BLOG UŽIVO: Karadžić: U statutu FSS nema starosne granice za izbor predsednika
Foto: Fonet

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO: Karadžić: U statutu FSS nema starosne granice za izbor predsednika

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:24 - Inijesta: Probaćemo da pobedimo Real za KrojfaVezni fudbaler Barselone Andres Inijesta rekao je da bi pobeda nad Real Madridom u predstojećem "klasiku" bila najbolji način da se oda počast Johanu Krojfu, legendi katalonskog kluba, koji je umro prošle nedelje. Holandski velikan je jedan od tvoraca moderne Barselone i njene uspešne serije, a to je uradio i kao igrač i kao trener. "Apsolutno bi bilo lepo pobediti Real i posvetiti pobedu Krojfu. Mnogo toga nam je dao, kao i našim navijačima i svetu fudbala uopšte", rekao je Inijesta. Barselona je ranije objavila da će na utakmici na Nou Kampu odati počast Krojfu pre utakmice. Navijačima će na stadionu biti podeljeno 90.000 kartica na kojima će pisati "hvala, Johane" na katalonskom. Iste reči će se nalaziti i na dresu ekipe, umesto uobičajenog grba na kome piše "svetski prvaci". Igrači obe ekipe izaći će na teren u društvu dece koja će nositi majice na kojima će na prednjoj strani pisati "Fondacija Krojf", a na leđima "Barselona". Pre početka utakmice održaće se minut ćutanja, kao i video prezentacija u znak sećanje na Krojfa. Očekuje sa da svih osam živih predsednika Barselone budu na utakmici u subotu. "Biće to vrlo posebna utakmica i nadam se da ćemo imati posebnu motivaciju", rekao je Inijesta. Barselona je tokom četiri dana žalost za Krojfom ove nedelje primila više od 60.000 navijača koji su došli na stadion da mu odaju počast. Nekadašnji igrač kluba umro je posle petomesečne borbe sa rakom. Barselona u meč ulazi sa devet bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranim Atletiko Madridom i 10 bodova prednosti u odnosu na Real. Eventualna pobeda katalonskog kluba bi skoro sigurno eliminisala Madriđane iz trke za titulom. Posle tog meča igraće se još sedam kola Primere. Barselona je trenutno u rekordnoj seriji od 39 utakmica bez poraza i ima šansu da osvoji triplu krunu drugu godinu uzastopno. U maju igra finale Kupa kralja protiv Sevilje, a u Ligi šampiona je trenutno u četvrtfinalu.

22:40 - Karadžić: U statutu FSS nema starosne granice za izbor predsednikaPredsednik FSS Tomislav Karadžić rekao je da nema prepreke da on ponovo bude izabran na to mesto. Prethodno je Nebojša Leković kritikovao Karadžića rekavši da je sadašnji predsednik prestar da obavlja tu funkciju."Statut FSS ne propisuje starosnu granicu za predsednika i tu je stvar savršeno jasna. Uskladićemo uskoro neke stvari sa Statutom UEFA, a gospodin Leković bi morao da zna da u statutu FIFA takva odrednica uopšte ne postoji“, rekao je Karadžić i dodao: „Što se tiče tajnosti ili javnosti na Izbornoj skupštini, ni tu nema nikakvih problema, niti ograničenja. Ako se delegati na Skupštini izjasne da su za tajno glasanje, biće tajnog glasanja. Gospodin Leković, inače, ne bi trebalo da brine za moje godine, jer u statutu FSS stoji da mogu da obavljam funkciju predsednika pošto sam u aktuelnom mandatu. Pred predstojeće izbore poručujem svim potencijalnom kandidatima da izađu sa pravim programom i da pobedi najbolji. Svi imaju vremena da do kraja aprila podnesu kandidature.“

21:58 - Norman: Veliki korak unazad za Vavrinku Magnus Norman, trener Stana Vavrinke, nema dilemu da je njegov pulen podbacio na turniru u Majamiju.Vavrinka je na Floridi poražen u drugom kolu od Manarina, ali to je bilo očekivano jer Švajcarac nikada nije dobio više od dva uzastopna meča na ovom turniru.„Nije nam bilo suđeno ove godine u Majamiju. To je naravno veliki korak unazad, a prvo što sam pomislio je: ’Šta je pošlo naopako?’. Ja uvek preuzimam odgovornost kada moji igrači ne igraju na nivou. Ono što mogu da pokušam je da abaliziram probleme, govorim o njima, naučim i nastavim dalje. Pokušaću da budem bolji sledeći put. Moramo da se vratimo pobedama“, rekao je Norman.

