BLOG UŽIVO: Metalac ispustio pobedu protiv Cedevite
Foto: Aba-liga.com

Najnovije informacije iz sveta sporta

BLOG UŽIVO: Metalac ispustio pobedu protiv Cedevite

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

20:07 - Metalac ispustio pobedu protiv CedeviteKošarkaši Metalca ispustili su večeras pobedu protiv Cedevite u 11. kolu Jadranske lige, pošto su u poslednjim trenucima meča u Valjevu izgubili 79:81 (16:15, 20:24, 23:16, 20:26). Metalac je ostao na četiri pobede, a Cedevita ih sada ima osam, jednu manje od vodeće Budućnosti i jednu više od Crvene zvezde, koja kasnije večeras igra protiv Sutjeske. Metalac je vodio tokom većeg dela meča, a onda se ušlo u dramatičnu završnicu. Minut i po pre kraja domaćin je trojkom Marka Jošila stekao prednost 79:77. Odmah je uzvratio Džejkob Pulen i povratio Cedeviti minimalno vođstvo, 80:79. Nakon toga su Jošilo i Boris Bakić promašili šuteve, a Pulen je posle toga pogodio jedno bacanje i tako postavio konačan rezultat. Najefikasniji u Metalcu bili su Nikola Malešević sa 20 i Jošilo sa 17 poena. Miro Bilan završio je utakmicu sa 17 poena i osam skokova za Cedevitu, dok su Pulen i Fran Pilepić postigli po 14 poena.

19:34 - Saki: Inter igra drevni fudbalInter je lider Serije A, ali iskusni italijanski stručnjak Arigo Saki kritikuje igru tima Roberta Manćinija."Inter igra drevni fudbal", rekao je Saki."Neroazuri" su u nedelju deklasirali Frozinone 4:0 i to im je bio tek drugi meč u sezoni na kome su dali više od jednog gola. "U mnogim zemljama bi ovakav stil igre naišao na teške osude, ali ne i u Italiji gde se gleda samo da li ima rezultata. U kulturama velike većien zemalja fudbal je nešto u čemu bi trebalo da se uživa. Ovo što igra Inter je apsolutno lišeno estetike. Plašim se da u Italiji nije problem samo sa fudbalom, već sa sportom generalno. Ne postoje nikakva pravila, niti kodeksi što je dokazano kroz pregšt skandala", dodao je Saki.

18:44 - Ernanes odsustvuje tri nedelje zbog povredeFudbaler Juventusa Ernanes odsustvovaće sa terena tri nedelje zbog povrede butnog mišića, saopštio je danas italijanski šampion. Ernanes se povredio u subotu tokom derbija sa Milanom, koji su crno-beli dobili sa 1:0. Juventus je naveo da je pregledima utvrđeno da je brazilski fudbaler sredine terena pokidao mišić u desnoj butini i da će se vratiti na teren za tri nedelje. Ernanes će tako propustiti utakmicu sa Mančester sitijem, u sredu od 20.45 u Torinu, u petom kolu Lige šampiona. U Grupi D Juventus je drugi na tabeli sa osam bodova, a prvi je Mančester siti da bodom više. Sevilja je treća sa tri boda, a Astana na poslednjem mestu ima dva. Ernanes se najverovatnije neće vraćati na teren u ovoj godini, a Juventus će poslednji meč u 2015. igrati na gostujućem terenu protiv Karpija 20. decembra. Četvorostruki uzastopni šampion Italije je posle 13 kola u Seriji A šesti na tabeli sa 21 bodom i ima devet manje od prvoplasiranog Intera.

