe C. Najefikasniji u selekciji Nemačke bio je Tobijas Rajhman sa devet golova, dok je u Švedskoj najbolji bio Johan Jakobson sa osam golova. Rukometaši Španije i Slovenije su, istoj grupi, odigrali nerešeno 24:24. Remi Španiji je doneo Kristijan Ugalde 20 sekundi pre kraja utakmice. Španija je prva u Grupi C sa tri boda, Švedska i Nemačka imaju po dva, dok Slovenija ima jedan bod. Rusija je, u prvom meču Grupe D, u Gdanjsku pobedila Madjarsku sa 27:26 (14:10), dok je reprezentacija Danske bila je bolja od Crne Gore sa 30:28 (14:16) i tako stigla do druge pobede na šampionatu. Danska je prva u Grupi D sa četiri boda, Madjsrka i Rusija imaju po dva, dok je Crna Gora bez bodova. Rezultati današnjih mečeva: Grupa C: Slovenija - Španija 24:24 Nemačka - Švedska Grupa D: Rusija - Madjarska 27:26 Crna Gora - Danska 28:30

22:20 - Sada je zvanično - rastali se Vidić i InterItalijanski fudbalski klub Inter saopštio je večeras da je sporazumno raskinuo ugovor sa srpskim fudbalerom Nemanjom Vidićem. Nekadašnji kapiten Mančester Junajteda leta 2014. godine stigao je u Inter, potpisao je trogodišnji ugovor, ali je zbog povreda i taktičkih zamisli trenera odigrao samo 28 utakmica i postigao jedan gol."Zahvaljujem se crno-plavoj porodici i želim vam sve najbolje u budućnosti", izjavio je Vidić i dodao da će uvek biti uz klub, dok je Inter srpskom fudbaleru poželeo sreću u nastavku karijere.

21:44 - Modrić: Voleo bih da završim karijeru u RealuFudbaler Real Madrida Luka Modrić rekao je danas da želi da igračku karijeru okonča na Santjago Bernabeuu. Modriću ugovor sa Realom ističe 2018. godine, a mediji su spekulisali da bi mogao da napusti Madrid i predje u Bajern iz Minhena i tako ponovo radi sa Karlom Ančelotijem, sa kojim je saradjivao u "kraljevskom klubu". "Video sam da se po štampi pominje Bajern, ali to su samo glasine. Ceo tim je imao dobar odnos sa Ančelotijem i dalje sam u kontaktu sa njim, ali nikada nije bilo reči o prelasku u Bajern", rekao je Modrić, prenosi portal goal.com. "Moja ideja je da ostanem u klubu do isteka ugovora. Svi moji planovi za budućnost vezani su za Real i ne razmišljam ni o jednom drugom klubu. Voleo bih da završim karijeru ovde, ali videćemo šta će vreme doneti", dodao je Modrić. Zinedin Zidan je nedavno na klupi Reala zamenio Rafaela Benitesa, a Modrić je jedan od igrača koji nisu bili zadovoljni načinom rada sada već bivšeg trenera. "Nismo došli do rezultata koji se od nas očekuju... Svako može da ima mišljenje o rezultatima, ali mislim da fizički nismo bili u dobrom stanju", rekao je Modrić. Real je trenutno treći na tabeli Primere sa 43 boda, odnosno ima dva boda manje od Barselone koja ima i meč manje, a četiri boda manje od prvoplasiranog Atletiko Madrida.

21:17 - Fabrisio i Partizan sporazumno raskinuli ugovorFudbalski klub Partizan i igrač Fabrisio Dornelas sporazumno su danas raskinuli saradnju, saopštili su crno-beli. "Fabrisio je danas popodne sporazumno raskinuo ugovor sa Partizanom, šest meseci pre isteka pozajmice na koju je stigao letos iz brazilskog kluba Bragantino", navodi se u saopštenju Partizana. Brazilac je u letos došao u crno-bele na pozajmicu od godinu dana, ali nije opravdao očekivanja u jesenjem delu Super lige Srbije.

20:51 - Fejnord suspendovao igrača jer je pretio novinaruFudbalski klub Fejnord suspendovao je na dve nedelje napadača Kolina Kazima Ričardsa zbog pretnji novinaru. Ričardsu se nije dopao izveštaj u listu "Algemen Dagblada", pa je na konferenciji za medije napao novinara tog lista. Zbog tog ispada on je prošlog vikenda izostavljen iz tima za meč protiv PSV-a, a suspenzija mu je danas produžena do 1. februara. Ričardsu su zabranjeni nastupi, ali mu je zabranjeno i da trenira sa ekipom, a Fejnord će, kako je saopštio, nakon isteka kazne "ponovo razmotriti situaciju". Reprezentativac Turske karijeru je počeo u Beriju, a igrao je i za Šefild junajted, Fenerbahče, Galatasaraj i Bursaspor, odakle i došao u Fejnord prošle godine. On je ove sezone odigao 11 utakmica u holandskom šampionatu i postigao samo jedan gol.