21:02 - Micov vodi Galatu ka finalu Evrokupa Košarkaši Galatasaraja pobedili su Gren Kanariju u Istanbulu sa 89:75, u prvoj utakmici polufinala Evrokupa.Sjajan meč u turskoj ekipi odigrao je srpski košarkaš Vladimir Micov koji je bio najbolji sa 15 poena, 4 skoka i 6 asistencija. Turski tim je kontrolisao rezultat tokom cele utakmice, a na kraju je možda mogao i ubedljivije da slavi. Na poluvremenu je bilo 49:42, a pred odlučujućih deset minuta Galata je imala čak +17. U nekoliko navrata bilo je i +19, ali su gosti iz Španije smanjili i pružili sebi šansu pred revanš narednog četvrtka. Mekalum je ubacio 18, a Lazme 14 poena. Na drugoj strani Omić je ubacio 15, a Baez 12 poena. U drugom polufinalu igraju Trento i Strazbur, a prvi meč u Francuskoj gosti su dobili sa 74:68.20:25 - Monreal: Nismo odustali od tituleFudbaler Arsenala Načo Monreal rekao je da se taj klub još nije oprostio od borbe za titulu u Premijer ligi.Arsenal je trenutno treći na tabeli sa 11 bodova manje od Lestera, ali i utakmicom manje.Iako Lester i Totenhem imaju prednost u odnosu na Arsenal, Monreal kaže da će on i njegovi saigrači nastaviti da se bore. „Svesni smo da ne zavisimo samo od sebe, to je jasno. U ovom trenutku smo treći, tako da moramo da postavimo sebi cilj da dobijemo preostalih osam utakmica i vidimo šta će se dogoditi. Čak i da dobijemo svih osam to ne znači da smo šampioni, ali ćemo pokušati da uradimo ono na šta možemo da utičemo“, rekao je Monreal.20:00 - Vlade Divac veran KingsimaSakramento Kingsi objavili su da su produžili saradnju sa Vladom Divcem, ali nije saopšteno na koliko godina. Divac od 31. avgusta 2015. godine radi u Kingsima kao generalni menadžer i predsednik košarkaških operacija.„Moja posvećenost Sakramento Kingsima datira još od vremena kada sam bio igrač. Zahvalan sam što nastavljam da stvaram pobedničku budućnost za Sakramento Kingse. Znam šta je potrebno za usopeh i radujem se nastavku poboljšanja rada koji smo obavili“, rekao je Divac.

19:16 - Volfsburg dovodi najboljeg igrača ŠtutgartaČlan Volfsburga na leto će postati najbolji igrač Štutgarta Danijel Didavi. Posao je zaključen, a 26-godišnji vezista će među "vukove" doći bez obeštećenja, jer mu ističe ugovor sa "švabama".

18:43 - Nevil dobio otkaz u ValensijiEnglez Geri Nevil nije više trener Valensije. Klub sa "Metalje" uručio je bivšem defanzivcu Mančester junajteda otkaz posle serije loših rezultata koji su doveli do velikog navijačkog revolta. Ugovor između Nevila i Valensije, potpisan u januaru, trebalo je da traje do kraja sezone.Valensija osam kola pre kraja zauzima 14. mesto na tabeli Primere, sa šest bodova više od Hetafea, koji je najbolji od ekipa u zoni ispadanja.

17:44 - Van Gal pronašao novi posaoSaradnja Mančester junajteda i Luja Van Gala biće završena na kraju sezone. Holandski stručnjak već je pronašao novi angažman. Vratiće se u domovinu, odnosno u Fudbalski savez. Samo što ovaj put neće biti selektor, već tehnički direktor reprezentacije. Holanđani žele da Van Gal poradi na struci posle debakla u kvalifikacijama za EP 2016.