18:14 - Murinjo: Igračima se vraća samopouzdanjeTrener fudbalera Čelsija Žoze Murinjo rekao je danas da se njegovim igračima vraća samopouzdanje posle lošeg početka sezone. Čelsi je u subotu pobedio Norič sa 1:0 golom Dijega Koste i prekinuo niz od tri poraza u Premijer ligi i popeo se na 15. mesto na tabeli. "Plavci" će sutra od 20.45 igrati u Tel Avivu protiv Makabija, utakmicu petog kola Lige šampiona. "Dobri smo bili protiv Noriča, ali i u prethodnim utakmicama koje smo izgubili. Fudbalerima se vraća samopouzdanje. Znamo da smo duži period imali loše rezultate i da su nam potrebni dobri rezultati za sreću, za ponos i naravno za navijače Čelsija", rekao je Murinjo, preneli su britanski mediji. Murinjo je tokom većeg dela sezone pod pritiskom zbog loših rezultata, a nedavno je rekao da su šanse Čelsija da odbrani šampionsku titulu "nemoguća misija". Posle četiri kola u Grupi G u Ligi šampiona Čelsi je drugi na tabeli sa sedam bodova, prvi je Porto sa 10, Dinamo Kijev na trećem mestu ima pet, a ekipa bivšeg trenera Partizana Slaviše Jokanovića Makabi je bez bodova. "Još se nismo plasirali u drugu fazu, ali u redu smo, sve je u našim rukama. Ako budemo igrali kao što smo u prethodnim utakmicama možemo da pobedimo Makabi. Jednostavno je. Ako izgubimo u nevolji smo, ako odigramo nerešeno možemo da se plasiramo u osminu finala u poslednjoj utakmici. Ako pobedimo, imamo velike šanse da osvojimo prvo mesto u grupi", rekao je Murinjo. U poslednjoj utakmici u grupi 9. decembra, Čelsi će na Stamford Bridžu igrati protiv Morinjovog bivšeg kluba Porta.

17:31 - Rafinja produžio ugovor sa Barselonom do 2020. godineFudbaler Barselone Rafinja Alkantara produžio je ugovor sa tim klubom do 2020. godine, saopštio je danas evropski šampion. "Sa Barsom si od svoje 13. godine. Čestitam ti na produženju ugovora do 2020", rekao je predsednik Barselone Đozep Maria Bartomeu. Rafinja je van ekipe pošto se oporavlja od povrede ligamenata kolena. On se povredio u septembru, tokom utakmice sa Romom (1:1) u Ligi šampiona. Rafinja je do sada odigrao 42 utakmice za Barselonu i postigao je tri gola. Sa katalonskim klubom osvojio je šampionsku titulu, Ligu šampiona, Superkup Evrope i dva Kupa kralja.

16:52 - Ramos ne igra do kraja godineKapiten madridskog Reala Serhio Ramos zbog nove povrede ramena neće igrati do kraja godine, prenosi Marka. Kako se navodi, Ramos je u porazu od Barselone 4:0 obnovio povredu koju je zaradio protiv Sevilje i predstoji mu pauza između tri i četiri nedelje, pošto se odlučio za terapiju, a ne za operaciju koja bi ga na duže odvojila od terena. Ramos je ove sezone odigrao 10 utakmica za Real i postigao jedan gol.

16:23 - Zvezda bolja od Zvijezde u prijateljskom mečuKombinovani tim Crvene zvezde savladao je danas ekipu Zvijezde iz Bijeljine sa 2:1 (1:1) u prijateljskoj utakmici na pomoćnom terenu stadiona Rajko Mitić. Trener Miodrag Božović ukazao je šansu igračima koji nisu igrali juče protiv Radničkog u Nišu ili su imali malu minutažu. Golove za lidera Superlige postigli su Jović u 29. i Buljanović autogol u 68. minutu, posle udarca Vijere.

16:02 - Bolonja želi Iturbea i BijabijanijaFudbalski klub Bolonja želi da se pojača i pokušaće u zimskom prelaznom roku da dovede Huana Iturbea i Džonatana Bijabijanija, preneli su danas italijanski mediji. Bolonja će Iturbea pokušati da dovede na pozajmicu iz Rome do kraja sezone, sa opcijom da otkupi njegov ugovor na leto. Bijabijani se ove sezone vratio fudbalu posle duže pauze zbog problema sa srcem. On je karijeru počeo u Interu, u koji se vratio letos nakon višegodišnjeg igranja u Parmi. Neizvesno je da li će ga Inter pustiti u januaru, a mediji navode da će transfer biti odobren ako u klub iz Milana pređe vezni fudbaler Lacija Antonio Kandreva. Bolonja je letos uložila mnogo novca u pojačanja, ali i pored toga beleži slabe rezultate u Seriji A, pošto je nakon 13 kola 17. na tabeli sa 13 bodova.15:15 - Anćeloti: Možda se vratim u Real, ali sledeće sezonePoznati italijanski trener Karlo Anćeloti izjavio je da bi se rado vratio u Real, ali nikako ne pre početka sledeće sezone. "Povratak u Real? Zašto ne? Isto vredi i za PSŽ i Čelsi. U svakom od tih klubova sam uživao i mislim da sam u svakom od njih napravio sjajan posao. Ali, ništa ne dolazi u obzir pre sledeće sezone, odlučio sam da ovu sezonu odmaram i ništa neće promeniti moju odluku. Već sam odbio neke klubove'', rekao je Anćeloti. Anćeloti je dve sezone vodio Madriđane, doneo je klubu jubilarnu 10. titulu šampiona Evrope, ali nije osvojio Primeru. Ukupno je tri puta osvajao Ligu šampiona, pošto je slavio sa Milanom 2003. i 2007. godine.14:55 - Sprema se smena Beniteza: Perez pred novinarima u 18 satiPredsednik madridskog Reala Florentino Perez zakazao je vanrednu konferenciju za medije od 18 sati, a svetski mediji bruje da će saopštiti vest o smeni trenera Rafaela Beniteza. Real je u subotu izgubio u El Klasiku od Barselone 4:0, u sred Madrida, a posle tog meča pojavile su se i informacije da je prva zvezda tima Kristijano Ronaldo postavio ultimatum: Benitez ili ja. Kao najveći kandidat da nasledi Beniteza spominje se legendarni Francuz Zinedin.

