BLOG UŽIVO: Četvrtoligaš izbacio premijerligaša iz FA kupa
Foto: Reuters

Najnovije informacije iz sveta sporta

BLOG UŽIVO: Četvrtoligaš izbacio premijerligaša iz FA kupa

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:40 - Radonjić očekuje težak meč u LjubljaniTrener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić izjavio je da očekuje težak meč protiv Olimpije u Ljubljani u 19. kolu ABA lige. "Olimpija se pojačala, par dana pred naš meč stigao je iskusni Dvejn Robinson. Plasmanom u drugi krug Evrokupa napravili su fenomenalan rezultat i pokazali kvalitet. U trenutku kada su nas pobedili igrali su jako dobro, posle toga su ušli u probleme sa povredama i bili bez nekih nosilaca igre. Zbog toga trenutno imaju manji broj pobeda nego što to po kvalitetu zaslužuju. Sada je ekipa Olimpije opet kompletna. Ali, to ne menja naše ambicije. Želimo pobedu, ali i da odigramo kvalitetan meč, kako bi cele ekipa išla napred. Odnosno, da iz meča rastemo, i da što pre dođemo do maksimalne snage tima", rekao je Radonjić.

23:05 - Nova pobeda JuventusaFudbaleri Juventusa vezali su i devetu uzastopnu pobedu u Seriji A, pošto su danas kao gosti sa 1:0 savladali Sampdoriju u 19. kolu. Golove u Djenovi za pobednički tim postigli su Pol Pogba u 17. i Sami Kedira u 46. minutu, dok je strelac za domaćina u 65. bio Antonio Kasano. Juventus je iskoristio poraze Intera i Fiorentine i izbio na drugo mesto na tabeli italijanskog prvenstva sa 39 bodova, dva manje od vodećeg Napolija. Sampdorija posle 19 kola zauzima 13. mesto sa 23 boda.

22:35 - Atletiko preuzeo prvo mesto u PrimeriFudbaleri Atletiko Madrida preuzeli su vodeću poziciju u Primeri, pošto su danas kao gosti sa 2:0 savladali Seltu. Strelci su bili Antoan Grizman u 49. i Janik Fereira Karasko u 80. minutu. Atletiko posle 19 utakmica ima 44 boda, dva više od Barselone, koja ima meč manje. Selta je peta sa 31.22:15 - Favoriti sigurni na startu EP u BeograduPrvi dan Evropskog prvenstva u vaterpolu u Beogradu prošao je bez iznenadjenja, s obzirom na to da su favoriti zabeležili pobede. Branilac trofeja, domaćin Srbija je u prvom kolu Grupe B savladala Hrvatsku sa 13:6, dok je ranije Francuska sa 17:7 ubedljivo pobedila Maltu. Takmičenje je počelo jutros u 9.30 pobedom Španije nad Slovačkom sa 13:4, dok je potom u Grupi A Crna Gora sa 13:6 savladala Holandiju. Sutra će u Grupi C igrati Gruzija sa Rumunijom, kao i Nemačka protiv Italije, dok će se u Grupi D sastati Rusija i Turska, odnosno Madjarska i Grčka. Takmičenje u ženskoj konkurenciji počelo je u Grupi A, a ubedljive pobede su zabeležile Grčka, Rusija i Holandija. Grčka je sa 27:3 savladala Portugal, Rusija je sa 29:0 deklasirala Tursku, dok je Holandija bila bolja od Madjarske sa 14:10. Srpske vaterpolistkinje će turnir početi sutra u 17.15, kada će se sastati sa Nemačkom. Hrvatska i aktuelni šampion Španija će igrati od 11.00, a Italija i Francuska od 12.30.22:00 - Šruzberi u četvrtom kolu FA kupaEngleski trećeligaš Šruzberi plasirao se u četvrto kolo FA kupa pošto je na gostujućem terenu pobedio drugoligaša Kardif sa 1:0. Jedini gol postigao je Endru Mangan u 62. minutu. Žreb za četvrto kolo FA kupa biće održan u ponedeljak, a utakmice će se igrati 30. i 31. januara.21:45 - Ejbaru treća uzastopna pobeda, bori se za EvropuFudbaleri Ejbara nastavili su da iznenađuju u španskoj Primeri, pošto su na svom terenu sa 2:1 savladali Espanjol Ejbar je zabeležio treću uzastopnu pobedu i posle 19. kola španskog prvenstva ima 30 bodova i na šestom je mestu, koje vodi u kvalifikacije za Ligu Evropa. Espanjol je 13. sa 21 bodom. Strelci za pobednički tim bili su Takaši Inui u 15. i Borha Baston u 74. minutu iz penala, dok je pogodak za goste u 22. postigao Đoan Džordan. Las Palmas je na svom stadionu igrao nerešeno 1:1 sa Malagom. Domaćin je poveo preko Domingesa Tanausua u 51. minutu, a konačan rezultat postavio je Roke Santa Krus u 72. Malaga je 10. na tabeli sa 24 boda, šest više od Las Palmasa, koji je na 16. mestu.