17:24 - Trener: Srpski biatlonci juniori prepoznatljivi u EvropiTrener biatlonaca Srbije Almir Džeković izjavio je danas da su juniorske selekcije te reprezentacije na nedavnom Otvorenom prvenstvu Evrope u Sloveniji pokazale da se od njih mogu očekivati dobri nastupi na medjunarodnoj sceni. Džeković je izrazio uverenje da će ta generacija u budućnosti biti prepoznatljiva na evropskoj i svetskoj sceni. On je rekao i da je delimično zadovoljan učinkom biatlonaca u Sloveniji, na stazi Pokljuka dodavši da je i to takmičenje pokazalo da se kristališe jedan mlad tim juniora i juniorki. Najbolji plasman od juniora Srbije na takmičenju održanom od 16. do 20. marta ona stazi Pokljuka ostvario je Dženis Avdić, koji je u trci sprinta na deset kilometara zauzeo 67. mesto. Džeković je ocenio da su rezultati reprezentativaca Srbije u upravno završenoj sezoni bili nešto slabiji, ali da je ostvaren napredak u Evropa kupu. "Ostvarili smo pomak i sa prošlogodišnjeg 26. mesta dospeli na 23, što je naš realan domet", rekao je Džeković.

17:04 - Šarapova redovno trenira, saslušanje u junuRuska teniserka Marija Šarapova trebalo bi da bude saslušana u junu zbog suspenzije zbog dopinga. "Pretres bi mogao da bude odložen do juna. To nije zvanično, već moje mišljenje", rekao je predsednik Teniskog saveza Rusije Šamil Tarpiščev agenciji Tas. Tarpiščev je naveo da je u redovnom kontaktu sa Šarapovom i da ona svakodnevno trenira. Šarapova je privremeno suspendovana i suočava se sa mogućom četvorogodišnjom kaznom pošto je u januaru bila pozitivna na nedozvoljenu supstancu meldonijum na Otvorenom prvenstvu Australije.

16:35 - Milinkovic-Savić spreman za derbi protiv RomeMladi srpski fudbaler Sergej Milinković-Savić oporavio se od povrede lista i biće spreman za nedeljni gradski derbi protiv Rome, prenosi Korijere dela Sera. "Dobro sam, spreman sam za derbi", kratko je izjavio Milinković-Savić, koji je zbog povrede otkazao nastup za selekciju Srbije na prijateljskim utakmicama protiv Poljske i Estonije. Član omladinske selekcije Srbije koja je na Novom Zelandu postala prvaka sveta ove sezone odigrao je 18 utakmica u Seriji A i postigao jedan gol, a ukupno je na 25 utakmica dva puta bio strelac. Duel 31. kola Serije A između Lacija i Rome igra se u nedelju od 15 sati.

16:05 - Bandalovski: Možemo da pobedimo svakoga u SrbijiFudbaler Partizana Ivan Bandalovski rekao je danas da njegova ekipa igra mnogo bolje nego prošle godine i najavio revanš Crvenoj zvezdi zbog dva poraza. "Vidi se razlika, igramo mnogo bolje u odnosu na prošlu godinu. Mi smo Partizan, svaku utakmicu idemo na pobedu. Možemo da pobedimo svaku u Srbiji", rekao je Bandalovski za klupski sajt. Partizan ima male šanse da odbrani titulu šampiona Srbije, pošto tri kola pre kraja regularnog dela, a ukupno 10, ima čak 32 boda manje od vodeće Crvene zvezde. Crno-beli će pokušati da osvoje nacionalni Kup, a rival za finale im je Spartak, sa kojim su u prvoj utakmici u Beogradu igrali bez golova. "Protiv Spartaka nismo imali ni sreće, uprkos tome što smo uputili više od 20 šuteva u gol. Velika nam je želja da osvojimo kup, jedva čekamo revanš u Subotici", kazao je Bandalovski. Bugarski desni bek je nedavno protiv Čukaričkog postigao autogol, ali su crno-beli ipak pobedili, golovima Miladina Stevanovića i Valerija Božinova. "Božinov nije spasao samo mene, već celu ekipu. Posao mu je da daje golove, odličan je igrač, očekujem da i u nastavku sezone često bude strelac. Drago mi je što smo se revanširali Čukaričkom za dva uzastopna poraza, svi se nadamo da ćemo tako i Crvenoj zvezdi, ima još jedan večiti derbi", rekao je Bandalovski. Bandalovski je pohvalio saradnju sa trenerom Ivanom Tomićem. "Rezultati govore da ekipa igra bolje nego ranije. Tomić je odličan trener, profesionalac, forsira napadačku igru, to mi se mnogo svidja. Hvala mu što mi daje šansu u kontinuitetu, još ispred Miroslava Vulićevića, odličnog igrača", kazao je Bandalovski. On je, takodje, naveo da mu prija saradnja sa Alenom Stevanovićem, koji igra na desnom krilu. "Alen je majstor fudbala, dugo je igrao u Italiji, bio u Interu. Zaslužuje da igra za velike evropske ekipe. Presrećni smo što imamo i Nemanju Mihajlovića, teško ga je čuvati čak i na treningu", dodao je Bandalovski. Kada je reč o reprezentaciji Bugarske, Bandalovski je rekao da se nada povratku u nacionalni tim svoje zemlje. "Pričaću sa selektorom, u prijateljskim utakmicama protiv Portugala i Makedonije hteo je da isproba neke nove igrače. Osam godina igram za reprezentaciju, imam i dalje mesta", rekao je Bandalovski. Partizan će u narednom prvenstvenom kolu dočekati Radnik, u subotu u 16.00.