20:25 - Igor Kokoškov novi selektor SlovenijeSrpski košarkaški trener Igor Kokoškov imenovan je danas za novog selektora reprezentacije Slovenije, objavio je Košarkaški savez te zemlje. Kokoškov će zvanično biti predstavljen sredinom februara, tokom pauze u NBA ligi zbog "ol-star" vikenda, saopšteno je nakon sednice Izvršnog odbora Košarkaškog saveza Slovenije. On će na klupi Slovenije naslediti Jure Zdovca i postaće deseti selektor, a drugi stranac na čelu slovenačke reprezentacije. Kokoškov će sa Košarkaškim savezom Slovenije potpisati jednogodišnji ugovor, sa mogućnošću produžetka saradnje ukoliko se ta selekcija kvalifikuje na Evropsko prvenstvo 2017. godine. Igor Kokoškov će funkciju selektora Slovenije obavljati paralelno sa funkcijom pomoćnog trenera u Juti. Kokoškov je u karijeri bio asistent i u Los Andjeles Kipersima, Detroitu, Finiksu, Klivlendu i Orlandu, a predvodio je i reprezentaciju Gruzije.

19:51 - Fiorentina hoće VilotićaFiorentina želi srpskog fudbalera iz Jang Bojsa Milana Vilotića, prenosi sportski sajt HITC Sport navodeći izvore bliske klubu. Vilotić je karijeru počeo u Čukaričkom, igrao je za Crvenu zvezdu, a sada nastupa za Jang Bojs u čijem dresu je igrao u Ligi Evrope i po navodima ovog portala tu je dospeo na radar kluba iz Firence. Vilotić ima ugovor sa švajcarskim prvoligašem do juna 2018. godine. Ove sezone igrao je na 13 od 18 utakmica Bojsa i postigao je dva gola.

19:32 - Pobede Portugalki, Holandjanki i MađaricaUtakmicama petog kola danas je završena prva faza takmičenja u Grupi A Evropskog prvenstva za žene u Beogradu, a plasman u četvrtfinale obezbedile su selekcije Holandije, Madjarske, Rusije i Grčke. U prvom meču dana Portugalke su sa 11:10 savladale Tursku koja je takmičenje u Grupi A završila na poslednjem, šestom mestu, dok je Portugal peti i takodje je završio učešće na kontinentalnom šampionatu. Holandija se namučila protiv Grčke, ali je i pored toga uspela da zabeleži trijumf od 11:10 i tako zadrži maskimalan učinak u Grupi A, dok je Grčka zauzela četvrto mesto u prvoj fazi takmičenja. I treći meč dana završen je rezultatom 11:10, a pobedu su zabeležile Madjarice protiv Ruskinja. Madjarska je takmičenje u Grupi A završila na drugom mestu, dok je Rusija treća. Četvrtfinalni parovi biće poznati nakon sutrašnjih mečeva Grupe B u kojima se sastaju: Hrvatska - Nemačka, Italija - Španija i Srbija - Francuska.

18:46 - Luiz Adrijano prešao u Đangsu za 14 miliona evraDoskorašnji fudbaler Milana Luiz Adrijano karijeru će nastaviti u kineskom Djangsu Suningu. Brazilski golgeter danas je doputovao u Kinu, gde je predstavljen kao veliko pojačanje u transferu vrednom 14 miliona evra. On će u novom klubu zarađivati šest miliona evra na godišnjem nivou, plus dva u zavisnosti od bonusa. Luiz Adrijano je član Milana bio samo nešto više od pet meseci, posle dolaska iz Šahtjora, ali nije uspeo da se dokaže kod trenera Siniše Mihajlovića. Igrao je još za Internasional, dok je za reprezentaciju Brazila odigrao četiri utakmice.

18:16 - Predsednik Torina: Maksimović ostaje do kraja sezonePredsednik Torina Urbano Kairo rekao je danas da srpski fudbaler Nikola Maksimović ostaje u tom klubu "najmanje do kraja sezone". Za Maksimovića je zainteresovan Napoli, ali je za njegov transfer, prema pisanju medija, ponudio 18 miliona evra, dok Torino traži 25. "Neću da sečem ničija krila. Ako neko želi da ode, pustićemo ga. Medjutim, Nikola je veoma važan igrač za nas i želim da ga zadržim najmanje do kraja ove sezone", rekao je Kairo za italijanske medije. Maksimović je u Torino stigao 2013. godine iz Crvene zvezde, a pre toga je nastupao za Slobodu iz Užica.