21:20 - Prevc pobedio u Vilingenu i uvećao prednost u Svetskom kupuSlovenački takmičar Peter Prevc pobedio je u ski skokovima koji su u sklopu Svetskog kupa održani u nemačkom Vilingenu i uvećao vođstvo u generalnom plasmanu. Pobednik novogodišnje turneje "Četiri skakaonice" je do pobede u Vilingenu došao skokovima od 148,5 i 145,5 metara, odnosno sa 264,9 bodova. To je sedma pobeda u sezoni za Prevca, a četvrta uzastopna. Norvežanin Kenet Gangnes zauzeo je drugo mesto sa 249,4 bodova, odnosno skokovima od 139,5 i 141 metra. Treće mesto zauzeo je Nemac Zeverin Frojnd skokovima od 145,5 i 133 metara, sakupivši 234,2 boda. Prevc je uvećao prednost u generalnom plasmanu Svetskog kupa i sada ima 1.024 boda, a iza njega su Frojnd sa 779 i Gangnes sa 675 bodova. Naredno takmičenje u ski skokovima biće odžano 24. januara u Zakopanama u Poljskoj.

21:00 - Remi Srba i MađaraRukometne reprezentacije Mađarske i Srbije odigrala su večeras nerešeno 25:25 (11:11) u drugoj prijateljskoj utakmicu uoči Evropskog šampionata. Najefikasniji u selekciji Srbije bili su Djukić i Nenadić sa po četiri gola, a istakao se i golman Djukanović sa 10 odbrana. Dan ranije Srbija je u Senti slavila 24:22.20:40 - Ranijeri nema žalbi na suđenjeTrener fudbalera Lestera Klaudio Ranijeri rekao je da nema žalbi na dosuđen jedanaesterac u današnjoj utakmici u trećem kolu FA kupa, posle kojeg je Totenhem izborio nerešen rezultat 2:2 i revanš meč. U duelu dve ekipe iz Premijer lige, Totenhem je poveo u osmom minutu golom Kristijana Eriksena, a izjednačio je Marćin Vasilevski u 19. minutu. Vodjstvo Lesteru doneo je Šindji Okazaki u 48. minutu, a konačan rezultat postavio je Hari Kejn iz jedanaesterca u 89. minutu. To je 50. gol Kejna za Totenhem u svim takmičenjima. Penal je dosudjen zbog navodnog igranja rukom Nejtana Dajera u šesnaestercu, a gostujući igrači su žestoko protestovali zbog toga. "Nisam video penal, dvojica igrača su bili ispred mene. Ali najvažnija stvar je da je sudija dosudio penal, onda znači da je bio penal", rekao je Ranijeri, preneli su britanski mediji. "Mislim da smo zaslužili da pobedimo. Zadovoljan sam našom igrom. U timu su bila osmorica igrača koji nisu igrali neko vreme, ali sada su igrali i zaslužili pozitivan rezultat, a 2:2 je pozitivan rezultat", dodao je on. Lester i Totenhem će igrati revanš utakmicu 19. januara, a obe ekipe bore se za vrh u Premijer ligi.20:25 - Totenhem i Lester igrali nerešeno u FA kupuFudbaleri Totenhema i Lestera odigrali su večeras u Londonu nerešeno 2:2, u utakmici trećeg kola FA kupa, pa će morati da igraju revanš meč. U duelu dve ekipe iz Premijer lige, Totenhem je poveo u osmom minutu golom Kristijana Eriksena, a izjednačio je Marćin Vasilevski u 19. minutu. Vodjstvo Lesteru doneo je Šindji Okazaki u 48. minutu, a konačan rezultat postavio je Hari Kejn iz jedanaesterca u 89. minutu. To je 50. gol Kejna za Totenhem u svim takmičenjima. Penal je dosudjen zbog navodnog igranja rukom Nejtana Dajera u šesnaestercu, a gostujući igrači su žestoko protestovali zbog toga. Lester i Totenhem će igrati revanš utakmicu 19. januara. Ranije danas u četvrto kolo FA kupa prošli su Čelsi i četvrtoligaš Oksford junajted, dok su Karlajl i Jovil odigrali nerešeno 2:2. Kardif i Šruzberi igraju večeras.