15:30 - Laport završio sezonu, pauziraće do četiri mesecaJedan od najtalentovanijih svetskih štopera, fudbaler Atletik Bilbaa Emerik Laport pauziraće tri do četiri meseca zbog frakture zgloba, preneli su danas španski mediji. Laport se povredio nastupajući za mladu reprezentaciju Francuske protiv Škotske. On će biti operisan i propustiće ostatak sezone. Zbog teške povrede najverovatnije neće moći da konkuriše za A reprezentaciju Francuske, koja će na leto biti domaćin Evropskog prvenstva, što mu je bio cilj. Laport je privukao pažnju najvećih evropskih klubova, a prema pisanju medija, najbliži da ga angažuju su Barselona i Mančester siti.

14:40 - Vesić: Beograd je ponosan na paraolimpijceGradski menadžer Goran Vesić rekao je da je Grad Beograd ponosan na rezultate paraolimpijaca i dodao da je ove godine izdvojeno više novca za sportske aktivnosti te organizacije. "Grad Beograd ponosan je na paraolimpijce i radovaće se svakoj novoj osvojenoj medalji", rekao je Vesić na godišnjoj svečanosti Paraolimpijskog komiteta Srbije. Vesić je godišnjoj svečanosti ženskoj stonoteniskoj repreznetaciji, koja je osvojila srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu, uručio nagradu za najuspešniji tim u protekloj godini, dok je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić dodelio priznanje najuspešnijoj sportistkinji, aktuelnoj evropskoj prvakinji u stonom tenisu Borislavi Perić Ranković. "Ove godine izdvojeno je više sredstava nego prošle za finansiranje sportskih aktivnosti i to oko 4,8 miliona dinara, što pokazuje da i u vreme štednje grad daje na značaju svemu onome što vi radite. S druge strane, nastojimo da što više Beograd prilagodimo osobama sa invaliditetom i veoma smo blizu cilju da se u glavnom gradu postavi i stota rampa u stambenim zgradama", rekao je Vesić i dodao da se na tome će zaustaviti gradska Uprava.13:58 - Saša Jovanović: Očekuje nas žestoka borba za EvropuFudbaler Čukaričkog Saša Jovanović rekao je da njegovu ekipu očekuje velika borba za jednu od pozicija u Super ligi Srbije koja donosi plasman u kvalfikacije za evropska takmičenja. On je dodao da je reakcija ekipe posle poraza od Partizana bila pozitivna i da je zasluženo ostvarena pobeda protiv Mladosti. "To je jedini ispravan pristup. Svi se borimo za mesto u timu i zbog toga je važno da se svaka šansa iskoristi. Za nas je utakmica u Lučanima bila baš bitna, samim tim i teška. Videla se velika želja kod svih igrača da se ostavi pozitivan utisak. Da ne pričam koliko je svaki bod važan pred početak trećeg dela prvenstva u kojem nas čeka žestoka borba za mesto koje vodi u Evropu", rekao je Jovanović. Do kraja drugog dela Super lige Srbije ostala su još tri kola, a Čukarički za vikend očekuje gostovanje Jagodini. "Jagodina je poslednja na tabeli, ali to ništa ne znači. Radi se o kvalitetnoj ekipi koja će u svakoj utakmici tražiti bodove kako bi se izborila za opstanak. Nedavno je došlo do promene na mestu šefa stručnog štaba u Čukaričkom i za sada se dosta dobro uklapamo u rad novog trenera Milana Lešnjaka. Nadam se da se to vidi i na treningu i na utakmicama", rekao je Jovanović.13:40 - Inter i Milan u borbi za KandrevuFudbaler Lacija i italijanski reprezentativac Antonio Kandreva nalazi se na meti Intera i Milana, prenosi Gazeta delo sport. Kandreva je, kako se navodi, veoma nezadovoljan posle loše sezone Lacija i rado bi napustio klub u slučaju konkretne ponude. Predsednik kluba iz prestonice Italije Klaudio Lotito, zahteva najmanje 30 miliona evra za usluge krilnog napadača, koji je ove sezone najbolji strelac tima sa devet golova na 29 utakmica. Kandreva je tokom karijere nastupao za Udineze, Livorno, Juventus, Parmu, Ćezenu, a u Lacio je stigao u januaru 2012. godine. Sa Rimljanima ima osvojen Kup Italije, dok je dres reprezentacije Italije oblačio 36 puta i postigao tri gola.