17:51 - Svonsi potvrdio: Gvidolin je novi trenerFudbalski klub Svonsi potvrdio je danas da je novi trener tog kluba Italijan Frančesko Gvidolin. Gvidolin će na klupi Svonsija zameniti Gerija Monka, koji je još početkom decembra prošle godine dobio otkaz nakon serije loših rezultata. Svonsi je do sada vodio Alan Kertis, koji i dalje ostaje u klubu kao pomoćnik Gvidolinu. Gvidolin je potpisao ugovor do kraja sezone, ali su se obe strane složile da se na kraju sezone razmotri opcija produžetka saradnje. Italijanski trener je u karijeri vodio više italijanskih klubova, medju kojima Udineze, Parmu, Palermo, Bolonju i Atalantu, a trenirao je i francuski Monako. ; Svonsi se posle 22 odigrana kola u Premijer ligi nalazi u zoni ispadanja, odnosno na 18. mestu sa 19 bodova.

17:14 - Uli Henes izlazi na prevremenu sloboduBivši predsednik fudbalskog kluba Bajern iz Minhena Uli Henes biće prevremeno pušten iz zatvora, saopštio je danas nemački sud. Sud je naveo da će Henes iz zatvora biti pušten 29. februara. Henes je osudjen na tri i po godine zatvora zbog utaje poreza, a kaznu je počeo da služi 2. juna 2014. godine. On je za vreme služenje kazne preko dana radio u omladinskom pogonu Bajerna, dok je noći provodio u zatvoru u Augsburgu. Henes je, takodje, vikende provodio u svom domu. Nekadašnji predsednik Bajerna osudjen je zbog izbegavanja plaćanja poreza u iznosu od 28,5 miliona evra. On je podneo ostavku na funkciju predsednika Bajerna, ali višestruki šampion Nemačke i Evrope nije isključio njegov povratak u klub.

16:40 - UEFA uvodi gol tehnologiju na EP, LŠ i LEEvropska fudbalska unija (UEFA) uvešće gol tehnologiju na Evropskom prvenstvu u Francuskoj, kao i sledeće sezone u Ligi šampiona i Ligi Evrope. Skaj Sport navodi da će UEFA u petak doneti takvu odluku koja je prošlog meseca dogovorena na Sudijskom komitetu UEFA u Parizu. Doskorašnji predsednik UEFA Mišel Platini bio je protivnik uvođenja savremene tehnologije, ali generalni sekretar Djani Infantino zalaže se za promenu koja će biti ozvaničena za četiri dana. Gol tehnologija se već sprovodi u Premijer ligi, Seriji A, Bundesligi i Ligi 1, a takođe se primenjivala na Svetskom prvenstvu u Brazilu.

16:00 - Imobile: Vratio sam se da pokorno treniramItalijanski fudbaler Čiro Imobile rekao je danas da se "s velikom pokornošću" vraća u Torino, kao i da veruje da je tehnički napredovao igrajući u Španiji i Nemačkoj. Ovaj napadač je danas predstavljen medijima nakon što se prošle nedelje vratio posle neuspešnih epizoda u Borusiji Dortmund i Sevilji. "Hvala predsedniku kluba jer se prema meni uvek odnosio kao prema sinu, a hvala i klubu jer je uložio veliki napor da me dovede. To se desilo i zbog moje velike želje. Hteo sam da se vratim igranju, a ne da ostanem tamo gde nisam igrao ili gde sam igrao jako malo", rekao je Imobile, a preneli italijanski mediji. Ovaj 25-godišnji napadač počeo je profesionalnu karijeru kao igrač Juventusa, ali je veći deo vremena medju crno-belima proveo na pozjamicama. Posle Juvea otišao je u Djenovu, gde je odigrao sezonu i u 33 nastupa postigao pet golova, a pravi procvat je doživeo u sezoni posle te, kada je u 33 nastupa za Torino postigao 22 gola. Nakon toga je otišao u Dortmund, ali je u 24 utakmice postigao samo tri gola. Posle toga je otišao na pozajmicu u Sevilju, ali je nakon samo osam odigranih mečeva došao na pozajmicu u Torino. Za "bikove" je već odigrao jedan meč, u kome je postigao gol iz penala. "Prošao sam kroz loše trenutke, ali oni su me ojačali. Vratio sam se sa velikim entuzijazmom i željom da pokorno radim. Mislim da sam napredovao tehnički, u kretnjama i zaštiti lopte", rekao je Imobile. Torino je trenutno 11. na tabeli, sa sedam pobeda, devet poraza i četiri remija. "Uvek sam mislio da klub kao što je Torino treba da teži velikim stvarima. Postoje teškoće, ali moramo da idemo napred, kao što smo igrali protiv Frozinonea (4:2). Došao sam u tim koji je pomalo nervozan, ali smo dobro odgovorili na terenu", rekao je Imobile. Ovaj napadač je kazao i da veruje da će mu povratak u Seriju A poboljšati šanse da se vrati u reprezentaciju, iz čijeg sastava je izostavljan u poslednje vreme. "Prošli put sam izostao, ali to je normalno. Treba da imate kontinuitet igara u klubu, a dolaskom u Torino sam dobio šansu da igram i da dajem golove, ali i da se nadjem na Evropskom prvenstvu", rekao je Imobile.