20:00 - Odbojkaši Rusije na OIMuška odbojkaška reprezentacija Rusije plasirala se na Olimpijske igre, pošto je danas savladala Francusku u finalu turnira evropskih kvalifikacija. Aktuelni olimpijski pobednik Rusija braniće titulu na u Rio de Žaneiru nakon pobede u Berlinu nad Francuskom sa 3:1 u setovima (14:25, 25:16, 25:23, 25:21), posle 104 minuta igre. Na turnir svetskih kvalifikacija, koji će se od 15. maja do 5. juna održati u Japanu, plasirale su se ekipe Francuske i Poljske. Poljska je u borbi za treće mesto pobedila domaćina Nemačku sa 3:2 u setovima (20:25, 25:22, 16:25, 28:26, 16:14). Olimpijske igre u Rio De Žaneiru održaće se od 5. do 21. avgusta. Muška odbojkaška reprezentacija Srbije neće igrati u Riju, pošto je eliminisana u grupnoj fazi turnira u Berlinu.19:40 - Afobe potpisao za BornmutDosadašnji fudbaler engleskog drugoligaša Vulverhemptona Benik Afobe potpisao je danas ugovor na četiri i po godine sa premijerligašem Bornmutom. Bornmut nije saopštio finansijske detalje ugovora, a britanski mediji spekulišu da je transfer 22-godišnjeg napadača vredan 10 miliona funti. Afobe je danas prošao lekarske preglede i potpisao ugovor i mogao bi da bude u timu Bornmuta za utakmicu protiv Vest Hema u utorak. Afobe je prošlog januara iz Arsenala prešao u Vulverhempton i za taj drugoligaški klub odigrao je 48 utakmica i postigao 23 gola. On je drugo pojačanje Bornmuta u januaru, posle dolaska napadača Huana Iturbea na pozajmicu iz Rome.

19:20 - Kristofersen pobedio u slalomu u AdelbodenuNorveški skijaš Henrik Kristofersen pobedio je u slalomu koji je u sklopu Svetskog kupa vožen u švajcarskom Adelbodenu. Kristofersen je do svoje treće pobede u sezoni u Svetskom kupu došao za 1:51,34 minuta. On je pobedio u prve dve trke u slalomu u decembru, ali je prošle srede u Santa Katerini bio drugi iza Austrijanca Marsela Hiršera. U današnjoj trci drugo mesto zauzeo je Hiršer sa 0,06 sekundi zaostatka za pobednikom, dok je treći bio Aleksander Horošilov iz Rusije sa 0,60 sekundi zaostatka. Kristofersen je u poslednje tri sezone u Adelbodenu zauzeo jedno od prva tri mesta, dok je Hiršer na toj stazi na pobedničkom postolju svaki put od 2010. godine. U generalnom poretku u slalomu Kristofersen je prvi sa 380 bodova, Hiršer na drugom mestu ima 40 bodova manje, dok je Horošilov treći sa 174 boda. Hiršer je vodeći u ukupnom plasmanu Svetskog kupa sa 801 bodom, iza su Norvežani Aksel Lund Svindal sa 636 i Kristofersen sa 571.19:00 - Budućnost deklasirala CedevituKošarkaši Budućnosti neočekivano lako i ubedljivo su danas savladali Cedevitu u Zagrebu sa 81:57 (28:10, 22:8, 13:20, 18:19), u 19. kolu Jadranske lige. Budućnost je zabeležila 17. pobedu i sada ima dve više od drugoplasirane Cedevite. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Tadija Dragićević sa 23 poena, Sead Šehović je postigao 11, a Suad Šehović 10. Fran Pilepić je u Cedeviti postigao 14. Crnogorski klub je bio dominantan od početka utakmice, a imao je i 34 poena prednosti. Cedevita nije imala šanse, a na početku poslednje deonice smanjila je zaostatak na minus, ali nije uspela da uradi išta više od toga. Budućnost će u narednom kolu dočekati Olimpiiju, dok će Cedevita gostovati Zadru.