13:18 - Tim: Napredovao samAustrijski teniser Dominik Tim izjavio je da nije zadovoljan igrom protiv Novaka Đokovića. Srbin je savladao 22-godišnjeg Austrijanca 6:3, 6:4 u osmini finala Mastersa u Majamiju. "Bilo je dobrih ali i loših strana, mnogo oscilacija, ali vidim napredak u odnosu na prethodni međusobni meč. Mogu to da iskoristim u budućnosti", rekao je Tim i dodao: "Nije dovoljno iskoristiti samo jednu rotiv najboljeg tenisera sveta. Bio sam nervozniji nego što sam očekivao. To je nestalo sredinom prvog seta, posle sam imao dobre prilike. Obojica smo mnogo grešili. Bio je relativno izjednačen duel".13:00 - Stefanović i Udovičić: Impresivan rezultat Jovice SpajićaMinistri omladine i sporta i unutrašnjih poslova Vanja Udovičić i Nebojša Stefanović čestitali su državnom reprezentativca u ultramaratonu Jovici Spajiću na ostvarenom državanom rekordu u toj disciplini. Spajić, pripadnik Specijalne antiterističke jedinice MUP-a je osvojio prvo mesto u Atini gde je za šest dana pretrčao 702 kilometara a Stefanović i Udovičić su mu odali priznanje na požrtvovanju, predanom radu i impresivnom rezultatu. Ministri su najavili dalju podršku razvoju sporta u policiji ukazavši da se time promovišu prave vrednosti." Spajić je napravio nešto što je za nas obične ljude sasvim nezamislimo i veoma impresivno ...time pokazujemo i da su pripadnici policije zaista spremni u u smislu i duha i obuke i izdržljivosti i da mogu da postignu izvaredne rezultate i u sportu", rekao je Stefanović. 12:25 - Mančester Junajted gostuje Zvezdi?Engleski velikan Mančester Junajted najavio je dolazak u Beograd kako bi odigrao prijateljski meč sa Crvenom zvezdom. Predsednik Crvene zvezde Svetozar Mijailović nedavno je uputio pismo klubu sa Old Traforda sa predlogom da se prijateljstvo dva kluba produbi dolaskom Junajteda na stadion Rajko Mitić, sve to jer se nikada nije odigrao revanš meč Superkupa Evrope 1991. godine. Opširnije OVDE12:00 - Bane Ivanović: Moramo da popravimo realizacijuKapiten fudbalske reprezentacije Srbije Branislav Ivanović rekao je da bi nacionala selekcija u predstojećim kvalfikacijama za Svetsko prvenstvo 2018. godine trebalo da popravi realizaciju i dodao da stvari u ekipi idu u boljem smeru. "Mislim da smo odigrali dobru utakmicu po veoma teškom terenu. Prvo poluvreme nismo uspeli da izvršimo pritisak, ali u nastavku smo izašli visoko i počeli da stvaramo šanse. Dali smo gol iz prekida, a treba da popravimo realizaciju, jer stvaramo mnogo prilika koje moramo pretvarati u golove", rekao je Ivanović. Reprezentacija Srbije ostvarila je juče prvu pobedu u 2016. godini, pošto je u Talinu u prijateljskoj utakmici trijumfovala protiv Estonije sa 1:0. "Mi uvek igramo bolje protiv kvalitetnijeg protivnika, ali uvek ponavljam, protiv ovakvog rivala se pokazuju snaga i moć. Zato onaj ko se razume u fudbal neće i ne može da potcenjuje ovaj rezultat u Talinu. Uostalom, mi smo ranije u kvalifikacijama imali problema upravo u mečevima sa uslovno rečeno slabijim protivnicima, setimo se Azerbejdžana, Kazahstana, pa ove Estonije, Jermenije...", rekao je Ivanović.