15:11 - Metjuz: Uvedite koledž pravila za produžetkeIgrač Grin Bej Pekersa pozvao je NFL da promeni pravila u produžecima i uvede ona iz koledž fudbala. Pekersi su drugo godinu u nizu eliminisani u plej-ofu posle dodatnog perioda, ovaj put nakon bizarnog incidenta sa bacanjem novčića. Prvi put kada je glavni sudija meča sa Arizona Kardinalsima bacio novčić pao je na stranu koju su birali Pekersi, ali je to bacanje poništeno jer se "nije okrenuo". U drugom bacanju više sreće imali su Kardinalsi, koji su potom tačdaunom Lerija Ficdžeralda od 80 jardi stigli do pobede i finala konferencija. "Uvedite koledž pravila, stavite nas na 25 jardi ili gde god i pustite da odatle krenemo. Bezveze je što nismo imali priliku, ali takva su trenutno pravila. Moramo igrati prema njima", rekao je Metjuz.

14:40 - Ronaldo hvali ZidanaFudbaler Reala Kristijano Ronaldo izjavio je da je Zinedin Zidan glavni krivac za bolje rezultate madridskog kluba. Real je sa Zidanom ostvario dve ubedljive pobede. "Sa Zidanom tim ima drugačiji duh, uzbuđeniji smo i srećniji, ali to ne znači da je Rafael Benties loše radio posao. Stvari nisu funkcionisale, takav je fudbal. Dolasom Zidana osetio sam promenu na bolje u timu", rekao je Ronaldo i dodao: "Oni drugačije vide fudbalsku igru, obojica žele najbolje za tim. Neću vam kriti svoje mišljenje, ne pitajte me zašto, ali igrači osećaju veću povezanost sa Zidanom. On je prvi na treningu, tih je poput Karla (Ančelotija), ozbiljno radi, ali je zabavan i povezan sa igračima".14:10 - Mutu se vratio u rumunski fudbalBivši fudbaler Čelsija i Juventusa Adrijan Mutu potpisao je ugovor sa Targu Murešom do kraja sezone, saopštio je danas taj rumunski klub. Mutu se nada da će igrati u Targu Murešu kako bi stekao mogućnost da se vrati u reprezentaciju za Evropsko prvenstvo u Francuskoj ovog leta. Selektor Rumunije Angel Jordanesku rekao je prošlog meseca da bi mogao da vrati 37-godišnjeg Mutua u državni tim ako do Evropskog prvenstva bude igrao na visokom nivou. Mutu je bio u sukobu sa prošlim selektorom Viktorom Picurkom, koga je uporedio sa likom iz humorističke serije, "Gospodinom Binom" (Mr Bean). On je bio ljut jer nije bio u timu za baraž utakmice protiv Grčke, za odlazak na Svetsko prvenstvo 2014. godine u Brazilu. Mutu nije igrao za državni tim od marta 2013. godine, a u drugom delu prošle godine igrao je za indijski Pune siti.13:38 - Mesi lakše povređen, ne igra u Kupu kraljaNajbolji fudbaler sveta Lionel Mesi nije teže povređen na utakmici protiv Atletika iz Bilbaa, ali će preventivno preskočiti duel istih rivala u Kupu kralja koji se igra u sredu. Mesi je u ubedljivom trijumfu Katalonaca 6:0 zamenjen na poluvremenu i umesto njega zaigrao je Arda Turan. "Testovi su pokazali da nema razloga za zabrinutost. Mesi je dobio samo udarac i neizvesno je da li će biti na raspolaganju za naredne utakmice", navodi se na sajtu Katalonaca. Mesi bi trebalo da bude spreman za meč protiv Malage u Primeri naredne subote.13:10 - Ivković: Nemamo šta da izgubimo protiv FrancuskeKapiten ženske vaterpolo reprezentacije Srbije Dragana Ivković izjavila je da njena ekipa nema šta da izgubi u predstojećoj utakmici na Evropskom prvenstvu protiv Francuske i da bi plasman u četvrtfinale pokazao da je tim kvalitetan i perspektivan. "Rezultati Francuske na Evropskom prvenstvu jesu dobri, ali mi nemamo šta da izgubimo. To je jaka i iskusna ekipa, ali uloga favorita nekad može da donese i nervozu ekipi. Pokušaćemo da iskoristimo njihovu nervozu i ostvarimo pozitivan rezultat koji bi nas odveo u četvrtfinale Evropskog prvenstva", rekla je Ivkovićeva. Vaterpolistkinje Srbije sutra od 17.15 u Beogradskoj areni igraju protiv Francuske utakmicu poslednjeg kola Grupe B na Evropskom prvenstvu, a pobeda jednu od te dve ekipe vodi u četvrtfinale.