18:45 - Sosijedad pobedio ValensijuFudbaleri Real Sosijedada pobedili su danas na svom terenu Valensiju sa 2:0, u utakmici 19. kola španskog prvenstva i produžili njen niz od osam utakmica bez pobede. Oba gola postigao je Žonatas i to u završnici utakmice, u 79. i 82. minutu, a oba puta asistirao mu je Karlos Martines. Otkako je preuzeo Valensiju, 2. decembra, trener Gari Nevil u pet utakmica još nema pobedu, pošto je ekipa tri puta odigrala nerešeno i ima dva poraza. Valensija je poslednjih osam utakmica bez pobede i zauzima 10. mesto na tabeli sa 23 boda, dok je Real Sosijedad prekinuo niz od četiri utakmice bez pobede i 14. je na tabeli sa 20 bodova. Ranije danas Viljareal je pobedio Sporting Hihon sa 2:0, a večeras igraju još Eibar - Espanjol, Las Palmas - Malaga i Selta - Atletiko Madrid.18:20 - KSS: Bjelica i Dabović najbolji igrači Srbije u 2015.Košarkaški savez Srbije večeras je svečano proglasio Nemanju Bjelicu i Anu Dabović za najbolje igrače Srbije u 2015. godini. Bjelica i Dabović su pobedili u izboru srpskih novinara, koje se dodeljuje prvi put. Dabovićeva, MVP letošnjeg Evropskog prvenstva na kojem je Srbija osvojila zlatnu medalju, rekla je da ponosna na prošlu godinu. "Najlepši trenutak bio mi je slavlje na Balkonu Skupštine, a sećala sam se kada smo igrale u Šumicama pred samo 200 ljudi. Zahvalila bih se predsedniku Draganu Đilasu, koji je najzaslužniji za uspehe. Verovao je u nas i selektora Marinu Maljković", rekla je Dabović na koktelu u beogradskom hotelu "Kraun Plaza". Nagradu umesto Bjelice primila je njegova majka Slavica jer prošlogodišnji najbolji igrač Evrolige ima obaveze u Minesoti, ali se oglasio putem video bima. "Velika mi je čast što sam dobio priznanje. Do njega ne bih došao bez saigrača, tako da je ono zajedničko", poručio je Bjelica. Na kraju, održana je promocija knjige Bore Stanković pod imenom "Igra mog života".

18:00 - Manćini: Dominirali smo, sudije doprinele porazuTrener Intera Roberto Mančini ocenio da je njegov tim "dominirao" protiv Sasuola, kao i da su sudije doprinele porazu njegovih fudbalera u završnici meča. "Nažalost, napravili smo mnogo šansi, ali je protivnički trener bio izuzetan. Tako je bilo, a ja bih više voleo da smo pobedili 1:0, ali da smo se mučili. Sasuolo je imao jako malo prilika u drugom poluvremenu. Mi smo dominirali i pokušavali smo da pobedimo do samog kraja", rekao je Manćini. Sasuolo je poveo golom u petom minutu nadoknade vremena golom Domenika Berardija iz penala, iako su komentatori i neki navijači ocenili da je on u prvom poluvremenu namerno rukom zamahnuo ka Danilu D'Ambroziju. "Penal je bio samo ispad, a ne pad koncentracije. Moramo prihvatiti poraz i nastaviti dalje. Verujem da je Berardi trebalo da bude isključen zbog onog faula na D'Ambroziju, a on je, naravno, na kraju postigao pobednički gol", rekao je Manćini.17:40 - Čelsi prošao u četvrto kolo FA kupa, poraz SvonsijaFudbaleri Čelsija plasirali su se u četvrto kolo FA kupa pošto su na svom terenu pobedili trećeligaša Skantorp sa 2:0. Čelsi je poveo u 13. minutu golom Dijega Koste, posle asistencije srpskog reprezentativca Branislava Ivanovića, a pobedu je obezbedio Ruben Loftus Čik u 68. minutu, na dodavanje Sezara Aspilikuete. Trener Čelsija Gus Hidink izveo je skoro najjači tim u duelu sa trećeligašem, pošto "plavci" žele da osvoje makar jedan trofej ove sezone, pogotovo posle loših rezultata u Premijer ligi. Hidink je bio privremeni trener Čelsija i 2009. godine, kada je sa ekipom osvojio FA kup.T rećeligaš Oksford junajted plasirao se u četvrto kolo FA kupa pošto je na svom terenu pobedio premijerligaša Svonsi sa 3:2. Dvostruki strelac u pobedi Oksofrda bio je Kemar Ruf u 49. i 59. minutu, a gol je postigao i Lijam Serkomb, u 45. minutu iz jedanaesterca. Golove za Svonsi postigli su Džeferson Montero u 23. minutu i Bafetimbi Gomis u 66. Karlajl i Jovil odigrali su nerešeno 2:2, a danas igraju još Totenhem - Lester i Kardif - Šruzberi.