14:45 - Harold Lehner sudi utakmicu AZ - PartizanAustrijski arbitar Harold Lehner sudiće fudbalerima Partizana u utakmici protiv AZ Alkmara u Ligi Evropa. Lehnerovi pomoćnici biće Andreas Staudinger i Andreas Hejderajh, dok će dodatne sudije biti Aleksander Harkam i Julijan Vajnberger. Četvrti arbitar biće Maksimilijan Kolbič. AZ i Partizan će se sastati u četvrtak u 19.00 u Alkmaru, u petom kolu Grupe L Lige Evropa. Partizan ima šest bodova, koliko i Augsburg. AZ ima tri boda manje, a Atletik Bilbao tri više.14:20 - Marfi: Čudna odluka O'Salivena da ne brani trofej u JorkuEngleski igrač snukera Šon Marfi rekao je da "čudna" odluka petostrukog svetskog prvaka Ronija O'Salivena da ne brani titulu na predstojećem Otvorenom prvenstvu Ujedinjenog Kraljevstva neće umanjiti značaj tog turnira. Petostruki osvajač Otvorenog prvenstva Ujedinjenog Kraljevstva O'Saliven nije odigrao takmičarski meč od aprila i poraza od Stjuarta Bingama u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Šefildu. "To je šteta za turnir i navijače koji su unapred kupili karte. Roni je apsolutni genije za stolom, ali znamo da je čisto gubljenje vremena predviđati njegove odluke", rekao je Marfi. O'Saliven se nije povukao iz snukera već je rekao da će se takmičenjima vratiti tek kada bude potpuno spreman. 14:00 - Ljajić: Nadam se da su navijači srećniFudbaler sredine terena Intera Adem Ljajić bio je zadovoljan posle pobede svog tima nad Frozinoneom 4:0 u 13. kolu italijanske Serije A. Srpski igrač bio je jedan od najboljih na terenu i upisao je dve asistencije. "Znali smo da nas čeka težak meč, nekada je timove poput Frozinonea najteže slomiti. Dali smo sve od sebe i postigli smo više od jednog gola, nadam se da su navijači srećni", rekao je Ljajić aludirajući na to da je Inter u prvih 12 kola dao isto toliko golova i dodao: "Asistirao sam Ikardiju i Brozoviću, a zbog druge asistencije sam posebno srećan jer je Marcelo moj dobar prijatelj i tek je ušao u igru".13:40 - Meklaren: Srbija ne može da bude Mitrovićev izgovorTrener Njukasla Stiv Meklaren rekao je da neuspesi reprezentacije Srbije nisu izgovor za lošu igru fudbalera tog kluba Aleksandra Mitrovića. "Mitrović je član reprezentacije Srbije kojoj ide loše. To je možda uticalo na njega, ali nije opravdanje", rekao je Meklaren. Upitan da li će Mitrović izostati iz tima na utakmici sa Kristal Palasom, Meklaren je dogovorio: "To ćemo videti".Meklarenov tim će u subotu gostovati Kristal Palasu u 14. kolu engleske Premijer lige. Njukasl je tek 17. na tabeli sa samo 10 bodova.Mitrović je postigao samo dva gola na 11 premijerligaških utakmica za Njukasl, od kako je letos došao iz belgijskog Anderlehta.