12:45 - Šarapova bez problema do drugog kola AORuska teniserka Marija Šarapova plasirala se danas u drugo kolu Otvorenog prvenstva Australije, pošto je u Melburnu pobedila Japanku Nao Hibino u dva seta, 6:1, 6:3. Šarapova je peta nositeljka na Australijan openu, a danas je za 73 minuta pobedila 56. igračicu sveta. Ruskinja se povukla sa turnira u Brizbejnu zbog povrede desne podlaktice, ali je danas delovalo da nema nikakve probleme. Ona je danas iskoristila tek drugi servis za meč, pošto je Hibino napravila brejk kada je Šarapova prvi put servirala za meč. Ruskinja je, međutim, odmah uzvratila svojim brejkom i zabeležila pobedu. "Nisam igrala mnogo mečeva tokom mnogo nedelja. Sjajan je osećaj vratiti se ovde i početi sezonu", rekla je Šarapova.12:30 - ATP negira da nije reagovala na navode o korupcijiČelnici Udruženja teniskih profesionalaca (ATP) oštro su demantovali tvrdnje da se nije adekvatno reagovalo na informacije da je bilo koji igrač bio umešan u nameštanje mečeva. Izvršni direktor ATP-a Kris Kermoud rekao je to na današnjoj konferenciji za medije u Melburnu, odgovarajući tako na navode Bi-bi-sija i Bazfida, koji su u noći između nedelje i ponedeljka objavili da imaju dokaze o nameštanju, kao i da ATP nije reagovao na prijave o tome. "Jedinica za integritet tenisa (TIU) i teniske vlasti apsolutno odbacuju bilo kakve navode da su dokazi o nameštanju zataškavani iz bilo kog razloga, kao i da nisu temeljno istraživani. Izveštaji Bi-bi-sija i Bazfida odnose se na događaje od pre oko 10 godina, ali mi ćemo svakako istražiti sve nove informacije, jer uvek to radimo", rekao je Kermoud.12:11 - Palermo nudi Mijatoviću mesto potpredsednikaBivši reprezentativac Jugoslavije Predrag Mijatović dobio je ponudu da postane potpredsednik italijanskog Palerma. Italijanski mediji navode da bi Mijatović imao sva ovlašćenja kada je u pitanju sportski sektor i struka. On je trenutno u Italiji na pregovorima, a u nedelju je uživo gledao ubedljiv poraz Palerma od Đenove 4:0. Ukoliko postigne dogovor sa predsednikom Maurisiom Zamparinijem vratiće se u Italiju, gde je svojevremeno proveo tri godine kao igrač Fiorentine. Klub sa Sicilije trenutno je na 17. mestu Serije A sa 21 bodom.11:53 - Van Gal: Junajted je u trci za tituluMenadžer Mančester Junajteda Luj van Gal tvrdi da je njegov tim i dalje u trci za titulu u Premijer ligi. "Crveni đavoli" su u nedelju savladali Liverpul (1:0) i smanjili zaostatak za liderim Arsenalom i Lesterom na sedam bodova. "Imamo još mnogo utakmica do kraja, neće biti lako ali smo pokazali koliko možemo. Ovo je bila veoma važna pobeda jer su rivali izgubili bodove. Razlika je sedam bodova, možemo to da stignemo", rekao je Van Gal i dodao: "Dobro smo počeli godinu, zabeležili mnogo pobeda koje su dale krila navijačima i igračima, i svima koji prate Junajted", istakao je Van Gal.11:40 - Mihajlović: Još jedna poslednja šansa...Trener fudbalera Milana Siniša Mihajlović sa osmehom je konstatovao da je preživeo još jednou "poslednju šansu" na klupi "rosonera". Milan je pobedio Fiorentinu 2:0 u derbiju 20. kola Serije A i vratili se u borbu za plasman u Ligu šampiona. "Imao sam toliko poslednjih šansi da sam se zabrojao. Zadovoljan sam igrom, naporno smo radili i zaslužili pobedu. Fiorentina je je postigla gol u svakoj utakmici Serije A ove sezone, osim nama. Hvala momcima što su komplikovanu nedelju završili na savršen način", rekao je Mihajlović. Predsednik Milana Silvio Berluskoni je javno istakao da veruje u Mihajlovića, zbog čega mu se srpski stručnjak zahvalio. "Velikog predsednika ne čine samo trofeji u kabinetu, već pre svega biranje pravog trenutka kada će šta da kaže. On nam je dao mir i samopouzdanje, to nam je omogućilo da bolje radimo. Nadam se da ćemo se u drugom delu sezoni "osvetiti" svim timovima, posebno zbog toga što ćemo većinu mečeva igrati na svom terenu", istakao je bivši selektor Srbije.11:20 - Federer ispisao istoriju, a onda se plasirao u drugo koloŠvajcarski teniser Rodžer Federer ponovo je danas ušao u istoriju čim je izašao na teren u prvom kolu Otvorenog prvenstva Australije, a onda se i plasirao u drugo kolo, pošto je pobedio Gruzijca Nikoloza Basilašvilija u tri seta, 6:2, 6:1, 6:2. Treći nosilac turnira u Melburnu postavio je rekord jer mu je ovo bio 65. uzastopni nastup na grend slemovima, čime je popravio svoj rekord. Taj impresivni niz traje još od Australijan opena 2000. godine.Federer je osvajao rekordnih 17 grend slemova, među kojima su i četiri Australijan opena. Protivnik ovog 34-godišnjeg Švajcarca u drugom kolu biće Ukrajinac Aleksandr Dolgopolov, 35. teniser sveta.Federer je poslednji grend slem osvojio pre četiri godine, kada je trijumfovao na Vimbldonu.10:50 - Dejan Perić veruje u pobedu protiv MakedonijeSelektor rukometne reprezentacije Srbije Dejan Perić, uoči sutrašnjeg meča protiv Makedonije koji odlučuje o plasmanu u drugu fazu prvenstva Evrope, poručio je da je dobro da ekipa zavisi samo od sebe. "Moji igrači i ja kao selektor moramo da nađemo modus da izađemo iz grupe, a sve u skladu sa ciljem - plasmanom na Olimpijske igre, koji smo sebi zacrtali. Znamo šta bi značio neodlazak na Olimpijske igre i mnogo toga je bačeno na jednu utakmicu. Ono o čemu mnogo razgovaram sa igračima jeste da sve zavisi od nas. Pokazali smo da, i individualno i kolektivno, imamo kvalitet. Postoji velika želja da se ciljevi dostignu", rekao je Perić. On je dodao da "niko nije uspeo kada je nešto zavisilo od njega, a da sam u to nije verovao". "Ne znam šampiona bez pritiska. Ne znam uspešne ekipe koje nisu znale da se nose sa stresom i imperativom pobede. Ako je situacija takva kakva jeste, ima li šta lepše nego da sam od sebe zavisiš? Nije sramota izgubiti od Francuske, oni nisu reper za neke stvari".10:30 - I Aleksandra Krunić izgubilau MelburnuSrpska teniserka Aleksandra Krunić nije uspela da se plasira u drugo kolo Australijan opena. Krunićeva je danas u prvom kolu izgubila od Kanađanke Eženi Bušar 2:0, po setovima 6:3, 6:4. Bušar će u drugom kolu igrati protiv Poljakinje Agnješke Radvanske. Prvi međusobni duel dve teniserke trajao je 67 minuta, a Krunićeva je bila u igri samo u prvom setu, oddnosno do vođstva 3:2.10:10 - Luis Enrike: Promenite pravila o penaluTrener Barselone Luis Enrike izjavio je da bi pravilo po kojem igrači dobijaju crvene kartone u nekim situacijama trebalo promeniti. Enrike se osvrnuo na meč Barselona - Bilbao (6:0). Golman Bilbaa Gorka Iraisos oborio Luisa Suaresa u kaznenom prostoru, a sudija je Antonio Mateu mu je pokazao crveni karton. Mateu je ujedno pokazao na belu tačku, a Mesi je bio precizan sa 11 metara. "Penal plus crveni karton je prestroga odluka, ali tako nalažu pravila. Ako bi se povela priča o njihovoj promeni odmah bih podržao", rekao je Enrike.