17:20 - Napoli "petardom" do prvog mesta, gosti maksimalniFudbaleri Napolija deklasirali su u gostima Frozinone sa 5:1 (2:0) i ostaće na prvom mestu posle 19. kola italijanske Serije A. Ekipa Mauricija Sarija protiv novajlije u ligi ostvarila je treći trijumf u nizu lakše nego što se očekivalo, nakon što su Albiol i Gonzalo Iguain doneli dva gola prednosti na poluvremenu. Napoli je u nastavku još jače dodao "gas", Iguain je još jednom pogodio (ukupno 18 pogodak u Seriji A), kao i Marek Hamšik, a efikasan je bio i "zaboravljeni" Manolo Gabijadini, koji je zamenio najboljeg strelca italijanskog šampionata. Gostujuće ekipe zabeležile su pobede u sva četiri preostala meča istog termina, plus Sasuolo protiv Intera ranije danas. Kjevo je u finišu slavio u Bolonji golom Simonea Pepea i tako kaznio promašaj sa bele tačke Matije Destra. Slično je i Đenova bila bolja u Bergamu protiv Atalante (2:0), dok je Franko Vaskez doneo trijumf Palermu u Veroni. Masimo Makarone doživljava drugu mladost, rešio je još jedan meč u korist Empolija, ovog puta protiv Torina osmim golom u sezoni.17:00 - Vavrinki treća titula u nizu na turniru u ČenajuŠvajcarski teniser Stanislas Vavrinka osvojio je prvi trofej u 2016. godini, pošto je u finalu turnira u indijskom Čenaju savladao Hrvata Bornu Ćorića sa 6:3, 7:5. Vavrinka je bez izgubljenog seta došao do treće titule zaredom u Čenaju, ukupno 11. u karijeri. Četvrtom teniseru sveta bila su dovoljna samo dva brejka da pobedi Ćorića, koji je danas odigrao prvo finale u profesionalnoj karijeri. Turnir u Čenaju igrao se za ukupan nagradni fond od 482.085 dolara.

16:18 - Arda Turan: Mesi je dar od BogaTurčin Arda Turan debitovao je za Barselonu u pobedi nad Granadom 4:0. On je oduševljen Mesijem."Leo je dar od Boga! Volim kada je na terenu. Nisam ljubomoran. Osećam se super, uživam kada proturi nekome loptu kroz noge", rekao je Turan i dodao:"Luis Enrike me je želeo u Barseloni zbog moje sposobnosti da zadržim loptu, zato što sam vredan i imam veliku želju za pobedom. Rekao mi je da su to razlozi. Na terenu ću svima pokazati zašto sam doveden".

15:19 - Četvrtoligaš izbacio premijerligaša iz FA kupaSvonsi je bio veliki favorit protiv Oksforda u trećoj rundi FA kupa. Ipak, četvrtoligaš je pobedio premijerligaša 3:2. To je prvi put da premijerligaš ispada od ekipe koja se nalazi u Ligi 2 još od kada je Vigan ispao od Svindona 2012. godine. Ruf je postigao dva gola za Oksford, Serkomb je postigao jedan, dok su na drugoj strani strelci bili Montero i Gomis.