13:20 - Simeone: Želimo da budemo drugi u PrimeriTrener fudbalera Atletiko Madrida Dijego Simeone rekao je da će njegova ekipa pokušati da ove sezone bude bar druga u španskom prvenstvu. "Najvažnija stvar je da nastavimo da rastemo. Videćemo da li ćemo moći da održimo ovaj nivo, koji je zavidan. Želimo da nadmašimo svoj učinak iz prošle sezone i videćemo koliko daleko ćemo otići", rekao je Simeone. Atletiko je u nedelju savladao Betis u gostima sa 1:0 i posle 12 kola zauzima drugo mesto na tabeli Primere sa 26 bodova, četiri manje od vodeće Barselone, a dva više od trećeplasiranog Real Madrida. "Još je rano da podvlačimo crtu. Želimo da nastavimo da rastemo, ali moram da pohvalim entuzijazam svojih momaka koji nastavljaju da pobeđuju", kazao je Simeone. Atletiko je prošle sezone bio treći u španskom prvenstvu.12:55 - Barselona želi PjanićaFudbalski klub Barselona navodno želi da dovede Miralema Pjanića iz Rome, koga vidi kao naslednika Ćavija Ernandesa. Reprezentativac BiH je u odličnoj formi ove sezone, postigavši osam golova na 13 utakmica u svim takmičenjima, a naredni duel imaće upravo protiv Barselone u utorak u Ligi šampiona. Prema pisanju lista Gazeta delo sport, Barselona već neko vreme prati Pjanića, koga trener katalonskog kluba Luis Enrike dobro poznaje, s obzirom na to da ga je trenirao u Romi u sezoni 2011/12. Navodi se da će Barselona na leto pokušati da ga dovede, a ponuda će navodno biti vredna 40 miliona evra. Pjanić ima još tri godine ugovora, a godišnje zarađuje četiri miliona.

12:30 - Pirlo se vraća u EvropuItalijanski reprezentativac Andrea Pirlo u centru je pažnje fudbalske javnosti, pošto se u većini svetskih medija pominje njegov povratak u Evropu. Pirlo je letos napustio italijanski klupski fudbal posle 20 godina profesionalnog nastupanja i prešao u američki Njujork siti. Za 36-godišnjeg vezistu u međuvremenu interesovanje je navodno pokazao Inter, za koji je već nastupao od 1998. do 2001. godine, ali i engleski Mančester siti. Ipak, trener Intera Roberto Manćini rekao je da nije bio u kontaktu sa Pirlom. "Pirlo? Ja čak nemam njegov broj telefona. On je fantastičan igrač koji je osvojio sve u Evropi i odlučio da proba novo iskustvo", rekao je Manćini. S druge strane, britanski mediji navode da bi Pirlo mogao da pređe u Siti na dvomesečnu pozajmicu tokom pauze u američkoj MLS ligi. Takav transfer je moguć, pošto je na isti način u engleskom klubu već nastupao Frenk Lampard, koji je takođe pod ugovorom sa Njujorkom.12:04 - Rusija najozbiljniji kandidat za organizaciju narednih EIRusija je najozbiljniji kandidat za organizaciju narednih Evropskih igara, rekao je predsednik Evropskog olimpijskog komiteta (EOK) Patrik Hiki. Prve Evropske igre održane su letos u Bakuu, glavnom gradu Azerbejdžana, dok su naredne na programu za četiri godine. Hiki je to saopštio na Skupštini EOK u Pragu, kojoj su prisustvovali generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Đorđe Višacki, izvršni direktor OKS Damir Štajner, ali i predsednik Evropske odbojkaške federacije (CEV) Aleksandar Boričić. Skupštini u Pragu prisustvovalo je više od 350 delegata iz 50 nacionalnih evropskih komiteta, a među zvanicama su, između ostalih, bili prvi čovek Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Tomas Bah, počasni predsednik MOK Žak Rog i drugi.

11:45 - Bejl nema nameru da ode iz RealaFudbaler Real Madrida Geret Bejl rekao je da nema nameru da napusti španski klub u bliskoj budućnosti. "Ne mogu da kažem ne kada je reč o povratku u Premijer ligu, jer se ne zna šta nosi budućnost, ali uživam u Real Madridu i veoma sam srećan ovde", rekao je Bejl. Bejl je na leto 2013. godine prešao u Real iz Totenhema i od tada je za španski klub odigrao 100 utakmica, postigavši 41 gol. Svetski mediji često su navodili da će se Bejl vratiti u Premijer ligu Engleske, pošto je velika želja Mančester junajteda.