09:45 - Četvoro srpskih tenisera drugog dana izlati na teren u MelburnuČetvoro srpskih tenisera igraće drugog dana prvog gren slem turnira sezone Australijan opena. Ana Ivanović igraće treći meč dana na Hajsens areni protiv Australijanke Tami Paterson, a Jelena Janković drugi meč dana na terenu broj dva protiv Polone Hercog iz Slovenije. Bojana Jovanovski igraće poslednji meč dana terenu broj 6 protiv Francuskinje Aliz Korne. Na teren će i Viktor Troicki protiv Španca Danijela Munjoza de la Nave. Ovaj duel je planiran kao poslednji meč dana na terenu broj 19. Prvi mečevi na svim terenima počinju u jedan sat iza ponoći po srednjeevropskom vremenu.09:20 - Pobede Berdiha, Nišikorija i Džumhura, Karlović predao mečČeški teniser Tomaš Berdih plasirao se u drugo kolo Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu pošto je pobedio 96. tenisera sveta Jukija Bambrija iz Indije u tri seta, 7:5, 6:1, 6:2. Bambri je samo u prvom setu malo namučio šestog nosioca Berdiha, koji učestvuje na 50. uzastopnom grend slem turniru. Berdih će u drugom kolu igrati protiv 138. tenisera sveta Mirze Bašića iz Bosne i Hercegovine, koji je u prvom kolu pobedio 65. igrača sveta Holanđanina Robina Hasea sa 7:6, 6:4, 6:4. Sedmi nosilac na turniru Kei Nišikori iz Japana plasirao se u drugo kolo pobedom od 6:4, 6:3, 6:3 nad 34. teniserom sveta Filipom Kolšrajberom iz Nemačke. Nišikori će u drugom kolu igrati protiv Amerikanca Ostina Krajičeka, 103. tenisera sveta. Hrvatski teniser Marin Čilić pobedio je u prvom kolu 98. igrača sveta Holanđanina Tima de Bakera sa 6:7, 7:5, 6:2, 6:4. Dvanaesti nosilac na turniru će u drugom kolu igrati protiv 61. igrača na ATP listi Španca Alberta Ramosa-Vinolasa.