14:42 - Uspeh srpskih biatlonacaU češkom gradu Novo Mesto održan je Evropa kup u biatlonu, a srpski reprezentativci ostvarili su zapažene rezultate u trci sprinta na 10 kilometara. Damir Rastić je sa samo jednim promašenim metkom zauzeo 45. mesto, Hrkalović Emir je bio 68 sa jednim promašenim metkom, a Edin Hodžić pucanjem bez greške zauzeo je 83 mesto u konkurenciji od 119 takmičara iz 37 zemalja. "Ovo je bio najbolji nastup reprezetacije Srbije u ovoj sezoni. Evropa kup se nastavlja sledećeg vikenda u italijanskom Ridnaunu", rekao je za Tanjug trener biatlon reprezentacije Almir Džeković.

13:56 - Viljareal savladao Sporting iz HihonaFudbaleri Viljareala pobedili su na svom terenu Sporting iz Hihona sa 2:0 (1:0), u 19. kolu španske Primere. Domaćina je do pobede predvodio sjajni Sedrik Bakambu, koji je postigao golove u 26. i 51. minutu meča. Prvi gol Bakambu je postigao posle proigravanja Soldada, a napadaču iz Konga nije bilo teško da loptu prosledi u nebranjenu mrežu. U 51. minutu ponovo je Soldado pronasao Bakambu, a on je lepo primio loptu u šesnestercu i posle nekoliko driblinga uputio fantastičan udarac i doneo pobedu "žutoj podmornici". Ovim trijumfom Viljareal je zadržao četvrto mesto na tabeli sa 39 bodova, samo bodom manje od trećeplasiranog Real Madrida, dok je Sporting novim porazom nastavio da tone i trenutno zauzima 18. mesto na tabeli sa 15 bodova. Rezultati: Viljareal - Sporting Hihon 2:0 (Bakambu 26, 51.) Danas: Real Sosijedad - Valensija 16.00 Eibar - Espanjol 18.15 Las Palmas - Malaga 18.15 Selta - Atletiko Madrid 20.30 Juče odigrano: Barselona - Granada 4:0 Hetafe - Real Betis 1:0 Sevilja - Atletik Bilbao 2:0 Real Madrid - Deportivo 5:0 Levante - Rajo Valjekano 2:1 Tabela: Barselona 42, Atletiko Madrid 41, Real Madrid 40, Viljareal 39, Selta 31, Sevilja 29, Atletik Bilbao 28, Eibar 27...

13:14 - Milojević: Igokea težak protivnik, ali idemo na pobeduTrener košarkaša Mega Leksa Dejan Milojević rekao je da njegovu ekipu očekuje veoma teško gostovanje protiv Igokee u Laktašima, ali i naglasio da Mega Leks u svakoj utakmici ide na pobedu. "Igokea je dobar tim protiv koga igramo u nezgodnom momentu imajući u vidu da vode borbu za opstanak. Promenili su dva, tri igrača čime su pokazali da traže reakciju ekipe i očekuje nas veoma težak mec. Naš cilj je plejof i nedostaje nam još par pobeda da dođemo do njega. Verujemo u to što radimo, u svakom meču idemo na pobedu i nadam se da ćemo biti uspešni i u Laktašima“, rekao je Milojević za klupski sajt i dodao da će u sastavu biti i kapiten Rade Zagorac, koji je doživeo povredu u prvom kolu ABA lige. "Oporavak Zagorca teče po planu i očekujemo da zaigra u meču protiv Tajfuna. Fizički je spreman ali kod njega još uvek postoji određena doza straha pri ulasku u duele i mi nećemo požurivati njegov povratak dok taj strah ne nestane u potpunosti“, zaključio je Milojević. Košarkaš Mega Leksa Boris Savović rekao je da je Igokea izuzetno iskusna ekipa, ali da veruje da će njegov tim agresivnom odbranom doći do novog trijumfa. "Imamo svoj put ka plejofu i sledeća prepreka je Igokea. U pitanju je vrlo iskusna ekipa na celu sa Radivojevićem koja poseduje kvalitet. Potrebno je da odigramo agresivnu odbranu tokom svih 40 minuta meča i na taj način da pronađemo put do još jedne pobede koja ce nas približiti našem cilju, plasmanu u plejof“, zaključio je Savović. Utakmica između Igokee i Mega Leksa na programu je u ponedeljak od 21.00 sati u Sportskoj hali u Laktašima.