11:30 - Rajkovićev Makabi ide na Čelsi Grupna faza LŠ ulazi u finiš, sutra je na programu polovina utakmica petog kola, a najzanimljivije biće u Tel Avivu gde Makabi sa Predragom Rajkovićem na golu i Slavišom Jokanovićem na klupi dočekuje Čelsi. Londonski tim je minulog vikenda protiv Noriča 1:0, više igrom nego rezultatom, najavio izlazak iz krize, a pobeda je Branislavu Ivanoviću i Nemanji Matiću neophodna na putu do osmine finala. "Odigrali smo odličan meč za vikend, postigli smo samo jedan gol, ali je veoma važno što nismo primili gol. Sledi Makabi i nadam se samo jedna u nizu pobeda", izjavio je oporavljeni Eden Azar sa zajst Čelsija. Koliko je ova utakmica važna menadžeru "plavaca" Žoze Murinju najbolje ilustruje podatak da je ekipa već u nedelju popodne doputovala u Izrael kako bi što spremnija dočekala meč. U drugom duelu Porto na svom terenu protiv Dinama iz Kijeva može sebi da reši brige oko druge faze, ali i da pomogne Čelsiju. U A grupi biće zanimljivo videti kao će se Roma suprostaviti Barseloni, samo tri dana posle rapsodije Katalonaca protiv Reala u Madridu. Takođe, težak ispit očekuje Bajer iz Leverkuzena u Borisovu, protiv BATE-a sa Mladenovićem i Milunovićem. Bajern i Olimpijakos sastaće se na Alijanc areni, u meču gde remi i jedne i druge vodi dalje, dok će Arsenal juriti pobedu protiv Dinama i nadati se povoljnim vestima iz Minhena. Konačno, u H grupi Zenit je već završio posao, ali sigurno da će želeti da pobedi Valensiju i pruži šansu Gentu i Lionu da do samog kraja ostanu u igri.11:15 - Finale Dejvis kupa biće odigrano uprkos terorističkim pretnjamaFinale Dejvis kupa između Belgije i Velike Britanije biće održano predstojećeg vikenda uprkos pretnjama terorističkih napada u Briselu, saopštili su organizatori. "Sve će se nastaviti jer verujemo da će se nastaviti. To je međunarodni događaj, sa 13.000 gledalaca po danu, tako da postoji rizik, naravno, u trenutnoj situaciji, ali imam poverenja u vlasti", rekao je izvršni direktor Flamanskog teniskog saveza (FTF) Gajs Koken. Finale Dejvis kupa zakazano je za predstojeći vikend u Gentu, gradu koji je udaljen 50-ak kilometara od belgijske prestonice Brisela. Brisel je pod policijskom opsadom, pošto se u gradu odvija velika antiteroristička akcija. Belgija će pokušati da osvoji svoj prvi trofej u Dejvis kupu, dok ih Britanija ima devet, ali je poslednji osvojila davne 1936. godine. Svetska teniska federacija (ITF) saopštila je da je "u velikoj meri zabrinuta" zbog dešavanja u Briselu, ali da se nastavljaju pripreme za finale.10:50 - Monk pred otkazomEngleski premijerligaš Svonsi razmotriće da li će da smeni trenera Garija Monka zbog loše forme u kojoj se taj fudbalski klub nalazi, preneli su danas britanski mediji. Svonsi je u poslednjih 10 utakmica pobedio samo jednom, a sa 14 bodova je 14. na tabeli Premijer lige, posle remija 2:2 za vikend sa Bornmutom. Monk (36) je ekipu preuzeo u februaru 2014. godine, umesto Mikaela Laudrupa. On je tada postavljen kao privremeno rešenje, a stalno zaposlenje dobio je kasnije u maju. Svonsi je prošlu sezonu završio kao osmi u Premijer ligi, što je najviši plasman velškog kluba u istoriji. Uprkos dobrom početku ove sezone, Svonsi je poslednju pobedu zabeležio u avgustu, kada je savladao Mančester junajted. Klub bi mogao da napusti i Monkov pomoćnik Pep Klotet, koga engleski drugoligaš Brentford vidi na mestu prvog trenera.10:30 - Bez promena na vrhu WTA listeNajbolje srpske teniserke Ana Ivanović i Jelena Janković zadržale su prošlonedeljne pozicije na WTA listi, dok je mali pad zabeležila Bojana Jovanovski. Ivanovićeva je i dalje 16. sa 2.645 bodova, Jankovićeva 21. sa 2.445, dok je Jovanovski nazadovala za jednu poziciju i sada je 79. na svetu sa 785 bodova. Listu Srpkinja u Top 100 kompletira Aleksandra Krunić na 96. mestu sa 659 bodova. U prvih Top 20 nije bilo promena, i dalje vodi Serena Vilijams ispred Simone Halep i Garbinje Muguruze, a potom slede Marija Šarapova, Agnješka Radvanska, Petra Kvitova, Venus Vilijams, penzionerka Flavija Peneta, Lusi Safarova i Angelika Kerber.10:05 - Đoković ubedljiv na vrhu, Marej drugi, Federer trećiNajbolji teniser sveta Novak Đoković završiće 2015. godinu na prvom mestu ATP liste sa impresivnih 16.585 bodova, ubedljivo ispred Britanca Endija Mareja (8.670), koji će prvi put u karijeri godinu okončati na drugom mestu. Švajcarac Rodžer Federer posle poraza od Đokovića u finalu završnog Mastersa u Londonu završava na trećem mestu, njegov zemljak Stan Vavrinka, osvajač Rolan Garosa je četvrti, a Rafael Nadal peti na listi. Na najnovijoj listi Viktor Troicki je napredovao za jednu poziciju i sada je 22. na svetu, Dušan Lajović je 73, a Filip Krajinović na 99. poziciji.09:44 - Izboden navijač Vest Hema u LondonuNavijač Vest Hema primljen je u bolnicu pošto je uboden nožem uoči početka londonskog derbija sa Totenhemom u Premijer ligi. Londonska policija potvrdila je da je 35-godišnji muškarac uboden nožem pre utakmice Totenhema i Vest Hema na Vajt Hart Lejnu. Britanski mediji naveli su da povrede nisu ozbiljne i da je policija pronašla nož na raskrsnici u blizini stadiona. Oba kluba su saopštila da su upoznata sa incidentom i da će zajedno tražiti napadača. Totenhem je pobedio s 4:1 i izjednačio klupski rekord od 12 uzastopnih prvenstvenih utakmica bez poraza.09:15 - Golden Stejt izjednačio rekord, dabl-dabl JokićaKošarkaši aktuelnog NBA šampiona Golden Stejta savladali su rano jutros Denver sa 118:105 i izjednačili rekord Vašingtona (1948) i Hjustona (1993) sa 15 uzastopnih pobeda na startu lige. Šampiona su predvodili Tompson sa 21 i Kari sa, za njega, "samo" 19 poena, dok je sa druge strane mladi srpski košarkaš Nikola Jokić zabeležio po 11 poena i 11 skokova. Od ostalih mečeva izdvaja se trijumf Oklahome protiv Dalasa 117:114, čime je prekinut niz "Maveriksa" od šest uzastopnih pobeda, kao i novi poraz Lejkersa, ovaj put od Portlanda. Rezultati: Bruklin - Boston 111:101, Nju Orleans - Feniks 122:116, Oklahoma - Dalas 117:114, Denver - Golden Stejt 105:118, LA Lejkersi - Portland 93:107.