11:45 - Mesi: Vreme je za El klasikoArgentinski fudbaler sveta Lionel Mesi rekao je da je posle reprezentativnih obaveza vreme da se vrati u Barselonu i u potpunosti spreman da se posveti predstojećem "el klasiku" protiv Reala. "Nemam nikakve fizočke probleme i sada je vreme da se vratim u Barselonu i u potpunosti se posvetim predstojećem 'el klasiku', koji će biti veoma zahtevan za moju ekipu", rekao je Mesi. Lider španske Primere, Barselona, dočekaće u subotu trećeplasirani Real Madrid u utakmici 31. kola. To će biti 231. takmičarski 'el klasiko', a ukupno 264.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

11:00 - Tevez: Imao sam poziv Atletika, ali je teško reći "ne" BokiFudbaler Boke Juniors Karlos Tevez otkrio je da je 2015. godine, kada je napuštao Juventus, bio na korak od prelaska u madridski Atletiko, ali da nije mogao da odbije matični klub. "Zvao me je Simeone i bio sam oduševljen tom idejom. Igranje u Španiji je nešto sam sam želeo u karijeri, ali nisam mogao Boki da kažem "ne". Ranije je interesovanje za mene pokazao i Real Madrid", rekao je Tevez. Argentinski fudbaler prošlog leta odlučio se za iznenadni povratak u Boku, iako je imao odličnu sezonu u Juventusu posle osvajanja "duple krune" u Italiji i finala Lige šampiona. Tevez je tokom karijere igrao još za Korintijans, Vest Hem i dva kluba iz Mančestera - Junajted i Siti. Za reprezentaciju Argentine odigrao je 76 utakmica i dao 13 golova.10:33 - Tabares: Nije bitno prvo mesto, nego plasman na SPSelektor Urugvaja Oskar Tabares tvrdi da nije bitno da li će njegova selekcija biti prva, već da se kvalifikuje na Mundijal u Rusiji. Urugvaj je pobedio Peru 1:0 i preuzeo prvo mesto na tabeli južnoameričkih kvalifikacija za SP 2018. "Biti prvi je vredna stvar, ali to ostaje samo anegdota. Ne postoji šampion kvalifikacijama, retko ko se seća ko je kao prvoplasirani otišao na takmičenje. Važno je kvalifikovati se", rekao je Tabares. Urugvaj sledeći meč igra 29. avgusta kada će gostovati Argentini, a potom sedam dana kasnije dočekuje Paragvaj.10:10 - Ture vrši pritisak na Siti zbog ugovoraAgent Jaje Turea Dimitri Seluk tvrdi da će njegov klijent napustiti Mančester Siti na kraju sezone. Ture sa "Građanima" ima ugovor do leta 2017. godine, ali nema nameru da ostane nakon tekuće sezone ukoliko ne dobije novi ugovor. Seluk je rekao da vezista iz Obale Slonovače pregovara sa nekoliko evropskih klubova, a prethodnih meseci se spekulisalo o interesovanju Pari Sen Žermena, Bajerna i Juventusa. "Počeli smo pregovore sa različitim klubovima o transferu Turea na leto. Siti nam nije ponudio ništa konkretno. Jaja je dao sve klubu, osećamo da ovo nije pravi način da klub pokaže koliko ga ceni", rekao je Seluk. Ture je ove sezone postigao šest golova na 26 mečeva u Premijer ligi, gde je Siti trenutno četvrti, što je pozicija koja vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