12:34 - Navas: Zidan nam je rekao da igramo opuštenoGolman Real Madrida Kejlor Navas rekao je da je novi trener Zinedin Zidan pre utakmice sa Deportivom (5:0), poručio igračima da izađu na teren opušteni i da uživaju u igri. Real Madrid savladao je Deportivo u jučerašnjoj utakmici, koja je ujedno bila i prva na kojoj je tim vodio legenda kraljevskog kluba, Zinedin Zidan. "Zidan nam je pre utakmice rekao da izađemo na teren opušteni i da uživamo u igri. On je veoma samouveren kao što svaki pravi trener treba da bude. Moramo uvek da imamo puno poverenje u našu igru, i da igramo što bolje možemo. Odigrali smo veoma dobru utakmicu, i ja sam sačuvao mrežu, što je veoma bitno", rekao je Navas za Marku. Zidan je na klupi Madriđana nasledio Rafaela Beniteza, a prethodno je vodio B tim Real Madrida - Kastilju. Real trenutno zauzima treće mesto na tabeli sa 40 bodova, dva manje od prvoplasirane Barselone i bod manje od gradskog rivala Atletika.

12:02 - Raonić pobedio Federera i osvojio titulu u BrizbejnuKanadski teniser Miloš Raonić osvojio je titulu u Brizbejnu, pošto je danas u finalu savladao Švajcarca Rodžera Federera sa 2:0, po setovima 6:4, 6:4. Raoniću je za trijumf bio dovoljan samo po jedan brejk u oba seta. Meč je trajao sat i 28 minuta. Raoniću je ovo osma titula u karijeri i tek druga pobeda protiv Federera u 11 medjsobnih duela.

11:37 - NFL: Luda pobeda Stilersa, Kanzas ubedljivEkipe Pitsburg Stilersa i Kanzas sitija plasirale su se u drugu rundu plej-ofa američke fudbalske lige (NFL). Pitsburg je mesto u "vajld kard" vikendu u Američkoj fudbalskoj konferenciji obezbedio prošlog vikenda u poslednjem kolu regularnog dela sezone, a sada je u veoma uzbudljivoj utakmici savladao Sinsinati sa 18:16. Stilersi su posle tri četvrtine na gostovanju Sinsinatiju imali prednost od 15:0 i izgledalo je da su već tada završili posao, ali usledila je poslednja deonica koja je donela velika uzbudjenja i preokrete. Sinsinati je prvo smanjio na 15:10, da bi tačdaunom minut i 50 sekundi pre kraja meča poveo sa 16:15. Stilersi su potom krenuli u napad, ali je rezervni kvoterbek Pitsburga Lendri Džons bacio loš pas, odbrana Sinsinatija je to presekla, nakon čega je usledilo veliko slavlje Bengalsa. Medjutim, na terenu su se pitali i Stilersi. Sinsinati nije uspeo da zadrži loptu, pa je Ben Rotlisberger, iako povredjen, izašao na teren i pokušao nemoguće - da odvede svoju ekipu dovoljno daleko kako bi imala šansu za fild gol. Kvoterbek Stilersa je sa nekoliko kratkih dodavanja malo pomerio svoju ekipu, činilo se nedovoljno, ali onda su usledile dve velike greške odbrane domaće ekipe. Sinsinati je prvo zbog jednog oštrog starta kažnjen sa 15 jardi, a potom je zaradio još jednu kaznu od 15 jardi zbog protesta i koškanja na terenu. Sa tih 30 jardi kazne Stilersi su prišli dovoljno blizu za fild gol. Pitsburg je poklon Bengalsa iskoristio, Kris Bosvel je pogodio fild gol sa 35 jardi i odveo Stilerse dalje 14 sekundi pre kraja utakmice. Pitsburg stilersi će u polufinalu konferencije igrati protiv Detroita. U drugom meču koji je odigran prošle noći nije bilo velikih uzbudjenja. Kanzas siti je u gostima lako savladao Hjuston sa 30:0 i tako se, ne samo plasirao dalje, već je stigao i do 11. uzastopne pobede. Čivsi su do pobede stigli odličnom igrom, pre svega u odbrani, dok je Hjuston, na drugoj strani, odigao očajan meč. Kvoterbek Hjustona Brajan Hojer odigrao je možda i najgori meč u karijeri i jedan od glavnih krivaca za tako ubedljiv poraz svoje ekipe, a potvrda toga su bili i konstantni zvižduci s tribina. Kanzas siti u narednoj rundi plej-ofa NFL igra protiv Nju Inglanda. Večeras se igraju mečevi "vajd kard" vikenda Nacionalne fudbalske konferencije, a sastaju se Minesota i Sijetl, odnosno Vašington i Grin Bej.