08:55 - Vučić čestitao Đokoviću osvajanje turnira u LondonuPredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić čestitao je srpskom teniseru Novaku Đokoviću osvajanje turnira u Londonu. "Upućujem najiskrenije čestitke Novaku Đokoviću na osvajanju turnira u Londonu, čime je na najlepši način završio sezonu koja je jedna od najuspešnijih u njegovoj dosadašnjoj karijeri.Ubeđen sam da će nas i naredne godine obradovati novim peharima i, nadam se, olimpijskim zlatom koje itekako zaslužuje", navodi se u čestitki premijera Vučića, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju sa medijima.

08:30 - Poketino: Odigrali smo najbolji meč sezoneMenadžer Totenhema Marusio Poketino rekao je da je njegova ekipa u pobedi nad Vest Hemom (4:1) odigrala jednu od najboljih utakmica u sezoni. Totenhem je na svom Vajt Hart Lejnu pobedio Vest Hem sa 4:1 i izjednačio klupski rekord od 12 uzastopnih prvenstvenih utakmica bez poraza. "Veoma sam zadovoljan igrom i mojim fudbalerima. Čestitam im, ovo je bila sjajna utakmica i svi smo veoma ponosni. Mislim da je ovo jedna od naših najboljih utakmica u sezoni. Ali svaki naredni meč je izazov, ići ćemo korak po korak. Imamo mladu ekipu i moramo da napredujemo, ovo je velik korak napred, primer kako želimo da igramo u budućnosti", rekao je Poketino.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE POGLEDATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track