09:05 - Denver i Nju Ingland u finalu AFCEkipa Denvera plasirala se u finale Američke fudbalske konferencije, pošto je u noći između nedelje i ponedeljka na svom terenu pobedila Pitsburg sa 23:16. Bronkosi će u finalu konferencije igrati protiv Nju Inglanda. Denver u prvoj četvrtini nije na najbolji način iskoristio svoju dobru poziciju i dva dobra napada koja su se na kraju završila sa samo dva šuta za tri poena umesto sa dva tačdauna. Na drugoj strani, oslabljeni Pitsburg je, predvodjen Benom Rotlisbergerom, tek minut i po pre kraja prve deonice uspeo da poentira iz prvog pravog napada i preokrene rezultat tačdaunom Ficdžeralda Tusenta na 7:6. Stilersi su za prvih pet minuta druge deonice stigli do novih poena, ovog puta fild gola, dok su Bronkosi u tim momentima imali velike probleme u napadu, odnosno Pejtona Meninga saigrači nisu baš najbolje pratili. Medjutim, Denver se trgao u finišu poluvremena, pa je fild golom Brendona Mekmanusa sa 51 jarde smanjio prednost Pitsburga na 10:9. U trećoj denonici obe ekipe su postigle po jedan fold gol, pa su Stilersi u poslenjih 15 minuta ušli s prednošću od 13:12. Ključni detalj utakmice dogodio se kada je odbrana Denvera izbila loptu Tusentu i omogućila Meningu da krene u novi napad. Fambl rivala Mening je iskoristio, poveo je svoju ekipu do end-zone Pitsburga, a dobar napad tačdaunom je završio Si Džej Anderson. Posle tog tačdauna i pretvaranja za dva poena, Denver je potpuno preokrenuo rezultat i poveo sa velikih 20:13 tri minuta pre kraja meča. Pitsburg je do kraja utakmice krenuo na sve ili ništa, ali je odbrana Denvera oborila Rotlisbergera, a Brendon Mekmanus je novim fild golom praktično stavio tačku na ovaj meč. Stilersi su i posle toga pokušali da promene situaciju na terenu i naprave čudo. Prvo je Kris Bosvel na 19 sekundi pre kraja utakmice pogodio za tri poena, a potom su Stilersi on-sajd kikom pokušali da izbore novi napad, ali to nije pošlo za rukom, pa su se Bronkosi plasirali u finale konferencije. U finalu NFC konferencije igraće Arizona Kardinalsi i Karolina Pantersi. Finala konferencija NFL na programu su narednog vikenda.