11:01 - Počelo EP u vaterpolu: Španija bolja od SlovačkeŠampionat Evrope u vaterpolu počeo je jutros u Beogradu, a u prvoj utakmici Španija je savladala Slovačku sa 13:4 (4:0, 6:2, 2:1, 1:1). Kasnije danas sastaju se Francuska - Malta, Crna Gora - Holandija i Srbija - Hrvatska. U ženskoj konkurenciji igraju Portugalija - Grčka, Rusija - Turska i Holandija - Mađarska.

10:32 - Lajović bez glavnog žreba u SidnejuSrpski teniser Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u glavni žreb turnira u Sidneju, pošto je u poslednjem kolu kvalifikacija poražen od Francuza Nikolasa Maua sa 7:6 (7:4), 3:6, 6:2. Lajović je uspeo da se posle tesnog gubitka u prvom setu vrati u drugom, ali je Mau sačuvao mirnoću i slavio posle posle skoro dva sata igre. Turnir u Sidneju igra se za nagradni fond od 404.780 dolara.

10:00 - Bajković: Cilj je da ženska reprezentacija prođe grupuSelektor ženske vaterpolo reprezentacije Srbije Vladimir Bajković rekao je da je cilj njegove ekipe na predstojećem Evropskom prvenstvu u Beogradu da prođe među osam najboljih, odnosno da prodje grupu. "Nadam se pozitivnom rezultatu za nas, bez obzira što nismo konkurenti za neki veći plasman. Naš cilj je da pokušamo da prodjemo grupu i da se prvi put u istoriji plasiramo medju osam najboljih u Evropi", rekao je Bajković novinarima u Beogradskoj areni. Sutra u Beogradu počinje Evropsko prvenstvo u vaterpolu, a u ženskoj konkurenciji takmičiće se 12 selekcija. Srbija je u Grupi B sa selekcijama Hrvatske, Italije, Francuske, Nemačke i Španije. "Grupa nam nije ni malo laka, u svakoj utakmici će ekipa protiv koje igramo biti favorit, ali to nam je čak i motiv više, da damo više od 100 odsto i da izborimo pobedu. Spremamo se već dugo, očekujemo i želimo da prodjemo grupu", rekla je kapiten reprezentacije Dragana Ivković. U Grupi A su Portugal, Rusija, Holandija, Mađarska, Turska, Grčka. Selekcija Srbije prvi meč igra u ponedeljak protiv Nemačke od 17.15.

09:35 - Marko Nikolić pronašao posao Bivši trener fudbalera Partizana i Rada Marko Nikolić novi je trener Olimpije! Koketiranje koje traje poslednjih nekoliko meseci dobilo je epilog u noći između petka i subote, kada se mladi stručnjak sastao sa gazdom kluba Milanom Mandarićem u jednom restoranu u Ljubljani, gde je konačno utanačena saradnja.

08:45 - Pol i Klipersi lako sa oslabljenim ŠarlotomKošarkaši Los Anđeles Klipersa pobedili su Šarlot kod kuće sa 97:83 u prvom meču subotnjeg programa NBA lige.Klipersi su meč prelomili u drugom poluvremenu, sada imaju skor 24-13, a sjajnu partiju pružio je Kris Pol – 25 poena, uz po 7 skokova i asistencija, doduše i uz 5 izgubljenih lopti. Odličan je bio Diandre Džordan sa 11 poena (4-10 iz igre), 19 skokova i 4 rampe, Džamal Kraford dao je 20 poena , a Redik 17.Kod Hornetsa, koji imaju mnogo problema sa povredama (Batum, Al Džeferson...), najefikasniji je bio Džeremi Lin sa 26 poena (9-16 iz igre), uz po 4 skoka i asistencije, Džeremi Lemb imao je 18 poena (8-14 iz igre) i 13 skokova, a Kemba Voker dodao je 11 poena.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track