09:44 - Morata prelazi u Bajern Fudbaler Juventusa Alvaro Morata mogao bi od leta da pređe u Bajern u zamenu za Mehdija Benatiju i dodatno obeštećenje, piše italijanska La Stampa. Budući trener Bavaraca Karlo Anćeloti dao je saglasnost čelnicima kluba da počnu pregovore oko dolaska španskog napadača, sa kojim je svojevremeno sarađivao u madridskom Realu. Svima u Bajernu još je u svežem sećanju sjajna partija Morate u Minhenu u revanš meču osmine finala Lige šampiona, iako je klub iz Minhena prošao dalje posle produžetaka (4:2). Na ruku im ide i to što Morata ne želi da aktivira povratak u Real, jer nema nameru kasnije da bude "kusur" u transferu Pjera-Emerika Abumejanga iz Borusije, kao što se spekuliše. Morata je ove sezone postigao 10 golova na 40 utakmica u svim takmičenjima.09:23 - Nova pobeda Golden StejtaKošarkaši Golden Stejta pobedili su rano jutros Vašington 102:94 u meču NBA lige i dodatno se približili najboljem skoru ikada na kraju regularnog dela sezone. Aktuelnom šampionu potrebno je šest trijumfa iz osam mečeva kako bi nadmašio Čikago Majkla Džordana iz 1996. godine. Voriorse je do 67. pobede u sezoni predvodio Stef Kari sa 26 poena, dok je kod Vašingtona najbolji bio Bredli Bil sa 17. Veliki preokret napravio je Hjuston u Klivlendu, pošto je uspeo da nadoknadi 20 poena minusa i slavi 106:100. Najzaslužniji za trijumf Hjustona bio je Džejms Harden sa 27 koševa, dok se kod domaćeg tima bolji od ostalih bio Kajri Irving sa 31. U sinoćnjim mečevima vredi istaći sjajnu partiju i "tripl-dabl" učinak Nikolasa Batuma (19 poena, 12 skokova, 12 asistencija) u trijumfu svog Šarlota nad Filadelfijom 100:85, kao i koš Džimija Batlera tri sekunde pre kraja za pobedu Čikaga protiv Indijane 98:96. Ostali rezultati: Orlando –- Bruklin 139:105 i Detroit –- Oklahoma Siti 82:88.

09:10 - Lebron Džejms pokazao trenerske sposobnosti OVDE

08:58 - Baracuti: Đoković je moderni BorgSelektor Dejvis i FED kup tima Italije Korado Baracuti impresioniran je onim što prikazuje Novak Đoković. "Dopada mi se današnji tenis, iako se mnogo razlikuje od mog vremena. Sviđaju mi se igrači poput Fonjinija, koji se bez straha trude da idu iznad svojih granica. Za mene je Đoković moderni Borg, a tenis će bez Federera biti manje lep", kazao je Baracuti.

Foto: AP
Foto: AP

08:43 - Asamoa: Želimo duplu krunuFudbaler Juventus Kvadvo Asamoa rekao je da njegov tim želi trofeje u Seriji A i Kupu Italije, ali je i dodao da neće biti lako ostvariti taj cilj. "Loše smo počeli sezonu, ali smo uspeli da napravimo veliki preokret. Moraćemo da uložimo veliki napor u poslednjih osam kola. Sve te utakmice će biti teške, moraćemo da pobedimo na sedam mečeva, ali spremni smo", rekao je Asamoa. Juventus je prvi na tabeli Serije A sa 70 bodova, tri više od drugoplasiranog Napolija, a obezbedio je i mesto u finalu Kupa Italije gde će igrati protiv Milana. "Skupeto i Kup? Pokušaćemo da osvojimo oba trofeja. Neće biti lako ponoviti prošlu sezonu, ali radićemo naporno da to ostvarimo", naveo je reprezentativac Gane.08:20 - Priđoni ne igra za Argentinu na OI Plejmejker Los Anđeles Klipersa Pablo Priđoni neće igrati na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. "Veoma mi je žao, ali neću doneo sam odluku da ne igram za reprezentaciju na OI. Odluka nije bila laka i želim da se zahvalim ljudima koji su mi slali poruke i želeli da igram. Tužan sam, ali u isto vreme zahvalan što sam tako dugo igrao za Argentinu“, napisao je Priđoni. Ove sezone iskusni plej prosečno beleži 2,2 poena i 1,9 asistencija, a igrao je za Argentinu na Svetskom kupu 2014. godine. Za razliku od njega, Manu Đinobili pre nekoliko dana objavio je da će igrati u Riju.08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track