08:50 - Pobede Denvera i MinesoteKošarkaši Denvera pobedili su noćas Indijanu sa 129:126 i ostvarili sedmu uzastopnu pobedu na domaćem terenu, a u pobedi Nagetsa učestvovao je i srpski košarkaš Nikola Jokić sa 18 poena. Najefikasniji u ekipi Denvera bio je Danilo Galinari sa 23 poena, Vil Barton dodao je 21, uključujući i dva slobodna bacanja šest sekundi pre kraja utakmice. Geri Heris dodao je 20 poena za Nagetse, a srpski košarkaš Nikola Jokić igrao je nešto više od 24 minuta, postigao je 18 poena i imao je dva skoka i tri asistencije. Rendi Foje utakmicu je završio sa 12 poena, ali je 21 sekund pre kraja postigao ključnu "trojku" kojom je obezbedio pobedu. U ekipi Indijane najefikasniji je bio Majls Tarner sa 25 poena i sedam skokova, a Monta Elis dodao je 24 poena. Košarkaši San Antonija pobedili su Dalas sa 112:83 i ostvarili 24. uzastopnu pobedu na domaćem terenu u ovoj sezoni. Minesota je na svom terenu pobedila Finiks sa 117:87 i prekinula niz od devet poraza. Minesotu su do prve pobede u 2016. godini predvodili Riki Rubio i Endru Vigins sa po 18 poena, a Karl Entoni Tauns dodao je 14 poena i osam skokova. Srpski reprezentativac Nemanja Bjelica igrao je skoro 23 minuta i postigao je šest poena uz dva skoka i tri asistencije. U Finiksu, koji je pretrpeo 13. poraz u poslednjih 14 utakmica, najefikasniji je bio Brendon Najt sa 20 poena, a Makif Moris dodao je 17 poena i pet skokova. Oklahoma je kao domaćin pobedila Majami sa 99:74. Hjuston je u Los Anđelesu pobedio Lejkerse sa 112:95 predvodjen Džejsom Hardenom, koji je postigao 31 poen. U pobedi je učestvovao i Dvajt Hauard sa 14 poena i 15 skokova, što je njegov deveti "dabl dabl" u sezo ni. U ekipi Lejkersa najefikasniji je bio Lu Vilijams sa 20 poena.08:36 - Pobede Serene Vilijams, Radvanske, Kvitove...Američka teniserka Serena Vilijams počela je odbranu titule na Otvorenom prvenstvu Australije u Melburnu pobedom u dva seta nad 36. teniserkom sveta, Italijankom Kamilom Đorđi, 6:4, 7:5. "Nije bilo brzo, ali i od toga sam imala koristi. Uspela sam da ostanem mirna danas i mislim da je to najvažnije", rekla je osvajačica 21 grend slem trofeja Vilijams. Vilijams će u drugom kolu igrati protiv 90. teniserke sveta Si Vej Hsije sa Tajvana, koja je sa 3:6, 7:5, 6:1 pobedila Letonku Jelenu Ostapenko, 81. na svetskoj rang listi. Četvrti nosilac Poljakinja Agnješka Radvanska je bez veći problema prošla u drugo kolo, pošto je sa 6:2, 6:3 pobedila Amerikanku Kristinu Mekhejl, 65. teniserku sveta. Šesti nosilac Čehinja Petra Kvitova lako je u prvom kolu pobedila 167. teniserku sveta Luksiku Kumkum sa Tajvana 6:3, 6:1, a protivnica u drugom kolu biće joj domaća teniserka 39. na WTA listi Darija Gavrilova, koja je takodje u dva seta pobedila Čehinju Luciju Hradecku, 53. na svetu, sa 7:6, 6:4. Španjolka Karla Suares Navaro, 10. nosilac, plasirala se u drugo kolo pošto je pobedila 169. teniserku sveta Viktoriju Golubić iz Švajcarske sa 7:5, 6:4. Francuskinja Kristina Mladenović, 30. teniserka sveta, je do plasmana u drugo kolo došla pobedom nad 38. na WTA listi Slovakinjom Dominikom Cibulkovom od 6:3, 6:4, a naredna protivnica biće joj Amerikanka Nikol Gibs, 105. teniserka sveta. 08:10 - Pobeda Lajovića, poraz KrajinovićaSrpski teniser Dušan Lajović plasirao se u drugo kolo Australijan opena. Lajović se plasirao u drugo kolo pošto mu je Amerikanac Sem Kveri predao meč prvog kola pri rezultatu 6:7, 4:6, 6:4, 6:2. Naš teniser igraće u drugom kolu sa pobednikom duela između Martina Klizana i Roberta Bautiste Ahuta. Filip Krajinović je predao meč prvog kola Amerikancu Denisu Kudli pri rezultatu 6:2, 6:1.08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track